خبرگان ششم: از بحران کمبود نامزد تا تشکیل خبرگانی نو
صحنه کلی برگزاری انتخابات خبرگان ششم
در این انتخابات، از میان ۸۸نماینده دوره پنجم، بجز ده نفر متوفی که امکان برگزاری میاندوره ای نبود، ۱۶نفر در این دوره حاضر نبودند و نهایتا ۶۲نماینده دوره پنجم به رقابت پرداختند. در میان نفرات غایب، تعدادی عمدتا بدلیل کهولت سن ثبت نام نکردند(ازجمله آیت الله جنتی ریاست مجلس خبرگان پنجم) و تعدادی هم تایید صلاحیت نشدند. شاید تنها صحنه جنجالی سیاسی انتخابات خبرگان ششم، رد صلاحیت حسن روحانی رئیس جمهور سابق بود و جریان انقلابی با ادله متعدد ازجمله عملکرد دوران ریاست جمهوری که شعار دهه پیشرفت و عدالت را در عمل زمین زد، خواستار رد صلاحیت روحانی بود. در سراسر کشور از میان ۱۴۲نامزد، ۷۱نامزد مشترک جامعتین، ۱۵نامزد اختصاصی جامعه مدرسین و ۱۹نامزد اختصاصی جامعه روحانیت در کنار ۳۸نامزد مستقل به رقابت پرداختند که ترکیب نهایی خبرگان ششم از این قرار شد: ۶۲مشترک جامعتین، ۷اختصاصی مدرسین، ۹اختصاصی روحانیت و ۱۰نماینده مستقل. گفتنی است که در خبرگان ششم ۶نامزد اهل سنت در کنار ۱۳۶نامزد شیعه به رقابت پرداختند و در مجلس خبرگان ششم، پنج نماینده اهل سنت درکنار ۸۳نماینده شیعه حضور دارند.
در این دوره از خبرگان برخلاف دوره و حتی ادوار سابق خبرگان، برخی مقامات در خبرگان حاضر نیستند. مقاماتی از قبیل تولیت آستان قدس رضوی، وزیر اطلاعات و رئیس قوه قضائیه در این دوره از انتخابات خبرگان ثبت نام نکردند و دو عضو فقیه شورای نگهبان ازجمله دبیر شورای نگهبان که رئیس خبرگان پنجم هم بود ثبت نام نکردند.
#خبرگان
🆔@sajjadmirzaei_ir
يَا رَازِقَ الطِّفْلِ الصَّغِيرِ يَا رَاحِمَ الشَّيْخِ الْكَبِيرِ
اي روزي دهنده كودك خردسال، اي مهرورز بر پير بزرگسال
دعای جوشن کبیر، فراز ۷۹
#امام_خمینی
#امام_خامنهای
شهید #رئیسی
🆔@sajjadmirzaei_ir
خبرگان ششم: از بحران کمبود نامزد تا تشکیل خبرگانی نو
صحنه شروع این دوره از خبرگان
طبق زمان بندی، قرار بود در یکم خرداد ۱۴۰۳ افتتاحیه و مراسم تحلیف ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری برگزار شود اما یک اتفاق، نه تنها خبرگان بلکه ایران و جهان را تکان داد.
در تاریخ سیم اردیبهشت ۱۴۰۳ و در جریان سفر استانی آیت الله رئیسی رئیس جمهور به استان آذربایجان شرقی، بالگرد حامل ایشان و همراهان ازجمله آیت الله آل هاشم، امام جمعه تبریز و منتخب ششمین دوره خبرگان، مفقود شد و بعد از جستجوی فراوان، در سحرگاه ۳۱ اردیبهشت و سالروز میلاد امام علی بن موسی الرضا ع، وقوع سانحه سقوط بالگرد و شهادت سرنشینان این بالگرد احراز و خبر آن همه را در شک و بهت فروبرد. بدین ترتیب دو منتخب دوره ششم پیش از تحلیف به شهادت رسیدند.
#خبرگان
#رئیسی
#آل_هاشم
🆔@sajjadmirzaei_ir
خبرگان ششم: از بحران کمبود نامزد تا تشکیل خبرگانی نو
۱. رئیس جمهور در خراسان جنوبی:
آیت الله رئیسی که پیش از این طی دو دوره چهارم و پنجم نماینده خبرگان خراسان جنوبی(از زمان تشکیل این استان) بود، در این دوره هم با وجود جایگاه ریاست جمهوری و درخواستهایی مبنی بر نامزد شدن در تهران و قرار گرفتن در فهرست تهران، ترجیح داد مجددا از این استان نامزد خبرگان شود. نتیجه اولیه تایید صلاحیت، حاکی از تایید صلاحیت ایشان به تنهایی بود اما در نهایت با انتقال حوزه یکی از نامزدهای خراسان رضوی یعنی حجت الاسلام سیدحسن روحبخش(از فضلای خراسانی حوزه علمیه قم و از شاگردان آیت الله شهیدی پور) مشکل نصاب نامزد در این استان حل شد. با وجود آنکه حجت الاسلام روحبخش به دنبال تشکیل رقابت سالم و پرشور کردن انتخابات بود اما کمپینی مشکوک برای رای سلبی به ایشان شکل گرفته بود که همچون پروژه ای مشابه در خبرگان پنجم شکست خورد و حتی رای جناب رئیس جمهور نسبت به دوره های قبل بیشتر شد.
آیت الله #رئیسی که سالها در قامت عضو و سپس عضو هیات رئیسه و نهایتا نایب رئیس اول مجلس #خبرگان و در جایگاه های کشوری ای که داشت از آستان قدس تا قوه قضاییه و ریاست جمهوری، نقش مهمی در پیشرفت استان خراسان جنوبی ایفا کرد و برای دوره ششم خبرگان از گزینه های نایب رئیسی اول بود و حتی به او پیشنهاد ریاست هم داده شد که از سوی ایشان رد شد، در سیم اردیبهشت ۱۴۰۳ و دو روز پیش از افتتاح دوره جدید خبرگان، در جریان سفر استانی به آذربایجان شرقی در اثر حادثه سقوط بالگرد به همراه آیت الله آل هاشم دیگر منتخب خبرگان ششم به شهادت رسید.
🆔@sajjadmirzaei_ir
خبرگان ششم: از بحران کمبود نامزد تا تشکیل خبرگانی نو
۲. آذربایجان شرقی، رای تاریخی به امام جمعه مردمی
تبریز بعنوان پایگاه قیام تاریخی ۲۹ بهمن، میزبان امامان جمعه برجسته و سرشناسی بوده است. شهید آیت الله سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی، شهید آیت الله سیداسدالله مدنی، مرحوم آیت الله مسلم ملکوتی، مرحوم آیت الله محسن مجتهد شبستری و درحال حاضر آیت الله سیدمحمدعلی آل هاشم. علیرغم اینکه آمار مشارکت در انتخابات خبرگان ششم به نسبت خبرگان پنجم بطور کلی کاهش داشت اما از موارد نقض این قضیه، استان آذربایجان شرقی بود که آیت الله آل هاشم بعنوان نفر اول با حدود ۸۵۰۰۰۰ رای و با اختلاف ۶۰۰۰۰۰ رای نسبت به نفر دوم راهی خبرگان شد درحالیکه منتخب اول این استان در خبرگان پنجم یعنی آیت الله مجتهد شبستری، ۷۵۰۰۰۰ رای بدست آورده بود. بدین ترتیب حضور آیت الله آل هاشم منجر به ثبت بالاترین مشارکت در ادوار خبرگان این استان شد. دلیل این امر را هم باید در مشی مردمی و ساده زیستانه ایشان و ارائه چهره یک امام جمعه تراز دانست.
آیت الله #آل_هاشم بعنوان رکورددار رای آوری ادوار #خبرگان استان آذربایجان شرقی، دو روز پیش از افتتاح دوره جدید خبرگان و مراسم تحلیف، در جریان حادثه پرواز سی اردیبهشت همراه با آیت الله رئیسی رئیس جمهور کشورمان به شهادت رسید و حجت الاسلام احمد مطهری اصل که امام جمعه موقت تبریز بود، جایگزین ایشان شد.
🆔@sajjadmirzaei_ir
خبرگان ششم: از بحران کمبود نامزد تا تشکیل خبرگانی نو
۳.سمنان، تجلی منتهی الیه اخلاق انتخاباتی:
آیت الله سیدمحمد شاهچراغی امام جمعه سابق سمنان و نماینده #خبرگان سمنان در دوره پنجم، بدلیل کهولت سن در دوره ششم ثبت نام نکرد. آیت الله سیدمحمدمهدی میرباقری از چهره های علمی و تبلیغی حوزه علمیه قم که در دوره پنجم از البرز نماینده خبرگان شده بود، در این دوره بدلیل دعوت های موجود و همچنین اصالت شاهرودی ایشان، از سمنان ثبت نام کرد و تایید صلاحیت شد.در آن سوی میدان یکی از فضلای اصفهانی و مدرس حوزه قم و اصفهان و عضو منتخب مجمع عالی حکمت اسلامی، حوزه انتخابیه خود را از اصفهان به سمنان تغییر داد تا نصاب تعداد نامزد تامین شود: حجت الاسلام محسن فقیهی سرشکی. اما آنچه در این بین برجسته شد، اقدامی جالب ازسوی تیم رسانه ای آیت الله میرباقری بود: بارگزاری زندگینامه و سوابق آیت الله میرباقری و حجت الاسلام فقیهی در کانال رسمی ایت الله میرباقری. به عبارتی دیگر، رسانه یک نامزد شناخته شده در سطح کشوری، به معرفی و شناخته شدن نامزد رقیب که چندان فرد شناخته شده ای نیست کمک کرد و این اقدام درواقع منتهی الیه رعایت اخلاق انتخاباتی بود.
مستندات از کانال رسمی آیت الله میرباقری:
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6057
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6058
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6059
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6087
یادداشتی از حجت الاسلام ایزدی:
https://eitaa.com/taalighat/1324
#خبرگان
🆔@sajjadmirzaei_ir
خبرگان ششم: از بحران کمبود نامزد تا تشکیل خبرگانی نو
۴. گیلان، انصرافی معنادار:
در ایام ابتدایی رقابتهای انتخابات خبرگان ششم، خبری منتشر شد: ( انصراف نامزد خبرگان گیلان+بیانیه ). قضیه از این قرار بود که حجت الاسلام محمدحسن گلی شیردار از فضلای مازندرانی حوزه علمیه قم، بدلیل احتمال خلا نامزد کافی در استان گیلان، از این استان ثبت نام کرد و تایید صلاحیت شد اما بدلیل وجود نامزدهای بومی به تعداد نصاب تشکیل انتخابات و به جهت عدم تفرق آرا، از نامزدی خبرگان انصراف داد. بدین ترتیب انتخابات خبرگان گیلان با پنج نامزد مذکور شکل گرفت و نام چهار نفر مدنظر این استان از صندوق رای بیرون آمد.
#خبرگان
🆔@sajjadmirzaei_ir
اولین مراسم #فاطمیه بیت رهبری بدون حضور ظاهری شهید #رئیسی و با حضور حقیقی این شهید بزرگوار و البته یاران شهیدش مثل #نصرالله
آل عمران
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ
(ﺍﻱ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ!) ﻫﺮﮔﺰ ﮔﻤﺎﻥ ﻣﺒﺮ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﻛﺸﺘﻪ ﺷﺪﻧﺪ، ﻣﺮﺩﮔﺎﻧﻨﺪ! ﺑﻠﻜﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺯﻧﺪﻩ ﺍﻧﺪ، ﻭ ﻧﺰﺩ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺷﺎﻥ ﺭﻭﺯﻱ ﺩﺍﺩﻩ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ. (١٦٩)
تصویر: فاطمیه ۱۴۰۲ شمسی
🆔@sajjadmirzaei_ir
ظرف یک سال، چند یار برجسته حضرت #آقا در داخل و خارج کشور به شهادت رسیدند. مثل شهید #رئیسی و شهید #نصرالله
سالهای قبلترش هم یاران نابی از یاران ایشان به شهادت رسیدند. مثل شهید #سلیمانی
خود ایشان زمانی داغدار #امام و یارانش مثل شهید #بهشتی و شهید #مطهری بود.
اما او رهبر و راهبر جامعه اسلامی است.
فقدان #ظاهری یاران نه تنها خللی در عزمش وارد نمیکند بلکه او را بر مسیرش در راه تحقق تمدن نوین اسلامی و زمینه سازی ظهور امام زمان عج محکم تر میکند و در این راه باز هم #یار می سازد و یارگیری می کند. یاران پرشماری زنده اند که #منتظر #شهادت یا #پیروزی اند، یارانی بسیار هم درحال #پرورش یافتن اند و یارانی فراوان هم هنوز متولد نشدند یا در #گهواره ها هستند.
کاش قدر #آقا و #یاران او و #منویات او را بدانیم. کل دنیا آرزوی داشتن چنین رهبری را دارند...
تصویر: فاطمیه ۱۴۰۳
🆔@sajjadmirzaei_ir
خبرگان ششم: از بحران کمبود نامزد تا تشکیل خبرگانی نو
۵. ائتلاف سه گانه در همدان
در تمامی استانها تقریبا شاهد فضای سالم رقابتی به نسبت دوره قبلی بودیم اما آنچه در استان همدان اتفاق افتاد، امری فراتر از رقابت سالم بود و شاهد ائتلافی عملی میان سه نامزد و حضور مشترک آنها در برنامه های مختلف انتخاباتی بودیم. ائتلافی که موردتوجه خبرگزاری حوزه(ارگان مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور) قرار گرفت. اگرچه در نهایت از میان سه نامزد یعنی آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی(امام جمعه همدان)، آیت الله سیدمصطفی موسوی اصفهانی(رییس حوزه علمیه استان همدان) و آیت الله غیاث الدین طاهامحمدی(نماینده وقت استان همدان در مجلس خبرگان)، دونفر ابتدایی راهی خبرگان شدند.
آنچه زینت بخش و حسن ختام این رقابت سالم شد، رای هرکدام از نامزدها به دو نامزد دیگر بود یعنی هیچکدام به خودشان رای ندادند.
آیت الله غیاث الدین طاهامحمدی نماینده سابق استان همدان در مجلس خبرگان، امام جمعه سابق همدان و رییس بنیاد بوعلی سینا، در ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ بعد از دوره ای بیماری ناشی از حادثه تصادف، دار فانی را وداع گفت و در باغ بهشت همدان در جوار گلزار شهدای این آرامستان آرام گرفت.
گزارش خبرگزاری حوزه:
https://hawzahnews.com/xcGRj
https://hawzahnews.com/xcGZR
#خبرگان
🆔@sajjadmirzaei_ir
📷 اعضای حاضر در اجلاس اکو با حضور در کنار مزار شهید رئیسی به این شهید خدمت ادای احترام کردند.
@Farsna
آل عمران
قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاءُ وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاءُ وَتُعِزُّ مَن تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَن تَشَاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
ﺑﮕﻮ: «ﺑﺎﺭﺍﻟﻬﺎ! ﻣﺎﻟﻚ ﺣﻜﻮﻣﺘﻬﺎ ﺗﻮﻳﻲ; ﺑﻪ ﻫﺮ ﻛﺲ ﺑﺨﻮﺍﻫﻲ، ﺣﻜﻮﻣﺖ ﻣﻲ ﺑﺨﺸﻲ; ﻭ ﺍﺯ ﻫﺮ ﻛﺲ ﺑﺨﻮﺍﻫﻲ، ﺣﻜﻮﻣﺖ ﺭﺍ ﻣﻲ ﮔﻴﺮﻱ; ﻫﺮ ﻛﺲ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻫﻲ، ﻋﺰﺕ ﻣﻲ ﺩﻫﻲ; ﻭ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻫﻲ ﺧﻮﺍﺭ ﻣﻲ ﻛﻨﻲ. ﺗﻤﺎم ﺧﻮﺑﻴﻬﺎ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺗﻮﺳﺖ; ﺗﻮ ﺑﺮ ﻫﺮ ﭼﻴﺰﻱ ﻗﺎﺩﺭﻱ. (٢٦)
شهید #رئیسی عزیز خود را و اعتبار خود را در راه خدا و خدمت به عیال الله که مردم باشند در راستای طرح #آقا خرج کرد و خدا هم برایش جبران کرد و میکند و خواهد کرد. خوش به سعادتش. طوبی له و حسن مآب.
🆔@sajjadmirzaei_ir
امروز ۱۴ آذر ۱۴۰۳ است
سال گذشته در چنین روزی، شهید #رئیسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ را تقدیم رییس مجلس کرد.
رحمت خدا بر روح پاک و بلند این شهید بزرگوار و عزیز
🆔@sajjadmirzaei_ir
خبرگان ششم: از بحران کمبود نامزد تا تشکیل خبرگانی نو
۶. خراسان شمالی، مجتهد جوان دوشادوش فیلسوف برجسته:
آیت الله غلامرضا فیاضی، شاگرد برجسته آیت الله مصباح یزدی و از اساتید برجسته فلسفه حوزه علمیه قم، در میاندوره ای ۱۳۹۸ جایگزین مرحوم آیت الله حبیب الله مهمان نواز شد و بدین ترتیب استان خراسان شمالی مفتخر به نمایندگی شدن ازسوی یکی از شخصیتهای برجسته حوزوی کشور شد. در انتخابات خبرگان ششم هم مجددا ایشان به دعوت بزرگان این استان مجددا نامزد شدند اما فقط ایشان تایید صلاحیت شده بودند تا اینکه حجت الاسلام علی اسلامی فر(از فضلای خراسانی حوه علمیه قم و از شاگردان برجسته آیت الله جواد مروی) حوزه انتخابیه خود را از خراسان رضوی به این استان تغییر داد. در این انتخابات شاهد احترام ویژه و خاص حجت الاسلام اسلامی فر نسبت به آیت الله فیاضی و همچنین متقابل آن و ایضا دیدارهایی بین نامزدها و همچنین حضور مشترک نامزدها در مراسم عمامه گذاری طلاب استان بودیم و نهایتا آیت الله فیاضی نماینده خراسان شمالی در خبرگان ششم شد. حضور آیت الله فیاضی در منزل حجت الاسلام اسلامی فر و اهدای برخی کتب خود به ایشان هم حسن ختام این انتخابات شد.
برخی مستندات:
https://eitaa.com/fayazi_nkh/4
https://eitaa.com/fayazi_nkh/10
https://eitaa.com/fayazi_nkh/56
https://eitaa.com/nouri_ir/12583
https://eitaa.com/fayazi_nkh/156
https://eitaa.com/Eslamifar_ir/281
https://eitaa.com/Eslamifar_ir/329
#خبرگان
🆔@sajjadmirzaei_ir