روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
👇جهاد #تبیین از منظر قرآن
✅نقاط امید آفرین در جهاد تبیین(۱)
👇یاری خدا
سوره إبراهيم (14): آيه 12]
وَ ما لَنا أَلاَّ نَتَوَكَّلَ عَلَى اللَّهِ وَ قَدْ هَدانا سُبُلَنا وَ لَنَصْبِرَنَّ عَلى ما آذَيْتُمُونا وَ عَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُتَوَكِّلُونَ (12)
و چرا ما بر خدا توكل نكنيم، در حالى كه او ما را به راههاى (سعادت) ما هدايت كرده است؟ قطعاً ما در برابر هر آزارى كه شما نسبت به ما روا داريد، مقاومت خواهيم كرد و اهل توكّل بايد فقط بر خداوند توكّل نمايند.
🌹پيامها
1️⃣ خدايى كه هدايت كرد، حمايت هم مىكند. پس تنها بر او توكّل كنيم. «نَتَوَكَّلَ عَلَى اللَّهِ وَ قَدْ هَدانا»
2️⃣ راه انبيا همان راه خداست.«سُبُلَنا» چنان كه در جاى ديگر مىفرمايد: «قُلْ هذِهِ سَبِيلِي أَدْعُوا إِلَى اللَّهِ عَلى بَصِيرَةٍ»
3️⃣ لازمه پيمودن راه خدا، تحمّل سختىهاست. «سُبُلَنا لَنَصْبِرَنَّ»
4️⃣- مومن انقلابی هم بايد بر خدا توكل كند، هم بايد در برابر مخالفان صبر و مقاومت نماید.«نَتَوَكَّلَ عَلَى اللَّهِ ... وَ لَنَصْبِرَنَّ»
5️⃣- مؤمن انقلابی با آزار و شكنجه، از عقيده و عملش دست برنمىدارد. «لَنَصْبِرَنَّ عَلى ما آذَيْتُمُونا»
6️⃣- كسى مىتواند صبرو مقاومت كند در برابر دشمن كه تكيه گاهى داشته باشد. «لَنَصْبِرَنَّ ... نَتَوَكَّلَ عَلَى اللَّهِ»
♦️#چند_خبر_کوتاه
🔹رئیس جمهور:همه ابعاد قانون رتبهبندی معلمان مورد توجه دولت است.
🔹سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل از سکوت و بیعملی شورای امنیت در قبال جنایات رژیم اسرائیل انتقاد کرد.
🔹وزیر امور خارجه روسیه: خطر وقوع جنگ جهانی سوم جدی و واقعی است.
🔹وزیر امور خارجه اوکراین: روسها شکست را احساس کردهاند.
♦️انتقاد کیهان از دولت: چرا قیمت آرد برای کارخانجات تولید ماکارونی و کیک ۵ برابر شد؟
کیهان نوشت:
🔹دیروز در ستاد اقتصادی دولت و در جریان پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی برای جلوگیری از قاچاق گندم به کشورهای همسایه و ضرورت بهینهسازی مصرف نان در کشور، تأکید شد که قیمت نان و گندم تغییری نداشته باشد. این تصمیم تا حدودی از نگرانی مردم کاسته است اما هنوز انتقادات از افزایش یکباره قیمت آرد کارخانجات برقرار است.
🔹رئیس انجمن آردسازان با انتقاد از افزایش ناگهانی قیمت آرد گفت: وزیر جهاد باید متصدیان مربوطه را بازخواست کند و این افراد باید پاسخگو باشند که چرا این چنین بیبرنامه عمل کردند، بر اساس دستورالعملی که به کارخانجات ماکارونیسازی، کیک، کلوچه، نشاسته و رشتهپزی ابلاغ شده، قیمت آرد تحویلی به این مجموعهها ۵ برابر میشود.
🔰ایران موشک قارهپیما دارد؟!
🎤«اسماعیل کوثری» نماینده مجلس و از فرماندهان سابق سپاه، دیروز (دوشنبه) با ذکر خاطرهای از شهید حسن تهرانیمقدم، پدر موشکی ایران، گفت: «در زمان شهادت وی ایران به فنّاوری موشک قارهپیما دست یافته بود». وی از ذکر جزئیات بیشتر در این رابطه خودداری کرد. موشک قارهپیما به موشکهای بالستیکی گفته میشود که برد مفید آنها بیش از پنج هزار و 500 کیلومتر (3400 مایل) باشد.
🔰بانی سنگینترین تحریم تاریخ علیه ایران!
📌دیروز خبر کاهش محدودیتهای حصر برای یکی از عوامل فتنه 88، رسانهای شد؛ چهرهای که فشارهای معیشتی و تحریمهای اقتصادی دوره ریاست جمهوری اوباما و ترامپ که تاکنون نیز ادامه دارد، مرهون اقدامات ناامنساز و تخریبگر او و جریان ضدانقلاب داخلی بود. زمانیکه اوباما رئیسجمهور شد، دستش را به سمت ایران دراز کرد و خواهان تعامل با ایران شد؛ اما چند هفته بعد، با شروع اردوکشی خیابانی میرحسین موسوی، کاخ سفید استراتژی تعامل با تهران را به فشار بر تهران تغییر داد. تیم سیاست خارجی آمریکا قطعنامه ۱۹۲۹ را در سالگرد فتنه موسوی به تصویب رساند. در سایه این قطعنامه، سنگینترین تحریم تاریخ علیه ایران اعمال شد. کلینتون همان زمان گفت که این قطعنامه در حمایت از جنبش سبز صادر شده است؛ بااینحال و باوجود فتنهگریهای موسوی، حصر او به دلیل وقایع سال ۸۸ و تحریمها نبود. ماجرا به فتنه دوم بازمیگردد؛ تظاهرات در همبستگی با انقلابهای عربی و تلاش برای امنیتی کردن فضای داخلی کشور! جانشین وقت اطلاعات سپاه درباره آن میگوید: «۲۵ بهمن ۸۹ حدود ۵ هزار نفر در میدان انقلاب تهران جمع شدند و درگیری به وجود آوردند. فردایش سران فتنه اطلاعیه دادند و نظام را فاسد اعلام کردند». پسازاین، شورای عالی امنیت ملی رأی به حصر موسوی و کروبی داد.
💰پولهای صهیونیستها در دست هکرها!
📺 یک رسانه عبری اعلام کرد، یک گروه هکری موفق شده به بانکهای اطلاعات مشتریان بانکهای صهیونیستی رخنه پیدا کند. این گروه هکری در کانال مجازی خود اعلام کرد که در حال حاضر قادر به حواله کردن پول مشتریان این بانکها است. گروه هکری منجی تأکید کرده، نفوذ جدید را در آستانه روز جهانی قدس انجام داده و تا روز جهانی قدس، رژیم صهیونیستی باید منتظر ضربات سایبری هولناکتری باشد. این گروه همچنین آورده است: «بهزودی از اطلاعات حساب بانکی و همچنین موجودی حساب مقامات اسرائیلی رونمایی خواهیم کرد تا دزدان سرزمین ما با مقامات دزد خود بیشتر آشنا شوند».
🔰هشدار؛ داعش به عراق برمیگردد؟!
📌گزارشها حاکی است که بالغ بر ۸۰۰۰ تروریست داعش بالقوه میتوانند بار دیگر وارد فاز عملیاتی در عراق شده و همزمان این گروهک در حال کادرسازی دوباره خود است. تخمین زده میشود که ۴۰۰۰ نفر از این تعداد، در حال حاضر فعالیت دارند و بقیه متعلق به هستههای خاموش یا حامیانی هستند که در جوامع محلی در استانهای سنینشین ادغام شدهاند. سوزاندن محصولات زراعی، منازل و مزارع و حمله به زیرساختها مانند پمپبنزینها، چاههای نفت، شرکتهای گاز، خطوط لوله نفت و گاز، همگی جزو استراتژیهای جنگ اقتصادی داعش در عراق محسوب میشود.
🔰حرف روز
📌راهکارهای تقویت دیپلماسی اقتصادی
کارویژه اصلی نظامهای سیاسی، تأمین رفاه (مادی و معنوی) و امنیت برای مردم است. لذا هرگونه فعالیت و رابطه دولتها با دول دیگر و حتی ارتباط آنان با سازمانهای بینالمللی، میبایست برای تأمین این دو کارویژه باشد؛ مخصوصاً که در دنیای امروز مسئله تجارت و اقتصاد، در اولویت قرار گرفته است و قاعدتاً روابط خارجی نیز برای تقویت این بخش، مأموریت ویژهای یافتهاند.
⚜️نکاتتحلیلی:
1️⃣- دیپلماسی اقتصادی همان در اختیار قرار دادن توان وزارت خارجه برای فعالسازی ظرفیتهای تجارت خارجی و جذب سرمایهگذاری است که میتواند نقش قابلتوجهی در خنثیسازی تحریمها داشته باشد.
2️⃣- تقریباً ۷۰ درصد تجارت خارجی ایران با ۶ کشور انجام میشود. اختلال در روابط تجاری ما با یکی از این کشورها، بخش بزرگی از تجارت خارجی ما را به مخاطره میاندازد؛ این خطرآفرین است و باید در این زمینه تعدد ایجاد کرد تا درصورتیکه یک مسیر تجاری بسته شد، بتوان کشور دیگری را جایگزین کرد. این مهم از طریق تنوع سازی زمینههای تجارت خارجی از طریق تقویت دیپلماسی اقتصادی ممکن است.
3️⃣- دیپلماسی اقتصادی نیازمند همگرایی دستگاههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی به همراه اتخاذ نقشه راه منسجم است. در نقشه راه باید مشخص شود که متولی و قرارگاه مرکزی دیپلماسی اقتصادی کشور کیست؟ سازمان توسعه تجارت، اتاقهای بازرگانی، وزارت امور خارجه، گمرک و یا بانک مرکزی و یا کارگروهی از همه اینها. جزیرهای عمل کردن و عدم اعتقاد به ظرفیتهای منطقهای که نمونه آن در گزارش اخیر اتاق بازرگانی نمود یافت، نمیتواند تأمینکننده اهداف دیپلماسی اقتصادی باشد.
4️⃣- از الزامات دیپلماسی اقتصادی، توسعه زیرساختهای تجاری است. ایران از حیث راه ترانزیت کالا و ژئوپلیتیک، موقعیت منحصربهفردی دارد؛ اما عدم سرمایهگذاری در این زیرساختها مثل بندر چابهار یا راههای ارتباطی زمینی به اروپا و اوراسیا، موانعی را برای تحقق بهتر این امر ایجاد کرده است.
5️⃣- سفیران اقتصادی یک کشور، رایزنان بازرگانی هستند. تعداد رایزن بازرگانی ایران در دولت دوازدهم ۶ نفر بود و در دولت جدید ده نفر. این در حالی است که متوسط تعداد این افراد در کشورهای پیشرفته ۱۷۰ نفر است.
🔸نکته پایانی: شرایط خاص اقتصاد ایران، اهمیت دیپلماسی اقتصادی را دوچندان نموده است. برای ارتقای دیپلماسی اقتصادی و کسب منفعت از آن میبایست چهار مشکل اساسی را حل کرد؛ سیاستگذاری (تدوین نقشه راه)، نهاد متولی، توسعه زیرساختها و بکار گیری نیروی انسانی متخصص در مقام رایزن اقتصادی.
✍️ #علی_محمدی
🎥چرا اتاق بازرگانی یک مدیر دو تابعیتی را به جلسات مهم حاکمیتی میفرستاد؟
حمید مقیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران:
🔹 هیچ ارادهای در اتاق بازرگانی برای ساماندهی تشکلها وجود ندارد
🔹 معاون تشکلهای اتاق بازرگانی تا پایان سال ۱۴۰۰ آقای مظفر علیخانی بودند که هیچ توانمندی نداشت
🔹 او دو تابعیتی بود و چندین بار در سال به آمریکا سفر میکرد
او در جلسات حاکمیتی شرکت میکرد که مسائل محرمانه مطرح میشد و معلوم نیست اتاق بازرگانی چرا چنین شخصی را به کار گرفته بود؟
♦️جزئیات ملاقات مقامات ایران و طالبان درباره مسائل مرزی
🔹«سید حسن مرتضوی» معاون سفارت ایران در کابل امروز (سهشنبه) با مولوی «شبیر احمد» رئیس کارگروه وزارت دفاع و سرپرست هیأت رهبری طالبان در ساماندهی امور مرزی ایران دیدار و گفتوگو کرد.
شبیر احمد با اشاره به فضای همکاری میان ایران و حکومت سرپرست در افغانستان درباره حلوفصل سوءتفاهمهای مرزی:
🔹بنا بر دستور هیأت رهبری طالبان، هیأتی چهار نفره از مقامات نظامی و دفاعی افغانستان تشکیل شده تا با گفتگو با مقامات ایران، شرایط همکاریهای مرزی را تسهیل کند.
🔹سیاست ما در قبال کشورهای همسایه بهویژه جمهوری اسلامی ایران که میزبان میلیونها شهروند افغانستانی است، عدم بروز هرگونه جنگ و درگیری و حرکت به سوی همکاریهای همهجانبه مرزی است.
🔹شبیر احمد درباره حضور برخی نیروهای طالبان در مرز ایران گفت: بزرگان حکومت بهویژه وزیر دفاع دستور دادهاند هیچ فردی اجازه بروز کوچکترین درگیری را در مرزهای ایران ندارد و آرایش نظامی در مرز مشترک ممنوع است.
🔹همچنین مقرر شد هیأت چهار نفره افغانستان بعد از عید فطر با مقامات ایران در یکی از پایتختها و یا در مرز مشترک دیدار و مسائل مرزی را حلوفصل کنند./فارس
♨️ یمنی ها خطاب به آلسعود: کاری می کنیم به گریه بیفتید
🔰 یوسف الفیشی از رهبران انصارالله یمن گفت «سعودیها نمیخواهند تا زمانی که مذاکرات مستقیم بین آنها و یمن بر سر نجران، جیزان، عسیر و شاید خمیس مشیط و مناطقی در اعماق عربستان سعودی انجام شود، دست از تجاوزها و جنایات خود بردارند. اما باید هشدار بدهم که اگر نبرد به مرحله نبرد وجودی و به مرحلهای فراتر از شکستن استخوان برسد، ممکن است شاهد عملیات در ریاض باشید.»
🔰 وی فزود «این کار از سوی مردم مناطق الشرقیه نخواهد بود و احتمالا ساکنان نجران، جیزان و عسیر در این نبرد علیه عربستان نقش خواهند داشت. این یک تحلیل یا در حد یک تهدید نیست بلکه یک هشدار برای سعودیها است. اگر صنعاء، از کارتهای خود استفاده کند، به گریه خواهید افتاد.»