May 11
💢روشهای مراقبت از بیماران کرونا پس از ترخیص از بیمارستان
🔹مصرف داروهای تجویز شده به صورت منظم در زمانهای مقرر الزامی است.
🔹پس از ترخیص از بیمارستان باید در یک اتاق مجزا از سایر اعضای خانواده استراحت کنید.
🔹تعداد دفعات خروج از اتاق را به حداقل برسانید.
🔹سعی کنید از سایر اعضای خانواده یک متر فاصله بگیرید.
🔹محل خواب خود را با فاصله انتخاب کنید.
🔹ظرف غذا، قاشق و چنگال شما باید از سایرین مجزا باشد.
🔹به هیچ عنوان تا ۱۴ روز به کسی اجازه ندهید به عیادت شما آید.
🔹لباسها، ملحفهها و حولههای حمام و دستشویی بیمار را به طور مجزا از سایر لباسها با مایع یا پودر لباسشویی و با آب ۶۵-۹۵ درجه سانتیگراد بشویید و به طور کامل خشک کنید.
🔹لباسهای کثیف فرد بیمار را داخل کیسه بگذارید و درب آن را ببندید.
#کرونا_را_شکست_میدهیم
#سلامت_بمان
@salamatbeman
May 11
😷😧 مقابله با استرس در هنگام شیوع بیماری کورونا ویروس‼️‼️
😟 احساس غم، استرس، سردرگمی، و یا ترس و عصبانیت در هنگام بروز هر نوع بحران، امری طبیعی است. با افراد قابل اعتماد، دوستان و اطرافیان در باره بیماری و راه های پیشگیری صحبت کنید.
🥦اگر مجبورید به خاطر بیماری در منزل بمانید، سبک زندگی سالم شامل تغذیه مناسب، خواب و استراحت کافی، و ارتباطات اجتماعی از طریق تلفن و یا شبکه های اجتماعی را با دوستان و خانواده را رعایت کنید.
🚭هرگز از دارو، سیگار و یا سایر مواد برای کنار آمدن با استرس استفاده نکنید. اگر بیش از حد احساس ناراحتی روانی می کنید با یک مشاور صحبت کنید. برای دسترسی به کمک های بهداشتی و درمانی و مشاوره از قبل برنامه ریزی کنید.
🖥به دنبال اطلاعات صحیح باشید. اطلاعات لازم که به شما برای تعیین میزان خطر، برای در پیش گرفتن احتیاط های منطقی کمک می کند را جمع آوری کنید. برای دسترسی به اطلاعات از منابع معتبر مانند سایت دانشگاه علوم پزشکی و یا وزارت بهداشت استفاده کنید.
📺نگرانی و فشار روانی خود را با کاهش مدت زمان نگاه کردن و یا گوش دادن به اخبار رسانه های مختلف در خصوص بیماری که سبب ترس و نگرانی در شما می شود، کاهش دهید.
⁉️از مهارت های مختلف و تجربیات قبلی خود در بحران های قبلی زندگی برای مدیریت استرس در مواجهه با بیماری در طول طغیان این بیماری استفاده کنید.
روابط عمومی و آموزش سلامت معاونت بهداشتی
🔺 ویروس کرونا روی سطوح مختلف چه قدر زنده میماند؟
#کروناراشکست_میدهیم
#سلامت_بمان
#@salamatbeman
عفونت حاد تنفسی با ویروس های خانواده کورونا منجر به عفونتهای تنفسی ملایم می شود، اما همه گیری با ویروس جدید کورونا 2019 نشان داده که ویروس های این خانواده تمایل به ایجاد بیماریهای شدید تری دارند. این ویروس های جدید از پستانداران (شتر-خفاش) به انسان منتقل می شوند. در دسامبر 2019 یک ویروس جدید از این خانواده باعث ابتلا انسان ها به پنومونی در چین شد که بعد از آن در چندین کشور دیگر نیز گزارش گردید.
در تماس با قطرات تنفسی ایجاد شده با عطسه و سرفه، لمس وسایل آلوده به ویروس و سپس لمس چشم ها و بینی و دهان، تماس با حیوانات آلوده و خوردن گوشت خام و نیمه پخته از راه های شناخته شده انتقال ویروس می باشند. در صورت سفر به مناطق آلوده و تماس با بیماران بویژه درکارکنان بهداشتی شانس انتقال بیشتر می شود.
در یک مطالعه جدید در چین برروی 425 مورد تایید شده عفونت با این ویروس نشان داده شده که سن متوسط بیماران 59 سال بوده، 56% مرد بودند و دوره پنهانی (ورود ویروس به بدن تا شروع علایم) بیماری تقریبا 5 روز بوده است. در این مطالعه نشان داده شده که انتقال ویروس از انسان به انسان در تماس نزدیک رخ داده است.
مهمترین علایم بیماری شامل تب، سرفه و تنگی نفس می باشد.
#سلامت_بمان
@salamatbeman
🤧❌❗️❗️نکات مهم از سایت بهداشت جهانی درباره ویروس کرونا:
• افراد مسن و با بیماریهای خاص باید بیشتر مراقب باشند.
• حتی الامکان از حضور در مکانهای عمومی دوری کنید. افراد مسن از خانه خارج نشوند.
• تماس با سطوح بیشترین امکان برای انتقال بیماری را فراهم میکند. در نتیجه:
• در صورت خروج از منزل از دستکش استفاده کنید. دستکشها را روزانه عوض کنید.
• به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی صورت (مخصوصا بینی و دهان) را با دست لمس نکنید.
• در صورت لمس سطوح (و نداشتن دستکش)، بلافاصله بعد و قبل از زدن دست به بینی، دهان و چشم، دست خود را با آب و صابون یا محلولهای الکلی بشویید.
• شستن مکرر دستها توصیه میشود. شستن یا باید با آب گرم و صابون و به مدت حدود ۲۰ ثانیه باشد یا با محلولهای الکلی.
• برای ضدعفونی کردن سطوح دو روش توصیه شده. یکی استفاده از الکل ۷۰ درصد و دیگری استفاده از محلول ۱۰درصدی وایتکس
• ماسک بیشتر در صورت ابتلا به بیماری و یا برخورد با فرد بیمار توصیه میشود. در صورت استفاده از ماسک باید ماسک با استاندارد n95 استفاده شود و به صورت منظم تعویض شود.
• نترسید. به جای نگرانی آموزش ها را جدی بگیرید.
#سلامت_بمان
@salamatbeman
❌❗️آشنایی با بیماری کروناویروس❗️❌
همانطور که می دانید در این روزها جهان با یک چالش بهداشتی بزرگ یعنی گسترش بیماری حاد تنفسی ناشی از نوعی ویروس به نام ویروس کورونای جدید 2019-nConV مواجه شده است.
همیشه یکی از مشکلات مهم بیماریهای تنفسی ویروسی انتقال و انتشار سریع ویروس از فرد آلوده به فرد سالم بوده است. پس در این وضعیت چه باید کرد تا بتوان خود و اطرافیان را در مقابل این بیماری واگیردار مراقبت نمود؟ به طور کلی ترس از بیماری، در جوامعی که از راههای انتقال بیماری، علائم بیماری و راههای پیشگیری از بیماری آگاهی ندارند به مراتب بیشتر بوده و این جوامع در مقابل ورود و انتشار بیماری آسیب پذیرتر هستند.
پس در این روزها به جای نگرانی و ترس از ابتلا به آن، باید به عنوان یک شهروند مسئول در کمال آرامش اما هوشیارانه در یک پویش ملی سعی کنیم خود و اطرافیان را بر اساس منابع معتبر علمی با راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری آشنا نماییم و هیچگاه با انتشار مطالب غیرعلمی و نامعتبر باعث ایجاد ترس و تنش در جامعه و یا بزرگنمایی بی اساس این چالش بهداشتی در جامعه نشویم.
#سلامت_بمان
@salamatbeman
🤧🤒آشنایی با علائم بیماری کرونا ویروس
تاکنون علائم گزارش شده اغلب شامل تب، سرفه و تنگی نفس بوده است.
شدت علائم متفاوت است و از موارد خفیف تا شدید و کشنده مشاهده می شود.
به طور کلی می توان گفت که علائم بیماری کورونا تاحدودی شبیه به آنفلوانزا و یا سرماخوردگی می باشد. باید توجه داشت مرگ و میر ناشی از این بیماری حدود 3 درصد می باشد، ولی آنچه در خصوص این بیماری نگران کننده است انتشار سریع آن میان افراد مختلف بخصوص افراد مسن و میانسال است.
@salamatbeman
بایدها و نبایدهای استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه دست ها با سطوح مختلف در تماس هستند، از تماس دست با چشم، دهان و بینی اجتناب شده و به طور مداوم با آب و صابون شسته شوند.
دکتر عباس شاهسونی، در گفت و گو با وبدا، درخصوص نحوه استفاده صحیح از ماسک برای محافظت از کروناویروس جدید، گفت: مطابق دستورالعمل های منتشر شده سازمان جهانی بهداشت، افراد سالم فقط در زمانی که با فرد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا (دارای علائم سرفه های خشک، عطسه و تب) مواجهه دارند نیاز به استفاده از ماسک مناسب را دارند.
وی افزود: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت، مردم سالم در شرایط معمولی نیازی به استفاده از ماسک ندارند. هیچ شواهدی در مورد مفید بودن استفاده از ماسک برای محافظت از افراد غیر بیمار وجود ندارد. در صورت تمایل به استفاده از ماسک، ماسک های جراحی معمولی نیز برای افرادی عادی مناسب است.
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، اظهار کرد: زمانی که فرد سرفه یا عطسه های مداوم دارد نیز به استفاده از ماسک مناسب (جراحی، N95 یا P2) نیاز دارد، در صورت عدم امکان استفاده از ماسک، فرد می تواند بر روی دستمال کاغذی و یا روی بخش بالایی آستین لباس خود سرفه یا عطسه کند. البته باید توجه داشت که دستمال کاغذی مورد استفاده بلافاصله در سطل درب دار دور انداخته شود. استفاده از ماسک N95 یا P2، فقط برای افرادی که با بیماران مبتلا به کروناویروس مواجهه دارند و همچنین کادر درمانی بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی، توصیه می شود. استفاده از این نوع ماسک ها برای افراد عادی توصیه نمی شود.
دکتر شاهسونی بیان کرد: مردم عزیز توجه داشته باشند که استفاده از ماسک فقط زمانی که همراه با شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون مایع یا مواد ضدعفونی کننده با پایه الکلی باشد، موثر است. در غیر اینصورت، استفاده از ماسک به تنهایی محافظتی از فرد ایجاد نمی کند.
درصد الکل مناسب، 60 تا 70 درصد است
وی درخصوص استاندارد مصرف الکل برای ضدعفونی دست و سطوح تماس، عنوان کرد: درصد الکل مناسب، 60 تا 70 درصد است. مردم عزیز توجه داشته باشند که الکل های صنعتی که غلظت 96 درصد دارند و در مغازه ها یا داروخانه ها فروخته می شوند، به هیچ وجه اثر میکروب کشی ندارند و باید این مواد ضدعفونی کننده غلظت 60 تا 70 درصد داشته باشند.
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تصریح کرد: هنگام برداشتن ماسک از روی صورت دست نباید با قسمت جلویی ماسک در تماس باشد و باید ماسک از بخش پشتی آن از روی صورت برداشته شود. پس از برداشتن ماسک از روی صورت فورا ماسک را در یک سطل پسماند درب دار دور بیاندازید و دست ها را با آب و صابون مایع و یا مواد ضدعفونی کننده با پایه الکلی مناسب (60 الی 70 درصد) به مدت حداقل 20 ثانیه و تمامی دست شسته شود.
وی گفت: مردم در صورت استفاده از ماسک، بايد از قرار گرفتن كامل ماسك بر روی دهان و بينی به طوری كه هيچ نفوذی از اطراف نداشته باشد، مطمئن شوند و آن را از لحاظ مناسب بودن اندازه و پوشش كامل بينی و دهان و تنفس بدون نشت از اطراف چك کنند. در صورت رعایت نکات فوق استفاده از ماسک می تواند باعث در معرض قرار گرفتن بیشتر فرد و احتمال خطر بیشتری می شود.
ماسک ها فقط یک بار استفاده شوند
دکتر شاهسونی خاطرنشان کرد: ماسک ها فقط یک بار استفاده شوند و از ماسکی که قبلا استفاده کردید، دوباره استفاده نشود. زمانی که ماسک خیس شده یا نفس کشیدن در آن سخت شود، نیاز به تعویض ماسک است.
رعایت فاصله یک متری با افراد
وی یادآور شد: مردم عزیز به خصوص در استان های درگیر کرونا، در صورت تردد در فضاهای عمومی حداقل فاصله یک متر با سایر افراد را رعایت کنند، به خصوص از افرادی که سرفه یا عطسه می کنند یا علائمی از تب دارند. توصیه سازمان جهانی بهداشت این است که مردم از حضور در فضاهای شلوغ و پرتراکم اجتناب کنند.
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیان کرد: با توجه به اینکه دست ها با سطوح مختلف در تماس هستند، از تماس دست با چشم، دهان و بینی اجتناب شده و به طور مداوم با آب و صابون شسته شوند.
استفاده از ماسک های پارچه ای و نخی به هیچ عنوان توصیه نمی شود
وی با بیان اینکه استفاده از ماسک های پارچه ای و نخی به هیچ عنوان توصیه نمی شود، اظهار کرد: توصیه می شود که در فضاهای عمومی نیز تهویه طبیعی به میزان مناسب فراهم شود و از باز بودن درب ها جهت حرکت هوا اطمینان حاصل شود. به گونه ای که در شرایطی که افراد در یک فضا حضور دارند، درب ها و پنجره ها جهت حرکت هوا باز باشد.
@salamatbeman
ویروس کرونا میتواند تا ۹ روز روی سطوح فلزی، شیشه و پلاستیک فعال بماند.
این سطوح را میتوان با الکل سفید(اتانول) ۷۰درصد و محلول سفیدکننده (وایتکس) ضد عفونی کرد.
همچنین دمای بالای ۴۰درجه مثل آب داغ یا نور مستقیم آفتاب، این ویروس را ضعیف می کند.
@salamatbeman
✅وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده آمریکا (HHS) دستورالعملی کامل برای مشکل کرونا (COVID-19) اماده کرده و در ادارات و اماکن عمومی قرار داده.
دستورالعمل جامع مواجه نشدن با بیماری ناشی از ویروس کرونا (2019-nCoV):
1- تحت هیچ شرایطی و هیچ وقت دست خود را به صورت خود نزنید. (چشم، بینی و دهان خود را تحت هیچ شرایطی لمس نکنید)
2- دست هایتان را به صورت مرتب (هر 1 ساعت یکبار) با آب و صابون (حداقل 20 ثانیه) یا ضدعفونی کننده با الکل بالای 60 درصد (بین 60 تا 95 درصد) بشویید.
3- به جز مواقع اجبار از خانه بیرون نروید.
4- از دست دادن و روبوسی با دیگران پرهیز کنید.
5- فاصله 1 متری با دیگران را رعایت کنید. (به خصوص افرادی که نشانههای مریضی از جمله سرفه یا تب دارند)
6- در صورت سرفه یا عطسه کردن، با آرنج خمیده (flexed-elbow) (دست خود را خم کنید و آرنج را جلوی دهن بگذارید) یا دستمال کاغذی (که سریعا به سطل آشغال بسته میندازید) را در مقابل دهن قرار دهید.
7- در صورت خارج شدن از خانه و عدم دسترسی به مواد شوینده، از محلول ضدعفونی کننده با الکل بالای 60 درصد (بین 60 تا 95 درصد) استفاده کنید.
8- گوشی همراه خود را در خارج از خانه از جیب خود خارج نکنید (مگر در شرایط اضطراری)
9- اقدامات زیر در هنگام بازگشت به خانه بسیار بسیار حیاتی میباشد و باید گام به گام و با دقت رعایت شود:
الف) بعد از ورود به خانه بدون دست زدن به هیچ چیز و بدون برخورد یا نشستن در جایی، مستقیما به دستشویی رفته و دست خود را به طور کامل بشویید. (در دستشویی را از قبل باز بگذارید، در صورت باز نبودن در، با دستمال کاغذی درب را بازکنید و سریعا دستمال را به سطل آشغال بسته (closed bin) بیندازید و بعد از پایان کار، دستگیره را ضدعفونی کنید)
ب) تلفن همراه خود را ابتدا با دستمال مرطوب الکلی و سپس با محلول ضدعفونی الکل بالای 60 درصد به طور کامل ضدعفونی کرده و روی دستمالی بگذارید. (در صورت استفاده از قاب محافظ، قاب محافظ را خارج کرده و هردوی گوشی و قاب محافظ را به طور کامل ضدعفونی کنید)
ج) لباسهای بیرون خود را دربیاورید و در مکانی به دور از لباسهای منزل و دیگر وسایل خانه آویزان کنید.
د) مجدد به دستشویی رفته و دست خود را به طور کامل بشویید.
ه) در این مرحله میتوانید لباس منزل خود را بپوشید.
اکنون محیط خانه شما امن میباشد و به شرط دست نزدن به صورتتان، میتوانید از گوشی همراه خود استفاده کنید.
10- دست خود را قبل، در حین و بعد از تهیه غذا، قبل از خوردن غذا و بعد از استفاده از توالت بشویید.
فراموش نکنید تحت هیچ شرایطی و در هیچ ساعت روز و در هیچ مکانی به صورت خود (چشم، بینی و دهان) دست نزنید.
11- تمام سطوح پرتماس خانه و محل کار (high-touch surfaces) را هرروز با اسپری تمیزکننده بشویید. (از جمله: پیشخوان، رومیزی، میز کار، وسایل حمام و توالت، تلفنها، کیبورد، تبلت و میز کنار تخت، دستگیرههای درها)
پ.ن. بقیه بندهای این دستورالعمل در مورد پخت کامل گوشت و ... بود که به نظر برای ایرانیها موضوعیت نداشت و ترجمه نکردم.
✅شاید براتون سوال باشه آمریکا چطور با اینکه جز اولین کشورهایی بود که کرونا به آن رسید، جلوی انتشار آن را گرفت. جواب سوالتون همین دستورالعمل است. دستورالعملی که در نگاه اول بسیار سخت به نظر میرسد، ولی با مقایسه سختیهای بعد از ابتلا به ویروس کرونا و خطرهای فراوانش، بسیار ساده است.
✅ دقت کنید جزئیات بسیار مهم هستند و رعایت نکردن حتی یکی از جزئیات کوچک، میتواند منجر به لطمهای جبرانناپذیر برای خودتان و اطرافیانتان شود.
@salamatbeman
قسمت کوچکی از ترس های ما در مورد کرونا ریشه در واقعیت دارد ..
اما بخش اعظم ترس های ما به دلیل شایعات و اطلاعات مخدوش یا ناقص است. بیشتر پیام هایی که در دنیای مجازی و وقعی رد و بدل می شه در واقع شایعه یا اطلاعات غلط است.
بسیاری از این پیام ها به منظور ایجاد ترس و وحشت و تشویش اذهان منتشر می شوند.
هر اظهار نظری را نپذیریم و به منبع خبر توجه داشته باشیم.
سواد رسانه ای خود را بالا ببریم و تنها به منابع معتبر مراجعه کنیم.
مهم ترین منبع معتبر برای اطلاع رسانی در مورد کرونا وزارت بهداشت است.
@salamatbeman
❌‼️ پیشگیری از کرونا ویروس‼️❌
آیا می دانید یکی از راه های انتقال مهم کرونا ویروس، لوازم و وسایل آلوده است؟
دستگیره در، خودکار، گوشی موبایل، موس و صفحه کلید، دستگاه های کارت خوان و خودپرداز و سایر وسایلی که به نوعی با دست تماس دارند، می تواند منشأ آلودگی باشند.
❌ برای کنترل بیماری کرونا، گندزدایی این وسایل با اسپری محلول وایتکس و آب به نسبت یک به پنجاه و یا الکل ۷۰ درصد می تواند موثر باشد.
❌همچنین شستشوی مرتب دستهها اهمیت زیادی در جلوگیری از انتقال ویروس دارد.
روابط عمومی و آموزش سلامت معاونت بهداشتی
@salamatbeman
❌‼️ هشدار‼️ هشدار‼️ هشدار‼️
⭕️خطر ابتلا به کرونا ویروس بسیار جدی است⭕️
❌‼️ با توجه افزایش بروز بیماری کرونا ویروس موارد زیر را اکیداً رعایت فرمایید:
❌ ۱. از منزل خارج نشوید و در تجمعات حضور پیدا نکنید.
❌ ۲. دستها را مرتباً با آب و صابون بشویید.
❌ ۳. دهان و بینی را هنگام عطسه و سرفه بپوشانید.
❌ ۴ . از تماس با افرادی که علایمی شبیه سرماخوردگی دارند بپرهیزید.
❌ ۵. دست ندهید و روبوسی نکنید.
❌۶. سطوح را با محلول آب و وایتکس به نسبت ۵۰ پیمانه آب و ۱ پیمانه وایتکس گندزدایی کنید.
@salamatbeman
هشدار رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه برای پیشگیری از انتقال کرونا از طریق نان
🔹یکی از راههای بسیار مهم و انتقال غیر محسوس ویروس کرونا به داخل منازل نانهای سنتی است.
🔹از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی جداً خود داری کنید.
🔹از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برسهای عمومی که معمولاً در نانواییها وجود دارد، پرهیز کنید.
🔹اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن باید بدانیم که نان قابلیت شستشو و ضد عفونی کردن ندارد و درجه حرارت پائین حتی فریز کردن در فریزر، ویروسهای موجود در نان را از بین نمیبرد.
🔹تنها راه اطمینان از آلوده نبودن نان، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است.
🔹استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی به موارد فوق، استفاده از ماهی تابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه میشود.
@salamatbeman
توصیه های بهداشتی در خصوص بیماریهای تنفسی (کرونا ویروس، سرماخوردگی و آنفلوانزا)
- سردرد، تب، مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی، و تنگی نفس از علایم بیماری های حاد تنفسی هستند.
- از دست دادن و روبوسی کردن با افراد دارای علایم تنفسی (سرفه، عطسه و...) خودداری کنید.
- دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.
- به طور مداوم و در هر زمان ممکن اقدام به شست و شوی کامل دستها با آب و صابون کنید.
- مدت شست وشوی دستها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمتهای دست شسته شود.
- از رها کردن دستمال کاغذیهای مصرف شده در محیط خودداری کنید.
- از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.
- از بیماران مبتلا به علایم تنفسی (نظیر سرفه و عطسه)، حداقل 1 متر فاصله داشته باشید.
- حریم عفونی افراد، شعاع یک متر اطراف هر فرد (چه سالم و چه بیمار) است. همیشه این حریم را رعایت کنیم
- در روز های اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پرتردد پرهیز کنید.
- در مکان های شلوغ و حمل و نقل عمومی، از دست زدن به چشم و دهان خود خودداری کنید.
@salamatbeman
زمان انجام معاینات سلامت شغلی سال ٩٨ تا پایان اردیبهشت ماه ٩٩ افزایش یافت
محمد جواد باقری از افزایش زمان انجام معاینات سلامت شغلی خبر داد و گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و نزدیک شدن به روزهای پایانی سال ٩٨، فرصت انجام معاینات سلامت شغلی سال ٩٨ تا پایان اردیبهشت ماه ٩٩ افزایش یافت.
جانشین معاون بهداشتی استان قم با اشاره به افزایش زمان انجام معاینات سلامت شغلی گفت: یکی از برنامه های گروه سلامت کار، انجام معاینات سلامت شغلی سالانه برای کلیه شاغلین استان قم می باشد که در پنج مرکز تخصصی طب کار این معاینات انجام می شود و طبق ماده ٩٢ قانون کار، کارفرمایان موظف هستند هر ساله از تاریخ اول فروردین ماه تا پایان سال، معاینات سلامت شغلی کارکنان خود را انجام داده و به ما گزارش دهند که معمولا تراکم انجام معاینات در دو ماه آخر هر سال می باشد.
باقری تصریح کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و کم بودن تعداد مراکز تخصصی طب کار در استان، این مراکز خود موجب تجمع افراد و انتشار بیشتر ویروس خواهند شد از این رو، طبق مصوبه ستاد بحران استان قم تحت عنوان «انجام معاینات سلامت شغلی سال ٩٨ تا پایان اردیبهشت ماه ٩٩ بلامانع است» کارفرمایان فرصت دارند گزارش معاینات سلامت شغلی سال ٩٨ را تا پایان اردیبهشت ماه ٩٩ به مرکز بهداشت ارائه دهند که اجرا این مصوبه بسیار تاثیر گذار بود و موجب شد تعداد مراجعین به این مراکز بسیار کاهش یافته و این مسئله خود موجب کاهش شیوع بیماری کرونا در سطح استان خواهد بود.
@salamatbeman
❌❌اصول مراقبت از بیماران و افراد مشکوک به کرونا در محیط خانه❌❌
🏠چه افرادی را می توان در محیط خانه مراقبت کرد؟🏠
فردی که دارای علایم خفیف بیماری تنفسی مانند تب خفیف، سرفه، ضعف، آبریزش بینی باشد را می توان در محیط خانه مراقبت کرد. اصول مراقبت در محیط خانه در مورد این بیماران به شرح زیر است:
• بیمار را در یک اتاق جداگانه و با تهویه مناسب قرار دهید.
• یک نفر را که از نظر سلامت در وضعیت خوبی است برای مراقبت از بیمار اختصاص داده شود.
• اعضای خانواده باید در یک اتاق دیگر بمانند یا در صورت عدم امکان فضای مجزا، فاصله حداقل 1 متر از بیمار را حفظ کنند.
• فرد مراقبت کننده از بیمار زمانی که با فرد بیمار در یک اتاق قراردارد باید از ماسکی استفاده نماید که به طور مناسب صورت را بپوشاند.
• شستشوی درست دست ها را فورا به دنبال تماس با افراد بیمار یا محیط انجام دهید.
• بهداشت تنفسی بصورت پوشاندن دهان و بینی در هنگام سرفه یا عطسه و استفاده از ماسک های پزشکی انجام شود و به دنبال آن بهداشت دست نیز باید رعایت گردد.
• از تماس مستقیم با مایعات بدن، به خصوص ترشحات دهان یا تنفس و مدفوع خودداری کنید. از دستکش یکبار مصرف برای مراقبت از بیمار استفاده کنید.
• دستکش ها، حوله ها، ماسک ها و سایر پسماندهای تولید شده توسط بیمار یا در حین انجام فرایند مراقبت از بیمار قبل از دفع با سایر پسماندهای خانگی باید در یک ظرف دربدار در اتاق بیمار جمع آوری گردند.
• روزانه سطوح مورد تماس بیمار از قبیل میزهای کنار تختخواب، روتختی و سایر مبلمان اتاق خواب، و حمام و توالت را با مواد محلول نصف لیوان وایتکس در 10 لیتر آب گندزدایی کنید.
• کلیه اعضای خانواده باید به عنوان افراد در معرض در نظر گرفته شوند و اگر یکی از اعضای خانواده علائم عفونت حاد تنفسی از جمله تب، سرفه، گلو درد و تنفس دشوار را تجربه کرد، لازم است نکات بهداشتی را رعایت کند.
@salamatbeman
نکات آموزشی پیشگیری از بیماری کرونا ویروس ) برای ورود و خروج از منزل :
اقدامات ضروری هنگام بازگشت به خانه :
• بعد از ورود به خانه بدون دست زدن به هیچ چیز و بدون برخورد یا نشستن در جایی، مستقیما به دستشویی رفته و دست خود را به طور کامل بشویید. )در دستشویی را از قبل باز بگذارید، در صورت باز نبودن در، با دستمال کاغذی درب را بازکنید و سریعا دستمال را به سطل آشغال در بسته بیندازید و بعد از پایان کار، دستگیره دستشویی را ضدعفونی کنید.
• تلفن همراه خود، دسته کلید، سوییچ اتومبیل ، کیف پول و دیگر وسایل همراه خود را ابتدا با دستمال مرطوب آغشته به الکل 70 درصد به طور کامل ضدعفونی کرده و روی دستمال کاغذی خشک دیگری بگذارید. )در صورت استفاده از قاب محافظ، قاب محافظ را خارج کرده و هردوی گوشی و قاب محافظ را به طور کامل ضدعفونی کنید(
• لباسهای بیرون خود را دربیاورید و در مکانی به دور از لباسهای منزل و دیگر وسایل خانه آویزان کنید. مجدد به دستشویی رفته و دست خود را به طور کامل بشویید. در این مرحله میتوانید لباس منزل خود را بپوشید.
• اکنون محیط خانه شما امن میباشد و به شرط دست نزدن به صورتتان، میتوانید از گوشی همراه خود استفاده کنید.
• دست خود را قبل، در حین و بعد از تهیه غذا، قبل از خوردن غذا و بعد از استفاده از توالت بشویید
• فراموش نکنید تحت هیچ شرایطی و در هیچ ساعت روز و در هیچ مکانی به صورت خود )چشم، بینی و دهان( دست نزنید
• تمام سطوح پرتماس خانه و محل کار را هرروز با اسپری تمیزکننده بشویید. )از جمله: پیشخوان، رومیزی، میز کار، وسایل حمام و توالت، تلفنها، کیبورد، تبلت و میز کنار تخت، دستگیره های درها(
@salamatbeman
رهبردرخانه_میماند
دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیهای اعلام کرد مراسم سخنرانی حضرت آیت الله خامنهای که همه ساله در روز اول سال نو در حرم مطهر رضوی برگزار میشد، امسال به علت توصیههای بهداشتی برای جلوگیری از گسترش بیماری ناشی از ویروس کرونا برگزار نخواهد شد و معظمله به مشهد مقدس سفر نخواهند کرد
متن اطلاعیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹به اطلاع ملت شریف ایران اسلامی میرساند، به علت شیوع ویروس کرونا و توصیههای اکید مسئولان و متخصصان امور بهداشتی و درمانی مبنی بر پرهیز از برگزاری تجمعات و خودداری از سفر و خارج شدن از شهرها با هدف جلوگیری از گسترش بیماری، مراسم سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله العالی) که همه ساله در روز اول سال نو در حرم مطهر حضرت علیبنموسیالرضا علیهالسلام برگزار میشد، امسال برگزار نخواهد شد و معظمله به مشهد مقدس سفر نخواهند کرد.
🔹امید است با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی و با توسل و التجاء به درگاه پروردگار متعال، هر چه زودتر عافیت قرین مردم عزیزمان شود. همچنین از خداوند متعال شفاء و سلامتی برای مبتلایان این بیماری را مسألت مینماییم.
@salamatbeman