۳
🔻 عن محمّد بن مسلم، عن أبى جعفر عليه السّلام فى قوله: أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ؟ قال: «نزلت فى القائم عليه السّلام، و جبرئيل على الميزاب فى صورة طير أبيض، فيكون أوّل خلق اللّه يبايعه، و يبايعه النّاس الثّلاثمائة و الثّلاثة عشر»
(إثبات الهداة، ج۳ ص۵۴۶، روایت ۵٣٨)
🌟 امام باقر (عليه السّلام) در بيان آيۀ شريفه «أَمَّنْ يُجِيبُ اَلْمُضْطَرَّ إِذٰا دَعٰاهُ » (النمل ۶٢) فرمودند: اين آيه در باره قائم (عليه السّلام) نازل شده است و جبرئيل (عليه السّلام) بصورت پرندۀ سفيدى بر ناودان كعبه نشسته باشد و نخستين نفر از خلق خدا است كه با او بيعت ميكند، آنگاه آن سيصد و سيزده نفر (اصحاب قائم) با امام بيعت ميكنند.
🔸
🔻عن أبى بصير قال: سأل رجل أبا عبد اللّه عليه السّلام: «كم يخرج مع القائم عليه السّلام؟ فإنّهم يقولون: «يخرج معه مثل عدد أهل بدر ثلاثمائة و ثلاثة عشر رجلا؟» قال: «ما يخرج إلّا فى اولى قوّة، و ما يكون اولوا القوّة أقلّ من عشرة آلاف.»
(إثبات الهداة، ج۳، ص۴٩١، روایت ٢٣۴)
🔻«وَ قَدْ وَافَاهُ ثَلَاثُمِائَةٍ وَ بِضْعَةَ عَشَرَ رَجُلًا فَيُبَايِعُونَهُ وَ يُقِيمُ بِمَكَّةَ حَتَّى يَتِمَّ أَصْحَابُهُ عَشْرَةَ آلَافٍ ثُمَّ يَسِيرُ مِنْهَا إِلَى الْمَدِينَة»
(الارشاد، ج٢، ص٣٨٣)
🌟شخصی از امام صادق (علیهالسلام) سوال کرد: چند نفر با امام زمان (علیهالسلام) هستند؟ آنچه که سر زبانها است این است که همراه او به تعداد افراد بدر خارج میشوند. امام علیهالسلام فرمودند: [بله، ولی] ایشان خروج نمیکنند مگر صاحب قدرت باشند و این قدرتمندی نیرو از ده هزار نفر کمتر نیست.
🌟همانا ٣١٣ نفر [رجال لشگرش] با ایشان بیعت میکنند ولی در مکه هستند تا عدد اصحاب ایشان به ده هزار کامل شود، سپس بسوی مدینه حرکت میکنند.
🔸
🔻 عن جابر الجعفىّ قال: قال: أبو جعفر عليه السّلام: «يبايع بين الرّكن و المقام ثلاثمأة و نيّف، عدّة أهل بدر، فيهم النّجباء من أهل مصر، و الأبدال من أهل الشّام، و الأخيار من أهل العراق، فيقيم ما شاء اللّه أن يقيم.»
(إثبات الهداة، ج٣، ص۵١٧، روایت ۳۷۸)
🌟امام باقر عليه السّلام فرمودند:سيصد و چند[سيزده] نفر به عدد اهل بدر در ميان ركن و مقام با قائم عليه السّلام بيعت مىكنند كه در ميان ايشان نجبا و بزرگوارانى از اهل مصر،و پهلوانانى از اهل شام و خوبانى از اهل عراق حضور دارند و آن حضرت هرقدر كه خداوند بخواهد،خلافت مىفرمايد.
🔸
🔻عنْ أَبَانِ بْنِ تَغْلِبَ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع سَيَأْتِي مَسْجِدَكُمْ هَذَا يَعْنِي مَكَّةَ ثَلَاثُمِائَةٍ وَ ثَلَاثَةَ عَشَرَ يَعْلَمُ أَهْلُ مَكَّةَ أَنَّهُمْ لَمْ يَلِدْهُمْ آبَاؤُهُمْ وَ لَا أَجْدَادُهُمْ عَلَيْهِمُ السُّيُوفُ مَكْتُوبٌ عَلَى كُلِّ سَيْفٍ كَلِمَةٌ تَفْتَحُ أَلْفَ كَلِمَةٍ تُبْعَثُ الرِّيحُ فَتُنَادِي بِكُلِّ وَادٍ هَذَا الْمَهْدِيُّ يَقْضِي بِقَضَاءِ آلِ دَاوُدَ لَا يَسْأَلُ عَلَيْهِ بَيِّنَةً.
🌟 ابان بن تغلب از امام صادق (ع) نقل میكند كه فرمود: به زودى در همين مسجد شما يعنى مسجد الحرام مكّه سيصد و سيزده تن خواهند آمد كه اهل مكه خواهند دانست كه پدران و نياكان آنها متولّد آن شهر نيستند. آنان شمشيرهايى دارند كه بر هر شمشيرى كلمه اى نقش بسته كه از آن هزار كلمه گشوده شود، بادى میوزد و در هر بيابانى فرياد میزند كه: اين مهدى (ع) است، (كه ظهور كرده) و همچون آل داود بدون آن كه گواهى خواهد، داورى میكند.
(خصال ج۲ ص۶۴٩ ح۴٣)
🔸
🔻عن أبى الجارود عن أبى جعفر الباقر عليه السّلام قال: «أصحاب القائم ثلاثمأة و ثلثة عشر رجلا أولاد العجم، بعضهم يحمل فى السّحاب نهارا، يعرف باسمه و اسم أبيه و حليته و نسبه، و بعضهم نائم على فراشه، فيوافونه بمكّة على غير ميعاد.»
(إثبات الهداة، ج٣ ص۵۴٧، روایت ۵۴٠)
🌟 امام باقر عليه السّلام فرمود:«اصحاب قائم سيصد و سيزده مرد از فرزندان عجم هستند كه پارهاى از آنان در روز ميان ابر برده مىشود و نام خودش و نام پدرش و نسبش و خصوصيّاتش شناخته مىشود،بعضى از آنان در بسترش خفته باشد و بدون قرار قبلى در مكّه با او ديدار كند»
🔸
🔻 در روایتی ابان بن تغلب از امام صادق(علیه السلام) روایت میکند، که به هنگامه ظهور قائم (علیه السلام)، مجموعا تعداد ١٣ هزار و ٣١٣ ملائکه الهی مخصوص نصرت بر حجج الهی در مواعید بزرگ نبرد حق و باطل، نازل شده و جزو سپاهیان غیبی حضرت هستند. و در زمره آنها، ٣١٣ نفر ملائکه مخصوص با نام بدریین هستند که امداد الهی در جنگ بدر بودند برای پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله):
«وَ ثَلَاثُمِائَةٍ وَ ثَلَاثَ عَشْرَةَ مَلَائِکَةً بَدْرِیِّینَ».
🌟[بهنظر میاید آن ۳۱۳ نیروی قدرت الهی ملائکه ربط خاصی با امداد ایشان به قدرت و روحانیتِ قوای وجودی ۳١٣ سردار امام قائم (عج) دارند، که غلبهی نظامی و فتح فرهنگی و غیبی نبرد بدر را جهانی میسازند]
💎 ادامه 👇👇👇
۴
🔻 این تعداد ١٣ هزار و ٣١٣ ملائکه الهی عبارتند از:
🌟١. ۴۰٠٠ ملائکه همراه انبیاء اولوالعزم قبل خاتم، هزار ملکی که همراه نوح بودند در کشتی بهنگام غلبه حق در آن دوره، هزار ملکی که همراه ابراهیم بودند در آتش و غلبه حق در آن دوره، و هزار ملکی که همراه موسی بودند در شکافتن دریا و غلبه حق در آن دوره، و هزار ملکی که همراه عیسی بودند در رفعت یافتن و نجاتش از دشمنان و غلبه حق در آن دوره.
🌟٢. ۴٠٠٠ ملائکه مسوّمین و ١٠٠٠ ملائکه مردفین و ٣١٣ ملائکه بدریّین که امدادکنندگان خاتم الانبیاء (ص) بودند.
🌟٣. ۴۰۰۰ ملائکه با ریاست ملکی بنام «منصور» که نازل شدند برای یاری سیدالشهدا (ع) در عاشورا، اما اذن قتال نیافتند، و غمناک در خاک کربلا ماندند و خادم زائرین اند و منتظر قیام منتقمِ خون خدایند.
🔻تمام این ١٣ هزار و ٣١٣ ملائکه خاص الهی در زمین منتظر قیام قائم (علیه السلام) در وقت خروج او هستند:
«کُلُّ هَؤُلَاءِ فِی الأَرضِ یَنتَظِرُونَ قِیَامَ القَائِمِ إِلَی وَقتِ خُرُوجِهِ علیه السلام».
[بحارالانوار ج۵۲، ص۳۲۸و ٣٢٩]
🔸
🔻علي بن أبي حمزة عن أبي بصير عن أبي جعفر الباقر عليه السلام:
«أن القائم يهبط من ثنية ذي طوى في عدة أهل بدر ثلاثمائة و ثلاثة عشر رجلا حتى يسند ظهره إلى الحجر الأسود و يهز الراية الغالبة».
قال علي بن أبي حمزة فذكرت ذلك لأبي الحسن موسى بن جعفر (عليهما السلام) فقال: «كتاب منشور»
[الغيبة (للنعمانی) ج۱ ص۳۱۵]
🌟علىّ بن ابى حمزه از ابى بصير نقل میکند که ابى جعفر امام باقر (عليهما السّلام) فرمودند: قائم (عليه السّلام) در ميان گروهى بشمارۀ اهل بدر سيصد و سيزده مرد از ثنيّۀ ذى طوى سرازير مىشود تا آنكه پشت خود را بحجر الاسود تكيه ميدهد و «پرچم پيروز» (رایت غالبه) را به اهتزاز در مىآورد.
علىّ بن ابى حمزه گويد: اين را به ابى الحسن امام موسى بن جعفر (عليه السّلام) نقل كردم [و از معنی «رایت غالبه» پرسیدم] فرمودند: «آن كتاب منشور است».
🔸
🔻و لطایفی در #علم_حروف، از رمز و راز ۳۱۳ نفر سردار سپام امام زمان (علیه السلام)، با کلماتی که معادل ابجدیشان عدد خاص ۳۱۳ است:
🌟 حجر الاسود = ۳۱۳
سنگ بهشتی حجرالاسود در خانه خدا، علامت یدالله برای تجدید عهد و بیعت با خدا، و محل آغاز دایرهی طواف کعبه است.
eitaa.com/salehy/230
ارتباط عجیب آن با ابجدش ٣١٣، اینکه محل تکیه گاه امام زمان (علیه السلام) در هنگام آغاز ظهورشان، و محل بیعت ٣١٣ نفر با امام در مقابل حجرالاسود است.
🌟 نرجس = ۳۱۳
نام مادر امام زمان(سلام الله علیها)، که شرافت حمل و ولادت قائم آل محمد، از رمز وجود اوست
🌟 قریبا = ۳۱۳
خداوند متعال در سوره معارج میفرماید:
"فَاصبِرْ صَبراً جَمِيلًا * إِنَّهُم يَرَونَهُ بَعِيداً *و نَراهُ قَرِيباً".
یکی از بارز ترین مصادیق صبر جمیل، انتظار فرج است، که ما طبق این آیات، فرج را "قریبا" (۳۱۳) میبینیم. با سرّ جمع شدن ٣١٣ نفر (و سر عدد ۳۱۳) آن فرج موعود، محقق میشود، و باید همیشه ظهور را نزدیک ببینیم تا آماده باشیم، لذا در انتهای دعای عهد هم هر روز میخوانیم:
«اللهم اکشِف هذه الغُمَّةَ عن هذه الأُمَّةِ بِحُضُورِهِ و عَجِّل لنا ظُهُورَهُ إِنَّهُم یَرَونَهُ بَعِیدا و نَرَاهُ "قَرِیبا"».
🌟جَیْش (بمعنی لشکر) = ۳۱۳
اولین رده فرماندهان لشکر امام
🌟 نون والقلم = ۳۱۳
تمام حقیقت علم الهی، بهنگام ظهورش در انسان کامل، به مدد نون (جوهرهی مُرکب علم) در درون قلم، اظهار میشود.
دایره ن، علامت هَیمان وحیرت و طواف ملائکه مهیمین، در برابر نقطه مرکزش بر اسم اعظم است (و نیز اشاره به اسرافیل ملک حیات).
قلم اشاره به عقول قدسی، برای سریان یافتن اسم اعظم ن بر لوح تمام نفوس است (و نیز اشاره به جبرائیل ملک علم، که بواسطه میکائیل ملک اراده، موجب نگارش اراده الهی تابع علم الهی در لوح محفوظ است).
🌟المهدیُّ اباصالح المهدی = ۳۱۳
🌟ش + احد = ۳۱۳
صفت حرف ش افشاکردن است، و خداوند متعال به هنگام ظهور با ۳۱۳ صحابه قائم، به عدد «ش=۳۰۰» افشا میکند حقیقت گنج توحید احدیت خودش را که «احد = ۱۳».
و...
🔸
🔸نکات پایانی:
✅ 1️⃣ اصحاب خاص امام زمان (علیه السلام)، ۳۱۳ سردار لشکر ایشان و از نجبا هستند، که حاکمان منصوب از جانب ایشان در بلاد مختلف جهاناند و وظیفه حکمرانی و قضاوت و اِعمال ولایت امام را بر عهده دارند.
همانطور که وقتی ابابصیر از امام صادق (علیه السلام) تعداد ایشان و اسامی شهرهایشان و تعدادشان از هر شهر و اسامی ایشان را میشنود و مکتوب میکند، در پایان از امام میپرسد آیا در آن موقع مؤمنی غیر ایشان در زمین نیست؟ که امام پاسخ میدهند «نه که نیست، بلکه مؤمنین دیگر هم هستند، ولکن این ۳۱۳ نفر از نجبا، فقهای دین هستند و از جانب حضرت عهده دار حکمرانی و قضاوت در بلاد می شوند، و با عنایت مسح حضرت بر باطن و ظاهرشان، هیچ حکمی برایشان مشتبه نمیشود (متن روایت در ادامه👇)
🔸
💎ادامه👇👇👇
۵
💫«قَالَ أَبُو بَصِيرٍ: قُلْتُ: جُعِلْتُ فِدَاكَ، لَيْسَ عَلَى الْأَرْضِ يَوْمَئِذٍ مُؤْمِنٌ غَيْرُهُمْ؟
قَالَ: بَلَى، وَ لَكِنْ هَذِهِ [الْعِدَّةُ] الَّتِي يُخْرِجُ اللَّهُ فِيهَا الْقَائِمَ (عَلَيْهِ السَّلَامُ)، هُمُ النُّجَبَاءُ وَ الْقُضَاةُ وَ الْحُكَّامُ وَ الْفُقَهَاءُ فِي الدِّينِ، يَمْسَحُ بُطُونَهُمْ وَ ظُهُورَهُم فَلَا يَشْتَبِهُ عَلَيهِم حُكمٌ»
[دلائل الإمامة ص۵۶٢]
🔸
✅ 2️⃣ از آنجا که هرچه روایت در باب ایشان موجود است با لفظ «رَجُلاً» تاکید میکند که ۳۱۳ مرد هستند، و نیز در اسامی مذکورشان تماماً اسامی مردان ذکر شده، و نیز تاکید شده که ایشان مردانی هستند که حکامِ منصوب حضرت هستند و قضاوت و فقاهت و حکومت را بر عهده دارند:
💫«ثَلاثَمِأَةَ و ثَلاثَ عَشَرَ رَجُلاً»
💫«هُمُ النُّجَبَاءُ وَ القُضَاةُ وَ الحُكَّامُ وَ الفُقَهَاءُ فِي الدِّينِ»
💫«هُم أَصحابُ الأَلوِیَةِ وَ هُم حُکّامُ اللهِ فِی أَرضِهِ عَلی خَلقِهِ»
💫«فَانتُحِيَت لَهُ أَصحَابُهُ اَلثَّلاَثُمِائَةِ وَ اَلثَّلاَثَةَ عَشَرَ ... هُم أَصحَابُ اَلوَلاَيَةِ»
🔻بنابر این، ۳۱۳ نفر تماماً مرد هستند، ولی اضافه بر ۳۱۳ نفر مرد، در میانشان ۵٠ نفر از زنان مؤمنه حاضرند. و از آنجا که با لفظ «فیهم» (نه «منهم») در روایت جابر جعفی از امام باقر (علیه السلام) میفرمایند:
«ثَلاَثُمِائَةٍ وَ بِضعَةَ عَشَرَ رَجُلاً، فِيهِمْ خَمسُونَ اِمرَأَةً، يَجتَمِعُونَ بِمَكَّةَ عَلَى غَيرِ مِيعَادٍ»(بحارالانوار ج۵٢ ص٢٢٢)، بدست میآید که اولا این پنجاه نفر زن «در» میان آنها هستند (نه «از» میان آنها)، یعنی خودشان جزء عدد ۳۱۳ نفر محسوب نمیشوند، و نیز اینکه این زنان «در کنارِ مردانشان» در این لشکر هستند (و از محارمِ ۳۱۳ نفرند) چرا که در میان آنهایند. یعنی بعضی از یاران خاص امام، همسران یا محارم دیگرشان از زنان مؤمنه «در میان آنها» هستند.
🔸
✅ 3️⃣ تعداد یاران خاص امام زمان (علیه السلام) توقیفی و قطعی ۳۱۳ نفر است، و هر زمانی که اذن خروج و ظهور امام (علیه السلام) از جانب خدای سبحان داده شود، ۳۱۳ نفر از ذخایر الهی در «همان زمانِ ظهور» از مؤمنین زنده و اهل خلوص و تهجد و دارای معرفت توحیدی و ولایی و فقهی و شجاع و مجاهد و فداییِ مقام ولایت، با وجود مراتب ایمان در بینشان، از نجباء و منتخبان الهی از شرق و غرب عالم، بسوی امام در مکه احضار میشوند.
🔻اسامی این منتخبان الهی، که در پنج روایت با اختلاف در ذکر اسامی، و اختلاف در عدد منتخبان از هر شهر، بیان شده اند، بنظر میرسد اختلاف بیان روایات، بخاطر امکان انتخاب آنها در هر دوره زمانی محتمل برای ظهور است. لذا وقتی زمان ظهور به تقدیر الهی تغییر یابد، طبق زمان محتمل دیگری مطابق شرایط جدیدش، انتخاب ۳١٣ نفر صورت میگیرد.
🔻تا به امروز، هربار که ظهور تأخیر افتاده، و یا با تعجیل در ظهور، امکان تغییر مقدرات قبلی و تعیین افراد منتخب الهی از نجباء اهل زمانهی همان موقعی که اذن ظهور میرسد وجود دارد.
🔻بنابراین تلاش برای رسیدن به آن خلوص عملی، و یقین علمی، برای جزو ٣١٣ نفر شدن همیشه هست، تا اگر ظهور در زمانه حاضر محقق شد، بتوانیم از نجباء منتخب الهی برای یاری خاصّ امام عصر (ارواحنا فداه) باشیم، که بهمراهشان برای اقامهی توحید و حاکمیت عدالت و محبت و معنویت و عقلانیت در سراسر جهان قیام نماییم.
🔻هرقدر ما خود را برای آن هنگامهی فتح الفتوح نور ولایت آماده نماییم و ظهور را نزدیک ببینیم، ظهور نزدیک میشود. ان شاء الله تعالی.
🔸
✅ 4⃣ برسد آن هنگامهی موعود، که امام زمانمان (علیه السلام)، شب جمعه ای به تنهایی کنار خانه خدا رفته و به اضطرار دعا میکند، سپس جبرئیل بهمراه میکائیل و صفوف ملائکه از جانب خدای سبحان نازل میشود و اذن بر قیامشان را میآورد و میگوید: «یَا سَیِّدِی قَولُکَ مَقبُولٌ وَ أَمرُکَ جَائِزٌ»
🔻سپس امام(علیه السلام) دست بر صورت خود میکشد و میگوید:
💫«الحمد لله الذی صدقنا وعده و أورثنا الأرض نتبوأ من الجنة حیث نشاء فنعم أجر العاملین» (زمر ۷۴)
🔻آنگاه در بین رکن و مقام میایستد و با صدای رسا ۳۱۳ یارخاصش را از سراسر جهان فرامیخواند و میگوید:
🌟«یَا مَعَاشِرَ نُقَبَائِی وَ أَهلَ خَاصَّتِی وَ مَن ذَخَرَهُمُ اللَّهُ لِنُصْرَتِی قَبلَ ظُهُورِی عَلَی وَجهِ الأرضِ، ائْتُونِی طَائِعِین»
💫ای نجبا و نقبا و اهل خاص من که به من نزدیک هستید! ای کسانی که خداوند شما را پیش از ظهور من در روی زمین برای یاری من ذخیره کرده است! برای اطاعت از من بسوی من آیید!
🔻صدای امام به ۳۱۳ یارش میرسد و آنها در شرق و غرب عالم، بعضی در محراب عبادت و گروهی خوابیده اند، با این وصف با آن ندا که [فقط خودشان] میشنوند کلمح البصر در بین رکن و مقام نزد امام حاضر میشوند، «و هم ثلاثمائة و ثلاثة عشر رجلا بعدة أصحاب رسول الله(ص) یوم بدر» ...
[بحارالانوار، ج۵۳، ص۷]
🔸
💎 ادامه 👇👇👇
۶
✅ 5⃣ بر روی سلاح ۳۱۳ یار خاص امام، اثری خاص از حروف و کلمات اسرار آمیز الهی از جنس علوم نزد امام است که هر کلمه اش مفتاح گشایش هزار باب علم الهی دیگر است، و حقایقی حماسی برای تأویل و تحقق عینی دین و اقامه حق هستند با قیام به سیف پیامبر و اوصیائش (علیهم السلام) :
💫«سَيَأْتِي مَسْجِدَكُمْ هَذَا يَعْنِي مَكَّةَ ثَلَاثُمِائَةٍ وَ ثَلَاثَةَ عَشَرَ ... عَلَيْهِمُ السُّيُوفُ مَكْتُوبٌ عَلَى كُلِّ سَيْفٍ كَلِمَةٌ تَفْتَحُ أَلْفَ كَلِمَةٍ»
💫 «كَانَ فِي ذُؤَابَةِ سَيْفِ رَسُولِ اللَّهِ ص صَحِيفَةٌ صَغِيرَةٌ ... هِيَ الْأَحْرُفُ الَّتِي يَفْتَحُ كُلُّ حَرْفٍ مِنْهَا أَلْفَ حَرْفٍ»
💫 «كَانَ فِي ذُؤَابَةِ سَيفِ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ صَحِيفَةٌ صَغِيرَةٌ ... فَقَرَأَ اَلحَسَنُ عَلَيْهِ السَّلاَمُ اَلْأَلِفَ وَ ... وَ حَرفاً بَعدَ حَرفٍ ... هِيَ اَلْأَحرُفُ اَلَّتِي يَفتَحُ كُلُّ حَرْفٍ أَلفَ بَابٍ»
💫«سَمِعْتُ عَمَّاراً يَقُولُ سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ ص يَقُولُ أَنَا أُقَاتِلُ عَلَى التَّنْزِيلِ وَ عَلِيٌّ يُقَاتِلُ عَلَى التَّأْوِيلِ فَقَالَ امیرالمؤمنین ع: صَدَقَ عَمَّارٌ وَ رَبِّ الْكَعْبَةِ إِنَّ هَذِهِ عِنْدِي لَفِي أَلْفِ كَلِمَةٍ تَتْبَعُ كُلَّ كَلِمَةٍ أَلْفُ كَلِمَةٍ»
🔻بر قلب های چون پاره آهن محکم این ۳۱۳ نفر، تحمّل اسرار سنگین امر ولایت امام (علیه السلام) است، که حامل علوم سرّی امام گشته اند. قلوبشان مجتمع و قلعه حصین امر امام است، و معرفتشان حق معرفت، توحیدشان حق توحید است. اهل نمازشب و استغفار سحر و تهجد شبانه، و اهل تلاش و مجاهدت روزانه اند. هیچ شک و تردید و ترس و سستی در آنها راه نمی یابد:
💫 قال امیرالمؤمنین (علیه السلام) : «إِنَّ فِي صَدْرِي هَذَا لَعِلْماً جَمّاً عَلَّمَنِيهِ رَسُولُ اللَّهِ ص لَوْ أَجِدُ لَهُ حَفَظَةً يَرْعَوْنَهُ حَقَّ رِعَايَتِهِ وَ يَرْوُونَهُ كَمَا يَسْمَعُونَهُ مِنِّي إِذاً لَأَوْدَعْتُهُمْ بَعْضَهُ فَعَلِمَ بِهِ كَثِيراً مِنَ الْعِلْمِ إِنَّ الْعِلْمَ مِفْتَاحُ كُلِّ بَابٍ وَ كُلُّ بَابٍ يَفْتَحُ أَلْفَ بَابٍ»
💫«رِجَالٌ كَأَنَّ قُلُوبَهُمْ زُبَرُ اَلْحَدِيدِ لاَ يَشُوبُهَا شَكٌّ فِي ذَاتِ اَللَّهِ أَشَدُّ مِنَ الحَجَرِ لَو حَمَلُوا عَلَى اَلجِبَالِ لَأَزَالُوهَا ...»
💫«رِجَالٌ مُؤْمِنُونَ عَرَفُوا اَللَّهَ حَقَّ مَعْرِفَتِهِ وَ هُم أَنصَارُ اَلْمَهْدِيِّ فِي آخِرِ اَلزَّمَان»
💫«رُهبَانٌ بِاللَّيْلِ لُيُوثٌ بِالنَّهَارِ كَأَنَّ قُلُوبَهُم زُبَرُ اَلحَدِيدِ فَيُبَايِعُونَهُ بَينَ اَلرُّكنِ وَ المَقَامِ»
💫«هُم ثَلَاثَ مِائَهَ و ثَلَاثَهَ عَشَرَ رَجُلًا کلّهُم لُیُوثً قَد خَرَجُوا مِنْ غَابَاتِهِم مِثْلَ زُبُرِ الْحَدِید، لَو أَنّهُم هَمُّوا بِإزَالَهِ الجِبَالِ الرّوَاسِی لَأَزَالُوهَا عَن مَوَاضِعِهَا فَهُمُ الذینَ وَحَّدُوا اللّه تَعَالی حَقَّ تَوحِیدِهِ، لَهُم بِاللَیلِ أَصوَاتٌ کأَصوَاتِ الثَّوَاکل حَزَنًا مِن خَشیَةِ الله تعالی، قَوَّامَ اللَّیلِ صَوَّامُ النَّهَارِ کأَنَّمَا رَبَّاهُمْ أَبٌ وَاحِدٌ وَ أُمٌّ وَاحِدَةٌ، قُلُوبُهُم مُجتَمِعَهٌ بِالمحَبَّةِ و النَّصِیحَةِ ...»
💫«إنَّ حَدِيثَ آلِ مُحَمَّدٍ صَعبٌ مُسْتَصعَبٌ ثَقِيلٌ مُقَنَّعٌ أَجْرَدُ ذَكْوَانُ لَا يَحتَمِلُهُ إِلَّا مَلَكٌ مُقَرَّبٌ أَو نَبِيٌّ مُرسَلٌ أَو عَبدٌ امْتَحَنَ اللَّهُ قَلبَهُ لِلْإِيمَانِ أَو مَدِينَةٌ حَصِينَةٌ فَإِذَا قَامَ قَائِمُنَا نَطَقَ وَ صَدَّقَهُ الْقُرْآن»
💫قال عمرو فقلت لشعیب یا أبا الحسن و أی شی ء المدینة الحصینة قال فقال سألت الصادق علیه السلام عنها فقال لی: «اَلْقَلْبُ الْمُجْتَمِع»
🔻همیشه از خشیت الهی در هراسند، و همیشه در آرزوی شهادت هستند و خودشان را برای مرگ در راه خدا آماده ساخته اند، و عاشقان کربلا و خونخواه سیدالشهدا (علیه السلام) هستند، و وقتی در رکاب حضرت می جنگند رعب از آنها فرسنگ ها قبل از رسیدنشان به دل دشمنانشان می افتد، و در یک ستون و صف مرصوص و محکم در کنار مولایشان هستند. ایشان اند کسانی که خدا با آنها امام حق را نصرت میدهد:
💫«هُم مِن خَشيَةِ اللَّهِ مُشفِقُونَ، يَدعُونَ بِالشَّهَادَةِ وَ يَتَمَنَّونَ أَن يُقْتَلُوا فِي سَبِيلِ الله، شِعَارُهُم يَا لَثَارَاتِ الحُسَين، إِذَا سَارُوا يَسِيرُ الرُّعبُ أَمَامَهُم مَسِيرَةَ شَهرٍ، يَمشُونَ إِلَى المَولَى إِرسَالاً، بِهِم يَنصُرُ اَللَّهُ إِمَامَ الحَقِّ»
🔸
«والسلام علیهم و علیکم».
eitaa.com/salehi786/395
🔸
🔻در زمینه اصحاب ۳۱۳ نفر، جناب حجت الاسلام محمد ذکاوت صفت، از کارشناسان مهدویت، کتابی با عنوان «راز ۳۱۳؛ تحقیقی تحلیلی پیرامون یاران خاص امام زمان (عجل الله فرجه الشریف)» نگاشته اند، که در اینجا👇در درسترس است.
🌐 eitaa.com/salehi786/402
🔸
🔻سحر جمعه ١٣٩۹.۳.١۶
العبد محمدحسین صالحی
🔸
@Salehi786
کتاب راز 313 .pdf
1.12M
🔸کتاب «راز ۳۱۳ ؛ تحقیقی تحلیلی پیرامون یاران خاص امام زمان (عجل الله فرجه الشریف)»👆
#PDF
🔻نویسنده حجت الاسلام محمد ذکاوت صفت
🌐همچنین متن تحقیقی ما پیرامون «اسرار الهی در ٣١٣ نفر اصحاب امام» در اینجا👇
🌐 eitaa.com/salehi786/395
🔸
@Salehi786
NoorHadith (Ver.1.1.0) آپدیت ۶خرداد٩٩ .apk
13.58M
🔸 نرم افزار #جامع_الاحادیث همراه مرکز کامپیوتری نور👆
💫نسخه #آنلاین (برای استفاده، باید به اینترنت وصل باشید)
#NoorHadith_1_1 ۹۹.۳.۶ آپدیت
🔸خصوصیات:
🔻نسخه موبایلی پایگاه اینترنتی جامع الاحادیث hadith.inoor.ir
🔻دسترسی به متن روایات موجود در #١٩٩_عنوان از مصادر حدیثی شیعه شامل حدود #۴٠٠_هزار_روایت، و همچنین ترجمهها و شروح نگاشته شده بر آن روایات.
🔻«احادیث مرتبط»
🔻«اسناد روایت»
🔻نمایش یا حذف اعراب
🔻اتصال روایات به لینک صفحهی کتابش، در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور noorlib.ir
👌توضیح بیشتر از خصوصیات👇
🌐 eitaa.com/salehi786/404
✅ لینک نرمافزار در گوگل پلی و سایت نرمافزار 👇
🌐 play.google.com/store/apps/details?id=org.crcis.noorhadith
🌐 noorsoft.org/fa/software/View/73958
🔸
@Salehy @Salehi786
صالحی - ارتباط کاربران
🔸 نرم افزار #جامع_الاحادیث همراه مرکز کامپیوتری نور👆 💫نسخه #آنلاین (برای استفاده، باید به اینترنت وص
بسم الله
🔸نرم افزار #جامع_الاحادیث همراه مرکز کامپیوتری نور (دانلود👇)
✳️ https://eitaa.com/salehi786/403
💫نسخه #آنلاین (برای استفاده، باید به اینترنت وصل باشید)
#NoorHadith 1.1.0 بهروزرسانی ۶خرداد۹۹
🔸خصوصیات:
🔻نسخه موبایلی پایگاه اینترنتی جامع الاحادیث hadith.inoor.ir که برای استفاده در دستگاههای #اندرویدی تهیه شده و به صورت #آنلاین و #هوشمند از آن پایگاه سرویس میگیرد.
🔻دسترسی به متن روایات موجود در #١٩٩_عنوان از مصادر حدیثی شیعه شامل حدود #۴٠٠_هزار_روایت، و همچنین ترجمهها و شروح نگاشته شده بر آن روایات.
🔻دسترسی به «متن روایت» در تمام کتب مختلفی که آن روایت را ذکر کرده اند، با گروه بندی کتب در بخش بالای هر روایت.
🔻دسترسی به «ترجمه [فارسی]» و «شرح» هر روایت، در ذیل آن (درصورت وجود در کتب ترجمه و شرح).
🔻استفاده از داده کاوی هوشمند (همسان یابی موضوعی) برای یافتن «احادیث مرتبط» با هر روایت، در ذیل آن.
🔻اطلاعات مربوط به «اسناد روایت»، در ذیل آن.
🔻امکانات متنوع «پژوهشی» از قبیل جستجوی مناسب، انتخاب و دسته بندی احادیث دلخواه، ایجاد قفسه کتاب، درج نمایه بر احادیث، تعیین دامنه احادیث، فیلتر احادیث بر اساس نام معصومین یا حدیث قدسی، و ...
(حتی جستجویش از جستجوی نرم افزار ویندوزی جامع الاحادیث کاربری بهتری دارد، چون محدودیت در ورود علائم نوشتاری و انواع نگارش کلمات ندارد)
🔻تنظیمات انتخاب فونت و سایز قلم، نمایش یا حذف اعراب، نشانی، باب، نام معصوم، سند، و گروه بندی احادیث.
🔻میتوانیم به صورت #آفلاین روایاتی که قبلا خوانده ایم را در بخش «خوانده شده ها» در نرم افزار ببینیم.
🔻اتصال روایات به لینک صفحهی کتابش، در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور noorlib.ir
❗️نواقص:
🔻در خود سایت hadith.inoor.ir ذیل هر روایت، دو بخش بسیار کاربردی دیگر دارد:
+ «حدیث در کتب»
+ «حدیث در مجلات»
در این دو بخش، به استفاده نویسندگان و برداشت آنها از آن روایت دسترسی دارید، یعنی ارتباط روایت هم با تمام مقالات در پایگاه مقالات نور noormags.ir و هم ارتباط روایت با تمام کتب دیگر (کتب غیر روایی) در پایگاه کتابخانه نور noorlib.ir
🔻دسترسی به این دو امکان بسیار کاربردی، هنوز در نرم افزار اندرویدی حاضر قرار داده نشده، و استفاده از آنها فقط در خود سایت hadith.inoor.ir امکانپذیر است.
🔸
✅ لینک نرمافزار در گوگل پلی و سایت نرمافزار 👇
🌐 play.google.com/store/apps/details?id=org.crcis.noorhadith
🌐 noorsoft.org/fa/software/View/73958
🔸
@Salehy @Salehi786
صالحی - ارتباط کاربران
🔸 ختم توحیدی سوره یس و آیات پایانی سوره حشر و آیاتی از سوره طلاق، از ختوم مورد علاقه امام خمینی (قدّ
🔸 ختم توحیدی سوره یس و آیات پایانی سوره حشر و آیاتی از سوره طلاق، از ختوم مورد علاقه امام خمینی (قدّس سرّه)👇
🌐 eitaa.com/salehi786/407
🔻نقل از کتاب «مفاتیح السماء، سیره حضرت امام خمینی، در دعا و ذکر و زیارت»
⚠️ چون در pdf ارسالی قبلی، یک اشتباه تایپی (یشکُرون بجای يُشْرِكُون) بود، فایل اصلاح شده را مجدد در این ایام رحلت امام، در ادامه میفرستیم👇(این ختم آثار توحیدی عالی دارد)
🔸 @Salehy @Salehi786
ختم توحیدی سوره یس و حشر از امام خمینی .pdf
3.94M
🔸 ختم توحیدی سوره یس و آیات پایانی سوره حشر و آیاتی از سوره طلاق، از ختوم مورد علاقه امام خمینی (قدّس سرّه)👆
🔻نقل از کتاب «مفاتیح السماء، سیره حضرت امام خمینی، در دعا و ذکر و زیارت»
💫انجام این ختم در یک یا چند اربعین، آثار توحیدی عالی دارد، و برای عموم سالکین خوب و مؤثر خواهد بود.
⚠️اصلاحیه (در ویرایش جدید کتاب) : ذکر «هو الله الذی لا اله الا هو» را هم باید 100 بار بگوید (نه ده بار)
#اذکار
🔸 @Salehy @Salehi786
دعای استغفار قرآنی امیرالمؤمنین - صحیفه علویه .pdf
3.82M
🔸 ختم استغفار قرآنی مولا امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)👆
👌یک ختم بسیار مجرب، از کتاب صحیفه علویه (ص١۵٠ الی ١۵۴)، و معرفی شده از اساتید ضمن بیان اثر عظیم آن در اجابت حاجات.
✅ در بیان ۳۷ آیه از قرآن کریم، به تعداد ۴۱ بار ماده استغفار بکار رفته است.
در دعای #استغفار_قرآنی فوق👆مولا امیرالمؤمنین (علیه السلام) با اشاره به بیان خدا در تمام این ٣٧ آیه، خداوند را بحق آنها و به اسماء جمال و جلالش (تَبارَکتَ وَتَعالَیتَ) میخواند، و سپس ذکر استغفار و اظهار توبه و بندگی را ابراز مینماید:
💫«وَ اَ نَا اَسْتَغْفِرُکَ وَاَ تُوبُ اِلَیْکَ»
👌مدتی این ختم عظیم را تجربه کنیم
#اذکار
🔸 @Salehy @Salehi786
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌آیا تابحال به سایه تان توجه کرده اید؟
💫سایه بدون شما نیست، و هرلحظه با بودن شما هست.
💫همینطور که وجود سایه ما وابسته به ماست، وجود ما هم وابسته به خداست.
💫همینطور که ایجاد شدن سایه هیچ از ما نمیکاهد، خدا هم با ایجاد خلقتش چیزی از او کاسته نمیشود.
💫همانطور که ما به سایه نیازی نداریم، اما سایه به ما محتاج است. ما سایه ایم و به خدا محتاجیم، و خدا نیازی به ما ندارد.
💫در رابطه با سایهمان ما واقعی هستیم، همینطور فقط خدا واقعیتِ محض هستی است و ما فقط سایه اوییم، و هرقدر وابسته به خدا باشیم واقعی هستیم.
💫هرکجا که سایه ما هست ما با اوییم، هرکجا که ما هستیم خدا با ماست.
💫 سایه فقط نشانه ای برای دیدن صاحب سایه است که ما هستیم، و کسی در صحبت و حضور ما مشغول سایهی ما نمیشود. ما و همه خلایق هستی هم نشانه و آیه و سایه ای برای دیدن صاحبمان خدا هستیم، و شایسته نیست در صحبت و حضور خدا مشغول سایهها شویم.
✅ خلق، بمنزلهی ظل و سایه حق است. آیا ندیدی که خدایت چطور این سایهی خلقت را گستراند؟
🔸أَلَم تَرَ إِلىٰ رَبِّكَ كَيفَ مَدَّ الظِّلّ (فرقان۴۵)
🔻Dr Sayyed Rehan Naqvi دکتر نقوی
💫 "And He is with you where ever you may be." <وَهُوَ مَعَكُمْ أَیْنَ مَا كُنتُمْ> The Qurʼān 57:4
💫"O mankind, you are those in need of Allah, while Allah is the Free of need, the Praiseworthy." <يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ ۖ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ> The Qurʼān 35:15
instagram.com/sayyedmrnaqvi | facebook.com/sayyedmrnaqvi | youtube.com/sayyedmrnaqvi
🔸
@Salehi786
🔸 #صوت_جلسات درس اخلاق توحیدی ذیل #شرح_حدیث_معراج، بر اساس کتاب سِرُّ الاسراء (تأليف مرحوم آیت الله سعادتپرور) در مکتب تربیتی مرحوم علامۀ طباطبایی
شرح #استاد_فیاضبخش
🔸 #حدیث_معراج عصاره مکالمات پروردگار با محبوب خود در معراج، با خطابات انس «یا احمد، یا احمد»، برای بیان مدارج سلوک انسان در #مدرسه_عشق است.
🔻۸ فایل صوتی کوتاه استاد فیاضبخش در معرفی خصوصیات سلوکی حدیث معراج👇
🌐 www.jelveh.org/Blog/Detail/2197
🔻در کتاب سرّ الإسراء، متن حدیث معراج به ۳۸ فصل و ۲۷۳ فراز تقسیم شده. متن حدیث شریف معراج👇
🌐 www.jelveh.org/Blog/detail/2198
🔻فهرست موضوعی جلسات شرح حدیث معراج، و شماره جلسات #استاد_فیاضبخش در آنها👇
🌐 www.jelveh.org/Blog/Detail/2199
🔸
🔸#استاد_فیاضبخش طی حدود ١٣ سال و نیم و در #٢۶۵_جلسه (از ١٢ اردیبهشت ٨۵، تا ١۸ دی ۹۸ -در ایام شهادت شهید سلیمانی)، تاکنون موفق به شرح و توضیح فرازهای ۱ تا ۱۰٧ (اوایل فصل ۱۷) شده اند، و امیدواریم خداوند توفیق ادامهی این راه را به ایشان عنایت فرماید.
✅ فهرست #دانلود صوت جلسات👇
🌐 https://eitaa.com/salehi786/412
🔸
@Salehy @Salehi786
🔴 #دانلود صوت جلسات👇شرح حدیث معراج در ٢۶۵ فایل، از #استاد_فیاضبخش
1🌟۸۴ فایل، فصل ۱ الی ۶، تا جلسه ٨۴👇
🌐 jelveh.org/Media/Detail/5307
2🌟۴٩ فایل، فصل ۷ الی ۱۲، تا جلسه ١٣٣👇
🌐 jelveh.org/Media/Detail/6307
3🌟١٠۴ فایل، فصل ١٣ الی ۱۵، تا جلسه ٢٣٧👇
🌐 jelveh.org/Media/Detail/2262
4🌟١٧ فایل، فصل ١۶، تا جلسه ٢۵۴👇
🌐 jelveh.org/Media/Detail/3274
5🌟١١ فایل، فصل ١٧، تا جلسه ٢۶۵ (ادامه دارد)👇
🌐 jelveh.org/Media/Detail/3299
🔸
6🌟در میان جلسات، از مهر ۹۴ الی اردیبهشت۹۷، در ۴٠ جلسه مباحث #فلسفه_اخلاق_توحیدی را نیز ارائه دادند که اینجا👇در دسترس است
🌐 jelveh.org/Media/Detail/3273 صوت
🌐 jelveh.org/Blog/detail/4307 متن
🔸
✅ معرفی جلسات شرح حدیث معراج👇
🌐 eitaa.com/salehi786/411
🔸
@Salehy @Salehi786
💠 نماز توبه یکشنبه ماه ذیالقعده
🔻«انسبنمالک» میگوید: رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) در یکشنبۀ ماه ذیقعده از منزل بیرون آمدند و فرمودند: ای مردم! کدامیک از شما میخواهد توبه کند؟ عرض کردیم: همه میخواهیم توبه کنیم.
فرمود:
1⃣ غسل کنید؛
2⃣ و وضو بگیرید؛
3⃣ و چهار رکعت نماز (دو نماز دو رکعتی) ـ در هر رکعت ۱بار «سوره حمد»، سه بار «قل هو الله احد» و هر کدام از دو سوره معوذتین (سوره فلق و سوره ناس) را یک بار ـ بخوانید؛
4⃣ سپس (پساز اتمام ٤ ركعت نماز) ۷۰ بار استغفار کنید
5⃣ و آن را به «لا حولَ و لا قوةَ الا بالله العلی العظیم» ختم کنید؛
6⃣ آنگاه بگویید: «يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْت».
🔸 سپس رسول خدا (ص) فرمود: هر بندهای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: ای بندۀ خدا! عمل خود را از نو آغاز کن؛ زیرا توبۀ تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد
🔹 در ادامه روايت آثار زيادى براى اين نماز ذكر شده كه عبارتند از اينكه در روز قیامت، دشمنانت را از تو راضی مینمایند. با ایمان از دنیا میروى. دینت از تو گرفته نشده و قبر تو وسیع و نورانى خواهد شد. پدر و مادرت راضی میشوند، پدر و مادر، تو و خاندانت بخشیده شده و در دنیا و آخرت خوشرزق خواهى بود. جبرئیل با فرشته مرگ پیش تو آمده و به او دستور میدهد که با تو خوشرفتار بوده، بهخاطر مرگ آسیبی به تو نرسانیده و به نرمى، روح را از بدنت خارج نماید».
🔸
@Salehi786 @Salehy
#میقات_لقاء_الله
#اربعین_موسوی
🔻حضرت موسی(علیه السلام) در این اربعین به #میقات_لقاء_الله و تجلّی ربّش در کوه طور سینا و تکلّم و نجوای بیواسطه با خدایش رسید:
💫«و لما جاء موسى لميقاتنا و كلمه ربه ... فلما تجلّى ربه للجبل جعله دكا و خرّ موسى صعقا فلما أفاق قال سبحانك تبت إليك و أنا أول المؤمنين» (اعراف ١۴٣).
🔻این صَعق و انقطاع الی الله و نجوای با خدای «ربّ الإنسان»، امریست که برای هر انسانی محقق شدنیست، کما اینکه در مناجات شعبانیه میخواهیم:
💫«إلهى واجعلنى مِمّن... لاحَظته "فَصَعِقَ لِجَلالك فناجيته سِرّا "».
🌟این #میقات_لقاء_الله برای امت اسلام با توبه و اعمال عبادی در این دو ماه حرام ذی القعده و ذی الحجه قرار داده شده.
💫در دهه اول ذی الحجه، حج بر مسلمان (با استطاعت) واجب شده تا با حضور در #میقات_حج لباس خودیت و انانیت و حجاب دلبستگی به دنیا را بهدرآورد و از هر تکبر و أنانیتی شستشو شود.
💫هر نماز ما ورود به #میقات_حضور است.
💫این اربعین آمده ما را به عید قربان برساند تا نفس خود را با تهذیب در برابر أمر الهی قربانی کنیم.
💫این اربعین آمده ما را به صعق تجلی حق برساند، تا جبل انانیّت ما مندک و صفات بشری فانی شود، و با توبه و بیداری به نور صفات الهی روشن شویم.
🌟توبه یکشنبههای ذی القعده برای ملاقات «نورِ وجهُ الله» و «نورِ اسمِ اعظمِ الهی» است که بر موسی تجلی کرد. همان «نورَ النّور» که کوه طور را مندک و موسی را مدهوش کرد (خرّ موسی صعقا).
👌 #مراقبات و #مقدمات برنامه سلوکی👇
🌐 eitaa.com/salehi786/415
👌 #دستورالعملها👇
🌐 eitaa.com/salehi786/416
بسم الله الرحمن الرحیم
#میقات و #ملاقات_خدا
#اربعین_موسوی ١٣٩٩
#چهله_موسی_کلیم_الله ١۴۴١
💫بخش اول: #مراقبات و #مقدمات #برنامه_سلوکی
🔸
🔸 #اربعین (چهله گرفتن)
🔻خدای سبحان، در ساختن آدم(علیه السلام)، خمیرمایه فطرت و طینت آدم را خودش بیواسطه با اسماء جمال و اسماء جلالش (بِیَدَیَّ) در #چهل_صباح سرشته است:
💫 «خَمّرتُ طینة آدم بیَدَیّ أربعین صباحا» (یعنی ساختارسازی آدم طبق ارتباطی خاص که با دورههای ویژه تربیت دینی در أربعین دارد سرشته شده است)
🔻بعثت موسای کلیم (علیه السلام) را هم احیا کنندهی دین آدم ساخت: «فَلَمَّا بَعَثَ مُوسَى ع أَمَرَهُ أَنْ يُحْيِيَ دِينَ آدَم»، و میقات موسای کلیم(ع) نیز در #چهل_شب تمام شد: «و واعدنا موسی ثلاثین لیلة و أتممناها بعشر فتمّ میقات ربه أربعین لیلة» (اعراف ١۴٢)، ۴٠ شب که «ثلاثين ليلة» آن ماه ذی القعده بوده است، و «اتممناها بعشر» آن دهه اول ماه ذی الحجة.
🔻این دستگاه چهلهی انسانسازی، نه فقط برای حضرت آدم و موسی (علیهما السلام)، که برای هر بنی آدمیست که وقتی خودش را در مدار چهل روز مراقبه برای خدا خالص کند، قلبش در ملاقات الهی به خزائن بیکران حکمت و معرفت الهی متصل شده، و حقایق از قلب و باطنش به زبان و ظاهرش میرسد:
💫«ما أخلَصَ عبدٌ لِله عزوجل أربعین صباحا إلا جَرَت ینابیع الحکمة من قلبه علی لسانه»
(بحارالانوار ج۶٧ ص٢۴٣ ح١٠)
💫 و حالا، آغاز میکنیم یک اربعین جدید را برای ساختنِ خود، و بنده ای شویم که در برقابرق نزول بارقه های مقدس عنایت الهی شمع جانمان روشن شده، هم از گرماگرم عشق پرحرارت خدای خوبمان میجوشیم، و هم از نور پرتلألؤ حکمت خدا مینوشیم.
🔻ارزش اربعین موسوی در بیان آیةالله جوادی آملی:
www.instagram.com/p/Bza-1v3nQYf
🔸
🔸 #مقدمات برنامه
🔻در این میقات، ابتدا باید #عزمِ جدی کنیم و با خدا #عهدی ببندیم که در این مدت با اصلی ترین #عادات_بد خود و امور #مالایعنی (که مانع صعودند) مبارزه کنیم، و بر #وفای به این عهد و استمرارش #ثبات_و_دوام داشته باشیم و هرگز از حرکت نیافتیم. آنگاه مهمترین کارمان در این اربعین، #مراقبه بر آنچه عهد و عزم کرده ایم برای ترک عادتهای بد است. چه عادات در عمل بد، چه در خلق بد، و چه در فکر بد.
🔻برای پیشرفت در این مراقبهی مستمر، هر روز و هرساعت به #محاسبه و #مؤاخذه خود بپردازیم، که آنچه در انجام مراقبه خوب رعایت شده از خدا بدانیم و شکرگزارش باشیم، و آنچه خلاف عهدمان بوده، از آن توبه کرده و طلب بخشش و پوشش آن از خدا نماییم و عزم مجدد بر جبرانش کنیم.
🔻از #مراقبه_های_عمومی که باید عزم جدی در آنها کنیم:
💫مراقبه بر کم گویی و سکوت در زبان (پرهیز از سخن مالایعنی و لغو؛ که اولین قدم #نفی_خواطر و سکوت خیال، کنترل و سکوت زبان است).
💫مراقبهی بر کم خوری (پرهیز از خوردن بدون نیاز، و چه بهتر روزه تا روز عرفه).
💫مراقبهی چشم در ادب دیدن و نچرخیدن به هرکجا (پرهیز از نگاه های بیهدف و مالایعنی).
💫مراقبهی گوش در ادب شنیدن (گوش ندادن به هر چیز بیهوده و بیهدف و مالایعنی).
🔻 #مالایعنی، هر حرف و کاریست که بیهوده و بیهدف و بیمعنی و پوچ و هیچ است؛ نه نفع واقعی خداپسندانه برای دنیای حلال انسان دارد، و نه فایدهای معنوی برای سعادت آخرتش. لذا در احادیث میفرمایند:
💫«دَعْ مَا لاَ يَعْنِيكَ وَ اِشْتَغِلْ بِمُهِمِّكَ اَلَّذِي يُنْجِيكَ» مالایعنیات را که فایدهای ندارد رها کن، و همت خود را به امور مهمی که نجاتت در آنهاست متوجه کن (غررالحکم).
🔻علامه طباطبایی(رحمةالله علیه) در جلسات اخلاقشان میفرمود: «در ابتداى امر سلوک #مراقبه عبارتست از آنكه «از آنچه به درد دين و دنياى او نمیخورد اجتناب كند و از #مالايعنى دورى گزيند و سعى كند تا خلاف رضاى خدا در قول و فعل از او صادر نگردد. ولى كم كم اين مراقبه شدّت يافته و درجه به درجه بالا میرود. گاهى مراقبه عبارتست از توجّه به سكوت خود، و گاهى به نفس خود، و گاهى به بالاتر از آن از مراتب حقيقت از اسماء و صفات كلّيّه الهيّه».
(رساله لب اللباب، ص۱۱۳و۱۱۴)
🔻امام خمینی(قدّس سرّه) به شاگردانش میفرمود: «یک دفعه انسان یک ساعت عمر خودش را از بین میبرد به حرفهای #مالایعنی، حرفهایی که نه استفاده دنیا دارد نه استفاده آخرت، اما یک وقت (بدتر) منبر میرود (یا هرکسی که سخنوری دارد) ۱۰۰ نفر پای این منبرند، و این ۱۰۰ نفر از این منبر استفاده نکردند، یعنی ۱۰۰ ساعت عمر اجتماع را از بین برده و این جواب دارد چه جوری میتوانید جواب بدهید؟!!».
(نقل شاگرد امام، آیت الله مظاهری، درس اخلاق۱۳۸۹/۱۱/۲۰)
💎پیرامون امور #مالایعنی 👇
🌐 eitaa.com/salehi786/23
🔸
✅ #مراقبه_ولایی: توجه دائمی به حضور امام هشتم ع داشته و همواره با ادب حضورشان خود را دائما درحرمشان حس کنید و صلوات خاصه را روزانه بخوانید
🔸در ادامه، دستورالعملها👇
🌐 eitaa.com/salehi786/416
👇👇👇
صالحی - ارتباط کاربران
#میقات_لقاء_الله #اربعین_موسوی 🔻حضرت موسی(علیه السلام) در این اربعین به #میقات_لقاء_الله و تجلّی ربّ
بسم الله الرحمن الرحیم
#میقات_و_ملاقات_خدا
#اربعین_موسوی ١٣٩٩ش
#چهله_موسی_کلیم_الله ١۴۴١ق
💫 #دستور_العملها در #برنامه_سلوکی
🔸
🔻در #اربعین_موسوی (از امروز اول ذی القعده ۱۴۴١ق، تا عید قربان -جمعه دهم ذی الحجه ١٠مرداد٩٩) انجام مراقبه های سلوکی بسیار راهگشاست که برنامه ای از اساتید در ادامه ارائه میشود.
(از هر روزی که برنامه را یافتید شروع کنید).
🔸توضیح #مراقبات و #مقدمات در این برنامه سلوکی (بخش اول برنامه)👇
🌐 eitaa.com/salehi786/415
۱. وقت #سحر 👇
✅ مداومت بر نماز شب، همراه با مناجات خواندن
مثل مناجات ابوحمزه، مناجات شعبانیه، مناجات امیر، مناجات های خمس عشر، مناجات دعای حزین، مناجات دعای رهبه -خوف- (دعای ۵۰ صحیفه سجادیه)، دعای کمیل، مناجات دعای مشلول، و...
eitaa.com/salehi786/38 دعای مشلول
همچنین تاکید اساتید بر خواندن هر روز دعای حُجُب (احتجاب) برای دفع شرور و توفیق در اعمال سلوکی در این اربعین👇
eitaa.com/salehi786/34 دعای حُجُب
٢. وقت #بین_الطوعین و #بین_الغروبین 👇
✅ بین الطلوعین صبح، دعای عهد و سوره یس و زیارت آل یس.
✅ ذکر یونسیه روزی ۴۰ مرتبه در سجده، قبل از طلوع و قبل از غروب (هوای گرگ و میش)
ذکر یونسیه (آیه ۸۷ سوره انبیاء) :
"لا إِلهَ إِلا أنتَ سُبحانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظّالمین"
۳. وقت #ظهر 👇
✅ خواندن آیت الکرسی (فقط آیه ۲۵۵ سوره بقره)، روزی ۲۱ مرتبه (در طی روشنایی روز، و چه بهتر در ظهر وقت بلندی آفتاب)، با رعایت ده وقف آن:
" الله لا إله إلا هو، الحي القيوم، لا تأخذه سنة و لا نوم، له ما في السماوات و ما في الأرض، من ذا الذي يشفع عنده إلا بإذنه، يعلم ما بين أيديهم و ما خلفهم، و لا يحيطون بشيء من علمه إلا بما شاء، وسع كرسيه السماوات و الأرض، و لا يؤده حفظهما، و هو العلی العظيم"
✅ در تمام یکشنبه های ماه ذی القعده، #نماز_توبه را بخوانیم
eitaa.com/salehi786/413 نماز توبه
۴. وقت #طی_روز 👇
✅ خواندن روزانه ۱۰۰ مرتبه با حال توجه و طمأنينه ذکر شریف "لا إله إلا الله"، یا ذکر حوقله "لَا حَولَ و لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ العَلِيِّ العَظِيم"، یا ذکر "لا اله الا هو"، یا خواندن سوره توحید، برای ازدیاد یقین بر توحید الهی.
ذکر تهلیل به شیوه آیت الله کشمیری:
eitaa.com/salehi786/33
۵. وقت #طی_شب 👇
✅ خواندن هرشب دورکعت #نماز_عفو (یا نماز استغفار) و بعد از نماز در سجده بی عدد، به مقدار حال نجوا، خدا را اینطور بخواند (هرقدر که حال ارتباط دارد) :
" رَبِّ رَبِّ رَبِّ رَبِّ رَبِّ رَبِّ ..."
eitaa.com/salehi786/42 نماز عفو
eitaa.com/salehi786/40 نماز استغفار
و اگر وقت بیشتری دارد، قبل از خواب، با حالت گریه یا خود را به گریه زدن، ختم استغفار قرآنی امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) را بخواند.
eitaa.com/salehi786/409 استغفار قرآنی
۶. وقت #ده_روز_آخر👇
✅ خواندن نماز دهه ذی الحجه، در ده روز آخر اربعین، میان نماز مغرب و عشاء:
دو رکعت، هر رکعت یک حمد و یک توحید و یکبار آیه ۱۴۲ اعراف:
وَ واعَدنا مُوسى ثَلاثِين لَيلَةً وَ أَتمَمناها بِعَشرٍ فَتَمَّ مِيقاتُ رَبِّهِ أَربَعِينَ لَيلَةً وَ قالَ مُوسى لِأَخِيهِ هارُونَ اخلُفنِي فِي قَومِي وَ أَصلِح وَ لا تَتَّبِع سَبِيلَ المُفسِدِين
٧. وقت #آخر_اربعین 👇
✅ روزه روز عرفه، و خواندن دعای معروف عرفه امام حسین (عليه السلام) مذکور در مفاتیح:
eitaa.com/salehi786/44
و یا دعای عرفه امام سجاد (علیه السلام) مذکور در دعای ۴۷ صحیفه سجادیه:
eitaa.com/salehi786/45
و نیز دعای اسم اعظم در روز عرفه مذکور در اقبال الأعمال:
eitaa.com/salehi786/48
و نیز دعای امیرالمؤمنین علی(عليه السلام) در شب عرفه مذکور در مفاتیح :
www.erfan.ir/mafatih158
💎ذکر «اهیه اشر اهیه» در ادعیه روز عرفه 👇
🌐 eitaa.com/salehi786/69 متن
🌐 eitaa.com/salehi786/456 صوت
«مجد تکلّم الهی» در اسم اعظمش «إنّنی أنا (اهیه اشر اهیه/منم آنکه منام)»، بانگ کبریایی «أنانیت الهی» در تمام تجلیّات هستی است، و موجب شکستن هر «حدّ و تعیّن و تکبّر و أنانیت غیر خدا» در برابر اوست (جعله دکّا).
✅خواندن نماز عید قربان (مانند نماز عید فطر، در مفاتیح)، وقربانی کردن (ولو مشارکتی بقدر توان).
🔻نتیجه #اربعین_موسوی، ورود به میقاتِ ملاقات خدا، بمانند حضرت موسی ع👇
🌐 eitaa.com/salehi786/414
🔻همانطور که در #دعای_سمات تجلی نور حق بر موسی ع را مسئلت داریم، در این اربعین هم تمنای لقاء نور وجه خدا را داریم:
💫«باسمك العظيم الأعظم الأعز الأجل الأكرم، و بمجدك الذى تجلّيت به لموسى كليمك عليه السلام فى طور سيناء
💫وبنورك الذى قد خرّ من فزعه طور سيناء
💫وأسألك بكلمتك التى غلبت كل شىء، و بنور وجهك الذى تجلّيت به للجبل فجعلته دكّا و خرّ موسى صَعِقا»
🔸
🔉صوت توصیه های #استاد_فیاضبخش 👇
eitaa.com/salehy/159
🙏
🔸
@Salehi786 @Salehy
⛱ #کانال_کاربران ۳۵ 💬
🔻 #سوال: سلام. در خصوص آداب ختم اذکار چه دستوراتی آمده
🔸پاسخ صوتی 👇و دو لینک
🌐 eitaa.com/salehi786/418
آداب_ذکر_گفتن_آداب_خصوصی_و_عمومی_اذکار_.mp3
15.35M
⛱ #کانال_کاربران #پاسخ ۳۵ 👆
🔸آداب عمومی و خصوصی اذکار
🙏 يُنادِيكَ بِلِسانِ أَهْلِ تَوْحِيدِک
🌐 erfanvahekmat.com/مقاله/آداب_ذکر_در_کلام_ابن_فهد_حلی
🌐 www.komeily.com/شرايط-ذكر-اربعيني/
🌐 eitaa.com/salehi786/420
زیرصدای ذکر الله
eitaa.com/salehi786/417 :سؤال
ذکر الله الله آرام - زیرصدا وکال برای هنگام ذکر گفتن .mp3
7.44M
🔸 صوت آرامی از ذکر الله الله
🔻 زیرصدا (vocal) برای پس زمینه آرام با صدای کم، به هنگام ذکر گفتن
🔻 شنیدن صوت ذکر، کمک به تمرکز و آرامش یافتن است برای کسانی که هنوز قدرت تمرکز و نفی خواطر و سکوت خیال کامل برای ذکر ندارند.
🔻بر اساس نکته ای که ضمن آداب عمومی ذکر گفتن بیان شد👇
🌐 eitaa.com/salehi786/418
🔸
@Salehi786
صالحی - ارتباط کاربران
🔸روش تبدیل فایل های صوتی به #متن تایپ شده فارسی، با استفاده از سرویس آنلاین #Voice_Typing گوگل 🌐 do
بهروزرسانی👇نسخه کاملتر کلیپ آموزشی تایپ صوتی (➕رفع دو مشکل کاربران) 👇
36.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸روش تبدیل فایل های صوتی به #متن تایپ شده فارسی، با استفاده از سرویس آنلاین #Voice_Typing گوگل
🌐 docs.google.com
👌نکته: سایت گوگل داکس👆را فقط با مرورگر #گوگل_کروم (chrome) باز کنید. این قابلیت و گزینهی «تایپ صوتی» (Voice Typing) در منوی ابزارها (Tools) فقط در مرورگر کروم نمایش داده میشود.
👌اگر در تب Recording از تنظیمات Sound در کنترل پنل، گزینهی «Stereo Mix» را نمیبینید، در بخش خالی سفید همان بخش راست کلیک کرده، و گزینهی👇
«Show Disabled Devices»
را فعال (تیک دار) کنید، تا گزینه «Stereo Mix» که پنهان شده بود، آشکار شود، و سپس ادامه مراحل گفته شده را ادامه دهید.
🔻براحتی #تایپ کنید با صحبت کردن (با استفاده از میکروفن سیستم).
🔻براحتی با اجرای فایل صوتی در #ویندوز آن را تبدیل به متن کنید (با استفاده از تعریف میکروفن مجازی داخلی، که صدای داخل سیستم را بعنوان ورودی میکروفن به سرویس آنلاین گوگل میدهد).
🔸
@Salehy @Salehi786
⛱ #کانال_کاربران ۳۶ 💬
🔻 #سوال: پیرامون اشکال مخالفین فلسفه و عرفان، به بیان علامه حسنزاده آملی در ذیل شرح کلام ابن عربی در فص هارونی از فصوص الحکم، که با استشهاد به آیه «و قَضى رَبُّكَ أَلاّ تَعبُدُوا إِلاّ إِيّاهُ» (اسراء ٢٣) بیانی عرفانی را در «عبادت تکوینی تمام هستی بسوی خدا» را در هر توجهشان بیان میدارند. اینکه هر انسانی (چه مؤمن و چه کافر)، در حقیقت تکوینشان درحال عبادت خدایند.
و اشکال سائل به این است که ادامه آیه در مورد موضوع احسان به والدین است (وَ بِالوالِدَينِ إِحساناً) در حالی که میدانیم همه انسانها احسان به والدین خود ندارند.
🔸پاسخ متنی 👇 تبیین امکان برداشت حکم عام، از آیات قرآن. ضمن تبیین قرآنی حقیقت عبادت تکوینی همه هستی.
🌐 eitaa.com/salehi786/424
سلام و رحمت خدا برشما
🔸 ١
البته بنده این بیان جناب ابن عربی در فص هارونی (که اعتراض موسی ع به هارون ع بخاطر توجه نکردن به عبادت تکوینی تمام هستی بوده) را سخنی ناصحیح میدانم، البته نه بخاطر وجه نسبت(بیان عبادت تکوینی همه موجودات) که مطلبی صحیح است، بلکه بخاطر آنکه تطبیق این بیان بر اعتراض موسی(علیه السلام) بدون دلیل است، چرا که موسی ع در مقام بیان آن نبوده است. اعتراض حضرت موسی ع در مقام بیان حکم تشریعی بوده، نه بیان حکم تکوینِ هستی.
(بله البته در داستان موسی و خضر - علیهما السلام-، جناب خضر در مقام بیان و اظهار اراده تکوینی خدا بدست ولیّش در عالم هستی است).
🔸ولی اصل اینکه تمام هستی در حال عبادتِ تکوینی خدای سبحان است (و کافران در جنبه تشریعی و آگاهانه مخالف با عبادتِ جهت تکوینیِ ادراک و وجود و فطرتشان رفتار میکنند)، مطلبی واضح است، و بلکه یکی از صریح ترین بیانات آیات و روایات است، که در ادامه به برخی از این آیات و روایات اشاره خواهد شد.
🔻اما قبل بیان آنها، دفع اشکال شما به آن استاد جامعة المصطفی را بیان میکنیم:
طبق قواعد تفسیریای که جناب علامه طباطبایی در چندین جای المیزان اشاره داشته اند، خدای سبحان در قرآن، روشی در بیان حقایق دارد که منحصر به فرد است و تنها مختص به کتاب قرآن است. در مطلب ذیل به دو قاعده مهم از این قواعدی که علامه بیان داشته اند اشاره کرده ایم:
🌐 eitaa.com/salehi786/305
🔻 علامه طباطبایی در بخشی از این قواعد میفرمایند:
💫«جميع التقادير من التركيبات الممكنة في كلامه تعالى حجة يحتج بها»
(المیزان ج۱۰ ص۱۰۰)
«از تركيباتِ كلام الهى، هر احتمالى كه به ذهن برسد، حجّتى است كه به آن احتجاج میشود.»
هر «عبارتِ معنادار» در آیات قرآن (اگر «مُعارضِ عقلی یا نقلی» نداشته باشد)، «قابل احتجاج» است.
هر کدام از قسمت های عباراتِ آیات دارند از یک حقیقتی صادر میشود. لذا هر عبارتی قابل احتجاج است و دارد حقیقتی را بیان میکند.
🔸
💫«كل جملة وحدها، و هي مع كل قيد من قيودها تحكي عن حقيقة ثابتة من الحقائق أو حكم ثابت من الأحكام، كقوله تعالى: «قل الله ثم ذرهم في خوضهم يلعبون» (الأنعام،۹۱)، ففيه معان أربع:
الأول: قل الله،
و الثاني: قل الله ثم ذرهم،
و الثالث: قل الله ثم ذرهم في خوضهم،
و الرابع: قل الله ثم ذرهم في خوضهم يلعبون.
و اعتبر نظير ذلك في كل ما يمكن»
(المیزان، ج۱ ص۲۶۰).
«هر جمله از جملات قرآنى به تنهايى حقيقتى را میفهماند و با هر يك از قيودى كه دارد، از حقيقتى ديگر خبر میدهد، حقيقتى ثابت و لا يتغير و يا حكمى ثابت از احكام را، مانند آيه شريفه: (قل الله ثم ذرهم في خوضهم يلعبون) كه چهار معنا از آن استفاده ميشود:
معناى اول از جمله: (قل الله)
و معناى دوم از جمله: (قل الله ثم ذرهم)،
و معناى سوم از جمله (قل الله ثم ذرهم في خوضهم)،
و معناى چهارم از جملات (قل الله ثم ذرهم في خوضهم يلعبون)
كه تفصيل آن معانی در تفسير خود آيه میآيد انشاء الله، و شما میتوانيد نظير اين جريان را تا آنجا كه ممكن است (همه جای قرآن) دارای اعتبار بدانید.»
🔸
همچنین در آیات قرآن، خدای سبحان در بیان عبارات، ابتدا بیانی حکمی عام در تکوین و تشریع، را ذکر فرموده، سپس با قیودی که در ادامه بیان میدارند آن حکم عام را در موردی خاص استفاده نموده و در بیان حکمی تشریعی مخصوص، یا حکم تکوینی مقید به موجودی خاص، بیان میفرمایند. یعنی در آیات، «عباراتِ معنادارِ درونِ آیه» مرحله به مرحله تکمیل شده، و از یک «معانیِ عامّ» (با حقیقت و حُکمی ثابت) آغاز شده، و سپس در ادامهی آیه، با آمدنِ قیود و اختصاصاتِ بعدیاش (که قیودِ محدود کننده اند)، به «تخصیصِ آن معانیِ عام، در یک مواردِ خاص» میرسند. لذا از حالت حکم عامّ عبارات معنایی وسیع (در تکوین و تشریع) فهمیده شده، و از حالتِ حکمِ خاص شدهی آنها با لحاظ قیودشان هم معنایی مخصوص آن مورد فهمیده میشود.
بعنوان مثال در همین بیان آیه ٢٣ سوره اسراء، ابتدا یک حکم عام در تکوین و تشریع را بیان میفرماید:
«وَ قَضى رَبُّكَ أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِيَّاهُ» (هم به معنای قضای تکوینی الهی، و هم به معنای قضای تشریعی الهی)، که هم بیانی از هستی شناسی در صحنه تکوین عالم است و هم بیانی از حکم تشریعی الهی در لزوم عبادتِ تشریعیِ خدای سبحان است. سپس در ادامه آیه با قیود محدود کننده، این معنای حکم عام را در معنای تشریعیِ آن و بصورت موردی در تشریع حکم احسان به والدین بیان میفرمایند:
«و قَضى رَبُّكَ أَلاَّ تَعبدُوا إِلاَّ إِيَّاهُ و بالوالدينِ إِحسانا».
یعنی هم بیان حکم عام آیه از عبارت اول آن احتجاج میشود که حکمی عام در صحنه تکوین و تشریع است، و هم بیان حکم خاص آیه با آمدن قیود بیان شده بعدی آن، که تصریح به حکمی در صحنه تشریع است.
قیود مربوط به حکم خاص در ادامه عبارت، و حتی سیاق آیات [1]، هیچکدام مانع فهم معنای «حکم عام» نیست.
👇
🔸 ٢
🔸اما در توضیح بیشتر معنای حکم عام آیه ٢٣ سوره اسراء، بیان میفرماید که همه موجودات، در «عبادتِ تکوینیشان» به «قضای تکوینی الهی» فقط رو به عبادت سوی خدای سبحان دارند، کما اینکه در ادامه همین سوره در آیه ۴۴ سوره اسراء بیان میفرماید که همه اشیاء هستی در حال تسبیح و تحمید خدای سبحان هستند : «وَ إِنْ مِنْ شَيْءٍ إِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِه» لکن ما با اداراکات ظاهری و ظاهریگری قادر به درک این تسبیح به حمد الهی در صحنه تکوین تمام اشیاء عالم نیستیم: «وَ إِنْ مِنْ شَيْءٍ إِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَ لكِنْ لا تَفْقَهُونَ تَسْبيحَهُم».
🔸نظیر این بیان حکم عام در تکوین و تشریع، و سپس استفاده از آن در یک مورد بخصوص در نظام تشریع، در آیات بسیاری از قرآن کریم آمده است. نظیر آیات سوره بقره که نظام ساختن کعبه و سپس تشریع حکم قبلهی مسلمین بسوی کعبه را در همین نظام معنایی در قواعد مذکور بیان میفرماید. ابتدا به بیان حکم عام میپردازد که همه هستی رو بسوی خدایند، و سپس مجرای آن حکم عام را در نظام تشریع در بیان تعیین کعبه بعنوان قبله تشریع میفرماید.
🔸در آیه ١١۵ بقره میفرماید به هر سویی رو کنید رو بسوی وجه الله است: «فَأَيْنَما تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّه»، و در آیه بعدش میفرماید بلکه هر شیئی تحت ملکیت خداست و در هر توجّهی که دارد رو بسوی خداست و درحال عبادتِ اوست: «بَلْ لَهُ ما فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ كُلٌّ لَهُ قانِتُون» (بقره ١١۶). همانطور که در آیات دیگر هم میفرماید همه چیز در عالم هستی سجده بر خدا دارند، همه اشیاء هستی و حتی سایه های ایشان: «و لِلّه يَسجُد مَن فى السمواتِ و الأرض طوعا و كرها وَ ظِلالُهُمْ بِالْغُدُوِّ وَ الْآصال» (رعد ١۵) و میفرمايد: «للّه يَسجد ما فى السّموات و الأرض» (نحل ۴٩)، و میفرماید همه در حال عبودیتِ تکوینی بسوی خدا میروند: «إِنْ كُلُّ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ إِلاَّ آتِي الرَّحْمنِ عَبْدا» (مریم ٩٣).
🔻در مورد کل انسان ها هم تصریح میفرماید که شما در هر حالتی رو بسوی ملاقات خدا میروید: « يا أَيُّهَا الْإِنْسانُ إِنَّكَ كادِحٌ إِلى رَبِّكَ كَدْحاً فَمُلاقيه » (انشقاق ۶). خدایی که محیط به هر شئ، و مشهود بر هر شئ است و لذا انسان در کل آیات انفسی وجود خودش و کل آیات آفاقی نظام هستی رو بسوی ملاقات خداست، اما متاسفانه منکر این لقاء حق در زندگیش میشود و به شرک و کفر دچار میگردد. هرچند بعد از مرگ این حشر با نور خدا در تمام هستی را می یابد حسرت میخورد که در چنین نوری خودش را به کوری زد و ندید:
«الله نور السموات والأرض» (نور ٣۵)
«سَنُريهِم آياتِنا فِي الآفاقِ و في أَنفُسِهِم حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَهُم أَنَّهُ الحَقُّ أَ وَ لَم يَكفِ بِرَبِّكَ أَنَّهُ عَلى كُلِّ شَيءٍ شَهيدٌ * أَلا إِنَّهُم في مِريَةٍ مِن لِقاءِ رَبِّهِم أَلا إِنَّهُ بِكُلِّ شَيءٍ مُحيطٌ (فصلت ۵٣ و ۵۴)
«قَدْ خَسِرَ الَّذينَ كَذَّبُوا بِلِقاءِ اللهِ حَتَّى إِذا جاءَتهُمُ السَّاعَةُ بَغتَةً قالُوا يا حَسرَتَنا عَلى ما فَرَّطنا» (انعام ٣١)
«أَن تَقُولَ نَفسٌ يا حَسرَتى عَلى ما فَرَّطتُ في جَنبِ الله» (زمر ۵۶).
🔻از همين رو در هنگامه قيامت كه حقائق طلوع نموده و سراب توهّمات و خيالات عالم كثرت به كنار میرود، وقتى از كفّار می پرسند: «أينَ ما كُنتم تُشركونَ من دون الله» (کجایند آنچیزها که شریک خدا میگرفتید؟) در پاسخ میگويند: «ضلّوا عنّا بل لم نَكن ندعوا من قبلُ شيئا» «آنچه می پرستيدیم از دست ما رفت، بلكه در حقيقت ما چيزى را نمی پرستيديم». برای همین خدا در ادامه میفرماید: «كَذلِكَ يُضِلُّ اللَّهُ الْكافِرِينَ» (غافر ۷۳و٧۴).
🔻علاّمه طباطبائى در ذيل آيات فوق میفرمايند: «قولهم: بَل لَم نَكُن نَدعُوا الخ، يقولون: إنّا قبل يوم القيامة لم ندع غير الله، و لم نعبد له شريكا، فهو ظهور كونهم في الدنيا مغرورين بسرابها و لعبها، و قد كان باطلا بالحقيقة، فقال سبحانه: كَذلِكَ يُضِلُّ الله الكافِرِين».
💫«اين گفته آنان «بَلْ لَمْ نَكُنْ نَدْعُوا ...» یعنی میگويند ما پيش از روز قيامت غير از خدا را نخوانديم و شريكى براى او را عبادت ننموديم و اين عبارت ظهور اين حقيقت است كه ايشان در دنيا به سراب آن فريفته شده بودند كه در حقيقت باطل و پوچ بوده است. خداى سبحان در اينجا میفرمايد كه بدينگونه كافرين را گمراه میسازد.» .
(الانسان، الفصل الرابع فى يوم القيمه، ص ١٠٣).
👇