🚦 #مخاطب_اسیر
📍تبلیغات عجیب در فوتبال لیگ برتر ایران در مقایسه با تبلیغات یورو۲۰۲۰!!
🔸امروزه #حقوق_مخاطب از مهمترین مباحث حوزه ارتباطت و رسانه است که متاسفانه به دلیل نبود سازوکار قانونی در ایران برای رسیدگی به آن، همواره شاهد ارجحیت منافع مالی به حق مخاطب هستیم!
📲 @savaderesanei
🚦گوشت ببر دندان خنجری ۹۷ یورو، ران دایناسور ۵۵ یورو!
📍تبلیغ یخچالهای بوش که تلاش شده با استفاده از تکنیکهای اقناعی #شدت_و_اغراق و با چاشنی #طنز، قدرت محصولات این شرکت در تازه نگه داشتن مواد غذایی را به نمایش گذارد.
📲 @savaderesanei
🚦یکی از پرکاربردترین و سادهترین تکنیکهای #عملیات_روانی در حوزه رسانهها و اخبار، #سوگیری در انتخاب عکس و #برجستهسازی_وارونه است
🔸همانگونه که در این خبر ایران اینترنشنال مشاهده میکنید، عکس و تیتر بهگونهای انتخاب شده است که در نگاه اول، مفهومی کاملا متضاد با واقعیت را به مخاطب #القا میکند.
📍داشتن #تفکر_انتقادی، آشنایی با تکنیکها و روشهای رسانهای و مواجههی فعال و هوشمندانه، تا حدود زیادی به مخاطب در برابر رسانهها مصونیت میبخشد.
📲 @savaderesanei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦قدرت جادویی نرمافزارها در خلق آنچه صاحبان رسانهها میخواهند!
#نگاه_انتقادی
#تولید_خلاقانه
📎 آگاهانه پای رسانهها بنشینیم!
📲 @savaderesanei
🚦به قول آقای احسان محمدی، واکنشهای مردم نسبت به بحران آبیِ #خوزستان و ارسال آب معدنی (!) برای حل این بحران که اتفاقا کاملا از روی حُسن نیت نیز انجام شد، باری دیگه به وضوح نشان داد که #فضای_مجازی علیرغم همه مزیتهایی که دارد، اما صرفا اطلاعات مردم را نسبت به مسائل مختلف زیاد کرده است نه #دانش مردم را!
🔸رسانهها به ویژه رسانههای اجتماعی، کاملا از این قدرت برخوردار هستند که با تحریک هیجانات، قواعد خود را بر مخاطب تحمیل کنند.
بهترین نوع مصرف رسانهای برای کنترل این رفتارهای هیجانی؛ مصرفی همراه با #تفکر_انتقادی و رفتارِ رسانهایِ همراه با #توجه و #درنگ!
📲 @savaderesanei
🚦 #طرح_صیانت_از_فضای_مجازی
📍قطعا در اصل این موضوع که برای فضای مجازی نیاز به قوانین و مقررات و سیاستگذاری است شکی نیست و باید زودتر از اینها فکری به حال این ولنگاری و رها بودن فضای مجازی میشد که بررسی تجارب جهانی هم موید همین موضوع میباشد؛
🔸اما بیتوجهی به لزوم شفافیت، اطلاعرسانی، اقناع و رفع شبهات به صورت #پیشینی در مورد چنین طرحهایی که در نزد افکار عمومی دارای حساسیتی شبیه به هدفمندی یارانهها است، واقعا از چنین مجلسی بعید بوده!!!
🔸ای کاش طراحان این طرح و نمایندگان عزیز به حداقلهای الزامات و اقتضائاتِ زیستِ سیاسی یک کشور در عصر فضای مجازی آگاهی داشتند تا راحتر به لزوم و حیاتی بودنِ #پیوست_رسانهای برای چنین طرحهایی پی میبردند!؛ دقیقا شبیه همان ایرادی که بسیاری از همین عزیزان به دولت وارد میدانستند مبنی بر کوتاهی در اطلاعرسانی صحیح و عدم اقناع مخاطب قبل از اعلام افزایش نرخ بنزین!
🔹انشاءالله این مجلسی که امید را در دل انقلاب و انقلابیون زنده کرده است، فکری اساسی به حال شیوه #بازنمایی_رسانهای اقدامات خود کند.
📍 #انقلابی_بودن یعنی توجه به همین ملاحظات حیاتی نه...
📲 @savaderesanei
🚦 #سطوح_سواد_رسانهای
سواد رسانهای قدرت درک نحوه کارکرد رسانهها و معنی سازی در آنها است.
سواد رسانهای را میتوان دسترسی، تجزیه و تحلیل و تولید ارتباط در شکل های گوناگون رسانهای و مصرف انتقادی محتوا دانست.
🔸سه جنبه سواد رسانهای عبارتند از:
الف: ارتقای آگاهی نسبت به رژیم مصرف رسانهای و یا به عبارت بهتر تعیین میزان و نحوه مصرف غذای رسانهای از منابع رسانهای گوناگون
ب: آموزش مهارتهای مطالعه یا تماشای انتقادی
ج: تجزیه و تحلیل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی رسانهها که در نگاه اول قابل مشاهده نیست.
📍در واقع سواد رسانهای امروزیتر؛ به دنبال مقابله با كاركردهای رسانههای بزرگ غالب است كه هدف شان تامین #هژمونیفرهنگی؛ تعمیم #فلسفهسیاسی و حفظ قدرتهائی است كه خود این رسانهها محصول آنها هستند.
به نظر میرسد كه سواد رسانه ای به عنوان دافعه این فضا و در ستیز با #گفتمان غالب رسانههای بزرگ در شرایط اشباع رسانهای؛ در #اینترنت نسبت به سایر رسانهها سریعتر رشد كرده و به نوعی میتوان آنرا نوه دیجیتال نقد رسانهای كلاسیك به حساب آورد.
▫️عرصههای ارتباطی
📲 @savaderesanei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦حتما تعجب میکنید و حق هم دارید. ولی این مکعبها در جای خود ثابت هستند! و صرفا شاهد یک استفادهی جادویی دیگر از #خطای_دید هستیم😎
📍وقتی این روزها حتی به تحلیل ذهنمون درباره بعضی چیزها که با چشمهای خودمون میبینیم هم نمیشه به راحتی اعتماد کرد، پس در برابر شنیدهها و نقل قولهای رسانهای هم #زودباور_نباشیم و قبل از لایک و فوروارد کردن، قدری با #نگاه_انتقادی دربارهاش فکر کنیم.
📲 @savaderesanei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 رسانیوم TV تقدیم میکند:
کجا باید برم؟!🤔
♨️ مجموعه کلیپهای معرفی دانشکده ها و رشته های حوزه ارتباطات و رسانه
🔸 این قسمت: پل مدیریت
🔻 معرفی کارشناسی ارشد پیوسته معارفاسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) از زبان:
🎙 دکتر محمدهادی همایون، رئیس دانشکده
♦️ با رسانیوم همراه باشید تا در روزهای آینده با دیگر دانشکدهها و رشتههای ارتباطات و رسانه بیشتر آشنا شویم.
🎯 رسانیومی شوید!
📲 @savaderesanei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 رسانیوم TV تقدیم میکند:
کجا باید برم؟!🤔
♨️ مجموعه کلیپهای معرفی دانشکده ها و رشته های حوزه ارتباطات و رسانه
2️⃣ این قسمت: پل گیشا (۱)
🔻 معرفی رشته کارشناسی ارشد ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
از زبان:
🎙 دکتر عبدالله بیچرانلو، عضو هیئتعلمی گروه ارتباطات و معاون پژوهشی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
💡 برای آشنایی با سایر رشتهها و دانشکدهها کانال رسانیوم را دنبال کنید.
🎯 رسانیومی شوید!
📲 @savaderesanei
🚦 ده نکته کوتاه برای آغاز کتاب خواندن
📍 آنچه در زیر میآید بخشی از تجربههای شخصی بعد از سالها کتاب خواندن است که به نوشتن چند جلد کتاب انجامید و هنوز هم ادامه دارد.
1️⃣ هیچوقت برای شروع کتابخوانی دیر نیست. احساس جا ماندن و وحشت نکنید. اگر دیگران در رسانهها مدام از بولگاکف و تولستوی، گابریل گارسیا مارکز و نیکوس کازانتزاکیس میگویند.
به تجربه میگویم بعضی از این عزیزان خودشان هم کتابهای این نویسندگان را نخواندهاند! شروع کنید. فتح اورست هم با اولین قدم شروع میشود. شما هم با اولین کتاب شروع کنید. با یک زندگینامه یا داستانهای کوتاه. خیلی زود گره میخورید به کتاب.
2️⃣ لازم نیست هر چه دیگران میخوانند شما هم بخوانید. این یک مسابقه برای فخرفروشی نیست. هر کتابی که دوست دارید و با ذائقه و سلیقهتان جور در میآید را بخوانید. مطمئن باشید کمکم مطالعهتان عمیقتر و حرفهایتر میشود.
3️⃣ از پول دادن برای خرید کتاب احساس خسارت نکنید. یک کتاب ممکن است 20 سال در کتابخانه شما بماند یا بعد از خواندن به دیگری هدیه بدهید. کتاب، هزینه نیست، سرمایه است. یک سرمایه فکری.
اگر وقت خرید رفتن ندارید الان هزاران کتابفروشی توی گوشی همراه شماست. با حوصله در اینترنت بچرخید، در مورد کتاب اطلاعات گیر بیاورید و بخرید. تمیز و دقیق میآورند در خانه.
4️⃣ اگر شروع به خواندن کتابی کردید و لذت نبرید، آن را کنار بگذارید. عمر، کوتاهتر از این حرفهاست که خودتان را آزار بدهید و البته دنیای کتاب بیاندازه وسیع. یک کتاب دیگر بردارید و بخوانید.
هر کتابی که موجاش همه را میگیرد لزوماً شاهکار نیست. به ویژه در اینستاگرام. نیازی به خجالت نیست چون کتابی که برای دیگران شاهکار است ممکن است به کام شما خوش نیاید. اصولاً با احتیاط به مُد نزدیک شوید. از لباس تا کتاب!
5️⃣ همزمان خواندن دو یا چند کتاب عیبی ندارد. خود مغز بلد است چطور فایلهایش را دستهبندی کند. تداخل ایجاد نمیشود و هر بار بعد از خواندن یک صفحه همه شخصیتها سر جایشان قرار میگیرند.
6️⃣ اگر کتابی در کتابخانه دارید که خواندهاید یا تمایلی به خواندنش ندارید به مراکز تبادل کتاب یا جاهایی که کتاب دست دوم میخرند ببرید. اگر به دیگری ببخشید که بسی نکوتر.
7️⃣ دوست دارید بچههایتان کتاب بخوانند؟ بعید است یک کودک با دستور والدین کتابخوان شود. آنها به ما نگاه میکنند، وقتی خودمان کتاب نمیخوانیم و تمام مدت سرمان توی گوشی است، انتظار داریم آنها با کتاب سرگرم شوند؟ بچهها رفتار ما را بیشتر باور میکنند تا گفتارمان را.
8️⃣ اگر هزینه خرید کتاب نو ندارید، کتاب دست دوم بخرید. این روزها حتی در اینترنت هم میشود کتاب دست دوم خرید. حتی میتوانید با دوستان کتابخوان دورهمی کتاب بخوانید یا به هم کتاب قرض بدهید.
9️⃣ موقع خرید کتاب، با کتابفروشها حرف بزنید. بسیاری از آنها خوشفکر هستند و اشراف کامل به بازار کتاب دارند، پیشنهادهای خوبی میدهند به ویژه در مورد آثار ترجمه شده. چون بعضی از ترجمهها ممکن است یک کتاب خوب را غیرقابل تحمل کنند.
🔟به جای تکرار مکررات دیگران کتاب بخوانیم، به جای خواندن اخباری که جز حال بد هیچ حسی منتقل نمیکنند، به جای باور هر آنچه صاحبان قدرت میگویند کتاب بخوانیم، اما فقط یک کتاب نخوانیم.
✍️ #احسان_محمدی
📲 @savaderesanei
27.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 رسانیوم TV تقدیم میکند:
کجا باید برم؟!🤔
♨️ مجموعه کلیپهای معرفی دانشکده ها و رشته های حوزه ارتباطات و رسانه
3️⃣ این قسمت: میدان فردوسی
🔻 معرفی رشتههای کارشناسی ارشد دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره
از زبان:
🎙 دکتر امیدعلی مسعودی، رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات
💡 برای آشنایی با سایر رشتهها و دانشکدهها کانال رسانیوم را دنبال کنید.
🎯 رسانیومی شوید!
📲 @savaderesanei
🚦۱۰ نکته کوتاه درباره پیام دادن در #فضای_مجازی
📍همه ما روزانه بارها به گوشیمان سرک میکشیم و به جای زنگ زدن و پیامک فرستادن، از پیامرسانها استفاده میکنیم اما گاهی نکات بسیار سادهای را رعایت نمیکنیم و اسباب رنجش خودمان و دیگران فراهم میآید.
در این مورد صدها نکته میشود نوشت اما عجالتاً این ده نکته پایه را مرور کنیم:
1️⃣ اگر کسی یک بار خیلی زود پیام ما را دید و جواب داد به این معنی نیست که همیشه بیکار است و روی گوشی خوابیده و از این به بعد موظف است خیلی زود جواب بدهد و اگر دیر جواب بدهد به ما بیاحترامی کرده است.
2️⃣ ما از حال روحی کسی که آنطرف خط است خبر نداریم، وقتی پیام میدهیم نمیدانیم او در چه شرایطی است، انتظار نداشته باشیم آدمها همیشه شاد و خوشمشرب باشند. خود ما مگر همیشه حوصله دیگران را داریم؟
3️⃣ اگر پیام صوتی کاری میدهیم کوتاه و گویا باشد. کمتر کسی حوصله گوش دادن به یک پیام چند دقیقهای دارد برای همین روی دور تند میگذارد و «لحن» که بخش بزرگی از پیام را تشکیل میدهد از بین میرود.
4️⃣ از ارسال پیامهای کیلویی، صبح و ظهر و شب به خیرهای کلیشهای با دسته گل و ایموجی خودداری کنیم. اگر کسی برایمان مهم است چند کلمه تایپ کنیم یا پیام صوتی بفرستیم.
5️⃣ اگر به تازگی از کسی شماره گرفتهایم دلیل نمیشود که انتظار داشته باشیم در تمام پیامرسانها تمام پیامهای فورواردی ما را ببیند و بخواند و واکنش نشان دهد. ارسال بیش از حد پیام لزوماً دوستیها را عمیق نمیکند.
اگر در شبکههای اجتماعی به ویژه اینستاگرام کسی که شهرت دارد را میشناسیم اصرار نکنیم که شماره تماس بدهد.
6️⃣ از فوروارد اخبار و عکس و کلیپ برای دیگران خودداری کنیم. الان تقریباً همه به اخبار دسترسی دارند مگر اینکه مورد خاص و ویژهای باشد که طرف مقابل حتماً باید ببیند.
7️⃣ اگر پیام را تایپ میکنیم و متن طولانی است، از شمارهگذاری، ایموجی و سایر ابزارها استفاده کنیم تا ملالآور نباشد. پلکان بلند هر ساختمانی حتماً چند پاگرد برای چاق کردن نفس دارد.
8️⃣ حواسمان باشد که پیامهای ما به ویژه آنها که کاری هستند ممکن است توسط طرف مقابل برای نفر سومی ارسال شود. حتی در پیام دادن دوستانه وقتی پشت سر نفر دیگری حرف میزنیم این یک سند است و ممکن است دست آن نفر برسد. حتی اگر تیک سوم وجود ندارد، همیشه فکر کنیم که نفر سومی ممکن است پیام ما را ببیند.
9️⃣ هر کدام از ما روزانه دهها و صدها پیام دریافت میکنیم. پیامرسانها جوری طراحی شدهاند که وقتی پیام کسی را دریافت میکنیم و نمیبینیم ممکن است زیر پیامهای تازه قرار بگیرد و به اعماق برود و از جلوی چشم دور شود.
گاهی این اتفاق برای خودمان هم میافتد به همین دلیل اگر کسی پیام ما را نمیبیند دلیلش این نیست که در «اولویت» او قرار نداریم و دوستمان ندارد و برایش مهم نیستیم و .... گاهی اتفاق است. پیش میآید.
🔟 لحن پیام را رعایت کنیم. «صبحت به خیر خوبی؟ چطوری؟» با «صبحتان به خیر حال شما خوب است؟» در معنی یکی است اما در لحن بسیار تفاوت دارد. اولی نشانه دوستی و صمیمیت است و دومی رسمی بودن.
بسیاری اوقات همین واژههای ساده باعث اختلافات عمیق خانوادگی و سوءتفاهمهای بسیار شده است.
✍ #احسان_محمدی / عصرایران
📲 @savadereanei
🚦برخی از برندهایی که به خاطر معروف بودنشان، نزد افکار عمومی به نام همان کالا شناخته میشوند.
#کلیشهسازی_ذهنی
📲 @savaderesanei
🚦برای زندهماندن در اینترنت به بیاعتنایی انتقادی نیاز دارید
📍اگر بخواهید بفهمید مطلبی در اینترنت راست است یا دروغ، باید چیزهایی بیش از تفکر انتقادی بلد باشید
📍اینترنت دریای بیپایان اطلاعات است. راست و دروغ در این دریا چنان درهم آمیختهاند که گاهی همۀ امیدمان را برای رسیدن به حقیقت از دست میدهیم. بااینحال، یک استاد دانشگاه استنفورد میگوید شاید باید ابزارهایمان را برای تشخیص راست از دروغ در دنیای مجازی تغییر دهیم. در مدارس به ما میآموزند که برای قضاوت دربارۀ یک متن باید اول آن را با دقتِ تمام خواند. اما در دنیای آنلاین، مهمتر از خواندن یک متن، توانایی فراتر رفتن از آن است.
🔖 ۱۰۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۶ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/10350/
▫️ترجمان
📲 @savaderesanei
🚦 #دوره_مدیریت_فرهنگ_در_ایران
🎙 استاد: #دکتر_محمد_پورکیانی
جهت #ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر به آی دی زیر پیام دهید👈
@soldier_c1999
اینستاگرام مرکز تربیت و نظامسازی👇
https://instagram.com/matn_57?utm_medium=copy_link
🚦در این دوره بهتر از همیشه فهمیدهایم که به حضور دیگران نیاز داریم، نه ارتباط با آنها
📍قرنطینه که شروع شد، خیلیها نفس راحتی کشیدند. برای مدتی از دستِ رفتوآمدهای فلاکتبارِ اول صبح، و نشستن پشت میزهای کسالتبار اداره خبری نبود. کار در خانه راحت به نظر میرسید و خبری از همکارها و رئیسهای ناخوشایند هم نبود. اما حالا، بعد از یک سال و نیم، آنچه برایمان باقی مانده است خستگیای است بیپایان، خستگیای که انگار سالها استراحت هم نمیتواند آن را از تنمان در کند. چرا اینقدر خستهایم؟ بیونگچول هان جوابی برای این سؤال دارد.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/10372/
▫️ترجمان
📲 @savaderesanei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦یکی از تکنیکهای شبیهسازی حرکت قطار در فیلمبرداری
📍 #رسانهها_واقعیت_را_میسازند!
#نگاه_انتقادی
📲 @savaderesanei
🚦نقد و بررسی سریال #بازی_مرکب
📍توصیه میکنم اگر این سریال رو دیدید، حتما این مصاحبه دکتر #سعید_مستغاثی رو هم مطالعه بفرمائید👈
http://fna.ir/4syuv
📲 @savaderesanei
🚦اسکرول بیانتها: زندگی در زمانۀ #اینستاگرام
📍 توییتر عصبی و سیاسی و پر از فحاشی است، اینستاگرام زیبا و آرام و رنگارنگ. گاهی بستن توییتر و بازکردن اینستاگرام، مثل این است که از زیر آفتاب سوزان تابستان، ناگهان پا بگذارید به خنکای خوشایند بهار. اگرچه در اینستاگرام دعوا کم است، اما فرقهها فراوانند: فرقۀ بدنسازها با شکمهای شش تکهشان، فرقۀ شیرینیپزها با کیکها و نانهایشان، فرقۀ مدلها، سلبریتیپرستها، کتابدوستها و غیره. و بالای سر همۀ آنها، هوش مصنوعیِ ترسناکی که همهجا تعقیبتان میکند. دینا تورتوریچی دربارۀ زندگی در اینستاگرام نوشته است.
🎧 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بشنوید:
https://tarjomaan.com/sound/10406/
◽ترجمان علوم انسانی
📲 @savaderesanei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦 #متاورس چیست؟
نسل بعدی اینترنت و سبک جدید زندگی بشر چگونه خواهد بود؟!
📲 @savaderesanei