🔰گزارش روز
📌زرادخانههای خودکامگی!
بعد از پایان جنگ جهانی دوم، برای نخستین بار، جنگ اوکراین برای بسیاری از شرکتهای آمریکایی که در زمینه تولید و صادرات سلاح فعال هستند، یک «فرصت مغتنم و بینظیر» است!
⚜️گزارههایخبری:
1️⃣اندیشکده آمریکایی کوئینسی با انتشار گزارشی مینویسد: «تحولات اخیر در چهارچوب جنگ اوکراین، جدای از اینکه رنج و آسیبهای فراوانی را برای مردم و افراد غیرنظامی ایجاد کرده، موجب افزایش قابلتوجه هزینهکردهای نظامی آمریکا و اتحادیه اروپا نیز شده است. اگرچه جنگ اوکراین بهزعم بسیاری یک تراژدی قابلتوجه در عرصه روابط بینالملل است بااینحال، یک گروه هستند که نهتنها از این جنگ منفعت زیادی میبرند بلکه حتی خواهان تداوم یافتنِ آن نیز هستند. این گروه همان "پیمانکاران و شرکتهای تسلیحاتی ایالاتمتحده آمریکا" هستند».
2️⃣اندیشکده کوئینسی در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: «جنگ اوکراین برای شرکتهای آمریکایی یک موهبت تمامعیار است. در این راستا، شرکت ریتون میتواند حجم قابلتوجهی از موشکاندازهای ضد هوایی "استینگر" خود را به اوکراین ارسال کند و درعینحال، این شرکت در کنار لاکهید مارتین میتوانند موشکهای ضدتانک "جاولین" را در بحث صادرات به اوکراین افزایش داده و منافع مادی بیشتری را کسب کنند».
3️⃣رئیس شرکت آمریکایی ریتون تکنالوجیز در جریان یک مصاحبه، تأکید میکند: «چشمانداز وقوع درگیری و منازعات در شرق اروپا و دیگر مناطق جهان میتواند آورده اقتصادی بسیار خوبی برای این شرکت داشته باشد. تنشها در اوکراین، دریای چین جنوبی و دیگر تنشهایِ مشابه، همه و همه موجب میشوند تا بودجههای نظامی در جهان بالا روند. از این منظر، من کاملاً انتظار دارم که حدی از مزایا و منافعِ این قضیه نصیب شرکت ما نیز شود». وی در بخش دیگری از گفتگوی خود میآورد: «من هیچ عذرخواهی به دلیل حضور فعال شرکتمان در قالب جنگ اوکراین و فروش سلاح به این کشور انجام نمیدهم. ما آنجا هستیم تا از دموکراسی دفاع کنیم و البته تا حدی نیز در گذر زمان از قِبل اقدامات خود منافع مادی را کسب میکنیم. هرگونه سلاحی که در شرایط کنونی به اوکراین ارسال میشود، از زرادخانهها و انبارهای ما صادر میگردد که این مسئله خبری بسیاری خوشحالکننده است. البته که در ادامه باید تلاش زیادی کنیم تا بار دیگر انبارهای تسلیحاتی خود را مملو از سلاح کنیم و به کسب سود بیشتر در آینده نیز فکر کنیم».
4️⃣بنا بر آمار موجود در داخل آمریکا، در دو دهه گذشته، شرکتهای نظامی 2.5 میلیارد دلار برای تلاشهای لابیگری خود هزینه کردهاند و درعینحال ۲۸۵ میلیون دلار در کمکهای تبلیغاتی، به اعضای کلیدی کنگره دادهاند. در یک سال بهطور متوسط این صنعت حدود 700 لابیگر یا بیش از یک نفر برای هر نماینده کنگره استخدام میکند که کار آنها تشویق قانونگذاران به تصویب بستههای کمک نظامی است!
⚜️گزارهتحلیلی:
کارخانههای اسلحهسازی آمریکا که نقش مؤثری در تعیین خطوط کلی و تصمیمسازیهای کلان این کشور در حوزه سیاست خارجی دارند، از روند طولانی جنگ در اوکراین استقبال میکنند. سود واقعیِ این جنگ برای شرکتهای مذکور، نه صرفاً در قالب فروش مستقیم تسلیحات به اوکراین، بلکه در افزایش قابلتوجه بودجه نظامی کشورهای اروپایی، ناتو و ایالاتمتحده آمریکا و در منطقه غرب آسیا، بر افزایش خرید تسلیحات نظامی توسط کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس نهفته است که این امر بهخودیخود موجب ناامنی در جهان میشود. اینهمه درنهایت میتواند قراردادهای پُرسودی برای مجتمعهای صنعتی- نظامی و شرکتهای تسلیحاتی آمریکایی به همراه داشته باشد؛ شرکتهایی که نهتنها از راه جنگ دهها میلیارد دلار سود میکنند، بلکه در کمال شگفتی خود را مدافعان دموکراسی، آزادی و حقوق بشر هم جا میزنند. درحالیکه چیزی کم از زرادخانه خودکامگی ندارند!
✍️ #حمید_خوشآیند
🔷عدالت، قطبنمای حرکت دولت سیزدهم
یکی از مهمترین خواستههای مردم در انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری، رفتار دولت بر اساس عدالت بهویژه عدالت اقتصادی بود. تورم در هر جامعهای بهمثابه مالیات فقرا به ثروتمندان است. در کشور ما نیز تورم بالا طی سالهای اخیر همواره بر این شکاف طبقاتی افزوده است. رصد رفتار دولت سیزدهم نشان میدهد که مسئولین، عدالت را محور و قطب نمای برنامهها و سیاستهای خود قرار دادهاند. نمونههایی از این سیاستهای عدالتمحور عبارتند از:
1️⃣آزادسازی سواحل که توسط دستگاههای دولتی و خصوصی تصرف شده بودند، باعث شد که عموم مردم امکان بهرهبرداری از آنها را داشته باشند.
2️⃣برنامهریزی در راستای تغییر سیستم توزیع یارانه بنزین از وسایل نقلیه به افراد: درحالیکه در وضعیت فعلی، یارانه و حمایت دولت تنها شامل کسانی میشود که وسیله نقلیه دارند و هر کس خودروی بیشتری داشته باشد، یارانه بیشتری دریافت میکند، دولت تلاش کرده است با اختصاص سهمیه بنزین به افراد، عدالت بیشتری در این مسیر فراهم کند. تخصیص سهمیه بنزین به افراد باعث میشود که ثروتمندان بهرغم داشتن چندین خودرو، تنها سهمیه خود را بگیرند و از طرف دیگر افراد فاقد خودرو نیز سهمیه بنزین خود را به شکلهای جایگزین دریافت کنند. این طرح در حال حاضر در جزایر کیش و قشم در حال طی کردن مراحل آزمایشی خود است.
3️⃣یکی از جنجال برانگیزترین اقدامات اقتصادی دولت سیزدهم، مردمیسازی و عادلانه سازی یارانههاست. این جراحی اقتصادی کشور با تغییر شیوه حمایت دولت از یارانه کالایی و غیرهدفمند به یارانه هدفمند نقدی یا کالابرگ الکترونیک، باعث میشود که بخشی از حمایت دولت از اقشار مرفه کاهش پیدا کرده و به حمایت از اقشار ضعیف سوق پیدا کند. یک پژوهش میدانی نشان داده است که اقدام اخیر دولت در هر شرایطی به نفع سه دهک پایین جامعه است و اگر دولت موفق به کنترل مؤثر تورم شود، این اقدام به نفع هفت دهک از مردم خواهد بود. این اقدام دولت با همه نقدها و انتظاراتی که از آن وجود دارد، گامی بزرگ در راه تحقق عدالت است.
⚜️سخن پایانی: دولت سیزدهم مسیر اقتصادی خویش را در مدار عدالت دنبال میکند و این اقدام دولت آخرین اقدام او در اجرای عدالت نیست؛ اصلاح نظام توزیع، کنترل سامانهای تورم، کنترل قیمت کالاها از مبدأ با درج قیمت تولیدکننده، ایجاد رقابت در صنعت خودروسازی با اجازه واردات (آنهم نه خودروهای لوکس، بلکه خودروهای متوسط که بر قیمت خودروهای داخلی تأثیر بگذارد) و ... از برنامههای دیگر دولت برای تحقق عدالت است که نباید در سایه انتقادات از فرآیندهای اجرایی، به فراموشی سپرده شوند.
✍️ #علی_کارگر
🔰اسلامی: به آژانس باج نمیدهیم
🎤رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: «قطعنامهای که برخی در شورای حکام برای رسیدن به آن تلاش میکنند، اوضاع جدیدی را به وجود نخواهد آورد. آژانس باید نفوذ سیاسی در داخل خود را متوقف کند و به قوانین پایبند باشد. سهم ما از انرژی جهانی تنها ۳ درصد است و ۲۵ درصد فعالیت بازرسان آژانس در خاک ما انجام میشود. ما تصمیم غنیسازی اورانیوم را تنها برای تحریک کردن اتخاذ نمیکنیم. دستیابی آژانس به فیلمها و ضبط ویدیویی منوط به سرنوشت توافق است».
🔰اظهارات انقلابی از یک ضدانقلاب خارج نشین!
📌«عبدالکریم سروش» ضدانقلاب خارج نشین که در فتنه 88 نیز به طرفداری از جنبش سبز پرداخته و جمهوری اسلامی را متهم به استبداد و خرافهگرایی در اجرای دین مبین اسلام متهم میکرد، در اظهارات جدیدش درباره امام (ره) که بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی در کشور هستند، معترف شده است: «بین شاه و [آیتالله] خمینی، ۱۰۰ درصد آقای خمینی را انتخاب میکنم. آقای خمینی مردمیترین رهبری بود که در تاریخ این کشور ظهور کرد. کافی است استقبال و بدرقه از او را ببینید. شاه که هیچ، پدر جد شاه هم خواب اینجور پشتیبانی مردمی را نمیدید. خمینی باسوادترین رهبر این کشور تاکنون بوده است. از ایام اولیه حکومت هخامنشیان، تا روزگار حاضر. هیچکس به لحاظ علمی بهپای او نمیرسید. اولاً فقیه درجه اولی بود، عرفان هم خوانده بود و فلسفه هم خوانده بود. خمینی سابقه خوبی داشت؛ درگذشته او هیچچیز ناپاکی وجود نداشت. نه مال مردم را خورده بود نه آدمی را کشته بود، نه تجاوزی به حق کسی کرده بود. مرد شجاعی بود. همین الآنش هم خیلی از کسانی که در خارج از کشور مدعی رهبری کشور هستند واقعاً انبانشان تهی است، دست و مغزشان تهی است. آخر شما یک چک در عمرتان خورده باشید بعد ادعای رهبری کنید».
🔰جنگ ارادهها در مسیر احیای برجام
🎤«سید مصطفی خوش چشم» کارشناس مسائل بینالملل، قطعنامه احتمالی آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه کشورمان را در چارچوب جنگ ارادهها بین ایران و ایالاتمتحده توصیف کرد و گفت: «قطعاً اقدام احتمالی آژانس علیه کشورمان در راستای فشارهای مختلفی است که طرف آمریکایی برای عقبنشینی ایران در جنگ ارادهها و مذاکرات وین وارد میکند. مجموعه این اقدامات علیه کشورمان در حوزههای مختلف ازجمله دزدیدن نفتکش ایرانی در سواحل یونان تا اقدامات تخریبی و عملیات ترور توسط صهیونیستها، جنگ روانی و برجستهسازی اپوزیسیون ضعیف و بدون پشتوانه که با استفاده از رسانههای ضدانقلاب سعی در برجستهنمایی آنها دارند، همه در راستای فشار سیاسی برای عقب بردن ایران است. قطعاً قطعنامه آژانس مسیری را که نمایش میدهد را در پی ندارد؛ زیرا ارجاع به شورای امنیت درنهایت با وتوی چین و روسیه مواجه خواهد شد. باوجود مکانیسم ماشه، نیازی به طی کردن چنین مسیری نیست؛ اگر طرف غربی از مکانیسم ماشه صحبت نمیکند و بر قطعنامه آژانس تأکید دارد، دلیلش این است که به دنبال اقدامات عملی نیست و نیاز دارد که مذاکرات وین را همچنان زنده نگه دارد تا شانس توافق به وجود آید». در همین زمینه، اولیانوف نماینده روسیه در وین اعلام کرد: «مسکو با قطعنامه ضد ایرانی آمریکا و کشورهای اروپایی که قرار است در شورای حکام آژانس ارائه شود، همراه نخواهد شد».
♦️ فعالیت دوربینهای آژانس در یکی از مراکز هستهای کشور متوقف شد
🔹 سازمان انرژی اتمی در اطلاعیهای از قطع دوربینهای فراپادمانی آژانس بین المللی انرژی اتمی در یکی از مراکز هستهای کشورمان خبر داد.
🔹این اقدام همچنین شامل توقف فعالیت دستگاه اندازه گیری برخط سطح غنا و فلومتر (OLEM) میگردد.
🔹در این اطلاعیه آمده است، آژانس نه تنها قدردان حسن نیت ایران نبوده است، بلکه آن را یک وظیفه تلقی میکند.
📝#یک_خبر_یک_تحلیل (۲۱۸)
🔻 خبر: بعد از پایان جنگ جهانی دوم، برای نخستین بار، جنگ اوکراین برای بسیاری از شرکتهای آمریکایی که در زمینه تولید و صادرات سلاح فعال هستند، یک «فرصت مغتنم و بینظیر» است!
🍃🌹🍃
🔸گزارههای خبری:
1️⃣ اندیشکده آمریکایی کوئینسی با انتشار گزارشی مینویسد: «تحولات اخیر در چهارچوب جنگ اوکراین، جدای از اینکه رنج و آسیبهای فراوانی را برای مردم و افراد غیرنظامی ایجاد کرده، موجب افزایش قابلتوجه هزینهکردهای نظامی آمریکا و اتحادیه اروپا نیز شده است.
2️⃣ اندیشکده کوئینسی در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: «جنگ اوکراین برای شرکتهای آمریکایی یک موهبت تمامعیار است. در این راستا، شرکت ریتون میتواند حجم قابلتوجهی از موشکاندازهای ضد هوایی "استینگر" خود را به اوکراین ارسال کند و درعینحال، این شرکت در کنار لاکهید مارتین میتوانند موشکهای ضدتانک "جاولین" را در بحث صادرات به اوکراین افزایش داده و منافع مادی بیشتری را کسب کنند».
🔺گزاره تحلیلی: کارخانههای اسلحهسازی آمریکا که نقش مؤثری در تعیین خطوط کلی و تصمیمسازیهای کلان این کشور در حوزه سیاست خارجی دارند، از روند طولانی جنگ در اوکراین استقبال میکنند. سود واقعیِ این جنگ برای شرکتهای مذکور، نه صرفاً در قالب فروش مستقیم تسلیحات به اوکراین، بلکه در افزایش قابلتوجه بودجه نظامی کشورهای اروپایی، ناتو و ایالاتمتحده آمریکا و در منطقه غرب آسیا، بر افزایش خرید تسلیحات نظامی توسط کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس نهفته است که این امر بهخودیخود موجب ناامنی در جهان میشود. اینهمه درنهایت میتواند قراردادهای پُرسودی برای مجتمعهای صنعتی- نظامی و شرکتهای تسلیحاتی آمریکایی به همراه داشته باشد؛ شرکتهایی که نهتنها از راه جنگ دهها میلیارد دلار سود میکنند، بلکه در کمال شگفتی خود را مدافعان دموکراسی، آزادی و حقوق بشر هم جا میزنند. درحالیکه چیزی کم از زرادخانه خودکامگی ندارند!
✍️حمید خوشآیند
#روشنگری | #ثامن
📝 #صرفا_جهت_اطلاع | پیشنویس قطعنامه احتمالی شورای حکام علیه ایران
🍃🌹🍃
🔻متن کامل پیشنویس قطعنامه ارائه شده از سوی آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی منتشر شده است.
🔹متن قطعنامه: آژانس از اینکه مسائل پادمانی مرتبط با این سه مکان، به رغم تعاملهای متعدد بین آژانس و ایران و به دلیل همکاری ناکافی سیستماتیک ایران کماکان حلنشده باقی ماندهاند عمیقاً ابراز نگرانی میکند.
🔺آژانس از ایران میخواهد تعهدات قانونی خود را به صورت اضطراری اجرا کرده و فوراً پیشنهاد مدیر کل را برای تعامل بیشتر جهت توضیح در خصوص تمامی مسائل پادمانی باقیمانده و حل و فصل آنها اجابت کند.
#روشنگری | #ثامن
|🌴 حج نرم افزار روز زندگی بشر
🔹مقام معظم رهبری، مکرر، یکی از نیازهای مهم جوامع اسلامی را عملیاتی کردن مفاهیم دینی دانستند.
🔹عملیاتی شدن مفاهیم دینی به معنای عینیت دادن و نهادینه کردن ارزش های دینی در عملکرد افراد و صحنه های اجتماعی است. ثمره عملیاتی شدن مفاهیم دینی، پیروزی جوامع اسلامی و ملموس شدن ثمرات دین در زندگی فردی و اجتماعی است.
🔹زندگى انسان، همواره دستخوش تغییر و تحوّل است، لازمه جاودانگی و همگانی بودن دین اسلام آن است که در هر دوره اى و با هر زمانه و زمینه اى، بتواند رسالت خود را در هدایت انسان¬ها انجام دهد. نبايد انتظار داشت سبك و نوع بيان مفاهیم دينی مطابق معيارهای چندین سال قبل باشد و مردم نیز به ویژه جوانان، اين پيام ها را پذيرفته و به عنوان خط مشی عملی در زندگی پذيرا باشند . به روز رسانی مفاهیم دینی پذیرش و عمل به آن ها را ساده تر می کند؛
🔹امام خامنه ای در دیدار ۱۸ خرداد با کارگزاران حج، نمونه ای از عملیاتی شدن مفاهیم حج را عرضه کردند.
ایشان با تبیین فلسفه های برخی اعمال حج مانند محرمات احرام، این عمل عبادی را نه فقط برای مسلمانان بلکه برای عموم مردم" قیاما للناس" روز آمد دانستند.
🔹بشر امروز نیازمند "همزیستی"، "ساده زیستی"، "پرهیز و خود کنترلی"، و "استفاده بجا از دسترس ها، است.
محرمات احرام در حج این سبک زندگی را عملا در اختیار عموم مردم قرار می دهد.
#حج
#عملیاتی_شدن_مفاهیم_دینی
✅درآمد ۳۷ میلیارد دلاری نفت و گاز ایران در سال ۱۴۰۰
🔹 براساس آمارهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی ایران، در ۹ماهه نخست سال گذشته رقم درآمد ایران از فروش نفت و گاز حدود ۲۷ میلیارد و ۹۴۲ میلیون دلار بوده است.
🔹 طبق همین آمار، درآمد فروش نفت و گاز کشورمان در ۶ماهه نخست سال گذشته ۱۸ میلیارد و ۶۷۷ میلیون دلار بوده است. به عبارتی، پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم طی سه ماهه سوم درآمد ایران از فروش نفت و گاز ۹ میلیارد و ۲۶۵ میلیون دلار شده است.
🔹 اگر روند فروش نفت و گاز را در ۳ ماهه پایانی سال ۱۴۰۰ نیز همانند سه ماهه سوم باشد، میتوان برآورد کرد رقم فروش نفت و گاز کشور در پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۳۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار باشد.
هدف آژانس از قطعنامه احتمالی چیست؟
🔺 قطعاً اقدام احتمالی آژانس علیه کشورمان در راستای فشارهای مختلفی است که طرف آمریکایی برای عقبنشینی ایران در جنگ ارادهها و مذاکرات وین وارد میکند.
🔹 مجموعهی این اقدامات علیه کشورمان در حوزههای مختلف ازجمله دزدیدن نفتکش ایرانی در سواحل یونان تا اقدامات تخریبی و عملیات ترور توسط صهیونیستها، جنگ روانی و برجسته سازی اپوزیسیون ضعیف و بدون پشتوانه که با استفاده از رسانههای ضد انقلاب سعی در برجسته نمایی آنها دارند، همه در راستای فشار سیاسی برای عقب بردن ایران است.
🔸قطعاً قطعنامه آژانس مسیری را که نمایش میدهد را در پی ندارد؛ زیرا ارجاع به شورای امنیت در نهایت با وتوی چین و روسیه مواجه خواهد شد.
🔻با وجود مکانیسم ماشه نیازی به طی کردن چنین مسیری نیست، اگر طرف غربی از مکانیسم ماشه صحبت نمیکند و بر قطعنامه آژانس تاکید دارد، دلیلش این است که به دنبال اقدامات عملی نیست و نیاز دارد که مذاکرات وین را همچنان زنده نگه دارد تا شانس توافق به وجود آید.
✍️ مصطفی خوشچشم