☀️ #حــدیث_روز
🔖 امام علی علیهالسلام:
بد اخلاقی، آدمی را بیکس و تنها میکند و انس گیری را از بین میبرد.
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
⚜يُولِجُ كُلَّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا فِي صَاحِبِهِ ، وَ يُولِجُ صَاحِبَهُ فِيهِ بِتَقْدِيرٍ مِنْهُ لِلْعِبَادِ فِيما يَغْذُوهُمْ بِهِ ، وَ يُنْشِئُهُمْ عَلَيْهِ
🕊هر کدام را در درون دیگری وارد میکند، به سرنوشت و تقدیری که از سوی او، برای بندگان مقرّر شده تا آنان را به این وسیله روزی رساند و رشد و پرورششان دهد.🦋💥
📚دعای ششم صحیفه سجادیه
دعای آنحضرت به وقت صبح وشام (فراز۴)
📒@sahifeh_Et
❣ #تدبر_در_قرآن
📢 کسی که ارزشها و مؤمنان را به تمسخر گرفته و توبه و جبران نکرده، دیگه حتی هفتاد بار دعای پیامبر هم نجاتش نمیده!
🌴 سوره توبه 🌴
🕋 الَّذِينَ يَلْمِزُونَ الْمُطَّوِّعِينَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ فِي الصَّدَقات ... فَيَسْخَرُونَ مِنْهُمْ «79»
🕋 إِنْ تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ سَبْعِينَ مَرَّةً فَلَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ «80»
⚡️ترجمه:
منافقان بر مؤمنانى كه (علاوه بر صدقات واجب،) داوطلبانه صدقات مستحب نیز مىدهند، عيب مىگيرند و آنان را مسخره مىكنند.
(ای پیغمبر) اگر هفتاد بار برايشان آمرزش بخواهى، خداوند هرگز آنان را نخواهد بخشيد.
📒@sahifeh_Et
💠 آداب نیایش گر و دعاکننده
🔅یقین به اجابت دعا داشته باشد.
🔹قَالَ رَسُولُ اللَّه: «ادْعُوا اللَّهَ وَ أَنْتُمْ مُوقِنُونَ بِالاجَابَةِ»
در حالی که یقین به اجابت خدا دارید، او را بخوانید.
🔅هنگام دعا امید به غیر خدا نداشته باشد.
🔹«وَ یَسْتَجِیبُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ»
و درخواست کسانی را که ایمان آورده و کارهای نیک انجام داده اند میپذیرد.
📚دعا زبان راز و نیاز درقرآن
📒@sahifeh_Et
💠 اختیار در مقدّرات
🔹 در مسئله «أجل» که در اول سوره مبارکه «انعام» بود، گذشت که دو تا اجل هست: یک اجل مقضی است و یک اجل «مسمّیٰ»؛ تمام کارها برابر اجل «مسمّی» است که در لوح محفوظ تثبیت شده است؛ ولی مقدّرات در #اختیار خود آدم است. ذات اقدس الهی فرمود: اگر این شخص، #بهداشت را رعایت کند، #صله_رحم را رعایت کند، غذایش را مواظب باشد، #صدقه بدهد و #دعا را فراموش نکند، عمری طولانی و پربرکت دارد؛ اگر صله رحم نکند و دعاها و عبادت ها و نیایش ها را فراموش کند، عمر کمتری دارد که این تقدیر است و تغییرپذیر می باشد؛ اما کدام راه را انتخاب می کند و با اختیار خودش کدام راه را می پذیرد یا نمی پذیرد، این «لدی الله» معلوم است و چون «لدی الله» معلوم است، در لوح محفوظ اجل مُسمای او نوشته شده است که این شخص شصت سال عمر می کند.
🔹 نتیجه این که هم انسان #مختار است و هم خدا عالِم است، برای انسان دو تا راه مشخص کرده است؛ اگر راه بهداشت ظاهری و طبابت باطنی را طی کند، عمری طولانی دارد و اگر رعایت نکند، عمر کوتاهی دارد، این می شود قضا: ﴿ قَضی أَجَلاً وَ أَجَلٌ مُسَمًّی عِنْدَه﴾[1] که برابر با آیه سوره «نحل»، این ﴿عِنْدَه﴾ در اول سوره مبارکه «انعام» معنا می شود که ﴿ما عِنْدَكُمْ ینْفَدُ وَ ما عِنْدَ اللَّهِ باق﴾.[2] پس ﴿قَضی أَجَلاً﴾ که آغاز سوره مبارکه «انعام» است؛ ﴿وَ أَجَلٌ مُسَمًّی عِنْدَه﴾ که برابرِ ﴿ما عِنْدَكُمْ ینْفَدُ وَ ما عِنْدَ اللَّهِ باق﴾ می باشد؛ پس اجلِ مسمّا باقی است. برای هر کسی دو راه است؛ اما این شخص کدام راه را انتخاب میکند و پایانش چیست؟ الله می داند. این شخص با اختیار خود راه خوب را انتخاب کرد و عمری طولانی یافت، با اختیار خود راه بد را طی کرد و عمری کم یافت، چون ذات اقدس الهی پایان راه و اختیار این شخص را می داند و در لوح محفوظ تثبیت کرده است که این شخص بیش از هفتاد یا هشتاد سال یا کمتر و بیشتر عمر ندارد، این می شود ﴿وَ أَجَلٌ مُسَمًّی عِنْدَه﴾ و این اجل مقضی جمع بندی شده آن به صورت اجل «مسمّی» است. غرض این است که دو تعبیر در قرآن کریم است که با تعبیراتی که فلان شخص اگر ملاقات کرد، نه زودتر می آید و نه دیرتر و هیچ کدام محال نیست، با آن خیلی فرق دارد.
[1] . سوره انعام، آیه2.
[2] . سوره نحل، آیه96.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه غافر جلسه 34
تاریخ: 1393/12/19
📒@sahifeh_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅 فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِيَ اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۖ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ ۖ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ ﴿۱۲۹﴾
🔸 پس (ای رسول) هرگاه مردم روگردانیدند بگو: خدا مرا کفایت است که جز او خدایی نیست، من بر او توکل کردهام و او رب عرش بزرگ است.
💭 سوره: توبه (برائت)
📒@sahifeh_Et
⭕️ وقوع جنگ نهروان میان امام علی (علیه السلام) و خوارج
🔹بعد از جنگ صفین و تحمیل حکَمیت بر امام علی (علیه السلام)، عده ای از کوفیان که خود را بازنده ماجرا میدانستند امام را برای جنگ دوباره با معاویه تحریک میکردند. امام هم به آنها میفرمود: پس بیایید به من کمک کنید. آنها میگفتند: تو و ما کافر شده بودیم؛ ما توبه کردیم، تو هم اول باید توبه کنى، آن گاه ما هم تو را یارى می کنیم.
🔻درگیری خوارج با امام زیاد شد و دیگر ریختن خون شیعیان امام را حلال دانستند، لذا دست به جنایات هولناکی در نهروان (نزدیک کوفه) زدند. امام ابتدا برای تعامل با آنان به نهروان رفت و خواست که قاتلان را تحویل دهند. اما آنان امتناع کردند.
🔻امام هم اعلام کردند که به قاتلان رحم نمیکنند. لذا پس از نصایح فراوان و فرصتی که به خوارج دادند جمعی از آنان جد شدند. سپس جنگ نهروان در ۹ صفر سال ۳۸ هجری رخ داد. از سپاه ۱۴۰۰۰ نفری امام کمتر از ۱۴ نفر شهید شدند، حال آنکه از سپاه خوارج (مارقین) کمتر از ۱۰ نفر زنده ماندند.
#تقویم_تاریخ
#۹صفر
#جنگ_نهروان
📒@sahifeh_Et
77.mp3
7.94M
سخنرانی استاد فاطمی نیا(ره)
با موضوع #سیری_در_صحیفه_سجادیه
جلسه هفتاد وهفتم
#فاطمی_نیا(ره)
📒@sahifeh_Et
⭕️ اشغال پاوه در کردستان توسط عناصر تجزيه طلب ضد انقلاب
🔻یک هفته پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توطئه و تهاجم دشمن با حمله احزاب چپ به ویژه حزب دموکرات به مهاباد در اول اسفند 57 آغاز شد و به قصد تشکیل کردستان بزرگ، تهاجم وحشیانه خود را آغاز کردند. آنان قصد داشتند قسمتی از قلمرو حاکمیت ملی و اسلامی ایران را جدا کرده و نقشه های دشمنان ایران مبنی بر تجزیه کشور را به اجرا درآوردند.
🔻افراد مسلح حزب منحله دموکرات در ادامه تجاوزات خود، در روز ۲۴ مرداد ۵۸، همه راه های ورودی شهر پاوه در استان کردستان را به محاصره و کنترل خود درآورد و به گروهان ها و مراکز سپاه پاسداران یورش برد. آنان پس از به دست گرفتن تمام نقاط حساس شهر و ارتفاعات مهم منطقه، به جنایات متعددی دست زدند که در یک مورد، شهادت دلخراش ۲۵ تن از پاسداران بستری در بیمارستان شهر و ۴۰ نفر دیگر از مردم بود.
🔹در پی این جنایات فرمان امام خمینی(ره) برای آزادسازی سریع شهر صادر شد و پس از جانفشانیهای سردار چمران و سرلشکر فلاحی در طی نبردی سهمگین، این شهر از لوث وجود ضدانقلاب پاک شد.
#تقویم_تاریخ
#۲۴مرداد
#اشغال_پاوه
📒@sahifeh_Et
5.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅کودکان در عراق قلکهایشان را خرج اربعین می کنند
📒@sahifeh_Et
✅ خواص عاشورایی:
عبدالله بن عُمَیر کلبی و همسرش
🔹 عبدالله بن عُمَیر، دومین شهید کربلا روز عاشورا و همسرش اموهب نیز نخستین زنی بود که در واقعه کربلا به شهادت رسید. عبدالله مردی شریف و شجاع و خوش قامت بود که در کوفه زندگی می کرد.
🔸 ابن عمیر خارج از کوفه بود که شنید مردم برای جنگ با امام حسین ع آماده می شوند. لذا برای یاری امام، خود را به کوفه رساند. او این تصمیم را با همسرش در میان گذاشت، همسرش از او خواست که با هم راهی کربلا شوند.
🔻 عبدالله، رزمنده ای دلیر و شجاع بود که صبح عاشورا با اذن امام به میدان رفت و شجاعانه جنگید. ولی در هجوم گروهیِ دشمن پس از کشتن دو تن از آنان به جمع شهدا پیوست.
♦️پس از شهادت عبدالله، همسرش ام وهب خود را به بالین او رساند و در حالیکه سر و صورت عبدالله را پاک میکرد، به دستور شمر و توسط غلام او با گُرز به شهادت رسید.
#امام_حسین_علیه_السلام
#خواص_عاشورایی
#عبدالله_بن_عُمَیر_کلبی
#بصیرت
( الارشاد، ج۲، ص۱۰۱ _ بحارالانوار، ج۴۵، ص۱۲ )
📒@sahifeh_Et