✨﷽✨
«هدیه کردن سوره توحید به امیرالمومنین»
💠حجت الاسلام جعفر ناصری:
🔸در سیره عبادی اهل بیت به این موارد زیاد برخورد می کنیم. در مورد رسول خدا صلی الله علیه و آله هم نقل شده که تازه بعد از اعمال سحرشان، بعد از نماز صبح، چهار زانو براي گفتن اذكارشان مي نشستند.
🔸در آن روايت عنوان بصري هم دارد كه وقتی حضرت صادق علیه السلام عنوان را کمی نصیحت می کند بعد می فرماید:
«قُم و لاتُفسِد عَلَي وردي»
یعنی دیگر بلند شو و اوراد من را خراب نكن.
(بحار الأنوار، ج1، ص226)
🔸منظور اينكه اين سيره در اهل بيت و اطرافيانشان بوده که ساعاتي را مشغول به عبادات و اوراد و بعضی سور قرآنی بوده اند؛ مثلا سوره قل هو اللّه یا سوره قدر را ترک نمي كردند.
چرا که اگر انسان علمش را داشته باشد و بداند كه چه بگويد؛ خيلي برنده است؛ خيلي برنده است.
🔸سوره اخلاص سوره توحید ناب و نفی شرک به اقسام مختلفش است. گاهی اصحاب به رسول خدا مي گفتند: يا رسول الله مثل اينکه علي بن ابيطالب در نمازهاي خود غير از سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ اَحَد» سوره ديگري بلد نيست! حضرت عاشق سوره توحيد بودند.
🔸خدا رحمت کند آيت الله کشميري مي فرمودند: در نجف حاج آقا مصطفي خميني پيش من مي آمد، دائم ذکر مي گفت! به او گفتم: حاج آقا مصطفي چه ذکري مي گويي؟ گفت سوره توحيد را مي خوانم؛ پدرم گفته اند: روزي هزار مرتبه سوره «قُلْ هُوَ الله» را بخوان و به حضرت اميرالمؤمنين (علیه السلام) هديه کن چون که آقا اميرالمؤمنين اصل توحيد است.
@salim110 ❤️
❤️به خاطر حب و بغضهای شخصی، حزبی یا مکتبی، حتی در مواجهه با دشمنان هم نباید از ریل انصاف خارج شد، دوستان که جای خود. در نشستهای حزبی و بگومگوهای سیاسی، تقوا پیشه کنیم و سوزنبان قطار تبلیغ به ریل تخریب نشویم!
📖مائده: ۸
@salim110 ❤️
✍از پیامبر اکرم ( صلوات الله علیه و آله ) نقل شده که فرمودند:
آگاه باشید . کسی که علی(علیه السلام) را دوست بدارد، در روز قیامت با چهرهای مثل ماه شب چهارده وارد میشود.
📚 بحار الأنوار، ج7، ص 222
@salim110 ❤️
✨﷽✨
✅ برترین مجلس نزد خداوند
✍آیت الله شهید سید محمدباقر صدر معتقد بود اینکه حوزههای علمیه معمولاً فقط به فقه و اصول میپردازند، صحیح نیست و طلبهها خودشان باید معارف مختلف اسلامی را یاد بگیرند.
برای همین به شاگردانش فرمود که کتاب «فلسفتنا» را با هم مباحثه کنند. شاگردان، مجلس مباحثهای تشکیل دادند که روزهای پنجشنبه و جمعه و معمولاً در منزل آیتالله سید کاظم حائری، و گاهی در مقبره آلیاسین برگزار میشد.
در اولین روز مباحثه، طلبهها در حال بحث بودند که صدای در آمد. در را که باز کردند، استاد وارد شد و در حلقه مباحثه شاگردان نشست و در پاسخ به نگاه متعجب شاگردانش که جویای علت آمدن او بودند، گفت: «اینکه من الآن در این مجلسِ مباحثه، حضور پیدا کردهام برای این است که معتقدم الآن هیچ مجلسی نزد خدا از این مجلس شما برتر و بافضیلتتر نیست؛
چون در این مجلس، شما معارف اسلامی را مباحثه میکنید. بنابر این من هم دوست داشتم در این برترین مجلس حضور داشته باشم».
📚محمدباقر الصدر؛ السيرة و المسيرة في حقائق و وثائق، ج١، ص٣٩٣.
@salim110 ❤️
✍العبد محمدتقی بهجت:
هر اندازه قیود میهمانیها کمتر باشد و سادهتر برگزار شود، میهمانها و میهمانیها زیادتر خواهند بود.
📚در محضر بهجت، ج١، ص١٩٣
@salim110 ❤️
💠 گفتار بیهوده
🔸امام علی(علیه السلام):
عبور امام به مردی افتاد که سخنان بیهوده بسیار می گفت.امام به او فرمود:ای مرد تو با این سخنان زیاد کارنامه ای را برای پروردگارت به وسیله فرشتگان محافظ می فرستی، پس سخنی بگو که سودت برساند نه که زیانت دهد.
📚آثار الصادقین/ج 9/ص25
✍🏼 فرشتگان محافظ مشغول نوشتن حرفهای ما هستند، پس مواظب گفتارمان باشیم.
@salim110 ❤️
✍ امیرالمومنین علی علیه السلام:
توبه، عبارت است از پشیمانی با دل و آمرزش خواهی با زبان و ترک گناه در عمل و مصمّم شدن بر تکرار نکردن آن.
📚 غرر الحکم: 2072.
@salim110 ❤️
✨﷽✨
خطر انحراف
🔸️برای درک بهتر این مطلب خوب است نگاهی به جریانات و حوادث پس از پیروزی انقلاب تا کنون بیاندازیم. از حضور لیبرال ها در رأس حکومت به سرکردگی بنی صدر که صریحا مخالفتشان را با افکار و اندیشه امام(رحمه الله) اظهار می کردند؛ بعد از آن، شهادت بزرگانی مثل شهید بهشتی، رجایی، باهنر و ... بعد از آن حضور کسانی که حرف های لیبرال ها را با پوشش و لعابی از اسلام و انقلابی گری در جامعه مطرح می کردند.
🔸️تا کار به جایی رسید که در دوره اصلاحات ارزش های اسلامی رسما مورد توهین قرار می گرفت و این روند تاکنون ادامه داشته و بعد از این هم فتنه ها به صورت های دیگری پدیدار خواهد شد؛ ما هم باید منتظر فتنه های جدید باشیم.
🔸️فتنه هایی که طلیعه آن در چند سال گذشته ظاهر شد؛ جریانی که با تظاهر به اسلام و تشیع و تمسک به نام مبارک امام زمان (صلوات الله علیه) در باطن تیشه به ریشه اسلام می زند. بعضی از مسئولان هم متوجه نیستند که بالقوه چه خطری در پیش است که شاید از همه خطر های گذشته سخت تر و سنگین تر باشد.
🔸️هر چند الحمدلله این جریان بالفعل آبرویی ندارند؛ اما اگر خدای نکرده از آنها غفلت شود و بتوانند فرصتی برای ترویج افکار خود پیدا کنند خطرشان از همه خطرهای گذشته بیشتر است.
۱۳۹۰/۱۲/۲۲
#انتخابات
@salim110 ❤️
❤️تأثیر در کائنات و قلوب انسانها مطلقا در اختیار خداست و تنها با اجازۀ خداست که اشیاء اثر میبخشند یا اثر میپذیرند.
روایت میگوید: «هیچ اتفاقی در آسمان و زمین رقم نمیخورد مگر بعد از عبور از هفت مرحلۀ: مشیت، اراده، قَدَر، قضاء، اِذن، کتاب و اَجل»؛ چهارتای اول بین خدا و انسان، مشترک اما سه تای آخر مختص خداست.
📖بقره: ۱۰۲
@salim110 ❤️
✨﷽✨
✳️ خون شهدای كربلا؛ منشأ ظهور حضرت مهدی (عج)
🔻 نگاه كن به واقعیترين صحنهٔ تاريخ يعنی به مهدی موعود (عج) و بگو: «اَيْنَ الطّالِبُ بِدَمِ الْمَقْتولِ بِكَرْبَلا» يعنی؛ كجاست آن كس كه انتقام خونهای ريخته شده در كربلا را خواهد گرفت. اين يك اعتقاد بزرگ توحيدی است كه خون شهدای كربلا منشأ ظهور حضرت مهدی (عج) میشود و آن حضرت انتقام آن خونها را از فرهنگی كه به قتل حسين و اصحاب او مبادرت ورزيد میگيرد. اگر نتوانيم اين نكته را بهخوبی در عقيدهٔ خود جای دهيم، يا خدا را نمیشناسيم يا امام حسين (ع) را، يا حضرت حجت (عج) را.
🔸 امام حسين (ع) خوب میداند اين خونی كه در كربلا بر زمين ريخت، در ثمرهٔ نهايی تاريخی خود غوغا میكند؛ حسين (ع) قدر خودش را میداند و به همين جهت خونها را به آسمان میپاشيد و راوی میگويد: به خدا قسم يك قطره از آن خونهايی كه به آسمان پاشيد به زمين برنگشت، يعنی اين خونها، زمينی نيست كه پس از مدتی فراموش شود، بلكه منشأ تحولی بزرگ خواهد شد و زمينهٔ ظهور حجت خدا را فراهم میكند و لذا بر اساس همين عقيده میگويی: كجاست آن گوهر نتيجهٔ كار همهٔ انبيا و اوليا كه عملاً خونهای شهدای كربلا را به ثمر خواهد رسانيد؟
👤 #استاد_اصغر_طاهرزاده
📚 از کتاب «فلسفهٔ حضور تاریخی حضرت حجت (عج)»
@salim110 ❤️
✨﷽✨
💠 خانواده
🔸 اخلاق از ملکات نفسانی است که از درون می جوشد و در رفتار فردی ظهور و سپس در تعامل با اطرافیان تجلّی می یابد.
اعضای خانواده نزدیک ترین افرادی هستند که با هم پیوند وثیق دارند و بیشتر ظرفیت های اخلاقی و معنوی در این نهاد بروز می کند، چون خانواده یک نهاد اساسی امت است که به صورت جامعه خرد و کوچک عمل می کند.
👈 اسلام بر این نکته تأکید دارد که اعضای خانواده باید با حفظ #رعایت_فضایل_اخلاقی بر تحکیم آن همّت گمارند و #بر_پایه_محبت و رحمت و گذشت و مهربانی اخلاق انسانی را شکوفا سازند.
🔸 روزی اقرع بن حابس دید کرد که پیامبر(ص) با امام حسن(ع) بازی می کند؛
ـ با تعجّب پرسید: ای رسول خدا! شما هم با بچه ها بازی می کنید!
ـ حضرت فرمود: چطور؟
ـ اقرع گفت: من ده فرزند دارم و تا کنون به هیچ یک از آنان علاقه ای ابراز نکرده ام.
ـ پیامبر(ص) به او نگاه کرد و فرمود که اگر خداوند قلب تو را از محبت و شفقت محروم ساخت، من چه کنم؟!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 ادب قضا در اسلام، ص109
@salim110 ❤️