سلاااام ✋و درود بی پایان
اومدیم با ادامه ی مبحث #کم خونی
ما رو دنبال کنید
🍃آموزش رایگان طب سنتی و ماساژ تراپی سلامتکده مهسان 👇
🌸🍃
https://eitaa.com/salamatkadeMahsan🌸🍃
#کلسیم طبیعی
مکمل هایی برای تغذیه در دوران بارداری
1ـ نفخ و تورم سيستم گوارشي ،تقليل غذا، فعاليت معتدل،
برای این اختلالات مقدار مساوي زيره و هل و نبات با يكديگر آسياب شود و بعد از غذا اندازه يك قاشق چايخوري ميل شود. مصرف عرق نعناع همراه غذا هم مفید است.
2ـ فقر آهن، کم خونی و کمبود کلسیم و انواع مواد معدنی: یکی از نگرانی هایی که عمدتاً از سوی طبیبان مطرح میشود نگرانی از بابت کمبود کلسیم در دوران بارداری است. این مادران عمدتاً به مصرف لبنیات روی می آورند که با توجّه به کیفیت لبنیات پاستوریزه، به علت آنکه مواد شیمیایی و مواد هورمونی در آن موجود است توصیه نمی گردد و البته معمولاً اثر پیشگیرانه مناسبی هم ندارد. مصرف مکمّل های کلسیم نیز به مانند هر مکمّل دیگری ــ از جمله مکمّل های آهن و اسیدفولیک – توصیه نمی گردد؛ چرا که این مکمل ها معمولاً شیمیایی هستند و به صورت مولکولی جذب آهن و... می کنند و حال آنکه بهترین نوع جذب، توسط یون آهن است.
تأمین کلسیم مورد نیاز مادر و جنین، کار چندان سختی نیست و به شیوه های ذیل قابل وصول است:
1ـ بهره مندی از آفتاب
2ـ فعّالیت بدنی مناسب در طول دوران بارداری مانع از کاهش میزان کلسیم استخوان خواهد شد.
3ـ از مصرف خوراکی هایی که باعث کاهش جذب کلسیم یا افزایش میزان برداشت آن از استخوان میشوند خودداری کنید. سر دسته این خوراکی ها چای و نوشابه است.
4ـ از بین لبنیات، بهتر است به مصرف کشک و کره محلّی و روغن زرد اقدام نمود. مصرف هفته ای یک بار کشک محلّی مرغوب (به صورت کله جوش، همراه با کمی پونه و روغن زیتون– به جای نعناع داغ – و چند عدد خرما با مغز گردو )، کلسیم کافی را برای زن باردار تأمین خواهد کرد.
5ـ مصرف روزانه ۱۰ عدد مغز بادام خام و ۵ عدد خرما هم میتواند کلسیم مورد نیاز زن باردار را تأمین کند.
6ـ پوست تخم مرغ های محلی مصرفی خود را دور نریزید.آنها را شسته، خشک و آسیاب نموده در طول دوران بارداری و شیردهی، روزی نصف قاشق چایخوری از این گرد را در آب لیمو خیسانده و مصرف کنید. این ترکیب ساده و ارزان یکی از بهترین مکمّل های طبیعی کلسیم است.
7ـ دواهای معتبر در عطاری های مورد تأیید هم مناسب هستند نظیر کلسیم آلی، آب آهن تاب، حب خونساز وشربت خونساز و قرص خون و کراث و ... که همه در داروخانه خودمان موجود هست ،
برای سفارش داروها با آیدی زیر 👇
@Mahsan313
و یا شماره تماس زیر
09396292062
ارتباط بگیرید .
یکی از مشکلات شایع بانوان امروزی پس از زایمان، تسریع روند پوکی استخوان است؛ به نحوی که بسیاری از آنها تا مدّت ها با دردهای استخوانی دست و پنجه نرم می کنند. علّت اصلی این امر همان اختلالات هورمونی و کاهش سطح هورمونهای زنانه است که با رعایت دستورات فوق از آن پیشگیری میشود، امّا از آنجا که با اقدامی ساده میتوان راه را بر این مشکل بست، به شما توصیه میکنیم این دستور ساده را اجرا کنید:
برای سهولت مصرف کلس البیض(پوسته تخم مرغ محلی) روزی نصف قاشق چایخوری از این گرد را در نصف استکان آبلیمو ریخته پس از ۵-۴ ساعت آن را صاف کرده به تدریج میل کنید. بهره مندی از آفتاب، فعّالیت بدنی مناسب، پرهیز از مصرف چای ، نوشابه و کشیدن سیگار، استفاده از کشک، کره محلّی، روغن زرد، مغز بادام خام و خرما همان طور که ذکر گردید به حلّ این مشکل کمک خواهند کرد.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍃آموزش رایگان طب سنتی و ماساژ تراپی سلامتکده مهسان 👇
🌸🍃https://eitaa.com/salamatkadeMahsan🌸🍃
درمان انواع بیماری ها با روغن مالی کردن
سبب بسیاری از بیماری ها خشکی بدن بویژه کف پا است که با چرب کردن با روغن های توصیه شده در طب اسلامی درمان می شود . این روش بهترین راه رفع خشکی، تامین گرمی و رطوبت کافی برای بدن است.
روغن مالی کف پاها بعنوان آسانترین ماساژ روغن(oil massage) در بازتاب درمانی و سلامت اعضای کل بدن نقش مهمی ایفا میکند و درمان بسیاری از بیماریها از این روش امکانپذیر است.
روش استفاده:
هر شب کف پاها را با روغن زیتون،زنبق،بان و روغن بنفشه به مقدار زیاد چرب کنید.
مقدار روغن زیاد روی پوست پا استفاده کنید، چرا که فرایند جذب تا صبح ادامه خواهد داشت.
روغن ها بسیار نافذ هستند و سریع از طریق کف پا در بافت بدن جذب می شوند. سپس یک پلاستیک نرم روی آن بپیچید و روی آن جوراب بپوشید و یا پاها را در سلفون نرم و نازک بپیچید، صبح روغن را از پاها پاک کنید، این کار را تا چهل روز ادامه دهید، تا معجزه آن را ببینید.
حتی با چند بار استفاده تاثیر درمانی آن را در وضعیت سلامتی خود به وضوح خواهید دید.
انواع روغن ها را برای ماساژ کف پا میتوان استفاده کرد، اما روغن های زیتون ،زنبق،بان و بنفشه روغن های ملایم با تاثیر فوق العاده زیاد هستند.
میتوانید از ترکیب روغن های ذکر شده به کف پاها بمالید.از روغن های مصنوعی استفاده نکنید.
روغن های ذکر شده باید بو و عطر مخصوص خود را داشته باشند، در غیر این صورت قابل اطمینان نیستند.
درمان اختلالات بدن با روغن مالی عبارتند از:
۱- چروکیدگی و کدورت رنگ پوست
۲- سفیدی مو
۳- غم و افسردگی
۴- یبوست
۵-خشکی پوست بدن،لب ها،کف پا و دست
۶- سوزش کف پا
۷- ضعف فعالیت اعضا مثل کاهش ضربان قلب
۸- کاهش فعالیت تخمدان ها و یائسگی زودرس
۹- کم کاری و پرکاری تیرویید
۱۰- حساس بودن به سردی و گرمی
۱۱- ضعف حافظه
۱۲- تشکیل بافت های متراکم و فیبری مثل فیبروم
۱۳- فشارخون بالا
۱۴- فشار خون پایین
۱۵- #کم خونی
۱۶- پوکی استخوان
۱۷- دردهای شدید کوتاه مدت مثل دردهای قلبی، قاعدگی، میگرن
۱۸- کاهش چربی خون
۱۹- عصبانیت
۲۰- اسپاسم و گرفتگی عضلانی
۲۱- ضعف جنسی و بی میلی جنسی
۲۲- عدم تمرکز
۲۳- انعطاف ناپذیری و شکنندگی
۲۴- اگزما
۲۵-اختلال در زیبایی و درخشش پوست صورت
۲۶- زگیل پا
۲۷- زانو درد
۲۸- کمردرد
۲۹- رماتیسم
۳۰-مرض دیابت
۳۱-انواع سرطان ها
۳۲-انواع بیماری های روحی و روانی
۳۳-درمان غلبه ریح و قولنج (کولیت)ها
۳۴-دردهای دائمی(استخوانی،عضله ای،عصبی)
۳۵-وسواس و وسوسه شیطان
۳۶-درد اسافل(مثانه،رحم و…)
۳۷-جلوگیری از بواسیر و درد بواسیر
۳۸-جوش های صورت و بدن
۳۹-کیست های آبی
۴۰-آلودگی ها
نکته:
در بیشتر اوقات حدود یک هفته بعد، روغن در مدفوع دیده میشود که به این معنی است که روغن تمام مسیر را از پوست تا مرکز بدن طی کرده و پاکسازی کرده است. برای مثال میتوانید روغنهای مختلف را روی جداره نی تست کنید و ببینید بعد از چند ساعت این روغنها چگونه در بافت متراکم نی جذب میشوند.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍃آموزش رایگان طب سنتی و ماساژ تراپی سلامتکده مهسان 👇
🌸🍃https://eitaa.com/salamatkadeMahsan🌸🍃
خطربزرگ استفاده از مکمل های شیمیایی آهن
مصرف قرص آهن در زمان بارداری باعث ایجاد بیش فعالی در کودکان می گردد. این گونه بچه ها قابل کنترل نیستند و تا زمانی که نوزاد هستند، دائم گریه می کنند و فریاد می زنند و اذیت می کنند و مزاحم پدر، مادر و خانواده می شوند
وقتی راه افتادند چه از لحاظ کلامی و چه از نظر فیزیکی، شروع به تخریب کردن این و آن و وسایل می کنند و حرکات ناهمگون انجام می دهند و به نوعی بچه نیمچه خل می شوند که از علت های مهم آن، مصرف قرص آهن در دوران بارداری است.
بعد ازتولد نیز مصرف قطره های آهن برای کودکان باعث سیاه شدن دندان ها می گردد و به کبد لطمه می زند و در سنین بالاتر مصرف دائم آن، فرد را مستعد آلزایمر میکند.
برای رفع کمبود آهن در حالت شدید، نوعی آب آهن تاب تغلیظ شده تولید و در عطاری های مورد تأیید عرضه شده است که سنتی است و در کنار رعایت تدابیر مربوط به #کم خونی، به طور کامل کمبود آهن را جبران می کند
برای افرادی که #کم خونی مختصری دارند و همچنین خانمهایی که کمبود آهن ندارند در دوران بارداری، می توانند ضمن رعایت تدابیر مربوطه از حسوم استفاده کنند که اخیراً تولید و در عطاری های مورد تأیید عرضه شده است،
کفگیر حسوم را داخل قابلمه می گذارید تا درحین پخت غذا، باعث آزاد سازی آهن در غذا می گردد و کمبود آهن را جبران می نماید. گذاشتن طولانی مدت حسوم در ظرف پخت غذا باعث تیرگی رنگ غذا می شود که خطرناک نیست ولی فقط در صورت فقر آهن شدید این حد اشباع از آهن هفته ای یکبار توصیه می شود
در حالت سلامت، برای حفظ ذخایر آهن و جلوگیری از فقر آهن، گذاشتن 15 تا 20 دقیقه حسوم داخل قابلمه غذای در حال جوشیدن کفایت می کند.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍃آموزش رایگان طب سنتی و ماساژ تراپی سلامتکده مهسان 👇
🌸🍃https://eitaa.com/salamatkadeMahsan🌸🍃
بد نیست بدانیم مصرف آب عسل از هنگامی که تصمیم به بارداری می گیرید تا زمان بارداری و پس از آن تا پایان دوران شیردهی روزی ۳-۲ لیوان توصیه شده است که در جلوگیری از یبوست، پیشگیری و درمان انواع #کم¬خونی و ضعف، پیشگیری از زردی نوزاد، پیشگیری و درمان تهوّع و استفراغ دوران بارداری و ویارهای غیرطبیعی مادر، افزایش هوش و زیبایی نوزاد و … بسیار مؤثّر است.
ذریه طیبه
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍃آموزش رایگان طب سنتی و ماساژ تراپی سلامتکده مهسان 👇
🌸🍃https://eitaa.com/salamatkadeMahsan🌸🍃
📌خطر بزرگ استفاده از #مکمل_های_شیمیایی_آهن
💊 مصرف قرص آهن در زمان بارداری باعث ایجاد بیش فعالی در کودکان می گردد. این گونه بچه ها قابل کنترل نیستند و تا زمانی که نوزاد هستند، دائم گریه می کنند و فریاد می زنند و اذیت می کنند و مزاحم پدر، مادر و خانواده می شوند
💊 و وقتی راه افتادند چه از لحاظ کلامی و چه از نظر فیزیکی، شروع به تخریب کردن این و آن و وسایل می کنند و حرکات ناهمگون انجام می دهند و به نوعی بچه نیمچه خل می شوند که از علت های مهم آن، مصرف قرص آهن در دوران بارداری است.
💊 بعد ازتولد نیز مصرف قطره های آهن برای کودکان باعث سیاه شدن دندان ها می گردد و به کبد لطمه می زند و در سنین بالاتر مصرف دائم آن، فرد را مستعد آلزایمر میکند.
💊 برای رفع کمبود آهن در حالت شدید، نوعی آب آهن تاب تغلیظ شده تولید و در عطاری های مورد تأیید عرضه شده است که سنتی است و در کنار رعایت تدابیر مربوط به کم خونی، به طور کامل کمبود آهن را جبران می کند
💊 و برای افرادی که #کم خونی مختصری دارند و همچنین خانمهایی که کمبود آهن ندارند در دوران بارداری، می توانند ضمن رعایت تدابیر مربوطه از حسوم استفاده کنند که اخیراً تولید و در عطاری های مورد تأیید عرضه شده است،
💊 کفگیر حسوم را داخل قابلمه می گذارید تا درحین پخت غذا، باعث آزاد سازی آهن در غذا می گردد و کمبود آهن را جبران می نماید. گذاشتن طولانی مدت حسوم در ظرف پخت غذا باعث تیرگی رنگ غذا می شود که خطرناک نیست ولی فقط در صورت فقر آهن شدید این حد اشباع از آهن هفته ای یکبار توصیه می شود
💊 و در حالت سلامت، برای حفظ ذخایر آهن و جلوگیری از فقر آهن، گذاشتن 15 تا 20 دقیقه حسوم داخل قابلمه غذای در حال جوشیدن کفایت می کند.
✍️ منبع: ذریه طیبه
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍃آموزش رایگان طب سنتی و ماساژ تراپی سلامتکده مهسان 👇
🌸🍃https://eitaa.com/salamatkadeMahsan🌸🍃
🟨 زردی رخسار
📒به گفته ی ابن سینا زردی رخسار معلول چند علت است:
💢« زرد رنگی شاید از مزاج ساده ی گرم ناشی شده باشد. شاید زردی و رنگ زرد مایل به سرخی دلالت بر گرمی زیاد دارند لیکن زردی بیشتر دلیل بر وجود زَهره(صفرا) است و زردی همراه سرخی دلیل خون است. ممکن است ... رنگ دلیل کم خونی باشد. این حالت در بدن کسانی که تازه از بیماری برخاسته اند دیده می شود. پژمردگی رنگ پوست و از زردی به سیاهی زدن آن نشانه ی این است که سردی شدید خون را کم کرده است و این خون کم هم به حالت افسردگی در آمده در نتیجه زردی آن به سیاهی زده است و رنگ را تغییر داده است. رنگ اسمر (سیاهی ای که به زردی می زند) پوست دلیل بر گرم مزاجی است.1»
1-قانون/1/274
💢وی در جای دیگر از کتاب خود می گوید: «زرد شدن پوست بدن سبب های متعددی دارد که هر یک از آنها می توانند سبب زردی پوست باشند و از این قرارند: بیماری ها، غم خوردن، کمبود غذا، به درد آمدن بدن، گرمای هوای شدید و نوشیدن آب های راکد، عادت کردن به خوردن سرکه. سرکه را به حد زیاد خوردن سبب می شود که راه بندان هایی(انسداد ها) در دهانه ی رگ ها رخ دهد و خون صاف و سرخ روشن به پوست نرسد و تنها بخار زرد خونی به پوست درآید که در نتیجه رنگ رخسار زرد می شود.»
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍃آموزش رایگان طب سنتی و ماساژ تراپی سلامتکده مهسان 👇
🌸🍃https://eitaa.com/salamatkadeMahsan🌸🍃
سلاااام ✋و درود بی پایان
صبح آدینتون بخیر و خوشی 🌹
اومدیم با مبحث
#بارداری
#شیردهی
ما رو دنبال کنید 👇
🍃آموزش رایگان طب سنتی و ماساژ تراپی سلامتکده مهسان 👇
🌸🍃
https://eitaa.com/salamatkadeMahsan🌸🍃
#شیر دهی
#بارداری
🟠 شیر مادر چون از همه جهت مناسب تر به حالت طفل است باعث میشود طفل زودتر رشد کند چنانچه طبیعت جمیع حیوانات است که از پستان مادر خود شیر می خورند و برای مادر هم چنانکه مذکور خواهد شد؛
🟠 شیردادن به طفل فوایدی دارد. از دادن شیر مهر مادری بیشتر شده، تحمّل زحمات و مشقّت ها بیشتر میشود که هیچ دایه ای طاقت تحمّل آنها را ندارد، و باعث میشود میل طفل به مادر زیاد میشود و در حقیقت شیر مادر، حقّ طفل است، اگر به او ندهند حقّ او را غصب کرده اند.
🟠 خاصّه نسبت به چنین مظلوم بی زبانی. اگر مادر به طفل شیر ندهد نصف تکلیف مادری خود را به عمل نیاورده، با او بدتر از حیوانات و طیور کرده است که غذای دهان خود را به بچۀ خود میدهند بلکه آن را خورد کرده به حلق جوجه خود می ریزند تا بزرگ شود.
🟠 بعضی مادرها از خوف این که نقصی در جمال و در سایر حالات آن ها ظاهر شود از شیردادن به طفل خود روی گردانند و این خوف بی جایی است، بلکه وجیه تر و زیباتر می شوند.
🟠 احیاءالاطفال حکایت هایی را دربارة شیر دادن با میل و اراده مادر دارد که در این بخش دو حکایت از آن نقل میگردد:
🟠 «شیر مایعی است که خداوند آن را به پستان فرستاده که از آنجا دفع شود و مادر را از بعضی از امراض که ممکن است بعد از وضع حمل دچار آن گردد محفوظ می نماید.
🟠 چنانچه ملاحظه کرده ایم در مدّت چند روز پستان ها بزرگ شده پر از شیر میشود و اسباب استراحت رحم و اجزای آن شده که برای حفظ صحّت زن بسیار مفید است و اگر در ابتدا آن را ندوشد و در روزهای بعد به طفل ندهد گاهی پستان متورّم شده و دردناک میگردد و مدّتی او را مبتلا میکند مگر اینکه مادر مریض شود یا عذر دیگر داشته باشد.
🟠 البته باید مادر راضی به شیر دادن باشد و با کمال میل خود طفل را شیر بدهد و اگر به زور او را به شیردادن وادارند، احتمال خطر هم برای خود و هم برای طفل او میرود چنانچه زنی دو فرزند اول خود را شیر داده و آنها را خوب تربیت و بزرگ کرده بود،
🟠 ولی برای فرزند سوم میل نداشت شیر بدهد او را مجبور کردند مدّتی نگذشت که ضعف بر وی مستولی شده مبتلا به مرض سِل شد، به اجبار شیردادن را ترک کرد، کم کم حال او خوب شد و هکذا از این قبیل زیاد دید شده است.
🟠 زنی مبتلا به ذات الرّیه شد او را از شیردادن به طفل منع کردند مرض او شدّت کرد و هر چه در علاج او کوشیدند ثمری نداشت.
🟠 روزی طفلش زیاد گریه می کرد او را گرفت تا شیر دهد شیر به پستانش آمد طفل را رها نکرده دوباره شیر داد و حالش بهتر شد اطرافیان او که این حالت را دیدند طفل را به او واگذاشتند چندین مرتبه که شیر داد درد مزمن او علاج یافت.»
🟠 در کتاب میزان الطب دربارة کمبود شیر آمده است: «در قلّـةُ اللَّبن؛ یعنی کمی شیر. و آن را سه سبب است:
🔸 یکی، کم شدن خون و دلیل بر آن، کثرت استفراغ خون است یا اطالت(طولانی شدن) مرض.
🔸 دوم، کثرت خون؛ زیرا که چون وی بیشتر آید، هاضمۀ ثدی را عجز درهضم رو نماید.
💠 امام على (عليه السلام (فرموده اند: هیچ شيرى براى تغذيه كودك، پر بركت¬تر از شير مادر نيست.
💠 امام صادق (عليه السلام): حداقل شيردهى،21 ماه است و آنچه از آن كاسته شود، ستمى است بر نوزاد.
🟠 شير مادر براي نوزاد از هر شير ديگري بهتر است، زيرا بيشتر از هر غذاي ديگر، به گوهر غذايي شيرخوار، كه در زندگي جنيني به او مي رسد شباهت دارد.
🟠 منظور خون حيض مادر است كه بعداً به صورت شير مادر در آمده است و نوزاد با آن بيشتر مانوس است و آن را با اشتهاي بيشتري مي خورد.
🟠 حتي به تجربه ثابت شده است كه در دهان گرفتن نوك پستان در دفع آزار شيرخوار بسيار سودمند است.
🟠 بايد روزي دو يا سه بار به نوزاد شير داد و نبايد از اول شير زياد به وي بدهند، بهتر آن است كه درنخستين مرحله و تا موقعي كه مادر اعتدال مزاج خود را باز يابد شير يك زن ديگر به جز مادر نوزاد به او برسد.
🟠 بسيار بجاست كه قبل از شير دادن به بچه دهان او را با عسل اندود و بعداً به او شير داد. اگر بخواهند در آغاز روز به بچه شير دهند، بايد پستان را قبلاً دو يا سه بار بدوشند و آنگاه در دهان نو زاد بگذارند،
🟠 بخصوص موقعي كه نقصي در شير باشد. اگر شير زن شيرده بد و تندمزه باشد نبايد تا خود غذايي نخورده است به بچه شير بدهد.
🟧 روشهای افزایش شیر
🟠 بر اساس کتاب میزان الطب 3 علت عمده برای کم بودن شیر مادر وجود دارد:
✔️ کم خونی مادر که علاج آن استفاده از مواد غذایی مناسب برای رفع کم خونی است.
✔️ پر خونی مادر که علاج آن فصد وحجامت می باشد.
✔️ فساد شیر مادر که ناشی از سوء مزاج مادر است و باید اصلاح مزاج مادر توسط طبیب صورت پذیرد.
🔹 قبل از ورود به بحث اصلی، باید به این نکته توجه داشت که غذاهایی که در هر زن شیرده باعث افزایش شیر می شوند؛ ممکن است با زنان دیگر کمی متفاوت باشد .
🌸🍃https://eitaa.com/salamatkadeMahsan🌸🍃
#شیردهی
#بارداری
🔹 به نحوی که دوا یا غذایی که در یک نفر باعث افزایش فراوان شیر میشود؛ ممکن است در دیگری اثر چندانی نداشته باشد.
🔶 آرامش روحی از مهمترین عوامل تاثیرگزار در کیفیت و کمیت شیر مادران است.
🔶 استرس، علاوه بر کم کردن میزان شیر، کیفیت آن را نیز دچار تغییراتی خواهد کرد که میتواند باعث کاهش تمایل نوزاد به مکیدن پستان شود که این مساله، خود دور باطلی را به وجود می آورد که به کاهش بیشتر شیر منجر خواهد شد.
🔶 این نکته ساده، متاسّفانه در بسیاری از مواقع از سوی ما طبیبان، مغفول واقع میشود و تنها به تجویز دوا های شیرافزا به این مادران اکتفا می کنیم؛
🔶 و این در حالی است که حتّی در فرهنگ عامّه میتوان نشانه هایی دالّ بر اعتقاد مردم به این نکته بدیهی را جستجو کرد؛ که نمونه بارز آن، این طعنه عامیانه است که:«حرص نخور؛ شیرت خشک میشود». بنابراین ابتدا آرامش روحی مادر را تامین کنید.
🔶 یبوست، به طور مستقیم، شاید کمتر روی میزان شیر تاثیر بگذارد امّا قطعا کیفیت آن را کاهش خواهد داد.
🔶 چرا که یبوست باعث می شود به خاطر حرکت کند ثقل غذا (مدفوع) در روده های کوچک و بزرگ بخش مائی و لطیف مدفوع نیز که دفعی است جذب شود و خون فاسد شده و بنابراین شیر مادر نیز دچار فسادی در ماهیت شده و کودک وی را آزار خواهد داد پس مادران شیرده بایستی مراقب یبوست باشند.
🔶 تعادل هورمونی مادر را تامین کنید.
🔶 بسیاری از ناتوانی های مادران در تامین شیر کافی برای فرزندانشان، به عدم تعادل و به ویژه کمبود هورمونهای زنانه در ایشان مربوط میشود. این مشکلات در بین زنان امروزی بسیار شایع است بنابراین و با اعمال روشهای مناسب، مشکلات هورمونی پس از زایمان را حلّ کنید.
🔶 به تغذیه مادران در دوران شیردهی توجّه کافی داشته باشید.
🔶 مادر باید مصرف غذاهای باکیفیت را مدّنظر قرار دهد تا افت بدنی ناشی از دوران بارداری را سپری کند؛ به ویژه هرگونه نشانه ای مبنی بر کم خونی باید به طور جدّی پیگیری شود.
🔶 متاسّفانه بسیاری از مادران جوان، به جای آن که به فکر سلامت خود و نوزاد دلبندشان باشند؛ به دنبال به دست آوردن تناسب اندام از دست رفته!
🔶 هستند و در دوران شیردهی اقدام به گرفتن رژیم می کنند که کاری است بسیار ناپسند و غیرعلمی که میتواند علاوه بر محرومیت نوزاد از شیر باکیفیت و کافی، عوارض ناگواری ازجمله ریزش موی شدید مادر را به دنبال داشته باشد و این در حالی است که خود شیردهی، یکی از مهمترین عوامل بازگشت وزن مادر به حالت سابق است.
🔶 مکیدن سینه از سوی کودک، مهمترین عامل تحریکی ترشّح شیر است بنابراین از کارهایی که تمایل او به پستان مادر را کم می کنند؛ خودداری کنید.
🔶 در واقع، شیر دادن نوعی جریان عرضه و تقاضاست. شیر در صورتی تولید میشود که کودک شیر بخورد و میزان شیری که کودک میخورد به بدن مادر میفهماند که باید چه مقدار شیر تولید کند.
🔶 اگر کودک کمتر شیر بخورد، بدن مادر هم شیر کمتری تولید خواهد کرد.در این رابطه به نکات ذیل توجّه کنید.
🔸 اگــر چــه ورزش مــنـظـم و در حـد مـتعادل در زنـانی که قبل از بارداری از نظر جسمانی متناسب بوده اند مانعی برای شیردهی نیست اما پس از فعالیت بدنی شدید مادر شیرده، به علت ورود اسید لاکتیک به شیر، ممکن است طعم تلخی در شیر ایجاد شود و شیرخوار از خوردن شیر امتناع کند.
🔸 ضمن توصیه به خودداری از هرگونه فعّالیت سنگین (به ویژه در روزهای نخست پس از زایمان)، در این مواقع لازم است مادر قبل از شیردادن، سینه خود را بشوید و اگر هنوز کودک مایل به شیر خوردن نیست مقدار کمی از شیر خود را قبل از تغذیه شیرخوار بدوشد و دور بریزد.
🔸 مصرف نوشابه های کافیین دار اعم از چای، قهوه، کوکاکولا و … ممکن است سبب تحریک پذیری، بی اشتهایی و کم خوابی شیرخوار شود.
🔸 مصرف برخی غذاها مانند سیـر، انواع کلـم، پـیاز، مارچوبه، تربچه و یا غذاهـای پرادویه و پـر چاشنی ممکن است روی طعم شیر اثر بگذارد و تغییر ناگهانی طعم شیر سبب تمایل نداشتن شیرخوار به شیرخوردن شود.
🔸 با توجه به تاثیر برخی مواد غذایی بر طعم شیر، در صورتی که شیر خوار از شیر خوردن امتناع میکند بهتر است مادران از مصرف این مواد خودداری کرده یا مصرف آن را محدود کنند.
🔸 هر شیشه شیر خشک، آب، آب میوه و هرگونه خوراکی جز شیر که به کودک می دهید؛ به همان اندازه از شدّت و مدّت مکیدن سینه از سوی شیرخوار کم میشود و این باعث میشود که بدن مادر شیر کمتری تولید کند. بنابراین سعی کنید از 4-6 ماهگی، غذایی غیر از شیر به فرزند خود نخورانید.
🔸 تغذیه با شیشه: برای کودک، مکیدن شیر از شیشه راحت تر از مکیدن شیر از سینه مادر است؛ بنابراین، تغذیه کودک با شیشه باعث میشود که کودک سینه را به خوبی نگیرد و ترجیح دهد که برای راحتی بخوابد
🌸🍃https://eitaa.com/salamatkadeMahsan🌸🍃
#بارداری
#شیردهی
📌 تغذیه مناسب در دوران شیردهی
🔹1ـ گندم را بو بدهید و با کنجد و خشخاش و نبات، قاووت درست کرده میل کنید.
2ـ خوردن سیراب شیردان گوسفند، همراه با آب آن همه روزه عصرها.
🔹3ـ کباب پستان گوسفند.
4ـ خوردن کاهو با سرکه شیره.
5ـ استفاده از بعضی سبزی¬های خودرو در غذاها؛ مانند شنگ، غازیاقی و …
🔹6ـ رازیانةکی از بهترین دوا ها برای افزایش شیر مادر است. رازیانه علاوه بر ایجاد تعادل هورمونی در مادر، محرّک بسیار خوبی برای ترشّح شیر است؛ امّا میتواند خونریزی دوره نفاس را تشدید کند بنابراین شروع مصرف آن باید پس از این دوره باشد. راه های معمول استغاده از این دوا عبارتند از:
🔹قاووت از مخلوط مساوی تخم رازیانه و نبات، روزی یکی دو قاشق چایخوری؛ دم کردةا جوشانده تخم رازیانه، یک قاشق غذاخوری در روز؛ و یا عرق رازیانه، روزی دو بار و هربار نصف استکان چایخوری. دوا ی بدل یا مشابه رازیانه، بومادران است. در غیاب این دو، مصرف تخم شوید هم میتواند مناسب باشد.
🔹نکته: بسیاری از مادران نگران این هستند که مصرف رازیانةا دوا های مشابه، باعث تغییرات هورمونی در فرزندانشان شود. باید به این مادران اطمینان خاطر داد که مصرف چند ماهه این ترکیبات مشکلی از این جهت ایجاد نمی¬کند.
7ـ جوانه گندم منبع سرشار ویتأمین E است و در ایجاد تعادل هورمونی و افزایش شیر مادر، یک دوا ی فوق العاده. روزی یکی- دو قاشق مربّاخوری از پودر خشک شدةا پنج – شش قاشق غذاخوری جوانه گندم تازه را به هر نحو که دوست دارید؛ میل کنید.
🔹8ـ سیاه دانه: ۱۰۰ گرم سیاه دانه را آسیاب کرده بلافاصله با یک شیشه بزرگ عسل (شیشه¬های ۹۰۰ گرمی عسل) مخلوط کنید و روزی ۳ قاشق چای¬خوری میل کنید.
9ـ مصرف زیره به خصوص زیره سبز(در غذاها یا به صورت فرنی) یا مصرف آویشن.
🔹10ـ برخی دیگر از دوا هایی که باعث افزایش شیر می شوند: تخم شاهتره، گلپر، بالنگو، زنیان، تخم ریحان و …، می¬توانید این دوا ها رابه دلخواه انتخاب کرده با نبات، مخلوط و آسیاب کرده میل کنید.
11ـ مصرف مغزهای خام؛ به خصوص پسته، بادام و فندق.
🔹12ـ مصرف شیر گاو تازه و محلّی همراه با عسل، خرما یا شیره.(به شرط عدم حساسیت نوزاد)
13ـ مصرف آب میوه¬های طبیعی که در منزل تهیه شده و با عسل شیرین شده باشد(در مجموع، بهتر است مصرف خوراکی¬های آبکی در دوران شیردهی کمی افزایش یابد).
🔹14ـ خوراک کله پاچه به خصوص پاچه گوسفند.
15ـ مصرف انواع آش و شوربا که در آن¬ها، انواع بلغور، زیاد به کار رفته باشد و به ویژه خوردن هلیم.
16ـ مصرف مالت جو.
🔹17ـ آب عسل: در یک لیوان آب، یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری عسل را حل کرده کمی آب لیموترش تازه (و نه آبلیمو) به آن اضافه کرده و روزی دو سه لیوان، خنک و جرعه جرعه میل کنید. این نوشیدنی معجزه گر، علاوه بر رفع مشکلاتی ازجمله کم خونی، تأثیر مناسبی در افزایش شیر خواهد داشت.
18ـ پوست تخم مرغ خام را دور نریزید؛ آن را شسته، خشک کرده و آسیاب کنید و روزی یکی دو قاشق چایخوری از آن را با کمی عسل مخلوط نموده میل کنید. این دوا ، علاوه بر افزایش شیر، در افزایش تراکم استخوان¬ها نیز بسیار عالی عمل میکند.
🔹19ـ شیر بادام یک مکمّل خوب برای افزایش شیر است: ۱۰ عدد مغز بادام خام پوست کنده را با یک لیوان آب و ۳ قاشق غذاخوری عسل، ۵ دقیقه در مخلوط کن، مخلوط کنید تا معجون یکنواختی به وجود بیاید؛ این نوشیدنی پرخاصیت را خنک و جرعه جرعه میل کنید.
20ـ در افراد سرد مزاج خوردن رازیانه،شنبلیله،شوید و سیاه دانه.
21ـ در افراد گرم مزاج خوردن برگ خرفه و اسفناج.
🔹22ـ به طور کلی خوردن مغز بادام و پسته،نارگیل،کنجد و شکر در این جهت مفید است. همچنین، ورزش، استحمام آب گرم و مصرف غذاهای خوشبو در جلوگیری از تولید شیر نامطلوب مؤثر است.
📗 منبع: ذریه طیبه
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍃آموزش رایگان طب سنتی و ماساژ تراپی سلامتکده مهسان 👇
🌸🍃https://eitaa.com/salamatkadeMahsan🌸🍃
#بارداری
#شیر دهی
📌#فقر_آهن، #کم_خونی، کمبود انواع مواد معدنی در #دوران_بارداری
🔷 امروزه یکی از شایع ترین مشکلات به ویژه در میان کودکان و زنان باردار، مشکل کم خونی است.
🔷 به اعتقاد طب جامع، نسیم خنک (هوای پر اکسیژن) مرکب روح حیوانی است که به تمام اعضا می رود یعنی اکسیژن باید به تمام سلول ها برسد تا تمام اعضا دارای روح حیوانی باشند.
🔷 کسی که کم خونی دارد اغلب عضلاتش درد می کند و زود خسته می شود که علت این است که فقر آهن دارد
🔷 و چون اکسیژن که به آهن یعنی جز هِمِ هموگلوبین می چسبد و به سلول داخل می شود به دلیل کمبود آهن دیگر نسیم خنک (هوای اکسیژن دار) به اعضا نمی رسد و در واقع روح حیوانی وارد آنها نمی شود و دائماً احساس خستگی می کند.
🟦 علائم:
🔷 افراد کم خون، زود خسته می شوند، تپش قلب می گیرند، رنگشان پریده است، کم اشتها هستند، کم حوصله اند، برخی مواقع بعد از فعالیتها سر درد می گیرند
🔷 و در حالت شدت کم خونی، ناخنهای قاشقی پیدا می کنند (وسط ناخن تو می رود و گود می شود)ولی شایعترین علامت، ضعف و خستگی زودرس است.
🟦 درمان:
🔷 در طب امروزی درمان کم خونی غالباً با قرص های شیمیایی حاوی مولکول آهن است که اگر چه مختصری هم مفید واقع شوند، ولی دارای عوارض زیادی هستند و بسیاری از افراد اصلاً نمی توانند خوردن آن را تحمل کنند
🔷 ولی در منابع طب جامع آمده است که افراد کم خون باید برنامه و درمان خون سازی برای خود بگذارند و توصیه می شود روزانه آب آهن تاب میل کنند،
🔷 سیب رنده شده را داخل ترکیب عرق بیدمشک و گلاب ریخته و بخورند (در ظرف چینی باشد بهتر است). گوشت قرمز و جگر به خصوص جگر شتر مصرف نمایند.
🔷 البته با توجه به مزاجتان باید دستورات مذکور را انجام دهید، مثلاً اگر صفراوی هستید گوشت شتر اذیتتان می کند.
🟦 همچنین در رفع کم خونی در بارداران باید چند مسئله ذیل را نیز مد نظر قرار دهید:
☑️ باید بررسی شود آیا عادت های ماهانه شدیدی دارید و در هر دوره خون زیادی از دست می دهید؟
🔷 اگر این طور است بایستی این مشکل در وهله اول حل شود و بعد اقدام به بارداری گردد.
☑️ بایستی وضعیت معده، روده و کبد اصلاح شود تا مواد غذایی لازم را خوب هضم و جذب نماید و خونسازی مؤثری صورت پذیرد.
☑️ از مواد غذایی خونساز مانند گوشت گوسفندی به صورت کباب و شیرینی های طبیعی مثل عسل، انجیر، خرما، انگور، مویز، شیره انگور و شیره خرما مرتباً استفاده کنید.
☑️ آب آهن تاب تغلیظ شده برای خانم های بارداری که دارای کم خونی یا فقر شدید آهن هستند،
🔷 توصیه می شود و آنان می توانند به عنوان جایگزین آب نوشیدنی، تا زمان رفع فقر آهن از آن استفاده کنند یا اینکه یک تکه آهن را روی آتش حرارت دهید تا سرخ شود سپس داخل آب کنید این کار را چند بار تکرار کنید. سپس این آب را میل کنید.
🔷 استفاده از حسوم( که نوعی ملاقه بوده است که در مطبخ های قدیم مورد استفاده بوده است) در هنگام پخت غذاهای آبدار نیز برای افراد کم خون توصیه می شود.
☑️ بادکش خون ساز نیز برای درمان توصیه می شود، معمولاً با یک دوره 5-6 ماهه این کم خونی ها به طور کامل رفع می گردد.
🔷 مراکز خون سازی بدن استخوان های اسفنجی هستند. بادکش روی جناق سینه و بادکش از پشت روی مهره های کمر روزانةکبار توصیه می شود .البته حتماً با مشورت طبیب باشد.
☑️ حجامت در افراد کم خون
🔷 افراد کم خون حتی کم خونی مینور می توانند حجامت نمایند ولی باید حجامت آنان سبک باشد و به اصطلاح طب قدیم یک شاخ و سبک حجامت کنند و از حجامت مکرر خودداری کنند. (مثلاً سالی دوبار می توانند حجامت سبک کنند)
خوردن کندر اصلا در دو ماه اول حاملگی توصیه نمیشود و خانم های باردار کندر را باید فقط در ماه سوم بارداری و هر روز به اندازه ی یک عدس ( نه بیشتر ) مصرف کنند . در ضمن اگر در خانواده ی خود سابقه ی فرزند پیش فعال را دارید بهتر است به جای کندر ، مویز بخورید. اگر شما از ابتدای بارداری فولیک اسید مصرف کرده و میکنید دیگر نیازی به خوردن کندر نیست چرا که فولیک اسید همان عملکرد را روی جنین دارد و اگر فولیک اسید را به همراه کندر میل کنید احتمال اینکه فرزند شما لب شکری یا پیش فعال شود بسیار زیاد است.
یکی از توصیه های دینی در مورد خوردن کندر توسط زن باردار این است که خوردن کندر باعث زیادی عقل بچه، باهوشی، پاکدلی، دانایی و شجاعت پسر و خوش خلق و نیکو شدن دختر می شود. در حدیثی آمده است: به زنان حامله کندر بخورانید، به درستی که طفلی که در شکم مادر کندر غذای او میشود، دلش محکم و تحملش زیاد میشود.
اگر نمی توانید کندر بخورید! توصیه مفید دیگر این است که زنها در زمان بارداری خرما بخورند زیرا که فرزندانشان را باهوش و با ذکاوت و با حوصله میکند.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍃آموزش رایگان طب سنتی و ماساژ تراپی سلامتکده مهسان 👇
🌸🍃https://eitaa.com/salamatkadeMahsan🌸🍃