🍁
🔰 محوریابی سخنرانی رهبر معظم انقلاب در دیدار پرستاران و خانواده شهدای سلامت
🍃🌹🍃
🔻 اشاره به ظرفیت روحی و عقلی عظیم جنس زن که زینب کبری آن را به همه تاریخ و همه جهان نشان داد.
🔹 تاکید کردن بر اینکه زن میتواند اقیانوس عظیمی باشد از صبر و تحمل و دوم اینکه میتواند قله بلندی باشد از خردمندی و تدبیر
🔸 تاکید بر دنبال کردن مسئلهی تعرفه [خدمات پرستاری] به طور جدی توسط وزارت بهداشت
🔹 اشاره به ارزش والای کار پرستاران جهت کمک به نیازمندان
🔸 دعوت از هنرمندان برای ساختن برنامههای هنری جذاب در زمینه سختیهای کار پرستاران
🔺اشاره به اینکه اگر حقایق جامعه، کشور و انقلاب توسط خودمان روایت نشود، دشمن آنرا ۱۸۰ درجه خلاف واقع روایت میکند.
#روشنگری
#ثامن
#روز_پرستار
گزارش روز
👈ریسمان پوسیده!
«احمد شیرزاد» از اعضای طیف تندرو اصلاحطلب و نماینده مجلس ششم، نظام را به کوتاه آمدن در مقابل جبهه استکبار دعوت کرده و نوشته است: «مذاکرهکنندگان و دستگاه سیاست خارجی باید از حرفهای غیرمتعارف و هیجانی اجتناب کنند. اگر در داخل کشور خیلی علیه غربیها شعار بدهند فضای منفی ایجاد میکند و بلافاصله افکار عمومی داخل کشور دچار نگرانی میشود».
👈گزارههای خبری:
«محمدتقی فاضل میبدی» فعال اصلاحطلب که پیشازاین مدعی شده بود که «چون مرگ بر آمریکا گفتیم، زایندهرود خشک شد!»، در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «اگر مذاکره با آمریکا بهصورت مستقیم صورت بگیرد، بهتر است. بههرحال بهجای اینکه طرف اصلی را در اتاق دیگری بنشاند و از طریق دیگری پیام برساند، این مذاکره نیست و فایده لازم را هم ندارد». فیاض زاهد، فعال اصلاحطلب نیز در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «مقامات ایران در مذاکرات نباید به این چوب آنقدر فشار بیاورند که بشکند». حشمتالله فلاحتپیشه نماینده حامی دولت روحانی در مجلس دهم نیز در یادداشتی در روزنامه آرمان مینویسد: «اشتباه دو طرف ایرانی و آمریکایی این است که با پرهیز از مذاکره مستقیم، زمام این بخش از دیپلماسی را به دست کشورهای واسط قرار دادهاند که این کشورهای واسط هرکدام موضوع برجام را از زاویه منافع، دغدغهها و سیاستهای خودشان میبینند».
👈گزاره تحلیلی:
در سیاست خارجی، هیچیک از کشورها صد درصد قابلاعتماد نیستند؛ اما تجربه ثابت کرده است که آمریکا صد درصد غیرقابلاعتماد است. بااینحال اصلاحطلبان تندرو با ابزار تحریف، دیپلماسی مقتدرانه و عزتمند را غیرمتعارف و هیجانی قلمداد نموده و با چنگ زدن بر ریسمان پوسیده هشت سال گذشته، دیپلماسی منفعلانه را تعامل با جامعه جهانی و برد-برد و تنشزدا جا میزنند. در جریان مذاکرات ایران و 1+5 در دولت روحانی، همه تلاشها حمايت از رویکرد «امضای توافق به هر قیمت» و «امضای هر توافقی، بهتر از عدم توافق است» بود و نتيجه اين رويكرد «خسارت محض» به بار آورد. حضرت آیتالله جوادی آملی در دیدار با دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مذاکره با کشورهای جهان را کار سنگینِ علمیِ عمیقِ حقوقی و سیاسی در حوزه بینالملل دانستند و با طرح اين نكته كه برای مذاکره با جهان، فهم و سواد بالغ سیاسی بینالمللی لازم دارد، افزودند: «باید توافقات را بهگونهای نوشت که کسی نتواند زیر آن بزند و از آن خارج شود و از تعهد خود شانه خالی کند. اگر کشوری توانست یکطرفه و یکجانبه از توافق و قرارداد صورت گرفته خارج شود، این یعنی این قرارداد عوامانه نوشته شده است». ايشان با انتقاد از غفلت از تکیهگاهی که در انعقاد برجام محل سوءاستفاده دشمن قرار گرفته تا بر اساس آن از توافق خارج شود، خاطرنشان کردند: «این یعنی همه جوانب کار دیده نشده بود»
✍️#حسين_عباسيان
🔰 اگر حقایق جامعه را روایت نکنید دشمن آنرا ۱۸۰ درجه خلاف واقع روایت میکند/ حادثه تسخیر لانهی جاسوسی را روایت نکردیم، دشمن آنرا دروغ روایت کرده است!
🔻 رهبر انقلاب، صبح امروز: شما روایت کنید حقایق جامعهی خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را. اگرشما روایت نکنید دشمن روایت میکند؛ شما اگر انقلاب را روایت نکنید دشمن روایت میکند؛ شما اگر حادثهی دفاع مقدس را روایت نکنید دشمن روایت میکند، هرجور دلش میخواهد. توجیه میکند، دروغ میگوید، ۱۸۰ درجه با این خلاف واقع، جای ظالم و مظلوم را عوض میکند. شما اگر حادثهی تسخیر لانهی جاسوسی را روایت نکنید که متأسفانه نکردید، دشمن روایت میکند و کرده. دشمن روایت کرده، روایتهای دروغ. این کاری است که ما باید انجام بدهیم، این وظیفهی جوانهای ما است. ۱۴۰۰/۹/۲۱
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✳️✳️خیر خواهی و حمایت از ولی جامعه ازهیچکس ساقط نیست حتی اگر نابینا باشی
[سوره التوبة (9): آيه 91]
لَيْسَ عَلَى الضُّعَفاءِ وَ لا عَلَى الْمَرْضى وَ لا عَلَى الَّذِينَ لا يَجِدُونَ ما يُنْفِقُونَ حَرَجٌ إِذا نَصَحُوا لِلَّهِ وَ رَسُولِهِ (91)
بر ناتوانان و بيماران (كه نمىتوانند در جهاد شركت كنند) و تهيدستانى كه چيزى براى خرج كردن (در راه جهاد) نمىيابند، ايرادى نيست، به شرط آن كه خيرخواه خدا و پيامبرش باشند، (و از آنچه در توان دارند مضايقه نكنند.)
✅ نكته
پير مردى نابينا خدمت پيامبر آمد و عرض كرد: كسى را ندارم كه دستم را گرفته و به جبهه ببرد. ناتوان و سالمندم. آيا عذرم پذيرفته است؟ پيامبر سكوت كرد، تا آنكه اين آيه نازل شد.
مومنان انقلابی با وجود اینکه عذر دارند ، باز هم وجدانشان آرام نيست و براى تركِ جبهه، از پيامبر اجازه می گیرند!
✅پیام
حمایت از ولی خدا در هیچ شرایطی از هیچ شخصی تعطیل بردار نیست
مومنان باید آمادگی داشته باشند جانی ؛ مالی و آبروی در حد وسع و توانشان ولی خدا را یاری نمایند.
♦️تغییر مثبت در عوارض خروج از کشور در لایحه بودجه
🔹 دولت در لایحه بودجه سال آینده، هزار و پانصد میلیارد تومان درآمد از محل عوارض خروج از کشور پیشبینی کرده است.
🔹در حالی که این مبلغ در بودجه سال جاری تنها حدود ۱۱۰ میلیارد تومان بوده است.
🔹این رقم برای خروج هر فرد که ۴٠٠ هزار تومان بود به رقم ۵ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان افزایش خواهد یافت!/اقتصاد نیوز
👏👏👏
♦️تکذیب افزایش ۱۴برابری عوارض خروج از کشور
میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه:
🔹پیشنهاداتی مبنی بر افزایش عوارض خروج از کشور به صورت درصدی از بلیت مطرح شد که هنوز وارد دولت نشده است.
🔹اما این ارقام مطرح شده صحت ندارد و هنوز تصمیمی در این باره نگرفتیم.
👈نماینده پارلمان اردن: ایران پیروز مذاکرات خواهد بود
«عمر عیاصره» با انتشار یادداشتی در روزنامه السبیل اردن، نوشت، جنگ در وین بین ایران و آمریکا بر سر توافق هستهای، به سود تهران به پایان خواهد رسید و آنچه درباره تهدیدهای واشنگتن پیرامون استفاده از سلاح نیز گفته میشود، صرفاً مانوری از سوی صهیونیستها و آمریکاییهاست. عیاصره خاطرنشان کرد: «برآورد من این است که دولت بایدن دیگر قادر نیست به سیاست فشار حداکثری علیه ایران ادامه دهد. به همین دلیل، به این نتیجه رسیده است که باید به توافق هستهای بازگردد». وی همچنین نوشت، ایران در مسئله تحریمها، به پیروزی رسید؛ هرچند این تحریمها تأثیر بسیاری در اقتصاد ایران داشت. رژیم صهیونیستی نیز بعید است که با ماجراجویی بخواهد به ایران حمله کند، بلکه باید این توافق را هضم کند.
حرف روز
✅نگاه تحولی در بودجه 1401
اولین لایحه بودجه دولت سیزدهم دیروز تقدیم مجلس شد. لایحه بودجه اصلیترین نقشه راه کشور برای یک سال آینده است. اگرچه این لایحه تا تبدیلشدن به قانون مسیر نسبتاً پرپیچوخمی را در پیش دارد اما تا همین جای کار نیز نشاندهنده رویکرد اقتصادی دولت جدید است.
👈نکات تحلیلی:
1️⃣در سال جاری دست دولت جدید برای ایجاد تغییرات بنیادین بسته بود و ملزم به اداره کشور بر اساس بودجه دولت سابق بود ولی بودجه سال آینده و عملکرد دولت در سال آینده ملاک مهمی برای قضاوت و حتی مقایسه عملکرد آن با دولتهای گذشته خواهد بود.
2️⃣- بودجه پیشنهادی سال آینده بهرغم تورم بیش از 40 درصدی، رشدی زیر 10 درصدی نسبت به بودجه امسال دارد، این نکته نشان میدهد که سیاست اقتصادی دولت، انقباضی، باهدف کاهش تورم است.
3️⃣- درحالیکه در بودجه 1400 هزینههای جاری افزایش بیش از 100 درصدی داشت! در لایحه بودجه سال آینده برای هزینههای جاری دولت رشد 5 درصدی دیده شده است. این در حالی است که بودجه عمرانی کشور 42 درصد افزایش یافته است.
4️⃣- در لایحه بودجه، پیشبینی فروش نفت نسبت به 1400 بیش از 47 درصد کاهش یافته است؛ این موضوع حاکی از آن است که دولت بودجه کشور را به مذاکرات برجام گره نزده است.
5️⃣- افزایش حقوق کارکنان که یکی از بزرگترین دغدغههای کارکنان دولت است، بین 5 تا 29 درصد پیشبینی شده است. دولت این اقدام را گامی در راستای عادلانهتر شدن حقوق و مزایای کارکنان میداند.
6️⃣- نرخ تسعیر دلار در لایحه بودجه 23 هزار تومان در نظر گرفتهشده که نشان میدهد دولت برنامهای برای تخصیص ارز 4200 از ابتدای سال آینده ندارد و قصد دارد حمایت ارزی از کالاهای اساسی را به حمایت ریالی تبدیل کند.
7️⃣افزایش منابع مالیاتی از طریق افزایش پایه مالیاتی و تعریف ردیفهای جدید مالیاتی مانند اخذ مالیات از خانههای و خودروهای لوکس نیز از بخشهای مهم لایحه بودجه است.
👈نکته راهبردی:
نگاه تحولی دولت را از لایحه تقدیمی به مجلس میتوان مشاهده نمود. البته این تحول میبایست در مسیر اصلاح ساختار بودجه باشد تا اثرات آن نیز ماندگار و پویا باقی بماند. هرچند نمایندگان مجلس در کمیسیونهای تخصصی، کمیسیون تلفیق و درنهایت صحن علنی مجلس تغییراتی در لایحه ایجاد میکنند ولیکن خط قرمز مجلس باید بر همخوان نمودن دخلوخرجها و جلوگیری از کسری در بودجه باشد.
✍️#علی_کارگر
♦️شنیدهها از میزان یارانهها برای سال آینده
🔹طبق گفتههای رئیس سازمان برنامه و بودجه قرار است در بودجه سال آینده، یارانه افراد افزایش یابد.
🔹امروز میرکاظمی در نشست خبری درباره افزایش یارانه افراد پس از حذف ارز ترجیحی گفت: با حذف ارز ۴٢٠٠ تومانی، یارانه هر فرد بین ٩٠ هزار تومان تا ١١٠ هزار تومان خواهد بود که ممکن است یارانه برخی از افراد در دهکهای کم درآمد به بالای ١٢٠ هزار تومان هم برسد که هنوز نهایی نشده است.
🔹بر همین اساس بنا بر شنیدهها از منابع آگاه مبلغ یارانهها بر اساس دهک بندی ۹۶ هزار تومان و ۱۲۶ هزار تومان پیش بینی شده است.
🔰 واکنشسنجی نسبت به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با پرستاران
🍃🌹🍃
🔴 جریان معاند:
🔻 تلاش برای زیر سوال بردن دلسوزی رهبر معظم انقلاب برای قشر پرستار با انتشار فیلم های از وضعیت پرستاران ایرانی
🔹وارونه نمایی بیانات رهبر معظم انقلاب پیرامون لزوم ساخت آثار هنری از سختی کار و دشواری های پرستاران
🔸برجسته سازی اظهارات منتسب به مقامات دولتی در خصوص درگیری پرستاران با عوارض طولانی و فرسایشی در جهت هجمه به رهبر معظم انقلاب
🔺 پیوند زدن اظهارات امروز رهبری با ممانعت از واردات واکسن خارجی به کشور و روایت پردازی در خصوص از دست رفتن جان هزاران نفر به واسطه اینگونه تصمیمات
❌ هدف: ایجاد تضاد میان رهبر معظم انقلاب و قشر پرستار کشور
🔵 جریان داخلی:
🔻 تاکید بر نمایش تفکر حقیقی حکومت اسلامی در کلام رهبری انقلاب درباره جایگاه زنان
🔹مانور بر روی دستور رهبرمعظم انقلاب بر جهاد روایت و تبیین در خصوص خردمندی و تدبیر حضرت زینب (س)
🔸لزوم پیشدستی و سرعت عمل فعالان رسانه در روایت اتفاقات و جریانات جاری برای ممانعت از مصادره به مطلوب کردن آن توسط دشمنان
🔺 لزوم توزیع عادلانه پزشکان و پرستاران در سراسر کشور به منظور برقراری عدالت در خدمترسانی به مردم
✅ هدف: نشان دادن جایگاه واقعی و والای زنان در جامعه اسلامی
#روشنگری
#ثامن
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل(۱۲۴)
🌀 خبر: بنا بر اظهارات منابع آگاه، غربیها پیشنویس ایران را در مذاکرات پذیرفتهاند و این موضوع برد شیرینی است که در سایه سیاست خارجی صحیح دولت سیزدهم و ایستادگی و پایمردی مذاکرهکنندگان ایرانی بهدستآمده است.
🍃🌹🍃
❌ نکات تحلیلی:
1️⃣ شکست آمریکا و شرکایش در همراهسازی کشورهای منطقه مانند ترکیه و امارات و همچنین چین و روسیه، دو شریک همسوی ایران در مذاکرات پسازآن اتفاق میافتد که آمریکاییها تحتفشار رژیم صهیونیستی و لابی طرفدار این رژیم راههای دیگری را نیز برای جنگ با ایران در عرصههایی نظیر؛ افزایش فشارهای تحریمی، مقصرنمایی رسانهای ایران بهعنوان عامل شکست مذاکره و تلاش برای تأثیرگذاری بر ایران از طریق بهاصطلاح معتبرسازی تهدیدات و بیثباتسازیهای امنیتی با عملهگری صهیونیستی را نیز آزمودند، اما در همه آنها شکست خوردند.
2️⃣ مهمترین نقطه تمایز این دوره از مذاکرات که دلیل اصلی پیروزی شیرین در مصاف دیپلماتیک اخیر هم هست، این است که «منطق مجاهده برای استیفای حقوق ملت ایران مبتنی بر خوداتکایی داخلی» جایگزین «منطق استیصال» گذشته شد. این منطق بر تارک اصول دیپلماسی دولت و تیم جدید نشست و شجاعانه شروط اصلی ایران برای مذاکرات وین طرح شد.
3️⃣ شروط ایران یک ویژگی بزرگ داشت و آن، گره نزدن زلف اقتصاد و معیشت مردم به مذاکره، اعلام و بر اجرای آن اصرار شد:
الف) تمام تحریمهایی که از سوی ترامپ و اوباما وضع شده، باید برداشته شوند و انتفاع اقتصادی ایران تضمین شود؛
ب) نسبت به عدم خروج مجدد آمریکا از توافق هستهای تضمین معتبر داده شود؛
ج) ایران پس از راستیآزمایی رفتار آمریکا در لغو تحریمها اقدامات محدودکننده خود را انجام میدهد؛
د) ایران سانتریفیوژهای نسل جدید و همچنین مواد غنیسازی شده خود را در داخل کشور و زیر نظر مستقیم آژانس انرژی اتمی نگهداری کند.
🔺 نکته پایانی: مروری بر کلیات طرح ایران برای مذاکرات وین که امروز به ابزاری برای تضمین رفع تحریمها تبدیل شده است، نشان میدهد این شروط درواقع، عصاره و چکیده همان شروط نهگانه رهبر معظم انقلاب است. متأسفانه در پرتو منطق استیصال حاکم بر تیم گذشته، به آنها توجه نشد؛ اما امروز دولت مردمی و انقلابی هوشمندانه با بکارگیری به هنگام مؤلفههای قدرت در حال تغییر هندسه و نتیجه مذاکرات است.
✍️ فتحالله پریشان
#روشنگری
#ثامن
#مذاکرات_وین
🔰 واکنشسنجی نسبت به مذاکرات وین
🍃🌹🍃
🔴 جریان معاند:
🔻 تاکید بر به بن رسیدن مذاکرات وین به دلیل زیاده خواهی های ایران
🔹 مانور بر روی توئیت وزیر امور خارجه آلمان و تاکید وی در مورد عدم بروز هیچ گونه پیشرفت در مذاکرات
🔸 برجسته سازی آمادگی رژیمصهیونیستی برای حمله نظامی به ایران در صورت عدم مهار ایران در مسائل هستهای
🔺ادعای عدم سفر هیات آمریکایی به وین در صورت عدم نرمش ایران در مواضع خود در مذاکرات
🔵 جریان داخلی:
🔻 خسارت بار خواندن برجام و تاکید بر لزوم اصلاح خطاهای موجود در این توافقنامه
🔸 تمجید از شفافیت و صراحت ایران در ارائه درخواست رفع تحریم ها به طرف های غربی و عدم توان کشورهای غربی از شانه خالی کردن در برابر خواسته های ایران
🔹 عدم توجه به نتیجه مذاکرات و ارزشمند بودن نفس حضور تیمی دلسوز و حافظ منافع ملی از ایران در وین
🔺 شفاف سازی درخصوص جنگ تمام عیار رسانه های ضدانقلاب در خصوص مذاکرات وین و تاکید بر عدم به بن رسیدن مذاکرات
#روشنگری
#ثامن
⭕️ بیسوادی زیباکلام درباره بودجه!
*صادق زیباکلام، فعال اصلاحطلب، در یادداشتی درباره لایحه بودجه سال آینده نوشته است:
🔻بخش عمدهای از بودجه دولتی است یعنی صرف نهادها، شرکتها و سازمانهای بزرگ دولتی میشود.
🔻معمولا بیش از نیمی از بودجه همواره به سمت سازمانها، صنایع، شرکتها و موسساتی بوده است که در اختیار دولت است. همچون ایرانخودرو، ذوب آهن، پتروشیمی، هواپیمایی، راه آهن و غیره که تقریبا همه آنها زیان ده هستند.
🔻یعنی بیش از نیمی از بودجه سالیانه ما در حقیقت میرود در چاه ویل شرکتهای دولتی که یکی پس از دیگری زیانده هستند.
👈اظهارات زیباکلام درباره بودجه در حالی است که بودجه عمومی دولت هیچ ارتباطی با بودجه شرکتهای دولتی ندارد. ضمنا شرکتهای ذوبآهن و پتروشیمی و ... برخلاف تصور، زیباکلام زیانده نیستند و جزو شرکتهای بسیار سودآور کشور محسوب میشوند. علاوه بر این تقریبا همه شرکتهای پتروشیمی خصوصی شدهاند و دیگر ارتباطی با دولت و بودجه دولت ندارند.
⭕️ کشور ما ایران با تولید بیش از هشت هزار مقاله با رقابت با کشور های چین، آمریکا، هند و کره جنوبی توانستیم در رتبه چهارم تولید علم و فناوری#نانو برسیم. #ایران_قوی
♨️ تغییر چهره!
* ۱۸ آذرماه، دبیر شورای عالی امنیت ملی عراق اعلام کرد: «ما به صورت رسمی اعلام میکنیم مأموریت عملیاتی ائتلاف بینالمللی تحت فرماندهی آمریکا در عراق پایانیافته و آنها خاک کشورمان را ترک خواهند کرد. همکاری ما با ائتلاف بینالمللی در زمینه آموزش و مشورت ادامه خواهد یافت». دو روز پیش نیز خبرگزاری رسمی عراق (واع) به نقل از الکاظمی گزارش داد، طی چند روز آینده، همه نیروهای رزمی وابسته به ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش به رهبری آمریکا، در چارچوب توافق راهبردی با طرف آمریکایی، از عراق خارج خواهند شد. وی گفت که نقش نیروهای آمریکایی در عراق، در زمینه مستشاری خواهد بود و خروج نظامیان آمریکا، نشانگر «توانایی حفظ امنیت و ثبات عراق، توسط همه نیروهای عراقی است». بااینحال مککنزی، رئیس سازمان تروریستی سنتکام گفته است: «ایالاتمتحده ۲۵۰۰ نظامی فعلی را برای مدتی معلوم در عراق نگه میدارد. ایران همچنان چشمانداز بیرون راندن ما را دنبال میکند و آنها نبردگاه اصلی را در عراق میدانند».
👈 گزارههای تحلیلی
1️⃣ بر اساس توافق صورت گرفته، فعالیت نیروهای آمریکایی در عراق از حالت رزمی به دو حالت مستشاری نظامی و دیپلماسی نظامی تبدیل خواهد شد. در بعد اول تعدادی از نیروهای آمریکایی در قالب آموزشهای نظامی به نظامیان عراقی فعالیت خواهند کرد؛ اما آنچه مهم است فعالیت این نظامیان به حالت دیپلماسی نظامی است. در رابطه با این گزینه باید گفت که نیروهای آمریکایی در قالب مؤسسات مردمنهاد یا همان NGO ها فعالیت خواهند کرد. چه در زمان اعتراضهای سال ۲۰۱۸ و بعدازآن و چه در انتخابات اخیر نقش این سازمانها بسیار مهم بود؛ بهگونهای که اکثر لیدرهای اعتراضی در عراق توسط این سازمانها هدایت میشدند. بر اساس آخرین آمار آمریکا چیزی نزدیک به ۴ هزار سازمان مردمنهاد در عراق وجود دارد که اکثر آنها وابسته به سازمانهای اطلاعاتی و نظامی آمریکا هستند. از سال ۲۰۰۱ میلادی، آمریکا دو راهبرد اصلی را برای تأثیرگذاری بر کشورهای منطقه طرحریزی کرد: الف) جنگ نیابتی؛ ب) ایجاد سازمانهای مردمنهاد یا NGO ها در قالب نرم.
2️⃣ آمریکا برای تغییر چهره خود در عراق، فردی را بهعنوان سفیر جدید خود معرفی کرده که سابقه فعالیتهای نرم اجتماعی دارد. الینا رومانوسکی که قرار است جایگزین تیلور در عراق بهعنوان سفیر آمریکا شود، در سال ۲۰۰۳ به وزارت امور خارجه این کشور پیوست تا دفتر ابتکار مشارکت در خاورمیانه (MEPI) را راهاندازی کند و خود نخستین مدیر آن طی سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ بود. وی از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۳ در وزارت دفاع مشغول به کار بوده؛ اما بیش از آنکه فردی نظامی شناخته شود، دارای هویتی مردمنهاد است.
👈نکته پایانی
آمریکا با اقداماتی ظاهرفریب همچون تغییر ماهیت حضور نظامیان خود در عراق از نظامیگری به مستشاری، به دنبال کاهش هزینههای خود و افزایش ضریب نفوذ مردمی در عراق است. اعتراضات اجتماعی به حضور نظامیان آمریکایی در خاک عراق و عملیاتهایی که علیه کاروانهای نظامی آمریکا صورت میگیرد، برای این کشور هزینه زا است. ازاینرو آمریکا برای افزایش نفوذ مردمی و سیستمی در عراق به روش نفوذ غیرمستقیم جریانی روی آورده است؛ یعنی تمرکز بر افکار عمومی بهمنظور پیادهسازی سیاستهای آمریکایی بهوسیله نیروهای نیابتی در قالب نرم؛ روشی که آمریکا آن را با به خدمت گرفتن گروهکهای تروریستی در جنگ سخت تجربه کرد ولی موفق نبود و شکست خورد.
✍️ محمدرضا فرهادی
ماهیت تنش میان روسیه و اوکراین چیست؟
اما آیا روسیه به اوکراین حمله خواهد کرد؟ شاید در نگاه اول، پاسخ به این سؤال با توجه به قرائن موجود مثبت به نظر برسد، اما آنچه در عالم واقع اتفاق میافتد اینطور نیست. تحلیل اوضاع کنونی جهان نیز حکایت از آن دارد که احتمال رویارویی بزرگ نظامی در منطقه بسیار ضعیف است.
این موضوع بیشتر به کاهش اهمیت ژئوپلیتیک اوکراین بازمیگردد. به این معنا که دستیابی به مواضع ژئوپلیتیک معمولاً انگیزه اصلی رقابت بین قدرتهای بزرگ جهانی بوده است. در حالی که اوکراین موقعیت ویژه گذشته خود را ندارد و اهمیت ژئوپلیتیک این کشور برای مسکو از زمان الحاق کریمه به روسیه و تکمیل خط لوله انتقال گاز به اروپا موسوم به «نورد استریم- دو» به حداقل رسیده است.
گذشته از آن، مناطق شرقی اوکراین تحت کنترل جداییطلبان مورد حمایت روسیه قرار دارد، لذا روسها قاعدتاً نباید انگیزهای برای حمله به اوکراین داشته باشند. حال سؤال اینجاست که ماهیت تنش پیرامون اوکراین در چیست؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که غرب هم علاقهمند است از طریق ایجاد جنگ تمامعیار، مسکو را در زمین اوکراین زمینگیر کند. لذا به تله انداختن روسیه یک سناریوی ایدهآل برای غرب خواهد بود.
واقعیت این است که امروزه ارتش اوکراین به امکانات مدرن روز همچون پهپادهای تهاجمی بایراکتار تجهیز و از آموزشهای رزمی کارآمد بهرهمند شده است که وضع متفاوتی در مقایسه با دوره اشغال کریمه دارد. در کنار این عامل، وجود یک دولت کاملاً غربگرا و حمایت اروپا از این دولت بر اعتماد به نفس دولت زلینسکی افزوده است. این مؤلفهها باعث شده انگیزه کییف برای بازگرداندن دونباس به ترکیب اوکراین و اعمال حاکمیت این دولت بر شرق کشور دوچندان شود.
درمورد اشتیاق غرب به وقوع حمله بزرگ روسیه علیه اوکراین نیز باید گفت که درگیری نظامی آشکار و همهجانبه روسیه با اوکراین میتواند به عامل اتحاد برای اردوگاه متزلزل غرب تبدیل شود. چرا که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو مدتهاست از تضادهای درونی رنج میبرد و فلسفه وجودی آن بهویژه پس از خروج نیروها از افغانستان دوباره زیر سؤال رفته است. طرح گاه و بیگاه ارتش واحد اروپایی و توقعات امریکا درباره لزوم انجام تعهدات مالی کشورهای اروپایی در قبال این پیمان نظامی از جمله مسائلی است که همکاری بین اعضا و گسترش آن به سمت شرق یا اجرای مأموریتهای جدید را با هالهای از ابهام مواجه میکند. لذا تحرکات غرب از این منظر قابل فهم خواهد بود. پس در صورت وقوع جنگ، امنیت اروپا-آتلانتیک در اولویت قرار خواهد گرفت و اعضای ناتو ولو به شکل موقت اختلافات و تضادهای داخلی خود را کنار خواهند گذاشت.
با این حال و فارغ از این مؤلفهها بسیار بعید است که روسیه تمایلی به حمله نظامی علیه اوکراین داشته باشد و گسیل نیرو به مرزهای مشترک با اوکراین صرفاً جنبه بازدارندگی دارد تا دولت زلینسکی را از اجرای تصمیم خود در خصوص منطقه جداییطلب دونباس منصرف کند. زیرا سرنوشت روستبارهای این منطقه خط قرمز مسکو به حساب میآید و در صورت تهاجم نظامی ارتش اوکراین به دونباس، روسیه بیدرنگ به دفاع از آنها برخواهد خاست و چه بسا در مرحله بعد اقدام به برگزاری همهپرسی در آن منطقه بکند و با استناد به اصل «حق تعیین سرنوشت» مورد پذیرش غرب – همانند آنچه در مورد کوزوو اتفاق افتاد – ابتدا شرق اوکراین را مستقل کند و سپس با مراجعه به آرای مردم دونباس در پی الحاق این منطقه به خاک خود باشد.
در آن صورت امکان مداخله نظامی غرب در مسأله اوکراین وجود نخواهد داشت و کشورهای ناتو حداکثر در حد کمکهای لجستیکی به یاری اوکراین خواهند شتافت. البته کرملین از هماکنون غرب را از ارسال تجهیزات تهاجمی به اوکراین برحذر داشته و عضویت این کشور در ناتو را خط قرمز خود اعلام کرده است.
با توجه به این متغیرها تصور نمیشود که حمله نظامی تمامعیار از جانب روسیه به اوکراین اتفاق بیفتد؛ اما جنگ سرد و تنشهای دائمی بین روسیه و غرب بر سر اوکراین ادامه خواهد یافت.
قهرمان نورانی درآباد/ کارشناس ارشد مسائل اوراسیا
5397283309.mp3
23.99M
بسم الله الرحمن الرحیم
سخنران: استاد گرامی جناب آقای دکتر روح الله صنعتکار
موضوع: تحلیل وبررسی ادامه روند مذاکرات هسته ای در دولت سیزدهم
زمان: چهارشنبه ۱۷ آذر
https://eitaa.com/samenbr
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
👈زینب از والمسلمات تا والذاکرات
الأحزاب
إِنَّ الْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِينَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِينَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِينَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِينَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِينَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِينَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِينَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاكِرِينَ اللَّهَ كَثِيرًا وَالذَّاكِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا(35)
✅✅بیانات امام خامنه ای در سومین نشست اندیشههای راهبردی
اما در زمینهی مسائل اصلی انسان - که مربوط به انسان است - زن و مرد هیچ فرقی ندارند. خب، شما ببینید در تقرب الیالله، یک زنی مثل حضرت زهرا، مثل حضرت زینب، مثل حضرت مریم هستند؛ رتبهشان، رتبههای فوق تصور امثال ماهاست. در آیهی شریفهی سورهی احزاب، زن و مرد هیچ فرقی با هم ندارند؛ شاید اصلاً این هم به خاطر همین است که خواستند آن تصورات جاهلی مربوط به زن را بکوبند: «انّ المسلمین و المسلمات و المؤمنین و المؤمنات و القانتین و القانتات و الصّادقین و الصّادقات و الصّابرین و الصّابرات و الخاشعین و الخاشعات و المتصدّقین و المتصدّقات و الصّائمین و الصّائمات و الحافظین فروجهم و الحافظات و الذّاکرین الله کثیرا و الذّاکرات». از اسلام تا ذکر، یک فاصلهای است. یک سلسله مدارک متدرّجی هم وجود دارد. آدم در این تعبیرات دقت کند، این را پیدا میکند. «اعدّالله لهم مغفرة و اجرا عظیما». همه جا مرد، زن: مردِ خاشع، زنِ خاشع؛ مردِ متصدق، زن متصدق؛ با هم هیچ فرقی ندارند.
در سورهی مبارکهی آلعمران، بعد از آن «ربّنا»ها میگوید: «فاستجاب لهم ربّهم انّی لا اضیع عمل عامل منکم من ذکر او انثی بعضکم من بعض». مرد و زن هیچ تفاوتی ندارند
♦️مذاکرات وین تا پایان هفته ادامه دارد/ استمرار گفتوگوها در قالب کارگروههای سهگانه
🔹مذاکرات در پنجمین روز خود با روندی نسبتا مثبت و رو به جلو پیش رفت و هم چنان طرفها در زمینه شناسایی نقاط اختلافی در حال نزدیک شدن به یک اتفاق نظر هستند.
🔹پس از این مرحله که احتمالا به بعد از تعطیلات سال نو میلادی موکول خواهد شد، برای برطرف کردن اختلافها بر سر مواضع مذاکره خواهد شد.
👈آخرین خبرها از مذاکرات وین
به نقل از منابع نزدیک به تیم مذاکرهکننده، جمهوری اسلامی در دور جدید گفتگوها، بخشهای مغایر برجام از متن دور ششم را حذف و برخی بخشهای ناقص آن را تکمیل کرده است. اکنون نیز گفتگوها بر روی متن ایران صورت گرفته و طبیعتاً بهمرورزمان با پیشرفتهایی همراه بوده است. نماینده روسیه در وین در صفحه توییترش دراینباره نوشت: «مذاکرهکنندگان توانستند خود را با ایدههای جدید ایران و ضرورت مذاکرات وین تطبیق دهند.
کار بر مبنای پیشنویسهای قبلی ادامه مییابد». اولیانوف ادامه داد: «طرحهای پیشنهادی ایران بهدرستی بررسی خواهند شد، یا لحاظ میشوند یا رد میشوند یا اصلاح میشوند. روند عادی کار». علی باقری کنی، مذاکرهکننده ارشد کشورمان در وین نیز در گفتوگو با شبکه پرس تیوی درباره مذاکرات وین گفت: «در حال اعمال اصلاحات و دیدگاههای ایران بر روی متن پیشنویس وین ۶ هستیم و این گفتوگوها مثبت و رو به جلوست».
باقرى همچنین پس از نشست با نمایندگان روسيه و چين در توئیتی نوشت: «مواضعمان را در مورد چند موضوع هماهنگ کردیم». در تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و روسیه، لاوروف تأکید کرد: «تمام تحریمهای غیرقانونی و مغایر با برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل باید برداشته شود. سازندگی و خلاقیت دیپلماتیک طرفها همراه با صبر و حوصله برای هماهنگی بیشتر؛ رمز موفقیت این مرحله از مذاکرات برای طرفین است».
حرف روز
👈طرد اختلافافکنان
جامعه انساني همواره با تکثر و تفاوت همراه بوده است. اقتضائات فرهنگي، اجتماعي، نژادي، قومي، مذهبي و ... موجب شده تا جوامع بشري متنوع و رنگارنگ باشند. اين تفاوتهاي طبيعي آنگاه ميتواند به فرصتي براي يک جامعه در حال پيشرفت بدل گردد که با همگرايي و انسجام همراه گردد. جامعه متکثر جامعهاي طبيعي است، اما جامعه متفرق، جامعهاي بیمار و روبهزوال است که موتور آن با نيمه توان خود کار ميکند و سرمايههاي اجتماعي خود را به هدر میدهد! به همین دلیل دشمنان يکي از سياستهاي پرقدمت خود در مواجهه با جوامع اسلامي را بر پایه اختلافافکني مذهبي بنا نهادهاند! جامعه ايراني در قرنهاي طولاني مملو از مسلماناني بوده که برادرانه در کنار يکديگر زيستهاند؛ اما گاه برخي اقدامات مشکوک، برخاسته از جهل یا ترفند بیگانه، تفاوتهاي مذهبي را برجسته ساخته و جامعه ایرانی را در برابر هم قرار داده است! اين روزها اظهارات ناصواب يکي از افراد تريبوندار اهل سنت، عواطف و احساس جامعه شيعي را خدشهدار کرده است. اظهاراتي که معلوم نيست در شرايط کنوني کشور با چه هدفي زدهشده است! جالب آنکه اين اظهارات خلاف واقع و تحریکآمیز حتي جامعه اهل سنت را نيز دلگير کرده و بخشي از بزرگان آنان را نيز به واکنش واداشته است. اين اظهارات در حالي ایرادشده که در آستانه ايام فاطميه قرار داريم و جامعه شیعی خود را عزادار دردانه پیامبر اعظم(ص) میداند. مواجهه با این ماجرا، نیازمند هوشمندی بیشتر است.
✅نکات تحلیلی:
1️⃣- جامعه شیعی باید هوشیار باشد که ضمن محکوم کردن چنین اقداماتی فتنه برانگيز، نباید در زمین دشمن بازی کرد. دشمن مدتها است به دنبال برافروختن آتش اختلاف شیعی و سنی در این سرزمین است و از هر فرصتی در این راستا استفاده خواهد کرد. بدون شک توهین متقابل و تحریک بخش دیگری از جامعه مذهبی ایران اقدام ناصوابی است که مصداق کامل بازی در زمین دشمن خواهد بود که باید بهشدت از آن پرهیز شود.
2️⃣- اوضاع کشور پس از روی کار آمدن دولت انقلابی دستخوش تحولی شده است و امید جامعه برای بهبود اوضاع کشور رو به افزایش است. حال که همه تلاش مسئولان بر حل مشکلات کشور متمرکز شده، جامعه انقلابی نیز باید توان خود را مصروف کمک به دولت نماید و هر چیزی که حواس جامعه و توان دولت را مصروف امور انحرافی کند، بدون شک اقدامی مخالف منافع ملی است که از ورود به آن باید پرهیز نمود.
✍️#مهدی_سعیدی