هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨جنگ نخواهد شد؛ اما مقابله به مثل نکنیم، ترورها و ضربات نقطهای ادامه خواهد یافت
🔹کسانی که مسائل آمریکا را دنبال میکنند، نیک میدانند آنچه رژیم آمریکا در حوزه روابط خارجیاش انجام میدهد یا به اجرا در میآورد، نظریات و خط مشیهایی است که ابتدا در تعدادی اندیشکده امنیتی شناخته شده تدوین میشود. مورد مشهور و متاخر که به ایران ارتباط پیدا میکند نیز، تدوین بخشهایی اساسی از متن برجام توسط اندیشکده ICG چهارده ماه پیش از توافق است که حتی برای جانمایی سانتریفیوژها در سالن B نطنز نیز برنامهریزی کرده بود و این موارد عینا در برجام آمد.
🔹این ایام بخصوص پس از ترور شهید فخریزاده، پرسشهایی مطرح است که آیا این ترور صرفا توسط موساد انجام شده یا در ادامه پروژهای است که با ترور حاج قاسم آغاز شد و لذا نباید از نقش رژیم آمریکا در این ماجرا چشم پوشید؟ یا اینکه آیا آمریکا دست به حمله نظامی علیه ایران خواهد زد یا خیر؟
🔹با مروری بر ادبیات اندیشکدههای امنیتی آمریکا و تجارب کسب شده از دولت بوش به این سو، میتوان به پاسخهای روشنی به این سوالات رسید.
🔹نکته اول درباره حمله نظامی است. راقم این سطور معتقد است آمریکا در دوره جرج بوش بیش از هر زمان دیگری به حمله نظامی به ایران فکر میکرد و حتی برای آن برنامهریزیهای اولیه را نیز انجام داده بود. اما برگزاری مانور "چالش هزاره" در سال ۲۰۰۲ با هزینه گزاف ۲۵۰ میلیون دلار برای شبیهسازی حمله به ایران و شکست مفتضحانه این مانور - که مرگ ۲۰هزار نیروی آمریکایی طی درگیری واقعی برآورد شد- دولت بوش را از حمله منصرف ساخت.
🔹در دوره باراک اوباما، برآورد حاکمیت آمریکا این بود که به دلایل متعدد، این رژیم امکان حمله نظامی علیه ایران را ندارد و باید به دنبال ابزاهای جایگزین برای ضربهزدن به ایران باشد. آنچه در سال ۲۰۱۶ در گزارش موسسه رند تحت عنوان "قدرت اعمال فشار" آمد و تحریم مالی را جایگزین حمله نظامی خواند، در واقع تجربه دولت اوباما را تبدیل به یک نظریه تهاجم غیرسخت کرد تا در دولت ترامپ نیز تداوم یابد.
🔹از اوایل دوره ترامپ، مفهومی در ادبیات اندیشکدههای امنیتی آمریکا پردازش شد که برخی آن را Measures Short of War یا اقداماتی پایینتر از آستانه جنگ خواندند و برخی دیگر Gray Zone Strategy یا استراتژی منطقه خاکستری. مراد از این مفهوم این بود که سه کشور ایران، چین و روسیه در حال وارد آوردن آسیبهایی به منافع آمریکا هستند که پایین تر از آستانه لازم برای آغاز یک جنگ تمام عیار (All-out War) توسط واشنگتن است. اما چون آمریکا سیاستش این است که یا دست به حمله نظامی بزند، یا از درگیری پرهیز کند، در برابر این ضربات منفعل شده است. لذا پیشنهاد کردند که واشنگتن شان و شئون ابرقدرتی را کنار بگذارد و دست به ترور و خرابکاری و ضربات نقطهای بزند؛ یعنی یک جنگ نامتقارن علیه ایران آغاز کند. پس از شهادت حاج قاسم، یکی از این اندیشکدهها این ترور را در چارچوب این سیاست جدید، یک عملیات موفق ارزیابی کرد و توصیه به تداوم آن نمود. میتوانید در لینک زیر بخوانید:
https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/view/operating-in-the-gray-zone-countering-irans-asymmetric-way-of-war
🔹در یک جمعبندی باید گفت آمریکا به هیچ وجه توان و امکان حمله نظامی به ایران را ندارد و حتی به آن فکر هم نمیکند. اما وارد یک جنگ نامتقارن علیه ایران شده و ترورها و خرابکاریهایی که از خط آستانه ایران برای آغاز یک جنگ نگذرد، قطعا ادامه خواهد داد. در این بازی، طبیعی است که از جریان عبری-عربی همسو نیز استفاده شود. لذا باید گفت ترور شهید فخری زاده چه توسط عوامل موساد صورت گرفته باشد چه توسط منافقین و چه توسط سرویسهای عربی، باید آن را در چارچوب استراتژی کلان آمریکا برای جنگ نامتقارن با ایران دید. فلذا هرچند به تعبیر سید حسن نصرالله حتما سر امثال ترامپ و نتانیاهو به اندازه بند کفش حاج قاسم و شهید فخریزاده ارزش ندارند، اما اگر ما دست به اقدامات متقابلی که از نظر عرف بینالمللی همسطح شناخته میشوند، نزنیم، باید منتظر ادامه تروها و خرابکاریها و بلکه افزایش پلکانی آنها از نظر حجم و اهمیت باشیم.
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨ورود بحران انتخاباتی آمریکا به فاز جدید
🔹امروز ایالت تگزاس با تنظیم لایحهای ۱۵۴ صفحهای، از ۴ ایالت میشیگان، جورجیا، ویسکانسین و پنسیلوانیا به دادگاه عالی آمریکا شکایت کرد. ادعای تگزاس این است که مقامات این ایالات، از بحران کرونا سوء استفاده کرده و فرآیند پیشبینی شده در قانون اساسی آمریکا برای برگزاری انتخابات را کنار گذاشته اند؛ این امر، موجب خدشه به سلامت انتخابات شده و شواهد گستردهای از تقلب در این ایالات وجود دارد.
🔹طبق قانون اساسی آمریکا، رئیس جمهور باید روز ۱۴ دسامبر(۲۴ آذر) باید توسط مجمع انتخاب کنندگان (Electoral College) تعیین شود. درخواست تگزاس از دادگاه عالی آمریکا این است که یا تعیین رئیسجمهور تا زمان به نتیجه رسیدن پرونده شکایات به تعویق بیفتد، یا اینکه با توجه به مناقشه پیش آمده بر سر آراء، هیئت انتخابکنندگان این ۴ ایالت توسط مجالس ایالتیشان تعیین شوند (یعنی آرای عمومی تعیین کننده این هیئتها نباشد).
🔹اگر دادگاه عالی آمریکا به نفع تگزاس رای دهد و هیئت انتخابکنندگان ۴ ایالت مذکور، توسط مجالس ایالتی تعیین شوند، شکست ترامپ تبدیل به پیروزی خواهد شد. چه، در هر ۴ ایالت، جمهوریخواهان اکثریت کرسیها را در مجالس ایالتی در اختیار دارند.
🔹ویسکانسین ۱۰ رای الکترال، جورجیا ۱۶ رای، میشیگان ۱۶ رای و پنسیلوانیا ۲۰ رای دارد. یعنی جمعا ۶۲ رای الکترال با رای دادگاه عالی میتواند از بایدن کسر شده و به ترامپ تعلق گیرد. در این صورت، ترامپ که اینک ۲۳۲ رای الکترال دارد، حائز ۲۹۴ رای شده و بایدن که ۳۰۶ رای دارد، ۲۴۴ رای خواهد داشت. برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری به ۲۷۰ رای نیاز است.
🔹دادگاه عالی آمریکا ۹ قاضی دارد که ۶ قاضی توسط رئیسجمهور جمهوریخواه و سه قاضی توسط رئیسجمهور دموکرات منصوب شده است. یعنی اگر دادگاه عالی به این پرونده ورود کند و کار به رای گیری بکشد، احتمال اینکه مطلوب تیم ترامپ حاصل شود، بسیار زیاد است.
🔹آگوست ۲۰۲۰ یعنی چند ماه پیش از انتخابات، جان پادستا از اعضای مرکزیت حزب دموکرات که در دوره بیل کلینتون رئیس کارکنان کاخ سفید بود و در دوره اوباما مشاور وی شد، اعلام کرد که در سناریوی انتخاباتی حزب دموکرات پیشبینی شده که در صورت پیروزی ترامپ، سه ایالت غربی واشنگتن، اورگان و کالیفرنیا اعلام استقلال کنند. دقت کنیم که این سناریو مربوط به باخت بایدن طی یک فرآیند طبیعی بود. لذا کنار زده شدن باید از طریق بازی جدیدی که تیم ترامپ با شکایت تگزاس از ۴ ایالت آغاز کرده، بلاتردید سناریوی تجزیه را تقویت خواهد کرد. باید منتظر ماند و به تماشای پاییز داغ آمریکا نشست.
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
⚡️انتخابات پستی یا برگزاری طی بیش از یک روز، اسم رمز یک پروژه خطرناک دیگر برای ۱۴۰۰ است. انتخابات باید در یک روز و به روال همیشه برگزار شود. شرایط کرونا ایجاب میکند برای پیشگیری از ازدحام، شعب اخذ رای افزایش یافته و تدابیر بهداشتی لازم اتخاذ شود.
@syjebraily
باسمه تعالی
رئیس جمهور گفت: نصب سانتریفیوژ های جدید دستور شخص من بوده!!! اگر این گونه باشد؛ باید پرسید چرا ازمصوبه مجلس عصبانی شد وآن را به دستگاه ها برای اجرا ابلاغ نکرد؟ بعد ازسالها خواندن فسلفه برای بنده معلوم شد؛ آنگونه که آقای روحانی می گوید" اجتماع نقیضین همیشه محال نیست" !!!
🖋حیرانی درمان دارد!
تدبیر و امید یعنی:
مسئولی بعد از ۷ سال دولتداری طلبکارانه بگوید "سیستم توزیع باید اصلاح شود".
بعد از ۷ سال تعطیلی حوزه ساخت و ساز مسکن دل خوش باشد که " ۱۰ درصد از مستاجران وام ۱۵ میلیونی میگیرند تا تورم ۵۰۰ درصدی اجاره را چاره کنند".
مردم برای رفع آلودگی هوا منتظر باد و تغییرات جوی باشند.
برای حوادث طبیعی منتظر جان برکفان بسیجی و سپاهی باشند؛ مبادا آستین کاخ نشینان خیس شود!
هفت سال منتظر گلابی برجام باشند و هنوز در مسیر گدایی ارتباط با پیروان نمادهای فیل والاغ به سر ببرد و دیگران را دعوت کند تا از فرصت سوزی دست بردارند.
بعد از ۷ سال تازه ادعا کنند و با وعده دروغین آب و برق و گاز مجانی برای چندمین بارخلق الله را فریب دهند و باز هم رای آنها را به مسیر غلط بکشانند.
در شهریور میگویند یک قطره نفت نفروختهایم ولی کم حافظه شده اند و در آبان در بودجه سال آینده پیش بینی فروش ۲.۵ میلیون بشکه نفت رانوشته و تبلیغ می کنند.
و.... خلاصه مردم حیرانند. پیشنهاد میشود: به علمای لغت متوصل شویم؛ تا کلمات تدبیر و امید و اصلاحات و کلید و... را دوباره معنی کنند.
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
📮 #توییت
⭕️ سید یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹۴۰میلیارد دلار ایران در بانکهای مشتریان نفتیاش بلوکه شده است. معنی این سخن آن است که در پسابرجام نفت بیشتری فروختیم، اما پولش دستمان را نگرفت. علت: توهم زده بودیم که برجام تحریمهای بانکی را رفع کرده و مسیرهای متعارف باز شده است. امروز پول نفت صادراتی برمیگردد، چون برجام نیست!
@Rasad_tahlil
باسمه تعالی
شاه دروغها را شاهان دروغین می سازند، وبه خورد مردم می دهند. امروز حسن روحانی استاد تحریف واقعیات در جلسه ای گفت : یک میلیون روستایی آب مطمئن داشتند ودولت من آن را به ده میلیون رساند!! کاش ایشان یک روز را باکلامی راست شروع می کرد! رئیس جمهور خودش هم این سخن را باورنمی کند. زیرا همه مردم به یاد دارند که جهاد سازندگی درسال اول انقلاب بدون فریب مردم به اکثر روستاها آبرسانی کرد درحالی که جمعیت روستاها درهمان زمان قریب بیست میلیون نفر
بود . بی انصافی است که دروغهای شاخدار را به خورد مردمی اصیل وانقلابی بدهند که هشت سال بی تدبیری اصلاح طلبان ومرفهین بی درد که غرب را قبله آمال خود قرار داده اند، را تحمل کرده اند وبه عشق انقلاب خود دم فرو بسته اند ونالایق ترین اشغال کنندگان پستها را به تماشا نشسته اند . مردم می دانند که اکثر آمارهای رشد وتورم و سازندگی دولت مدعی امید وتدبیر، ساختگی ودروغند. آنهاصدها بار درطی هفت سال گذشته دروضع زندگی خود میزان صداقت رئیس ودولت تحت امر او وآمارهای اعلامی او را سنجیده اند. حق نیست که افرادی همه خدمات انقلاب را نادیده گرفته وکارهای نکرده خود را تبلیغ کنند. وای برما اگر دوباره تسلیم این همه انحراف وتحریف کاخ نشینان شویم ودروغهای بافته آنان را باور کنیم.!!
هدایت شده از نسیم آنلاین
15.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 "یاسر جبرائیلی": رئیس جمهور حاضر نیست برای دفاع از FATF به جلسه مجمع تشخیص برود/ رهبری فقط با تمدید بررسی FATF موافقت کردند
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹 کارکرد FATF بعد از ۱۱ سپتامبر به ابزار برای هوشمند سازی تحریمهای #آمریکا تبدیل شد.
🔹 وزیر اقتصاد #دولت یازدهم غیرقانونی به FATF تعهد داده بود که ۴۱ بند را رعایت کند که ما ۳۹ بند آن را رعایت می کنیم.
🔹 #رهبری فقط زمان بررسی لوایح در مجمع که به اتمام رسیده بود را تمدید کردند.
@NasimOnline
باسمه تعالی
پیکر مطهر آیت الله مصباح یزدی پس از نماز ولی امر و امام امت اسلامی بر او و طواف در حرم مطهر امام رئوف(ع) وحضرت عبد العظیم حسنی درکنار حضرت فاطمه معصومه(س) آرام گرفت. او در دوره تسلط غربگرایان بر دولت و مجلس و رواج شعر و شعارهای مدنی با ادعای آزادی؛ مردانه وعالمانه ازحریم حق دفاع کرد. شعارهای جامعه مدنی، پلورالیسم؛ تساهل وتسامح؛ و...همه باشارلاتانیسم مطبوعاتی به خورد جامعه داده می شد و در حالی که سیل لجن ازمطبوعات و مسئولین وقت وزارت فرهنگ به جامعه سرازیر شده بود، این فیلسوف انقلابی و درد آشنا برای افشای انحرافات قد علم کرد و بی پایه بودن شعارهای غرب گرایان را با استدلال های قوی و منطقی به طالبان حق ارائه داد. در آن دوره سیاه او بسیار مورد ستم قرار گرفت. خداوند او را با رسول مکرمش محشور کند.
نماز لیله الدفن فراموش نشود.
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
⚡️یکی از فجایع رخ داده در دولت آقای روحانی، عدم توسعه کافی ظرفیت نیروگاهی کشور بوده و چنانکه پیش از این مفصل تشریح کردهام، دلیل این امر اجرای غیرقانونی توافق پاریس است. در سال 1384، مجموع ظرفیت اسمی نیروگاههای کشور 41043 مگاوات بوده است که این ظرفیت در سال 92 به 70279 مگاوات میرسد. یعنی در طول 8 ساله دولت سابق، ما شاهد افزایش 71 درصدی ظرفیت اسمی نیروگاههای کشور بودهایم. به عبارت دیگر، در دولت سابق سالانه به طور میانگین 3655 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده است. اگر افزایش ظرفیت نیروگاههای کشور با همین روند ادامه پیدا میکرد، باید در پایان سال 99 ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاههای کشور به 95864 مگاوات میرسید. اما این ظرفیت تا پایان آبان 1399 در 83548 مگاوات متوقف است. در این دولت نسبت به دولت سابق، حدود 55 درصد کاهش رشد سالانه ظرفیت تولید برق داشتهایم.
▪️#دولت_جوان_حزب_الهی انشاءالله در اولین روز کاری خود، باید اجرای توافق پاریس را متوقف کرده و توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور را متناسب با نیاز مردم از سر بگیرد.
@syjebraily