فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 #محرم
🏴 #از_تبیین_تا_قیام ۹
🌹 روایت رهبر انقلاب از ماجرای شهادت حضرت علی اصغر(علیهالسلام)
🔸🌺🔸--------------
@salonemotalee
🍃🌸 🇮🇷 🌸🍃
#یهود_و_اقتصاد
✡ پروندهی؛ #جادوی_پول_و_بانک
✳️ مقدمه؛
https://eitaa.com/salonemotalee/12941
✳️ هژمونی بانکوارهها و آغاز دلار
https://eitaa.com/salonemotalee/12978
✳️ نقش شبکه بانکداران بزرگ در جنگ جهانی اول و تشکیل اسرائیل
https://eitaa.com/salonemotalee/13033
✳️ نقش بانک مرکزی آمریکا در جنگ جهانی دوم
https://eitaa.com/salonemotalee/13193
✳️ ساعتی که حاکمیت دلار آغاز شد!
https://eitaa.com/salonemotalee/13272
🍃🌸 🇮🇷 🌸🍃
✡ #یهود_و_اقتصاد
#پرونده_جادوی_پول_و_بانک
قسمت قبل؛ https://eitaa.com/salonemotalee/13337
قسمت دوازدهم:
✳️ ساعتی که حاکمیت دلار آغاز شد! ۳.
👈 بُعد اقتصادی نتایج شگفتانگیز جنگ دوم جهانی برای آمریکا،
با جهانروا شدنِ دلار در بُعد اقتصادی اتفاق مهمّی رخ میدهد. برای روشن شدن مطلب به این مثال توجه کنید؛ در صدور کالا از چین به روسیه، تاجر چینی روبل روسیه را قبول ندارد و یوآن چین یا دلار آمریکا را میپذیرد؛ از سوی دیگر تاجر روس، یوآن در اختیار ندارد و ناچار است به دلار – یا هر ارز مبنای دیگر – معامله کند. این شرایط موجب میشود دولت روسیه به فراخور میزان واردات کشورش همواره به مقدار قابل توجهی «دلار مبادلاتی» نیاز داشته باشند؛ اما آمریکا این دلارها را مجانی در اختیار کشورها قرار نمیدهد، بلکه در ازای آن کالا یا خدمات وارد میکند.
آمریکا با این حربه توانست علاوه بر مبادلات داخلی آمریکا، به اندازهی کل مبادلات بینالمللی برای دلار تقاضا بهوجود بیاورد، که این به معنای ورود بدون زحمت همین اندازه ثروت (کالا و خدمات مازاد بر تولید آمریکا) به این کشور (به نفع مالکان فدرال رزرو) بود. در عین حال آمریکا با بهکارگیری ترفندهای دیگری – که در ادامه خواهد آمد – توانست حجم مبادلات بینالمللی را طیّ هفت دهه تا حدود ۴۰۰ برابر افزایش دهد، که این به معنی عایدی ۴۰۰ برابری دلار مبادلاتی برای اقتصاد آمریکا و خصوصاً فدرال رزرو بود. این میزان تنها از ۱۹۶۰، رقمی معادل ۱۵۴ برابر بوده است.
کینز در کنفرانس برتون وودز، از این عایدی سرشار مطّلع بود؛ یکی از مقامات ارشد بانک مرکزی انگلیس میگوید:
«یکی از دلایلی که برتون وودز اتفاق افتاد این بود که ایالات متحده بهوضوح قدرتمندترین کشور بهشمار میرفت و نهایتاً میتوانست ارادهی خود را به دیگران – از جمله انگلیس که کاملاً ناامید بود – تحمیل کند.» (۱۳)
در آن زمان یکی از مقامات ارشد بانک مرکزی انگلیس، معاملهی برتون وودز را «بزرگترین ضربه به بریتانیا در کنار جنگ» توصیف کرد، عمدتاً به این دلیل که در آن بهنحوی قدرت مالی از انگلستان به ایالات متحده منتقل شده بود. (۱۴) وقتی کینز به انگلستان بازگشت، خبرنگار از وی پرسید: «آیا شما عظمت بریتانیای کبیر را زیر پا گذاشتید و قرار است بهزودی بریتانیا یکی از ایالتهای آمریکا شود؟» وی پاسخ داد: «حتی چنین شانسی هم وجود ندارد!» (۱۵)
🔶🔸شکلگیری نهادهای بینالمللی برای ایجاد «تقاضای روزافزون دلار»
این کنفرانس، دلار را همتراز با طلا و بهتر از آن قرار داد؛ چه اینکه دلار از طلا نیز انعطافپذیرتر بود. پس از موفقیت در برتون وودز، آمریکاییها تلاش زیادی بهکار بردند تا نهادهای دیگری برای تقویت و تثبیت جایگاه دلار شکل بگیرد. هری دکستر وایت، رسماً لزوم گسترش تجارت بینالمللی را خاطرنشان میکرد؛ وی معتقد بود باید همکاریهای اقتصادی بینالمللی را افزایش داد؛ چرا که:
«فقدان درجهی بالایی از همکاری اقتصادی بین کشورهای برجسته … به ناچار به جنگ اقتصادی منجر میشود که میتواند مقدمهی جنگ نظامی باشد.» (۱۶)
در ادامه به سه نهاد بزرگ که با محوریت «دلار» و به تعبیر بهتر به محوریّت حاکمان فدرال رزرو، تأسیس شدند، اشاره میشود.
👈 نهاد اول
یکی از این نهادها «صندوق بینالمللی پول» (۱۷) بود که در ۲۷ دسامبر ۱۹۴۵ ایجاد، و اول مارس ۱۹۴۷، ظاهراً برای کمک به کشورها برای بهبود تراز پرداختها و تثبیت نرخ ارزهایشان کار رسمی خود را آغاز کرد. در اصل این نهاد بینالمللی برای توسعهی تجارت بینالمللی و بازسازی زمینههای تجارت حول نظام پرداخت دلار شکل گرفت، چرا که رشد تجارت بینالمللی، رشد تقاضای دلار را در پی داشت. مهمترین مؤلفه و قانون این صندوق این بود که تغییر بیش از ۱۰ درصدی نرخ ارزها به مجوز این صندوق نیاز داشت.
👈 نهاد دوم
نهاد دوم «بانک بینالمللی ترمیم و توسعه» (۱۸) بود؛ این بانک در پاسخ به درخواست کشورهای اروپایی برای دریافت وام بهمنظور ترمیم خرابیهای جنگ تأسیس شد و یک دهه بعد با تأسیس «بانک جهانی» (۱۹) یکی از ۵ نهاد – و شاید اصلیترین آنها – بود که ادغام شده و این بانک را تشکیل دادند. این بانک در ابتدا عملاً تمام فعالیت خود را بر بازسازی اروپا متمرکز کرد و پس از آن تاکنون مهمترین وظیفهی این بانک اعطای اعتبار و وام به کشورهای در حال توسعه بوده است.
👈 نهاد سوم
یک سال پس از برتون وودز، آمریکا متحدان خود را به برگزاری یک کنفرانس تجاری و تشویق آنها به کاهش تعرفههای تجاری دعوت کرد. نتیجهی این تلاشها در سال ۱۹۴۸ به تشکیل «موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت» یا گات (۲۰) منجر شد.
🔗 ادامه دارد ...
قسمت بعد؛ https://eitaa.com/salonemotalee/13412
🔸🌺🔸--------------
📚"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
@salonemotalee
#دشمنشناسی
#یهود_و_بهائیت
✡ مقاله اول؛ #یهودیان_و_خاندان_باب
یهودیان؛ خاندان باب و تجارت جهانی تریاک
https://eitaa.com/salonemotalee/11422
✡ مقاله دوم؛ #سیر_دعاوی_علیمحمد_باب https://eitaa.com/salonemotalee/11811
✡ مقاله سوم:
#نهانزیستی_بابیان_در_دوره_قاجار؛ https://eitaa.com/salonemotalee/11917
✡ مقاله چهارم؛
#جامعهی_آرمانی_بابیان و بشارتهای باب
https://eitaa.com/salonemotalee/12009
✡ مقاله پنجم؛
#لایههای_زیرین_تکاپوهای_فعالان_بابی_ازلی
https://eitaa.com/salonemotalee/12124
✡ مقاله ششم؛
#رویکرد_مبارزاتی_بابیان_ازلی در عصر قاجار
https://eitaa.com/salonemotalee/12286
✡ گرایش بابی ازلی سیدحسن تقیزاده
https://eitaa.com/salonemotalee/13342
🔸🌺🔸--------------
📚"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
@salonemotalee
✡ #یهود_و_بهائیت
#سیدحسن_تقیزاده
گرایش بابی ازلی سیدحسن تقیزاده
قسمت قبل؛ https://eitaa.com/salonemotalee/13342
◀️ قسمت دوم:
دیدیم که تقیزاده، بابیان را مهمترین گروه دگراندیش کوشا در زمینهسازی جنبش مشروطیت دانسته است. در نگاه او، ایشان همراه با رهایی از «تعصّب اسلامی» بهعنوان «مانع ترقّی و تمدن و قبول مقتضیات عصر جدید»، «بر ضد استبداد ملاها و خرابی و فساد دین در ایران» شدند و چون نهانزیستی داشتند و «ظاهراً جزو هیئت مسلمین بهشمار میرفتند» و جدا شناخته نمیشدند، بهآسانی توانستند در لباس مسلمانی به گسترش آن اندیشهها در میان مسلمانان بپردازند و «قوت و سطوت تعصب هیئت جامعهی ملت را ضعیف کرده و روز به روز عقیدهی تعصب را سستتر» کنند!!
بهائیان نیز مانند بابیان بودند و با «قلع أکثر مهملات موهومه»، «بیشتر از سابق بیدار و متمدنتر» شدند!!
بر همین اساس بود که «ازلیانِ بهظاهر مسلمان» و «بهائیانِ آشکارا نامسلمان» همراه با صوفیان و علیاللهیان در رهایی «اقلاً صد یک نفوس ایران از اسارت زنجیر تعصّب اسلامی» و مستعد کردن مردم برای «قبول شکستن طلسم محکم و تاریک تعصب روحانی و استبداد سیاسی» سهم داشتند.
بر همین مبناست که میتوان گفت این همان تکاپوهای گستردهی بابیان و بهائیان در خرافهدانستن برخی باورهای اسلامی بود که سبب شد هرکس سخنی ناهمسان با آن باورها میگفت به بابیگری متهم شود. به عبارت دیگر، این نسبت – برخلاف آنچه در متون تاریخی شهرت یافته – تنها یک تهمتِ برخاسته از دشمنی و نزاع نبود:
در آن وقت معمول شده بود که هرکس [را که] نسبت به آخوندها و روضهخوانها احترامات لازم را به عمل نمیآورد، متهم به بابیگری میکردند. عنوان بهائی خیلی کم شنیده میشد. هر دفعه که یک روزنامه یا کتابی که تازه منتشر میشد و مطالبی خارج از عقاید معمول را داشت، منتسب به این فرقه میکردند. [۴]
والحمدلله
🔸🌺🔸--------------
📚"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
@salonemotalee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴🌹 🇮🇷 🌹🏴
#کلیپ
#محرم
#امام_خامنهای
#چرا_قیام_کرد؟
تفسیر بسیار زیبا و حکیمانه امام خامنهای از فلسفه قیام سالار شهیدان.
قسمت پنجم: چهکسی باید به تکلیف عمل کند؟
▪️🌹▪️--------------
🖋"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
@salonemotalee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗞 نامههای #ماریه
◀️ قسمت ششم
🔹ماریه میگه تعداد آدم بدها انقدر زیاد شده که همه دشت رو پر کرده، ولی قاسم که برادرزاده آقای امام حسین میشه بهش گفته ما تا وقتی عمو عباس رو داریم نباید از هیچ چیزی بترسیم.
▪️🌹▪️--------------
🖋"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
@salonemotalee
🏴🌹 🇮🇷 🌹🏴
✡ #یهود_و_پهلویها
#رابطهی_پهلوی_دوم_و_رژیم_صهیونیستی
قسمت قبل؛ https://eitaa.com/salonemotalee/13352
◀️ قسمت دوم
🔶🔸رژیم پهلوی و حکومت دستنشانده
🔹سیاستگذاران ایالات متحده کودتای ۱۹۵۳م/۱۳۳۲ش. را برای بازگرداندن ثبات سیاسی به کشوری که آن را برای استراتژی جهانی آمریکا در مقابله با اتحادیه شوروی حیاتی میانگاشتند ترتیب داده بودند. ایران در دههی بعد همچنان نقشی حیاتی در استراتژی جهانی آمریکا بازی کرد و از آن پس برای آمریکا بیاندازه مهم باقی ماند و پایگاه یک رابطهی نیرومند دستنشاندگی بین دو کشور شد. رابطهی دستنشاندگی بین ایران و آمریکا در آغاز بخشی از استراژی نگاه نو حکومت آیزنهاور بود.
«نگاه نو» که در بررسی شمارهی (/۱۶۲-NSC) شورای امنیت ملی در تاریخ نوامبر ۱۹۵۳م. مطرح شد، تلاشی برای بازیابی ابتکار عمل در رویارویی جهانی با اتحادیهی شوروی و در عین حال کاهش هزینههای دفاعی آمریکا بود. گرچه پایهی استراتژی «نگاه نو» اندیشهی دفاع از پیرامون حکومت ترومن بود. نگاه نو خواهان تلاشی اساسی برای تقویت کشورهای طرفدار غرب در امتداد تمامی پیرامون حوزهی نفوذ شوروی بود و این طرحی بود که حکومت ترومن در دههی ۱۹۵۰م. آغاز کرده بود اما در اثر بازسازی اروپا و جنگ کره متوقف مانده بود.
در نتیجه حکومت آیزنهاور شروع به استقرار روابط دستنشاندگی در تمامی خط پیرامون چین و شوروی نمود. بر این اساس ایران باید نقش کلیدیتری را در تأمین امنیت منطقه ایفا میکرد در واقع جایگاه ایران در خط شمالی خاورمیانه آن را برای دفاع از منطقهی خیلج فارس و مدیترانه به پایگاه مهمی تبدیل کرده بود. در مجموع ایران نقش مهمی برای تداوم بخشیدن به ثبات در منطقه ایفا میکرد. [۲]
بر این اساس دولت آمریکا با گسترش رابطهی دستنشاندگی با رژیم پهلوی درصدد برآمد تا از ایران به عنوان وسیلهای برای پیگیری اهداف خود در منطقهی خلیج فارس استفاده کند. به عبارتی آمریکا به منظور کاهش هزینههای خود از این به بعد مایل بود تا تأمین امنیت منطقهی خلیج فارس را به حکومتهای دستنشاندهی خود واگذار کند، برای همین با فروش جنگافزارهای پیشرفته و آموزشهای نظامی و اطلاعاتی به ایران تلاش میکرد تا زمینه برای اجرای هر چه بهتر سیاستهای خود از سوی کشورهای دستنشاندهاش را فراهم کند.
در این سیاست کشور دستنشانده در منطقهی خلیج فارس با نزدیکی و اتحاد با متحدین آمریکا باید ضریب موفقیت برنامههای این کشور را افزایش دهد. بر همین اساس آمریکا تقویت مناسبات بین ایران و رژیم اشغالگر قدس را آغاز نمود.
🔶🔸رابطهی ایران و اسراییل
روابط ایران و اسرائیل در دورهی پهلوی دوم را باید در دو سطح تحلیل داخلی و بینالمللی بررسی کرد. نظام پهلوی از راه کودتای نظامی با حمایت و دخالت مستقیم مشاوران نظامی آمریکایی تثبیت شده بود و بنابراین وابستگی استراتژیک به ایالات متحده داشت. دینی که محمدرضا شاه در قبال آمریکا داشت، حمایت از منافع این کشور در منطقهی خلیج فارس، خاورمیانه و بهویژه آسیای میانه و قفقاز بود که حوزهی نفوذ رقیب بزرگ آمریکا یعنی اتحاد شوروی بود.
به عبارت دیگر، آمریکاییها در یک موفقیت بزرگ توانسته بودند همسایهی جنوبی اتحاد شوروی را که بزرگترین کشور خاورمیانه هم بود، تحت نفوذ درآورند. مسئلهای که باعث شد تا آمریکا درصد بربیاید تا رابطهی بین ایران و اسراییل را در راستای تأمین منافع خود در منطقه، گسترش دهد. [۳]
🔗 ادامه دارد ...
قسمت بعد؛ https://eitaa.com/salonemotalee/13507
🔸🌺🔸--------------
📚"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
@salonemotalee
🏴🌹 🇮🇷 🌹🏴
•┈┈••🍃 #لطیفه_نکته ۴۳۹🍃••┈┈•
با خَلق و خُلق و منطق احمد نمای تو
با خشم و دست و بازوی خیبر گشای تو
ازیک طرف پیمبر و از یک طرف علی
جز تو که قادر است نشیند به جای تو؟
برخیز با حسین، غدیری به پا بکن
تا اینکه خصم فاطمه افتد به پای تو
در لشگری که اسم تو هم کشته می دهد
صد نسل منقرض کند این حملههای تو
ترس من از نگاه بد این جماعت است
میخوانم “ان یکاد ” همیشه برای تو
تا دور میشوی دل من شور میزند
خیره شده سکینه به هر رد پای تو
--------▪️🌹▪️--------
🤲 بنام خدای حسین
✋ سلام؛ عزاداریها قبول
💐 از سیدالشهداء امام حسین علیهالسلام:
اللَّهـُمَّ اشْهَدْ عـَلی هـَؤُلاءِ الْقـَوْمِ،
فَقَدْ بَرَزَ إِلَیْهِمْ غُلامٌ اشْبَهُ النـَّاسِ خـَلْقاً وَ خُلْقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِکَ محمد(ص)،
کُنَّا إِذَا اشْتَقْنا إِلی نَبِیِّکَ نَظَرْنا إِلی وَجْهِهِ،
اللَّهُمَّ امْنَعْهُمْ بـَرَکاتِ الْأَرْضِ،
وَ فَرِّقْهُمْ تَفْریقاً، وَ مَزِّقْهُمْ تَمْزیقاً،
وَ اجْعَلْهُمْ طـَرائِقَ قِدَداً،
وَ لا تُرْضِ الْوُلاةَ عَنْهُمْ أَبـَداً،
فـَإِنَّهُمْ دَعَوُونا لِیَنْصُرُونا ثُمَّ عَدَوا عـَلَیْنا یـُقاتِلُونَنا؛
خدایا! بر این گروه گواه بـاش
اینک جوانی به مبارزه بـا آنـان مـی رود که از نظر صـورت و سـیرت و گفتار، شبیه ترین مردم بـه رسـول تو، حضرت محمد است.
ما هر زمان که مشتاق دیدار پیامبرت میشدیم، به چـهره او مـینگریستیم.
خدایا! برکات زمین را از آنان دریغ دار
و اجـتماع آنـان را مـتلاشی سـاز
و آنـان را گروههای مختلف قـرار ده
و والیان آنها را هیچگاه از آنان راضی مگردان!
که اینان ما را دعوت کردند تا به یـاری مـا برخیزند، ولی اینک ستمکارانه به جنگ بـا مـا بـرخاستند.
📚بحارالانوار، جلد۴۳ ص ۴۵
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🏴
🔸🌺🔸--------------
📚"سالن مطالعه" با کلی رمان، داستان، مقاله و ... مفید و خواندنی
📖 @salonemotalee