#حکایت_های_پندآموز
روزی شاگرد یک راهب پیر هندو از او خواست که به او درسی به یاد ماندنی دهد.
راهب از شاگردش خواست که کیسه نمک را نزد او بیاورد. سپس مشتی از نمک را داخل لیوان نیمه پری ریخت و از او خواست همه آن آب را بخورد.
شاگرد فقط توانست یک جرعه کوچک از آب داخل لیوان را بخورد، آن هم به سختی.
استاد پرسید:
«مزه اش چطور بود؟»
شاگرد پاسخ داد:
«خیلی شور و تند است، اصلاً نمی شود آن را خورد.»
پیر هندو از شاگردش خواست یک مشت از نمک بردارد و او را همراهی کند.
رفتند تا رسیدند کنار دریاچه. استاد از او خواست تا نمکها را داخل دریاچه بریزد. سپس یک لیوان آب از دریاچه برداشت و به شاگرد داد و از او خواست آن را بنوشد.
شاگرد براحتی تمام آب داخل لیوان رو سر کشید. استاد این بارهم از او مزه آب داخل لیوان را پرسید.
شاگرد پاسخ داد:
«کاملا معمولی بود.»
پیر هندو گفت:
«رنجها و سختیهائی که انسان در طول زندگی با آنها روبرو می شود همچون مشتی نمک است و اما این روح و قدرت پذیرش انسان است که هر چه بزرگتر و وسیعتر می شود، می تواند بار آن همه رنج و اندوه را براحتی تحمل کند. بنابراین سعی کن یک دریا باشی تا یک لیوان آب.»
@salamhazratmadar
┄═💠🦋💠═┄
●آقا امیرالمؤمنین(علیهالسلام):
#عاقل کسی است که
رفتار او
گفتارش را تایید کند.👌
#غُررالحِکم،حدیث۱۳۹۰
#توسلات
⁉در مواقعی که کارمان گره خورده چه کنیم؟
🔶در اولین مرحله ، مشکلات را از خودمان ، ریشه یابی کنیم . به خودمان برگردیم ، در اعتقادات و اعمال ، ایرادی داریم یا نه .
🔸مساله مهم دیگر ، پدر و مادر هستند .
آیا از ما راضی هستند یا نه .رضایتشان را جلب کنیم.
🔸 خواندن آیت الکرسی
برای رفع مشکلات خیلی موثر است.
🔸اذان گفتن در منزل ،
به طوری که در فضای اتاقها شنیده شود ؛ موثر است.
🔸 #تلاوت_قرآن در منزل، خیلی مهم است.
📗استاد آیت الله تحریری
🌻اللّٰھـُم عجِّللِوَلیِڪَالفَرَج
@salamhazratmadar
┄═💠🦋💠═┄
•°💚°•#آقاۍکریم¹¹⁸
کریم،بہکسیگویند
کہ با لبخند ،
در را به روی تو باز کند
بیآنکہ ازصدایِ دَر،خاطره
خوشیداشتہباشد . . . !💚'
#دوشنبه_های_امام_حسنی
@salamhazratmadar
┄═‹💚🌿›
🌱
مےفرمایند:
استادم آقاے قاضے را
درخواب دیدمـ
بہ او گفتم:
چہ چیزے حسرت شُما
در دنیاست که انجام نداده اید؟!
فرمودند:
حسرت میخورم چـ ـرا
در دنیا فقط روزی یڪبار
#زیارت_عاشورا مےخواندم!
#آیت_الله_بهجت
#منبر_مجازی
@salamhazratmadar
┄═💠🦋💠═┄
☀️ #حــدیث_روز
🔔 عجله در خیررسانی
✅ امام حسین علیه السلام:
هر کس برای خیر رسانی
به برادرش عجله کند،
فردا که عرصه قیامت
بر او وارد شود،
آن خیر را خواهد یافت.
📙 بحار الانوار ج ۷۵ ص۱۲۱
@salamhazratmadar
┄═💠🦋💠═┄
سلام حضرتِ مادر
ختم_نهج_البلاغه در ۲۷۰ روز✨ سهم روز #شصتم ┄━━•●❥❈🍃🌼🍃❈❥●━━┄ 📜 #نامه53 : نامه به مالک اشتر (قسمت دو
ختم_نهج_البلاغه
در ۲۷۰ روز✨ سهم روز #شصت_و_یکم
┄═❁🍃❈🌸🍃🌸❈🍃❁═┄
📜 #نامه53 : نامه به مالک اشتر
(قسمت سوم )
7⃣ اصول روابط اجتماعی رهبران
♦️تا می توانی با پرهيزكاران و راستگويان بپيوند و آنان را چنان پرورش ده كه تو را فراوان نستايند و تو را برای اعمال زشتی كه انجام نداده ای تشويق نكنند كه ستايش بی اندازه خود پسندی می آورد و انسان را به سركشی وا ميدارد. هرگز نيكو كار و بدكار در نظرت يكسان نباشند زيرا نيكوكاران در نيكوكاری بی رغبت و بدكاران در بد كاری تشويق می گردند پس هر كدام از آنان را بر اساس كردارشان پاداش ده. بدان ای مالك هيچ وسيله ای برای جلب اعتماد والی به رعيّت بهتر از نيكوكاری به مردم و تخفيف ماليات و عدم اجبار مردم به كاری كه دوست ندارند نمی باشد، پس در اين راه آنقدر بكوش تا به وفاداری رعيّت، خوشبين شوی كه اين خوشبينی رنج طولانی مشكلات را از تو بر می دارد، پس به آنان كه بيشتر احسان كردی بيشتر خوشبين باش و به آنان كه بد رفتاری كردی بد گمان تر باش و آداب پسنديده ای را كه بزرگان اين امّت به آن عمل كردند و ملّت اسلام با آن پيوند خورده و رعيّت با آن اصلاح شدند بر هم مزن و آدابی كه به سنّتهای خوب گذشته زيان وارد می كند، پديد نياور كه پاداش برای آورنده سنّت و كيفر آن برای تو باشد كه آنها را در هم شكستی. با دانشمندان فراوان گفتگو كن و با حكيمان فراوان بحث كن كه مايه آبادانی و اصلاح شهرها و برقراری نظم و قانونی است كه در گذشته نيز وجود داشت.
8⃣ شناخت اقشار گوناگون اجتماعی
♦️ای مالك بدان مردم از گروههای گوناگونی می باشند كه اصلاح هر يك جز با ديگری امكان ندارد و هيچ يك از گروهها از گروه ديگر بی نياز نيست. از آن قشرها لشكريان خدا و نويسندگان عمومی و خصوصی قضات دادگستر، كارگزاران عدل و نظم اجتماعی جزيه دهندگان، پرداخت كنندگان ماليات، تجّار و بازرگانان، صاحبان صنعت و پيشه وران و نيز طبقه پايين جامعه، يعنی نيازمندان و مستمندان می باشند، كه برای هر يك خداوند سهمی مقرّر داشته و مقدار واجب آن را در قرآن يا سنّت پيامبر (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) تعيين كرده كه پيمانی از طرف خداست و نگهداری آن بر ما لازم است. پس سپاهيان به فرمان خدا پناهگاه استوار رعيّت و زينت و وقار زمامداران شكوه دين و راههای تحقّق امنيّت كشورند. امور مردم جز با سپاهيان استوار نگردد و پايداری سپاهيان جز به خراج و ماليات رعيّت انجام نميشود كه با آن برای جهاد با دشمن تقويت گردند و برای اصلاح امور خويش به آن تكيّه كنند و نيازمنديهای خود را برطرف سازند. سپس سپاهيان و مردم جز با گروه سوم نمی توانند پايدار باشند و آن قضات و كارگزاران دولت و نويسندگان حكومتند كه قراردادها و معاملات را استوار می كنند، و آنچه به سود مسلمانان است فراهم می آورند و در كارهای عمومی و خصوصی مورد اعتمادند. و گروههای ياد شده بدون بازرگانان و صاحبان صنايع نمی توانند دوام بياورند، زيرا آنان وسائل زندگی را فراهم می آورند، و در بازارها عرضه می كنند و بسياری از وسايل زندگی را با دست می سازند كه از توان ديگران خارج است. قشر ديگر طبقه پايين از نيازمندان و مستمندانند كه بايد به آنها بخشش و ياری كرد. برای تمام اقشار گوناگون ياد شده در پيشگاه خدا گشايشی است و همه آنان به مقداری كه امورشان اصلاح شود بر زمامدار، حقّی مشخصّ دارند و زمامدار از انجام آنچه خدا بر او واجب كرده است نميتواند موفّق باشد جز آن كه تلاش فراوان نمايد و از خدا ياری بطلبد و خود را برای انجام حق آماده سازد و در همه كارها آسان باشد يا دشوار، شكيبایی ورزد.
#نهجالبلاغه
#ادای_حق_کلام
✍ادامه دارد.....
@salamhazratmadar
┄═💠🦋💠═┄