﷽
#سمت_خدا
✅#روزبرگ_شیعه
✍موضوع امروز: «شب اهلبیت (ع)»
روز پنجشنبه: ١۴٠٠/١٢/٢۶
⏮مناسبت روز: در آستانه شب نیمه شعبان هستیم، شبی که علاوه بر اعتبار و حرمت ذاتی، میلاد باسعادت حضرت مهدی (عج) نیز بر ارزش آن افزوده است؛ لذا با تبریک پیشاپیش این میلاد مسعود، سخن امروز را با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد آغاز مینمائیم:
شب نیمه شعبان، از بهترین شبهای سال است، چنانچه امام باقر (ع) فرمودند: «شب نيمه شعبان بعد از ليله القدر، برترين شب سال است و خداوند در آن شب، فضل خود را به بندگان عطاء میفرماید و ايشان را به كرم خويش میآمرزد؛ پس در این شب در تقرب جستن به سوی خدای متعال كوشش كنيد زيرا خداوند به ذات مقدسش قسم ياد فرموده كه هيچ سائلی را در آن شب از درگاه خود دست خالی برنگرداند...» (بحارالانوار، ج۹۴، ص۸۵)
وسپس فرمودند: «اين شب، شبی است كه خدای سبحان برای ما اهلبیت قرار داده به ازای ليلةالقدر كه برای پيامبراكرم (ص) قرار داده است.» (بحارالانوار، ج ٩۵، ص ۴٠٩)
در سیره گفتاری و رفتاری پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) تأکید فراوانی بر اهمیت عبادت و شبزندهداری و احیاء شب نیمه شعبان شده، چنانچه در روایت آمده است: حضرت جبرئیل در شب نیمه شعبان، پیامبر را از خواب بیدار کردند و به برپایی نماز، قرائت قرآن، دعا و استغفار در این شب سفارش نمودند! (بحارالانوار، ج ۹۸، ص۴۱۳)
و در روایات از عبادت خاص و سجدههای طولانی حضرت رسول (ص) در شب نیمه شعبان خبر داده شده! (اقبال الأعمال، ص۲۱۷)
و همچنین در روایاتی متعددی از امیرالمؤمنین(ع) و امام صادق(ع)، بر عبادت و انجام اعمال خاص شب نیمه شعبان تأکید شده است! (اقبال الأعمال،ص۵۴۰)
✍️ فضایل این شب مبارک را میتوان از نگاه روایات اسلامی، به شرح زیر بیان نمود:
1️⃣ گشایش درهای خشنودی، بخشش و روزی؛ (بحارالانوار، ج۹۴، ص۸۴، ۸۵)
2️⃣ تقسیم روزی و ثبت شدن زمان مرگ انسان؛ (اقبال الاعمال، ص۲۱۲)
3️⃣ بخشیدن همه انسانها در این شب، غیر از مشرک، قمارباز، قطع رحم کرده، شراب خوار و فردی که بر انجام گناه، اصرار میورزد! (بحارالانوار، ج۹۸، ص۴۱۳)
ضمناً شب و روز نیمه شعبان که مزین به میلاد با سعادت منجی عالم بشریت است، یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان محسوب میشود؛ لذا شیعیان و محبّین اهلبیت(ع)، هرساله در این شب مبارک، ضمن برگزاری جشنهای کوچک و بزرگ، در مساجد، تکایا وحسینیهها، مراسم احیاء برپا مینمایند و میلیونها نفر نیز در مسجد مقدس جمکران گرد هم آمده و ضمن برپایی بزرگترین گردهمایی و جشن جهان، برای تعجیل در فرج حضرت صاحب الامر(عج) و رفع مشکلات و گشایش در امور، دست به دعا برمیدارند!
✅ و سخن امروز را با بخشی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب به پایان میبریم که فرمودند: «شب نیمهی شعبان، شب بسیار متبرک و تالی تلو لیالی قدر است! این شب مبارک، وقت توجه و تذکر و توسل به ذیل عنایات باری تعالی و طلب و درخواست از اوست! و اعمال و ادعیهای هم دارد که...(مؤمنین باید آن را) مغتنم بشمارند...» (مورخ ۱۳۷۶/۰۹/۲۵)
━━━━⊱♦️⊰━━━━
🌍کانال جهانی سمت خدا 👇
http://eitaa.com/samtikhoda
1_1528720985.mp3
929.6K
🌸 #میلاد_امام_زمان_علیه_السلام
♨️معرفی امام زمان(عج) توسط امام حسن عسکری(علیهالسلام)
👌#سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #رفیعی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز👇
http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤عاشقانه ترین کلیپ دنیا👆
✅با نام و یادش عشق و اشک ببارید!!!
سلام زندگی
سلام عشق من
سلام علیک حجت ابن الحسن
✅با صدای پویانفر
❤عاشقان امام زمان عضو بشن!👇
http://eitaa.com/samtikhoda
1_1228724204.mp3
2.39M
🌸 #میلاد_امام_زمان(عج)
♨️عشق والاتر
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز👇
http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 چرا امام زمان در نیمه شعبان به دنیا آمدند؟
🎙 مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی
🌏 #نشر_حداکثری_با_شما
🌐 کانال جهانی سمت خدا 👇
http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مهدویت
چرا انتظار الفرج افضل عباداته؟
ما به سرعت داریم میریم به سمت لحظات بسیار باشکوهی که...
✅استاد پناهیان و شجاعی
━━━━⊱♦️⊰━━━━
✅سمت خدا👇
http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠دل نبستن به آرزوها
🔻 امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام
🔹أشْرَفُ الْغِنَى، تَرْكُ الْمُنَى.
🔸 بهترين بى نيازى، ترك آرزوهاست.
📗حکمت 34 نهج البلاغه
#حکمت_های_علوی
http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گروه سرود ۳۱۳ نفره ماح تقدیم میکند:
✅نماهنگ سلام فرمانده
👌فوقالعاده زیبا و دلنشین
━━━━━━━━━━━━
سمت خدا👇
http://eitaa.com/samtikhoda
﷽
#سمت_خدا
✅#روزبرگ_شیعه
✍موضوع امروز: «عيد نوروز، عيد ولایت!»
روز یکشنبه: ١۴٠٠/١٢/٢٩
⏮مناسبت روز: امروز در ساعت ١٩ و ٣ دقیقه و ٢۶ ثانیه، سال نو و جشن نوروز آغاز میشود؛ لذا پیشاپیش حلول سال جدید را به محضر شما گرامیان تبریک و تهنیت عرض کرده و سخن امروز را با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد آغاز مینمائیم؛
«جشن نوروز» دارای قدمت زیادی بوده و ملتهای بسیاری از زمان عهد باستان تا به امروز با آداب و رسوم متفاوت، نوروز را جشن گرفتهاند!
❓اما سؤال این است که آیا این جشن، مورد تأیید مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) نیز میباشد؟
✅ در جواب به این سؤال، ابتدا باید بدانیم که دین مبین اسلام با سنن و رسوم اقوام و قبایل مختلف، مشروط به اینکه با اخلاق انسانی و اسلامی، و احکام شرع مقدس، تناقضی نداشته باشند، هیچگونه مشکلی ندارد! ولی در رابطه با «نوروز» علاوه بر این موضوع، در روایات اسلامی نیز از آن نام برده شده که در این مجال کوتاه به حدیثی از امام صادق (ع) اشاره مینمائیم:
✍️ «مُعَلّیٰ بن خُنَیس کوفی» (از راویان و وکیلان امام صادق(ع) که شیخ طوسی (ره) و علامه حلی (ره)، او را ثقه دانستهاند) نقل کرده است که در روز نوروز بر امام جعفر صادق (ع) وارد شدم؛ امام خطاب به من فرمودند: «آیا این روز را می شناسی؟» عرض کردم این روزی است که عجمها (ایرانیها) آن را بزرگ و نیکو میشمارند و به همدیگر هدیه میدهند! پس امام فرمودند: «علت این امر را که بسی دیرینه است برایت میگویم:
1️⃣ نوروز، روزی است که خداوند از بندگانش پیمان گرفت که تنها خدای یکتا را بپرستند و برای او همتا قرار ندهند، و ایمان به رسولان و حجتهای خدا و امامان (ع) بیاورند؛
2️⃣ نوروز اولین روزی است که خورشید در آن طلوع کرد و بادهای ناگهانی وزیدن گرفت و سیاره زمین در چنین روزی ایجاد شد؛
3️⃣ نوروز، روزی است که طوفان حضرت نوح (ع) فرو نشست و کشتی آن حضرت بر کوه «جودی» قرار گرفت؛
4️⃣ نوروز، روزی است که جبرئیل بر پیامبر (ص) نازل شد؛
5️⃣ نوروز، روزی است که رسول خدا(ص)، علی (ع) را بر دوش خود حمل کردند تا بتهای قریش را در مکه سرنگون کنند و پیش از آن، حضرت ابراهیم (ع) نیز، در این روز، بتهای کافران را درهم شکستند؛
6️⃣ نوروز روزی است که حضرت علی (ع) در نهروان، خوارج را هلاک کردند؛
7️⃣ در این روز رسول خدا (ص) به اصحاب خود امر کردند که با علی (ع) به عنوان امیرمؤمنان بیعت کنند؛ (عید غدیر به تاریخ شمسی)
8️⃣ در چنین روزى (بعد از مرگ عثمان) براى خلافت حضرت على(ع) بیعتى دوباره گرفته شد؛
9️⃣ نوروز روزی است که قائم ما در این روز بر دجال پیروز میشود و او را بر زبالهدان کوفه آویزان میکنند؛
🔟 نوروز، روزی است که قائم آل محمّد (عج) ظاهر خواهد شد و هیچ نوروزى بر ما نمى گذرد، مگر آن که ما در آن روز انتظار فرج میکشیم، زیرا نوروز از ما و شیعیان ما است! آن روز را، مردم عجم حفظ کردند و حرمت آن را نگه داشتند، ولی شما مردم عرب آن را ضایع ساختید...» (مستدرک الوسائل ج ۶، ص ۳۵۳ و بحارالانوار، ج ۵٩، ص ٩١)
البته در روایات اسلامی، اعیاد مسلمین فقط به «عید فطر، عید قربان، عید غدیر و روز جمعه» منحصر گردیده و نامی از «عیدنوروز» ذکر نشده است! اما برای نوروز نیز همچون اعیاد اسلامی، اعمالی مانند «غسل کردن، پوشيدن لباسهای تميز، معطر شدن به بوهای خوش، روزه، دعا و ذكر» و نمازی مانند نماز روز جمعه و روز عید غدیر خم در روایات وارد شده است! که این موضوع، دليل دیگری بر اهمیت این روز از دیدگاه اسلام است! (مفاتیح الجنان، اعمال نوروز)
همچنین از آنجا که «جشن نوروز» همواره توأم با اعمال ممدوحی، همچون هدیه دادن، صله رحم، احترام به بزرگترها، مهربانی با کوچکترها، و پاکیزگی و آراستگی میباشد، بسیاری از علماى بزرگ و مراجع عظام تقلید، همچون امامین انقلاب، عید نوروز را پاس داشته و آن را فرصتی برای انجام کارهای خیر و پسندیده، و نزدیکی و تقرب به خداوند متعال و توسل به اهل بیت عصمت و طهارت (ع)؛ و صد البته، دوری از گناه و معصیت و نافرمانی خدای متعال دانستهاند! چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «هر روزی كه در آن روز، نافرمانی خداوند نشود، عيد است!» (نهجالبلاغه ، حكمت ۴٢٨)
✍️ در پایان سخن، همانطور که گذشت طبق روایات، «عید نوروز» برابر با سالروز اعلام ولایت امیرالمؤمنین (ع) و بیعت مسلمانان با مولا در غدیر خم بر اساس تاریخ هجری شمسی است، که این موضوع را «مؤسسه ژئوفیزیک» پس از محاسبه دقیق، تأیید نموده است! لذا نوروز را میتوان «عید ولایت» نامیده و از این فرصت ویژه برای تبیین امر ولایت و ترویج فرهنگ انتظار، و دعا برای تعجیل در فرج و ظهور منجی عالم بشریت حضرت بقیةالله الاعظم (عج) استفاده نمود!
━━━━⊱♦️⊰━━━━
🌍کانال جهانی سمت خدا👇
http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅هفت سین خود را با این هفت سلام شروع کنید!👆
السلام علیک...
عیدتان مبارک🌹🌹🌹🌹🌹
http://eitaa.com/samtikhoda
﷽
#سمت_خدا
✅#روزبرگ_شیعه
✍موضوع امروز: «فرصتهای تکرار ناشدنی»
روز دوشنبه: ١۴٠١/٠١/٠١
⏮مناسبت روز: امروز اولین روز از سال ١۴٠١ هجری شمسی و تمامی فرصتهای سال ١۴٠٠ به پایان رسیده است! لذا سخن امروز را با عنوان «فرصتهای تکرار ناشدنی!» آغاز مینمائیم؛
یکی از شاخصههای مهم و اصلی انسان موفق، به بهتر مدیریت نمودن زمان و فرصتها بر میگردد! و به طور اساسی کسانی که در زندگی خود توانستهاند به موفقیتهای قابل توجهی دست یابند، از فرصتهای خود به نحو مطلوب استفاده نمودهاند؛ بدین علت است که به گفته بسیاری از بزرگان، در نزد اصحاب حقیقت، فوت زمان و فرصت، از فوت شدن روح و جان نیز سختتر است! چرا که فوت روح، سبب جدایی از خَلق میشود ولی فوت فرصت، باعثِ جدایی از حق میباشد! لذا ارزش هر نعمتی آنگاه بر انسان آشکار میشود که آن نعمت از دست برود!
✍️ غنیمت شمردن فرصتها، به خصوص فرصتِ عمر، از مهمترین سفارشات حضرت حق، و توصیه همهی انبیاء و اولیاء الهی است، زیرا آدمی در این فرصتهاست که میتوان سیئات و گناهان خود را تبدیل به حسنات و خوبیها کند، و زیبایی را به جایگزین زشتیها، و نور را جانشین ظلمت نماید!
اما اگر فرصت از دست برود و کار از کار بگذرد و پیک مرگ از جانب حق تعالی برسد و چراغ عمر به لحظهی خاموشی وصل شود، جایی برای جبران باقی نمیماند و پشیمانی دیگر سودی نخواهد داشت! به عنوان نمونه میتوان به زمانی اشاره کرد که «طلحه» در جنگ جمل در اثر تیر «مروان بن حکم» به زمین افتاد و در حال جان دادن، میگفت: «بزرگی از بزرگان قریش را به بدبختی خود ندیدم!» اما این پشیمانیِ سخت، دیگر برای «طلحه» سودی نداشت و فرصت جبران، از دست رفته بود!
همچنین میتوان به زنانِ حضرت نوح و لوط (ع) دو پیامبر بزرگ الهی، اشاره کرد که بر مخالفت با شوهران خود اصرار زیادی ورزیدند و این مخالفت را آنقدر ادامه دادند که دیگر راه بازگشتی نماند و هر دو محکوم به عذاب الهی شدند!
در مقابل نیز میتوان به امالمؤمنين حضرت خدیجه (س) همسر باوفای پیامبر اعظم (ص) اشاره کرد که فرصت چند روزه دنیا را غنیمت شمرد و تمامی دارایی خود را در راه اسلام داد و به سعادت دنیا و آخرت رسید!
و نیز میتوان به «حر بن یزید ریاحی» اشاره کرد که در اندک زمانی، فرصت را غنیمت دانست و به جای آتش جهنم، منفعت ابدی را نصیب خود نمود!
✍️ لذا بجاست که لحظه به لحظه سال جدید را غنیمت شمرده و بدانیم که دنیای فانی نیز همچون سال ١۴٠٠ به اتمام میرسد و چه بسا فرصت برخی از انسانها، کوتاهتر از پایان امسال هم باشد!!!
✍️ و بالاخره سخن امروز با کلام گهربار اهلبیت عصمت و طهارت (ع) در این زمینه به پایان میبریم:
1️⃣ امیرالمؤمنین (ع): «اِنتَهِزُوا فُرَصَ الخَيرِ ؛ فإنّها تَمُرُّ مَرَّ السَّحابِ»: «فرصتهای خوب را دريابيد؛ زيرا فرصتها همچون ابر مى گذرند!» (غرر الحكم/۲۵۰۱)
2️⃣ امام محمدباقر(ع): «اَلیَومُ غَنیمةٌ وَغداً لاتَدری لِمَن هُوَ؟»: «امروز را غنیمت شمار، تو چه میدانی فردا از آنِ که خواهد بود؟» (بحار، ج ٧٨، ص ١٧٩)
3️⃣ امیرالمؤمنین (ع): «إنَّ عُمرَكَ وقتُكَ الّذی أنتَ فیهِ»: «عمر تو، همین وقت و زمانی است که هماكنون در آن به سر میبری (پس آن را غنیمت بشمار). (شرح غرر، ج ٢، ص ٥٠٠)
4️⃣ امام جعفرصادق(ع): «اَلأیّامُ ثلاثةٌ: فیومٌ مَضی لایُدْرَكُ و یومٌ اَلناسُ فیهِ فَیَنبَغِی أَن یَغتَنِموُهُ وَ غدٌ اِنّما فی اَیدیهم اَمَلُه»: «ایام زندگی سه روز است: یک روز که گذشت و دیگر دسترسی بدان نیست! دیگر روزی است که اکنون مردم در آن به سر میبرند و باید که آن را غنیمت بدارند! و روز دیگر، فردایی است که مردم تنها آرزو بدان بستهاند!» (تحفالعقول، ص ٣٢٤)
5️⃣ امیرالمؤمنین (ع): «أفضَلُ الرَّأيِ ما لم يُفِتِ الفُرَصَ، و لم يُورِثِ الغُصَصَ»: «برترين انديشه، آن است كه فرصتها را از دست ندهد و اندوه ها را در پى نياورد!» (غررالحكم/۳۲۱۶)
━━━━⊱♦️⊰━━━━
🌍به کانال جهانی سمت خدا بپیوندید!👇
http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅یه شاه کلید برای گشایش در زندگی، برای آمدن برکات در زندگی، برای عاقبت بخیری این است که...
✅استاد عالی
✅سمت خدا
http://eitaa.com/samtikhoda
001_Mohandesi_Khelghat_Nezame_Taghdimi_aminikhaah.ir.mp3
5.13M
سلسله مباحث استادامينی خواه👆
✍موضوع:مهندسی خلقت، بخش سوم، نظام تقدیم
✅جلسه اول
━━━━━━━━━━━━
✅سمت خدا
http://eitaa.com/samtikhoda
002_Mohandesi_Khelghat_Nezame_Taghdimi_aminikhaah.ir.mp3
7.59M
سلسله مباحث استادامينی خواه👆
✍موضوع:مهندسی خلقت، بخش سوم، نظام تقدیم
✅جلسه دوم
━━━━━━━━━━━━
✅سمت خدا
http://eitaa.com/samtikhoda
﷽
#سمت_خدا
✅#روزبرگ_شیعه
✍موضوع امروز: «اوقات فراغت ١»
روز پنجشنبه: ١۴٠١/٠١/٠۴
⏮مناسبت روز: در تعطیلات نوروزی به سر میبریم، چنانچه در اکثر کشورهای دنیا، در ابتدای سال نو، چند روزی همه کارها و برنامههای رسمی تعطیل میشود و مردم آغاز سال نو را جشن میگیرند؛ در کشور ما نیز این موضوع به دو صورت رسمی و غیر رسمی وجود دارد، بهگونهای که در تقویم رسمی فقط چهار روز اول سال، تعطیل است، اما به صورت غیر رسمی، هرساله، در سیزده روز ابتدای سال، همه امور اصلی در کشور ما تعطیل میباشد! و البته این موضوع فقط مخصوص ایام نوروز نیست بلکه در ایران، تعطیلات رسمی با احتساب تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه برای بیشتر کارمندان و کارگران، به یکصد و سی روز (١٣٠=۵٢+۵٢+٢۶) در سال میرسد که در بین کشورهای دنیا از بالاترین مدت تعطیلات برخوردارند! البته برای فرهنگیان و دانشآموزان و دانشجویان باید فرصت تعطیلات تابستانه را نیز به این مدت اضافه نمود و در حقیقت میتوان گفت که بسیاری از مردم کشور ما، بیش از نیمی از مدت سال را در تعطیلات و اوقات فراغت بهسر میبرند!!!
کارشناسان مدیریت و دست اندرکاران امور تربیتی، «اوقات فراغت» را پدیدهای دانستهاند که از یک سو، مناسبترین بستر رشد و شکوفایی استعدادهای گوناگون و از سوی دیگر، زمینهساز بسیاری از انحرافات و بزهکاری هاست!
بیشک آنچه باعث این کارکرد دوگانه شده و به ظاهر تعارضاتی را ایجاد کرده؛ چگونگی گذران این اوقات و بهرهگیری از این فرصت موسع است! لذا با بررسی زندگی انسانهای موفق در عرصههای مختلف، درمییابیم که بسیاری از توفیقات و موفقیتهای آنها در استفاده بهینه از همین اوقات فراغت بوده است، به طور مثال میتوانیم به زندگی علامه حلی (ره) اشاره نمائیم که در طول عمر ٧٨ ساله و بابرکت خود، حدود هزار کتاب ارزشمند را تألیف نموده، که بسیاری از این کتب را در اوقات فراغت خود نگاشتهاند! زیرا در روزهای کاری، بیشتر وقت ایشان به امور مرجعیت و زعامت و سرپرستی مؤمنان و شیعیان، و همچنین تدریس و تربیت شاگردان و طلاب علوم دینی میگذشته! برای مثال نقل نمودهاند که هنگامی که ایشان به یک مجلس عروسی در منطقهای دور دست دعوت شده بودند، در راه رفت و برگشت این سفر، نگارش کتاب «تبصرة المتعلمین» را به پایان رساندند که این کتاب ارزشمند، هنوز هم در موضوع خود بینظیر است!
در رابطه با علامه مجلسی (ره) نیز شبیه به همین نکات در تاریخ آمده، به صورتیکه با توجه به آثار فراوانی که از علامه بهجا مانده، ایشان به ازای هر روز از زندگی شریف خود از بدو تولد تا آخر عمر، حدود ۵۵ صفحه آثار نوشتاری از خود به یادگار گذاشته است!
بنابراین بدیهی است، برنامهریزی و استفادهی دقیق از ساعتهای فراغت زندگی، میتواند اثر زیادی در پیشرفتهای شخصی و اجتماعی ما به جای گذارد! و بر همین اساس «اسلام» بهعنوان کاملترین دین الهی در زمینه چگونگی تقسیم اوقات و استفاده بهینه از فرصتهای زندگی، برنامه مدونی را ارائه نموده که انشاالله به شرط حیات در روزبرگ فردا به نکاتی از آن اشاره مینمائیم...
✍️ و سخن امروز را با کلام ارزشمند حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) در این زمینه به پایان میبریم که فرمودند: «نکتهای که حائز اهمیت است این است که رمز توفیقِ بزرگی، که نصیب و بهرهی دانشمندان و عالمان بزرگوار ما شده و آثار و برکات بزرگ و خوبی از خودشان به ارث گذاردهاند، معرفت و شناخت آنها نسبت به ارزش و غنیمت دانستن وقت و فرصت، و تلاش آنها برای این جهت بوده است که چیزی از عمر و زندگی خویش را که فردای قیامت میباید حساب سخت و دشواری دربارهی مصرف کردن آن پس بدهند! بیهوده و پست از کف ندادهاند؛ و از فرصتها و اوقات تعطیل و فراغت، استفادهی کافی و وافی نمودهاند و به درستی که دست آوردهای پر شکوهی از خود بر جای گذاردهاند که ما خود را در برابر آنها کوچک مییابیم...»
━━━━⊱♦️⊰━━━━
🌍کانال جهانی سمت خدا 👇
http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅وقتی قبرستان میروید...
✅قبل از اینکه لباس نو بپوشید...
✅سنت قرآن و سیره امام رضا علیه السلام
✅سمت خدا 👇
http://eitaa.com/samtikhoda
﷽
#سمت_خدا
✅#روزبرگ_شیعه
✍موضوع امروز: «اوقات فراغت ٢»
روز جمعه: ١۴٠١/٠١/٠۵
⏮مناسبت روز: در تعطیلات نوروزی قرار داریم و در روز گذشته از اهمیت برنامهریزی و استفادهی بهینه از اوقات فراغت سخن گفتیم لذا با عنایت به اهمیت موضوع، سخن امروز را نیز به چگونگی تقسیم اوقات و استفاده از فرصتهای ارزشمند زندگی از نگاه سیره اهلبیت عصمت و طهارت (ع) اختصاص میدهیم؛
در مکتب اهلبیت (ع)، انسان مسلمان، قدر لحظه به لحظه عمر خود را به عنوان بزرگترین سرمایه میداند و هیچگاه آن را بیهوده و بیثمر هدر نمیدهد! چنانچه رسول خدا در وصایای خود به ابوذر غفاری (ره) فرمودند: «ای ابوذر در مورد صرف عمرت از صرف کردن دینار و درهم بخیلتر باش و آن را به رایگان از دست مده!» (بحارالانوار، ج ٧٧، ص ٧٨)
همچنین امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «قدر و ارزش باقی مانده از عمر را نمیشناسد مگر پیامبر و صدّیقی از اولیاءالهی!» (غررالحکم، ج٢، ص٣۶۵)
در فرهنگ اسلامی طبق آنچه از قرآن و سنّت به دست میآید، بین «کار»، «فراغت» و «عبادت» هماهنگی کامل وجود دارد و انسان میبایست با توجّه به استعدادهای وجودی، و نیازها و آرزوهای خود، فرصتهای زندگی را تقسیم کرده و بداند که عمر گرانمایه خود را در چه اموری صرف کند تا همهی ابعاد وجودیاش را به صورت هماهنگ و متعادل رشد کند؛ چرا که افراط یا تفریط در هریک از ابعاد وجود، آدمی را از مسیر سعادت و فضیلت در دنیا و آخرت باز میدارد! لذا مولیالموحّدین امیرالمؤمنین (ع) با تأکید بر برنامه ریزی جهت استفاده از تمام لحظات عمر، میفرمایند: «مؤمن وقت و ساعات زندگی خود را به سه قسمت تقسیم میکند؛ ساعتی که در آن با پروردگارش راز و نیاز مینماید! ساعتی که در آن معاش خود را اصلاح میکند! و ساعتی که برای خود و لذّت و خوشی و آنچه حلال و نیکو و زیبا است، میگذارد.» (نهج البلاغه، حکمت ٣٩٠)
بر این اساس در مکتب اهلبیت (ع)
اعتدال در برآوردن نیازهای روحی و جسمی وجود دارد، و طبق این مکتب انسانساز، یک انسان مسلمان، ساعات اولیه روزش را با مناجات و ارتباط با خدا شروع میکند و با توکّل به حضرت حق به دنبال کار و کسب و تلاش برای معیشت خود میرود، و در پایان کار روزانه نیز برای اطاعت امر حقتعالی با همسر و خانواده خود با انس و الفت، اوقات گذرانده و از تمامی لذتهای حلال لبریز میشود!
البته اهلبیت عصمت و طهارت (ع) بر اختصاص ساعاتی از روز برای امر مهم «علم آموزی» نیز تأکید فراوان نمودهاند! چنانچه امام صادق (ع) میفرمایند: «دوست ندارم ببینم جوانی از شما را مگر اینکه صبح کند در دو حالت: یا عالم و دانشمند باشد، و یا متعلّم و آموزنده؛ پس اگر در هیچ کدام از این دو حال نبود، کم کاری و کوتاهی کرده و در آن صورت عمر خود را ضایع نموده و گناهکار است و نتیجه آن عذاب الهی خواهد بود!» (بحارالانوار، ج١، ص١٧٠)
✍️ با عنایت به نکات مذکور، اوقات فراغت انسان نیز میبایست در یکی از امور فوقالذکر مصرف گردد تا آدمی بتواند در این اوقات ارزشمند نیز در جهت برآوردن بخشی از نیازهای روحی و جسمی خود، حرکت نماید؛ لذا باید اذعان نمود که در فرهنگ غنی اسلامی، اوقات فراغت هرگز به معنای بیکاری، بطالت و تنبلی نیست و انسان مسلمان نباید وقت خود را به بطالت و بیهودگی بگذراند! چنانچه خداوند کریم در انتهای سوره شرح، تأکید فرموده: «فَإِذا فَرَغْتَ فَانْصَبْ وَ إِلى رَبِّكَ فَارْغَبْ»: «پس هرگاه فراغت پیدا کردی، خود را به کار دیگری مشغول کن و تنپروری و تنبلی پیشه مکن و به سوی خدا و رضایت او رغبت نما»
✍️ و سخن امروز را با این روایت به پایان میبریم که حضرت موسی (ع) در مقام مناجات عرض کردند: پروردگارا! مبغوضترین بندگان تو کدامند؟ و خداوند فرمود: «آنان که شب خود را همچون مردار، و روز خود را با بیکاری سپری نمایند!» (سفینة البحار، ج۵، ص٣۶٨)
━━━━⊱♦️⊰━━━━
🌍کانال جهانی سمت خدا 👇
http://eitaa.com/samtikhoda
﷽
#سمت_خدا
✅#روزبرگ_شیعه
✍موضوع امروز: «اسلام و آیین زرتشت»
روز شنبه: ١۴٠١/٠١/٠۶
⏮مناسبت روز: ششم فروردین، طبق تقویم، زادروز حضرت زرتشت(عليهالسلام) است که این روز را به جامعه زرتشتیان تبریک عرض نموده و سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
«زرتشت» یا «زَرْدُشْتْ» یکی از ادیان الهی است که بسیاری از آموزههای آن، مطابق با دستورات و احکام دین مبین اسلام است و این تفکر که برخی، «زرتشتیان» را آتشپرست میپندارند، انديشهی باطلی است! چرا که آنها معتقدند که آتش، از نور عرش عالی خداوند (اهورامزدا) آفریده شده و نماد نور الهی و منبع طهارت و پاکی است؛
همچنین آوردهاند از آنجا که حضرت زرتشت (ع) از مروجین آیین ابراهیمی (دین حنیف) بودهاند، لذا یکی از دلایل احترام زرتشتیان به آتش، بخاطر سرد شدن آن بر حضرت ابراهیم(عليهالسلام) است!
✍️ این آیین الهی، بر سه اصل اخلاقی و عملی: «پندار نیک»، «گفتار نیک» و «کردار نیک» استوار است؛ که در آیات و روایات اسلامی نیز بر این سه نکته مهم تأکید فراوان شده است؛
«آیین توحیدی زرتشت» دارای پيامبر الهی، كتاب مقدس (اوستا)، معاد و رستاخیز (فَرَشگرد)، پل صراط (چينود)، بهشت و جهنم، ابليس و شياطين (اهريمن و ديوها)، فرشتگان، عالم شهود و عالم غيب (جهان گيتى و جهان مينو)، آخرالزمان و موعود الهى (سوشيانت یا سوشیانس)، عبادات پنجگانه روزانه، موهبت مرجعيت دينى (فرّ موبدى)، حرمت مُسكِرات (شراب هوم) و همچنین نکوهش دروغ و بسیاری از رذائل اخلاقی است که در این موارد و بسیاری دیگر از دستورات دینی، دارای نزدیکترین عقاید به دین اسلام است!
هرچند که متاسفانه برخی از آموزههای اصیل زرتشت به مرور زمان دستخوش تحریف قرار گرفته، و ما معتقدیم که بعضی از آموزههای فعلی این مکتب که رگههایی از تقابل با احکام اسلامی دارد، از همین موارد تحریفی است! اما این مسئله در زرتشت، عمومیت ندارد؛ لذا میتوان اذعان نمود که این آئین الهی، امروزه، هزاران بار بيش از يهوديت و مسیحیت فعلی با اسلام قرابت دارد! چنانچه رهبر معظم انقلاب در دیدار با زرتشتیان در تاریخ ١٣٧۵/٠٣/٣١ فرمودند: «در میان پیروان ادیان گوناگون، زرتشتیان از جهات مختلف پیوند و نزدیکی بیشتری با مسلمانان دارند» و همین موضوع یکی از مهمترین دلایلی است که ایرانیان در طول تاریخ از اصلیترین پذیرندگان اسلام و از بزرگترین مُبلّغین این مکتب متعالی در جهان بوده و هستند.
هرچند که در سالهای اخیر، استعمار و استکبار جهانی از ترس تمدن بزرگ و مترقی اسلامی، و به منظور ایجاد شکاف و تفرقه در بین ایرانیان و جلوگیری از گسترش دین مبین اسلام، سعی در عرب و عجم کردن اقوام ایرانی و معرفی «دین اسلام به عنوان دین اعراب» و «دین زرتشت به عنوان دین عجمها» داشته تا بدینوسیله وحدت و یکپارچگی و عزت و اقتدار همیشگی ملت بزرگ ایران را خدشهدار نماید!
البته برای ایرانیان، نادرستی این ادعا، کاملاً معلوم و مشهود است، زیرا تاریخ کشور بزرگ ایران نشان میدهد که ایرانیان، همواره انسانهایی فهیم و دارای تمدن و علم و دانش بسیار بودهاند، لذا همانگونه که با مشاهده محاسن دین زرتشت، در گذشته دور، به این مکتب الهی گرویدند، وقتی با دین پیشرفته و مترقی اسلام نیز مواجه شدند، آن را با دقت بررسی کرده و به آخرین و کاملترین دین الهی گرویدند؛ و جنگ بین ایرانیان و اعراب (که مورد تأیید اهلبیت عصمت و طهارت (علیهمالسلام) نبوده) کمترین اثر را در این زمینه داشته است!
همچنین مردم فهیم ایران میدانند که پیشینه و محتوای ملی و باستانی ایران متعلق به تمام ایرانیان، اعم از مسلمان و زرتشتی و مسیحی و یهودی است و هیچکس حق ندارد آن را به نفع خود مصادره کند!
✍️ بنابراین عزیزان زرتشتی باید بدانند که دین مبین اسلام طبق آیه ١٣۶ سورهٔ بقره، ایمان به تمامی پیامبران الهی گذشته را در راستای ایمان به پیامبر خاتم، و امری لازم دانسته؛ و خداوند در آیهٔ ۱۷ سورهٔ حج، زرتشتیان (مجوس) را در ردیف پیروان دیگر ادیان آسمانی شمرده است و مسلماً همه ادیان الهی دارای آموزههای متعالی و راهگشای آسمانی هستند، اما اگر انسان تسلیم فرمان الهی باشد، باید سیر تکاملی شرایع و ادیان الهی را پذیرفته و به آخرین دین الهی زمان خود، ایمان آورد! همانطور که در زمان حضرت زرتشت(عليهالسلام)، مردم ایران از دین قبلی خود به آیین الهی زرتشت پیوستند!
✍️ لذا مسلمانان ضمن احترام کامل به پیامبر و دین زرتشت و پیروان این آیین توحیدی، همه این عزیزان را به آخرین و کاملترین دین الهی یعنی اسلام ناب محمدی دعوت مینمایند.
━━━━⊱♦️⊰━━━━
🌍کانال جهانی سمت خدا 👇
http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ : ذکر زبانی به تنهایی کافی نیست!
#حجت_الاسلام_والمسلمین_رنجبر
🌏 #نشر_حداکثری_با_شما
✅لینک کانال سمت خدا 👇
🆔 http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅"جهاد تبیین" یک فریضه است.
♨️جبهه دشمن امروز دست زده به تهاجم ترکیبی...
✅رهبر معظم انقلاب
━━━━━━━━━━━━
#کانال_سمت_خدا 👇
http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شعبان_المعظم
💠بسیار بخوان در بقیّه این ماه این دعا را:
اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ
خدایا اگر در آنچه از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیده اى، پس در آن مقدار که از آن باقی مانده ما را بیامرز.
🌺━━🌺━━🌺━━🌺━━🌺
✅سمت خدا👇
http://eitaa.com/samtikhoda
﷽
#سمت_خدا
✅#روزبرگ_شیعه
✍موضوع امروز: «مسجد، خانهی خدا» (١)
روز سهشنبه: ١۴٠١/٠١/٠٩
⏮مناسبت روز: در دههی آخر ماه معظم شعبان قرار داریم و این ايام را به نام «دهه تکریم و تعظیم مساجد» نامگذاری نمودهاند و هر ساله، مؤمنین و مؤمنات، در این ایام، خانههای خداوند را برای ورود به ماه مبارک رمضان، غبارروبی و آماده و مهیا میسازند، لذا ضمن گرامیداشت این ایام، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
بدون شک، «مسجد» در دین مبین اسلام از جایگاه رفیع، و ارزش و اهمیت فوقالعادهای برخوردار است و این موضوع، در آیات قرآنی و در روایات اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، نمودار و متجلی است که در این مجال کوتاه به بخش از این آیات و روایات اشاره مینمائیم:
1️⃣ «مساجد، خانههای خداوند در روی زمین»
در آیات ١٧ و ١٨ سوره توبه و آیه ۱۱۴ سوره بقره، کلمه مسجد به لفظ «اللّه» اضافه شده: «مساجداللّه»، بدین معنا که این مکان مقدس به حضرت حق تعلق داشته وخانه خداست: «إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ...»
در روایات اسلامی نیز بر این موضوع تأکید شده، چنانچه امام صادق (ع) میفرمایند: «به درستی که امر به بزرگداشت مساجد شده زیرا آنها خانههای خداوند در روی زمین هستند!» (بحارالانوار، ج۸۴، ص ۴)
2️⃣ «مساجد، مکان بلندمرتبه و درخشان، و جایگاه نور الهی در زمین»
خداوند در آیه ۳۶سوره مبارکه نور، از مساجد بهعنوان مکانهای بلند مرتبه و جایگاه نور الهی یاد کرده و میفرماید: «(و نور الهی) در خانههایی ( مساجد) قرار دارد که خدا رخصت داده آن مکانها رفعت یابند و در آنها، ذکر خداوند گفته شود و صبح و شام تسبیح و تنزیه ذات پاک او را کنند»: «فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ»؛
همچنین پیامبر اکرم (ص) در این زمینه فرمودند: «مساجد خانه های خدا در زمین است و آنها برای اهل آسمان، آنچنان میدرخشند، که ستارگان برای اهل زمین درخشش دارند!» (تفسیر مجمع البیان ذیل آیه ٣۶ نور)
3️⃣ «مساجد، محبوبترین سرزمینها نزد خدا»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «محبوبترین سرزمینها نزد خدا، مساجد هستند» [نهجالفصاحه، حدیث۷۱]
4️⃣ «مساجد، باغ های بهشتی در زمین»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «مساجد باغ های بهشتی (در زمین) هستند!» [کنزالعمال، ج۷، ص ۶۴۸]
5️⃣ «مساجد جایگاه پیامبران الهی»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «مساجد محل جلوس انبیاء الهی است!» [مستدرک الوسائل، ج۳، ص ۳۶۳]
6️⃣ «مساجد، خانه تمام مؤمنین»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «مسجد، خانه کل مؤمنین است!» [کنزالعمال، ج۷، ص ۶۵]
7️⃣ «خراب کنندگان مساجد، ستمکارترین مردمند!»
خداوند در آيه ۱۱۴ سوره بقره، میفرماید: «و کیست ستمکارتر از آن کس، که از بردن نام خدا در مساجد جلوگیری کرده و در ویرانی مساجد بکوشد…»: « وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَساجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ وَ سَعى في خَرابِها…»
8️⃣ «حفظ مساجد، از فلسفههای جهاد درراه خدا»
عظمت و اهمیت مساجد نزد خداوند تا حدّی است که در آیه ۴۰ سوره حج برای حفظ مساجد از شرّ دشمنان، به پیامبر(ص) و مسلمانان، دستور جهاد و دفاع داده میشود! (تفسیر نمونه، ج۱۴، ص ۱۱۶)
✍️ آنچه گذشت، تنها بخشی از آیات و روایات اسلامی در رابطه با اهمیت و عظمت مسجد در اسلام است که علاوه بر آن، باید به تاریخ اسلام و سیره ائمه اطهار (ع) و احکام و آداب شرعی نیز در این رابطه اشاره کرد، که بيانگر جایگاه ویژه و بسیار بلندمرتبه مساجد در مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) است! لذا بر مسلمانان لازم است که مساجد را گرامی داشته و در جهت تکریم و تعظیم خانههای خداوند بر روی زمین بکوشند!
👈 این مبحث ادامه دارد...
━━━━⊱♦️⊰━━━━
🌍کانال جهانی سمت خدا 👇
http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅هر کی دنبال آرامش میگرده، ببینه!👆
مردم سحر را از دست ندید!!!!!
🎙استاد عباسی ولدی
بریم سمت خدا...
http://eitaa.com/samtikhoda
﷽
#سمت_خدا
✅#روزبرگ_شیعه
✍موضوع امروز: «مسجد، خانهی خدا و مؤمنین» (٢)
روز چهارشنبه: ١۴٠١/٠١/١٠
⏮مناسبت روز: در دهه تکریم و تعظیم مساجد قرار داریم و در روز گذشته عرض شد که در روایات اسلامی، علاوه بر اینکه مسجد بهعنوان «خانه خدا» معرفی شده، از آن بهعنوان «خانه مؤمنين» نیز نام برده شده است لذا سخن امروز را با این موضوع، آغاز مینمائیم؛
خانواده، نهادی اجتماعی و مسجد نیز مکان و نهاد مقدسی برای برنامههای اجتماعی مسلمانان است؛ لذا این دو نهاد، در فرهنگ اسلامی، ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و از یکدیگر متأثر هستند! ارتباط بین این دو نهاد مهم اجتماعی، از نوع ارتباط دو سویه میباشد که هر دو میتوانند از هم تأثیر بپذیرند!
مسجد، نهادی برخاسته از درون اسلام است که طبق روایات اسلامی، حق ويژهای به گردن همه مسلمانان دارد و ادای حق آن، بر همگان لازم و واجب است!
حق مسجد آن است که همهی مسلمانان برای آن احترام و ارزش قائل شده، و در تکریم و تعظیم آن بکوشند وحضور مستمر و مؤثر در مساجد داشته باشند؛ و بدانند که اهمیت این موضوع تا به آنجاست که امام جعفر صادق(ع) فرمودند: «سه چیز در نزد پروردگار متعال (در روز قیامت) شکایت میکنند که اولین آنها مسجدی است که خراب شده و مردم در آن نماز نمیخوانند...» (کافی؛ ج ۲، ص ۶۱۳)
البته این خرابی و شکایت مسجد، میتواند به معنای خرابی ساختمان مسجد، و یا به معنای عدم برنامهریزی و بهرهبرداری درست از این مکان مقدس برای هدایت مردم باشد! چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «روزگاری بر مردم خواهد آمد که از قرآن، جز نشانهای! و از اسلام، جز یک نام، باقی نخواهد ماند! و هرچند مساجد آنان (از نظر ظاهری) در آن روزگار آبادان است، اما از نظر هدایتگری، ویران است...» (نهج البلاغه؛ حکمت ۳۶۹)
تأکید حضرت امیر (ع) بر نقش هدایتیِ مسجد در این حدیث گرانقدر، نشانگر آن است که مساجد در مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) از نهادهای تأثیرگذار اجتماعی است که باید نقش هدایت افراد جامعه و خانوادههای مسلمان را برعهده داشته باشد! اما این موضوع، زمانی در جامعه عملی میشود که برنامه ریزی مؤثر فرهنگی در حوزه خانواده طراز اسلامی در مساجد انجام و اجرا شود!
بنابراین وقتی میتوانیم مسجدی را آباد، پویا، فعال و موفق بدانیم؛ که برنامههای آن، فقط منحصر به برگزاری نماز جماعت و مراسم ختم و سوگواری نباشد، و بهگونهای برنامهریزی و عمل نماید که همه اعضای خانواده محل، از کودکان و نوجوانان گرفته تا زنان و مردان جوان و میانسال و حتی سالخورده، آن را به عنوان «خانهی دوم» خود دانسته، و در اوقات عبادت و حتی اوقات فراغت با برنامههای پربار و هدفمند مسجد، همراه شوند!
بدیهی است در این صورت، مساجد، اثرات ماندگاری در جامعه ایجاد خواهند نمود، که یکی از این اثرات، تربیت اسلامی نسل جدید میباشد! بر همین اساس، استاد شهید مطهری (ره) در کتاب «گفتارهای معنوی» تأکید میکند که مؤمنین، همواره میبایست با فرزندانشان، در برنامههای مساجد شرکت نمايند، تا کودکان با مسجد و برنامههای دینی مأنوس شوند!
لذا همانطور که برخی از کارشناسان اجتماعی، مدرسه را خانه دوم دانشآموزان میدانند، با قاطعیت بیشتر، میتوان گفت که مساجد «خانهی دوم» کل اعضای خانواده است و تنها در اینصورت است که میتوانیم شاهد تربیت و حضور پرنشاط و مؤثر نسلی مؤمن، متعهد و بهشتی در جامعه اسلامی باشیم! چنانچه پیامبر اکرم(ص) در این زمینه میفرمایند: «هرکس که قرآن همدم او و مسجد، خانه وی باشد، خداوند متعال خانهای در بهشت برای او بنا خواهد کرد!» (الجعفریات؛ ص۳۱)
✍️ علاوه بر آنچه گذشت، با نگاه در تاریخ اسلام نیز، میتوانیم به اهمیت پیوند خانواده و مسجد پیببریم، چنانچه هرگاه مسلمانان پیوند بیشتری با مساجد داشتند، دوران توأم با موفقیت و عظمت را پشت سر گذاشتهاند! لذا «روژه گارودى» فیلسوف مسلمان فرانسوى، در کتاب «مسجد آینه اسلام» میگوید: «در دوران عظمت اسلام، تمام زندگى مردم مسلمان در مسجد جریان داشت، و حتی قراردادهاى تجارى آنان نیز در مساجد بسته مىشد...»
✍️ در پایان این مبحث، تذکر این نکته ضروری است که مساجد در صدر اسلام «کانون عبادت، تعليم و تربيت، فعالیتهای سیاسی و اجتماعی، مرکز دادخواهی و قضاوت، پایگاه نظامی، پایگاه تعاون و وحدت اجتماعی و حتی زمینه ساز توسعه اقتصادی» بودهاند! که متأسفانه امروزه مساجد ما، با صدر اسلام، فاصله فراوانی پیدا کردهاند که انشاالله امیدواریم با فرهنگ سازی و تحققِ شعار «#مسجد_خانه_دوم_من_است»، بتوانیم این فاصله را از بین برده و گامی بلند در راستای رسيدن به الگوی مسجد طراز اسلامی در سیره اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) برداریم!
━━━━⊱♦️⊰━━━━
🌍کانال جهانی سمت خدا 👇
http://eitaa.com/samtikhoda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عبادت هزار ساله...
خوشحالی در روز قیامت...
۵۰۰ سال عبادت...
#پیوند_خانواده
در آخرالزمان
🎙استاد عالی
http://eitaa.com/samtikhoda