🔰درباره ماجرای سوریه و حکمت متعالیه مقاومت-۱
🔹آیا هزینه های مادی و انسانی که در سوریه در طول این سال ها کردیم، ارزشش را داشت؟ اصلا ما در سوریه چه می کردیم؟ اگر این حضور ارزشش را داشت، چرا از دستاوردهای آن صیانت نکردیم؟
🔻برای پاسخ به این سوالات، ابتدا باید منطق و حکمت متعالیه "مقاومت" را در دو بُعد "ایرانی" و "اسلامی" فهمید. حتی اگر کسی دریافت اسلامی نداشته باشد و نگرش صرفا ایرانی و محدود به منافع ملی داشته باشد، باید به حقیقتی مهم پی برده باشد:
🔹مواجه نشدن بهنگام با تهدیدهای دشمن، مساوی است با این که به شکل کاملا منفعلانه در خاک خود غافلگیر شوید و صد برابر هزینه بپردازید؛ تازه معلوم هم نیست که بتوانید او را عقب برانید یا نه.
🔻امیر مومنان (ع) در این باره حکمتی را بیان فرموده اند که مقبول استراتژیست هاست: «با دشمن بجنگید، پیش از آن که با شما بجنگند. َوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا. به خدا سوگند با هیچ قومی در خانهاش نجنگیدند، مگر آن که او را خوار ساختند.» (خطبه ۲۷ نهجالبلاغه)
🔹منطق مقاومت در منطقه ما، جعلی و مصنوعی نیست، بلکه از متن ملت ها و در واکنش به واقعیت های تلخ چند ده سال انفعال و خوش خیالی جوشیده است.
🔻برپایی رژیم اشغالگر در فلسطین و سپس دست درازی آن به خاک همه همسایگان، دقیقا به موازات دعوت به صلح و سازش در طول چند دهه انجام شد و به ملت ها فهماند که بدون مقاومت، نمی توانند از حیثیت و موجودیت خود پاسداری کنند.
🔹ملت ما، پیشگام مقاومت است. این، یک انتخاب میان ذلت و عزت، و بنابراین، یک الزام بود. متجاوزان ارتش بعث، چه جنایاتی که در استان های غربی و جنوب غرب مرتکب نشدند. وقتی آنها با پشتیبانی جند ده کشور غربی و عربی به خاک چند استان ما تجاوز کردند، نه ارتش بلکه بسیج مردم بود که خط مقدم مقاومت را شکل داد.
🔻در چنان روزگار دشواری که همسایگان جنوبی ما در حال خیانت و کمک به صدام بودند، سوریه جزو معدود دولت های عربی بود که کنار مقاومت ملت ایران ایستاد و پشتیبانی کرد و به همن علت هم، مغضوب آمریکا و اسرائیل شد.
🔹حکومت اسد -پدر و پسر- اگر به تهدید و تطمیع های غرب و ارتجاع عرب تن می دادند، هیچ رسانه و سیاستمدار غربی یادش نمی افتاد که درباره دموکراسی و دیکتاتوری سخن بگوید. همچنان که نه درباره دیکتاتوری مطلق در عربستان و اردن و امارات و بحرین و قطر و مصر حرف می زنند و نه از جریان معارضه جانبداری می کنند.
🔻نوبت دوم که آتش جنگ نیابتی غرب علیه ملت ایران و دیگر ملت های مستقل برافروخته شد، به واسطه برکشیدن دولت داعش در عراق و سوریه بود. سرطان این تروریسم از یکسو به عمق سوریه کشیده شده بود و از جانب دیگر به مرزهای غربی ایران رسیده بود؛ جنان که علنا از حمله به عمق خاک ما می سخن گفتند.
🔹تروریست های تکفیری و اجاره ای، اگر در عراق و سوریه مهار نمی شدند، جنایات بزرگتری را در عمق سرزمین ما مرتکب می شدند. نیاز مشترک سه کشور، موجب حضور مسشاری ایران شد. ما هنگامی توانستیم به مقاومت آنها کمک کنیم، که دولت و مردم هم پای کار بودند و برای امنیت خود جنگیدند.
🔻در اینجا، نیروهای مقاومت منطقه ای و روسیه هم وارد شدند تا سر افعی داعش به سنگ کوبیده شد. این پیروزی بسیار بزرگ، یعنی تضمین هفت- هشت سال امنیت برای خودمان و منطقه و حتی فرا منطقه.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
درباره ماجرای سوریه
و حکمت متعالیه مقاومت-۲
🔻دشمنانی که روزی صدام را برای حمله به ایران ملعبه دست کردند، روزگاری دیگر به اشغال مستقیم دو همسایه شرقی و غربی ما پرداختند و رسما ایران را تهدید کردند، و روز سوم، جنگ نیابتی داعش و دیگر گروه های تکفیری را بر ساختند، از حجم شکست های راهبردی، لحظه ای آرام و قرار نداشته اند.
🔹فکرش را بکنید: فقط هفت هزار میلیارد دلار هزینه آمریکا در دو جنگ افغانستان و عراق و "تقدیم عراق به ایران در سینی طلایی" به تعبیر سعود الفیصل وزیر خارجه مقبور عربستان؛
🔻پس از آن سرمایه گذاری انبوه روی جنگ نیابتی و شکست در آن و بسیج شدن ظرفیت های مقاومت منطقه ای، از افغانستان و پاکستان تا یمن و عراق و سوریه و لبنان؛ و سپس، دریافت ضربات راهبردی، بعد از عملیات طوفان الاقصی و نمایش محدود وحدت میدان ها از سوی جبهه مقاومت.
🔹عملکرد یکایک دستگاه های خودمان در بحران اخیر سوریه را می توان (و باید از موضع کارشناسی) نقد و بررسی کرد. اما زبان طعنه و تمسخر با زبان نقد دوتاست.
🔻ناراحتی از اتفاق مهم پیش آمده، سزاوار هر ایرانی مسلمان است؛ اما زبان طعنه و تمسخر، قطعا خیر خواهانه نیست و اگر با توجه باشد، قطعا همان زبان شماتت منافقانه در پسِ هر ناکامی جبهه خودی است.
🔹این یادداشت مجال پرداختن به عملکرد دولت، دستگاه های اطلاعاتی، وزارت امور خارجه، نیروهای نظامی مسئول به ویژه سپاه پاسداران، و وزارتخانه های اقتصادی را ندارد.
🔻اگر ما حداکثر ۱۰ تا ۲۰ درصد امکان اثر گذاری بر تحولات سوریه را داشته ایم، ۸۰- تا ۹۰ درصد دیگر به نقش "دولت، ارتش و مردم سوریه"، دولت روسیه، و دولت های معارض (از آمریکا و اسرائیل و غرب تا ترکیه و ارتجاع عرب) بر می گردد.
🔹تشدید تحرکات گروه های تروریستی در شمال سوریه، از چند ماه قبل آشکار بود و این نکته هم که ماموریت داشته باشند برای نجات رژیم از نفس افتاده اسرائیل، میدان جنگ را عوض کنند، احتمال بالایی به شمار می رفت. در عین حال، سرافکندگی بزرگی بود اگر وسط جنگ حزب الله و حماس با صهیونیست ها، مرتکب خیانت می شدند.
🔻اما ائتلاف تحریر الشام بلافاصله پس از اعلام آتش بس، وارد معرکه شد و این در حالی بود که دولت اسد پس از قریب ۱۵ سال جنگ، تحمل ویرانی و چند پارچگی، غارت منابع اقتصادی و نفتی اش از سوی آمریکا و ترکیه، نارضایتی اقتصادی مردم، و ارسال پیام های تهدید و تطمیع از سوی فرستادگان دولت های عربی به دمشق، توان ادامه مقاومت را نداشت و به همین علت، در دام محاسبات غلط افتاد.
🔹این نکته هم گفتنی است متاسفانه ارتش سوریه به اعتبار آموزه های سکولار حزب بعث، غالبا فاقد انگیزه های دینی یا ملی قوی برای جنگیدن بوده و این در حالی است که هم برخی سران ارتش و هم برخی مقامات دولتی، از طریق کارهای اطلاعاتی طولانی مدت، خلع روحیه شده یا با دشمن بسته بودند.
🔻در چنین شرایطی فارغ از شدت و ضعف عملکرد دستگاه های مسئول ما، دولت میزبان مقاومت، آمادگی روحی تداوم مسیر را نداشت و بنابراین ایران هم نمی توانست جای میزبان هزینه بدهد. هر چند که به احتمال قریب به یقین، مردم سوریه، هزینه های تلخ تر و بزرگتری خواهند پرداخت.
🔹بازخوانی و بازیابی و ارتقای عمومی منطق مقاومت، بالاترین نیاز امروز ما و منطقه است. ملت های منطقه، حجم خباثت و شرارت آمریکا و رژیم صهیونیستی را به ویژه در طول دو دهه اخیر به چشم دیده است. همچنان که یقین کرده، آمریکا و غرب سر سوزنی قابل اعتماد نیستند.
🔻سیاستمداران و فعالان فلسطینی، شاخه زیتون را کنار اسلحه بالا آوردند تا سازش را جایگزین مقاومت کنند؛ اما در طول چند دهه، هر بار بخش بیشتری از سرزمین شان به اشغال در آمد و هر بار، عرصه تنگ تر شد. ملت بی سرزمین و بدون حاکمیت بر سرنوشت خود، دیگر کجا می توانست سکونت کند و چه اختیاری درباره آینده خود و فرزندانش می توانست داشته باشد؟
🔹رویداد سوریه، ناکامی بزرگی برای همه ملت هایی است که می خواهند در امنیت و استقلال زندگی کنند. اما نه اول ماجراست و نه پایان آن. پیروزی و ناکامی، ویژگی نبرد های بزرگ و دوران ساز است. شبکه سیطره جوی غرب، ضربات بزرگی را دریافت کرده که پنهان می کند و پیروزی مهمی را کسب کرده که برای شکستن جبهه مقاومت، بزرگ نمایی می کند.
🔻بازسازی و باز آرایی استحکامات مقاومت در منطقه بسیار مهم است؛ اما از آن مهم تر، همدلی و اجماع بر سر دو واقعیت است: اولا راهبرد دشمن بر از هم گسیختن وحدت میدان ها قرار گرفته و حال آن که خود به آن عمل می کند؛ و ثانیا دعوت به مذاکره مستقل از ایران و "گشایش نمایی" تله های تعبیه شده، صرفاا عملیات فریب است و باید از افتادن در این دام پرهیز کرد.
✍محمد ایمانی
┅┅🔸 جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
https://eitaa.com/samen_felavarjan
برمن: ترامپ، سیگنالهای مذاکره را نادیده میگیرد؛ چون اهرمهای فشار علیه ایران از بین رفته است
🔹نایب رئيس اندیشکده «انجمن سیاست خارجی آمریکا» گفت: دولت ترامپ، سیگنالهای ایران برای مذاکره را نادیده میگیرد.
🔻ایلان برمن در گفتوگو با رادیو فردا (ارگان سازمان سیا) و درباره سیاست خارجی دولت دوم دونالد ترامپ در قبال ایران گفت: سیاست آمریکا وارد دورهای شده که رویکردی شکاکانهتر و تقابلیتر خواهد داشت.
🔻سؤال اصلی این است که آیا سیاست فشار حداکثری در دوره اول ترامپ بهروزرسانی خواهد شد یا خیر. چرا که طی پنج سال گذشته، اتفاقات زیادی در منطقه رخ داده و مشخص شده که هرچند فشار اقتصادی لازم است، اما این فشار برای تحریک خیابان و تأمین منافع خارجی آمریکا کافی نیست.
🔻امید من این است که شاهد نسخهای جدید از فشار حداکثری باشیم که جنبههای مثبت سیاست قبلی را تقویت کند. در عین حال، این نسخۀ جدید باید توجه بیشتری به خیابانهای ایران و درک عمیقتری از نیاز به تغییر رژیم داشته باشد.
🔹وی در پاسخ این سؤال که "انتهای مسیری که شما ترسیم میکنید، به تغییر رژیم میانجامد؛ اما آقای ترامپ گفته بود که ایالات متحده نه توان و نه علاقهای برای رفتن به سمت تغییر رژیم ندا"رد، گفت:
🔻درست است. منطقی است که ایالات متحده نسبت به آنچه میتواند در داخل ایران به دست آورد، رویکرد محتاطانه داشته باشد. اطلاعات ما دربارۀ آنچه در ایران اتفاق میافتد، کامل و بینقص نیست. دوم، سابقۀ تاریخی ما در حمایت از تغییرات سیاسی در کشورها چندان موفقیتآمیز نبوده. این را در مورد عراق بهخوبی دیدهایم. بنابراین، باید متواضع باشیم. دوران حمایت از تغییر رژیم بهصورت کامل و گسترده، مدتهاست که به پایان رسیده است.
🔹برمن در پاسخ این سؤال که آیا دولت ترامپ علامتهای مذاکره از سوی ایران را نادیده خواهد گرفت؟، گفت:
🔻به نظر من، این سیگنالها تا زمانی که اهرمهای کافی ایجاد نشود، نادیده گرفته خواهد شد. مشکل اصلی تیم ترامپ این است که تمام اهرمهایی که با سیاست فشار حداکثری ایجاد شده بود، از بین رفته است.
🔻کاهش ذخایر ارز خارجی جمهوری اسلامی، کاهش صادرات نفت، و در نتیجه کاهش درآمد رژیم، هیچکدام دیگر وجود ندارند. امروز رژیم در شرایط اقتصادی بهمراتب باثباتتر و بهتر از پنج سال پیش قرار دارد.
🔻اولین و مهمترین کار دولت ترامپ بازسازی این اهرمها است. پس از آن ممکن است گفتوگو امکانپذیر باشد، اما در حال حاضر به نظر میرسد که دولت آینده درک کرده که اهرم کافی در اختیار ندارد.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
تحلیلهای فلجکننده
عقلمنفصل آقای پزشکیان
🔻مسئله نامبارک این است که دولت و برخی تصمیم سازان اصلی آن مثل ظریف، هیچ برنامه ای برای منطقه، جز مذاکره با آمریکا ندارند و بنابراین هیچ کاری از پیش نمی رود.
🔹دولت متاسفانه پشتیبانی لازم را نسبت به تحرکات میدانی آقای عراقچی ندارد، چون ظریف به عنوان وزیر در سایه و عقل منفصل آقای پزشکیان عمل می کند. متاسفانه آقای پزشکیان در قبال ظریف کاملا منفعل عمل می کند.
🔻برخی دولتمردان پیش از این اذعان کردند که غرب و واسطه های آنها سر دعوت به آتش بس و نگرفتن انتقام از اسرائیل، فریبکاری کردند، اما باز هم چند باره گول می خورند.
🔹شاید برنامه غربی- عبری برای به هم ریختن سوریه، در چنین روزهایی از تبلیغات انتخاباتی ایران نهایی شده باشد؛ همچنان که برنامه به هم ریختن لبنان. اظهار ناتوانی، تنها حس مشخصی است که از سوی مدعیان اصلاح طلبی طی چند ماه گذشته به شکل سازمان یافته بروز داده شده است.
🔻عقل منفصل آقای پزشکیان که برای او شاخ هم گذاشت(!) همان آدم اشتباهی است که گفت مردم، مخالف هزینه دادن برای فلسیطن و منطقه هستند و همه اش دیپلماسی برای میدان خرج کرده است.
🔹هم او، سفر مهم سردار سلیمانی به مسکو در مرداد ۱۳۹۴را از علل شکست برجام معرفی کرد؛ انگار که با برجام تعهد داده بودند دیپلماسی و سیاست خارجی منهای غرب را کاملا قفل کنند!
🔻توهم و تکبر و هیجان زدگی، ویژگی دیپلمات در سایه ای است که دیپلماسی را نه در منطقه، بلکه صرفا در التماس از غرب برای گرفتن نقشی دم دستی و واگذاری اقتدار ایران جست و جو می کند و نقش آفرینی در منطقه را ذاتا هزینه وانمود کرده است؛
🔹کسی که در نگازش برجام به چنان دیکته ای تن داد که آمریکا بتواند توافق را با گرفتن امتیازات هنگفت و بدون پرداخت هیچ خسارتی از پا در بیاورد و در عین حال مکانیسم ماشه ای را در دل این جنازه تعبیه کند که به غرب امکان بازگشت خودکار تحریم ها را بدهد!
https://eitaa.com/samen_felavarjan
.
درباره ماجرای سوریه
و حکمت متعالیه مقاومت-۱
🔹آیا هزینه های مادی و انسانی که در سوریه در طول این سال ها کردیم، ارزشش را داشت؟ اصلا ما در سوریه چه می کردیم؟ اگر این حضور ارزشش را داشت، چرا از دستاوردهای آن صیانت نکردیم؟
🔻برای پاسخ به این سوالات، ابتدا باید منطق و حکمت متعالیه "مقاومت" را در دو بُعد "ایرانی" و "اسلامی" فهمید. حتی اگر کسی دریافت اسلامی نداشته باشد و نگرش صرفا ایرانی و محدود به منافع ملی داشته باشد، باید به حقیقتی مهم پی برده باشد:
🔹مواجه نشدن بهنگام با تهدیدهای دشمن، مساوی است با این که به شکل کاملا منفعلانه در خاک خود غافلگیر شوید و صد برابر هزینه بپردازید؛ تازه معلوم هم نیست که بتوانید او را عقب برانید یا نه.
🔻امیر مومنان (ع) در این باره حکمتی را بیان فرموده اند که مقبول استراتژیست هاست: «با دشمن بجنگید، پیش از آن که با شما بجنگند. َوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا. به خدا سوگند با هیچ قومی در خانهاش نجنگیدند، مگر آن که او را خوار ساختند.» (خطبه ۲۷ نهجالبلاغه)
🔹منطق مقاومت در منطقه ما، جعلی و مصنوعی نیست، بلکه از متن ملت ها و در واکنش به واقعیت های تلخ چند ده سال انفعال و خوش خیالی جوشیده است.
🔻برپایی رژیم اشغالگر در فلسطین و سپس دست درازی آن به خاک همه همسایگان، دقیقا به موازات دعوت به صلح و سازش در طول چند دهه انجام شد و به ملت ها فهماند که بدون مقاومت، نمی توانند از حیثیت و موجودیت خود پاسداری کنند.
🔹ملت ما، پیشگام مقاومت است. این، یک انتخاب میان ذلت و عزت، و بنابراین، یک الزام بود. متجاوزان ارتش بعث، چه جنایاتی که در استان های غربی و جنوب غرب مرتکب نشدند. وقتی آنها با پشتیبانی جند ده کشور غربی و عربی به خاک چند استان ما تجاوز کردند، نه ارتش بلکه بسیج مردم بود که خط مقدم مقاومت را شکل داد.
🔻در چنان روزگار دشواری که همسایگان جنوبی ما در حال خیانت و کمک به صدام بودند، سوریه جزو معدود دولت های عربی بود که کنار مقاومت ملت ایران ایستاد و پشتیبانی کرد و به همن علت هم، مغضوب آمریکا و اسرائیل شد.
🔹حکومت اسد -پدر و پسر- اگر به تهدید و تطمیع های غرب و ارتجاع عرب تن می دادند، هیچ رسانه و سیاستمدار غربی یادش نمی افتاد که درباره دموکراسی و دیکتاتوری سخن بگوید. همچنان که نه درباره دیکتاتوری مطلق در عربستان و اردن و امارات و بحرین و قطر و مصر حرف می زنند و نه از جریان معارضه جانبداری می کنند.
🔻نوبت دوم که آتش جنگ نیابتی غرب علیه ملت ایران و دیگر ملت های مستقل برافروخته شد، به واسطه برکشیدن دولت داعش در عراق و سوریه بود. سرطان این تروریسم از یکسو به عمق سوریه کشیده شده بود و از جانب دیگر به مرزهای غربی ایران رسیده بود؛ جنان که علنا از حمله به عمق خاک ما می سخن گفتند.
🔹تروریست های تکفیری و اجاره ای، اگر در عراق و سوریه مهار نمی شدند، جنایات بزرگتری را در عمق سرزمین ما مرتکب می شدند. نیاز مشترک سه کشور، موجب حضور مسشاری ایران شد. ما هنگامی توانستیم به مقاومت آنها کمک کنیم، که دولت و مردم هم پای کار بودند و برای امنیت خود جنگیدند.
🔻در اینجا، نیروهای مقاومت منطقه ای و روسیه هم وارد شدند تا سر افعی داعش به سنگ کوبیده شد. این پیروزی بسیار بزرگ، یعنی تضمین هفت- هشت سال امنیت برای خودمان و منطقه و حتی فرا منطقه.
💢ادامه دارد...
https://eitaa.com/samen_felavarjan
درباره ماجرای سوریه
و حکمت متعالیه مقاومت-۲
🔻دشمنانی که روزی صدام را برای حمله به ایران ملعبه دست کردند، روزگاری دیگر به اشغال مستقیم دو همسایه شرقی و غربی ما پرداختند و رسما ایران را تهدید کردند، و روز سوم، جنگ نیابتی داعش و دیگر گروه های تکفیری را بر ساختند، از حجم شکست های راهبردی، لحظه ای آرام و قرار نداشته اند.
🔹فکرش را بکنید: فقط هفت هزار میلیارد دلار هزینه آمریکا در دو جنگ افغانستان و عراق و "تقدیم عراق به ایران در سینی طلایی" به تعبیر سعود الفیصل وزیر خارجه مقبور عربستان؛
🔻پس از آن سرمایه گذاری انبوه روی جنگ نیابتی و شکست در آن و بسیج شدن ظرفیت های مقاومت منطقه ای، از افغانستان و پاکستان تا یمن و عراق و سوریه و لبنان؛ و سپس، دریافت ضربات راهبردی، بعد از عملیات طوفان الاقصی و نمایش محدود وحدت میدان ها از سوی جبهه مقاومت.
🔹عملکرد یکایک دستگاه های خودمان در بحران اخیر سوریه را می توان (و باید از موضع کارشناسی) نقد و بررسی کرد. اما زبان طعنه و تمسخر با زبان نقد دوتاست.
🔻ناراحتی از اتفاق مهم پیش آمده، سزاوار هر ایرانی مسلمان است؛ اما زبان طعنه و تمسخر، قطعا خیر خواهانه نیست و اگر با توجه باشد، قطعا همان زبان شماتت منافقانه در پسِ هر ناکامی جبهه خودی است.
🔹این یادداشت مجال پرداختن به عملکرد دولت، دستگاه های اطلاعاتی، وزارت امور خارجه، نیروهای نظامی مسئول به ویژه سپاه پاسداران، و وزارتخانه های اقتصادی را ندارد.
🔻اگر ما حداکثر ۱۰ تا ۲۰ درصد امکان اثر گذاری بر تحولات سوریه را داشته ایم، ۸۰- تا ۹۰ درصد دیگر به نقش "دولت، ارتش و مردم سوریه"، دولت روسیه، و دولت های معارض (از آمریکا و اسرائیل و غرب تا ترکیه و ارتجاع عرب) بر می گردد.
🔹تشدید تحرکات گروه های تروریستی در شمال سوریه، از چند ماه قبل آشکار بود و این نکته هم که ماموریت داشته باشند برای نجات رژیم از نفس افتاده اسرائیل، میدان جنگ را عوض کنند، احتمال بالایی به شمار می رفت. در عین حال، سرافکندگی بزرگی بود اگر وسط جنگ حزب الله و حماس با صهیونیست ها، مرتکب خیانت می شدند.
🔻اما ائتلاف تحریر الشام بلافاصله پس از اعلام آتش بس، وارد معرکه شد و این در حالی بود که دولت اسد پس از قریب ۱۵ سال جنگ، تحمل ویرانی و چند پارچگی، غارت منابع اقتصادی و نفتی اش از سوی آمریکا و ترکیه، نارضایتی اقتصادی مردم، و ارسال پیام های تهدید و تطمیع از سوی فرستادگان دولت های عربی به دمشق، توان ادامه مقاومت را نداشت و به همین علت، در دام محاسبات غلط افتاد.
🔹این نکته هم گفتنی است متاسفانه ارتش سوریه به اعتبار آموزه های سکولار حزب بعث، غالبا فاقد انگیزه های دینی یا ملی قوی برای جنگیدن بوده و این در حالی است که هم برخی سران ارتش و هم برخی مقامات دولتی، از طریق کارهای اطلاعاتی طولانی مدت، خلع روحیه شده یا با دشمن بسته بودند.
🔻در چنین شرایطی فارغ از شدت و ضعف عملکرد دستگاه های مسئول ما، دولت میزبان مقاومت، آمادگی روحی تداوم مسیر را نداشت و بنابراین ایران هم نمی توانست جای میزبان هزینه بدهد. هر چند که به احتمال قریب به یقین، مردم سوریه، هزینه های تلخ تر و بزرگتری خواهند پرداخت.
🔹بازخوانی و بازیابی و ارتقای عمومی منطق مقاومت، بالاترین نیاز امروز ما و منطقه است. ملت های منطقه، حجم خباثت و شرارت آمریکا و رژیم صهیونیستی را به ویژه در طول دو دهه اخیر به چشم دیده است. همچنان که یقین کرده، آمریکا و غرب سر سوزنی قابل اعتماد نیستند.
🔻سیاستمداران و فعالان فلسطینی، شاخه زیتون را کنار اسلحه بالا آوردند تا سازش را جایگزین مقاومت کنند؛ اما در طول چند دهه، هر بار بخش بیشتری از سرزمین شان به اشغال در آمد و هر بار، عرصه تنگ تر شد. ملت بی سرزمین و بدون حاکمیت بر سرنوشت خود، دیگر کجا می توانست سکونت کند و چه اختیاری درباره آینده خود و فرزندانش می توانست داشته باشد؟
🔹رویداد سوریه، ناکامی بزرگی برای همه ملت هایی است که می خواهند در امنیت و استقلال زندگی کنند. اما نه اول ماجراست و نه پایان آن. پیروزی و ناکامی، ویژگی نبرد های بزرگ و دوران ساز است. شبکه سیطره جوی غرب، ضربات بزرگی را دریافت کرده که پنهان می کند و پیروزی مهمی را کسب کرده که برای شکستن جبهه مقاومت، بزرگ نمایی می کند.
🔻بازسازی و باز آرایی استحکامات مقاومت در منطقه بسیار مهم است؛ اما از آن مهم تر، همدلی و اجماع بر سر دو واقعیت است: اولا راهبرد دشمن بر از هم گسیختن وحدت میدان ها قرار گرفته و حال آن که خود به آن عمل می کند؛ و ثانیا دعوت به مذاکره مستقل از ایران و "گشایش نمایی" تله های تعبیه شده، صرفاا عملیات فریب است و باید از افتادن در این دام پرهیز کرد.
💢روزنامه کیهان
https://eitaa.com/samen_felavarjan
چرا حتی یک گلوله به اشغالگران صهیونیست شلیک نمی کنند؟!
🔹تانک های و نیروهای نظامی ارتش رزیم صهیونیستی از جنوب غرب سوریه وارد عمق خاک سوریه شده اند و تمام زیر ساخت های دفاعی و اقتصادی را منهدم می کنند.
♦️آیا در میان چند ده هزار عضو گروه های مسلح تکفیری که از شمال و جنوب سوریه حرکت کرده و در دمشق به هم رسیده اند، چند نفر انسان شرافتمند و دارای بلوغ فکری (مستقل از نقشه آمریکا و اسرائیل و دنباله های ارتجاعی ترکیه ای و عربی) پیدا نمی شود که لو چند گلوله و آر پی چی به سمت ارتش اشغالگر صهیونیست شلیک کنند؟
🔹رژیم اشغالگر قدس که نخست وزیر آن حتی در محاکم بین المللی تحت سلطه غرب به عنوان نسل کش و جنایتکار جنگی و تحت تعقیب معرفی شده، کجای دغدغه ها و مسائل و اولویت های این گروه های مدعی پایبندی به اسلام و قائل به تکفیر دیگران قرار دارد؟
♦️توان و اجازه و اراده معارضه با اشغالگران اسرائیلی و آمریکایی را در سوریه دارد یا صرفا نقش مهره پیاده و خط شکن را برای بالا آوردن وزیر ایفا می کند؟ آیا یک تکفیری در میان این جماعت نیست که از خود بپرسد جز معارضه نیابتی با جبهه مقاومت، مسئولیت دیگری را هم برای خود می شناسد؛ یا دربست، آلت فعل بیگانگان است؟
🔹سازمان مجاهدین خلق (منافقین/ پدر جد همه گروهک های التقاطی/ تکفیری و تروریستی چند دهه اخیر) در ابتدای دهه ۶۰ شمسی، با سوالا مشابهی از سوی رئیس جمهور رجایی مواجه شد و سوال آن قدر اثرگذار و دردناک برای منافقین بود که در کمتر از دو دهه او را با بمبگذاری به شهادت رساندند.
💢 شهید رجایی ۲۴ مرداد ۱۳۶۰، با طرح سوال مهمی از این جریان رازگشایی کرد:
🔹«سازمان مجاهدین در زندان حرفشان این بود که درست است ما شعار مبارزه با امپریالیسم و ساواک میدهیم، ولی قبل از هر چیز باید با مسلمانانی که امام را به عنوان رهبر انقلاب قبول دارند، جنگید و از روی جنازه آنها رد شد. از زندان که بیرون آمدند اولین کاری که سازمان کرد، یک پوستر چاپ کرد که یک طرفش آرمسازمان بود و یک طرفش عکس امام... اینها به فکر بودند هر چه زودتر نبرد با نیروهای مومن را شروع کنند...
♦️آنها میخواستند آن روز جنگ را شروع کنند منتها خودشان میدانستند هیچ حیثیتی برای شروع این جنگ ندارند، میخواستند مرحوم طالقانی را سپر قرار دهند و پشت عَلَمی که ایشان به خیال آنها برمیافراشت، جنگ را شروع کنند که دیدند مرحوم طالقانی آن روز رفت خدمت امام حرفی زد که اگر بین مجاهدین یک نفر مسلمان واقعی وجود داشت که میخواست تفکر اسلامی بکند و آقای طالقانی را به عنوان یک روحانی انقلابی قبول داشت، باید همان جا تغییر موضع بدهد.
🔹مرحوم طالقانی به خدمت امام رفت و دو زانو زد و گفت که من هر وقت مایوس میشوم از حرکت این انقلاب به خدمت امام میآیم و دوباره نیرو میگیرم. این کسی بود که شما او را پدر میدانستید... مگر شما گفتید که نه آقای طالقانی ما در تسلیم شدن شما در مقابل رهبر انقلاب سهیم نیستیم وقتی که خواستی با امام بجنگی ما را خبر کن؟
♦️...واقعا یک مجاهد نیست بپرسد که دشمن خلق را تو چه کسی تشخیص دادی؟ آیا در این دو سال شد یک آمریکایی را بکشی و بگویید ما ضدآمریکایی هستیم؟ شد یک سرمایهدار صهیونیست را بکشی و بگویی انقلابی هستی؟ اما بهشتی را کشتی... امروز فرانسه و آمریکا مشتاقند انقلاب شکست بخورد. کاری هم با رجایی و بهشتی و خامنهای ندارند. آنها با انقلاب کار دارند... شما میتوانید بگویید کشتن خامنهای برای شما لازمتر از کشتن یک آمریکایی یا یک ساواکی یا یک اسرائیلی است؟».
💢روزنامه کیهان
https://eitaa.com/samen_felavarjan
🔻ترور دکتر حمدی اسماعیل ندی، دانشمند شیمی آلی در منزلش در دمشق
🔹دکتر حمدی اسماعیل ندی، دانشمند برجسته شیمی آلی، در منزل خود در دمشق توسط افراد ناشناس ترور شد.
🔹این حادثه نگرانیها درباره تکرار سناریوی مشابه عراق و هدف قرار دادن دانشمندان و نخبگان علمی را افزایش داده است.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
♦️ تحریرالشام اعلام کرد به اسنادی در استخبارات حکومت بشار اسد دست یافته اند که ارتباط این دستگاه با اسراییل علیه ایران را افشا میکند
https://eitaa.com/samen_felavarjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
200 روز از شهادتش گذشت و چه مصیبت هایی دیدیم در این 200 روز از دست دادنت!.
#شهید_جمهور_عزیز
https://eitaa.com/samen_felavarjan
تماشاچی نباشید!
«روزنامه آگاه» در واکنش به حمله زمینی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه نوشت:
ایران اسلامی بهعنوان طلایهدار مقاومت و امالقرای جغرافیای مقاومت باید در این عرصه پیشتاز باشد و نقشه شیطانی صهیونیستها را برای اضمحلال محور مقاومت برهم بزند. در این مسیر باید راهکارهای آفندی را اتخاذ و دشمن را غافلگیر کرد؛ در وهله نخست، عملیات وعده صادق ۳ را اجرایی کرد تا صهیونیستها را به لاک دفاعی فروبروند.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 محسن رضایی: اسرائیل، آمریکا و تروریست ها از سه جبهه سوریه را هدف قرار دادند/ طی دو روز ۲۵۰ نقطه در سوریه موشک باران شد
🔹محسن رضایی دبیر شورای عالی هماهنگی سران سه قوه و رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش صنایع هوایی و هوانوردی ایران:
🔹ملتهای منطقه میخواهند مستقل باشند.
🔹آمریکا و اسرائیل چه میخواهد که جلوی ملتهای منطقه را گرفته است؟
🔹طی دو هفته اخیر شورشگرا از شمال حمله کردند.
🔹تروریستها از شمال حمله کردند، اسرائیل از جنوب به ۲۰ کیلومتری دمشق رسیده و آمریکا در شرق سوریه در حال بمباران است.
🔹از سه نقطه به ملت و کشور سوریه حمله میشود.
🔹طی ۴۸ ساعت گذشته به ۲۵۰ نقطه در سوریه حمله شده و تمام هواپیماهای سوریه را منهدم کردند.
🔹تمام زیرساختهای سوریه و مراکز پژوهش نظامی آن را زدهاند.
🔹در شمال سوریه یک اردوگاه آمریکایی وجود دارد که ۱۱ هزار داعشی با خانوادههای خود در این ۴ سال گذشته آموزش داده شدهاند.
🔹احتمال دارد در ماههای آینده اینها به موصل یا تکریت عراق حمله کنند.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سلاح هایشان را زمین گذاشتند و حالا مجبورند زیر لگد تحریرالشام صدای سگ دربیاورند ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹امام خمینی: اسرائیل قناعت نمیکند به آنجایی که هست؛ قدم قدم پیش میرود و هر قدمی که رفت، هی میگوید ما کاری نداریم، همین است، فردا قدم بالاتری برمیدارد. امروز لبنان است، فردا- خدای نخواسته- سوریه، پس فردا عراق است و همین طور.
ـــــــــــــــــــــــ
https://eitaa.com/samen_felavarjan
امسال رویاییترین سال اصلاحطلبان در طول عمر سیاسیشان بود
این سال رویایی با عکس یادگاری با ترامپ تکمیل میشه.
اصلاحطلبان برای به وقوع پیوستن این رویا دست به هر کاری میزنند مثل ایجاد اغتشاشات خونین با گرانیهای افسارگسیخته یا حتی ترغیب رییس جمهور به استعفا برای فشار به حاکمیت.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
.
به نام مردم سوریه
به کام اسرائیل و امریکا
🔻عجیب است که همزمان با استقبال رژیم صهیونسیتی از اشغال دمشق توسط گروه های مسلح تروریست، برخی محافل رسانه ای و سیاسی در ایران نیز ذوق زدگی نشان می دهند، یا چنین تصویر سازی می کنند که «مردم سوریه» میداندار تحولات هستند!
🔹این در حالی است که از یکسو غارت و ناامنی و تخریب و ارعاب در برخی مناطق حکمفرما شده، و از سوی دیگر اسرائیل تا عمق چند ده کیلومتری پیشروی کرده و به دمشق نزدیک شده، زیر ساخت های نظامی و پدافندی و هواپیماها و فرودگاه های سوریه را منهدم کرده و در عین حال موساد، در حال ترور دانشمندان این کشور است.
🔻منابع نفتی هم که سالهاست توسط اشغالگران آمریکایی و قاچاقچیان وابسته به دولت اردوغان غارت می شود. اگر «مردم سوریه» کمترین اهمیت و اعتباری برای آمریکا و غرب داشتند، در طول دو دهه گذشته مورد تحریم قرار نمی گرفتند و منابع شان غارت نمی شد.
🔹اساسا اگر ملت های منطقه کمترین موضوعیتی برای غرب داشتند، رسانه ها و سیاستمداران آمریکا و اروپا باید قبل از هر کس دیگری، گریبان دیکتاتورهایی مانند بن سلمان در عربستان و ملک عبدالله در اردن و دیگر زمامداران سرکوبگر در بحرین و امارات و مصر و حتی اردوغان را می گرفتند.
🔻اما مسأله آنها مردم نیست، بلکه مشابه همان بلایی را که بر سر ملت های لیبی و افغانستان و عراق و فلسطین در آوردند، برای سوریه تدارک دیده اند.
🔹با وجود چنین واقعیت های غیر قابل انکاری، درباره ابراز ذوق زدگی برخی محافل داخلی چه قضاوتی باید کرد؟ انفعال و بی خبری؟ ندیدن عمق ماجرا به خاطر عقده های نوک دماغی؟ یا ایفای نقش پیاده نظام رسانه ای غرب، به موازات مزدوران نیابتی و نظامی آنها؟ به نظر می رسد با توجه به سوابق روزنامه اعتماد، گزینه سوم درباره این روزنامه واگذار شده به عناصر نفوذی محتمل تر است.
🔻اما از دولت انتظار می رود نقش دیپلماتیک فعال تری ایفا کند و دچار خطای محاسباتی جدید نشود.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
💢عربستان رژیم صهیونی را به رسمیت میشناسد؟
🔹«بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی که در حال حاضر یکی از اعضای کابینه امنیتی این رژیم است، برای سازش با عربستان سعودی شرط تعیین کرده است.
🔸این وزیر ۴۴ ساله در مصاحبهای با پایگاه «بلومبرگ» گفت، تشکیل کشور فلسطین حتی به عنوان بخشی از توافق عادیسازی روابط با عربستان سعودی جزء گزینههای کابینه نتانیاهو نیست. او گفت: «اگر این مسئله قرار است توافق را جوش بزند، توافق از بین خواهد رفت.»
🔹خبرگزاری «رویترز» در واکنش به این شروط به نقل از دو مقام سعودی و چهار مقام غربی مدعی شده بود، ریاض چند ماه قبلتر به واشنگتن گفته بود که تنها یک تعهد علنی از سوی اسرائیل مبنی بر موافقت با راهکار دودولتی برای حرکت در جهت عادیسازی روابط با اسرائیل کفایت خواهد کرد.
🔸این منابع افزودند: «عربستان سعودی پیگیری طرح بلندپروازانه خود برای عقد معاهده دفاعی با واشنگتن در ازای سازش با اسرائیل را کنار گذاشته است.»
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷https://eitaa.com/samen_felavarjan
💢با کشوری جدید روبهرو هستیم!
نشریه «آتلانتیک» با پیشبینی برخی دگرگونیها در آمریکا نوشت:
🔹کسی در انتخابات پیروز شده که اساسیترین ارزشها و سنتهای دموکراسی، قانون اساسی و حتی ارتش آمریکا را تحقیر میکند.
🔸رأیدهندگان به ترامپ، پیروزی خود را جشن میگیرند و بقیه باید خود را برای زندگی در یک آمریکای متفاوت آماده کنند؛ کشوری که میلیونها نفر در آن به کسی رأی دادهاند که تعمداً نفرت و تفرقه را گسترش میدهد. رئیسجمهوری که هربار در انظار عمومی ظاهر میشود و بیشرمانه و آشکارا دروغ میگوید؛ برای برانداختن و ابطال انتخابات سال ۲۰۲۰ توطئه کرد و اگر این بار هم برنده نشده بود مجدداً برای برهم زدن انتخابات تلاش میکرد. بخش عمدهای از آمریکاییها، کسی را برای ریاست جمهوری برگزیدهاند که اساسیترین ارزشها و سنتهای دموکراسی، قانون اساسی و حتی ارتش را تحقیر میکند.
🔹نظرسنجیها طی یک دهه گذشته نشان میدهد باور مردم آمریکا به نهادهایشان رو به کاهش است. اما هیچ نظرسنجیای نمیتواند روشنتر از انتخابات اخیر نشاندهنده تغییر ارزشها در جامعه آمریکا باشد. با این انتخابات، ایالات متحده به کشوری دیگر تبدیل خواهد شد.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷https://eitaa.com/samen_felavarjan
💢خطاب به ایرانیان
خانواده شهید مدافع حرم «اسدالله ابراهیمی» پس از سقوط دولت «بشار اسد»، در پیامی خطاب به ملت ایران نوشتند:
🔹افرادی چه با نیت دلسوزی و چه با قصد شیطنت، خون شهدای مدافع حرم را هدر رفته و مقصر اصلی را نظام جمهوری اسلامی معرفی میکنند که باعث رنجش خاطر خانوادههای این شهدا شدهاند.
🔸شهدای ما نه برای خاک سوریه و نه برای بقای حکومت بشار اسد به مصاف دشمنی چون داعش نرفته بودند. آنها در درجه اول در راستای دفاع از اسلام و حق و حقیقت و دفاع از حرم اهل بیت(ع) و در درجه بعد برای دفاع از امنیت کشور عزیزمان ایران - با تغییر خطوط دفاعی - به سوریه رفتند.
🔹خیلی کوتهفکری است که بعضی با تمام ادعای علم سیاسی، این موضع را انکار کنند... ضمن حمایت از مقام معظم رهبری تا پای جان، تأکید میکنیم خون شهدای ما به هدر نرفته که اگر اینگونه بود خون امام حسین(ع) و یارانش بعد از ۱۴۰۰ سال نمیجوشید و معجزه نمیکرد.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷https://eitaa.com/samen_felavarjan
💢سوریه و گزینههای راهبردی پیچیده و نامعلوم
🔹اندیشکدههای صهیونیست درباره آنچه در سوریه رخ داد، نوشتند: «اسرائیل توانایی کنترل مستقیم تحولات جاری در سوریه یا اتخاذ موضع رسمی واضح در قبال گروههای مسلحی که مناطقی حیاتی را در سوریه تصرف کرده و به تسلیحات و تجهیزات جنگی پیشرفته دست یافتهاند، ندارد. اما این تحولات «دستاوردهای جنگی» اسرائیل علیه محور ایران، سوریه و حزبالله است.»
🔸بر این اساس، اندیشکدههای صهیونی بر این باورند، حملات رژیم صهیونیستی علیه حزبالله، حزبالله را وادار به بیرون کشیدن نیروهایش از مناطقی از سوریه کرد که پیشتر بخشی از شبکه دفاعی نظام سوریه را تشکیل میداد.
🔹افزون بر آن، درگیر بودن روسیه به جنگ اوکراین موجب کاهش حضور نظامی آن در داخل سوریه شد، عاملی که به تضعیف بیشتر نظام سوریه در رویارویی با گروههای مسلح منتهی شد.
🔸اما با وجود همه نکات مثبتی که این اندیشکدهها به آن اشاره کردند، این هشدار جدی را هم میدهند که تسلط گروههای مسلح تروریستی بر سوریه، اسرائیل را در برابر گزینههای راهبردی پیچیده و نامعلومی قرار میدهند.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷https://eitaa.com/samen_felavarjan
💢ایران تحریم است، اما به راحتی نفت میفروشد!
🔹مدیرعامل شرکت نفت آمریکایی «شورون» به تازگی در گفتوگو با اندیشکده «آتلانتیک» گفته است تحریمهای فعلی واشنگتن علیه ایران باعث عدم عرضه بشکههای نفت ایران به بازارها نشده است.
🔸«مایل ورث» گفت: «این مسئله درباره بسیاری از تحریمهایی که در حال حاضر وضع شدهاند، صدق میکنند. آنها باعث ایجاد اخلال در عرضه نشدهاند؛ بلکه تنها مسیر عرضه این محصول را تغییر دادهاند.»
🔹این مقام شرکت شورون این اظهارات را برای توضیح درباره این واقعیت عنوان کرد که بخش زیادی از نفت خام ایران به جای آنکه به دولتها در سراسر دنیا فروخته شود، به خریداران غیردولتی در چین عرضه میشود.
🔸گزارشهای رسانهای حاکی است صادرات نفت ایران به چین طی سال گذشته افزایش یافته است. برخی از منابع میگویند ایران بالغ بر ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز به خریدارانی در چین عرضه کرده است.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷https://eitaa.com/samen_felavarjan
پاسخ امام خمینی (ره) به شماتت ها و طعنه های منافقین:
🔻 «من امروز بر این عقیدهام كه مقتدرترین افراد در مصاف با آنهمه توطئهها و خصومتها و جنگافروزیهایی كه در جهان علیه انقلاب اسلامی است، معلوم نبود موفقیت بیشتری از افراد موجود به دست میآوردند. در یك تحلیل منصفانه از حوادث انقلاب، خصوصاً از حوادث دهسال پس از پیروزی، باید عرض كنم كه انقلاب اسلامی ایران در اكثر اهداف و زمینهها مؤفق بوده است و به یاری خداوند بزرگ در هیچ زمینهای مغلوب و شكست خورده نیستیم؛ حتی در جنگ پیروزی از آن ملت ما گردید و دشمنان در تحمیل آنهمه خسارات چیزی بهدست نیاوردند.
🔹 البته اگر همهی علل و اسباب را در اختیار داشتیم در جنگ به اهداف بلندتر و بالاتری مینگریستیم و میرسیدیم ولی این بدان معنا نیست كه در هدف اساسی خود كه همان دفع تجاوز و اثبات صلابت اسلام بود، مغلوب خصم شدهایم. هر روز ما در جنگ بركتی داشتهایم كه در همهی صحنهها از آن بهره جستهایم. ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نمودهایم؛ ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نمودهایم؛ ما در جنگ پرده از چهرهی تزویر جهانخواران كنار زدیم؛ ما در جنگ دوستان و دشمنانمان را شناختهایم؛ ما در جنگ به این نتیجه رسیدهایم كه باید روی پای خودمان بایستیم؛ ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شكستیم؛ ما در جنگ ریشههای انقلاب پربار اسلامیمان را محكم كردیم؛ ما در جنگ حسّ برادری و وطندوستی را در نهاد یكایك مردمان بارور كردیم؛ ما در جنگ به مردم جهان و خصوصاً مردم منطقه نشان دادیم كه علیه تمامی قدرتها و ابرقدرتها سالیان سال میتوان مبارزه كرد؛ جنگ ما كمك به فتح افغانستان را به دنبال داشت؛ جنگ ما فتح فلسطین را به دنبال خواهد داشت؛ جنگ ما موجب شد كه تمامی سردمداران نظامهای فاسد در مقابل اسلام احساس ذلت كنند؛
🔻من در این جا از مادران و پدران و خواهران و برادران و همسران و فرزندان شهدا و جانبازان بهخاطر تحلیلهای غلط این روزها رسماً معذرت میخواهم و از خداوند میخواهم مرا در كنار شهدای جنگ تحمیلی بپذیرد. ما در جنگ برای یك لحظه هم نادم و پشیمان از عملكرد خود نیستیم.
🔹 راستی مگر فراموش كردهایم كه ما برای ادای تكلیف جنگیدهایم و نتیجه فرع آن بوده است. ملت ما تا آن روز كه احساس كرد كه توان و تكلیف جنگ دارد به وظیفهی خود عمل نمود. و خوشا به حال آنان كه تا لحظهی آخر هم تردید ننمودند؛ آن ساعتی هم كه مصلحت بقای انقلاب را در قبول قطعنامه دید و گردن نهاد، باز به وظیفهی خود عمل كرده است! آیا از این كه به وظیفهی خود عمل كرده است نگران باشد؟
🔻نباید برای رضایت چند لیبرال خودفروخته در اظهارنظرها و ابراز عقیدهها به گونهای غلط عمل كنیم كه حزبالله عزیز احساس كند جمهوری اسلامی دارد از مواضع اصولیاش عدول میكند. تحلیل این مطلب كه جمهوری اسلامی ایران چیزی بهدست نیاورده و یا ناموفق بوده است، آیا جز به سستی نظام و سلب اعتماد مردم منجر نمیشود! تأخیر در رسیدن به همهی اهداف دلیل نمیشود كه ما از اصول خود عدول كنیم. همهی ما مأمور به ادای تكلیف و وظیفهایم، نه مأمور به نتیجه. اگر همهی انبیا و معصومین علیهمالسلام در زمان و مكان خود مكلف به نتیجه بودند، هرگز نمیبایست از فضای بیشتر از توانایی عمل خود فراتر بروند و سخن بگویند و از اهداف كلی و بلندمدتی كه هرگز در حیات ظاهری آنان جامهی عمل نپوشیده است، ذكری به میان آورند. در حالی كه به لطف خداوند بزرگ، ملت ما توانسته است در اكثر زمینههایی كه شعار داده است به موفقیت نایل شود.
🔹ما شعار سرنگونی رژیم شاه را در عمل نظاره كردهایم؛ ما شعار آزادی و استقلال را به عمل خود زینت بخشیدهایم؛ ما شعار مرگ بر آمریكا را در عمل جوانان پرشور و قهرمان و مسلمانان در تسخیر لانهی فساد و جاسوسی آمریكا تماشا كردهایم؛ ما همهی شعارهایمان را با عمل محك زدهایم. البته معترفیم كه در مسیر عمل، موانع زیادی بهوجود آمده است كه مجبور شدهایم روشها و تاكتیكها را عوض نماییم. ما چرا خودمان و ملت و مسؤولین كشورمان را دستكم بگیریم و همهی عقل و تدبیر امور را در تفكر دیگران خلاصه كنیم؟»
💢منشور روحانیت،۳ اسفند ۱۳۶۷
صحیفه نور؛ ج ۲۱؛ صفحهی ۸۸
https://eitaa.com/samen_felavarjan
🔴️یک تحلیل متفاوت درباره ایران و سوریه و آینده
🔹علیرغم تصور رایج مبنی بر شکست سنگین ایران در سوریه، فایننشال تایمز در تحلیل اخیر خود دیدگاهی متفاوت ارائه داده و استدلال میکند که اقدامات ایران نه یک شکست، بلکه یک عقبنشینی استراتژیک و حسابشده بوده است.
🔹به گفته فایننشال تایمز، ایران پس از از دست دادن اعتماد به رهبری بشار اسد، تصمیم به کاهش حمایت خود از او گرفت.گفته میشود عراقچی به اسد اعلام کرده که ایران دیگر قادر به ارائه حمایت نظامی نیست. تصمیم تهران برای کنار گذاشتن اسد نه از سر شکست، بلکه بر اساس عملگرایی استراتژیک اتخاذ شده
🔹حمایت از اسد به باری غیرقابل تحمل برای تهران تبدیل شده بود و استدلال کرده که دفاع از او دیگر ارزش هزینههای کلان مالی، سیاسی و نظامی را ندارد. رهبران ایران نتیجه گرفتند که حفظ این اتحاد به ضرر اولویتهای کلان منطقهای آنها تمام خواهد شد.
🔹ناتوانی اسد در جلوگیری از حملات اسرائیل به منافع ایران در سوریه و همچنین گرایش اخیر او به امارات متحده عربی، در تهران بهعنوان نوعی خیانت تلقی شد. تلاش اسد برای دریافت کمکهای بازسازی پس از جنگ در ازای فاصله گرفتن از ایران، باعث شد او بیشتر به بازیگرانی نزدیک شود که در تضاد با منافع تهران بودند و این امر اعتماد به او را بیش از پیش تضعیف کرد.
🔹این گزارش همچنین ادعا میکند که رژیم اسد اطلاعات حساسی درباره موقعیت فرماندهان ایرانی را فاش کرده و امنیت آنها را به خطر انداخته است. این موضوع خشم مقامات تهران را برانگیخت و بسیاری از آنها اسد را بهجای یک متحد قابل اعتماد، باری اضافی میدانستند.
🔹با تغییر شرایط سوریه، ایران نیروها، دیپلماتها و پرسنل خود را از این کشور خارج کرده و تمرکز خود را بر تقویت نفوذ در عراق و سایر مناطق معطوف کرد. این تغییر مسیر، نه بهعنوان یک عقبنشینی، بلکه بهعنوان یک چرخش استراتژیک برای حفظ نفوذ ژئوپلیتیک تهران تلقی میشود.
🔹با وجود اینکه سقوط اسد یکی از پیوندهای حیاتی در «محور مقاومت» ایران را از بین برد، تهران این عقبنشینی را بهعنوان فرصتی برای بازنگری در سیاست خارجی خود میبیند. با فاصله گرفتن از یک رژیم در حال سقوط، ایران تلاش کرد خود را با واقعیتهای جدید منطقهای تطبیق داده و از طریق اتحادها و نیروهای نیابتی دیگر، نفوذ بلندمدت خود را حفظ کند.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
🔰 #ویژه | سخنرانی راهبردی و فوقالعاده مهم رهبر انقلاب درباره آخرین تحولات منطقهای
🔸در حالی که تحولات سیاسی و امنیتی در غرب آسیا روند پرشتابی به خود گرفته، سخنرانی رهبر معظم انقلاب در روز چهارشنبه ۲۱ آذر ماه اهمیتی بنیادین در تشریح فضای این تحولات و #تبیین ابعاد و مولفههای مهم آن دارد.
🔹تحلیلگران و سیاستمداران ارشد و افکار عمومی داخل و خارج از ایران بهصورت ویژه این سخنان را دنبال خواهند کرد تا دقیقترین مواضع جمهوری اسلامی و چشمانداز پیشرویِ #جبهه_مقاومت را از زبان عالیترین مقام سیاسی کشورمان بشوند./فارسپلاس
https://eitaa.com/samen_felavarjan