📝#یادداشت_کوتاه | خطبههای اقتدار و ایمان
🔻 ۲۴ دی ۵۸ تاریخ انتصاب مقام معظم رهبری بعنوان امامت جمعه تهران است. وقتی بعد از کناره گیریِ مرحوم منتظری از امامتِ جمعه تهران، دانشجویان از امام می پرسند چه کسی بهتر است؟ امام به صراحت می فرمایند "من پیشنهاد میکنم که آقای آقا سیدعلی آقا بیایند، خامنهای. بسیار خوب است ایشان، فهیم است؛ میتواند صحبت کند؛ میتواند حرف بزند."
🔹 ۴۲ سال از آن زمان می گذرد. ۴۲ سال گذر از بحبوهه هایی مانند جنگ، گذر از رجوی ها و بنی صدرها، فراز و فرود دولتهای چپ و راست، فتنه ۷۸ و ۸۸، توطئههای منطقه از القاعده و طالبان گرفته تا داعش و جبهه النصره.
🔸 در این ۴۲ سال هر چند فراز و فرود زیادی در مسائل سیاسی داشتیم اما آنچه ثابت ماند ایمان بود و اقتدار.
🔺اقتدار در بیان مواضع صریح و انقلابی در عین حال حکیمانه. و ایمان در درخواست مخلصانه اش مانند آن روز که ندا بر آورد که ای سید و مولای ما تو دعا کن برای ما.
👌 و چه بصیر بود امام که این روزها را خوب دید و خوب انتخاب کرد.
✍️یعقوب ربیعی
#روایت_درست #روشنگری | #ثامن
✅ #صرفا_جهت_اطلاع | برنامه همکاری جامع ایران و چین از امروز وارد مرحله اجرا میشود
🔻 امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان امروز (جمعه) پس از دیدار و گفتوگو با «وانگ یی»، وزیر خارجه چین: در این سفر توافق کردیم دو طرف اجرایی شدن و شروع عملیاتی توافق همکاریهای راهبردی و جامع ۲۵ ساله دو کشور را اعلام کنیم.
🔺همچنین ما برای عملیاتی کردن قرارداد ۲۵ ساله و موضوعات مختلف منطقهای و بینالمللی، حامل پیام کتبی آیتالله رئیسی به آقای شی جین پینگ رئیسجمهور چین بودیم.
#روایت_درست #روشنگری | #ثامن
🆔 eitaa.com/samenbr
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
👈 برای جنگیدن با دشمنان بهانهها را پنهان نکنید
✅الأنفال
يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْأَنفَالِ قُلِ الْأَنفَالُ لِلَّهِ وَالرَّسُولِ فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَصْلِحُوا ذَاتَ بَيْنِكُمْ (1)
#امام خامنه ای
🔺اگر مومن هستید این دو کار را انجام بدهید.
✅اولاً تقوای خدا پیشه کنید. " فَاتَّقـوا الله" پس از خدا پروا بدارید.
✅"وَ اَصلِحوا ذاتَ بَینِکُم" میان خود را اصلاح کنید. بر سر چیزهای جزئی به جان هم نیافتید. بهانه برای به جان یکدیگر افتادن نجویید. خاصیت یک عده مردمی که جنگشان میآید با دوستان نه با دشمنان! همین است که به دنبال بهانههای کوچک برای جنگیدن و دعوا کردن و ایجاد اختلاف میگردند! نصیحت خدا و رسول به اینگونه مردم این است که به جای اینکه برای جنگیدن با دوستان بهانه بجویید؛ برای جنگیدن با دشمنان بهانهها را پنهان نکنید! اگر اهل جنگی با دشمن بجنگ با برادر چرا؟! با دوست چرا؟! "
آذربایجان کانون توسعه شاخه شمالی دکترین پیرامونی رژیم صهیونیستی
مقدمه
رژیم صهیونیستی از زمان فروپاشی شوروی، فرصت بی نظیری برای توسعه شاخه شمالی دکترین اتحاد پیرامونی با محوریت قفقاز جنوبی و آذربایجان یافته است که با فراهم کردن زمینه های لازم برای تعمیق روابط با این جمهوری ها، معماری چند لایه ای برای روابط خود با این کشورها از جمله جمهوری آذربایجان بنا کرد و روز به روز بر ابعاد و پیچیدگی های آن افزود. نیاز رژیم صهیونیستی به رصد دائم فعالیت های ایران، سردی روابط سیاسی ـ امنیتی با آنکارا در سال ها اخیر و تلاش در راستای انتقال زمین بازی از شامات به مرزهای ایران به منظور ایجاد موازنه و نگرانی های امنیتی و همچنین تغییر کانون توجه تهران از غرب آسیا به مناطق پیرامونی دیگر، مهمترین دلایل توسعه روابط تلاویو با باکو می باشد. از سوی دیگر نیاز مبرم باکو به پیشرفت، حفظ استقلال از روسیه، تحریم های امریکا و ترس از حاکمیت ایران، صدور تمدن ایرانی اسلامی و اندیشه مقاومت سبب شد تا آذربایجان نیز دست دوستی را به سمت صهیونیست ها دراز کند. با عنایت به تحول در ادراکات راهبردی سران رژیم صهیونیستی از تهدیدات ایران و محور مقاومت در سال های اخیر و توسعه اقدامات آفندی و تهاجمی آن در حوزه های نرم، سخت و نیمه سخت علیه کشورمان، ضرورت پایش و رصد اقدامات و راهبردهای این رژیم بیش از پیش احساس می شود.
1. روابط باکو ـ تلاویو؛ آیس برگ (کوه یخی)
الهام علیاف، رئیس جمهور آذربایجان در اظهار نظری قابل تامل، روابط باکو ـ تلاویو را به «آیس برگ» یا کوه یخی تشبیه می کند که دیگران فقط پوسته ظاهری که از آب بیرون آمده را مشاهده می کنند و قسمت های دیگر آن پنهانی و غیرقابل مشاهده است. لذا سطح راهبردی و کلانی در روابط بین دو طرف وجود دارد که به طور مخفیانه و غیررسمی و با صحنه گردانی نهادهای مختلف تصمیم ساز، اتاق فکرها و عوامل مختلف اجرایی پیش می رود. رژیم صهیونیستی امروزه در تمام بخش ها و نهادهای دولتی، اجتماعی، ارتباطی، نظامی، اقتصادی و... آذربایجان رخنه کرده و کمتر جایی از نفوذ گسترده این رژیم در امان مانده است.
2. مهمترین اهداف و عوامل تاثیرگذار در توسعه روابط رژیم صهیونیستی با آذربایجان
پس شکست گرجستان از روسیه در بحران 2008 و مخالفت جدی روسیه با حضور امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی در تفلیس، تلاویو راهی آذربایجان شد و بخش اعظم اقدامات خود را در این کشور متمرکز کرد. مهمترین اهداف و عوامل تاثیرگذار در توسعه روابط صهیونیست ها با آذربایجان شامل این موارد می شود:
1-2. آذربایجان؛ محور شاخه شمالی اتحاد پیرامونی
جمهوری آذربایجان بعنوان محور و هسته شاخه شمالی دکترین اتحاد پیرامونی محسوب می شود. علاوه برآن، در شاخه جنوبی نیز امروزه شاهد عادی سازی و توسعه روابط میان کشورهای عرب خلیج فارس مانند امارات، با رژیم صهیونیستی میباشیم که این امر نیز در آینده نزدیک، یک منطقه نفوذ جدید را برای جولان بیشتر این رژیم، فراهم میکند و استراتژی این رژیم را مانند قطعات پازل در کنار هم قرار می دهد.
2-2. باز تعریف معماری امنیت منطقه قفقاز جنوبی
به لحاظ ساختاری، رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از بازوهای منطقه ای ایالات متحده امریکا در بازتعریف معماری امنیتی و ساختار قدرت در منطقه قفقاز جنوبی محسوب می شود و امریکا به واسطه آن، برخی اهداف و سیاست های خود را در این مناطق طرح ریزی و پیگیری می کند.
3-2. واردات انرژی از آذربایجان
امروزه رژیم صهیونیستی تقریبا حدود 60 درصد از منابع انرژی(نفت) خود را از آذربایجان و از طریق خط لوله باکوـ تفلیس ـ جیهان، تامین می کند و این موضوع باعث شده است که این رژیم نسبت به منابع انرژی خلیج فارس بی نیاز گردد. همچنین این رژیم یکی از سهامداران اصلی پروژه های انرژی و خطوط لوله در منطقه محسوب می شود.
4-2. فروش تسلیحات و صادرات فناوری های دارای مزیت برتر رژیم صهیونیستی
یکی دیگر از برنامه های رژیم صهیونیستی در آذربایجان، طرح فروش تسلیحات به این کشور است. آخرین قراردادی که در این زمینه فاش شده است، حاکی از انعقاد قرارداد حدودأ 7 میلیارد دلاری، این رژیم با جمهوری آذربایجان است. این رژیم در صدد احداث پایگاه و فرودگاه نظامی اختصاصی در خاک آذربایجان می باشد تا در مواقع لزوم بتواند از آنها استفاده کند.
5-2. متغیر ایران در توسعه روابط رژیم صهیونیستی با آذربایجان
قطعا مهمترین عامل در راهبرد رژیم صهیونیستی جهت حضور در آذربایجان، متغیر جمهوری اسلامی ایران و دشمنی با آن است. این رژیم بدین منظور اهداف چندگانهای را دنبال می کند:
1-5-2. موازنه راهبردی و رصد اطلاعاتی ایران
توسعه روابط با جمهوری آذربایجان ابتدا به ساکن در ذیل کنترل و تهدید جمهوری اسلامی ایران تعریف می شود. رژیم صهیونیستی به منظور ایجاد موازنه و مقابله به مثل، استراتژی حضور در نزدیکی مرزهای ایران را اتخاذ کرده است. طبعأ یکی از کشورهای هدف نیز جمهوری آذربایجان می باشد که دارای رابطه مستحکمی با رژیم صهیونیستی است
2-5-2. کنار گذاشتن ایران از مسیرها و کریدورهای ترانزیتی منطقه
یکی از اهداف منطقهای رژیم صهیونیستی در منطقه، به حاشیه راندن نقش و جایگاه ژئوپلیتیکی و ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران در منطقه قفقاز جنوبی و آسیای میانه می باشد. کنارگذاشتن ایران از طرح های انتقال انرژی در منطقه و خطوط ترانزیت کالا، یکی از آن موارد می باشد.
3-5-2. ایران هراسی، شیعه هراسی، اسلام هراسی
با توجه به مسلمان بودن و شیعه بودن اکثریت قریب به اتفاق جمعیت جمهوری آذربایجان، یکی از اهداف رژیم صهیونیستی ممانعت از نفوذ اسلام شیعی و حاکمیت دینی جمهوری اسلامی ایران در این کشور می باشد و با سیاست هایی مانند اسلام هراسی، شیعه هراسی و ایران هراسی در آذربایجان، مانع حضور و فعالیت ایران می شود.
4-5-2. مدریت حوادث قفقاز و طرح زمین بازی برای بازیگران منطقه ای
بهرهگيري از اختلافات داخلي جمهوري هاي سابق شوروي، مانند اختلاف جمهوري آذربايجان و ارمنستان به عنوان ابزاري جهت توسعه و نفوذ خود در اين كشورها، یکی از اهرم های قابل توجه رژیم صهیونیستی در منطقه محسوب می شود. با افزایش تنش ها و جنگ های منطقه ای، زمینه سرایت آنها به داخل خاک ایران نیز وجود خواهد داشت کما اینکه جنگ اخیر قره باغ شاهد این بودیم. همچنین ناامن کردن و مدریت کردن بحران های منطقه ای می تواند محاسبات ایران در غرب آسیا و قفقاز و مرزهای شمالی به هم بزند.
ارزیابی نهایی
هدف اصلی رژیم صهیونیستی در توسعه و تعمیق مناسبات با کشورهای قفقاز جنوبی بخصوص آذربایجان، حضور در نزدیکی مرزهای ایران و ایجاد تهدید امنیتی علیه کشورمان در حوزه های مختلف سخت و نرم می باشد. در کنار این مسئله به دست آوردن منابع سرشار اقتصادی، عامل بعدی در افزایش همگرایی تلاویو با باکو می باشد. سطح روابط دو طرف امروزه، از همکاری صرف به مراتب بالاتر رفته و به سمت راهبردی شدن پیش می رود. به گونهای که در اکثر قریب به اتفاق نهادها و بخشهای مختلف جمهوری آذربایجان، ردپای یهودیان و صهیونیست ها قابل مشاهده می باشد و این مسئله می تواند عواقب امنیتی علیه منافع ملی ومنطقه ای کشورمان داشته باشد.
برای ترامپ گاوصندوق نسازید!
🔻 انتشار یک انیمیشن ۱۰۷ ثانیهای با عنوان «انتقام حتمی است» اتفاقات عجیبی را به دنبال داشت. از یک سو پنتاگون که از محتوای این تهدید انیمیشنی به هراس افتاده است، بلافاصله به شبکههای اجتماعی خود دستور مقابله با انتشار آن را صادر کرد. در ادامه، توییتر حساب سایت رهبر معظم انقلاب را مسدود کرد. از سوی دیگر تمامی شبکههای رادیو تلویزیونی آمریکا، انگلیس، آلمان و عربستان به پوشش این پویانمایی پرداخته و مدعی شدهاند که ایران به دنبال سوءقصد به جان ترامپ است. این تحولات را از چند نظر می توان تحلیل نمود:
1️⃣ سردار سلیمانی در زمان حیات خود منطقه را بیدار کرد و از آمریکا به خاطر جنایتهایش انتقام گرفت و امروز همه مستضعفان جهان در پی انتقام خون این شهید قهرمان هستند.
2️⃣ اگرچه در کیفرخواست قاتلان شهید سلیمانی، ۳۶ نفر ذکر شده است ولی اکنون با تیرهای غیب الهی افراد ذیل از این لیست به درک واصل شدهاند: «مایک دی آندرا» مسئول پرونده ترور سردار سلیمانی، «جیمزسی ویلیس» فرمانده اسکادران نیروهای هوایی آمریکا در قطر، «آوی هار ایوان» مغز متفکر برنامه موشکی اسراییل، ژنرال «شارون آس مان» فرمانده تیپ پیادهنظام موسوم به «ناحال» رژیم صهیونیستی ...
3️⃣ آمریکا تلاش میکند با تکنیکهای رسانهای مانند تکنیک جنجال ما را از بیان تقاص حاج قاسم به سکوت و انفعال بکشاند؛ اما این شیوه در عزم نظام تاثیری نمی گذارد.
4️⃣ همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند آمران و قاتلان سردار سلیمانی نیز باید انتقام پس دهند و این انتقام در هر زمانی که ممکن باشد، قطعی است. بر این اساس آمریکا مطمئن است که قاتلان حاج قاسم امنیت ندارند و اگر ترامپ را در گاوصندوق نیز قرار دهند، قبل از مرگ حتماً باید تقاص پس دهد، پس نیازی نیست برای این تروریست گاوصندوق بسازند.
✍️فرهاد مهدوی
#روایت_درست #روشنگری | #ثامن
✅میوه مقاومت!
اظهارات طرفهای مذاکره کننده در وین حکایت از پیشروی مثبت مذاکرات در مسیر نقشه راه طراحیشده ایران دارد.
نکات تحلیلی:
1️⃣جمهوری اسلامی در شرایطی با اعضای ۱+۴ وارد گفتوگو شده که ضمن آنکه تمامی ظرفیتهای ملی و بینالمللی را برای پشتیبانی از دیپلماسی به میدان آورده، بهتمامی الزامات برای حمایت از مذاکرهکنندگان پایبند بوده و پیام متعارض به طرف مقابل منتقل نکرده است. خاستگاه جمهوری اسلامی در مذاکره با ۱+۴ بر مبنای دو مؤلفه توان چانهزنی و تجربه اندوخته شده از گذشته شکل گرفته است.
2️⃣جمهوری اسلامی در پس تجربه اندوخته شده و متراکم در دوران پسابرجام بهخوبی آموخته است که باید در مذاکرهای قدم بردارد که در آن دست برتر را برای چانهزنی با طرف مدعی در اختیار داشته باشد. به عبارتی این تجربه برای ایران از این حیث درسآموز بوده که نباید از مذاکرهای انتظار انتفاع داشت که در آن توانی برای گفتگو در اختیار ندارد.
3️⃣تجربه آنچه بر ایران در دوران اوباما و ترامپ گذشت بسیار درسآموز بوده است. تجربه دوران اوباما در بدعهدی و یکطرفه کردن برجام، اکنون توجیه کننده شرطگذاری ایران برای راستی آزمایی رفع تحریمها در مذاکرات گردیده و در کنار آن خروج یکجانبه ترامپ از برجام، شرطگذاری ایران برای اخذ تضمین از آمریکا را منطقی نموده است
4️⃣- مقاومت جمهوری اسلامی و اتخاذ ابزارهای لازم برای دیپلماسی در حال پاسخ دادن است. اکنون مقاومت ملی، آمریکاییها را وادار به پذیرش کلیات شروط ایران نموده و مذاکره بر سر جزئیات آن در حال انجام است؛ اگر طرف مقابل اراده لازم را برای توافق بر مبنای اصول منطقی، مستدل و ابتکاری ایران که تأمینکننده منافع اعضای برجام است، داشته باشد، توافق دستیافتنی خواهد بود. برای جمهوری اسلامی توافقی مطلوب است که تضمینکننده انتفاع اقتصادی باشد و این صرفاً از طریق راستی آزمایی رفع تحریمها میسر است. دستیابی به این مهم درگرو این است که اقدامات عملی ایران در فریز بخشهای مرتبط با هستهای، پسینی باشد و نه پیشینی؛ به زبان ساده اقدامات عملی ایران بایستی بعد از رفع تحریمها از سوی طرف مقابل آنهم با فاصله زمانی و پس از راستیآزمایی ایجاد انتفاع اقتصادی صورت گیرد؛ چیزی که اکنون کیفیت و جزئیات آن محل چانهزنی است.
🔰نکته راهبردی:
اگر ملت بدون تأثیرپذیری از عملیات رسانهای دشمن، از موضع عزتمندانه تیم مذاکرهکننده کشورمان پشتیبانی کند و همزمان اجازه داده نشود اقتصاد نیز با فرازوفرودهای مذاکره پیوند خورده و شرطی شود، میتوان میوه مقاومت را در آینده نزدیک چید.
✍️#احمد_بنافی
🌱هر روز خود را با بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ آغاز کنید🌱
🔹 امام باقر(ع): دانشمندی که از علمش سود برد، از هفتاد هزار عابد بهتر است.