#رصد
عربستان بهدنبال پنجمین دور گفتوگوها با ایران
🔹وزیر خارجه عربستان ادعا کرد با وجود عدم احراز هیچ پیشرفتی در چند دور سابق، ریاض بهدنبال پنجمین نشست گفتگوها با ایران است.
🔹همچنین خواستار آن شد که توافق هستهای با ایران به جای نقطه پایان یک نقطه آغاز برای اقدامات بعدی باشد.
tn.ai/2667306
@SajIRAN
#رصد
⭕گروه هفت: نگران بسیج نیروهای روسیه در نزدیک اوکراین هستیم
🔸️وزرای خارجه گروه هفت در بیانیه ای مشترک اعلام کردند:
🔹️ ما به شدت نگران بسیج نظامی شدید و غیرموجه روسیه در نزدیکی اوکراین هستیم.
🔹️بسیج نظامی روسیه چالشی برای امنیت جهان و نظام بین الملل محسوب می شود.
🔹️در این بیانیه همچنین ادعا شده است که گروه هفت نشانه ای از اینکه روسیه در حال کاهش فعالیت های نظامی در نزدیکی مرز اوکراین است را نمی بیند. /جارچی
@SajIRAN
#رصد
پهپاد حسان چقدر خرج روی دست اسرائیل گذاشت؟
🔹یک رسانه اقتصادی رژیم صهیونیستی اعلام کرد، صرف پرواز پهپاد حسان بر فراز (فلسطین اشغالی) چند هزار شیکل برای ارتش اسرائیل آب خورده است.
🔹روزنامه یدیعوت احارانوت در گزارشی در این رابطه اعلام کرد حزب الله با ارسال این پهپاد اسرائیل را در شرایط بغرنجی قرار داده است.
tn.ai/2667294
@SajIRAN
#راه_روشن
🌹امام علی علیهالسلام فرمودند:
🔺أَيُّهَا النَّاسُ كُلُّ امْرِئٍ لَاقٍ مَا يَفِرُّ مِنْهُ فِي فِرَارِهِ الْأَجَلُ مَسَاقُ النَّفْسِ وَ الْهَرَبُ مِنْهُ مُوَافَاتُهُ
🔻ای مردم! هر كس از مرگ فرار كند به هنگام فرار آن را خواهد دید، اجل سرآمد زندگی، و فرار از مرگ رسیدن به آن است.
📚 نهجالبلاغه، خطبه ۱۴۹
@SajIRAN
#راه_روشن
🌹امام خمینی (ره):
🔺بدانید شما با یک قدرتى مواجه هستید که اگر یک غفلت بشود، مملکتتان از بین مى رود. غفلت نباید بکنید. غفلت نکردن به این است که همه قوا، هرچه فریاد دارید، سر (آمریکا) بکشید، هرچه تظاهر دارید، بر ضد آن بکنید. هر عملى دارید؛ عمل مثبت را، (بر ضد) آن کنید.
📚صحیفه امام، جلد۱۱، صفحه۱۲۱
@SajIRAN
#رصد
🔹 گزارش خبری تحلیلی کیهان
مجلس در تصویب بودجه از افزایش هزینهها پرهیز کند
🔸 بررسی جزئیات لایحه بودجه 1401 در حالی از امروز در صحن علنی مجلس آغاز میشود که پرهیز نمایندگان از ایجاد درآمدهای غیر قابل اتکا و افزایش هزینهها میتواند به کاهش کسری بودجه و تورم بیانجامد.
گروه اقتصادی-
یکی از معضلات مهمی که همواره اقتصاد ما را درگیر خود کرده موضوع کسری بودجه و به تبع آن گرانی است.بودجه همین امسال (1400)که از سوی دولت روحانی تهیه شد حدود450هزار میلیارد تومان کسری داشت که نتیجه آن هم گرانیهای 50-60 درصدی بود که به مردم تحمیل شد. عمده این کسری ناشی از عدم رعایت انضباط مالی در بودجه نویسی بوده است یعنی زمانی که دولت و یا مجلس درآمدهای غیرواقعی در بودجه ایجاد میکنند و در برابر این درآمدهای نامطمئن هزینههای قطعی میتراشند طبیعتا این بودجه در زمان اجرا با کسری قطعی روبهرو میشود و اصطلاحا ناتراز خواهد بود. وقتی این ناترازی پیش میآید دولت برای جبران کسری به سراغ بانک مرکزی رفته و از او استقراض میکند، این اقدام حتما نقدینگی را بالا برده و بالا رفتن نقدینگی سبب به وجود آمدن تورم و گرانی میشود.
این یک دو دو تا چهارتای واقعی است که اگر در زمان تهیه و تصویب بودجه به انضباط مالی پایبند نباشیم و به بهانههای مختلف درآمدهای ناپایدار و هزینههای پایدار ایجاد کنیم نمیتوانیم به نتیجهای جز ناترازی و گرانی بیندیشیم.
مخالفت با حذف ارز ترجیحی مهمترین تغییر تلفیق
در لایحه بودجه 1401 که دولت سیزدهم در آذرماه سال جاری به مجلس ارائه کرد طبق گفته مسئولان سازمان برنامه تلاش شده بود که حتی الامکان از کسری بودجه پرهیز شود مثلا ارز 4200تومانی که مشکلات فراوانی برای اقتصاد کشور ایجاد کرد و خودش به یکی از دلایل اصلی ناترازی بودجه تبدیل شد قرار بود براساس لایحه دولت از سال آینده به تدریج حذف شود. نکته مهم در این باره اینکه به اذعان گزارش اخیر بانک مرکزی تأمین ارز ترجیحی در سال 99از مهمترین عوامل فزاینده رشد پایه پـولی در پایان آن سال بوده است. خبرگزاری فارس در این خصوص نوشت، برخلاف تکذیبهای چندباره عبدالناصر همتی رئیسکل سابق بانک مرکزی، گزارش بانک مرکزی به روشنی گزاره اولیه که همان خرید ارز از سامانه نیما توسط بانک مرکزی بوده است را تایید میکند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/236910
@SajIRAN
#رصد
🔹 چراغی در غبار
#محمد_صرفی
🔸 «راست است که جزایر جنوب کشور را به چین فروختهاند؟ شنیدهای که قرار است پنج هزار نیروی نظامی چین در قالب قرارداد 25 ساله تهران و پکن وارد ایران شوند؟ میز بزرگی که پوتین و رئیسی پشت آن نشستند و مذاکره کردند نشان داد روسیه شریک قابل اتکایی برای ایران نیست. فایل صوتی برای جمع کردن اغتشاشات آبان 98 ایران از نیروهای حشدالشعبی عراق استفاده کرده بود، همانطور که در سال 88 از نیروهای حزبالله لبنان استفاده کرد! ماجرای فایل صوتی فرمانده سپاه را شنیدهای؟ اگر توافق هستهای نشود
دلار 60 هزار تومان میشود و...» اینها تنها چند نمونه از سؤالات و گزارههایی هستند که تقریبا بهصورت روزانه با طیفی از آنها مواجهیم و گاهی درباره آنها مورد پرسش قرار میگیریم.
میتوان و البته باید درباره تکتک این سؤالات، ابهامات، شایعات و گزارهها پاسخ داشت و داد اما اکتفا به روشنگری و پاسخگویی،
ناقص است. مثل آن است که همانطور که در مسئله بهداشت و سلامت جسمی، پیشگیری مقدم بر درمان است، در این موضوعات نیز باید پیشگیری و مقابله با کانون(های) تهدید را در اولویت قرار داد.
گام بعدی مصونسازی جامعه نسبت به این حملات ویروسی است. خاصیت ویروس - مانند کووید19 - تکثیر آن است و اخبار/ محتوای غلط (فیکنیوزها)، شبههآمیز، مایوسکننده و ... به دلایل مختلف از سرعت انتشار بسیار بالایی برخوردارند. یک فرد مبتلا به کرونا تا بهصورت فیزیکی و از نزدیک با فرد یا افراد سالم در تماس نباشد، امکان انتقال ویروس وجود ندارد اما در دنیای اخبار و اطلاعات و محتوا،
هیچ نیازی به حضور، ملاقات و تماس فیزیکی نیست.
باید اعتراف کرد ما در دو زمینه اساسی مقابله با کانون تهدیدزا و مصونسازی جامعه، نهتنها کارنامه مناسبی نداریم بلکه دچار مشکلات، ضعفها و کمکاریهای عمده و عمیقی نیز هستیم. کانون تهدیدزا در این زمینه دشمن است. دشمنی که سابقه و تاریخچهای سیاه دارد اما گاهی چنان عمل میکند که حتی برخی از مسئولان کشور در برهههایی گمان میکنند راه عبور از تنگناها و حل مشکلات، نزدیک شدن و سازش با آن است. از آمریکایی صحبت میکنیم که بین سالهای 1947 و 1989، 72 بار تلاش کرد تا دولتهای کشورهای دیگر را تغییر دهد. این یک عدد قابل توجه است. این آمار شامل 66 عملیات مخفی و شش عملیات آشکار است.
بیشتر تلاشهای پنهانی برای جایگزینی دولت یک کشور دیگر شکست خورد. بهعنوان مثال، در طول جنگ سرد، 26 عملیات مخفی ایالات متحده با موفقیت یک دولت تحت حمایت آمریکا را به قدرت رساند. 40 مورد باقیمانده شکست خوردند.
خانم او.رورک دانشیار دپارتمان علوم سیاسی کالج بوستون بوده و در سال 2018 کتابی به نام «تغییر رژیم پنهان: جنگ سرد مخفی آمریکا» در انتشارات معتبر دانشگاه کرنل منتشر کرد. او میگوید؛
«من 16 مورد را پیدا کردم که در آنها واشنگتن با تأمین مالی مخفیانه، مشاوره و تبلیغ برای نامزدهای مورد نظر خود بهدنبال تأثیرگذاری بر انتخابات خارجی بود، که اغلب این کار را فراتر از یک چرخه انتخاباتی انجام میداد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/236963
@SajIRAN
#رصد
🔹 ایران در اقتصاد مقاومتی مصمم است و تسلیم آمریکا نخواهد شد
🔸 عضو شورای روابط خارجی آمریکا میگوید: ایران در دوره جدید، مصمم به اجرای اقتصاد مقاومتی است و تسلیم خواستههای آمریکا نخواهد شد.
ریتکیه ضمن یادداشتی در سایت پولیتیکو، نوشت: «اگر شایعات منتشر شده از وین درست باشد، دولت بایدن به یک توافق هستهای جدید با ایران بر سر احیای برجام نزدیک شده است که البته این توافق نیز بسیاری از نقصهای توافق هستهای را خواهد داشت. برجام اولیه به ایران اجازه داد تا زیرساختهای هستهای خود را از سانتریفیوژهای پیشرفته گرفته تا یک طرح تحقیق و توسعه قوی حفظ کند.
این مخمصه یک واقعیت عمیقتر را درون خود نهفته دارد. دوران دیپلماسی هستهای با ایران به پایان رسیده است. جمهوری اسلامی بهصراحت اعلام کرده است که به هیچ توافقی جز توافقی آسانگیرانه که به آن اجازه ادامه فعالیتهای اساسی هستهای را بدهد، رضایت نخواهد داد.
این کشور پیشرفتهای مهمی در برنامه هستهای خود، بهویژه در ساخت سانتریفیوژها و تحقیق و توسعه داشته است که مایل به دستکشیدن از آن نیست. برخلاف زمان انعقاد برجام اول در سال ۲۰۱۵، برنامه ایران امروز پیشرفتهتر است و اولویتهای رهبری آن متفاوت است.
وقت این است که ایالات متحده به جای حضور طولانی در ماهها نشستهای دیپلماتیک و مذاکره کردن روی جزییات یکسان، پایان برجام را بپذیرد و از روند مذاکرات خارج شود.
ایران امروز همان ایرانی نیست که در سال ۲۰۱۵ موافقتنامه برجام را امضا کرد. تیم بایدن بر این باورند که رهبران ایران هم همان ارزیابیهای هزینه و فایدهای را انجام میدهند که خودشان به آن عادت کردهاند و ترس از اقتصاد دارند و این باعث تسلیم آنها در موضوع هستهای میشود. این تصور اشتباه است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/236964
@SajIRAN
#رصد
دلار و یورو در صرافی ملی چند؟
💵 قیمت فروش دلار در صرافیهای بانکی ۲۴ هزار و ۷۷۳ تومان و قیمت خرید ۲۴ هزار و ۵۲۶ تومان تعیین شده است.
💶 قیمت فروش یورو ۲۸ هزار ۲۷۰ تومان و قیمت خرید ۲۷ هزار و ۹۸۹ تومان اعلام شده است.
@TasnimNews
@SajIRAN
#رصد
باقری: حتی تصور تهاجم نظامی به ایران سخت است
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح:
🔹امروز میتوانیم با قاطعیت بگوییم که دشمنان ظالم و مستکبر ملت ایران حتی تصور تهاجم نظامی به کشور را به سختی میتوانند در ذهن داشته باشند و این چیزی نیست که به آسانی به دست آمده باشد.
🔹هیچ سرمایه گذار داخلی یا خارجی نمیتواند ادعا کند که به دلیل وجود ناامنی یا ترس از تهاجم خارجی امکان سرمایهگذاری و فعالیت اقتصادی در کشور ایران را ندارد.
tn.ai/2667478
@SajIRAN