۳ آذر ۱۴۰۲
هدایت شده از 🇮🇷 مجموعهی فرهنگی سنگر 🇮🇷
بسم الله الرحمن الرحیم
تصدّقت شوم!
نظر به محبّت دیرینه که با شما و دوستان همطریق خود دارم، لازم دانستم اموری که در سلوک الی الله به نفعِ سالک است، تذکّر دهم؛ در صورت مراعات ره صدساله، یکساله طیّ شود انشاالله.
1. فعل واجبات و ترک محرّمات، پس از آن انجام مستحبات را حتّیالمقدور بهجای آورد و ترک مکروهات کند. از مستحبّات، نماز شب و بیداری قبل از اذان صبح را بسیار اهمیت دهد، همچنین نماز اول وقت، قرائت قرآن و توسّل به رسول -صَلَّىاَللَّهُعَلَيْهِوَآلِهِوَسَلَّمَ- و اولادش -عَلَيْهِمُالسَّلاَمُ- را ترک نکند.
2. ملازمت استاد و عمل به گفتار ایشان، و ذکر حالات و مقالات و مشاهداتی که پیش میآید؛ بلکه اگر خوابی هم باشد بگوید، و اظهارنظر نکردن در نظر استاد.
3. از افراط و تفریط در هر امری، احراز جوید.
4. از استماع سخنهایی که تفرقۀ حواس میآورد، همچنین از مراوده با اشخاص بیموالات در گفتار و رفتار – اگر چه سالک باشد-باید احراز جست.
5. مراوده با سالکِ مراقب، بسیارخوب است، ولی اگر صاحب عقائد خاصّ باشد، نسبت به امور سلوکی، نباید جز به آنکه استادش دستور میدهد، متوجه باشد؛ زیرا ایجاد تفرقه میکند.
6. با اهل دنیا و کسانی که جز همّ خوردن و خوابیدن و به سر این و آن زدن همّی ندارند، مراوده مُضِر است مگر به قدر ضرورت.
7. سالک باید همّ خود را صرف خود کند و به خود بپردازد، عمر خود را به گفتار در عقب این آن – اگرچه غیبت نباشد –نگذارند، از سخنان بیفایده احراز جوید.
8. سکوت را شعار خود قرار دهد مگر به قدر احتیاج؛ زیرا بیشتر لغزشها، سببش زبان است.
9. از خواهشهای نفْسانی -حتّیالمقدور و معالتشخیص- احتراز جوید، در هر امری و با سرکشی نفْس استخاره کند که لاأقل مُرجّحی برای فعلش پیدا شود.
10. داخل هر کار و عملی، بدون تأمّل – اگر چه مدّتی طول کشد- نشود، و مشورت با استاد و دوستان سالک هم بسیار لازم است.
11. اموری که برای سالک پیش میآید، از گفتن به غیر استاد، باید احتراز کند تا زمانی که نفْسِ او به مرحلۀ اطمینان نرسیده است.
12. از بدبینی نسبت به عبد خدا باید احتراز جست و به فکرِ اصلاح خود افتاد، و موشکاف در خود شد تا عیوب دیگران، در نظر نیاید. البته مسالۀ امر به معروف و نهی از منکر مطلب دیگری است.
13. چون تمام مجاهدات و زحمات برای آن است که روح تقویت شود و نفْس از این عالم طبیعت انقطاع پیدا کند؛ لذا در تقویت آن باید کوشید و تقویتش آن است که به امور مذکوره اهمیت داده شود، به قدر امکان، و از تقویت جهات مادّی، بیش از مایحتاج، بپرهیزد.
از کتاب رسائل عرفانی حضرت آیتالله سعادتپرور قدّسسرّه، نامۀ13 صفحۀ 230.
—————————
🇮🇷 مجموعهی فرهنگی سنگر 🇮🇷
🇮🇷 سنگر جنگ نرم 🇮🇷
🇮🇷 سنگر سردار دلها 🇮🇷
۳ آذر ۱۴۰۲
هدایت شده از 🇮🇷 مجموعهی فرهنگی سنگر 🇮🇷
💠🌸🍃🌺🍃🌸💠
💠درست است که خداى متعال شهدا را در همین دنیا هم زنده نگه میدارد و شهید بهطور قهرى در تاریخ و در یاد مردم ماندگار است، 👈امّا ابزار طبیعیاى که خداى متعال قرار داده است براى این کار، مثل همهی کارها، همین چیزى است که در اختیار ما است، در ارادهی ما است؛
🔺ما هستیم که با تصمیم درست و بهجا میتوانیم یاد شهدا را و خاطرهی شهادت را و فلسفهی شهادت را احیا کنیم و زنده نگه داریم. ۱۳۶۸/۰۶/۲۹
☀️ #امام_خامنهای(مدظلهالعالی)
—————————
🇮🇷 مجموعهی فرهنگی سنگر 🇮🇷
🇮🇷 سنگر جنگ نرم 🇮🇷
🇮🇷 سنگر سردار دلها 🇮🇷
۳ آذر ۱۴۰۲