صادق آهنگران-باز یاران کربلایی گشته ام.mp3
3.2M
📢 صوت| حاج #صادق_آهنگران
🌴باز یاران کربلایی گشته ام
🌻واژۀ پاکم، خدایی گشتهام
💦پایِ اشکم هر زمان وا میشود
🌷لاله شعرم شکوفا میشود
🌴◼️🌴
🌴◼️🌴
حسین (ع) بیشتر از آب تشنه #لبیڪ بود
افسوس ڪ بجای #افڪارش
#زخم_های تنش را نشانمان دادند،
و بزرگترین دردش را بی آبی نامیدند...
📌آيا امام حسین (ع) از دشمن براي خود درخواست آب كرد؟
پاسخ:
در نيمروز اوّل عاشورا با آنكه تشنگي به شدّت به امام(ع) ، ياران و خانوادهاش فشار ميآورد ؛ اما در هيچيك از منابع معتبر ، گزارشي وجود ندارد كه مضمون آن درخواست آب از سوي امام(ع) از دشمن باشد.
اصولاً در هيچيك از اين منابع به محوريت و اهميّت مسأله عطش - چنانكه در بين منابع متأخر و برخي مداحان مشهور شد - برخورد نميكنيم . جالب آنكه با مطالعه دقيق رجزها و اشعار حماسي امام(ع) و يارانش در معركه نبرد، هيچگونه اشارهاي به مسأله تشنگي و فشار آن نميبينيم.
بالعكس آنچه در اين اشعار و نيز كلمات و عبارات امام(ع) در روز عاشورا ميبينيم، سراسر حكايت از عزّت، حماسه و سربلندي دارد. به عنوان مثال كافي است اشاره كنيم كه اين عبارت مشهور در بحبوحه نبرد روز عاشورا از امام حسين(ع) صادر شده است:
«الا و ان الدعي بن الدعي قد ركزني بين اثنتين بين السلّه و الذلّه و هيهات منا الذلّه يابي اللَّه ذالك لنا و رسوله و المؤمنون و حجور طابت و طهرت و انوف حميّه و نفوس ابيّه من ان نؤثر طاعه اللئام علي مصارع الكرام» (1.
«آگاه باشيد كه زنازاده پسر زنازاده (ابن زياد) مرا بين دو چيز مخير ساخته است: يا با شمشير كشيده آماده جنگ شوم يا لباس ذلّت بپوشم و با يزيد بيعت كنم؛ ولي ذلّت از ما بسيار دور است و خدا و رسول خدا و مؤمنان و پرورش دهندگان دامنهاي پاك و اشخاص با حميّت و مردان با غيرت، چنين كاري را بر ما روا نميدانند كه ذلّت اطاعت از مردم پست را بر كشته شدن با عزّت ترجيح دهيم».
در برخي مجالس و محافل عزاداري، محور عزّت و حماسه و سربلندي در اين نهضت كم رنگ تر شده و در عوض رقّت و عطوفت بر امام(ع) به عنوان محور اصلي مورد توجه قرار گرفته است.
عده اي به منظور هر چه رقيقتر نشان دادن صحنه كربلا، برخي از گزارشهاي غيرواقعي افزوده اند و در برخي از موارد، چهرهاي ذليلانه از امام(ع) به نمايش گذاشتهاند.
به عنوان مثال در بعضي از اين گزارشهاي دروغين، چنين آمده است:
«امام(ع) به نزد عمر بن سعد رفته و از او سه درخواست كرد كه درخواست دوم امام(ع) چنين بود: «اسقوني شربه من الماء فقد نشفت كبدي من الظماء» (2) ؛
«مرا مقداري آب بنوشانيد كه جگرم از تشنگي ميسوزد». ابن سعد نيز وقيحانه اين درخواست را رد ميكند.
آري گرچه اين گزارشها در آوردن اشك حتي از سنگ كارساز است؛ اما از سوي ديگر بر چهره عزّتمندانه امام حسين(ع) و عاشورا خدشه وارد ميكند.
و شيعيان فرهيخته را در تحليلها با چالشهاي اساسي روبه رو ميسازد.
بدين ترتيب با بهانه دادن به دست دشمنان، كاريترين ضربات بر عزتمداري شيعه وارد ميشود.(3)
پی نوشت ها:
1. الهوف، ص 123 و 124.
2. طريحي، المنتخب، ص 439.
3. به جهت آگاهي بيشتر از نفس عزتطلبي در نهضت امام(ع) و چگونگي چالش آن با اين روايتهاي دروغين و كيفيت متن و سند اين روايات ر.ك: مقاله «عزتطلبي در نهضت امام حسين(ع)»، نعمت اللَّه صفري فروشاني، مندرج در مجله حكومت اسلامي، ش 26، ص 79 - 116.
🌴◼️🌴
YEKNET.IR -Karimi;Taheri-Shab 09 Moharam1397-003.mp3
5.76M
🏴 #هل_من_ناصر
🔳 #زمینه #تاسوعا #محرم
🌴هوای خیمه گرمه هوای دلها سرده
🌴دعا کنیم که شاید عمو دیگه برگرده
🎤 #محمودکریمی
🌴◼️🌴
May 11