#رصد
عملیات «نصر من الله» اعتبار پرهزینه ترین ارتش خاورمیانه را مخدوش کرد
الجزیره در گزارشی بیان داشت:
🔹این عملیات با توجه به تلفات و خسارت های سنگین، ممکن است تاثیر نظامی و روانی بر جنگ در یمن بگذارد.
🔹این عملیات بی سابقه علیه نیروهای سعودی در محور نجران صورت گرفت.
🔹طرف سعودی همچنان از ارائه هر نوع اطلاعات یا توضیحی خودداری می کند.
🔹تصاویر به اسارت درآمدن نیروهای سعودی برای هر ارتشی شرم آور و سخت است.
🔹در حالی که گروه الحوثی روایت خود را از ماجرا اعلام کرد سعودیها با گذشت چندین ساعت برای تایید یا تکذیب یا پاسخ دادن، توجیه یا تفسیر ماجرا، سخنی بیان نکرده اند.
🔹آنچه عربستان در آن شکست می خورد، نبرد در مرزهای این کشور و در درگیری مستقیم است و درباره آن نمی تواند جامعه جهانی را برای کمک به خود دعوت کند. این عملیات، شایستگی پرهزینه ترین ارتش خاورمیانه را زیر سوال برد.
@SajIRAN
#رصد
🔻باید از اروپا قطع امید کرد
🖊 روزنامه کیهان نوشت:
🔹از برجام جز جنازهای باقی نمانده است. موافقتنامه هستهای میان ایران و 1+5 که طبق وعده مسئولان دولت قرار بود تحریمها را یک باره لغو و رونق اقتصادی ایجاد کند، امروز یک سند پایمال شده، گواه ریزبینیها و هشدارهای دلسوزان و منتقدان و نشانه متقنی بر رد دیدگاههای فوقخوشبینانه دولتمردان نسبت به آن است. این وضعیت افزون بر دنبال کردن سیاست دستیابی و حفظ برجام به هر قیمت، بیتوجهی دولت به تأکیدات کارشناسان مبنی بر رعایت اصول مهمی مانند عدم اعتماد به حریف، اخذ تضمین، توازن تعهدات و همزمانی اجرای آنها، ناشی از توطئه مشترکی علیه ایران است که محوریت آن، همان برجام است و بازیگران آن دو سوی اقیانوس اطلس.
🔹آمریکا و اروپا علاوه بر اتحاد مواضع در طول مذاکرات هستهای بر مدار زیادهخواهی و امتیازگیری حداکثری، در دوران کاغذ پاره شدن برجام نیز دو سر سیاست چماق و هویج علیه ایران شدند تا عناصر اقتدار کشورمان را نابود و زمینه را برای رسیدن به هدف همیشگیشان در قبال نظام فراهم کنند. در این میان نقش اروپا بهعنوان همدست و متحد آمریکا و طرفی که هنوز اعتماد دولت به آن گره خورده است، درخور توجه است.
🔹وقتی آمریکا در 18 اردیبهشت سال گذشته، با کسب اطمینان از اروپا برای ادامه حضور در برجام و پالس تأملبرانگیز روحانی مبنی بر ادامه برجام با اروپا، توافق هستهای را به ایستگاه آخر رساند و از آن خارج شد، اروپا علیرغم بدعهدی در برجام، حضور ظاهری خود در این توافق را حفظ کرد اما در جار زدن محدودیت توان موشکی و نفوذ منطقهای ایران، با آمریکا همراه و همصدا شد. بیانیه اروپا پس از خروج آمریکا از برجام نیز قابل تأمل است که ایران را از اقدامات متقابل و گامهای بعدی برحذر میدارد. روحانی در آن مقطع تأکید کرده بود که فقط چند هفته به طرف مقابل فرصت میدهد تا مشخص شود که آیا اراده و توانایی اجرای برجام را دارد یا خیر.
🔹حالا گفته میشود که برجام را میخواهیم با این سه کشور اروپایی ادامه بدهیم؛ من به این سه کشور هم اعتماد ندارم. من میگویم به اینها هم اعتماد نکنید؛ [اگر] میخواهید قرارداد بگذارید، تضمین به دست بیاورید - تضمین واقعی، تضمین عملی- وَالّا فردا اینها هم همان کاری را خواهند کرد که آمریکا کرد، [امّا] به یک شیوه دیگر. روشهای سیاسی و دیپلماسی، روشهای ویژهای است؛ گاهی لبخند میزنند و در حال لبخند، خنجر را تا دسته در سینه انسان فرو میکنند؛ دیپلماسی این است دیگر؛ با اخلاق خوش، با تعریف و تمجید که «بله شما خیلی خوبید، شما آقایید، ما میدانیم شما قرارداد را به هم نمیزنید،»! اگر چنانچه توانستید تضمین از آنها بگیرید بهطوری که بشود اعتماد کرد، خباشکالی ندارد، حرکتتان را ادامه بدهید؛ اگر نتوانید چنین تضمین قطعیای را بگیرید - که بنده هم بسیار بعید میدانم که بتوانید تضمین بگیرید- آنوقت دیگر نمیشود اینجوری حرکت کرد و اینجوری ادامه داد.»
🔹انگلیس، فرانسه، آلمان چه پیش از خروج آمریکا از برجام و چه پس از آن به هیچ عنوان به تعهدات خود عمل نکردند چه آنکه ظریف در همین رابطه اذعان کرد که هنوز نمیتوانیم یک حساب بانکی در انگلیس باز کنیم. در همین دوره، آلمان از سوخترسانی به هواپیمای حامل ظریف امتناع کرده و فرانسه نیز ضمن اخراج غیرقانونی دیپلمات ایرانی و بلوکه کردن اموال دولت ایران، حتی از حضور غرفهداران و بازدیدکنندگان ایرانی در نمایشگاه بینالمللی مواد غذایی در این کشور نیز ممانعت ایجاد کرد.
🔹طرف غربی صراحتا هدف خود را در برجام اعلام کرده است؛ دائمیکردن محدودیتهای برجامی ایران و تعمیم خسارت محض برجام به دیگر مولفههای قدرت کشورمان. در این میان هیچ خبری از احقاق حقوق برجامی ایران نیست.
🔹این اوصاف، نشانگر و اثباتگر آن است که برجام نه نشانگر اختلاف و ناهمگونی آمریکا و اروپا که مؤید اشتراک و اتفاق میان آنها علیه ایران است. موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بود: «اتحادیه اروپا در قبال ایران، نگرانیهای مشترکی با آمریکا دارند از قبیل برنامه موشک بالستیک این کشور و برخی موضوعات منطقه.» وی تأکید کرده بود: «عزم ما برای حفظ توافق هستهای، در راستای منافع آمریکاست.» ولی نصر، مشاور اوباما نیز گفته بود: «اروپاییها نشان دادهاند که بخشی از تشکیلات سیاست خارجی آمریکا هستند. آنها برای دو سال، ایران را در توافق برجام نگه داشتند، اما در مقابل فشارهای آمریکا مقاومت نکردند. در حال حاضر این باور رایج در بین ایرانیها وجود دارد که اروپا در کمپین ترامپ علیه کشورشان همدست بوده است.»
@SajIRAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رصد
دلیل بی فایده بودن مذاکرات آمریکا و کره شمالی از زبان ظریف
مجری ان بی سی:
🔹شما کره شمالی را دیدید آیا به نظر شما دیدار با ترامپ برای کره شمالی مفید بود؟
ظریف:
🔹واقعا نه چون پس از دیدار (دونالد ترامپ و کیم جونگ اون) هیچ یک از تحریم های کره شمالی برداشته نشد ولی مطالبات آمریکا از کره شمالی ادامه دارد.
@SajIRAN
#رصد
هشدار رئیسی به مفسدان اقتصادی: دستتان را نه از مچ بلکه از بازو قطع میکنیم
🔹اجرای عدالت امری شدنی است، همانگونه که کسی باورش نمی شد برادران سپاه بتوانند پهپاد آمریکایی را با به روزترین امکانات در آسمان سرنگون کنند، قطعا ما هم میتوانیم عدالت را در این نظام مقدس اجرایی کنیم.
🔹امروز پرچم" مبارزه با مفاسد" در دست مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) است و بنده و همکاران سربازان ایشان هستیم
🔹امروز عدهای میگویند مگر میتوان با مفسدان و ثروت اندوزان و قدرتمندان مبارزه کرد؛ باید بگویم که آری میشود.
🔹مطالبه مقام معظم رهبری از رؤسای سه قوه اصلاح ساختار فسادزا به ساختار فسادزدا است
https://tn.ai/2108052
@SajIRAN
#رصد
سرلشکر سلامی: در هر مساحتی و با هر شدتی میتوانیم به دشمن هجوم ببریم/ ظرفیت نابودی رژیم صهیونیستی فراهم است
🔹 در گام دوم انقلاب اسلامی فضاهای جدیدی پیش روی ما قرار دارد
🔹 دشمنان دچار زوالی بازگشت ناپذیر شده اند، ذخایر راهبردی آنها روبه انتها است و قادر نیستند قابلیت های فیزیکی خود را به منفعت و موقعیت سیاسی مبدل کنند و به اعتراف خود آنها "دچار زوال عقل سیاسی شده اند".
🔹 امروز دشمن نه تنها در حال عقب نشینی از جغرافیای گذشته است، بلکه تحریم های اقتصادی علیه ملت ایران کم اثر و بی اثر شده است؛ به تدریج در حاشیه تحولات منطقه و جهان قرار می گیرند و هرچه هزینه می کنند کمتر نتیجه و منفعتی برای آنها حاصل می شود.
🔹 شاهد شکست های سریالی دشمنان هستیم
🔹دشمنان ما دیگر قدرت ارعاب ندارند و مجبورشده اند از فضای راهبردی به سطوح عملیاتی مستقیم تغییر حالت دهند.
🔹 ما در گام دوم انقلاب اسلامی ظرفیت انهدام رژیم جعلی صهیونیستی را فراهم کردهایم
🔹 این مهم دیگر آرمان و رویا نبوده و هدفی دست یافتنی است.
🔹مقاومت نه به معنای برداشتن تحریم ،بلکه برداشتن اثر تحریم است
https://tn.ai/2108092
@SajIRAN
#رصد
دلایل ثبات بازار ارز/حمله آمریکا در بازار ارز خنثی شد؛ ۱۰۰ تومان نوسان قیمت دلار در ۲ هفته
رئیس کانون صرافان:
🔹از آنجایی که بانک مرکزی برنامه های لازم را از قبل اجرا کرده بود، تحریمهای اخیر آمریکا و جریان های سیاسی هیچ تأثیری در قیمت ارز نداشت.
🔹میزان ارز تزریقی در بازار ارز از محل های مختلف از جمله ارز صادراتی و ... پاسخگوی تقاضای موجود است؛ ثبت سفارش و ارز نیمایی نیز باعث مدیریت عرضه و تقاضا شده است.
🔹 بانک مرکزی نشان داده برای تمام نیازهای ارزی، ارز در اختیار دارد و می تواند با وجود سختترین تحریمها نیازهای کشور را تأمین کند به همین دلیل هر چقدر هم تحریم شویم حداقل در بازار ارز و قیمت دلار تأثیری نخواهد داشت.
https://tn.ai/2108040
@SajIRAN
#رصد
🔹 فارین پالیسی: نباید با ایران جنگید آمریکا پیام حمله به آرامکو را گرفت
🔸 تحلیلگر مجله فارین پالیسی معتقد است حمله به تأسیسات نفتی آرامکو، راهبرد سیاسی- نظامی دیرینه آمریکا در خلیج فارس را وارونه و سرنگون کرده است.
کان هالیتان مینویسد آمریکا و متحدانش قادر نیستند بر منطقه خاورمیانه مسلط شوند هر چند که از توان نظامی گسترده برخوردارند.
مهم نیست که حمله آرامکو، کار چه کسی بود. هر که این کار را کرد، قواعد بازی را تغییر داد، آنهم نه تنها در خاورمیانه. جک رادی کارشناس تاریخ نظامی میگوید: «اکنون زمانی است که حمله بر دفاع پیشی میگیرد و زمانی است که طرف قوی باید از طرف ضعیف بترسد.»
البته این نخستین بار نیست که در تاریخ چنین سرنوشتی رقم میخورد: قدرت آتش و برتری ارتش فرانسه در ویتنام در جنگلهای جنوب شرق آسیا به کار نیامد و آمریکا که بسیار نیرومندتر از شورشیان افغانستان و عراق بود، هر دو جنگ را باخت.
حملات چهاردهم سپتامبر به تأسیسات نفتی سعودی، تنها موجب توقف نیمی از تولید عربستان نشد، بلکه همچنین ستونهای سیاست خارجی واشنگتن در منطقه را لرزاند و شکنندگی عرضه انرژی جهانی را نشان داد. دوران دکترین کارتر در سلطه نظامی بر خلیج فارس، به پایان آمده است.
حتی دولت ترامپ و سعودیها، از متهم کردن مستقیم ایران، عقب کشیدهاند و به جای آن میگویند که ایرانیها مسئول این حمله هستند. حوثیها، قبایلی عقبمانده نیستند، آنها در این چند سال، تواناییهای نظامی و فنآوری خود را بهطور چشمگیری بالا بردهاند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/171238
@SajIRAN
#رصد
بازی "شوک" آور غرب با اقتصاد ایران/ «مذاکره ممنوع»، تا اطلاع ثانوی
در این تحلیل بناست این نکته باز شود که "دور جدید مذاکرات ایران با اروپا (با یا بدون همراهی آمریکا - و با هر موضوعی) در شرایط فعلی کشور هیچ توجیه خردمندانهای ندارد؛ و بدون ملاحظه یک پیش شرط اساسی، قطعاً به زیان ملت ایران و اقتصاد کشور خواهد بود."
در تسنیم بخوانید: https://tn.ai/2107736
@SajIRAN