☘
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل( ۱۱۳)
🌀خبر: عراقچی معاون ارزی اسبق بانک مرکزی که به جرم دخالت ۱۵۹ میلیون دلاری در بازار ارز در نیمه دوم ۹۶ به ۸سال حبس محکوم شد گفت: ۳۰ نامه هشدارآمیز به رئیس جمهور (روحانی) نوشتم! این در حالی بود که میگویند ۳۰میلیارد دلار در دولت قبل با مداخله بانک مرکزی در بازار ارز فروختند که در دوره من نبوده، با این افراد چه برخوردی میشود؟
🍃🌹🍃
🌐 تحلیل: مسئله ارز طی سالهای گذشته همواره یکی از موضوعات اصلی کشور بوده به ویژه سالهایی که قیمت دلار بر خلاف جریانات اقتصادی حاکم بر کشور روند صعودی عجیب و قریب داشته است.
🔹 در این بین عملکرد دولت دوازدهم به ویژه در سالهای ۹۷ و ۹۸ به دلیل روند صعودی کمسابقهای که قیمت دلار از ۳ هزار تومان تا بالای ۲۰ هزار تومان داشته است، بیشتر مورد نقد و بررسی قرار گرفته تا جایی که عموم مردم و اغلب کارشناسان مسئولان عالی این دولت از رئیس جمهور گرفته تا دیگر مسئولان ارشد، دولت دوازدهم را عامل بی تدبیری در این مسئله میدانند. هر چند در این بین مسئولان ارشد بانک مرکزی به ویژه رؤسای کل این بانک بیش از بقیه در معرض انتقاد بوده و هستند و حتی مطالباتی در خصوص برخوردهای قضایی با عاملان این قضایا در افکار عمومی مطرح شده است.
🔺 حال افکار عمومی منتظر است ببیند آیا دستگاه قضایی با برهم زنندگان اصلی اقتصاد ایران؛ کسانی که ۸ سال با بی تدبیری و سوء مدیریت منابع و ذخایر کشور را بر باد دادند چگونه برخورد خواهد کرد؟ گره کور بی اعتمادی مردم در همین مسئله نهفته است شاید در صورت برخورد قاطعانه با مسببین اصلی وضع موجود امید و اعتماد بیشتر به بدنه جامعه تزریق شده و میزان بالایی از مشارکت و همدلی مردم را در پیشبرد امور شاهد باشیم.
✍ سیدجعفرموسوی همپا
#روشنگری
#ثامن
#هفته_بسیج
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🍀
هدایت شده از صراط
بسته خبری سیاسی فرهنگی اجتماعی
از روضه خوانی بی بی سی تا ترخیص کالاها از گمرک
#استوری
🍃🌹ـــــــــــــــــــــ
صــراط
@roshangari_samen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نه قاضی ، نه سردار
دولت قانون مدار😒
یادی کنیم از اصفهانیهایی که آینده #زاینده_رود را فدای روحانی کردن و الان دقیقا همان افراد نه فقط زاینده رود، بلکه تمامی عقده های حاصل از شکست غرب از انقلاب اسلامی ایران را تحت مدیریت شبکه های صهیونیستی و منافقین ، از رئیسی مطالبه میکنند😐
بیکاری، تورم، ناامیدی، رانت ، چپاول ، فساد، ناامنی، تحریم، سوءمدیریت، عدم شفافیت، بالابردن نارضایتی مردم و......
اینها همه ، حاصل تبعیت از آمریکاست.
هدف و استراتژی ، مخالفت و مقابله با رئیسی نیست بلکه استراتژی آمریکا در مورد ایران ، چیزی نیست به جز ، تقویت افراد و جنبش های خائن و وابسته غرب و یا فشل و در مقابل ، تخریب افراد و یا جنبش های پویا و خدوم و مستقل از غرب.
👌قضاوت مخاطبان کتب تاریخ معاصر ایران ، نسبت به تک تک ما ، چگونه خواهد بود؟!!!🤔
🤝هموطن عزیز!
فقط تشویق و تحسین ، مطالب و کلیپ های روشنگری و قطع زنجیره ی انتشار آن کمک به جولان دادن شبکه های صهیونیستی و منافقین است. لطفا در نشر حداکثری اینگونه موارد سربازان جنگ نرم در فضای مجازی و رسانه ای باشیم🙏
شیطنت رسانهای سایت اصلاحطلب و غربگرای انتخاب را در عنوان گذاری وزیر خارجه و معاونش در طیف همسو(ظریف و عراقچی) و طیف انقلابی(امیرعبدالهیان و باقری) را ببینید!
1. برای ظریف و عراقچی از عنوان وزير و معاون وزیر خارجه #کشورمان استفاده میکند تا حس وطن دوستی را برجسته کند.
۲. به خیال خام خود برای دکتر امیرعبدالهیان و دکتر باقری به سبک BBC میگوید وزیر و معاون وزیر خارجه جمهوریاسلامی ایران تا فاصله گذاری احساسی ایجاد کند بین مخاطب و تیم مذاکره کننده کشور عزیزمان ایران اسلامی
پ.ن: اینها حتی در عنوان گذاری هم دقت میکنند که به رقیب خود خوبی نکنند/غافل از ایناند که جمهوری اسلامی یعنی ایران و ایران یعنی جمهوری اسلامی و در یک جمله: #جمهوری_اسلامی_ایران
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅•
♦️ناکامی شعبدهبازی جریان تحریف
🔹دولت جدید بدون اینکه باجی به غرب داده و یا زیربار خواستههای زورگویانه سازمانهایی نظیر افای تی اف برود، موفق شده هم در حوزه بینالمللی به پیروزیهای ارزشمندی دست یابد و هم در زمینه مسائل اقتصادی و حتی درمانی دستاوردهای مطلوبی برای کشور به ارمغان بیاورد.
🔸به نمونههای زیر توجه کنید:
✅26شهریورماه سال جاری یعنی کمتر از یک ماه پس از آغاز به کار دولت جدید، ایران توانست بعد از 20سال عضو رسمی سازمان همکاریهای شانگهای با تجارت درون گروهی بیش از 330 میلیارد دلاری شود.
✅اواخر آبانماه گذشته خبرگزاریها از بازگشت 3/5 میلیارد دلار از منابع ارزی ایران به داخل کشور خبر داده و این روند را ادامه دار دانستند.
✅در بازه زمانی کوتاه 100روزه اخیر، بیش از 130میلیون دُز واکسن وارد کشور شد و بیش از 80درصد مردم در برابر ویروس کرونا واکسینه شدند و تعداد قربانیان کرونا به کمتر از 80نفر در روز رسید. این درحالی است که در همین ایام کرونا در آمریکا روزانه بیش از 1200نفر قربانی میگیرد.
✅ششم آذرماه جاری گزارش رئیسکل گمرک درباره میزان تجارت خارجی ایران در هشت ماهه سال جاری منتشر شد که نشان میداد امسال و خصوصا در دولت جدید توانستهایم بدون توافق با غرب میزان صادرات را بیش از 40درصد افزایش دهیم. طبق این گزارش، تجارت خارجی ایران در ۸ ماهه۱۴۰۰ ازنظر وزنی۴۳ و از نظردلاری ۴۰درصد افزایش داشته است. همچنین افزایش صادرات نفت و میعانات گازی ایران در دولت جدید از حدود 800 هزار بشکه به حدود
یک میلیون و نیم بشکه در روز خبر مهم دیگری است که نشان میدهد حتی افزایش صادرات نفت را هم میتوان بدون برجام محقق کرد.
✅هفتم آذرماه جاری، ایران بدون اجازه کدخدا موفق به انعقاد قرارداد سوآپ گازی سهجانبه با ترکمنستان و آذربایجان شد، طبق این قرارداد سالانه 1/5 تا ۲ میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از خاک جمهوری اسلامی ایران انتقال مییابد.بر اساس این توافق ترکمنستان روزانه ۵ تا ۶ میلیون مترمکعب گاز به جمهوری آذربایجان میفروشد. این گاز از مسیر ایران به جمهوری آذربایجان ترانزیت (سوآپ) خواهد شد و ایران گاز مصرفی موردنیاز خود در ۵ استان کشور را به عنوان حق انتقال این گاز برداشت خواهد کرد. این قرارداد از اول دیماه امسال بدون سقف زمانی وبدون نیاز به جابهجایی پول، اجرا میشود.
نکته مهم دیگر این توافق، مدیریت روابط ایران با همسایگانش بود که دولت توانست به خوبی فضای تنش با برخی همسایگان شمالی را به فضای همکاری سازنده و بازی برد- برد اقتصادی تبدیل کند.
🌿همه موارد فوق در حالی رخ داده که دولت جدید بدون اینکه کشور را معطل توافق با خارج کند توانسته این دستاوردها را برای مردم به ارمغان بیاورد.
🔻اما با این وجود،همان جریان شیفته غرب سعی دارد مدام زلف همه کارها خصوصا مسائل اقتصادی را همچون هشت سال پیش به موضوع برجام و توافق با یانکیها گره بزند و باز هم با آدرسهای غلط و تحریف واقعیتها، اذهان مسئولان نظام را مشوش کرده تا بازهم کشور گرفتار دور باطل معطلی توافق با غرب بماند.
🖊کمال احمدی
[ #زمانه | آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
┄═❁๑🍃๑ *🇮🇷* ๑🍃๑❁═┄
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
🔻دستاوردهای دیپلماسی منطقه ای
✅ هنگامی که مدیریت انقلابی و جهادی بر سر کار بیاید، کشور رو به پیشرفت میرود.
🔷 در سفر اخیر آیت الله رئیسی به ترکمنستان، یک قراردادِ سه جانبه بین ایران، ترکمنستان و آذربایجان امضا شد که بر اساس آن، ترکمنستان روزانه ۵ تا ۶ میلیون متر مکعب گاز از مسیر ایران به آذربایجان میفروشد.
ایران هم گاز ۵ استان خود را بابت حق انتقال، از این گاز برداشت میکند.
🔹 این توافق گازی را بگذارید در کنار عضویت در سازمان شانگهای و خرید واکسن که اثبات میکند همه چیز معطل #تحریم و #برجام و #مذاکرات_وین و #FATF نیست.
🔺 کمی عقلانیت میخواهد و همت برای تامین منافع ملی که اگر باشد خیلی اتفاقها میافتد.
🔴 حالا مقایسه کنید ببینید در هشت سال گذشته چقدر فرصتها از دست رفت
هنر مدیریت فقط
قطع گاز و برق و آب است؟!
♦️روزنامه اعتماد درباره قرارداد سه جانبه سوآپ گازی ترکمنستان، ایران و جمهوری آذربایجان نوشت "تولید روزانه گاز ایران حدود 800 میلیون متر مکعب، اما کل ترانزیت گاز ترکمنستان از مسیر ایران، روزانه 5 میلیون متر مکعب است، کمی بیش از نیم درصد از کل تولید گاز ایران! حق سوآپ ایران از این نیم درصد، آنقدر ناچیز است که بعید است نقش چندانی در تامین گاز پنج استان شمالی کشور هم داشته باشد. در چنین شرایطی تبلیغات برای این قرارداد، شبیه شوخی است! مهمترین فایده این قرارداد، بزرگنمایی آن در شرایط سکون فعلی است که نشان دهد گویی کار مهمی انجام شده اما واقعیت همان است که آمار و ارقام نشان میدهد!".
🔹اولا این قرارداد نشان می دهد مشروط و متوقف کردن انجام هر مسئولیت دولتی یا امضای هر قرارداد به برجام و FATF و لغو تحریم ها، دروغ بزرگی است که مدیریت اشرافی برای پوشاندن بی کفایتی خود در این هشت سال به مردم گفته و نتیجه آن، زمین زدن دیپلماسی و تجارت خارجی و تولید و اقتصاد کشور بوده است.
🔹ثانیا، مدیران وزارت نفت و خارجه در دولت روحانی و نشریات حامی سوء مدیریت آنها بایدپاسخ دهند که چرا در قبال پنج سال توقف در اجرای قراردادگازی با ترکمنستان، بی مبالاتی نشان دادند و نتیجه آن بحران کمبود گاز در پنج، شش استان بوده است.
🔹بله برای اشرافیت برج عاج نشین و رانت خوار چه اهمیتی دارد که در زمستان و تابستان، گاز یا برق در مناطق مختلف قطع شود، زندگی یا کسب و کار آنها گره بخورد، یا دولت فعالیت کارخانه ها را متوقف کند که نتیجه آن، کاهش تولید، تشدید رکود و تورم، و بیکار شدن کارگران است.
🔹ثالثا، یافتن منافع مشترک با همسایگان یا دیگر کشورها، و در هم تنیدن آن با قراردادهای اقتصادی، عملا تحریم هارا از کار می اندازد.
🔹گردانندگان "اعتماد" دائما از ضرورت لغو تحریم ها می زنند و حال آن که با تیتر های عوام فریبانه مدعی بودند تحریم رفته است. آیا آنها، اهمیت بی اثر کردن تحریم با توافقات تجاری دو یا چند جانبه را نمی فهمند؟ یا این که می فهمند اما چون رعیتِ آمریکا هستند، از کُند شدن حربه تحریم عصبانی می شوند؟
🔹رابعا، گویا برای این طایفه، آسایش مردم و تامین پایدار گاز و برق آنها، کمترین اهمیتی ندارد. بلکه دوست دارند مردم در آزار و اذیت باشند و به واسطه تولید نارضایتی و اغتشاش، نیاز آمریکای قافیه باخته در مذاکرات برجام تامین شود.
🔹مدیریت مطلوب این طیف، وزیر نفتی است که گفت "پالایشگاه نمی سازیم، چون کثافت کاری است"؛ و حال آن که تبدیل نفت خام (با قیمت تقریبا مفت و قابلیت تحریم) به فرآورده های نفتی با چندین برابر قیمت و امکان صادرات راحت تر، نیاز حیاتی هر کشور نفت خیزی است.
🔹مدیریت مطلوب این طیف در وزارت نیرو هم مدعی بود "ساخت نیروگاه برای جوابگویی به ۲۰۰ ساعت مصرف، توجیه اقتصادی ندارد و زیر بار فشار مافیای نیروگاهسازی نمیروم"! و این همان مدیریتی است به شیرین سازی آب خلیج فارس و تامین آب 17 استان اهتمام نکرد.
🔹آنها فقط بلد بودند با غربی ها توافق کنند، اما در هیچ یک از توافقات (از برجام، تا توتال و پژو و خرید هواپیما) نه تضمین و نه پرداخت خسارت را در صورت نقض توافق پیش بینی نکرند! با این همه، با دیگران را گروهبان و کارنابلد، و خود را ژنرال و تکنوکرات و غول تدبیر جا می زدند! به قول عامیانه؛ زکّی!
✍ #محمد_ایمانی
♨ تله اقتصادی مذاکرات وین!
✍علی محمدی
*آنچه در روند مذاکرات هستهای در دولت قبل شاهد بودیم، در هم تنیدگی بیشازاندازه مؤلفههای اقتصادی به مذاکرات بود. طبیعتاً تحریمها بر تراز تجاری، تولید درآمد و جذب سرمایهگذاری برای اقتصاد ایران مؤثر است؛ اما جالب اینجا است که طی هشت سال گذشته، مذاکره برای رفع تحریمها از خود تحریمها اثرات بیشتری بر اقتصاد کشور گذاشته است. درواقع رویکردهای گذشته باعث شده تا کوچکترین خبر در میز مذاکره، تأثیرات غیرواقعی در بازار پول و نظام ارزی ایران ایجاد نماید.
1⃣ بدیهی است که طرف غربی از حیث رسانه، قدرت بیشتری دارد؛ اما نکتهای که قابلتأمل است، هماهنگی آنها با رسانههایشان برای کنترل افکار عمومی و فشار بر دولت ایران است.
2⃣ اگرچه شرطیسازی اقتصاد ایران با برجام از مهمترین اهداف طرف غربی است، ولیکن نقش دولت گذشته در جلوگیری از این فرآیند، تا حد زیادی انفعالی بوده است. در این زمینه، تلاش دولت سیزدهم در جهت اصلاح رویه گذشته است، اما گویا پیوست رسانهای آن بهخوبی طرحریزی و اجرا نمیشود. لذا در کنار کارگروههای فنی تحریم، بانک، نفت و ... در تیم مذاکرهکننده جدید، جای یک تیم رسانهای قوی خالی است؛ تیمی که بتواند اهرم شکلدهی به افکار عمومی در ایران را از دست طرف غربی خارج کند.
3⃣ ایده توافق موقت یا توافق گامبهگام، قطع بهیقین حوزه اقتصادی را از هر حوزه دیگر بیشتر متأثر خواهد ساخت و سبب خواهد شد تا در بر همان پاشنه خواست طرف غربی بچرخد، یعنی شرطیسازی محیط داخلی ایران به مذاکرات. لذا توافق موقت مخاطراتی منفی در حوزه انتظارات تورمی و سرمایهگذاری خواهد داشت که میبایست از انعقاد آن خودداری شود.
🔚به نظر میرسد طرحریزی و اجرای پیوست رسانهای مذاکرات برای کنترل بازخوردهای اقتصادی در جامعه بسیار اهمیت دارد. آنچه باید در موضعگیریهای اعلامی و اعمالی دولت، بر هر موضوع دیگری غلبه پیدا کند، این است که دولت اقتصاد و معیشت را به مذاکره گره نخواهد زد. تأکید فزاینده بر رفع تحریمها در مذاکرات، بدون اشاره به سایر ظرفیتهای موجود برای توسعه اقتصادی کشور، مؤثر افتادن تحریمها بر اقتصاد را به افکار عمومی القا میکند و بیشک کمک به هدف دشمن در شرطیسازی اقتصاد ایران است. لازمه نیفتادن در این دام غربی، تهیه پیوست رسانهای گامبهگام و هماهنگ با هر مرحله از مذاکرات پیش رو است.
در مذاکرات ۱+۴ زمان به نفع کیست؟
"ایران حتی قبل از شروع مذاکرات وین، تا حدی اصول خود را بر طرف آمریکایی تحمیل کرده است.
دولت بایدن از موضع خود مبنی بر مذاکره در مورد موضوعاتی ورای مساله هستهای تهران کوتاه آمده و از طرفی، واشنگتن به صراحت به اسرائیل هشدار داده که نباید علیه تاسیسات اتمی ایران دست به اقدامات خرابکارانه بزند زیرا این مساله تبعاتِ ویرانگری را به دنبال خواهد داشت.
جدای از اینها، اقدام ایران در غنیسازی بیش از 25 کیلوگرم اورانیوم در سطح بیش از 60 درصد نیز عملا به دستِ برتر ایران در مذاکرات جاری هسته ای تبدیل شده است کما اینکه طرف های غربی به خوبی به این باور رسیده اند که مولفه زمان، کاملا در راستای منافع ایران است و آنها هستند که برای حصول یک توافق با ایران باید بجنبند".
"تهران در مذاکرات جاری در وین، نسبت به طرفهای مقابل خود با رویکردی مشخصتر و متحدتر ظاهر میشود. این در حالی است که چه در داخل آمریکا و چه میان آمریکا و متحدان آن نظیر اسرائیل و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، تنشهایی جدی در مورد تعامل اتمی با ایران وجود دارد".
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام قطب نما 209 با موضوع آشوب با بهانه آب جهت استفاده دوستان