ماه محرم، ماه حماسه و شجاعت و فداكاري است كه خون بر شمشير پيروز شد وقدرت حق، باطل را تا ابد محكوم كرد و داغ باطل بر پيشاني ستمكاران و حكومتهايشيطاني زد، ماهي كه نسل بشر در طول تاريخ، راه پيروزي بر سر نيزه را آموخت، ماهي كهشكست ابرقدرتها را در مقابل كلمة حق به اثبات رساند.
روشهاي بهره برداري از قيام عاشورا
حضرت امام (ره) ميفرمايد:
«كربلا و نام مبارك حضرت سيدالشهدا را زنده نگه داريد كه با زنده بودن او، اسلامزنده نگه داشته ميشود.»
ارزشهاي اسلامي در قيام عاشورا خلاصه شده است، چرا كه بي شك نهضتيميتواند مشعل دار هدايت انسانها گردد كه خود در بردارندة تمامي مرحلههاي كمال وسعادت انسانها و پاسخگوي نيازهاي فكري جامعه باشد.
از اين رو؛ پيش از هر چيز بايد ثابت شود كه قيام عاشورا، از جهت اسناد،ارزشهاي ناب اسلامي را داراست و پس از آن، بايد روشهاي استفادة از اين قياممقدس در احياي دين و ارزشهاي حاكم بر آن بررسي گردد.
مراد از تبلور ارزشها در قيام عاشورا، تدوين تمامي فروع و اصول اسلامي نيست؛بلكه مراد آن دسته از ارزشهايي است كه ماهيت و اساس دين بر پاية آنها استوارگرديد.
اگر عاشورا و فداكاري خاندان پيامبر 6 نبود، بعثت و زحمتهاي جانفرساينبي اكرم 6 را طاغوتيان آن زمان به نابودي كشانده بودند، و منطق ابوسفياني كهميخواستند، خط باطلان بر وحي و كتاب بكشد و يزيد، يادگار عصر تاريك بتپرستي رابه خلافت و حكومت برساند كه به گمان خود با كشتن و به شهادت فرزندان وحي، اميداساس اسلام را برچيند و با صراحت بگويد: «لا خبر جاء ولا وحي نزل» و بنياد حكومتالهي را بركند. قيام جاودانة حسين (ع) آيينه تمامي كمالهاست و در برابر هر ضد ارزشي،ارزش جاودانهاي را پيش ميكشد؛ از يك سو، مفاهيم اخلاقي را، مانند ايثار، از خودگذشتگي، شجاعت، شهادت، صداقت و... معاني واقعي خود مييابد، و از سوي ديگر،مفاهيم كلي اسلامي، از جمله حريت، انسانيت، مسلماني، فرهنگ اسلامي و... كه درگردباد توطئهها به باد فراموشي سپرده شده بود.
نهضت مقدس عاشورا، آيينة تمام نماي اسلام است كه برنامة سعادت و كمالانسان را در خودش دارد.
حادثة امام حسين (ع) گويي، مانند نمايش احساس، پرخاشگري، و تراژدي ووعظ و عشق الهي، مساوات اسلامي و عواطف انساني، همه در آخرين اوج به وسيلةقهرماناني مختلف از پير و جوان، زن و مرد، آزاده و برده، به وجود آمده و همة ابعاد اسلام راهم نشان ميدهد.
قيام عاشورا ميراثي گرانبها است كه تمامي ارزشهاي مورد نياز جامعه را در خودفراهم آورده است و ميتواند با معارف زلال خود راههاي سعادت را به انسانها بنماياند.
بي ترديد، دنياي اسلام در عصر حاضر، دچار انفعال و ركود است و فقط الگوهايصحيح و دستورالعملهاي دقيق ميتواند، راه سعادت را براي آن هموار كند؛ گرچه تاكنون نتوانستيم آن گونه كه بايد و شايد ارزشهاي عاشورا را به جامعههاي جهانيبشناسانيم و انتقال دهيم.
افسوس كه شيعه بيشتر بر مصايب عاشورا گريست و كمتر در مسائل عاشوراانديشيد. شيعه عاشورا را نگه داشت، ليكن درست نشناساند. آفرين بر او كه نگاه داشت و
دريغا از او كه نشناساند، و اين در حالي است كه قيام عاشورا در هر قطرهاش شعوري ناب وقوي و محتوايي ژرف و غني و مكتبي آموزنده و انساني و ترتيل خونبار آيات قرآني وسجدة مترنم و نوراني و سيل حيات آفريني و اخلاقي و حماسة پويا در آهنگ بشرياست.
ما همواره كوشيدهايم، نام عاشورا را زنده نگه داريم، اما هدف و انگيزة زنده نگهداشتن عاشورا را فراموش كردهايم. البته گاه به بيان اهداف و انگيزة قيام امام حسين (ع)نيز پرداختهايم، اما اين تلاش به جهت اقدام نكردن براي تطبيق آنها با شرايط جاريجامعه و جهان، كارايي چنداني نداشته است.
از سوي ديگر، شيعه قيام عاشورا و درسهاي آن را همواره در محدوده قلمرو خودبيان كرده و كمتر كوشيده است كه به آن رنگ جهاني بدهد، در حالي كه اين قيام در دلخود، درسهايي دارد كه ميتواند نوع انسان را به سر منزل كمال برساند.
قيام عاشورا، همچون سلاحي نيرومند و كارآمد در دست ماست، اما نميدانيمچگونه از آن بهره ببريم.
قلبهاي بيشماري به ياد حسين و نهضت او ميتپد، اما مسئلههمچون نيروي ذخيره شدهاي است كه بارها كارآمدي آن را نيز تجربه كردهايم؛ براينمونه، يكي از عوامل بسيار مهم و اساسي در پيشبرد جنگ تحميلي، ايستادگي دليرانةرزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس، تكيه بر ارزشهاي والاي عاشورا بود بهگونهاي كه گاه در صحنههاي جنگ، حماسههايي را ميآفريدند كه همة متخصصان راشگفت زده ميكرد. حضرت امام در اين باره ميفرمايد: «در دوران دفاع مقدس جبهههابا عشق امام حسين، گرم نگه داشته ميشد.»
پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي نيز وامدار قيام عاشورا و درسهاي بجاي ماندهاز آن است و به فرموده رهبر معظم انقلاب: «حادثة عاشورا پشتوانة يك نهضت است وبايد آبرومند، پرتپش و پرقدرت باقي بماند». و ميفرمايد: «عاشورا تابلويي است كه در آننام بلند عشق را با خون نگاشتهاند».
اينك بر ماست كه با تكيه بر ارزشهاي همه جانبة آن، راه ظهور اين ارزشها رادر ساير عرصهها هموار كنيم و بار ديگر اسلام را قدرتمند و آبرومند و سر بلند گردانيم. دراينجا برخي از شيوههاي بهره برداري از قيام عاشورا، براي احياي ارزشهاي اسلاميبررسي ميشود:
1- الگو سازي:
هر جامعهاي همواره در پي يافتن الگوهايي است كه بتواند باپيروي از آنها راه سعادت و كمال را بپيمايد و در اين جستجو ميكوشد، بهترينها رابرگزيند. نهضت عاشورا از جمله با شكوهترين و مناسبترين اين حقيقتيافتههاست،چرا كه در بستر اين قيام، الگوهايي شكل گرفته كه بي ترديد، در هيچ كجاي عالمنميتوان براي آنها همانندي يافت. اسطورههاي شجاعت و مردانگي، تنديسهايكامل عشق و محبت، اسوههاي شگفتانگيز صبر و استقامت و مصداقهاي مسئوليت ورسالت، شمّهاي از اين اقيانوس بيكرانند.
نهضت عاشورا، جواني همچون علياكبر (ع) دارد كه از يكسو، در اوج قلههايشجاعت و شهامت قرار دارد و از سويي ديگر اخلاق، رفتار و سيماي پيامبر 6 را بهارث برده است، چهرهاش چون ماه ميدرخشد و ارادهاش همچون ستيغ كوهها، استوار و پرابهت است. اگر جوانان، با شخصيت علياكبر (ع) به خوبي آشنا شوند و او را تنها در لابهلاي مراثيهها، جواني افسرده مشاهده نكنند، تمامي توان خويش را براي همانند سازيبه كار خواهند گرفت و براي ارضاي خود، به دنبال قهرمانهاي پوشالي و سراسر فسادغرب نخواهد رفت.
قيام عاشورا، بانويي همچون زينبكبرا 3 دارد كه به راستي شكوه و عظمت يكزن را در كربلا به نمايش گذارد و تمام نگرشهاي اسلام، دربارة زن و مقام او به يكبارهدر وجود زينب (س) پديدار گرديد.
قيام عاشورا، شخصي، همانند حر دارد كه از اعماق ظلمت و سياهي، يكباره بهدريايي از نور وارد ميشود و بر همگان اعلام ميدارد كه هر چند بدترين افراد هم باشيد،آغوش اسلام براي پذيرش توبه كنندگان باز است.
عاشورا، همانند ابوالفضل العباس (ع) را دارد كه نمونة كامل شجاعت و وفادارياست و سرانجام نهضت جاودانة عاشورا، حسين (ع) را دارد كه دربردارندة تمامي كمالهاو حماسههايي است كه در روز عاشورا آفريده شد. كه راه را براي كمال مطلق انسان هموارميكند و فرصت اوج به آسمان لايتناهي كمالها را فراهم آورد.
2ـ يافتن قالبهاي نو براي عرضة ارزشها:
نهضت عاشورا هنگامي ميتواند دراحياي ارزشها مؤثر باشد كه با روشهاي نو عرضه شود. اكنون كه ارتباطات بر تماميزندگي بشر گسترده شده و در پناه آن پيچيدهترين برنامههاي فرهنگي به سراسر دنيافرستاده ميشود، فقط به وعظ، خطابه و منبر نميتوان بسنده كرد، بلكه استفاده ازاهرمهاي پيشرفته نيز ضرورت دارد. به عبارت ديگر، خوشبختانه قيام عاشورا انعطافپذيري بسيار دارد و قابليتهاي آن براي قالبهاي هر عصري بسيار است.
3ـ هدايت عزاداريها و بهره برداري از آنها:
از سنتهاي بسيار در فرهنگ تشيععزاداري و سوگواري است. شيعه در دامان عزاداري و سوگواري توانسته، معارف خود راگسترش دهد و خود را به جهان بشناساند. آنچه بايد بدان توجه شود اين است كه ايناهرم بايد همچنان قدرتمند و پرتپش برجا بماند و فقط به مراسمي سنتي و كليشهايتبديل نشود تا تمامي اهدافي كه در پس اين مراسم قرار دارد به فراموشي سپرده شود.
سوگواري و عزاداري اهرمي قدرتمند است كه تواناييها و قابليتهاي بيشماريدارد. در ساية اين مراسم ميتوان حركتهاي عظيمي را آفريد و از آن بهره برداريهايبسياري كرد. گاه در ميان اين عزاداريها حركتهايي مشاهده ميشود كه از اوج ارادت وعشق عزاداران حكايت دارد. اگر اين حالتها و عشق و محبتها در مسير صحيح هدايتشود و از سيل اشكها به خوبي استفاده گردد، بسياري از مشكلات جهان اسلام از ميانخواهد رفت و قدرت مسلمانان چندين برابر خواهد شد؛ چنان كه حضرت امام ؛ دربارةعزاداري براي امام حسين (ع) ميفرمايد:
مجلس عزا، نه براي اين است كه گريه بكنند براي سيدالشهدا و اجر ببرند. البتهبراي اين هم است كه مهم آن جنبة سياسي است كه ائمة ما در صدر اسلام نقشهاش راطرح كردهاند كه تا آخر باشد و اين اجتماع تحت يك بيرق، اجتماع يك ايده و هيچ چيزنميتواند اين كار را به مقداري كه عزاي سيدالشهدا در او تأثير دارد، تأثير داشته باشد.
به اميد آن كه روزي فرا رسد كه تمامي ارزشهاي والاي عاشورا، با روشهاييمطلوب به جهان صادر شود، كه در اين صورت جامعة اسلامي در گسترش معارف اسلاميبسيار موفقتر از گذشته خواهد شد.
تأثير قيام عاشورا در انقلاب اسلامي ايران
هدف مشترك قيامهاي انبيا و معصومان : تقويت و حفظ كلمة توحيد، احيايارزشهاي الهي و انساني، تعالي بشر و اقامة عدل و قسط در جامعه است. اگر از اين ابعادبه نهضت حسيني بنگريم، بيترديد بهترين و والاترين تأثير آن انقلاب اسلامي ايران راشاهد خواهيم بود. حركتهاي مردمي و انقلابي ملت ايران و رهنمودها و عملكردحضرت امام ؛، رهبر و بسيج كنندة مردم، دليل مثبتي بر اين مدعاست.
شهادت خواهي مردم در قبل و بعد از انقلاب اسلامي، به پيروي از مشي سالارشهيدان حضرت حسين بن علي 8 بوده است. شعارهاي تودة مردم در جريان انقلاباسلامي و بويژه شهادت در هشت سال دفاع مقدس بيان كنندة تأثير ژرف عاشورا درفرهنگ اصيل است، اوج راهپيماييها و تظاهرات مردم و نقطة عطف بسيج مردمي ومبارزه بر ضد رژيم ستم شاهي در روزهاي تاسوعا و عاشوراي سال 1357 بود؛ همچنانكه حضرت امام ؛ نيز نهضت عظيم خويش را بر ضد رژيم از روز دوازدهم ماه محرم آغازكرد، و در اين باره ميفرمايد: «محرم ماهي است كه عدالت در مقابل ظلم و حق در مقابلباطل قيام كرد و به اثبات رسيده است كه در طول تاريخ هميشه حق بر باطل پيروز شدهاست». در جايي ديگر دربارة اهداف قيام حسيني ميفرمايد: «قيامشان و انگيزهشاننهي از منكر بود و اين كه هر منكري بايد از بين برود و از جمله حكومت جور بايد از بينبرود.»
تأثير گذاري قيام كربلا در انقلاب اسلامي ايران را با توجه به موارد زير ميتوانبررسي كرد:
الف) اهداف آرمانهاي انقلاب اسلامي و مشابهت آنها با قيام عاشورا؛ از جملهآزادي، احياي دين، برقراري عدالت اجتماعي، پيوند ديانت و سياست و...
ب) عملكرد رهبر انقلاب اسلامي ايران در بسيج تودهها، با توجه به اهدافحركت احياكنندة حضرت حسين بن علي(ع).
ج) سمبلها و شعارهاي مردم به هنگام انقلاب و اوجگيري قيام آنان، درزمانهاي ويژه، مانند تاسوعا و عاشورا.
با وجود تشابه بين اهداف قيام عاشوراي حسيني و انقلاب اسلامي ايران، ازتفاوتهاي ميان اين دو حركت عظيم اسلامي و انساني نبايد غافل بود.
نتيجه:
سه عامل، در نهضت عاشورا نقش اصلي را ايفا ميكردند، ولي مهمترين عامل كهميتوانست دو عامل ديگر را نيز دربرگيرد، مسئلة امر به معروف و نهي از منكر بود، تحققچنين امري، نياز به فداكاريها و ايثارها، صبر و مقاومت و شهادتطلبي و ارزشهايديگر اسلامي داشت كه همة اين روشها به گونة احسن در پديد آورندگان نهضت عاشوراوجود داشت.
بنابراين، هدف امام حسين (ع) از قيام اين بود كه با قطع ايادي كفر و نفاق، بارديگر سنت پيامبر 6 را زنده كند و بدعتها را برچيند. بر همين اساس، دستاوردهايقيام امام حسين (ع) را با توجه به اهداف و پيامهاي امام و آنچه در زندگي مردم مسلمانديده شده، ميتوان در موارد زير خلاصه كرد:
1ـ رسوايي حكومت ننگين بني اميه و يزيد؛
2ـ نابودي حكومت طاغوتيان و براندازي برنامههاي ضد ديني و در هم شكستنحصار ساختگي ديني بني اميه؛
3ـ شهادتطلبي و قهرمان پروري و تقويت بنيههاي دفاعي، در عرصههايگوناگون براي حفظ دين و نگهداري از اصول و اركان شريعت؛
4ـ صبر و مقاومت در برابر حوادث؛
5ـ شجاعت، قاطعيت و صلابت ديني؛
6ـ اخلاص و خشنودي به رضاي خدا؛
7ـ روحيه سلحشوري و قدرت عظيم معنوي؛
8ـ وفاداري و برادري؛
9ـ افشاگري و آگاهي بخشي؛
10ـ بيداري مردم و احساس گناه در وجدان هر مسلمان، هنگام سكوت در برابرطاغوت؛
11ـ جايگزيني اخلاق جديد، به جاي اخلاق جاهلي؛ به عبارت ديگر، نهضتامام حسين (ع) موجب پيدايي اخلاق برتر شد و افكار انسانها را در چگونگي انتخابزندگي، تغيير داد.
امام حسين (ع) الگويي شايسته و ارزشمند است و قيام خونين او را انسانهايبسياري سرمشق خود قرار ميدهند؛ سيدالشهدا (ع) خود نيز ميفرمايد: «فلكم فيَّ اُسوة»
قيام عاشورا نه فقط براي مسلمانان، بلكه براي غير مسلمانان نيز سر مشق و الگواست؛ چنانكه مهاتما گاندي رهبر بزرگ هند نيز عاشوراي حسيني را سرمشق خود قرارداده و ميگويد كه من زندگي امام حسين، آن شهيد بزرگ اسلام را به دقت خواندهام وتوجه فراوان به صفحهها كربلا كردهام و بر من روشن شده كه اگر هندوستان ميخواهديك كشور پيروز باشد، بايستي از قيام امام حسين (ع) سرمشق بگيرد.
واقعة كربلا و نهضت حسيني از بيمانندترينهايي است كه در تاريخ اسلام واقعشد و دگرگونيهاي عظيم در جامعه بشري پديد آورد. اين حادثه عظيم، به تمام جهانمنتشر شده و دلهايي را لرزانده و اشكهايي را جاري كرده است.
سيدالشهدا (ع) در اين مكتب به ما نشان داده كه دردهاي بزرگ را چگونه بايددرمان كرد و ايدههاي بزرگ را چگونه بايد محقق نمود. مكتب او زندگي ساز، فرياد آفرينو عصيان ساز برضد نابسامانيها، استبدادها و استكبارهاست.
جايگاهي كه حسين (ع) در برابر دوست و دشمن و در مسير زندگي ميگرفت،درس افتخار، فضيلت، مناعت طبع، وحدت و عدالت، آزادي و استقلال، رابطة با خود وخداوند، درس رابطه زندگي، درس هدفداري، مسئوليت اجتماعي، تعهد داري، امامت والگوبودن، امانتداري، بيداري و سكوت نكردن، مقاومت و صبر، صفا و جوانمردي،غيرت، وفاداري، احترام به مقدسات و درس اخلاص و يگانگي است كه، همة اين درسهافوق از نهضت حسيني نشئت گرفته است.
نهضت كربلا، بيترديد در احياي اسلام و ارزشهاي اسلامي نقشي كارساز وحياتي داشت، و به فرمودة حضرت امام خميني ؛ «اسلام را سيدالشهدا (ع) زنده نگهداشته است.» ترسيم خط سرخ شهادت و آزادي «هيهات من الذلة» و «كل يوم عاشورا وكل ارض كربلا» پيام جاويدان و ماندگار نهضت حسيني است.
وجود امام حسين (ع) و واقعهاي به نام عاشورا در تاريخ، فرهنگ و ادبيات ايرانتأثير به سزايي داشته است. وقتي جواني در سال 2002 و در دنيايي با علم و تكنولوژيپيشرفته و در عصر ارتباطات و تحولات زندگي ميكند، بيشك بايد واقعة عاشورا وشخصيت والاي امام حسين (ع) به گونهاي براي او ترسيم شود كه نشاط آور و حياتبخش باشد و آيا بحثي نشاط آورتر از بحث شهادت وجود دارد؟
اگر چنين موضوعهايي براي جوانان، به زبان خودش و متناسب با روحية شاداب وپوياي او بيان شود، بيشك فطرت پاك جوان به راحتي آن را ميپذيرد، اما مشكل در اينجاست كه زبان جوانان را نميشناسيم. آنان كه فكر ميكنند بايد با جوان امروز با زبان صدسال گذشته سخن گفت، در اشتباه به سر ميبرند.
همچنين بايد عاشورا را هنرمندانه بنگريم كه از علتهاي ماندگار بودن عاشورانيز همين جهت هنري آن است. در تاريخ شايد حوادثي فجيعتر از عاشورا نيز به وقوعپيوسته، اما فاعل و عامل اين وقايع به هنرمندي امام حسين (ع) نبوده و اگر به تاريخعاشورا چنين نگريسته شود و علاوة بر شور حسيني، شعور حسيني نيز برانگيخته شود،قلبها راضي و فكرها قانع خواهد شد و اما اگر فقط به بعد شور حسيني تكيه شود،تحريفهاي متعددي پديد خواهد آمد.
چكيده
قيام عاشورا، رخدادي است كه تاريخ اسلام، حتي تاريخ بشريت همانندي برايآن سراغ ندارد. جايگاه بلند عاشورا آنرا بصورت رويداد جاودانهاي درآورده است كههمچون نگين درخشان بر تارك تاريخ و فرهنگ بشري ميدرخشد. باوجود دستانتحريف گري كه در خلال چهارده قرن در پي تحريف حقيقت ارزشهاي نهضتحسيني(ع) برآمدهاند، آنچه از عاشورا براي ما به يادگار مانده، از چنان عمق و غناييبرخوردار است كه تا فرجام تاريخ پيام آور ارزشهاي والاي انساني و الهام بخش انسانهايآزاده و خداجو خواهد بود عاشورا از دير باز مظهر عشق به خداوند و تسليم محض در برابراو و سمبل قيام در راه دين و آزادي خواهي و شهادتطلبي بوده است.
قيام عاشورا در دل باطل هراس و اندام حق، توان و در شريان خشك حق باورانخون حق جويي تزريق كرد، حق ستيزان را اميدوار و باطل ستيزان را مأيوس ساخت وتحولي بس شگرف در فرهنگ عمومي و انقلاب سترگ در فرهنگ سياسي جهان ايجادكرد. اگر قيام عاشورا و فداكاري خاندان پيغمبر 6 نبود طاغوتيان آن زمان، بعثت وزحمات جانفرساي نبي اكرم 6 را به نابودي كشانده بودند.
فرهنگ عاشورا فرهنگ ياري دين در تمام جهات است فرهنگ ظهور فعليتبخشيدن به همه قوانين اسلام و توجه تام به اسلام ناب محمدي 6 است؛ در فرهنگعاشورا سياست، فضيلت، علم و عدالت و عزت انساني با يكديگر عجين شدهاند و هريكبدون ديگري بي معني و بي مفهوم است و در شعاع ديگري فعليت پيدا ميكند مگراجراي عدالت سياسي، حقوقي، اقتصادي جداي از فضيلت و بي توجهي به عزت انسانيامكانپذير است پيامبر 6 فرمود: «حسين از من است و من از حسين، هر كه حسينرا دوست بدارد خداي او را دوست دارد. حسين فرزندي از فرزندان انبياء است». اين سخنبزرگ از پيامبر بزرگوار اسلام اتصال معنوي و روحاني و پيوستگي سالار شهيدان را بهنهضت انبياء و پيوستگي او را به حق نشان ميدهد و اين اصل راز نهضت حسيني، كهاحياء كننده دين نبي و سنت محمد 6، اسلام ناب و اسلام انقلابي است. تشيع سرخعلوي در نهضت سرخ حسيني شكوفا گرديده است و بزرگداشت سنت شهادت حسينيبزرگداشت راه انقلاب و انبياست، در اين مقاله بطور اجمالي به بررسي عوامل مثبت زندهنگه داشتن قيام عاشورا پرداخته شده است.
اميد است همه ما بتوانيم در سالي كه از سوي مقام معظم رهبري به سال عزت وافتخار حسيني نامگذاري شده است از رهروان و ادامه دهندگان واقعي نهضتحسيني(ع) باشيم.
1ـ ارجمند محبي، «شهادت و ايثار در تعاليم عاشورايي امام»، مجموعه مقالاتدومين كنگره بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام،جلد سوم، بهار 1376.
2ـ اشتهاردي، محمد علي، «پيامدها و دستاوردهاي نهضت عاشورا»، گلستانقرآن، مؤسسة نمايشگاههاي فرهنگي ايران، شماره 159، ارديبهشت 1380.
3ـ امين زاده، محمدرضا، «امام در پيوند با عاشورا»، مجموعه مقالات دومينكنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام، جلد اوّل،بهار 1376.
4ـ انصاري، عليرضا، «نقش اهل بيت در نهضت عاشورا»، مجموعه مقالاتدومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام،جلد سوم، بهار 1376.
5ـ پوريعقوبي، غلام علي، «بررسي مواضع سياسي امام و پيوند آن با فرهنگعاشورا»، مجموعه مقالات دومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا،مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام، جلد اول، بهار 1376.
6ـ حقيقت، سيد صادق، «اهداف كلي قيام عاشورا»، مجموعه مقالات دومينكنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام، جلدسوم، بهار 1376.
7ـ سعيديمهر، محمد، «تحليل معرف شناختي مباني كلامي در نهضتعاشورا»، مجموعه مقالات دومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا،مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام، جلد دوم، بهار 1376.
8ـ سالمي، محمد تقي، «ايثار و شهادت از ديدگاه حسيني»، مجموعه مقالاتدومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام،جلد سوم، بهار 1376.
9ـ شوشتري، جعفر، اشك روان بر امير كاروان، مؤسسه مطبوعاتي دارالكتاب،چاپ ششم، اسفند 1378.
10ـ قائمي، علي، در مكتب مهتر شهيدان حضرت امام حسين، انتشارات اميري،چاپ اوّل، پاييز 1375.
11ـ محمدي اشتهاردي، محمد، سيرة چهارده معصوم، نشر مطهر، چاپ اوّل،بهار 1377.
12ـ مريجي، شمس الله، «پيامدهاي اجتماعي نهضت حسيني»، معرفت،مؤسسة آموزشي و پژوهشي امام خميني، شماره 8، آبان 1381.
13ـ موسوي، سيدرضا، آشنايي با نهضت حسيني، انتشارات دانشگاه فردوسيمشهد، چاپ اوّل، بهار 1381.
14ـ موسوي، سيد مهدي، «نگاهي به قابليتها و روشهاي بهره برداري ازنهضت عاشورا»، مجموعه مقالات دومين كنگرة بينالمللي امام خميني و فرهنگعاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام، جلد دوم، بهار 1376.
15ـ مطهري، مرتضي، حماسة حسيني، انتشارات صدرا، جلد اوّل، دوم و سوم،چاپ دهم، 1372.
16ـ نصري، محسن، «رويكرد جامعهشناختي به نهضت عاشورا»، مجموعهمقالات دومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشرآثار امام، جلد دوم، بهار 1376.
17ـ وفايي سعدي، خسرو، «واقعيت و آرمان در قيام عاشورا»، مجموعه مقالاتدومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام،جلد اوّل بهار 1376.
18ـ هديان رستاني، الهه، «نقش امام خميني در احياي تفكر ديني متأثر ازعاشورا»، مجموعه مقالات دومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا،مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام، جلد اوّل، بهار 1376.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خانمی که در جشن خیابانی و مهمانی یک کیلومتری عید سعید غدیر شهر پرند گفته بود دوست دارد چادر سر کند ، در روز تولدش چادری شد و یک سفر کربلا و نجف به وی هدیه داده شد.
محتوای ثامن
این کانال مخصوص جهادگران تبیین است
https://eitaa.com/samen_pirbakran
هدایت شده از خبرگزاری بسیج شهرستان فلاورجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نماهنگی زیبا از تجمع و جشن بزرگ خانواده های آسمانی
🔰این تجمع روز جمعه به مناسبت هفته عفاف و حجاب با حضور اقشار مختلف در پارک میثم شهر فلاورجان برگزار گردید.
#اجتماع_مردمی_عفاف_وحجاب
بسم الله الرحمن الرحیم
☑️چرا ما باید حجاب اجباری داشته باشیم ؟
⏯آیه «....لا اکراه فی الدین ...» را زیاد خوانده و شنیده و دیده آید.اما معنای که عامه مردم از این آیه استنباط می کنند،دقیق و واقعی نیست!از این آیه فقدان اجبار و اکراه در پذیرش دین برداشت میشود! اما وقتی کسی وارد یک دین میشود ،رعایت قوانین آن برای او لازم است و نمیتواند بخشی نگر باشد یعنی بخشی از دین را انتخاب کرده و بخشی دیگر را رها کند...
_از طرف دیگر احکام اسلامی دو جنبه دارند :جنبه فردی و جنبه اجتماعی.
_حجاب هم مانند دیگر واجبات دینی بر همه مسلمانان واجب است ؛اما اجباری در اجرای آن در حوزه فردی وجود ندارد.برای نمونه اگر کسی در خانه خود یا مهمانی خصوصی ،در جلوی نامحرم حجاب نداشته باشد ،گناه کرده است ،اما کسی از او بازخواست نمیکند ؛مانند کسی که واجب مهمی را مانند نماز ترک کند!
_اما در جایی که امور جنبه اجتماعی پیدا میکند وضع فرق میکند ؛ زیرا کارها و افعال ما فقط به خود ما مربوط نمیشود و بر روی دیگران و جامعه هم اثر میگذارد!!!
_به همین دلیل در همه کشورها قوانین اجباری برای پوشش وجود داشته و دارد،فقط مسئله این است که مقدار این پوشش تفاوت می کند؛ چرا که پوشش هر فرد در اجتماع و کوچه و خیابان و...روی دیگران هم اثر میگذارد...
_ بنابراین چیزی به نام حجاب اجباری وجود ندارد!!!و آنچه در بخش اجتماعی مطرح است ،پوشش الزامی است که در همه کشورها وجود دارد و طبیعتاً در کشور ما با اکثریت جمعیت مسلمان ،مبنای این قانون پوشش ،قوانین اسلامی هستند...
_از سویی ما در حوزه پوشش هم در این کشورها با یک قوانین ویژه روبرو هستیم.با اینکه در حوزه فردی خود بابت هر پوشیدنی آراد هستند ولی در مراکز عمومی مانند دانشگاه و خیابان و...ملزم به رعایت ضوابط عمومی هستند.
_برای نمونه دانشجویان ملزم به رعایت قوانینی در حوزه ضوابط پوششی با عنوان «student dress code»هستند،که به اطلاع دانشجویان و دانش آموزان می رسد.مثلادر دانشگاه آکسفورد قوانین ذیل برای دانشجویان لازم الاجرا است : الف:هیچ دانشجویی اجازه پوشیدن لباس تنگ و خارج از عرف را ندارد؛ و دختران اجازه پوشیدن لباس کوتاه بالای زانو ،باز و بدون آستین را ندارند.
ب:پسران دانشجو نیز اجازه بلند کردن ریش و مدل های موی نامناسب را ندارند.
ج:تمام دانشجویان دختر و پسر موظف به انتخاب کت و شلوار یا کت و دامن بلند با پیراهن سفید هستند ؛ پسران باید از پاپیون یا کراوات مشکی و سفید و دختران از جوراب مشکی استفاده کنند.
🟢 نتیجه گیری
پس حوزه اجتماعی هر کشوری با حوزه فردی و خانوادگی آن متفاوت است.و آنچه ضوابط اجتماعی را مشخص می کند ،ارزش ها و هنجارهای عرفی ،شرعی و قانونی آن کشور است.
در جمهوری اسلامی ایران آنچه حجاب نامیده می شود بر اساس سه مولفه ( ارزش ها و هنجارهای عرفی و آموزه های شرعی و قانونی)است یعنی افزون بر دستور دینی و مسائل قانونی ،اگر به تاریخ ایران و آثار بجای مانده از دوره باستان تا کنون نگاه کنیم میبینیم که نخستین ساکنان آریایی زنان شان پوشیده بودند و پیراهن و شلوار های بلند به تن داشته اند( تخت جمشید و سنگ نوشته های آن موید این مطلب است)
_تاریخچه غرب نشان می دهد پوشش موجب تکریم زن و عدم پوشش منجر به تقلیل کرامت زن به مثابه کالای مصرفی و جنسی میشود.چنانچه در المپیک اخیر تیم ژیمناستیک زنان آلمان با لباسی در المپیک شرکت کردند که از مچ تا گردن را می پوشاند و آستین های تا زیر مچ دارد.در مواجهه با علت و چرایی این قضیه آلمانی ها گفتند قصدشان از انتخاب این لباس این بوده که با نگاه جنسیت زده به ورزش مقابله کرده و مانع از نگاه جنسیتی به زنان شوند...
🖌سهراب خلیلی
هفته گرامی داشت عفاف و حجاب
تیرماه ۱۴۰۲
💠 جلوی قانون اساسی نایستید
🔸 بر اساس اصل دهم قانون اساسی، " از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است، همه قوانین و مقررات و برنامه ریزی های مربوط باید در جهت آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد. "
🔸این روزها از سوی برخی افراد، شاهد پیشنهاد موادی در مورد #حجاب و عفاف هستیم که در نهایت نه تنها ولنگاری موجود درجامعه را درمان نمی کند بلکه موجب گسترش بی بند و باری در جامعه می شود.
◀️ به عبارت دیگر، هم وضعیت نگران کننده فعلی، هم برخی پیشنهادهای سطحی در مورد مواد قانونی لایحه عفاف و حجاب در نهایت، تیشه به ریشه نهاد بنیادی خانواده می زند و این، ایستادن جلوی قانون اساسی است.
*هرکس ایران و ایرانی را دوست دارد، این متن را چندین بار بخواند و منتشر کند* 👇👇👇👇
✍️ *حدود یک ماه قبل، در سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به تاجیکستان، در کمال تعجب کارخانه «پهباد سازی» ایران در تاجیکستان را افتتاح شد* .
ابتدا موضوع کمی عجیب بود؛ زیرا تاجیکستان در دولت روحانی به شدت از ایران فاصله گرفته و به دامان ترکیه افتاده بود و این چرخش یکبارهی تاجیکستان و به تبع آن ایران، بسیار عجیب بهنظر میرسید.
بعدا خبر رسید که یکی از مهمترین دلایل خروج آمریکا از افغانستان، برنامه چندوجهی طراحی شده در اتاقهای فکر صهیونیستی برای مقابله با نفوذ ایران بود؛ هرچند در این خروج، برای مهار چین و روسیه هم برنامه داشتند؛ اما هدف اصلی، فلج کردن ایران بود.
ماجرا از این قرار بود که آمریکا با طالبان، در پشت پرده به توافق رسیده بود که به راحتی افغانستان را تحویل آنها دهد؛ به شرطی که طالبان در مرزهای شمالی با جمهوریهای استقلالیافته - مخصوصا تاجیکستان که حدود هزار کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد- یک گروه تروریستی به نام «جنگجویان بدخشان» بوجود آورد که هدف اصلی آنها حمله به مرزهای وسیع تاجیکستان و ناامن کردن آن باشد.
به این ترتیب، سرمایهگذاری ششصد میلیارد دلاری چین برای احیای جاده ابریشم از طریق خشکی، به شکست میانجامید.
با احیاء جاده ابریشم، ایران محور مرکزی ترانزیت کالا از چین و هند و روسیه به آسیای جنوب غربی و اروپا میشد و این یعنی تا چند سال آینده ایران به عنوان «قلب جهان» (هارتلند)، در معادلات جهانی جایگاهی مییافت که کوچکترین ناآرامی در آنجا، اقتصاد دنیا را تحت تاثیر قرار میداد.
نفع این قرارداد برای ایران، به حدی بود که میزان درآمد ایران از #ترانزیت_کالا، به تنهایی به چندین برابر پول نفت میرسید و این یعنی، نظم نوین جهانی بر پایه هژمونی ایران و هم پیمانان منطقهای آن!
متاسفانه رسانههای داخلی اصلا این حقایق میدانی را برای مردم تبیین نکردند و حتی رسانههای منتسب به جبهه انقلاب، در این بین، به شدت در زمین حریف بازی کردند.
اگر خاطرتان باشد تا قبل از سفر سردار باقری به تاجیکستان، طالبان چند بار، سربازان مرزی و روستاهای تاجیکستان را به دستور آمریکا مورد هدف قرار داد؛ اما خوشبختانه صادرات اولین نمونه پهبادهای تجسسی و تهاجمی ایران، آرزوهای سیاستمداران آمریکایی را به خاکستر تبدیل کرد.
در همین زمینه، در ماههای گذشته دو سفر به شدت مهم و تاثیرگذار به کشور انجام شد:
سفر وزیر دفاع چین و نیز رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه به ایران.
اگر رسانهها فقط دستاوردها و قراردادهای منعقده -تا آن بخش که محرمانه نیست- را درست به اطلاع مردم رسانده بودند، این بزرگترین عامل اتحاد و ایجاد امید در بین مردم میشد؛ اما به هرحال این روشنگری صورت نگرفت.
به غیر از این موارد، عضویت ایران در پیمان «شانگهای» و عضویت در «بریکس»، خود شاهکارهای اقتصادی بودند که آثار آن بعدها نمایان میشود.
همچنین رسانههای فشل داخلی، از قرارداد بیست ساله «ونزوئلا» با ایران حرفی نزدند؛ در حالیکه ایران امروز به واسطه صادرات گاز مایع به ونزوئلا توانسته، برای اولین بار در تاریخ، بسیار بیشتر از قطر از میدان گازی مشترک برداشت کند که قبلا به خاطر تحریم و نداشتن مشتری نمیتوانست.
مادورو #برای_همیشه ایران را در سود پالایشگاههای ونزوئلا سهیم کرد؛ زیرا تحریم آمریکا، منجر به تعطیلی آنها شده بود و هیچ کشوری حاضر نمیشد پالایشگاههای آنها را راهاندازی کند و آنها در تولید بنزین خودشان هم دچار مشکل بودند.
خوشبختانه ایران با این کار، از حدود دو سال آینده، سالی فقط پانزده میلیارد دلار، از پالایشگاههای ونزوئلا درآمد خواهد داشت و این غیر از واگذاری معادنی هست که ایران در آنجا به بهره برداری میرساند و در نصف سود آن شریک میشود!
غیر از این، کشور ونزوئلا در این کم آبی جهانی، یکی از پرآبترین کشورهای دنیاست؛ بهطوری که سی و پنج میلیون هکتار زمین مرغوب با آب فراوان برای کشت دارد؛ اما بهخاطر نداشتن تکنولوژی و دستگاههای کشاورزی، فقط از ده میلیون هکتار آن استفاده میکند و بیست و پنج میلیون هکتار آن، دست نخورده باقی مانده است که در قرارداد بیست ساله با ایران، قرار شد آن زمینها برای کاشت گندم و کالاهای استراتژیک کشاورزی، در اختیار ما قرار گیرد.
#⃣ #جهاد_تبیین
بسم الله الرحمن الرحیم
☑️چرا ما باید حجاب و پوشش اسلامی داشته باشیم ؟
⏯آیه «....لا اکراه فی الدین ...» را زیاد خوانده و شنیده و دیده آید.اما معنای که عامه مردم از این آیه استنباط می کنند،دقیق و واقعی نیست!از این آیه فقدان اجبار و اکراه در پذیرش دین برداشت میشود! اما وقتی کسی وارد یک دین میشود ،رعایت قوانین آن برای او لازم است و نمیتواند بخشی نگر باشد یعنی بخشی از دین را انتخاب کرده و بخشی دیگر را رها کند...
_از طرف دیگر احکام اسلامی دو جنبه دارند :جنبه فردی و جنبه اجتماعی.
_حجاب هم مانند دیگر واجبات دینی بر همه مسلمانان واجب است ؛اما اجباری در اجرای آن در حوزه فردی وجود ندارد.برای نمونه اگر کسی در خانه خود یا مهمانی خصوصی ،در جلوی نامحرم حجاب نداشته باشد ،گناه کرده است ،اما کسی از او بازخواست نمیکند ؛مانند کسی که واجب مهمی را مانند نماز ترک کند!
_اما در جایی که امور جنبه اجتماعی پیدا میکند وضع فرق میکند ؛ زیرا کارها و افعال ما فقط به خود ما مربوط نمیشود و بر روی دیگران و جامعه هم اثر میگذارد!!!
_به همین دلیل در همه کشورها قوانین اجباری برای پوشش وجود داشته و دارد،فقط مسئله این است که مقدار این پوشش تفاوت می کند؛ چرا که پوشش هر فرد در اجتماع و کوچه و خیابان و...روی دیگران هم اثر میگذارد...
_ بنابراین چیزی به نام حجاب اجباری وجود ندارد!!!و آنچه در بخش اجتماعی مطرح است ،پوشش الزامی است که در همه کشورها وجود دارد و طبیعتاً در کشور ما با اکثریت جمعیت مسلمان ،مبنای این قانون پوشش ،قوانین اسلامی هستند...
_از سویی ما در حوزه پوشش هم در این کشورها با یک قوانین ویژه روبرو هستیم.با اینکه در حوزه فردی خود بابت هر پوشیدنی آراد هستند ولی در مراکز عمومی مانند دانشگاه و خیابان و...ملزم به رعایت ضوابط عمومی هستند.
_برای نمونه دانشجویان ملزم به رعایت قوانینی در حوزه ضوابط پوششی با عنوان «student dress code»هستند،که به اطلاع دانشجویان و دانش آموزان می رسد.مثلادر دانشگاه آکسفورد قوانین ذیل برای دانشجویان لازم الاجرا است : الف:هیچ دانشجویی اجازه پوشیدن لباس تنگ و خارج از عرف را ندارد؛ و دختران اجازه پوشیدن لباس کوتاه بالای زانو ،باز و بدون آستین را ندارند.
ب:پسران دانشجو نیز اجازه بلند کردن ریش و مدل های موی نامناسب را ندارند.
ج:تمام دانشجویان دختر و پسر موظف به انتخاب کت و شلوار یا کت و دامن بلند با پیراهن سفید هستند ؛ پسران باید از پاپیون یا کراوات مشکی و سفید و دختران از جوراب مشکی استفاده کنند.
🟢 نتیجه گیری
پس حوزه اجتماعی هر کشوری با حوزه فردی و خانوادگی آن متفاوت است.و آنچه ضوابط اجتماعی را مشخص می کند ،ارزش ها و هنجارهای عرفی ،شرعی و قانونی آن کشور است.
در جمهوری اسلامی ایران آنچه حجاب نامیده می شود بر اساس سه مولفه ( ارزش ها و هنجارهای عرفی و آموزه های شرعی و قانونی)است یعنی افزون بر دستور دینی و مسائل قانونی ،اگر به تاریخ ایران و آثار بجای مانده از دوره باستان تا کنون نگاه کنیم میبینیم که نخستین ساکنان آریایی زنان شان پوشیده بودند و پیراهن و شلوار های بلند به تن داشته اند( تخت جمشید و سنگ نوشته های آن موید این مطلب است)
_تاریخچه غرب نشان می دهد پوشش موجب تکریم زن و عدم پوشش منجر به تقلیل کرامت زن به مثابه کالای مصرفی و جنسی میشود.چنانچه در المپیک اخیر تیم ژیمناستیک زنان آلمان با لباسی در المپیک شرکت کردند که از مچ تا گردن را می پوشاند و آستین های تا زیر مچ دارد.در مواجهه با علت و چرایی این قضیه آلمانی ها گفتند قصدشان از انتخاب این لباس این بوده که با نگاه جنسیت زده به ورزش مقابله کرده و مانع از نگاه جنسیتی به زنان شوند...
🖌سهراب خلیلی
هفته گرامی داشت عفاف و حجاب
تیرماه ۱۴۰۲
هدایت شده از کانال عصر امید
🌱باهم شیرحلال مادران تاثیرکرد
🌹بچه ها دارن از بازارپرچم میخرند
🌹🏴🌹🏴🌹🏴🌹🏴
#زیر_علمت_امن_ترین_جای_جهانست
#در_زیر_خیمه_اش_همه_یک_خانواده_ایم
#فرزندآوری
#نجات_ایران
#نسل_جوان
#فاخته_۴۳۱
@asromid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این نوحه به عنوان نوحه سراسری در ایام محرم در دفاع از حجاب وعفاف خوانده خواهد شد.
لطفا در تمامی گروه ها پخش شود؛ تا مثل سرود سلام فرمانده بازتاب گسترده داشته باشد.
شما هم با پخش در ثواب شریک شوید.
🔴 https://eitaa.com/madahanpirbakran
|علویات|: به امیرالمومنین(ع) عرض کرد؛
سفارش و نصیحتی به من نمایید.
فرمود:
سفارشم به تو این است؛
که کار خیر و نیک خود را
هر قدر زیاد هم بود، هرگز زیاد نشمار
و #گناهت را هر قدر هم کوچک بود،
آن را اندک ندان!
_تحفالعقول،صفحۀ۲۰۲
|علویات|: ●آقا امیرالمؤمنین(علیهالسلام):
صرفاً به دلیل اتهام
کسی را سرزنش نمیکنم؛
و صرفاً به دلیل #گمان و حدس
کسی را عِقاب نمیکنم!
@alaviaat | شرحنهجالبلاغه،ج۳ص۱۴۸
|علویات|: ●آقا امیرالمؤمنین(علیهالسلام):
چیزی را که #نمیدانی نگو،
و همینطور همهی آنچه را هم که میدانی نگو!
@alaviaat | نهجالبلاغه،حکمت۳۷۴
|علویات|: وقتی میخواهیم شکر یا برنج وزن کنیم
با ترازو وزن میکنیم،
دمای هوا را با دماسنج اندازه میگیریم و...
اما اگر بخواهیم انسانی را بسنجیم؛
او را با #امیرالمومنین(ع) میسنجیم.
ما شیعه و پیرو علی(ع) هستیم
مردم اعمال ما را به حساب او میگذارند!
_امامموسیصدر
|علویات|: ●آقا امیرالمؤمنین(علیهالسلام):
هر مردی نسبت به رفتاری که
با #همسرش داشته باشد؛
مورد بازخواست قرار خواهد گرفت.
@alaviaat | غررالحکم،حدیث۶۳۶۷
|علویات|: ●آقا امیرالمؤمنین(علیهالسلام):
بدهی زیاد راستگو را به دروغگو تبدیل میکند
و باعث میشود کسی که همیشه
به تعهداتش عمل میکند، #خلفوعده کند.
@alaviaat | غررالحکم،حدیث۶۱۷۸
|علویات|: بعد از جنگ احد، بدن او
۹۰ زخم کاری برداشته بود
طوریکه وقتی پارچه مرهم را
از زخمی وارد میکردی،
از زخم دیگر خارج میشد!
راوی میگوید با پیامبر به عیادت او رفتیم،
طوری روی قالیچه چرمی افتاده بود
که انگار قطعهای گوشت
تکه تکه شده باشد
نمیشد او را بلند کرد
و روی بستر گذاشت!
پیامبر از حال او به گریه افتاد؛
و گفت: یا ابالحسن؛پاداش
کسی که مثل تو جهاد میکند چیست؟!
در همان روز پیامبر با اصحاب
مجلسی داشت که علی(ع) فرمود:
من با شما میآیم
پیامبر فرمود: با این حال؟!
گفت: بله، پدر و مادرم ب فدایت؛
حتی اگر مرا روی شانه حمل کنند
هرگز تنهایت نمیگذارم....!
این بود فداکاری
و جهاد علی برای اسلام!
#انسانآسمان
هدایت شده از کانال عصر امید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
🔴 مجری میپرسه : مگه دامنهای کوتاه و شلوارهای تنگ چه مشکلی دارن؟
🔹 پاسخ جالب محمدعلی کِلِی ، قهرمان بوکس جهان رو ببین و صفا کن !
🌺 اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌺
#مردان_با_غیرت
#عفاف_حجاب
#حیا
#عفاف_وحجاب
#فاخته_۴۳۱
@asromid
بسم الله الرحمن الرحیم
☑️چرا ما باید حجاب و پوشش اسلامی داشته باشیم ؟
⏯آیه «....لا اکراه فی الدین ...» را زیاد خوانده و شنیده و دیده آید.اما معنای که عامه مردم از این آیه استنباط می کنند،دقیق و واقعی نیست!از این آیه فقدان اجبار و اکراه در پذیرش دین برداشت میشود! اما وقتی کسی وارد یک دین میشود ،رعایت قوانین آن برای او لازم است و نمیتواند بخشی نگر باشد یعنی بخشی از دین را انتخاب کرده و بخشی دیگر را رها کند...
_از طرف دیگر احکام اسلامی دو جنبه دارند :جنبه فردی و جنبه اجتماعی.
_حجاب هم مانند دیگر واجبات دینی بر همه مسلمانان واجب است ؛اما اجباری در اجرای آن در حوزه فردی وجود ندارد.برای نمونه اگر کسی در خانه خود یا مهمانی خصوصی ،در جلوی نامحرم حجاب نداشته باشد ،گناه کرده است ،اما کسی از او بازخواست نمیکند ؛مانند کسی که واجب مهمی را مانند نماز ترک کند!
_اما در جایی که امور جنبه اجتماعی پیدا میکند وضع فرق میکند ؛ زیرا کارها و افعال ما فقط به خود ما مربوط نمیشود و بر روی دیگران و جامعه هم اثر میگذارد!!!
_به همین دلیل در همه کشورها قوانین اجباری برای پوشش وجود داشته و دارد،فقط مسئله این است که مقدار این پوشش تفاوت می کند؛ چرا که پوشش هر فرد در اجتماع و کوچه و خیابان و...روی دیگران هم اثر میگذارد...
_ بنابراین چیزی به نام حجاب اجباری وجود ندارد!!!و آنچه در بخش اجتماعی مطرح است ،پوشش الزامی است که در همه کشورها وجود دارد و طبیعتاً در کشور ما با اکثریت جمعیت مسلمان ،مبنای این قانون پوشش ،قوانین اسلامی هستند...
_از سویی ما در حوزه پوشش هم در این کشورها با یک قوانین ویژه روبرو هستیم.با اینکه در حوزه فردی خود بابت هر پوشیدنی آراد هستند ولی در مراکز عمومی مانند دانشگاه و خیابان و...ملزم به رعایت ضوابط عمومی هستند.
_برای نمونه دانشجویان ملزم به رعایت قوانینی در حوزه ضوابط پوششی با عنوان «student dress code»هستند،که به اطلاع دانشجویان و دانش آموزان می رسد.مثلادر دانشگاه آکسفورد قوانین ذیل برای دانشجویان لازم الاجرا است : الف:هیچ دانشجویی اجازه پوشیدن لباس تنگ و خارج از عرف را ندارد؛ و دختران اجازه پوشیدن لباس کوتاه بالای زانو ،باز و بدون آستین را ندارند.
ب:پسران دانشجو نیز اجازه بلند کردن ریش و مدل های موی نامناسب را ندارند.
ج:تمام دانشجویان دختر و پسر موظف به انتخاب کت و شلوار یا کت و دامن بلند با پیراهن سفید هستند ؛ پسران باید از پاپیون یا کراوات مشکی و سفید و دختران از جوراب مشکی استفاده کنند.
🟢 نتیجه گیری
پس حوزه اجتماعی هر کشوری با حوزه فردی و خانوادگی آن متفاوت است.و آنچه ضوابط اجتماعی را مشخص می کند ،ارزش ها و هنجارهای عرفی ،شرعی و قانونی آن کشور است.
در جمهوری اسلامی ایران آنچه حجاب نامیده می شود بر اساس سه مولفه ( ارزش ها و هنجارهای عرفی و آموزه های شرعی و قانونی)است یعنی افزون بر دستور دینی و مسائل قانونی ،اگر به تاریخ ایران و آثار بجای مانده از دوره باستان تا کنون نگاه کنیم میبینیم که نخستین ساکنان آریایی زنان شان پوشیده بودند و پیراهن و شلوار های بلند به تن داشته اند( تخت جمشید و سنگ نوشته های آن موید این مطلب است)
_تاریخچه غرب نشان می دهد پوشش موجب تکریم زن و عدم پوشش منجر به تقلیل کرامت زن به مثابه کالای مصرفی و جنسی میشود.چنانچه در المپیک اخیر تیم ژیمناستیک زنان آلمان با لباسی در المپیک شرکت کردند که از مچ تا گردن را می پوشاند و آستین های تا زیر مچ دارد.در مواجهه با علت و چرایی این قضیه آلمانی ها گفتند قصدشان از انتخاب این لباس این بوده که با نگاه جنسیت زده به ورزش مقابله کرده و مانع از نگاه جنسیتی به زنان شوند...
🖌سهراب خلیلی
هفته گرامی داشت عفاف و حجاب
تیرماه ۱۴۰۲
🍃🌹🍃
حجاب در بیلبورد/کار منحصر بفرد
🔻محتوای جهاد تبیین در بیلبوردهای شهر کرمانشاه به همت ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرداری همزمان با هفته عفاف و #حجاب نصب شد.
#مطالبهگری_ادامه_دارد
🍃🌹ـــــــــــــــــــــــــ
صـــراط
@roshangari_samen
30.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#خبر_اختصاصی
🔸️مراسم قرعه کشی بزرگ مسابقات فرهنگی مراسم ارتحال حضرت امام(ره)
#مسابقه بزرگ پیام جاودانه
#مسابقه سخنرانی صوتی امام خامنه ای مدظله العالی
#روایت عشق به روح الله
🕑 زمان سه شنبه ۲۷ خرداد ماه، ساعت ۱۰ صبح
👈 در پیام رسان روبیکا روشنا اصفهان
👇👇👇
https://rubika.ir/roshanaesfahan