🍃🌺 نکاتی برای تدبر از صفحه ١٧٣ قرآن کریم🌺🍃
.
1️⃣ براى رسيدن به كمال تقوا، قاطعيّت در دين و تصميم جدّى لازم است. «خذوا... بقوّة... لعلّكم تتّقون» (آیه ١٧١)
.
2️⃣ خداوند، توحيد را در فطرت و سرشت انسان ها قرار داده است. «أشهدهم على أنفسهم ألست بربّكم» هر انسانى به گونه اى ربوبيّت و وحدانيّت خداوند را دريافته و بر آن گواه است.
(آیه ١٧٢)
.
3️⃣ فطرت خداشناسى در وجود انسان، براى اتمام حجّت از سوى خداوند است و چراغ فطرت، قدرت نور افشانى بر ظلمات محيط را دارد. «او تقولوا انّما اشرك...» (آیه ١٧٣)
.
4️⃣ در نظام كيفرى خداوند، هيچ كس به گناه ديگرى مؤاخذه نمى شود. «أفتهلكنا بما فعل المبطلون» (آیه ١٧٣)
.
5️⃣ امام رضا (عليه السلام) فرمود: بَلعَم فرزند باعور، اسم اعظم الهى را مى دانست و دعايش مستجاب مى شد، ولى به دربار فرعون جذب شد و با آنكه در ابتداى كار، مبلّغ حضرت موسى عليه السلام بود، ولى سرانجام بر عليه موسى و ياران او اقدام كرده و بد عاقبت شد. (آیه ١٧۵)
.
6️⃣ علم، به تنهايى نجات بخش نيست، زيرا دانشمند دنياپرست، اسير شيطان مى شود. «فأتبعه الشيطان»
(آیه ١٧۵)
.
7️⃣ سقوط انسان در چند مرحله واقع مى شود: جداشدن از آيات الهى، پيروى از شيطان وپيوستن به جمع گمراهان. «فانسلخ منها فاتبعه الشيطان فكان من الغاوين» (آیه ١٧۵)
.
8️⃣ پيامبر (صلى الله عليه وآله) فرمودند: كسى كه علم و معلوماتش زياد شود، امّا هدايت يابى او بيشتر نشود، آن علم سبب دورى بيشتر او از خداوند شده است.
(آیه ١٧۶)
.
#سمت_خدا
🍃🌺 نکاتی برای تدبر از صفحه ١٧۴ قرآن کریم🌺🍃
.
1️⃣ دوزخى شدن بسيارى از انسان ها، به خاطر بهره نبردن از نعمت هاى الهى در مسير هدايت و كمال است. زيرا با داشتن چشم، گوش و دل، خود را به غفلت زده اند. «اولئك هم الغافلون»
(آیه ١٧٩)
.
2️⃣ كسانى ارزش بيشترى دارند كه علاوه بر هدايت پذيرى، در فكر ايجاد نظام حقّ نيز باشند. تنها شناخت و عمل شخصى كافى نيست، نشر حقّ نيز مهم است. (آیه ١٨١)
.
3️⃣ «استدراج» كه يكى از سنّت هاى الهى نسبت به مكذّبين و مُترفين است از «درجة» به معناى درهم پيچيدن تدريجى است. (آیه ١٨٢)
.
4️⃣ مهلت دادن به مردم، از سنّت هاى خداست، تا هر كس در راهى كه برگزيده، به نتيجه برسد و درها به روى همه باز باشد، هم فرصت طغيان داشته باشند، هم مجال توبه و جبران. «سنستدرجهم» (آیه ١٨٢)
.
5️⃣ «جِنّة» به معناى جنون و در اصل به معناى پوشش است، گويا هنگام جنون، پوششى روى عقل قرار مى گيرد. (آیه ١٨۴)
.
6️⃣ توحيد، سرچشمه و پشتوانه نبوّت است و دقّت در ملكوت هستى، روشن مى كند كه اين نظام رها شده نيست. «أولم ينظروا ... فباىّ حديث» (آیه ١٨۵)
.
7️⃣ دقّت در نظام تكوين، سبب ايمان آوردن به نظام تشريع است. «أولم ينظروا... بعده يؤمنون» (آیه ١٨۵)
.
8️⃣ اضلال، كار خداست ولى زمينه ساز آن، نيّت و عمل خود انسان است كه سبب مى شود قلب او زنگ بگيرد و هدايت الهى را نپذيرد. «يضلل اللّه» (آیه ١٨۶)
.
#سمت_خدا
#تلاوت_روزانه
#تفسیر_نور
#نکات_قرآنی