🔴 #تا_انتخابات| احتمال تغییر در برگزاری انتخابات ۱۴۰۰
🔻جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور:
🔹 با توجه به وضعیت کرونا، پیشنهادها و سناریوهای مختلفی درباره برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ مورد بررسی قرار گرفت و نهایتا به دو گزینه محتملتر رسیدیم.
🔹 پیشنهاد ما درباره زمان و مکان انتخابات این است که زمان اخذ رای را از یک روز به ۲ روز افزایش دهیم و شعب اخذ رای هم افزایش پیدا کند.
🔹 اجرایی شدن این پیشنهاد منوط به موافقت شورای نگهبان و تصویب ستاد ملی مبارزه با کروناست که مصوبات آن در حکم مصوبات شورای عالی امنیت ملی است.
🔹 انتخابات ریاست جمهوری و شوراها روز ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود و یک روز هم عقب نمیافتد.
🔹 برگزاری تبلیغات، حضور میدانی طرفداران کاندیداها و میتینگها ممنوع خواهد بود.
🔴دکتر هاشمیان: مدیریت کرونا در کشور در اختیار و زیر نظر دکتر ملکزاده بود/داروی سووداک را ملکزاده وارد سیکل دارویی کشور کرد، بدون اینکه روی این دارو مطالعه حیوانی انجام شود/ اینها هر کاری با مردم خواستند، انجام دادند
🔴دکتر محمدرضا هاشمیان، فوقتخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری در رابطه با نقش ملکزاده و جریان مدیریت کرونا در کشور به #فرهیختگان گفت:
🔹 در جلساتی که بنده در کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا بودم فقط ایشان نظر میداد و مدیریت کرونا در کشور در اختیار ایشان بود.
🔹بحث گرمای هوا و اثرگذاری آن بر کنترل کرونا که صحبت میشد و همه مردم میرفتند و در جنوب کشور عروسی میگرفتند، همه از نظرات ایشان بود!
🔹داروی فاویپیراویر را ایشان اذعان کرد که به درد نمیخورد. من نمیدانم چرا دکتر ملکزاده طلبکارانه صحبت میکنند؟
🔹پروژه کرونای کشور، کلیه مسائل پژوهشی و کلیه نظراتی که درباره دارو است، زیر دست ایشان بود. تمام حرفهای آنها از ابتدا درباره داروها ایراد داشت.
🔹ایشان باید ریزبودجههایی که برای کارهای تحقیقاتی به ایشان پرداخت شده را اعلام کند. باید توضیح بدهد چرا ایمنی گلهای را برای ایران طراحی کرد؟ چرا جواب ایمنی گلهای را نمیدهد؟ چرا نمیگوید وقتی مطالعه در ایران انجام میشد و گفتم داروی کلروکین در درمان کرونا تاثیر ندارد، باز به مردم تجویز کرد؟ چرا بیان نمیکند در مقالهای که در WHO قرار است چاپ کنند بدون اینکه یک بیمار را ویزیت کرده باشد و یا رشته تخصصیاش باشد مطالعات را در دست خود گرفت؟
🔹وزارت بهداشت ۱۲ سال است که دست ایشان است. بهعنوان یک مقام کشوری چه حقی دارید که شرکت دارویی میزنید و کار خود را انجام میدهید و به همه گیر میدهید که با دارو کار کنند؟ شما فوقتخصص گوارش هستید، چه ربطی به کرونا دارید؟ درباره کرونا کجا تحصیلات خود را گذراندهاید؟ جز اینکه به ICU مملکت و بیماران بدحال ظلم کردهاید، چه کار مفیدی انجام دادهاید؟
داروی سووداک برای هپاتیت C است... ایشان چون ارتباط نزدیکی با آمریکا دارد با آنجا مقالهای را به نفع این دارو چاپ میکند. بیمار ایرانی است و نویسندگان از همهجای دنیا هستند و روی مردم ایران امتحان میشود و تاثیر خوب آن را در برخی شرایط نشان میدهد. این دارو ضدویروسی و خوراکی است ولی درواقع الان انگلستان مطالعات حیوانی را روی آن شروع کرده تا کار کند. داروی سووداک را ایشان بهصورت مویرگی بدون اینکه در پروتکل وزارت بهداشت وجود داشته باشد وارد سیکل دارویی کشور کرد، بدون اینکه این دارو در کد تحقیقاتی قرار گیرد و مطالعه حیوانی انجام شود. ایشان این کار را روی مردم پیش بردند و با مردم این دارو را آزمایش کردند.
🔹من ایراد را به آقای دکتر جانبابایی بیشتر میگیرم که ایشان چطور اجازه داد این داروها در خط درمان وارد شود. دکتر جانبابایی و دکتر ملکزاده هر کاری با مردم خواستند، انجام دادند
🔹اینها از ابتدا با قرنطینه مخالف بودند. به ایمنی گلهای اعتقاد دارند. کسی که خود پروژه ایمنی گلهای را بهصورت عملی در دنیا راهاندازی کرد، دکتر ملک زاده بود و صحبتها و نوشتههای ایشان وجود دارد.
🔹 باور ایشان به ایمنی گلهای است. قرنطینه را ایشان قبول ندارد و میگوید همه باید بیمار شوند و یک تعدادی هم فوت میکنند و این مهم نیست ولی درنهایت کسانی که زنده میمانند، ایمنی پیدا میکنند. میگفتند واکسن هم ۵۰درصد بیشتر اثر ندارد اما الان میبینیم واکسنها در دنیا ۹۵درصد تاثیرگذار است. ایشان ایمنی گلهای را از واکسن بیشتر قبول دارند. قرنطینه را هیچیک قبول ندارند.
🔹 وزیر بهداشت کلا دکتر ملکزاده بود. چند سال است که ایشان است. ایشان از زمان دکتر فاضل در وزارتخانه بود و تا الان هست. تمام ساختار وزارت بهداشت دست دکتر ملکزاده است. امروز هم همینطور است. چیدمان کل وزارت بهداشت دست او است، تمام تفکر وزارت بهداشت دست دکتر ملکزاده است. امروز هم همینطور است.
🔹 تمام بودجههای کشور در حوزه پژوهشی در دست ایشان بود. بیشترین مقالات در کشور توسط ایشان و تیم ایشان پیش رفته است و بودجه میلیاردی همواره دست ایشان بود. برای همین این سیستمی که دست دکتر ملکزاده است، سیستم بزرگی است. این جریانی را که پیش آمده، من بیشتر بهخاطر طرح ایمنی گلهای که اتفاق افتاد و افزایش مرگومیر در کشور بود که آه پیرزن و پیرمرد را به همراه داشت، میدانم.
#مدیریت_اصلاحاتی مدیریت فریبکاران
🇮
📺 روسیه و قطر دروازههای کشورشان را برای ورود کالاهای ایرانی باز کردند، اما عرضه نداشتیم!
👤 دکتر مهدی کریمی تفرشی، رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان محصولات غذایی کشور در گفتگو با «نود اقتصادی»: وقتی قطر توسط کشورهای حاشیه خلیج فارس تحریم شد، این تحریم فرصت خوبی برای ما بود که کالاهای صادراتیمان را به این کشور صادر کنیم، آنها هم استقبال میکردند، اما چه کردیم؛ فقط تا ۱۰ روز سمینار و همایش برگزار کردیم که چگونه میتوانیم کالا به این کشور صادر کنیم؛ وقتی داشتیم سمینار برگزار میکردیم، ترکیه ۲۴ ساعته تمام قفسههای فروشگاههای زنجیرهای کشور قطر را پر از کالا کرد؛ واقعا اینها درد است!
❌ رونوشت به همه اصلاح طلبانی که چشم و عقلشان را روی رابطه با کشورهای منطقه بسته اند و فقط غرب رامیشناسند.
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴 #تحلیل_راهبردے| اقتصاد شرطی یا شرط اقتصادی؟‼️
🔻 با اعلام رسانهای پیروزی «جو بایدن» در انتخابات آمریکا برخی در داخل کشور گفتار و رفتاری را پیگیری میکنند که میتواند باعث انتقال سیگنال اشتباه به طرف مقابل و تداعیکننده ذوقزدگی در ایران باشد.
🔻در این خصوص نکات زیر قابل توجه است:
1⃣ بایدن برای نشان دادن تفاوت خود با ترامپ و کسب جایگاه جهانی نیازمند برخی تغییرات رفتاری از جمله در قبال جمهوری اسلامی ایران است. هر چند که او بر اجرای سیاست «فشار هوشمندانه» برای برچیدن توان هستهای، تغییر در عملکرد منطقهای و تضعیف توان موشکی ایران تاکید دارد اما تمام این اهداف را ذیل عنوان «مذاکره» پیگیری خواهد کرد، زیرا بیش از آنکه ایران نیازمند مذاکره و بازگشت آمریکا به برجام باشد این بایدن است که به آن نیاز دارد.
🔹این سناریو نباید ایران را منفعل کند بلکه باید از آن به عنوان فرصتی برای اجرای پیششرطهای خود یعنی لغو یکباره تحریمها، پرداخت خسارات ناشی از خروج ترامپ از برجام و مسئولیتپذیری در قبال ترور سردار سلیمانی استفاده کند. به عبارت دیگر؛ شرایط جدید نه نیازمند مذاکره که نیازمند بازگشت آمریکا بر تعهدات خویش است.
2⃣ طی سالهای اخیر به دلیل راهبرد دولت برای بهرهگیری از ظرفیتهای سیاست خارجی در بهبود شرایط اقتصادی کشور عملا بخش اعظم تحولات اقتصادی مشروط به مراودات خارجی شد و بدلیل بدعهدی آمریکا و اروپا نه تنها هیچ بهرهای از برجام نصیب ایران نشد بلکه کشور به عارضه «شرطی شدن اقتصاد» دچار شد.
🔹البته سیاستهای ضدایرانی دوره ترامپ این فرصت را ایجاد کرد که با اتکاء به ظرفیتهای فراوان داخلی و حمایت واقعی از تولید ملی امکان مقابله حداکثری با تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه فراهم شود و تولید ملی نفس تازه کند. نوسانات شدید نرخ ارز و ایجاد تلاطم در بازار سرمایه در دوره منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پس از آن اما، بار دیگر صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی را با شرایط ناپایدار ناشی از شرطی شدن اقتصاد روبرو ساخته است.
🔹 متاسفانه طی ماههای اخیر برخی کمبودهای سوال برانگیز مواد اولیه و گرانیهای افسار گسیخته در حالی که کالا در کشور وجود دارد نیز موجب شد که فضای روانی ناشی از نتایج انتخابات آمریکا بر اقتصاد کشور تشدید شده و تاثیرگذاری مناسبات خارجی بر اقتصاد داخلی را به شکلی غیرواقعی به اذهان عمومی تحمیل کند.
3⃣ در حوزه سیاست خارجی نیز رفتارهای ترامپ موجب فعالتر شدن دیپلماسی کشور در توسعه مناسبات با کشورهای همسایه مانند عراق و پاکستان شد. نقشه راه همکاریهای ۲۵ ساله ایران و چین و لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ نیز فرصتهای مهمی بود که برای مقابله با تحریمها ایجاد شد تا ایران بتواند با کشورهای خارج از دایره آمریکا ائتلاف تشکیل دهد، در حالی که گرای اشتباه مذاکره با آمریکا میتواند این فرصت را گرفته و مانع از تحقق اجماع تحریم شوندگان در برابر تحریمهای آمریکا شود.
4⃣ بعضا گفته شده که بایدن با چند فرمان اجرایی میتواند تحریمها را لغو نماید. این سخن از دو زاویه دچار اشکال است.
🔹 اولاً بخشی از تحریمها بر اساس مصوبات کنگره است و اصلا در اختیار رئیس جمهور نیست که بایدن بتواند لغو نماید.
🔹 ثانیاً میان توانستن و خواستن تفاوت بسیار وجود دارد، چه، تاکیدات او بر فشار هوشمندانه و سابقه او در دوران اوباما نشان میدهد که او نمیخواهد تحریمها را بردارد.
🖌 #سرخط_تحلیلے| در یک جمعبندی کلی میتوان گفت که ذوقزدگی از تغییرات احتمالی در آمریکا تکرار اشتباه شرطی کردن اقتصاد کشور و دادن سیگنال اشتباه نیاز ایران به مذاکره است که موجب میشود در عرصه داخلی اقتصاد همچنان شرطی و چشم به راه آینده تعطیل بماند و حتی نوعی سرخوردگی در میان تولید کنندگان ایجادنماید.
🆔:@sgm_Ghaemon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا برای تجارت شخصی تان شرکت زدید؟!
سوال جالب 3 سال قبل دکترسعیدجلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از وزرای روحانی
اگر بازار ونزوئلا بد است چرا در آن کشور برای تجارت شخصی تان شرکت زدید و دارید در آنجا تجارت میکنید؟
🔴 عجایب وارداتی در دولت روحانی همچنان ادامه دارد/ از واردات ۱۰ میلیون دلار زردچوبه و ۷ میلیون دلار بادام زمینی تا ۴ میلیون دلار مدادتراش
🔹براساس آمارهای گمرک ایران، در ۷ماهه سال جاری مقادیر قابلتوجهی کالاهای دارای نمونه داخلی وارد کشور شده است که ارقام بعضی از آنها بسیار قابلتامل است.
🔹 برای مثال، در ۷ماهه امسال حدود ۱۰/۵ میلیون دلار زردچوبه، نزدیک به ۷ میلیون دلار بادام زمینی، نزدیک به ۴ میلیون دلار مدادپاکن و مدادتراش، نزدیک به ۳/۵ میلیون دلار خودتراش، مقادیر قابلتوجهی نیز برای واردات اره دستی، توپهای ورزشی، ترازو، تراز بنایی، جوهر خودکار و بابونه وارد کشور شده است.
🆔:@sgm_Ghaemon
✅ دوگانه جدید کاسبان دوگانه ساز !
👈 برخی رسانه های غوغا زیست فراموش کردند نیازهای اولویت دار جامعه کدامند و دوگانه جدیدی تحت عنوان رئیسجمهور نظامی و غیرنظامی را برجسته کردند که از اساس موضوع گمراه کننده ای است. مبدعان این دوگانه جدید، همانهایی هستند که در سال های پیش دوگانه جنگ و صلح، سازش و معیشت و ... را به راه انداختند. مبنای آنها برای فرار از پاسخگویی نسبت به مسئولیت های خود، همین تاکتیک های غوغاسالارانه است.
💠 مهم آن است ما نیازهای اولویتدار جامعه را سر دست بگیریم و در دام دوگانه سازی های برخی جریانهای سیاسی و رسانهای که باید پاسخگوی ۸ سال عملکرد خود باشند، نیفتیم.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🆔https://rubika.ir/g_habib49
♻️ انقلابی دیروز، ضدانقلاب امروز
آقای حمید داودآبادی خاطرهای را از مرحوم حجتالاسلام و المسلمین خسروشاهی نقل کردهاند: چند سال پیش در منزل مرحوم حجت الاسلام سیدهادی خسروشاهی میهمانش بودیم. ایشان که سالهای اول پیروزی انقلاب مسئولیتهای مهمی داشت، دربارۀ روحیه افراطی "مصطفی تاجزاده" گفت:
اوایل انقلاب، تاجزاده از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب، مدیرکل مطبوعات و نشریات وزارت ارشاد شد. او روحیۀ بسیار افراطی داشت و خود را شدیدا مقلد امام خمینی میدانست.
آن زمان عربستان سعودی در انگلستان نشریات عرب زبان بسیاری منتشر میکرد که مُروّج تفکرات وهابیهای ضدشیعه بودند به خصوص علیه انقلاب اسلامی ایران شدیدا فعال بودند.
باتوجه به این مسئله، قصد کردیم مجلهای به زبان عربی در لندن منتشر کنیم. هنگامی که خدمت امام خمینی رسیدم، قضیه را گفتم. ایشان خیلی خوشش آمد و فرمود: کار بسیارخوبی است، انجام دهید.
به امام گفتم: بنده آمده ام از شما یک اجازه بگیرم. امام با تعجب فرمود: چه اجازهای؟
گفتم : چون این مجله در انگلستان برای مسلمانان آنجا منتشر میشود، میخواهم از شما اجازه بگیرم که در این مجله، تصویر شما را روی جلد چاپ نکنیم.
امام با تعجب فرمود: "مگر قرار است در هر شماره عکس بنده روی مجلهتان چاپ کنید؟ نخیر. به هیچ وجه حتی در داخل مجله عکس مرا چاپ نکنید."
با این توصیه امام، مجله "العالم" را به زبان عربی در لندن منتشر کردیم. چند شماره چاپ شد که نامه ای از مصطفی تاجزاده مدیرکل مطبوعات وزارت ارشاد به دستم رسید که شدیدا از کار ما اظهار نارضایتی کرده بود.
یک روز در تهران بودم که تاجزاده مرا دید. جلو آمد و با عصبانیت گفت: آقای خسروشاهی، شما ضدولایت فقیه هستید!
اول فکر کردم شوخی میکند، ولی قیافهاش خیلی جدی بود و به شوخی نمیخورد. آن هم این شوخی مهم و سنگین!
با تعجب گفتم: ببخشید آقای تاجزاده، منظورتون بنده است؟ گفت: بله. وقتی علت را جویا شدم، گفت: "شما به چه حقی روی جلد مجله العالم عکس حضرت امام خمینی را منتشر نمی کنید؟ "
گفتم : برای چی باید این کار بشود؟ گفت: "همین نشان می دهد که شما با امام خمینی مخالفید و ضد ولایت فقیه هستید!"
وقتی توصیۀ شخص امام را گفتم، تاجزاده نپذیرفت. چند روز بعد امام خمینی با مسئولین مملکتی دیدار داشتند که اتفاقا بنده و تاجزاده هم آنجا بودیم. بعد از دیدار، تاجزاده را بردم جلو و به امام عرض کردم: "حضرت امام، برخی آقایان ما را به خاطر اینکه روی جلد مجله العالم تصویر شما راچاپ نمی کنیم، ضد ولایت فقیه میدانند."
امام خندید و فرمود: "قبلا هم گفتم که، به هیچ وجه حتی توی صفحات داخلی مجلاتتان عکسی از بنده چاپ نکنید چه برسد روی جلد!"
از امام تشکر کردم، نگاهی به قیافه گرفته تاجزاده انداختم و رفتم.
این روزها فرصتی در اختیار مصطفی تاج زاده قرار نمیگیرد مگر آنکه پنجهای به روی امامین انقلاب میکشد. سر منشاء همه مشکلات را اصل ولایت فقیه میداند و از گذشتهاش توبه میکند.
تاجزاده اولین مصداق روایت امیرالمومنین نیست، طبعا آخرین هم نخواهد بود: جاهل را نمیبینی مگر در حالت افراط یا تفریط...
✍ حمیدرسایی
🆔:@sgm_Ghaemon
🔶پشت پرده رابطهی تیم بایدن - هریس با نایاک و ظریف
🔺شنیده شده که جوبایدن و کاملا هریس معاون بایدن ارتباطات خوبی را تیم نایاک و تریتا پارسیپور برقرار کردهاند و واسطههای برجام سازی که در داخل ایران با تیم ظریف رابطه داشتهاند فعال شدهاند تا مقدمات مذاکرات بعدی را فراهم کنند و در اولین گام به دنبال یک مسیر سریع و کم واسطه در ارسال پیام و دریافت جواب از تیم ظریف در داخل ایران هستند.
🔹هدف این گروه آن است که تا هنگامی که بایدن وارد کاخ سفید میشود بخشهای مقدماتی مذاکرات و طرح کلیات آن به توافق دو طرف رسیده باشد.
🌓 روشنا استان زنجان
جمعی از اصلاح طلبان افراطی، در حال جمع آوری امضا برای یک بیانیه جمعی هستند که در آن با خوش خیالی محض، مدعی بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم ها شده اند! این جریان ناکارآمد، با غفلت از توانمندی های داخلی، همچنان به دنبال شرطی کردن جامعه هستند.
افراطیون در این بیانیه نوشته اند: بهنظر ما امروز ایران در شرایطی است که جریانهای سیاسی، در استفاده از فرصت بهدستآمده همصدا شوند و زمینهساز تسریع بازگشت آمریکا به برجام و مشوق بازگشت ایران به تعهدات برجامی (در صورت لغو تحریمها) شوند.
عناصر مرکزی حزب منحله مشارکت و سازمان منحله مجاهدین انقلاب که معمولا در این افراطی گری ها و تندروی ها پیشقدم هستند از عوامل پیگیر برای تهیه و جمع آوری امضای این نامه هستند و از حاکمیت نظام جمهوری اسلامی خواسته اند از این فرصت استفاده نماید!!!
محسن امین زاده نیز اخیرا در گفت و گو با اعتماد گفته است: با وجود همه این دشواری ها، شکست ترامپ موقعیت و منزلتی برای ایران ایجاد کرده که می تواند سرافراز به مذاکره با دولت جدید امریکا بنشیند و از بحران بین المللی خارج شود و مسیر خردمندانه دیپلماسی مقتدرانه برای دستیابی به مصالح و منافع خود را دنبال کند. فرصتی که می تواند زمینه ساز توسعه ملی در ایران و بازسازی اقتصاد در حال سقوط کشور باشد.
مردم امروز به عینه می بینند که برجام نه تنها تحریم ها و مشکلات اقتصادی را رفع نکرد، بلکه روزبروز بر مشکلات اقتصادی و معیشتی آنها افزود.ما تمام تعهدات مان را در برجام که عملی بود، اجرا کردیم، اما امریکا و اروپا حتی به تعهدات کاغذی شان عمل نکردند.بایدن و ترامپ درفشار به ملت ایران و قصد مهار و براندازی نظام جمهوری اسلامی با هم تفاوتی ندارند.تنها تفاوت در دست چدنی با روکش مخملی یا بدون آن است.
در مجلس ششم نیز جمعی از نمایندگان افراطی خواستار نوشیدن جام زهر توسط رهبر معظم انقلاب در زمینه رابطه ایران و آمریکا شده بودند!!!
۱۲۷ نفر از نمایندگان این مجلس، در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۱ در نامه ای به رهبر معظم انقلاب اگر جام زهری باید نوشید، قبل از آنکه کیان نظام و مهمتر از آن، استقلال و تمامیت ارضی کشور در مخاطره قرار گیرد، باید نوشیده شود.
برخی از امضا کنندگان نامه جام زهر، از جمله فاطمه حقیقتجو، علی اکبر موسوی خوئینی، رجبعلی مزروعی و نورالدین پیرمؤذن از کشور متواری و هم اکنون در دامن غرب و آمریکا به لجن پراکنی علیه نظام و ملت ایران مشغول هستند.
جالب این است که نامه مذکور قبل از انکه به دست رهبری برسد، در بی بی سی و وی.او.ای منتشر شد! که اعتراض مجید انصاری را برانگیخت. وی گفته بود: نمایندگان {مجلس ششم} به این سؤال پاسخ دهند که نامه اخیر آنها چرا قبل از اینکه به دست رهبر معظم انقلاب برسد، سر از اینترنت و سایتهای ضدانقلاب درآورد؟!
با برآورد پیروزی «جو بایدن» در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده و با توجه به اینکه، اوست که دولت بعدی آمریکا را تشکیل خواهد داد، زمزمههای بازگشت بهبرجام از سوی برخی محافل افراطی شنیده شده و گویا نوعی از امیدواری کاذب نسبت به این توافق زوار دررفته در حال تزریق به جامعه است.
با این حال، بدیهی است که این امیدواری دادن کاذب، بعدها میتواند هزینهزا باشد و جامعه را با یک سرخوردگی دیگر در حوزه رفع تحریمها مواجه کند.
این در حالی است که در دوران ریاستجمهوری آمریکا تحریمهایی که با برجام رفع شده بودند، بار دیگر بازگشتند و افزایش هم یافتند اما این همه ماجرا نبود، بلکه نکته مهمتر این است که در این چهار سال ساختار تحریمهای ایران از منظر قوانین داخلی آمریکا بهشدت پیچیده شدهاند. معنای پیچیده شدن این است که فرضا بانک مرکزی ایران علاوه بر تحریمهای قبلی خود به بهانه تروریستی نیز تحریم شده (ذیل برچسب SDGT) و بر این اساس دیگر رفع تحریمهای سابق با بازگشت آمریکا به برجام نمیتواند این نهاد مالی مهم ایرانی را از تحریم خارج کند. بسیارند مواردی که تحریمهایشان اینچنین پیچیدهسازی شده است. برجام تنها قرار بود تحریمهای هستهای آمریکا را رفع کند که حتی در دوره اوباما، از پس همین یکی هم برنیامد.