🔺شرایط سخت شيعيان در دوران امام کاظم (ع)
🔺مناظره هارون با امام کاظم (ع)
🌱@salaam_porseman
📕 بررسی انتقادی آثار خاور شناسان درباره امام کاظم علیه السلام
✍ سید قاسم رزاقی موسوی
👇👇👇
https://hawzah.net/fa/Article/View/97812/
🌱@salaam_porseman
8.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💻 نواهنگ حضرت ابوطالب (ع)
💥 عبد ثناخوان ابوطالبم
🎙 با صدای علیاصغر انصاریان
سالروز وفات حضرت ابوطالب، پدر امیرالمؤمنین(ع) تسلیت باد.
🌱@salaam_porseman
☘ شب و روز مبعث؛ قله ماه رجب و از شبهای قدر
✍ استاد فیاضبخش
▫️شب ۲۷ رجب از لیالی قدر است.
▫️نکته بسیار جالب و عجیب درباره شب و روز مبعث حضرت رسول اکرم(ص)، آن است که این شب و روز تعلق ویژه به امیرالمومنین علی(ع) دارد.
▫️عجیبتر آنکه اهل معنا مانند مرحوم میرزا جوادآقا ملکی تبریزی در المراقبات و جناب سید در اقبال الاعمال و شیخ عباس در مفاتیح میفرمایند که توصیه شده در این شب به حرم حضرت امیر(ع) مشرف شوید و شفای بیماران خود را از مولا بگیرید.
▫️شب مبعث؛ شب تجلی اعظم است.
با تأمل در ادعیه وارده در شب مبعث، میتوان به گوشهای از عظمت این شب پی برد.
▫️ جناب شیخ عباس قمی در مفاتیح ذیل اعمال این شب این دعا را آورده که:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِالتَّجَلِّي الْأَعْظَمِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ وَ الْمُرْسَلِ الْمُكَرَّمِ...»
ملاحظه میکنید که صحبت از «تجلی اعظم» است؛ که خدایا من تو را به تجلی اعظم این شب قسم میدهم. اما این معنا صرفا اشارهوار و در هالهای از ابهام در دعا ذکر شده.
▫️برای فهم معنای تجلی اعظم به فراز دیگری از دعا مراجعه میکنیم که میفرماید:
«اللَّهُمَّ وَ هَذَا رَجَبٌ الْمُكَرَّمُ الَّذِي أَكْرَمْتَنَا بِهِ أَوَّلُ أَشْهُرِ الْحُرُمِ أَكْرَمْتَنَا بِهِ مِنْ بَيْنِ الْأُمَمِ فَلَكَ الْحَمْدُ يَا ذَا الْجُودِ وَ الْكَرَمِ فَأَسْأَلُكَ بِهِ وَ بِاسْمِكَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَجَلِّ الْأَكْرَمِ...»
▫️ گفتیم که رجب ماه حضرت امیر(ع) از یک سو و ماه خداوند از سوی دیگر است. هم در براهین عقلی اثبات شده و هم در روایات اهل بیت(ع) آمده که جلوه انسیِ حقیقت توحید، کلمه ولایت است و کسی که میخواهد به توحید وارد شود، باید مراتب ولایت را طی کند.
▫️به تعبیر مرحوم استاد سعادتپرور(ره)، اینکه لفظ «اعظم» در دعا سه بار تکرار شده، تبیین معنای تجلی اعظم است و این شب، عرصه تجلی تام و تمام پروردگار است.
▫️آن تجلی که باید در شب قدر برای ما اتفاق بیفتد، در این شب برای رسول اکرم(ص) و ائمه هدی(ع) و اولیای الهی اتفاق افتاد که همانا ظهور اسم اعظم است.
▫️ کسی جز صاحب ولایت، لیاقت درک آن اسم را به طور تام ندارد؛ چرا که در فراز بعد میفرماید: «الَّذِي خَلَقْتَهُ فَاسْتَقَرَّ فِي ظِلِّكَ فَلا يَخْرُجُ مِنْكَ إِلَى غَيْرِكَ...» یعنی جایگاه اسم اعظم در ظل عرش است و مراتب مادون تحمل پذیرش آن را ندارد.
▫️ اگر ما تحمل و ظرفیت درک این اسم اعظم را نداریم، بیایید لااقل به گونهای عمل کنیم که همچون آن پیرزن خود را در صف خریداران یوسف(ع) جا بزنیم.
🔻توصیههای عملی برای شب و روز مبعث:
1️⃣ اگر میتوانید روز مبعث را روزه بگیرید. در روایات است که روزه آن معادل هفتاد سال است و مبعث یکی از ۴ روز ممتاز سال برای روزه است.
2️⃣ شب مبعث را بسیار غنیمت بشمارید که این شب، مقدمه شب قدر بعدی یعنی شب نیمه شعبان است. برای درک آن شب، باید از شب مبعث شروع کرد.
3️⃣ این شب، هنگام تضرع به درگاه اهل بیت(ع) است و چه بهتر که با تحفهای به پیشگاه ائمه(ع) برسیم. لذا بنده توصیه میکنم که با هدیهای از جانب حضرت صدیقه طاهره(س) به محضر حضرت امیرالمومنین(ع) توسل کنیم:
به این صورت که ۴ رکعت نماز حضرت امیرالمومنین(ع) را که ایشان علاقه خاصی به این نماز دارند به نیابت از حضرت صدیقه طاهره به جای ۴ رکعت از نماز شبمان بخوانیم و به جناب حضرت امیر(ع) و یا حضرت رسول(ص) و یا هر دوی این بزرگواران هدیه کنیم و عرضه بداریم که اگر من قابلیت و ظرف این هدیه را دارم، شما به بنده عنایتی بفرمایید.
اين نماز چهار ركعت است: در هر ركعت يك بار سوره «حمد» و پنجاه بار «قل هو اللّه احد» و بعد از نماز تسبیحات خاص ایشان را که در مفاتیح است ذکر کنید.
4️⃣ این شب، شب شفای از بیماریهاست و مرحوم شیخ عباس در مفاتیج روایات عجیبی از عنایات امیرالمؤمنین(ع) ذکر نموده. لذا تعجب نکنید اگر حضرت در این شب عنایت ویژهای نیز بر ما بکنند.
بیایید ما هم به سنت حضرات ائمه(ع) گله عاشقانه به درگاه حضرت امیر(ع) داشته باشیم که شما در این شب، بیماران بسیاری را شفا میدهید، پس عنایت بفرمایید و قلب بیمار ما را نیز شفا دهید.
5️⃣ در این شبها دعا برای یکدیگر را فراموش نکنید که دعا در حق دیگران، ابتداءا در حق خود داعی اجابت میگردد و در سیره حضرت صدیقه طاهره(ع) است که از شب تا صبح فقط برای دیگران دعا میفرمودند.
🌱@salaam_porseman
9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷 واکنش بعضیها به راهپیمایی عظیم ۲۲ بهمن: ️از سوریه آدم آوردند!
🌱@salaam_porseman
🔴 مشاهدات میدانی یکی از چهرههای اصلاحطلب از راهپیمایی 22 بهمن
⏪الیاس حضرتی در سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته است:
راهپيمايان را تا دانشگاه شريف همراهي كردم، سپس از دانشگاه شريف برعكس حركت كرده و برخلاف مسير حركت مردم تا نزديكيهاي ميدان انقلاب بازگشتم. در اين ميان، حاصل مشاهدات و ارزيابيهاي ميدانيام را اينگونه ميتوانم شرح دهم:
1⃣ حضور مردم به نسبت سالهاي قبل بسيار چشمگير بود. اگر بگويم، مردم حداقل يك و نيم برابر سال قبل و سالهاي قبلتر حضور داشتند به هيچوجه غلو نكردهام.
2⃣مساله قابل توجه بعدي، حضور چشمگير جوانان در راهپيمايي 22بهمن 1401 است. در واقع بخش كثيري از جمعيت حاضر در راهپيمايي را جوانان تشكيل داده بودند.
3⃣ مساله مهم بعدي، حضور قابل توجه زنان در سنين مختلف و با ديدگاهها و ايدههاي فكري مختلف در راهپيمايي بود. اغلب اين بانوان محترم يا چادري بودند يا اينكه با پوشش مانتو و روسري (حجاب كامل) در راهپيمايي حاضر بودند. در كنار اين دسته از بانوان، افراد كم حجاب يا حجاب ضعيف نيز حضور داشتند، ضمن اينكه شخصا يك الي دو مورد هم از بانوان بدون روسري هم مشاهده كردم.
4⃣ يكي از نكات برجسته راهپيمايي 22بهمن 1401 اين بود كه مردم بانشاط و انگيزه بالا در راهپيمايي حضور داشتند. به نظر ميرسد، حوادث اخير و تحركات و اقدامات گروههاي اپوزيسيون در خارج از كشور انگيزه ويژهاي به ايرانيان براي حضور در اين راهپيمايي بخشيده بود. احتمالا اقدامات مثبت حاكميت مانند آزادي زندانيان و اعلام عفو عمومي طي چند روز اخير در بروز اين شور و نشاط همگاني تاثيرگذار بوده است.
🌱@salaam_porseman