درنشست اتحادیه عرب چه گذشت؟
سیودومین نشست سالانه سران کشورهای عربی روز جمعه ۲۹ اردیبهشت به میزبانی عربستان سعودی در جده برگزار شد
این نشست تفاوتی آشکار با سایر نشستهای اتحادیه عرب داشت و آن حضور «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه پس از ۱۲ سال و نیز حضور «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین بود.
تحولات این نشست و بیانیه پایانی آن بیانگر حقایق مهمی است:
حضور بشار اسد در نشست جده به دعوت رسمی میزبان که با استقبال گسترده اعضاء همراه شد و همگان بازگشت دمشق به اتحادیه عرب را نویدبخش آیندهای روشن برای این اتحادیه دانستند. بنسلمان نیز ضمن استقبال رسمی از اسد که به سوژه بسیاری از رسانههای جهان تبدیل شد، از حضور او در این نشست ابراز خوشحالی کرد.
در نقطه مقابل اما؛ حضور زلنسکی به عنوان یک مهمان صرفا جهت یک سخنرانی در این نشست صورت گرفت و حاضران هیچ تعهدی در قبال اوکراین نه در سخنان و نه در بیانیه پایانی نداشتند. جالب اینکه؛ همزمان با سخنرانی زلنسکی، پیام پوتین به این نشست نیز خوانده شد.
آنچه درباره نشست جده با وجود حضور زلنسکی در این نشست باید مورد توجه قرار گیرد، تضعیف بیشتر جایگاه آمریکا در میان متحدان قدیمی است. هر چند برخی رسانهها حضور زلنسکی را نشانه همگرایی این اتحادیه با آمریکا عنوان کردند اما در حقیقت این نشست بار دیگر فاصله گرفتن هر چه بیشتر کشورهای عربی از آمریکا را آشکار ساخت.
آیا جریمه کشف حجاب سلبریتیها اثر بازدارندگی دارد؟
رسانههای معاند با بیان اینکه کشف حجاب ها آینهای از آن چیزی است که در جامعه رخ میدهد، خواهان لغو جرمانگاری از بیحجابی و بدحجابی تاکید میکنند!
بررسی ها نشان می دهد پس از اعلام جریمه یک میلیون و پانصدهزار تومانی دو تن از بازیگران به منظور کشف حجاب، رسانه های اصلاح طلب و معاند در تلاشی هماهنگ کوشیدند تا ضمن برجسته سازی این جریمه، کم هزینه بودن کشف حجاب را اجتماعی سازی نمایند.
رسانه های این جریان با اشاره به میزان جریمه بازیگران، نحوه برخورد قضایی و به تبع آن حاکمیت با کشف حجاب کنندگان را نشانه تغییر نگاه حاکمیت از زاویهای امنیتی به زاویهای حقوقی دانسته و در حال بیان این گزاره هستند که از این پس برخورد با کشف حجاب کنندگان تقلیل یافته و سویه ای امنیتی و سیاسی ندارد.
رسانه های مزبور همچنین طی مشاوره ای حقوقی می کوشند تا به نافرمانی مدنی و تصریح بر بازدارنده نبودن قوانین اشاره کرده و تصریح کنند که در رویدادهای اخیر، برای تعدادی از بازیگران زن سینما، تئاتر و تلویزیون ایران بهاتهام حضور بدون روسری در معابر و انظار عمومی، پروندههایی تشکیل شد. از آنجا که این اتهام از زمره اتهامات بسیار کوچک قانون مجازات اسلامی است و مجازات آن طبق تبصره ماده ۶۳۸، حبس از ۱۰روز تا دوماه یا جریمه نقدی از ۵۰ تا۵۰۰هزار ریال خواهد شد، این مجازات درجه ۸ محسوب میشود و درخصوص جرائمی که مجازات آن درجه ۸ است، رسیدگی به آنها نیاز به مرحله دادسرا ندارند، مستقیما به دادگاه ارجاع داده میشوند و باتوجه به سبک بودن مجازات، امکان تجدیدنظرخواهی هم مطابق با قانون ندارند.
بنابراین این افراد برای اتهام اول به دادگاه کیفری ۲ احضار شدند و از آنجایی که مجازات زندان در نظر گرفته شده برای این جرم نظر به برخی قوانین دیگر باید تبدیل به جزای نقدی شود، تقریبا میشد حدس زد که نتیجه رسیدگی چه خواهد بود. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که بهنظر میرسد نگاه امنیتی و سیاسی به ماجرا در حال تغییر است و این تغییر یک گام به جلو است.
این رسانه ها همچنین با بیان اینکه کشف حجاب ها آینهای از آن چیزی است که در جامعه رخ میدهد، خواهان لغو جرمانگاری از بیحجابی و بدحجابی تاکید می کنند که بیحجابی و بدحجابی تا قبل از سال ۱۳۶۲ جرمانگاری نشده بود و ما میتوانیم با تجدیدنظر در موارد قانونی به ابتدای انقلاب برگردیم، جرمانگاری را حذف و به روشهای فرهنگی عمل کنیم. چراکه نمیشود صحبت از گفتوگو کرد، اما صدای بخشی از جامعه را نشنید.
6.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۵۹۸ قرآن کریم شامل سورههای قدر و بینه
🍃🌹🍃
🌺 پیامبر (ص) میفرمایند: «مَن کانَ القُرآنُ حَدیثَهُ وَ المَسجِدُ بَیتَهُ، بَنَی اللهُ لَهُ بَیتًا فِی الجَنَّةِ» هرکه قرآن سخنش باشد و مسجد خانهاش، خداوند برای او خانهای در بهشت بنا کند. (امالی صدوق /۴۰۵)
🎙 استاد پرهیزگار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واکنشها به شهادت مرزبانان چه بود؟
پس از این اتفاق، فضای مجازی بستر انتقادات گسترده کاربران نسبت به سربازی و قوانین آن شده است.
شرار و معاندان با استفاده از خاک پاکستان و نقض حریم مرزی جمهوری اسلامی ایران طی یک اقدام تروریستی و ناجوانمردانه اقدام به حمله به برجک مرزبانی «مزه سر» هنگ مرزی سراوان نموده و موجب شهات ۵ تن از مرزبانان کشور شدند.
این اتفاق موجی از واکنش های کاربران فضای مجازی را با خود همراه کرد. کاربران با پرداختن به این مسئله، برخی حواشی مربوط به سربازی، تحرکات تروریستی در مرز، عدم بکار گیری صحیح نیروهای جوان در مناطق مرزی و ... را بررسی کردند. کاربران منتقد و اصلاح طلب با پرداختن به سربازی و کلیدواژه «سربازی اجباری» تحلیل های انتقادی خود در خصوص اجباری بودن سربازی و تطبیق نتایج آن با این حادثه تروریستی را منتشر کردند.
معاندین سعی کردند با پرداختن به شهدای مرزبان، خود را دلسوز و همسو با شهدا نمایش دهند. آنها همچنین این رویداد را منتسب به جمهوری اسلامی کردند و بکار گرفتن نیرو های جوان و آموزش ندیده در مرز را عامل این اتفاق قلمداد کردند.
در حال حاضر پس از این اتفاق، فضای مجازی بستر انتقادات گسترده کاربران نسبت به سربازی و قوانین آن شده است.
گزاره های انحرافی اصلاح طلبان برای افکار عمومی چیست؟
اصلاح طلبان در حال اجتماعی این گزاره هستند که در کوتاه مدت حل مشکلات ایران از مسیر سیاست خارجی و به طور مشخص احیای برجام، قابل حل می باشد.
مروری بر محتواهای تولید شده از سوی رسانه های اصلاح طلب بیانگر آن است که آنان ضمن برجسته سازی اخبار منفی و سیاه از شرایط کشور ضمن تلاش برای تاثیرگذاری بر اذهان نخبگان و عموم مردم، کاهش تاب آوری اجتماعی را در دستورکار خود داشته و از جانب دیگر پیشنهاداتی را بر اساس راهبردهای ترسیمی خود به حاکمیت برای حل مشکلات طرح و بیان می کنند.
بررسی ها در این زمینه نشان می دهد رسانه های اصلاح طلب با تاکید بر گزاره «معطل نگاه داشتن کشور و جامعه برای احیای برجام» تاکید می کنند که حکمرانان دو سال و اندی کشور را از روی غرور و ناآگاهی به امید توافق بهتر و زمستان سخت و شعارهای توخالی دیگر، برجام را به سرانجام نرسانده اند و اینک نهتنها تورم مهار نشد و نصف و تکرقمی نگردید، بلکه آمار و دادههای تورم دچار محدودیت شد بطوری که باید گفت افسار تورم را به امید خدا رها کردهاند تا کجا فرود آید.
این رسانه ها با بیان اینکه «تا هنگامی که در مسیر برداشتن تحریمها حرکت نشود، هیچ گشایش جدیای در اقتصاد رخ نخواهد داد»، تصریح می کنند، حتی اگر تحریمها هم از خلال برجام حل شوند، باز هم بهبود وضع اقتصادی مستلزم داشتن یک برنامه اقتصادی قابلقبول با مجموعهای از نیروهای توانمند است که متاسفانه هیچیک از این دو شرط دیده نمیشود.
به باور اصلاح طلبان، بهرغم تاکید بر برنامه و نیروی کارآمد، ولی تردیدی نباید داشت که توافق برجام یک مقدمه لازم برای بهبود امور است، زیرا اقتصاد ایران بهگونهای است که بدون داشتن روابط اقتصادی آزاد با جهان نمیتواند در مسیر توسعه و بزرگتر شدن گام بردارد، هیچ کشوری نمیتواند، ولی ایران از یک اقتصاد بسته ضربه شدیدی خواهد خورد. اقتصادی که بخش مهمی از کالاهای کشاورزی آن وارداتی یا صادراتی است، پتروشیمی، نفت، گاز و فولاد آن نیازمند مبادلات آزاد است، نمیتواند در شرایط تحریمی کار کند. هزینههای تحریم در قیمت تمامشده کالاها بسیار بالاست.
⭕️ تصاویر ماهوارهای، ادعای افغانستان را رد کرد / مقادیر قابلتوجه آب پشت سد کجکی و کمالخان
بر اساس بررسی تصاویر ماهوارهای، در حال حاضر در مخزن سد کجکی در حد خوبی آب وجود دارد و طبق ارزیابی دادهها با استفاده از نرمافزارهای بینالمللی، سطح آب موجود در پشت سد حدود ۸۰ درصد ظرفیت سد را پر کرده است.
در عین حال با ارزیابی دقیق انجام شده، در مسیر سد کجکی تا سد کمالخان، اراضی متعدد کشاورزی وجود دارد که این اراضی عموماً عمده آب مورد نیازشان از طریق آب رهاسازی شده از سد کجکی تامین میشود.
در مورد سد کمالخان نیز، وجود آب در مخزن سد، نشانگر این است که آب رهاسازی شده از سد عظیم کجکی، به این سد رسیده و این میزان آب توانسته علاوه بر تامین آب مورد نیاز اراضی کشاورزی در مسیر، مخزن سد را هم دربربگیرد.
تصاویر ماهوارهای ضمن اثبات وجود آب در مخزن سد کمالخان، نشان میدهد که بعضاً دریچههای این سد به سمت ایران باز شده است، اما میزان آبی که از این سد به سمت ایران روانه شده، چندین کیلومتر جلوتر توسط دو کانال دستساز مجدداً به داخل خاک افغانستان منحرف شده است
✅ دلایل ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر:
1 . شرایط ایران برای صلح شناسایی و تنبیه متجاوز و پرداخت غرامت از سوی عراق بود، که نپذیرفتند.
2 . مرزهای ایران تامین نداشت و نقاطی در شلمچه، طلائیه، فکه و قصر شیرین در اشغال عراق بود و نیز شهرهای سومار، نفت شهر و مهران در اشغال دشمن بود.
3 . در حالی که نیروهای خودی، پیروزی های زیادی کسب می کردند، توقف جنگ و چانه زنی در پشت میز مذاکره، برای آزادی نقاط مرزی آزاد شده، صحیح نبود .
4 . شهرهای آزاد شده همچون خرمشهر، به علت حضور دشمن در شلمچه، همچنان مورد تهدید بود .
5 . توانایی کمی ارتش عراق ترمیم شده و با کمک های همه جانبه دولت های بزرگ افزایش هم یافته بود .
6 . تنها چیزی که ارتش عراق از دست داده بود، روحیه بود که با توجه به روحیه فرماندهی آن (شخص صدام)، این مسئله نیز پس از مدتی قابل ترمیم بود .
7 . در حالی که نیروهای جمهوری اسلامی در نوار پیروزی قرار داشتند، آتش بس و صلح ناپایدار در هنگام قدرت و دادن فرصت مجدد به عراق، زیان هایی به بار می آورد . اگر آن روز جنگ متوقف می شد و تجربه ای چون مذاکرات سوریه و اسرائیل، بر سر ارتفاعات جولان، فراروی ما قرار می گرفت و ما ناچار می شدیم بر سر سایر مناطق تحت اشغال، پشت میز مذاکره با عراق چانه زنی بی حاصل کنیم; امروز جامعه، مسئولان وقت را شماتت می کرد .
8 . عراق در نظر داشت با برگزاری اجلاس سران جنبش غیر متعهد در بغداد و کسب ریاست دوره ای این جنبش، برای تحقق خواسته های نامشروع خود، به ایران فشار آورد; ولی ایران با حمله به داخل خاک عراق در عملیات رمضان، این امتیاز مهم و حیاتی را از عراق گرفت .
9 . امکان پدافند با توقف روی خط مرزی وجود نداشت; زیرا در اغلب نقاط مرزی هیچ گونه مانع طبیعی وجود نداشت و ایجاد استحکامات جدید نیز یک سال به طول می انجامید و طی این مدت احتمال حمله مجدد عراق جدی بود . مهم تر این که با تکیه بر اصل متعارف نظامی «تعقیب دشمن » هرگونه توقف پس از فتح خرمشهر یک حرکت غیراصولی بود "
6.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۵۹۹ قرآن کریم شامل سورههای زلزله و عادیات
🍃🌹🍃
🌺 در وصیت پیامبر (ص) به امام علی (ع) آمده است: «وَعَلَیکَ بِتِلاوَةِالقُرآنِ عَلی کُلِّ حالٍ» یاعلی! برتو باد که در همه حال قرآن تلاوت کنی. (اصول کافی ۷/۷۹)
🎙 استاد پرهیزگار
چرا اندونزی مهم است؟
رئیسجمهور ایران بعد از ۱۷ سال به اندونزی سفر کرد. اندونزی بزرگترین کشور مسلمان با جمعیتی بالغ بر ۲۷۷ میلیون نفر یکی از اقتصادهای نوظهور جهان است.
این کشور در حال حاضر رشد اقتصادی متوسط ۴.۹% (از سال ۲۰۰۰ به بعد) دارد و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۴۵ به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود.
اندونزی به عنوان پانزدهمین مصرفکننده انرژی جهان، تنها تولیدکننده هواپیما در جنوب شرق آسیا و قرارگیری تنگه مالاکا در کنار آن، ظرفیت بسیار فراوانی برای توسعه اقتصادی ایران به همراه دارد.