فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴🌹🇮🇷🌹🏴
کسی خواب فرعونیان را برآشفته کرده
🇵🇸🔸🌺🔸--------------
📚@salonemotalee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتوگوی کوتاه رهبر انقلاب با فرزندان شهید اسماعیل هنیه بعد از اقامه نماز بر پیکر شهید.
۱۴۰۳/۵/۱۱
🇵🇸🔸🌺🔸--------------
📚@salonemotalee
🏴🌹🇮🇷🌹🏴
دل نوشته شهید اسماعیل هنیه،
خطاب به شهید حاج قاسم سلیمانی:
"هنگام دیدار رسیده است
برادرت اسماعیل هنیه."
🇵🇸🔸🌺🔸--------------
📚@salonemotalee
🍃🌸🇮🇷🌸🍃
#یهود_و_افساد
#یهود_و_موادمخدر
✡ ساسونها، سپهسالار و تریاک ایران
قسمت قبل؛ https://eitaa.com/salonemotalee/20367
◀️ قسمت ششم:
در انگلستان تریاک را «به جهت کشیدن مرفین شیره تریاک میخرند.» (در این زمان تریاک معمول گشته بود. مقالهای در انتقاد «کشیدن غلیان تریاک» منتشر شده است.)
بازرگانان بوشهر هم کمپانی دیگری برای تجارت داخلی و با اروپا ایجاد کردند.
بانی آن حاجی محمدمهدی ملکالتجار بوشهر از سرمایهداران معتبر بود. در «اشتهار» چاپی آن آمده:
«محض خیرخواهی ملت در مجلس محترم تجارت بوشهر تشکیل کمپانی تجارتی ایران داده شد مبنی بر ده هزار حصه، هر حصه موازی یکصد روپیه سکه که کلاً مبلغ ده لک روپیه باشد.»
این کمپانی «داد و ستد معاملات با صرفه در هر جا جاری نمود.» و در شهر منچستر انگلستان و شهرهای ایران «افیسهای متعدده» قرار خواهند داد. و هر کجا وکیلی خواهد گماشت که مواجب از کمپانی دریافت نماید.
از دولت هم تقاضای «تقویت و حمایت» برای تخفیف گمرک و غیره شده است. (۱۹)
در پی «رواج افکار اقتصاد ملی» در دوران صدارت سپهسالار، نه تنها کشت تریاک «ترقی» بسیار کرد، بلکه، به تصریح آدمیت، اعتیاد نیز بهعنوان یک پدیدهی شایع برای نخستینبار چنان رواجی یافت که شرح فضیحت آن به سفرنامههای خارجیان کشید. (۲۰)
بدینسان شالوده «اقتصاد ملی» گذارده شد؛
ولی به چه بهایی؟!
این آن نکته ظریفی است که مسکوت گذارده شده!
کنسول انگلیس در بوشهر در گزارش خود شرح میدهد؛
در نخستین سالهای صدارت سپهسالار تریاککاری چنان توسعهای یافت که به بروز قحطی انجامید:
"چند سال قبل سود حاصله از تریاک توجه ایرانیان را جلب کرد و تقریباً تمام اراضی موجود و مناسب در یزد، اصفهان و جاهای دیگر به کشت خشخاش اختصاص یافت و کشت غلات و سایر محصولات پشت گوش انداخته شد…
[این مسئله] با خشکسالی و سایر عوامل تلفیق شد و منجر به قحطی سال ۱۸۷۱م - ۱۲۵۰ش گردید." (۲۱)
و اما درباره ماهیت «ملّی» این تجار ایرانی؛
احمد اشرف در زمرهی کمپانیهای خارجی که در دوران قاجار در ایران فعالیت داشتهاند، از کمپانی ساسون یاد میکند:
"شرکت دیوید ساسون که به تجارت خارجی و واردات و صادرات میان بریتانیا و ایران و بهخصوص صادرات تریاک اشتغال داشت و در شهرهای بوشهر و اصفهان دارای نمایندگان تجارتی بود." (۲۲)
در مأخذ فوق دو تن از عوامل ایرانی کمپانی ساسون چنین معرفی میشوند:
"حاجی میرزامحمود کازرونی بزرگترین تاجر شیراز عامل شرکت ساسون بود و حاجی آقا محمد صدر ملکالتجار اصفهانی ثروتمندترین و منتفذترین تاجر اصفهان شریک و عامل شرکت دیوید ساسون بود." (۲۳)
بدینسان، نام سرشناسترین دودمانهای تجاری عهد قاجار در زمرهی عوامل بومی کمپانی ساسون درآمد.
و اما دربارهی آقا محمدمهدی ارباب اصفهانی، که به گفته آدمیت نخستین گامها را برای تجمع تجار ایرانی و جلب آنان به تجارت تریاک برداشت.
آقا محمدمهدی ارباب اصفهانی (۱۲۳۴ق./۱۸۱۸م. – ۱۳۱۴ق./۱۸۹۶م.) پدر محمدحسین فروغی (ذکاء الملک) و جد محمدعلی و ابوالحسن فروغی است.
محمدعلی فروغی در شرح زندگی او مینویسد:
"در جوانی به هندوستان رفت و ۱۵ سال در آن دیار توقف کرد و با انگلیسها یا هندیهایی که به معارف جدید آشنا بودند آمیزش داشت و از معلومات اروپایی و سیاست دنیا آگاه شد و برتری اوضاع مغرب را بر احوال مشرق زمین دریافت و یکی از اولین اشخاص بود که ایرانیها را به این مسائل آشنا کرد." (۲۴)
محمدعلی فروغی آغاز سفر محمدمهدی ارباب را سه سال پس از تولد پسرش، محمدحسین فروغی، ذکر میکند.
با این حساب او در حوالی سال ۱۲۲۱ش/۱۸۴۲م. یعنی ده سال پس از تأسیس کمپانی ساسون در بمبئی، در سن ۲۳ سالگی عازم هندوستان شد و به احتمال قریب به یقین در بمبئی سکنی گزید و با الیگارشی یهودی و پارسی این شهر محشور شد.
از اشتغال او در هندوستان اطلاعی نداریم ولی میدانیم که زمانیکه او به سال ۱۲۳۵ش/۱۸۵۶م. به اصفهان بازگشت به دنبال تجارت و کاسبی بود.
محمدعلی فروغی مینویسد:
"همین که ارباب از هندوستان مراجعت کرد کار پدرم از جهت تحصیل به جای اینکه بهتر شود بدتر شد زیرا از عجایب امور اینکه ارباب با اینکه خواد اهل فضل بود پسر را از تحصیل علم منع کرد و اصرار داشت که به تجارت و کسب معاش مشغول شود." (۲۵)
توضیح آدمیت روشن ساخت که این «تجارت و کاسبی»، که احتمالاً بازگشت ارباب به ایران به خاطر آن صورت گرفت، چیزی نبود بهجز راه انداختن بساط تریاک کاری در ایران و ترغیب و تشکل تجار و ملاکین در این کار.
🔗 ادامه دارد ...
قسمت بعد؛ https://eitaa.com/salonemotalee/20412
🔸🌺🔸 --------------
📚"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
📖 @salonemotalee
🍃🌸🇮🇷🌸🍃
#مفاخر_ایران
میرزا محمدتقیخان فراهانی؛
معروف به #امیرکبیر (۱۲۲۲- ۱۲۶۸ق/ ۱۸۰۷-۱۸۵۲م)،
قسمت قبل؛ https://eitaa.com/salonemotalee/20368
◀️ قسمت چهارم:
🔶🔸مقابله و اعدام باب
در زمان صدارت، طرفداران باب بهترویج عقاید او و تحریک مردم برخاستند و در بعضی نقاط، سران ایشان آشکارا به معارضه با دولت پرداختند، تا آنجا که امیر به مقابله برخاست و باب را به امضای تکذیبنامه دعوی خویش واداشت، سپس به فتوای علما او را اعدام کردند.
🔶🔸تشویق شاه به سفر
در ایام صدارت، امیر مصلحت چنان دید که برای تثبیت اقتدار سیاسی دولت، شاه را به سفر در داخل ایران تشویق کند و خود او را همراهی نماید.
با آنکه وزرای مختار روس و انگلیس با اینکار مخالف بودند، ولی امیر سخن خود را پیش برد و وزرای مختار دو دولت نیز در این سفر شاه و امیر را همراهی کردند.
در همین سفر، اولین اقدام شاه برای تحدید اختیارات صدراعظم صورت گرفت و امور مربوط به خارجه در ایران را از دست امیر خارج گردانید.
🔶🔸فعالیت در وزارت امور خارجه
در بعد سیاست خارجی و روابط با نمایندگیهای دول بیگانه در ایران نیز فعالیتهای امیر بنیادی، و متکی بر حفظ منافع ملی و حاکی از علم و اطلاع و تسلط او بر عرف بینالمللی است.
اگرچه پیش از امیر نیز دولت ایران دارای وزیر امور خارجه بود، ولی در عهد او وزارت امور خارجه بهعنوان نهادی مشخص بنیان نهاده شد و نخستین کارکنان آن را امیر خود انتخاب کرد و ساختمانی برای آن در نظر گرفت.
وزارت امور خارجه از ۱۲۶۵ تا ۱۲۶۷ق در دست خود او بود و از این تاریخ، میرزا محمدعلیخان را به منصب «وزارت مهام دول خارجه» منصوب کرد.
از کارهای امیر در این دوران؛
- بازداشتن سفرای بیگانه از مداخله در امور داخلی ایران،
- اهتزاز پرچم ایران در کشورهای دیگر به طور دائم
- گسیل داشتن نمایندگان دائمی سیاسی برای تأسیس سفارتخانه و نمایندگی به لندن، پترزبورگ، بمبئی، استانبول و تفلیس، بهرغم مخالفت روسیه
- تدوین دستور عمل برای مذاکرات با وزرای مختار دول بیگانه،
- اتخاذ روشی برای کسب اخبار و اطلاعات از سفارتهای بیگانه که باعث بیم و رعب مداخلهجویان خارجی شد
- و نظارت بر رفت و آمد بیگانگان و مرسوم کردن اخذ تذکره برای آنها را میتوان یاد کرد.
وی همچنین به آموزش و تربیت مأموران ایرانی مقیم خارج از کشور عنایت خاص داشت و میکوشید آنها را از میان شایستهترین افراد انتخاب کند.
امیر در سیاست خارجی از اصول خاصی پیروی میکرد و از سیاست موازنه منفی سود میبرد و با اعطای هرگونه امتیاز به بیگانگان مخالف بود و در عینحال از سیاست بهرهگیری از نیروی سوم و توسعه روابط متعادل با کشورهای جهان طرفداری میکرد.
مسأله افغانان و سرزمینی که سپس افغانستان نام گرفت، به روزگار امیر و به اعتقاد جازم او، بهرغم مواضع انگلستان، مسألهای داخلی محسوب میشد.
با آنکه انگلستان همواره امیر را هشدار میداد تا از «دخل و تصرف در امورات» هرات خودداری کند، ولی امیر مصمم بود تا افغانان را بهپشتیبانی دولت ایران دلگرم ساخته، از نزاعهای قبیلهای (که لابد انگلستان بنا بر سنت سیاسی خود بدان دامن میزد) باز دارد؛
چنانکه یار محمدخان و سپس پسر او صید محمدخان حاکم هرات را عملاً به اطاعت و تبعیت از حکومت خراسان واداشت، و از کهندل خان و پسرش سلطان علىخان در قندهار، و دوست محمدخان حاکم کابل خواست مراودات خود را با انگلستان قطع کنند، یا تا تثبیت موقعیت سیاسى و نظامى ایران، با انگلیسیان مماشات کنند.
وی درباره سیستان و بلوچستان نیز همین سیاست را پیش گرفت تا به آرامی به بسط قدرت دولت مرکزی در میان عشایر آن منطقه که تحت نفوذ انگلیسیان بودند، بپردازد.
🔗 ادامه دارد ...
قسمت بعد؛ https://eitaa.com/salonemotalee/20413
▪️🏴▪️--------------
📚"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
📚@salonemotalee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴🌹🇮🇷🌹🏴
شهید هنیه:
مرگ در هر لحظه برای من می رقصد
زندگی ما با آهنگ مبارزه ساخته شده
راه ما پر از خار و خون و نیزه است
ای مسیر ما، ای گذرگاه دلاوران، ای راه رستگاری
اگر سلاح به زمین بگذاریم به روی ما سلاح کشیده میشود
اگر روزی لب هایمان لکنت بگیرد، جراحتهای ما از طرف ما سخن میگویند
🇵🇸🔸🌺🔸--------------
📚@salonemotalee
🍃🌸🇮🇷🌸🍃
#پرونده
#یهود_و_پهلویها
✡️ پروژهٔ عقاب؛ #دیوید_راکفلر؛ #پهلوی_دوم
قسمت قبل؛ https://eitaa.com/salonemotalee/20369
◀️ قسمت چهارم:
🔹آقای راکفلر سربندِ میراثداری نفتی خانوادهاش، خود را یک «دولتمرد شرکتی» میدانست و شخصاً بسیاری از مقامات کاخ سفید، از جمله آقای کارتر را میشناخت.
وی همچنین شاه را نیز از سال ۱۹۶۲ [۱۳۴۲] میشناخت و در نیویورک، تهران و سنتموریتس سوئیس با او معاشرت میکرد.
در ابتدای دهه ۱۹۷۰ [۱۳۴۸ به بعد] همین که خزانهی تهران با درآمدهای نفتی پر شد، چیس با یک بانک دولتی ایران صندوقی مشترک ایجاد کرد و با مشاوره به شرکت ملی نفت، درآمدهای هنگفتی به جیب زد.
تا سال ۱۹۷۹ [۱۳۵۷] این بانک بیش از ۱.۷ میلیارد دلار (معادل حدود ۵.۸ میلیارد دلارِ امروز) برای انجام پروژههای عمومی ایران وام داده بود.
در ترازنامه چیس بیش از ۳۶۰ میلیون دلار وام به ایران و بیش از ۵۰۰ میلیون دلار سپردهی ایرانی وجود داشت.
آقای راکفلر غالباً اصرار داشت که بگوید نگرانی وی دربارهی وضعیت شاه صرفاً بهخاطر “اعتبار و حیثیت” واشنگتن است.
او در خاطرات خود در این زمینه اینطور توصیف کرده است:
“شبیه این است که ما یک دوست را درست هنگامی که او به ما نیاز دارد ترک کنیم.“،
و البته نوشته که تنها طرفداری وی از شاه، در حاشیهای کوتاه در خلال جلسهای نامرتبط در کاخ سفید در آوریل ۱۹۷۹ با آقای کارتر بوده و تصریح میکند:
“من هیچ کاری بیشتر علنی یا خصوصی انجام ندادم تا در فکر دولت تأثیر بگذارم“.
اما اسناد پروژه عقاب نشان میدهد که آقای راکفلر در مورد خطرات مربوط به منابع و داراییهای چیس، گزارشهای بروزرسانیشده و دقیقی را دریافت میکرده،
حتی آن دیدار کوتاه با آقای کارتر در ماه آوریل (مهر)، روز قبل از آن توسط آقای رید، آقای مککلوی و آقای کیسینجر برنامهریزی شده بود.
هنگام ناهار در کلوپ نیکربوکر در نیویورک، ژنرال رابرت هایزر [Robert Huyser]، فرستادهی ویژهی آقای کارتر به تهران [در زمان اوجگیری انقلاب]، به اعضای گروه پروژه عقاب گفت:
"از رهبران نظامی ارشد ایران خواسته بود که برای حفظ شاه هر تعداد از تظاهرکنندگان را که لازم است، بکشند."
ژنرال هایزر گفت:
"به ژنرالهای ایرانی گفته، اگر تیراندازی هوایی روی سر تظاهرکنندگان نتوانست آنها را متفرق کند، “بهسمت سینهها نشانه بگیرند“،
وی افزود:
“من با ارتش تند و پرسروصدا شدم،” اما در پایان، ژنرال ارشد ایرانی “بیدلوجرأت و مردّد” بود.
آقای راکفلر خودش فرستادهی ویژهای برای کمک به شاه بهکار گرفت:
رابرت اف. آرمائو [Robert F. Armao]؛
وی یک مشاور عملیاتی و روابط عمومی جمهوریخواه بود که برای برادر آقای راکفلر – یعنی نلسون راکقلر، فرماندار پیشین نیویورک و معاون سابق رئیس جمهور آمریکا – کار میکرد.
آقای آرمائو یکی از نزدیکترین مشاوران شاه شد و پس از درگذشت نلسون راکفلر در آغاز سال ۱۹۷۹ [زمستان ۱۳۵۷] نیز بیش از دو سال تقریباً هر روز به گروه پروژه عقاب در چیس بانک گزارش میداد.
آقای آرمائو اخیراً با اشاره به کودتای مورد حمایت آمریکا که شاه را اولین بار پس از فرار از ایران احیا کرد، گفته است:
“همه امید داشتند که وقایع سال ۱۹۵۳ [۱۳۳۲] تکرار شود“.
هنگامی که حکومت شاه در آغاز سال ۱۹۷۹ ناپایدار مینمود، وزارت امورخارجه ابتدا برای جابهجایی شاه ایران در ایالات متحده به دیوید راکفلر متوسل شد.
آقای رید به یک مشاور املاک در گرینویچ، که دو ملک بزرگ با قیمت تقریبی هریک ۲ میلیون دلار (بهارزش امروزی حدود ۷.۴ میلیون دلار) برای شاه پیشنهاد کرده بود، نوشت:
"این املاک “بهاندازهی کافی برای مشتری خاص من بزرگ نیستند“.
سپس در حالی که شاه در مصر و مراکش بود، گروهی از ایرانیان سفارت آمریکا در تهران را در ماه فوریه در زمانی بسیار کوتاه بهتصرف درآوردند [اشاره به تصرف سفارت آمریکا در تهران در ۲۵ بهمن ۱۳۵۷].
دیپلماتها هشدار دادند که پذیرفتن شاه خطر حملهی دیگری را بههمراه خواهد داشت.
به این ترتیب آقای کارتر نظر خود را در مورد ارائهی پناهندگی تغییر داد.
آقای راکفلر از بیم اینکه انصراف مشتریِ ارزندهاش از چیسبانک، به این بانک لطمه بزند، از انتقالِ این خبر بد به شاه خودداری، و در عوض تلاش کرد تا در جای دیگری – ابتدا در باهاما، و سپس در مکزیک – اقامتگاهی برای او پیدا کند،
در همین اثنا با آقای کیسینجر، آقای مککلو و دیگران در مورد اینکه چگونه کاخ سفید را برای پذیرش دادن به شاه ترغیب کند برنامهریزی میکرد.
🔗 ادامه دارد ...
قسمت بعد؛ https://eitaa.com/salonemotalee/20592
▪️🏴▪️--------------
📚"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
📚@salonemotalee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴🌹🇮🇷🌹🏴
از اردوگاه آوارگان فلسطینی
تا ریاست دفتر سیاسی حماس
🇵🇸🔸🌺🔸--------------
📚@salonemotalee
هدایت شده از سالن مطالعه
#جهاد_تبیین
#تاریخ_به_روایت_رهبری
#انقلاب_مشروطه
تحلیل آیتالله خامنهای از انقلاب مشروطه
🔶🔸اولین حادثه استثنایی بعد از ورود اسلام
مسأله مشروطیت حقیقتاً درست باز نشده است.
بعد از ورود اسلام به ایران، حادثه مشروطیت، یک حادثه استثنایی است؛
چون اولین بار بود که هم مردم و هم سلطنت مطلقه و حکومت استبدادی که در آن، حاکم و پادشاه، کشور را متعلق به خودش می دانست و مثل یک ملک شخصی با آن رفتار می کرد این را پذیرفته بودند؛
این در آثار بازمانده از سلاطین و حواشیشان و از تاریخهای ما کاملاً پیداست.
مشروطیت، اولین بار این فکر را که مملکت متعلق به مردم است، مردم هم در این جا حقی دارند و خواست آن ها باید تأثیری داشته باشد، مطرح کرد.
در طول سالهای متمادی، نهضت مشروطیت، اولین حادثه استثنایی بعد از ورود اسلام است.
البته در ورود اسلام هم فضا به کلی تغییر کرد، اما خیلی زمان نگذشت که مجدداً همان شیوههای استبدادی گذشته به شکل دیگری در کشور حاکم شد؛ لیکن مشروطیت این را شکست.
بنابراین مشروطیت حادثه بسیار مهمی است.
🔶🔸حادثه و تاریخ مشروطیت را تحریف کردند
از اول، مثل خود حادثه، تاریخ آن هم دست کسانی افتاد که نیات خوب و سالمی نداشتند.
همچنان که آنها سریع آمدند خود حادثه را مدیریت کردند و زمام کار را به دست گرفتند و از یک امر مردمی با انگیزههای دینی و ملی، یک چیز وابسته به بیگانه و یک کشور طراحی شده طبق طراحی های انگلیسی که آن روز تقریباً حاکم مطلق دنیا بود ساختند، تاریخ آن را هم به همین ترتیب مدیریت کردند.
شما می فرمایید حق متدینین ضایع شده؛ اصلاً حادثه را تحریف کردند؛ قضیه دیگری اتفاق افتاد؛ اینها آمدند قضیه را به همان ترتیبی که میخواستند، تعریف کردند.
اگر انسان به تواریخ مشروطیت نگاه کند، حقیقت مشروطیت یعنی حادثه ای که بعد اسمش شد مشروطیت؛ اگرچه اسمش از اول مشروطیت نبود در اینها اصلاً گم است.
اگرچه شواهد و دلایل فراوانی بر اصالت آن واقعه در این کتابها هم وجود دارد یعنی نمیتوانند حرکتها و فداکاریهای مردمی و علمایی و شعارهای دینی را منکر بشوند اما آنچه از این حادثه استحصال کردند و آن را به عنوان تاریخ مشروطیت مطرح کردند، چیز غلط اندر غلطی است.
🔶🔸در ایجاد مشروطیت، علما نقش اساسی داشتند
در مسأله مشروطیت دو نکته وجود دارد که اگر روی آن ها تکیه کنید، مشروطیت به درستی خود را نشان خواهد داد:
اول، نقش اسلام و انگیزههای اسلامی است که با حضور علما این معنا حاصل شد.
البته دیگران هم در این نکته تردیدی ندارند، حتّی مخالفان هم اعتراف کردهاند؛ منتها همین را هم که در ایجاد حادثه مشروطیت، علما نقش اساسی داشتند، تحریف کردند.
اگر علما در صحنه نبودند، چنین حادثهای اتفاق نمیافتاد؛ کما اینکه در انقلاب اسلامی، با همه زمینههای مساعدی که وجود داشت، اگر علما وارد میدان نمیشدند و مرجعیت در صحنه حضور پیدا نمیکرد، چنین انقلابی مردمی اصلاً رخ نمیداد.
حادثه مشروطیت متکی به مردم بود؛
مردم را هم جز علما هیچ عامل دیگری نمیتوانست به میدان بیاورد و به آن دفاع جانانهای که از مشروطیت کردند، وادار کند.
🔗 ادامه دارد ...
قسمت بعد؛ https://eitaa.com/salonemotalee/13639
🔸🌺🔸--------------
📚"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
@salonemotale
🏴🌹🇮🇷🌹🏴
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#تقویم_امروز
امروز؛ جمعه
☀️ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ هش
☪ ۲۷ محرم ۱۴۴۶ هق
✝ ۲ اوت ۲۰۲۴ میلادی
🕎 ۲۷ تموز ۵۷۸۴ عبری
متعلق به امام مظلوم در غربت و غیبت، خورشید پشت ابر، مدیر کل عالم؛ بقیهالله العظمی #امام_مهدی ارواحنافداه و عجلاللهتعالیفرجه
ذکر امروز؛ یکصد مرتبه
اَللهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدِِ وَ آلِ مُحَمَّدِِ
📆 روزشمار:
🔹۴ روز تا سالگرد اولين حمله اتمی دنیا توسط آمریکا به هیروشیمای ژاپن در پایان جنگ جهانی دوم با بیش از ۱۶۰ هزار تلفات ۱۹۴۵م - ۱۳۲۴ش
🏴 ۸ روز تا سالگرد شهادت دختر سه ساله امام حسین علیهماالسلام در دوران اسارت در شام. ۶۱ق
🏴 ۱۱ روز تا سالگرد شهادت سبط اکبر امام حسن مجتبی علیهالسلام. ۵۰ق
🔹 ۱۴ روز تا سالروز آغاز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی. ۱۳۶۹ش
🔹۱۶ روز تا سالگرد کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد برای بازگرداندن پهلوی دوم به حکومت ۱۳۳۲ش
🏴 ۲۳ روز تا اربعین حسینی
🏴 ۳۱ روز تا سالروز شهادت پیامبر اکرم و امام حسن مجتبی علیهماالسلام
🏴 ۳۳ روز تا سالروز شهادت امام رئوف حضرت علیبنموسیالرضا علیهالسلام
•┈┈••✾•🌸مناسبتهای امروز🌸•✾••┈┈•
📆 مناسبتهای شمسی
📆 مناسبتهای قمری
📆 مناسبتهای میلادی
📆 مناسبتهای عبری
▪️🏴▪️--------------
📚"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
📚@salonemotalee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴🌹🇮🇷🌹🏴
شهیدالقدس، شهیدالقدس، شهیدالقدس...
🔹روزی که شهید اسماعیل هنیه در مراسم اقامه نماز بر پیکر شهید سلیمانی خطاب به همه ملتها اعلام کرد: حاج قاسم #شهیدالقدس است...
🇵🇸🔸🌺🔸--------------
📚@salonemotalee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴🌹🇮🇷🌹🏴
و این راه ادامه دارد...
🇵🇸🔸🌺🔸--------------
📚@salonemotalee
🏴🌹🇮🇷🌹🏴
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#تقویم_امروز
امروز؛ شنبه
☀️ ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ هش
☪ ۲۸ محرم ۱۴۴۶ هق
✝ ۳ اوت ۲۰۲۴ میلادی
🕎 ۲۸ تموز ۵۷۸۴ عبری
📆 روزشمار:
🔹۳ روز تا سالگرد اولين حمله اتمی دنیا توسط آمریکا به هیروشیمای ژاپن در پایان جنگ جهانی دوم با بیش از ۱۶۰ هزار تلفات ۱۹۴۵م - ۱۳۲۴ش
🏴 ۷ روز تا سالگرد شهادت دختر سه ساله امام حسین علیهماالسلام در دوران اسارت در شام. ۶۱ق
🏴 ۱۰ روز تا سالگرد شهادت سبط اکبر امام حسن مجتبی علیهالسلام. ۵۰ق
🔹 ۱۳ روز تا سالروز آغاز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی. ۱۳۶۹ش
🔹۱۵ روز تا سالگرد کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد برای بازگرداندن پهلوی دوم به حکومت ۱۳۳۲ش
🏴 ۲۲ روز تا اربعین حسینی
🏴 ۳۰ روز تا سالروز شهادت پیامبر اکرم و امام حسن مجتبی علیهماالسلام
🏴 ۳۲ روز تا سالروز شهادت امام رئوف حضرت علیبنموسیالرضا علیهالسلام
•┈┈••✾•🌸مناسبتهای امروز🌸•✾••┈┈•
📆 مناسبتهای شمسی
📆 مناسبتهای قمری
🔹رحلت منافقشناس بزرگ، حذیفة بن یمان، از بزرگانِ اصحاب پیامبر و از خواصِ اصحاب امیرالمؤمنین و یکی از هفت نفری که بر پیکر مطهر حضرت فاطمه علیهمالسلام نماز خواندند. ٣۶ ق
🔹انقراض حکومت #بنیعباس و ویران ساختن قسمتی از #بغداد توسط #هلاگوخان مغول ۶۵۶ق؛
📆 مناسبتهای میلادی
🔹آغاز سفر استعماری "#کریستُفْ کُلُمْبْ" دریانورد یهودی ایتالیایی برای تصرف و نسلکشی در آمریکا ۱۴۹۲م - ۸۷۱ش
🔹اعلان جنگ آلمان به فرانسه در آغاز #جنگ_جهانی_اول ۱۹۱۴م - ۱۲۹۳ش
🔹روز استقلال کشور افریقایی "نیجر" از استعمار فرانسه ۱۹۶۰م - ۱۳۳۹ش
📆 مناسبتهای عبری
✍ بیشتر بدانیم؛
👈 صحابی منافقشناس #حذیفه بن یمان؛ https://eitaa.com/salonemotalee/2854
👈 سقوط بغداد توسط هلاگوخان مغول؛ پایان #بنیعباس؛ https://eitaa.com/salonemotalee/20278
👈 کریستف کلمب؛ یک یهودی مخفی متعصب بوده است!!! https://eitaa.com/salonemotalee/15614
👈 #روچیلدها در جنگ جهانی اول؛ https://eitaa.com/salonemotalee/16306
▪️🏴▪️--------------
📚"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
📚@salonemotalee
هدایت شده از سالن مطالعه
🍃🌸🇮🇷🌸🍃
#پرتغال_آغازگر_استعمار_و_زرسالاری
پرتغالیها در شرق
🖋قسمت اول
در واپسین سالهای سده پانزدهم میلادی، ایزابل ملکه خونریز کاستیل، به همراه شوهرش، فردیناند شاه آراگون، سپاهی عظیم را به سوی آخرین بقایای دولتهای مسلمان اندلس به حرکت درآورد.
مورخین مینویسند او کشتزارها را پایمال کرد و پس از غارت و تخریب روستاها، شهر مالقه (مالاگا) (۱) را چنان به محاصره گرفت که، به گفته ویل دورانت:
«مردم اسبها و سگها و گربههایی را که در شهر یافت میشد کشتند و خوردند و سپس از گرسنگی دهها و صدها جان سپردند یا بر اثر ابتلا به امراض مردند.»
مهاجمان پس از فتح شهر ۱۲ هزار تن از سکنه آن را به بردگی بردند. (۲)
در دوم ژانویه ۱۴۹۲ شهر غرناطه (گرانادا) (۳)، پس از محاصرهای سخت و مقاومتی قهرمانانه، که ۹ ماه به درازا کشید، تسلیم شد و واپسین امیر مسلمانِ غرب اروپا، با درد و رنجی جانکاه، به همراه مادر، همسر، خویشاوندان و پنجاه سوار، راهی تبعیدگاه خویش در کوهستانهای اندلس شد.
ایزابل و فردیناند در میدان بزرگ شهر زانو زدند و خدای را سپاس گفتند که پس از ۷۸۱ سال اسلام را از اندلس برانداخته است. (۴)
آنان سپس به کاخ افسانهای الحمرا، این نماد جادویی و شگفت تمدن اندلس، رفتند. (۵)
بدینسان، شهری که چشم و چراغ و مایه مباهات سراسر اروپا بود سقوط کرد و این گوهر تابناک تمدن بشری خاموش شد.
هفت ماه بعد، در اوت ۱۴۹۲، یک ماجراجوی دریایی ایتالیایی به نام کریستف کلمب از سوی ایزابل و فردیناند راهی سفری دور و دراز شد تا با غارت هند افسانهای گنجینه انباشته حکمرانان آزمند اروپا را انباشتهتر سازد.
کلمب، بیآنکه خود بداند، قاره آمریکا را «کشف» کرد و در بازگشت «افتخاری» دیگر بر «افتخارات» ایزابل و فردیناند افزود.
در این زمان، در گوشهای دیگر از شبه جزیره ایبری، مانوئل ثروتمند، شاه حریص پرتغال، با رشک نظارهگر پیروزیهای ایزابل و فردیناند بود.
او خود از شهسواران جنگهای صلیبی علیه مسلمانان اندلس بود و همو بود که به سان همتایان اسپانیاییاش واپسین بقایای تمدن اسلامی را در غرب اروپا به خاک و خون کشید.
دربار پرتغال، که پیشتر هنری دریانورد را راهی دریاها کرده و تجارت جهانی برده را بنیاد نهاده بود، نمیخواست در این مسابقهی تاراجگری عقب بماند.
مانوئل، پنج سال پس از سفر کلمب، واسکو داگاما [ واسکو دوگاما ] را راهی دریاها کرد.
گاما در سال ۱۴۹۸ (۸۷۷ ش) به سواحل هند رسید.
بدینسان، تاریخ، فصلی نوین را گشود که سال ۸۷۱ ش و ۱۴۹۲ م مبداء آن است؛
سال سقوط غرناطه و «کشف» آمریکا.
این حوادث نقطه عطفی در تاریخ تمدن بشری است و آغاز ظهور پدیدهای است که زرسالاری جهانی نامیده میشود.
🔗 ادامه دارد ...
قسمت بعد؛ https://eitaa.com/salonemotalee/1528
🔸🌺🔸--------------
🖋"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
@salonemotalee
KayhanNews75979710412149535185256.pdf
10.21M
🍃🌸 🇮🇷 🌸🍃
تمام صفحات
#روزنامه_کیهان
امروز شنبه سیزدهم مرداد ۱۴۰۳
🔸🌺🔸 --------------
📚"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
📖 @salonemotalee