#ادامه ی برنامه ختم روزانه ی
صحیفه سجادیه
#دعا_بیستم_27
دعای سیدالساجدین (ع ) در مکارم اخلاق:
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ ارْزُقْنِى صِحَّةً فِى عِبَادَةٍ، وَ فَرَاغا فِى زَهَادَةٍ، وَ عِلْما فِى اسْتِعْمَالٍ، وَ وَرَعا فِى إِجْمَالٍ🔹
🔸خداوندا درود بر محمد و آل او فرست، و مرا تندرستى ده تا بندگى كنم ودلى فارغ كه رغبت از جهان بگردانم و دانشى كه به كار برم، و زهدى كه به اندك روزى بسازم🔸
#بیستم #مکارم_اخلاق
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
صحیفه سجادیه
#دعا_بیستم_28
دعای سیدالساجدین (ع ) در مکارم اخلاق:
🔹اللَّهُمَّ اخْتِمْ بِعَفْوِكَ أَجَلِى، وَ حَقِّقْ فِى رَجَاءِ رَحْمَتِكَ أَمَلِى، وَ سَهِّلْ إِلَى بُلُوغِ رِضَاكَ سُبُلِى، وَ حَسِّنْ فِى جَمِيعِ أَحْوَالِى عَمَلِى🔹
🔸خدايا پايان عمر من به آمرزش تو انجامد و آرزوى بخشايش تواءم تحقق يابد و راه خشنودى تو منتهى گردد و كردار من در همه حال نيكو باشد🔸
#بیستم #مکارم_اخلاق
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
🎥شرح دعای مکارم الاخلاق
آیت الله ناصری
درخواست "صحت و سلامتی بدن برای عبادت خدا"
http://www.telewebion.com/episode/1828729
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
مرحوم شیخ بهایی در کتاب «چهل حدیث» خود، چهل حدیث را آورده و شرح کرده است و تنها یک حدیث را شرح نکرده و آن هم دعای سیام صحیفه سجادیه است!
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
مرحوم شیخ بهایی در کتاب «چهل حدیث» خود، چهل حدیث را آورده و شرح کرده است و تنها یک حدیث را شرح نکرده و آن هم دعای سیام صحیفه سجادیه است!
شیخ میگوید:
من این دعا را برای هر حاجتی که داشتم، خواندم و پاسخ گرفتم و برای اینکه دینم ادا شد و این دعا برایم مجرب بود، آن را میآوردم !!!!
صحیفه سجادیه
#دعا_سی ام
در این دعا میخوانیم:
l1l.ir/5cvt
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ هَبْ لِیَ الْعَافِیَةَ مِنْ دَیْنٍ تُخْلِقُ بِهِ وَجْهِی، وَ یَحَارُ فِیهِ ذِهْنِی، وَ یَتَشَعَّبُ لَهُ فِکْرِی، وَ یَطُولُ بِمُمَارَسَتِهِ شُغْلِی وَ أَعُوذُ بِکَ، یَا رَبِّ، مِنْ هَمِّ الدَّیْنِ وَ فِکْرِهِ، وَ شُغْلِ الدَّیْنِ وَ سَهَرِهِ، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَعِذْنِی مِنْهُ، وَ أَسْتَجِیرُ بِکَ، یَا رَبِّ، مِنْ ذِلَّتِهِ فِی الْحَیَاةِ، وَ مِنْ تَبِعَتِهِ بَعْدَ الْوَفَاةِ، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَجِرْنی مِنْهُ بِوُسْعٍ فَاضِلٍ أَوْ کَفَافٍ وَاصِلٍ. اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ احْجُبْنِی عَنِ السَّرَفِ وَ الِازْدِیَادِ، وَ قَوِّمْنِی بِالْبَذْلِ وَ الِاقْتِصَادِ، وَ عَلِّمْنِی حُسْنَ التَّقْدِیرِ، وَ اقْبِضْنِی بِلُطْفِکَ عَنِ التَّبْذِیرِ، وَ أَجْرِ مِنْ أَسْبَابِ الْحَلَالِ أَرْزَاقِی، وَ وَجِّهْ فِی أَبْوَابِ الْبِرِّ إِنْفَاقِی، وَ ازْوِ عَنِّی مِنَ الْمَالِ مَا یُحْدِثُ لِی مَخِیلَةً أَوْ تَأَدِّیاً إِلَى بَغْیٍ أَوْ مَا أَتَعَقَّبُ مِنْهُ طُغْیَاناً. اللَّهُمَّ حَبِّبْ إِلَیَّ صُحْبَةَ الْفُقَرَاءِ، وَ أَعِنِّی عَلَى صُحْبَتِهِمْ بِحُسْنِ الصَّبْرِ وَ مَا زَوَیْتَ عَنِّی مِنْ مَتَاعِ الدُّنْیَا الْفَانِیَةِ فَاذْخَرْهُ لِی فِی خَزَائِنِکَ الْبَاقِیَةِ وَ اجْعَلْ مَا خَوَّلْتَنِی مِنْ حُطَامِهَا، وَ عَجَّلْتَ لِی مِنْ مَتَاعِهَا بُلْغَةً إِلَى جِوَارِکَ وَ وُصْلَةً إِلَى قُرْبِکَ وَ ذَرِیعَةً إِلَى جَنَّتِکَ، إِنَّکَ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِیمِ، وَ أَنْتَ الْجَوَادُ الْکَرِیمُ.»
خدایا، بر محمد و خاندانش درود فرست و مرا رهایی بخش از وامی که چهرهام را افسرده و غمگین سازد، و اندیشهام را بیاشوبد، و فکرم را پریشان گرداند، و روزگاری دراز مرا به کوشش وا دارد.
پناه میبرم به تو از اندوه و اندیشه بدهکاری، و دلنگران بودن و بیخوابی کشیدن برای آن. پس بر محمد و خاندانش درود فرست و مرا از رنجِ وام در پناه آور. پروردگارا، در برابر ذلّتِ وامداری در زندگی و پیامدهای آن پس از مردن، امید من به پشتیبانیِ توست. پس بر محمد و خاندانش درود فرست و مرا به مالی سرشار، یا مالی به اندازه و پیوسته، یاری فرما.
خدایا، بر محمد و خاندانش درود فرست و مرا از اسراف و زیادهروی به دور دار، و با بخشش و میانه روی راه اعتدال بنمای. چنان کن که در کار خود اندازه نگه دارم و به لطف تو مال خود را بیهوده خرج نکنم. روزیام را پیوسته از راههای حلال بر من روان گردان، و انفاق مرا در راهکارهای نیک انداز، و مالی را که برای من خود بزرگ بینی آورد یا به ستم مُنجر شود و یا به سرکشی انجامد، از من بستان.
خدایا، چنان کن که همنشینی با فقیران خوشایند من باشد، و مرا در هم صحبتی با آنان، سینهای گشاده و خیالی آسوده عنایت کن.
آنچه از مال و ثروتِاین جهانِ زود گذر را که از من گرفتهای، در گنجینههای باقیِ خود ذخیره نما، و آن بهره بیمقدار دنیوی را که به من ارزانی داشتهای و در این جهان عطا فرمودهای، دستاویزی برای رسیدن به رحمتت و پیوستن به مقام قُرب و داخل شدن به بهشت خود قرار ده، که تو احسان بزرگ داری، و تو بخشنده بزرگواری.
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 مرحوم آیت الله مرتضی تهرانی:
در خداشناسی به مناجات های ائمه با خدای متعال مراجعه کنیم
و در امام شناسی به زیارت جامعه کبیره
@sahife2
برای فردایتان چه کرده اید!؟
« اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از خداوند پروا كنيد
و هر كس به آن چه براى فرداى (قيامت) خود فرستاده است، بنگرد.
باز هم از خدا پروا »
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
سوره حشر
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ (18)
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از خداوند پروا كنيد و هر كس به آن چه براى فرداى (قيامت) خود فرستاده است، بنگرد. باز هم از خدا پروا كنيد كه خداوند به آنچه انجام مى دهيد، به خوبى آگاه است.
------------------
http://dl.iranidata.com/mazhabi/quran/abdolbset-hashr_www.iranidata.com%20-%20Copy.mp3
-----------------------
نکته:
فرمان تقوا در اين آيه تكرار و تأكيد شده است كه علاوه بر تأكيد، مى تواند معانى متعدّدى داشته باشد، از جمله:
1. تقواى اول مربوط به اصل كار و تقواى دوم مربوط به كيفيّت آن باشد.
2. تقواى اول مربوط به انجام كار خير و تقواى دوم مربوط به ترك محرمات باشد.
3. و شايد تقواى اول مربوط به توبه از گذشته و تقواى دوم مربوط به ذخيره آينده باشد.
در روايات مى خوانيم: با نيمى از يك دانه خرما، يا اگر نداريد با سخنان خوب، دل هايى را شاد كنيد تا در قيامت كه خداوند مى پرسد: من به تو چشم و گوش و... دادم چه ذخيره اى فرستادى، شرمنده نباشيد. زيرا در آن روز بعضى به هر سو مى نگرند، ولى ذخيره اى كه وسيله نجاتشان باشد از پيش نفرستاده اند.
-----
پیام ها:
- ايمان، زمينه تقوا و شرط ثمر بخشى ايمان، داشتن تقوا است. «يا أيّها الّذين آمنوا اتّقوا»
- به اميد كار خير وارثان نباشيم، هركس به فكر قيامت خود باشد. «ولتنظر نفس ما قدّمت لغد»
- در آنچه به عنوان عمل صالح ذخيره مى كنيم، دقّت كنيم. «ولتنظر نفس ماقدّمت»
- محاسبه نفس لازم است. «و لتنظر نفس» (اگر امروز دقّت نكنيم، دقّت فردا سبب شرمندگى خواهد بود. «يوم ينظر المرء ما قدّمت يداه و يقول الكافر يا ليتنى كنت ترابا»)
- قيامت، نزديك است. «لغد» (چنانكه در جاى ديگر نيز مى فرمايد: «انهم يرونه بعيدا و نراه قريبا»)
- آينده نگرى و عاقبت انديشى، لازمه ى ايمان است. «ما قدّمت لغد»
- تقوا، زمينه محاسبه نفس و محاسبه نفس، سبب رشد و تقويت تقوا است.
(«و لتنظر نفس» ميان دو «اتّقوا اللّه» قرار گرفته است).
- هيچ كس در هيچ مرحله اى خود را ايمن نداند. «يا أيّها الّذين آمنوا اتقوا اللّه... و اتقوا اللّه»
- ايمان به خبير بودن خداوند، عامل تقوا است. «واتقوا اللّه... ان اللّه خبير»
-----------------------
http://www.ghadeer.org/Book/2425/370210
👆بیانات شهید مرتضی مطهری در
تفسیر آیه ی (ولتنظر نفس ما قدمت لغد)
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
"آیات آخر سوره حشر را بخوانید تا ملکه شما شود"
توصیه ای از آیت الله شاه آبادی به امام خمینی ره
@sahife2
امام خمینی ره:
شیخ ما ( آیت الله شاه آبادی) می فرمود:
«مواظبت به آیات شریفۀ آخر سورۀ حشر، از آیۀ شریفۀ: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنْظُرْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ لِغَدٍ تا آخر سورۀ مبارکه، با تدبر در معنی آنها در تعقیب نمازها، خصوصاً در اواخر شب که قلب فارغ البال است، خیلی مؤثر است در اصلاح نفس.»
« آیات آخر سوره مبارکه حشر را تلاوت کنید تا ملکه شما شود و اولین اثری که از آن مترتب می شود، پس از مرگ و شب اول قبر است . وقتی که ملکین از طرف پروردگار برای سؤال و جواب می آیند، در جواب «من ربک؟» بگوئی: «هو الله الذی لا اله الا هو عالم الغیب و الشهادة هو الرحمن الرحیم / هو الله الذی لا اله الا هو الملک القدوس السلام المؤمن المهیمن العزیز الجبار المتکبر سبحان الله عما یشرکون /هو الله الخالق البارئ المصور له الاسماء الحسنی یسبح له ما فی السماوات و الارض و هو العزیز الحکیم »
وقتی این طور پاسخ بگویی ملائکه الهی مبهوت و متحیر می شوند، چون این معرفی حق است به زبان حق، نه معرفی حق به زبان خلق .»
منبع: اربعين حديث، ج ۱، ۲۰۷.
@sahife2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
السلام عليك يا رئيس البكائين
یا علی ابن الحسین علیه السلام
یا وجیها عند الله اشفع لنا عندالله
https://as4.cdn.asset.aparat.com/aparat-video/52f11f3f9e7d6d4fc3d1fee8f3c6a7f91796362__51973.mp4
@sahife2
📋من به شما عزیزان توصیه میکنم
با صحیفه سجادیه انس بگیرید!
کتاب بسیار عظیمی است!
مقام رهبری
🖋ختم روزانه ی صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
🌸هدف نشر کلام امام سجاد علیه السلام است و بس🌸
امام صادق (علیه السلام) :
«هر گاه دل يكى از شما رقت كرد (و نرم شد)
در آن حال دعا كند،
زيرا دل تا پاك نشود ، رقت نكند.»
@sahife2
سلام من به مدینه
به چهار قبر غریبش
سلام من به حضرت سجاد ع
به دعا و سجده های طویلش
https://as3.cdn.asset.aparat.com/aparat-video/e38ca6e4b4f41c8ecb98cf58e87b51575731245-288p__16126.mp4
@sahife2
حجتالسلام و المسلمین محمدعلی مروی از اساتید جامعه المصطفی العالمین قم:
شیخ طوسی در فهرست رجال نام ۱۷۰ نفر از شاگردان امام سجاد علیهالسلام را ذکر میکند که همه از بزرگان فقها هستند و این امر با توجه به جو خفقان آن زمان در حد یک انقلاب علمی است.
سرآمد همه دعاهای امام سجاد علیه السلام دعای مکارمالاخلاق ایشان است که خود به تنهایی برای متخلق شدن یک جامعه به اخلاق اسلامی و انسانی کفایت می کند. علاوه بر آن صحیفهسجادیه که زبور آلمحمد نامیده شده است نیز اقیانوسی از آموزههای اخلاقی است که توصیف آن خارج از این مختصر است.
این کتاب آنچنان زیبا است که آنهماریشیمل اسلامپژوه، خاورشناس و مولویشناس سرشناس آلمانی آن را به آلمانی ترجمه میکند و ضمن بیان یک خاطره زیبا در مورد آن تصریح می کند: "بله واقعا ترجمه ادعیه امامان معصوم علیهالسلام مخصوصا صحیفه حضرت زینالعابدین علیهالسلام برای بسیاری از مردم جهان غرب کارساز است."
یکی از نکات زیبا که در آثار علمی امام سجاد به کرات دیده میشود اشارات علمی ایشان به حقایق مختلف علمی است که بعدها توسط دانشمندان علوم تجربی نیز کشف و به نام ایشان ثبت شده است. البته مشخص است که همانند قرآن شان اهل بیت که عدل قرآن هستند راهنمایی و هدایت بشریت است نه بیان رازهای علوم تجربی و ریاضی. اما چنانکه در قرآن این موارد برای کامل شدن هدایت دیده میشود در آثار معصومین علیهالسلام نیز گاهی این اشارات آمده است.
یک نمونه بارز از این حقایق اشاره امام سجاد علیهالسلام به محل رشد و نمو میکرب وبا میباشد. چنانکه میدانیم وبا تا قرنهای متمادی از بیماریهای مهلک بود که جان میلیونها انسان را میگرفت تا اینکه در حدود سال ۱۸۸۳ میلادی دانشمند آلمانی به نام کخ کشف کرد که محل رشد و تکثیر وبا آبهای آلوده است و اگر بهداشت آب رعایت شود این بیماری قابل کنترل است. پس از آن بود که بشر توانست بر بیماری وبا پیروز شود. اما همین نکته در دعای مرزداران در صحیفه سجادیه تصریح شده است؛ آنجا که امام سجاد علیهالسلام در قالب دعا دشمنان اسلام را نفرین میکند و میفرماید:
اللَّهُمَّ وَ امْزُجْ مِيَاهَهُمْ بِالْوَبَاءِ،
خدايا! آب آنها را به وبا بيالاى!
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
ادامه ی برنامه ی روزانه ی ختم
صحیفه سجادیه
#دعا_بیستم_29
دعای سیدالساجدین (ع ) در مکارم اخلاق:
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ نَبِّهْنِى لِذِكْرِكَ فِى أَوْقَاتِ الْغَفْلَةِ، وَ اسْتَعْمِلْنِى بِطَاعَتِكَ فِى أَيَّامِ الْمُهْلَةِ، وَ انْهَجْ لِى إِلَى مَحَبَّتِكَ سَبِيلا سَهْلَةً، أَكْمِلْ لِى بِهَا خَيْرَ الدُّنْيَا وَ الاْخِرَةِ🔹
🔸خدايا درود بر محمد و آل او فرست، و هنگام غفلت مرا به ياد خود هوشيار گردان و تا اجل فرا نرسيده است به طاعت خويش وادار و راهى آسان سوى محبت تو فراپيش من آور و خير دنيا و آخرت را به كمال عطا كن🔸
#بیستم #مکارم_اخلاق
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
صحیفه سجادیه
#دعا_بیستم_30
دعای سیدالساجدین (ع ) در مکارم اخلاق:
🔹اللَّهُمَّ وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ قَبْلَهُ، وَ أَنْتَ مُصَلٍّ عَلَى أَحَدٍ بَعْدَهُ، وَ آتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَ فِى الاْخِرَةِ حَسَنَةً، وَ قِنِى بِرَحْمَتِكَ عَذَابَ النَّارِ🔹
🔸خداوند درود بر محمد و آل او فرست، برتر از آن چه بر كسى كه پيش از وى فرستاده اى و يا بر كسى پس از وى بفرستى و مرا در دنيا نيكى ده و در آخرتم هم، و از شر عذاب آتش به رحمت خود حفظ كن🔸
#بیستم #مکارم_اخلاق
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2