eitaa logo
حقیقت ناب
1.1هزار دنبال‌کننده
9.6هزار عکس
4.8هزار ویدیو
443 فایل
سوالات دینی خود در جنبه های مختلف دینی. یافتن پاسخ سوالات فقهی طبق نظرمراجع تقلید، انتقادات و پیشنهادات سازنده ی خود در مورد مطالب کانال، ومطالب زیبا و آموزنده تان، با آیدی زیر👇 @Sajadi82 درارتباط باشید.
مشاهده در ایتا
دانلود
🌷 امام صادق عليه‌السلام: 🔻 «التَّقديرُ في لَيلَةِ تِسعَ عَشرَةَ و الإبرامُ في لَيلَةِ إحدي و عِشرينَ و الإمضاءُ في لَيلَةِ ثلاثَ و عِشرينَ؛ ◀️ مقدّرات در شب نوزدهم تعيين، در شب بيست و يكم تأييد و در شب بيست و سوم ماه [رمضان] امضا ميشود». 📚 الكافي ، ج ۴ ، ص ۱۵۹ .
❌ # نگرفتن_ روزه_ در زمان کودکی_ بخاطر جهل مسئله ⁉️ سوال: نسبت به روزه هایی که در ابتدای بلوغ بعلت جهل به مسئله و عدم اطلاع کافی نگرفتم تکلیفم چیست؟ قضا کفایت می کند یا کفاره هم می خواد؟ ✅ پاسخ: 👇👇 ✴️  آیت الله خامنه ای:‌ در فرض سؤال علاوه بر قضا کفاره نیز واجب است و کفاره آن عبارت است از شصت روز روزه يا اطعام شصت فقير و يا دادن شصت مدّ طعام به شصت مسکين که سهم هر کدام يک مدّ طعام (تقريباً 750 گرم گندم يا نان مثلاً) است. ✴️  آیت الله مکارم :‌ در صورتی که فهم درستی از وجوب روزه نداشته اید تنها قضای آنها کافی است و برای هر روز باید فقیری را سیر کنی ✴️  آیت الله وحید خراسانی: اگر روزه ماه رمضان را عمداً نگيرد ، بايد قضاى آن را به جا آورد و براى هر روز شصت فقير را طعام بدهد ، يا دو ماه روزه بگيرد ، و چنانچه تا ماه رمضان آينده قضاى آن روزه را به جا نياورد ، بايد براى هر روز يك مُدّ طعام به فقير بدهد. ✴️  آیت الله سیستانی: قضا کافی است. *ء*------------------*ء*   📚 منبع: استفتاء‌ از سایت مراجع عظام --------------------
⚡️⚡️ اگر کسی می‌خواهد از طریق فضل خدا وارد شب قدر شود، از وادی سیدالشهدا‌(ع) وارد بشود. 💠 استاد سید محمّدمهدی میرباقری: «خوشا به حال آن‌ها که اول ماه رجب حضرت سیدالشهدا(ع) را زیارت کردند و نیز نیمه رجب و نیمه شعبان. اگر کسی این وادی‌ها را طی نکرده، نزدیک‌ترین راه در شب قدر این است که خودش را به وادی سیدالشهدا(ع) برساند و واقعاً خودش را در دامن سیدالشهدا(ع) بیندازد. اگر کسی این کار را هم نکند، من دیگر نمی‌دانم که باید چه کار کند! اگر کسی نتواند پای مصیبت سیدالشهدا(ع) بنشیند و واقعاً به نحوی وارد این وادی ولاء سیدالشهدا(ع) شود که کوله‌بارش بسته شود، حقیر راه دیگری نمی‌شناسم. این وادی‌ای است که از فضل خدا باز شده است. اگر کسی می‌خواهد از طریق فضل خدا وارد شود از وادی سیدالشهدا‌(ع) وارد بشود. کسی که وارد کربلا می‌شود خداوند با فضلش با او برخورد می‌کند؛ وگرنه حُرّ با آن جرمش که قابلِ‌مغفرت نبود. فضل خدا نه‌تنها او بخشید بلکه او را به حُرّ تبدیل کرد. زهیر هم، که عثمانی بود، در وادی سیدالشهدا(ع) شد زهیر، و فرمانده لشکر امام حسین‌(ع)».
19 ماه رمضان 1 ـ ضربت خوردن امیر المؤمنین علیه السلام در 19 ماه رمضان سال 40 هـ در نماز صبح در مسجد کوفه با شمشیری مسموم به دست ناپاک ابن ملجم منافق بر فرق مبارک امیر المؤمنین علیه السلام ضربت وارد شد. (1) در 13 ماه رمضان سال 40 هـ حضرت مولی الموحّدین علی بن ابی طالب امیر المؤمنین علیه السلام بعد از فارق شدن از جنگ نهروان از شهادت خود خبر دادند. (2) در آن روز حضرت بر فراز منبر بعد از بیان کلماتی دُرَر بار در حقایق اسلام، در آخر بیانات شریف خود، به فرزندشان امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند : «تا امروز چند روز از ماه مبارک رمضان می گذرد» ؟ امام مجتبی علیه السلام فرمود : «13 روز گذشته است». از امام حسین علیه السلام پرسیدند : «چند روز باقی مانده است» ؟ امام حسین علیه السلام فرمود : «17 روز باقی مانده است». در این هنگام امیر المؤمنین علیه السلام دست به محاسن مبارک گرفتند و فرمودند : «نزدیک است این موی من به خون سرم خضاب شود». در شب 16 ماه رمضان سال 40 هـ امیر المؤمنین علیه السلام در خواب پیامبر صلّی الله علیه و آله را دیدند، و آن حضرت به نزدیک شدن ملاقاتشان در بهشت به امیر المؤمنین علیه السلام بشارت دادند، و امیر المؤمنین علیه السلام به دخترشان امّ کلثوم علیها السلام خبر دادند. در شب نوزدهم امیر المؤمنین علیه السلام روزه را در منزل امّ کلثوم علیها السلام افطار نمودند. (3) در شب 19 ماه رمضان سال 40 هـ وردان و شبیب که با ابن ملجم در شهادت امیر المؤمنین علیه السلام همراه بودند، در حین در گیری کشته شدند. (4) در سال چهلم گروهی از خوارج در مکّه جمع شدند و بر کشتگان نهروان گریستند. سه نفر از آنان با هم پیمان بستند که در یک شب امیر المؤمنین علیه السلام و عمرو عاص و معاویه را بکُشند. ابن ملجم کشتن امیر المؤمنین علیه السلام را بر عهده گرفت و وارد کوفه شد و با کمک قُطام بنت اخضر که ابن ملجم قصد ازدواج با او را داشت، و با همدستی شبیب بن بجره و وردان بن مجالد تصمیم خود را عملی کرد. در صبح روز نوزدهم بعد از اذان صبح، امیر المؤمنین علیه السلام وارد مسجد شد و صدای نازنین ایشان به «یا أیُّهَا النّاس، الصَّلاة» بلند شد. سپس آن حضرت مشغول نماز شد. هنگامی که در رکعت اوّل سر از سجده برداشت شبیب بر آن حضرت حمله ور شد، ولی شمشیرش خطا کرد. بلا فاصله ابن ملجم لَعَنَهُ الله حمله کرد و شمشیر او فرق مبارک آن حضرت را شکافت و محاسن شریفش به خون فرق مبارکش خضاب شد، و صدای مبارکش بلند شد : «بِسمِ اللهِ وَ بِاللهِ وَ عَلی مِلَّةِ رَسُولِ الله، فُزتُ وَ رَبَّ الکَعبَةِ». صدای جبرئیل بلند شد : «تَهَدَّمَتْ وَ اللهِ اَرکانُ الهُدی وَ انطَمَسَت وَ اللهِ نُجُومُ السَّماءِ اَعلامُ التُّقی وَ انفَصَمَت وَ اللهِ العُروَةُ الوُثقی، قُتِلَ ابنُ عَمَّ مُحَمَّدِ المُصطَفی، قُتِلَ الوَصِیُّ المُجتَبی، قُتِلَ عَلیٌ المُرتَضی، قَتَلَهُ اَشقَی الاَشقیاء». (5) 📚 منابع : 1. ارشاد : ج 1، ص 19. و ... . 2. الوقایع و الحوادث : ج 1، ص 241. مستدرک سفینة البحار : ج 5، ص 213. 3. ارشاد : ج 2، ص 16 ـ 15. و ... . 4. بحار الأنوار : ج 42، ص 298. نفائح العلام : ص 410. 5. بحار الأنوار : ج 42، ص 282، 285. انوار العلویّة : ص 377، 379.
🍃 امیرالمؤمنین علیه السلام 🔺 أفضَلُ الذِّكرِ القرآنُ ، بهِ تُشرَحُ الصُّدورُ ، و تَستَنيرُ السَّرائرُ 🔰 برترين ذكرها قرآن است كه به وسيله آن سينه ها گشوده شود، و درون ها روشني گيرد. 📙غررالحکم،باب القرآن ┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈• پاتوق همه بچه شیعه ها 🌹کانال حقیقت ناب🌹 👇👇👇👇 🆔https://eitaa.com/sajjadi313 👆👆👆👆 لطفا منشر کنید تا در کمک به دیگران موثر باشید •┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
دشواری یا در آسایش در تندرستی یا گرفتاری در تنگدستی یا در نعمت اِنَّکَ سَمیعُ الدُّعاَّءِ براستی تو شنوای دعایی و این دعا را کفعمی از امام زین العابدین علیه السلام روایت کرده که در این شب‌ها می‌خوانده در حال قیام و قعود و رکوع و سجود. مرحوم علامه مجلسی (ره) فرموده‌اند "بهترین اعمال در این شب‌ها طلب آمرزش گناهان و دعا برای امور دنیوی و اخروی است هم برای خود و هم برای پدر و مادر خویشان و دیگر مومنان؛ چه زنده باشند و چه از دنیا رفته باشند و همچنین ذکرهای مختلف و صلوات بر حضرت محمد (ص) و خاندانشان تا آنجا که مقدور است، انجام دهند و در بعضی از روایات نیز تاکید شده است که «دعای جوشن کبیر» را در این سه شب بخوانند. در روایتی آمده است که شخصی خدمت رسول خدا (ص) رسیده و عرض کرد: اگر شب قدر را درک کردم، ‌چه چیزی را از خداوند طلب کنم؟ که ایشان فرمودند: "عافیت و سلامتی را از خداوند بخواه.
*🌷🌷🌷شبهه🌷🌷🌷* 👈🏻 ایا این نماز معتبره یانه توی اینترنت زیا ذکر شده .من نماز قضا دارم میخام اگه درسته پاکشون کنم. 👈🏻روایت اینه: اگر نماز قضا دارید (ماه مبارک رمضان)حضرت رسول اکرم (ص) فرمود: هر که نماز قضا بر ذمه اش باشد قبل از ظهر جمعه آخر ماه مبارک رمضان چهار رکعت نماز به دو سلام (۲تا دو رکعتی) بخواند و در هر رکعت بعد از حمد یک مرتبه آیة الکرسی و پانزده مرتبه سوره ی کوثر را تلاوت نماید که دویست سال نماز قضا را کفایت می کند 👈🏻و روایت دیگر از آن حضرت چهار صد سال و روایت از حضرت امیرالمومنین ششصد سال و از حضرت رسول سوال کردند مردم آخر الزمان بیش از صدسال عمر نمی کنند نماز قضاهای پدر و مادر و اقربای او را کفایت می کند بعد از نماز این دعا را بخواند. *🌺جواب به شبهه🌺* 👈🏻اولا: طبق جستجويي که در منابع معتبر روايي شيعه داشتيم اين روايت را نيافتيم. 👈🏻ثانيا: بر فرض وجود چنين روايتي مفاد آن با ساير روايات قطعي و معتبر در تعارض است. زيرا روايات متعددي دلالت بر «وجوب قضاء ما فات کما فات»(1) دارد يعني قضاء نمازي که فوت شده و از دست رفته، بايد همانگونه که از دست رفته باشد. اگر دو رکعت بود دو رکعت، اگر شکسته بوده شکسته و .. 👈🏻و لذا هيچ چيزي جز بجا آوردن نمازهاي قضا شده نمي تواند جايگزين آن گردد. 👈🏻برفرض صحت سند منظور اين است كه ثواب نمازهاي قضا را دارد نه اين جاي آن را پر كند. مثل اين كه در باره برخي كارها گفته شده ثواب حج را دارد معناي آن اين نيست كه اگر مستطيع هست نيازي به حج رفتن نيست. پي نوشت ها: 1. شيخ حر عاملي، وسائل الشيعه، مؤسسه آل البيت، سال 1409 هـ.ق، ج8، ص 268. ┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈• پاتوق همه بچه شیعه ها 🌹کانال حقیقت ناب🌹 👇👇👇👇 🆔https://eitaa.com/sajjadi313 👆👆👆👆 لطفا منتشر کنید تا در کمک به دیگران موثر باشید •┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
اعمال مشترک شب های قدر ماه مبارک رمضان  اعمال شب‌های قدر بر دو نوع است؛ یکی آن‌که در هر سه شب باید انجام داد و دیگر آن‌ که مخصوص است به هر شبی. اعمال مشترک شب‌های قدر(۱۹، ۲۱، ۲۳) به این شرح است: اوّل غسل؛ علاّمه مجلسی فرموده که غسل این شب‌ها را مقارن غروب آفتاب کردن بهتر است که نماز شام را با غسل بخواند. دوّم دو رکعت نماز؛ در هر رکعت بعد از حمد هفت مرتبه توحید بخواند و بعد از فراغ ۷۰ مرتبه اَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَاَتُوبُ اِلَیْهِ بگوید. در روایت نبوی(ص) است که از جای خود برنخیزد تا حقّ تعالی او را و پدر و مادرش را بیامرزد. سوّم باز کردن قرآن در مقابل خود و گفتن این جملات؛ اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِکِتابِکَ الْمُنْزَلِ خدایا از تو خواهم به حق کتاب فرستاده‌شده‌ات وَ ما فیهِ وَ فیهِ اسْمُکَ الاْکْبَرُ وَاَسْماَّؤُکَ الْحُسْنی و آن‌چه در آن است که در آن است نام بزرگت و نام‌های نیکویت وَما یُخافُ وَ یُرْجی اَنْ تَجْعَلَنی مِنْ عُتَقاَّئِکَ مِنَ النّارِ و آن‌چه بدان‌ها ترس و امید شود که قرارم دهی از زمره آزادشدگانت از دوزخ "پس هر حاجت که دارد بخواهد" چهارم قرآن کریم را بر سر گذاشته و می‌گوید؛ اَللّهُمَّ بِحَقِّ هذَا الْقُرْآنِ خدایا به حق این قرآن وَ بِحَقِّ مَنْ اَرْسَلْتَهُ بِهِ و بحق آن کس که او را بدان فرستادی وَ بِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فیهِ و بحق هر مؤمنی که در این قرآن مدحش کرده‌ای وَ بِحَقِّکَ عَلَیْهِمْ فَلا اَحَدَ اَعْرَفُ بِحَقِّکَ مِنْکَ و بحقی که تو بر ایشان داری زیرا کسی نیست که حق تو را بهتر از خودت بشناسد پس ۱۰ مرتبه بگوید؛ «بِکَ یا اَللّهُ» بحق خودت ای خدا و ۱۰ مرتبه «بِمُحَمَّدٍ» بحق محمدصلی الله علیه و آله و ۱۰ مرتبه «بِعَلی» بحق علی علیه السلام و ۱۰ مرتبه «بِفاطِمَةَ» بحق فاطمه سلام الله علیها و ۱۰ مرتبه «بِالْحَسَنِ» بحق حسن علیه السلام و ۱۰ مرتبه «بِالْحُسَیْنِ» بحق حسین علیه السلام و ۱۰ مرتبه «بِعَلِیّ بْنِ الْحُسَیْنِ» بحق علی بن الحسین علیه السلام و ۱۰ مرتبه «بُمَحَمَّدِ بْنِ عَلِی» بحق محمد بن علی علیه السلام و ۱۰ مرتبه «بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ» بحق جعفر بن محمد علیه السلام و ۱۰ مرتبه «بِمُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ» بحق موسی بن جعفرعلیه السلام و ۱۰ مرتبه «بِعَلِیِّ بْنِ مُوسی» بحق علی بن موسی علیه السلام و ۱۰ مرتبه «بِمُحَمَّدِبْنِ عَلِی» بحق محمد بن علی علیه السلام و ۱۰ مرتبه «بِعَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ» بحق علی بن محمدعلیه السلام و ۱۰ مرتبه «بِالْحَسَنِ بْنِ عَلِی» بحق حسن بن علی علیه السلام و ۱۰ مرتبه «بِالْحُجَّةِ» به حق حضرت حجت علیه السلام "پس هر حاجت که داری طلب کن" پنجم زیارت امام حسین علیه السلام؛ در خبر است که چون شب قدر می‌شود منادی از آسمان هفتم ندا می‌کند از بُطنان عرش که حقّ تعالی آمرزیده هر که را که به زیارت قبر حُسین علیه السلام آمده است. ششم برپا داشتن احیا؛ همانا روایت شده هرکه احیا کند شب قدر را گناهان او آمرزیده شود هرچند به عدد ستارگان آسمان و سنگینی کوه‌ها و وزن دریاها باشد. هفتم ۱۰۰ رکعت نماز بخواند که فضیلت بسیار دارد و افضل آن است که در هر رکعت بعد از حمد ۱۰ مرتبه توحید بخواند. هشتم بخواند: اَللّهُمَّ اِنّی اَمْسَیْتُ لَکَ عَبْداً داخِراً لا اَمْلِکُ لِنَفْسی نَفْعاً وَلا ضَرّاً خدایا من شام کردم در حالی که بنده خواری هستم که مالک سود و زیانی برای خویشتن نیستم وَلا اَصْرِفُ عَنْها سُوَّءاً اَشْهَدُ بِذلِکَ عَلی نَفْسی و نتوانم از خویشتن پیش آمد ناگواری را بازگردانم و این مطلبی است که من آن را بر خویش گواهی دهم وَاَعْتَرِفُ لَکَ بِضَعْفِ قُوَّتی وَقِلَّةِ حیلَتی فَصَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ و به ناتوانی خود و بیچارگی‌ام در برابرت اعتراف دارم، پس درود فرست بر محمد و آل محمد وَاَنْجِزْ لی ما وَعَدْتَنی وَ جَمیعَ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فی هذِهِ اللَّیْلَةِ و وفا کن برایم بدانچه بر من و همه مؤمنین و مؤمنات وعده فرمودی از آمرزش در این شب وَاَتْمِمْ عَلَیَّ ما اتَیْتَنی فَاِنّی عَبْدُکَ الْمِسْکینُ الْمُسْتَکینُ الضَّعیفُ الْفَقیرُ الْمَهینُ و تمام کن بر من آنچه را به من دادی زیرا که من بنده بینوای مستمند ناتوان تهیدست خوار توام اَللّهُمَّ لا تَجْعَلْنی ناسِیاً لِذِکْرِکَ فیما اَوْلَیْتَنی خدایا قرار مده مرا فراموشکار از یاد خویش در آنچه به من انعام فرمودی وَلا غافِلاً لاِِحْسانِکَ فیما اَعْطَیْتَنی وَلا ایِساً مِنْ اِجابَتِکَ وَاِنْ اَبْطَاَتْ عَنّی و نه غافل از احسانت در آنچه به من عطا کردی و قرارم مده ناامید از اجابت خویش و اگرچه دیرزمانی طول کشد فی سَرّاَّءَ اَوْ ضَرّاَّءَ اَوْ
دشواری یا در آسایش در تندرستی یا گرفتاری در تنگدستی یا در نعمت اِنَّکَ سَمیعُ الدُّعاَّءِ براستی تو شنوای دعایی و این دعا را کفعمی از امام زین العابدین علیه السلام روایت کرده که در این شب‌ها می‌خوانده در حال قیام و قعود و رکوع و سجود. مرحوم علامه مجلسی (ره) فرموده‌اند "بهترین اعمال در این شب‌ها طلب آمرزش گناهان و دعا برای امور دنیوی و اخروی است هم برای خود و هم برای پدر و مادر خویشان و دیگر مومنان؛ چه زنده باشند و چه از دنیا رفته باشند و همچنین ذکرهای مختلف و صلوات بر حضرت محمد (ص) و خاندانشان تا آنجا که مقدور است، انجام دهند و در بعضی از روایات نیز تاکید شده است که «دعای جوشن کبیر» را در این سه شب بخوانند. در روایتی آمده است که شخصی خدمت رسول خدا (ص) رسیده و عرض کرد: اگر شب قدر را درک کردم، ‌چه چیزی را از خداوند طلب کنم؟ که ایشان فرمودند: "عافیت و سلامتی را از خداوند بخواه.
برای هم دعا کنیم و همه برای تعجیل در ظهور... 🌸راه استجابت سریع دعا روايت شده كه خداوند سبحان به موسى عليه السلام چنين وحى نمود: اى موسى ! مرا با زبانى بخوان كه با آن نا فرمانى ام نكرده اى ، موسى عرض كرد : چنين زبانى را از كجا بياورم؟ خداوند فرمود : 👈 مرا از زبان كسى ديگر بخوان . 🔸روِيَ أنّ اللّه َ سُبحانَهُ أوحى إلى موسى عليه السلام : يا موسى، اُدعُني على لسانٍ لم تَعصِني بهِ ، فقال : أنَّى لي بذلك ؟! فقالَ : اُدعُنِي على لسانِ غيرِكَ .بحار الأنوار : 93/342/11 . 🌹در شب قدر ما را از دعای خیرتان محروم نکنید🌹
📚 مفاتیح نوین ✍ آیت الله مکارم شیرازی ┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈• پاتوق همه بچه شیعه ها 🌹کانال حقیقت ناب🌹 👇👇👇👇 🆔https://eitaa.com/sajjadi313 👆👆👆👆 لطفا منتشر کنید تا در کمک به دیگران موثر باشید •┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
مفاتیح نوین - مکارم شیرازی .PDF
32.41M
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈• پاتوق همه بچه شیعه ها 🌹کانال حقیقت ناب🌹 👇👇👇👇 🆔https://eitaa.com/sajjadi313 👆👆👆👆 لطفا منتشر کنید تا در کمک به دیگران موثر باشید •┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
﷽؛ 🌼 شب ۱۹ و ۲۱ و ۲۳ ماه رمضان 🌼 🌷 دو رکعت : هر رکعت بعد از حمد ۷ بار سوره توحید 🌷 بعد از : ۷۰ مرتبه ذکر «اَستَغْفِرُ اللهَ و اَتُوبُ اِلَیه» 🌷 فضیلت : حضرت محمد صلی الله علیه و آله فرمودند پیش از آنکه از جای خود برخیزد خداوند خود و والدینش را مورد بخشش قرار می‌دهد. زمان خواندن نماز : بعد از اذان مغرب تا قبل از نماز صبح
🔰« مِن إیْنٍ لِیَ الخِیرُیاربِّ وَلا یُوجَدُ إلا مِنْ عِندِكْ. » خیر برای من کجاست؟ ، من خیری ندارم و در برابر تو نمی توانم اظهار کمال و خوبی بکنم، هر خیری از جانب توست. 🌸استاد تحریری: انسان وقتی در تحولات مختلف قرار می‌گیرد باید این مسئله را وجدان کند ، وجدان مسأله غیر از درک ذهنی آن است، ما هر خیری را که در خود سراغ داریم مخصوصاً آن وقتی که در پیشگاه حق قرار می گیریم نباید به خود نسبت بدهیم، چون او خیر مطلق است. ☘ اولیاء الهی علاوه بر درک های عمومی نسبت به این واقعیات، درک خاص نیزدارند و با هر خیری که برخورد می کنند به خدا می رسند و با او مواجه هستند ، درک آن ها نسبت به فقر وجودی شان مانند درک ما نیست.
✅ امام حسن عليه‌السلام پس از شهادت پدرشان در جمع اصحاب فرمودند: 📍 لقَدْ فارَقَکُمْ رَجُلٌ بِالاْمْسِ لَمْ یَسبِقْهُ الاْوَّلُونَ، وَ لا یُدْرِکُهُ أَلاْخِرُونَ؛ 📌 شخصی از میان شماها رفت که در گذشته مانند او نیامده است، و کسی در آینده نمیتواند هم‌تراز او قرار گیرد. 📚 احقاق الحقّ، ج ۱۱، ص ۱۸۳
✳️ سیره علوی از نگاه حجت‌الاسلام‌والمسلمین خسروپناه ▪️ برخی افراد ممکن است در ارتباط با خدا مقید باشد! اما نسبت به دردهای مردم بی‌تفاوت باشند! از آن طرف نیز ممکن است عده‌ای توجه ویژه‌ای به نیازمندان داشته باشند، اما به عبادت و بندگی خدا اهمیت ندهند! بگوید؛ انسان باید دلش پاک باشد و به مردم خدمت کند! این سیره، خلاف منش حضرت علی بوده و کسی که می‌خواهد پیرو واقعی آن حضرت باشد، باید جمعی میان و قائل شود. ▪️حضرت(ع)، حتی در زمانی که حاکم بود و حکومت‌داری می‌کرد، شبانه درب خانه فقرا می‌رفت! البته حضرت می‌توانست عده‌ای را مأمور کند تا بروند و به نیازمندان رسیدگی کنند، اما ایشان خودشان با دست خودشان این کار را انجام می‌داد تا امروز آن سیره برای مسئولان جامعه اسلامی الگو قرار گیرد. ▪️ بسیار مهم است؛ اینکه درب خانه و اداره بر روی مردم باز باشد، خیلی اهمیت دارد. شاید برخی از مسئولان نتوانند همه مشکلات و گرفتاری‌های مردم را حل کنند اما همین‌که همدردی کنند با درد آنها، خود این کار نیز زیبا و پسندیده است. ┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈• پاتوق همه بچه شیعه ها 🌹کانال حقیقت ناب🌹 👇👇👇👇 🆔https://eitaa.com/sajjadi313 👆👆👆👆 لطفا منتشر کنید تا در کمک به دیگران موثر باشید •┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
❌ # نگرفتن_ روزه_ در زمان کودکی_ بخاطر جهل مسئله ⁉️ سوال: نسبت به روزه هایی که در ابتدای بلوغ بعلت جهل به مسئله و عدم اطلاع کافی نگرفتم تکلیفم چیست؟ قضا کفایت می کند یا کفاره هم می خواد؟ ✅ پاسخ: 👇👇 ✴️  آیت الله خامنه ای:‌ در فرض سؤال علاوه بر قضا کفاره نیز واجب است و کفاره آن عبارت است از شصت روز روزه يا اطعام شصت فقير و يا دادن شصت مدّ طعام به شصت مسکين که سهم هر کدام يک مدّ طعام (تقريباً 750 گرم گندم يا نان مثلاً) است. ✴️  آیت الله مکارم :‌ در صورتی که فهم درستی از وجوب روزه نداشته اید تنها قضای آنها کافی است و برای هر روز باید فقیری را سیر کنی ✴️  آیت الله وحید خراسانی: اگر روزه ماه رمضان را عمداً نگيرد ، بايد قضاى آن را به جا آورد و براى هر روز شصت فقير را طعام بدهد ، يا دو ماه روزه بگيرد ، و چنانچه تا ماه رمضان آينده قضاى آن روزه را به جا نياورد ، بايد براى هر روز يك مُدّ طعام به فقير بدهد. ✴️  آیت الله سیستانی: قضا کافی است.   📚 منبع: استفتاء‌ از سایت مراجع عظام ┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈• 🌹کانال حقیقت ناب🌹 https://eitaa.com/sajjadi313 👆👆👆👆 لطفا منتشر کنید تا در کمک به دیگران موثر باشید
🌙دعای ﺭﻭﺯ ﺑﻴﺴﺖ ﻭ ﻳﻜﻢماه مبارک رمضان 🔹ﺍَﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺍﺟْﻌَﻞْ ﻟِﻲ ﻓِﻴﻪِ ﺇِﻟَﻰ ﻣَﺮْﺿَﺎﺗِﻚَ ﺩَﻟِﻴﻠﺎً ﻭَ ﻟﺎَ ﺗَﺠْﻌَﻞْ ﻟِﻠﺸَّﻴْﻄَﺎﻥِ ﻓِﻴﻪِ ﻋَﻠَﻲَّ ﺳَﺒِﻴﻠﺎً 🔹ﻭَ ﺍﺟْﻌَﻞِ ﺍﻟْﺠَﻨَّﺔَ ﻟِﻲ ﻣَﻨْﺰِﻟﺎً ﻭَ ﻣَﻘِﻴﻠﺎً ﻳَﺎ ﻗَﺎﺿِﻲَ ﺣَﻮَﺍﺋِﺞِ ﺍﻟﻄَّﺎﻟِﺒِﻴﻦَ 🔸ﺍﻯ ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﻣﺮﺍ ﺑﺴﻮﻯ ﺭﺿﺎ ﻭ ﺧﺸﻨﻮﺩﻯ ﺧﻮﺩ ﺭﺍﻫﻨﻤﺎﻳﻰ ﻛﻦ ﻭ ﺷﻴﻄﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻣﻦ ﻣﺴﻠّﻂ ﻣﮕﺮﺩﺍﻥ 🔸ﻭ ﺑﻬﺸﺖ ﺭﺍ ﻣﻨﺰﻝ ﻭ ﻣﻘﺎﻣﻢ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻩ ﺍﻯ ﺑﺮﺁﺭﻧﺪﻩ ﺣﺎﺟﺎﺕ ﻃﺎﻟﺒﺎﻥ. 🌹کانال حقیقت ناب🌹 🆔https://eitaa.com/sajjadi313 👆👆👆👆
🔹آیت الله حائری شیرازی رحمت الله علیه🔹 🔸 شب قدر و لکۀ گریس🔸 اگر روی لباستان شیرۀ خرما ریخت این کثیفی را می‌توان با آب معمولی و کمی فشار دادن پاک کرد. بعضی گناهان مانند شیرۀ خرما هستند و زود پاک می‌شوند اما بعضی گناهان مثل چربی و گریس هستند که آب داغ و وایتکس می‌خواهند. ماه رمضان و شب قدر را گذاشته‌اند برای لکه گیری‌های سالانه. برای گناهانی که به سادگی نمی‌توان آنها را پاک کرد.
خرمیان: در سحرِ شب قدر به محضر امام زمان(ع) برویم و از آن حضرت طلبِ دعا کنیم. استاد سید محمّدمهدی میرباقری: «مطلبی است که قرآن ياد داده. برادرهای حضرت يوسف خطايي کردند و به محضر پدر آمدند و گفتند: «يا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا»! فرمود: «سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَكُم». سحر جمعه دست‌هايش را بالا برد. کار تمام شد و خدا اين گناه باعظمت را بخشيد. 👈 آن‌هايی که پدر و مادر دارند، در شب قدر خودشان را روی پای پدر و مادرشان بيندازند و بگويند يک دعايی برای ما بکنید. از همه مهم‌تر در سحر قدر به محضر امام زمان(ع) برویم؛ در شب قدر به درِ خانه امام زمان(ع) برويم و بگوييم در اين سحر: استغفر لنا. آقا! شما پدر ما هستيد! (امام به منزله پدر است؛ به تعبير امام رضا(ع)، والدِ شفيق است). برويم خودمان را روی پای امام زمان(ع) بيندازيم و بگوييم ما کاری نکرده‌ایم؛ شما دست‌هايت را به‌خاطر ما بالا ببر! آن‌وقت ببينيد اگر امام زمان(ع) يک نفس برا‌ی همه عالَم خرج کند، بار همهٔ عالَم برداشته می‌شود. اين‌که می‌گويند قرآن را بالای سرت بگذار و ائمه(ع) را شفيع قرار بده، يعنی خدايا، ما دستمان خالی است؛ اين دو سرمايه‌ای که پيغمبرت آورده _ که يکی اهل بيت(ع) و دیگری قرآن است_ شفيع آورده‌ایم».
سوال: حکم استفاده از اسپری تنفسی برای روزه دار چیست؟ پاسخ: آیات عظام: امام و فاضل: اگر به صورت پودر گاز از راه دهان به ریه می رسد، چون بر استعمال آن أکل و شرب صدق نمی کند، مبطل روزه نیست؛ اما اگر به صورت بخار به حلق برسد، در صورت ناچاری استعمال آن، روزه صحیح است. رهبری: اگر استفاده از وسیله مذکور، صرفا برای باز کردن راه تنفس بدون دارو باشد و یا همراه با دارویی باشد که پاشیده می شود، مضر به روزه نیست. آیت الله سیستانی: اگر دارو را فقط وارد ریه و شش ها می کند و دارو وارد مری و معده نمی شود، روزه را باطل نمی کند. آیت الله وحید: اگر مضطر بود استفاده کند ولی بنابر احتیاط واجب روزه را تا مغرب ادامه دهد و بنابر احتیاط واجب بعدا قضای آن را به جا آورد. پس اگر تا ماه رمضان سال بعد بتواند بدون استفاده از اسپری قضای آن را به جا آورد، باید همین کار را انجام دهد. آیت الله صافی: چنانچه ناچار از استفاده آن در روز باشد، اشکال ندارد و روزه را بگیرد؛ لکن اگر قبل از ماه رمضان بعد، عارضه اش برطرف شود، بنابر احتیاط قضای روزه ها را نیز بگیرد و اگر تا ماه رمضان بعدی ادامه یافت، بنابر احتیاط برای هر روز یک کفاره بدهد و قضا ندارد. آیت الله زنجانی: اگر به صورت مایع فرو ندهد، اشکال ندارد. آیت الله نوری: استفاده از آن در حد ضرورت اشکال ندارد. آیات عظام: مکارم و خویی: روزه باطل نیست. آیت الله بهجت: اگر به صورت گاز رقیق باشد، روزه را باطل نمی کند، در غیر این صورت روزه باطل است. آیت الله گلپایگانی: احتیاط آن است که استفاده نکند و اگر مضطر باشد، آن روز را امساک کند و قضای آن را به جا آورد و اگر پودر یا اسپری مذکور به صورت گاز به حلق برسد، موجب بطلان روزه نیست. آیت الله تبریزی: اگر قبل از رسیدن به حلق به صورت هوا در بیاید، عمل مزبور روزه را باطل نمی کند. آیت الله اراکی: احوط ترک آن است؛ مگر این که بخار غلیظ باشد. —------------------ منبع: امام: استفتائات، ج 1، روزه، س 6 و 7؛ رهبری: کتاب احکام روزه، ص 76، س 186؛ سیستانی: استفتائات سایت، مبطلات روزه، س 22 و توضیح المسائل جامع، ج1، م 1989؛ وحید: کتاب منتخب احکام، س 118؛ صافی: استفتائات سایت، روزه، استفاده از اسپری تنفسی؛ زنجانی: کتاب احکام و استفتائات روزه، س 25؛ نوری: هزار و یک مساله فقهی، ج 1، س 212 و ج 2، س 250؛ مکارم: استفتائات جدید، ج 1، س 285؛ بهجت: استفتائات، ج 2، س 2880؛ فاضل: جامع المسائل، ج 1، س 550 و 552؛ خویی: المسائل الشرعیه، ج 1، مسائل متفرقه در احکام روزه، س 30؛ تبریزی: استفتائات، ج 1، س 655 و 711؛ گلپایگانی: مجمع المسائل، ج 4، س 468؛ اراکی: استفتائات، ص 49، س 3، مفطرات. ┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈• پاتوق همه بچه شیعه ها 🌹کانال حقیقت ناب🌹 👇👇👇👇 🆔https://sapp.ir/sajjadi313 👆👆👆👆 لطفا منتشر کنید تا در کمک به دیگران موثر باشید •┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
♦️دو حدیث مهدوی امیرامومنین برای تفکر 👈برای باید اهل بود ✅که حضرت علی فرموده‌اند: الفكر يهدي إلى الرشد؛ تفکر آدمی را به سوی رشد هدایت می‌کند»(غرر الحكم، ص: 43) 👈تفکر در دو حدیث مهدوی حضرت، شاید بتواند ما را به معارفی برساند: ⁉️در مورد وجود حضرت حجت فرمود:«اللَّهُمَّ بَلَي لَا تَخْلُو الْأَرْضُ مِنْ قَائِمٍ لِلَّهِ بِحُجَّةٍ إِمَّا ظَاهِراً مَشْهُوراً وَ إِمَّا خَائِفاً مَغْمُوراً؛خداوندا! زمين هيچ گاه از الهي خالي نيست كه براي خدا قيام كند. [آن حجت و امام ] يا و مشهور و يا ترسان و است.»(كمال الدين و تمام النعمة، ج1، ص: 294) ⁉️در مورد حضرت حجت فرمود:«للقائم منا غيبة أمدها طويل كأني بالشيعة يجولون جولان النعم في غيبته يطلبون المرعى فلا يجدونه ألا فمن ثبت منهم على دينه و لم يقس قلبه لطول أمد غيبة إمامه فهو معي في درجتي يوم القيامة؛ براى قائم ما غيبتى است كه مدتش طولانى است، گويا شيعه را در دوران غيبت او مىبينم كه جولان مىدهد مانند جولان چهارپايان، چراگاه را مىجويند اما آن را نمىيابند، بدانيد هر كه در آن دوران در استوار باشد و به واسطه طول غيبت امامش سخت نشود او در روز قيامت،هم درجه من است»(كمال الدين و تمام النعمة، ج1، ص: 303) ✍حجت الاسلام ملایی پاتوق همه بچه شیعه ها 🌹کانال حقیقت ناب🌹 👇👇👇👇 🆔https://sapp.ir/sajjadi313 👆👆👆👆 لطفا منتشر کنید تا در کمک به دیگران موثر باشید •┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🔸برداشت های نادرست از احکام👇 🌸🌸🌸اهدای خون🌸🌸🌸 👈🏻بسیاری از مردم تصور می کنند خون دادن برای آزمایش یا اهدای خون و یا حتی حجامت باعث ابطال روزه است. 👈🏻در حالی که هیچکدام از این موارد، باعث ابطال روزه نیست و تنها اگر باعث ضعف شود، کراهت دارد. استفتاء از دفتر مراجع تقلید 🌹کانال حقیقت ناب🌹 👇👇👇👇 🆔https://sapp.ir/sajjadi313 👆👆👆👆 لطفا منتشر کنید تا در کمک به دیگران موثر باشید •┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
● تقدیرات سال بر چه کسی در نازل می‌شود؟ حضرت امام جواد علیه السلام نقل کردند که امیرالمؤمنین علیه‌السلام به ابن‌عباس فرمودند: به راستی شب قدر در هر سالی هست و در آن شب تقدیرات آن سال نازل می شود و برای آن پس از رسول خدا صلی الله علیه و آله، والیانی وجود دارد. ابن عباس سوال کرد: آنان چه کسانی هستند؟ فرمود: 🔹 « أَنَا وَ أَحَدَ عَشَرَ مِنْ صُلْبِي أَئِمَّةٌ مُحَدَّثُونَ» 🔸 من و یازده تن از فرزندان من، که امام و محدَّث هستند. 📚 کافی، ج‌1، ص532، ح11 ┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈• 🌹کانال حقیقت ناب🌹 🆔https://eitaa.com/sajjadi313 👆👆👆👆 لطفا منتشر کنید تا در کمک به دیگران موثر باشید •
♦️دو حدیث مهدوی امیرامومنین برای تفکر 👈برای باید اهل بود ✅که حضرت علی فرموده‌اند: الفكر يهدي إلى الرشد؛ تفکر آدمی را به سوی رشد هدایت می‌کند»(غرر الحكم، ص: 43) 👈تفکر در دو حدیث مهدوی حضرت، شاید بتواند ما را به معارفی برساند: ⁉️در مورد وجود حضرت حجت فرمود:«اللَّهُمَّ بَلَي لَا تَخْلُو الْأَرْضُ مِنْ قَائِمٍ لِلَّهِ بِحُجَّةٍ إِمَّا ظَاهِراً مَشْهُوراً وَ إِمَّا خَائِفاً مَغْمُوراً؛خداوندا! زمين هيچ گاه از الهي خالي نيست كه براي خدا قيام كند. [آن حجت و امام ] يا و مشهور و يا ترسان و است.»(كمال الدين و تمام النعمة، ج1، ص: 294) ⁉️در مورد حضرت حجت فرمود:«للقائم منا غيبة أمدها طويل كأني بالشيعة يجولون جولان النعم في غيبته يطلبون المرعى فلا يجدونه ألا فمن ثبت منهم على دينه و لم يقس قلبه لطول أمد غيبة إمامه فهو معي في درجتي يوم القيامة؛ براى قائم ما غيبتى است كه مدتش طولانى است، گويا شيعه را در دوران غيبت او مىبينم كه جولان مىدهد مانند جولان چهارپايان، چراگاه را مىجويند اما آن را نمىيابند، بدانيد هر كه در آن دوران در استوار باشد و به واسطه طول غيبت امامش سخت نشود او در روز قيامت،هم درجه من است»(كمال الدين و تمام النعمة، ج1، ص: 303) ✍️حجت الاسلام ملایی ┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈• 🌹کانال حقیقت ناب🌹 🆔https://sapp.ir/sajjadi313 👆👆👆👆 لطفا منتشر کنید تا در کمک به دیگران موثر باشید