📝 #یادداشت_کوتاه | کشور به کارهایی از جنس امیر کبیر
🔻 مقام معظم رهبری: ۴سال برای دولت زمان کمی نیست، امیرکبیر آنهمه کار را در ۳سال صدارت انجام داد، امروز کشور به کارهایی ازجنس امیرکبیر نیازدارد.
🔸 دوران کوتاه اما نتایج بلند امیرکبیر
اصلاحات امیرکبیر، اندکی پس از رسیدن او به مقام صدارت آغاز شد و تا پایان دوران کوتاه صدارتش ادامه داشت. مدت صدارت امیرکبیر حدوداً ۳۹ ماه (کمتر از ۴ سال) طول کشید و در طی همین زمان اندک، تحوّلات بسیار بزرگی را در راستای پیشرفت و اعتلای ایران انجام داد.
🔹 مهمترین اقدامات امیرکبیر :
۱. تأسیس دارالفنون (اولین دانشگاه در ایران)
۲. تأسیس روزنامه وقایع اتفاقیه (اولین روزنامه رسمی دولت)
۳. حذف القاب و عناوین دربار
۴. رسیدگی به وضع مالیه کشور (مانند حذف رشوهخواری و کمکردن مستمریهای سنگین شاهان و شاهزادگان)
۵. سر و سامان دادن به ارتش (برای مقابله با نظامیان انگلیس و روس که شمال و جنوب کشور را در اختیار گرفته بودند)
۶. توسعه وزارت خارجه و تأسیس سفارتخانههای دائمی در برخی از کشورها و ....
🔺 نکته پایانی: زمان شتابان می گذرد و این چهار سال زود تمام می شود؛ باید از هر ساعتی و از هر فرصتی استفاده شود و نگذارند وقتی را که متعلّق به مردم و متعلّق به اسلام است، تضییع بشود و از همهی امکانات زمانی و وقتی ، استفاده شود ، اینکه دولت ها منتظر چهار سال دوم بنشینند این کار غلطی است، باید از زمان طولانی چهار سال اول برای تحقق برنامه ها و وعده ها استفاده درست و بموقع صورت گیرد .
✍️محمد حسن فشی
#روشنگری | #ثامن
📌#صرفا_جهت_اطلاع | مهمترین محورهای شبکههای ماهوارهای فارسی زبان - ۲۱ دی
1️⃣ ادعای افزایش احتمال دستیابی به توافق پیرو سفر وزیرخارجه ایران به عمان و انتشار اخباری مبنی بر توافق موقت و دوساله
2️⃣ ادعای تلاش ایران برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک با عربستان متاثر از مذاکرات احیای برجام در وین و ارتباط دهی آن با تحولات لبنان با ضرورت نمایی امتیازدهی جمهوری اسلامی به رژیم آل سعود جهت حل مشکلات لبنان
3️⃣ ادعای تلاش ایران برای میانجیگری میان گروه های افغان با برجسته سازی دیدار وزیرخارجه طالبان با احمد مسعود و اسماعیل خان در تهران
4️⃣ تحریک افکارعمومی به اعتراض پیرامون تصادفات زنجیرهای در جاده های استان خوزستان
#روشنگری | #ثامن
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل( ۱۴۷)
🌀 خبر: «ایهود اولمرت» از سیاستمداران باسابقه رژیم صهیونیستی در گفتگو با شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در اظهاراتی صریح گفته است: «اسرائیل گزینه نظامی برای عملیات فراگیر علیه تأسیسات هستهای ایران را در اختیار ندارد و سخن گفتن دراینباره، یاوهگویی بینتیجه و نشانه ضعف است».
🔸 نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی در این گفتگو همچنین تأکید کرده است: «توافقنامه هستهای قبلی بهتر از اوضاع پیش از آن بود و خروج آمریکا از این توافقنامه، اقدام خطرناکی است که برای امنیت اسرائیل بهشدت زیانآور بود و تا حد زیادی به دست بنیامین نتانیاهو رخ داد». «چاک فرایلیچ» مشاور سابق امنیت ملی رژیم صهیونیستی نیز در برنامه صوتی روزنامه هاآرتص در پاسخ به این سؤال که «آیا به نظر شما واقعاً احتمال دارد اسرائیل به سایتهای هستهای ایران حمله کند؟»، تأکید کرد: «با تمام احترامی که برای توانمندیهای قابل توجه اسرائیل قائل هستم؛ اما درنهایت ما یک قدرت کوچک منطقهای هستیم. اگر اسرائیل مجبور به اقدام (حمله نظامی به تأسیسات هستهای ایران) شود، فکر نمیکنم که این اقدام کار آسانی باشد و پیامدهای جدی دارد که هم ازنظر پاسخ نظامی ایرانیها و هم حزبالله، مهم خواهد بود.
❌ گزاره تحلیلی: «حمله نظامی به تأسیسات هستهای ایران»، عبارتی است که در ماههای اخیر و بهموازات مذاکرات وین، بیشتر از هر زمان دیگری از زبان مقامات ارشد رژیم صهیونیستی شنیده میشود. این در حالی است که همزمان بسیاری از مقامات سابق و کنونی رژیم صهیونیستی نیز در گفتگوهای مختلف، تلآویو را از هرگونه ماجراجویی علیه ایران برحذر داشته و آن را اقدامی خطرناک و جنونآمیز میدانند. برخلاف حملات رژیم صهیونیستی به برنامههای هستهای عراق و سوریه که هیچ واکنشی در پی نداشت، جمهوری اسلامی ایران قطعاً به هر تحرکی علیه منافع ملی خود پاسخ میدهد که با توجه به قابلیتهای نظامی که ایران از آن برخوردار است، پذیرش آن برای طرف متخاصم غیرقابلتحمل خواهد بود؛ واقعیتی که بسیاری از مقامات سابق و کنونی رژیم صهیونیستی بهخوبی آن را دریافتهاند.
✍️ حمید خوشآیند
#روشنگری | #ثامن
🔰امیرعبداللهیان: دوستان منطقهای را در جریان مذاکرات وین قرار میدهیم
وزیر امور خارجه در پایان دیدار با مقامات قطری در دوحه گفت: «با امیر و وزیر امور خارجه قطر درباره مناسبات دوجانبه و موضوعات مختلف گفتوگو کردیم. توافق شد در روزهای آینده وزرای جمهوری اسلامی ایران بر مبنای دعوت بهعملآمده به دوحه سفر کنند. راهحل برخی بحرانها در منطقه صرفاً تمرکز بر راهحل سیاسی است و ما نباید از مسیر زور و نظامیگری و هژمونیک مشکلات را حل کنیم. دوستانمان در منطقه را حتماً در جریان مذاکرات وین قرار میدهیم، آنها بهعنوان همسایه ما از این حق برخوردارند. جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یک کشور بزرگ در منطقه همواره نقش اساسی، محوری و سازنده دارد و ما طرف خوب تحولات در منطقه بودیم».