#سواد_رسانه
⭕ آسیبهای فضای مجازی بر نوجوانان و جوانان
🔹🔸🔹🔸
☑️ به کانال سواد رسانه و هوش مصنوعی AI بپیوندید.
➡️https://eitaa.com/savadresanei1
⭕️ #تربیت_رسانه_ای دینی در عصر بلبشوی رسانهها چگونه ممکن است؟
👤 محسن احمدی
🔻 عصر ارتباطات برخی از بنیان های تربیت دینی در عصرهای گذشته را ناکارامد و بیاثر کرده است. مثلاً در گذشته یکی از مهمترین راهبردهای تربیتی، دور نگه داشتن فرزندان از محیط های فاسد یا ضدتربیتی بود. تا پیش از عصر ارتباطات این راهبرد مهم، نه تنها ممکن بلکه در تربیت عمومی جامعه محوریت داشت. حضور فضای مجازی و ضرورت استفاده فرزندان از این فضای بیکرانه اکنون این راهبرد را با چالش جدی مواجه کرده است. دیگر نمی توان جلوی حضور بچه ها در فضای مجازی را گرفت. نمونه دیگر از این راهبردها، «ممنوع کردن» بود. در گذشته بسیاری از رفتارها و موقعیت های خطرآفرین برای بچهها به راحتی از سوی والدین کنترل و مدیریت میشد؛ مانند ارتباط با نامحرم. بچه ها بعد از سنی خاص معمولا از ارتباط با نامحرم، حتی بچه های غیرهمجنس فامیل پرهیز داده می شدند. این راهبرد در عصر کنونی نیز دیگر امکان اجرا ندارد و اجرای آن عواقب بسیار بدتر تربیتی به همراه دارد. با وجود این چالش ها آیا تربیت دینی در عصر کنونی ممکن نیست؟! آیا باید قید تربیت در رسانه و فضای مجازی را بزنیم و بگذاریم مسیر طبیعی کنونی پیش برود و هر روز فرزندان ما از تربیت دینی دور و دورتر شوند؟!
🔻 پاسخ حتما منفی است. دین اسلام با ادعای جاودانگی و پاسخ دهی به نیازهای همه اعصار پا به عرصه وجود نهاده است؛ بنابراین نمیتواند در برابر چالشهای عصر جدید بیتدبیر بوده باشد! تدبیر چیست؟ موارد مختلفی را می توان برشمرد که یکی از آنها تمرکز بر «تقوای حضور» است.
🔹 تقوای حضور یعنی در عصری که حضور بچهها در محیطهای آسیبزای تربیتی امری لازم و حتی گاه واجب است، باید آنها را به گونهای تربیت کنیم که اگر با شرایط گناه مواجه شدند، قدرت رد و طرد آن را داشته باشند؛ یعنی حضور داشته باشند اما آلوده نشوند یا لااقل کمتر آلوده شوند. تقوای حضور، مواجهه آگاهانه و مبتنی بر «انتخاب» خود بچههاست؛ یعنی قدرت استقامت او در برابر کششهای جذاب شرایط ضدتربیتی باید بالا برود و این چگونه ممکن خواهد بود؟
🔸 بخشی از ایجاد استقامت در بچهها برنامهریزی فعالانه والدین و مربیان برای استفاده مفید از فضای مجازی و رسانههاست؛ یعنی هدفمند کردن حضور بچهها در فضای مجازی. هدفمند شدن بچهها جلوی بسیاری از ولگردیهای مجازی آسیبزا را خواهد گرفت. او برای هدفی مشخص وارد این فضا می شود و میکوشد اوقات خود را برای تامین هدف خود صرف کند. بدیهی است که هدف باید انتخاب خود بچهها باشد نه تحمیل از بیرون!
🔹 بخش دیگری از تحقق این استقامت، شخصیتبخشیدن به فرزندان و جلوگیری از رفتارهای خلاف تربیت از سوی والدین است. قرنطینه بیمنطق ایجاد کردن برای عدم استفاده از فضای کنونی نشان از بیاحترامی مربی به بچههاست. ممکن است جایی به اقتضا و بنا به مصالحی مربی برای مدت کوتاهی دور نگه داشتن کلی را تجویز هم بکند، اما نمیتواند راهبرد بلندمدت تربیتی باشد. وجه دیگر احترام نهادن به بچهها چک نکردنهای شکاکانه و بدون اجازه ابزارهای مورد استفاده آنهاست. نباید بچهها حس کنند که مربی و والدین در زندگی مجازی آنها تجسس میکنند. بدیهی است میان تجسس و کنترل آگاهانه تفاوت وجود دارد!
▪️ بنابراین تربیت رسانهای دینی در عصر کنونی نه تنها ممکن بله بسیار لازم است. میتوان رسانه را هم ابزار تربیت قرار داد؛ هم بستر تربیت.
🔹🔸🔹🔸
☑️ به کانال سواد رسانه و هوش مصنوعی AI بپیوندید.
➡️https://eitaa.com/savadresanei1
#تربیت_دینی
تربیت فرزند دو فصل دارد:
🔶یک فصل کودکی که دوره پذیرش اســت و این واقعيتی طبيعی در همه جوامع بشــری است. این ویژگی روان کودك است و شما بخواهيد یا نخواهيد عادات و آداب اجتماعی، دینی و فرهنگی در ذهن بچه جریان پيدا میکند. شما نماز میخوانيد او هم نگاه میکند ومیخواند.اصلاً هم فکر نمیکند که این چه کاری اســت شما انجام میدهيد. بنابراین دین در دوران کودکــی کارکرد فرهنگی دارد و تدین یک امر فرهنگی میشود. کودك یا نوجوان همانطور که صبح میآید سر صبحانه مینشيند نان و پنيرش را میخورد، همانطور هم نمازش را میخواند. اینجاتقریباً مشــکلی نيســت.
📌اما به ســنين نوجوانی که میرسند یک نقطة چرخش در آنها به وجود میآید. شــروع عامليت انسان، از وقتی اســت که نوجوان به این مسير وارد شد، مثل هواپيما که وارد مسير تيکآف میشــود. از این پس نوع حرکت متفاوت میشود. اینجاست که باید منطق خاص دین را برای او مطرح کنيم.
🔶 یعنی در دبيرستان، و بهطور کلی بعد از بلوغ دختر یا پســر، ما دیگر نمیتوانيم به نوجوان بگویيم که عمل دینی را انجام بده یانده، اینجا باید خودمان دین را زیر ســؤال ببریم و مثلا از او بپرسيم:دیدم تو دیــروز نماز میخواندی خدا قبول کند.
میدانــی برای چی باید نماز بخوانيم؟
بعضی والدین از طرح سؤال از طرف نوجوان میترسند. ولی مادر یا پدر خودش باید طرح سؤال کند.
میدانی برای چه این کار را انجام میدهی؟ اگر نکنی چطور میشود؟
از اینجا منطق دین بهصورت جدی وارد میشود. اینجاســت که افراد باید یا انکار بکنند و درگير شوند یا ما آنها را دچار تزلزل کنيم. در درونشان زلزله بيندازیم که اینگونه درگير شوند.
ایمان آوردنی است آموختنی نيست. لازمة آوردنی بودن ایمان هم این است که شخص در مواجهه با یک مدعی در درون با خود دچار چالش شود.
🔹🔸🔹🔸
☑️ به کانال سواد رسانه و هوش مصنوعی AI بپیوندید.
➡️https://eitaa.com/savadresanei1
نرخ سهام شرکت گوگل (#GOOG)، نمودار زنده و تجزیه و تحلیل | معامله #GOOG | LiteFinance
https://www.litefinance.org/fa/trading/trading-instruments/cfd-nasdaq/goog/
💢زنان و خطر افنادن در دامِ سایت های کاریابی: چند نکته کاربردی
✍️حسینعلی رحمتی
رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: فردی که به بهانه جذب پرستار، ۵۰ زن را مورد آزار و اذیت قرار داده بود دستگیر شد. متهم از طریق آگهی جست و جوی کار در فضای مجازی به آنها زنگ میزد و ادعا میکرد به یک پرستار یا کارگر برای نظافت منزل نیاز دارد.سپس در زمان حضور زنان و دختران در این مکان، با تهدید چاقو آنها را مورد آزار و اذیت قرار میداد.
هرچند فضای مجازی امروزه امکان کسب درآمد از طریق کارهای خدماتی را برای همگان آسان و راحت کرده است، اما برخی افراد سودجو با سوءاستفاده از این فرصت، اقدام به فریب کاری، آزار و اخاذی از افراد می کنند و در این میان خانم ها به ویژه دختران جوان، جزو نخستین طعمه ها هستند. در این که با این افراد سودجو باید برخورد قانونی شود تردیدی نیست، ولی نمی توان به این بسنده کرد و بایستی در این زمینه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی کرد.
🔹برای کاهش قربانیان، توجه به موارد زیر ضروری است:
▪️1. کارهای خدماتی را تا حد امکان از طریق شرکت ها و موسسات معتبر انجام دهید، و از درج اطلاعیه های شخصی در سایت های اطلاع رسانی بپرهیزید.
▪️2. راهنما و هشدارهای موجود در سایت های سفارش آگهی را قبل از حضور در منزل یا محل کار مشتری مطالعه کنید.
▪️3. حتی المقدور از حضور در محل قرار به تنهایی پرهیز کنید و کسی را (حتی اگر شده یک کودک) به همراه ببرید.
🔻4. قبل از حضور در محل قرار، اطلاعات کافی و شماره و آدرس آن را به یکی از افراد قابل اعتمادتان بدهید و زمانی برای پیگیری در صورت عدم مراجعه شما مشخص کنید.
▪️5. حتی المقدور از قرار گذاشتن در محل های خلوت و پرت پرهیز کنید.
6. قبل از وارد شدن به محل، راه های احتمالی خروج را بررسی کنید.
🔻7. احتمال وجود دوربین و ضبط صدا و تصویر را جدی بگیرید، و مواظب گفتار و رفتار خود در محل باشید.
▪️8. از بیان مشکلات شخصی، نیاز مالی، مسائل خانوادگی، اختلاف با همسر یا احیانا طلاق و جدایی خودداری کنید.
▪️9. سریع صمیمی نشوید و با ابراز صمیمیت های طرف مقابل با متانت و سنگینی برخورد کنید.
▪️10. تا حد امکان از مصرف هرگونه خوردنی یا نوشیدنی در محل ملاقات خودداری کنید.
▪️11. در برابر درخواست های غیرموجه و غیر مرتبط با کار مخالفت جدی و مقاومت کنید، و هرچه سریع تر از محل خارج شوید.
▪️12. نسخه ای از پیام های متنی، صوتی و تصویری رد و بدل شده بین شما و طرف مقابل تان را احتیاطا جایی نگهداری کنید.
▪️13. در صورت وقوع هرگونه ضرب و جرح یا تعرض و تجاوز، آثار جرم را حفظ کرده و قبل از شستن دست و صورت، استحمام یا تعویض لباس، سریع به پلیس و پزشکی قانونی اطلاع دهید. گاهی یک نخ مو، یک قطره خون، یا یک تکه کوچک از پوست بدن می تواند بسیار گره گشا باشد.
▪️14. از پنهان کاری و درون ریزی واقعه بپرهیزید و آن را با افراد قابل اعتماد مثل والدین، همسر، اعضای خانواده، دوستان صمیمی، مشاوران و مددکاران و پلیس در میان بگذارید و از آنها کمک بگیرید.
🔹🔸🔹🔸
☑️ به کانال سواد رسانه و هوش مصنوعی AI بپیوندید.
➡️https://eitaa.com/savadresanei1
6.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگر فکر میکنید هر چیزی که میبینید را میفهمید حتتتتتما این کلیپ را ببینید ...
رسانه ها پر از این تکنیک هاست ...مراقب خودتان باشید
❌این کلیپ برای زیر ۱۷ سال مناسب نیست.
🔹🔸🔹🔸
☑️ به کانال سواد رسانه و هوش مصنوعی AI بپیوندید.
➡️https://eitaa.com/savadresanei1
🔻امروز رسانهها، یکی از اصلیترین وظایف خود را تربیت مخاطب، متناسب با اهداف نظام سلطه میدانند.
🔹این شبکهها، تنها به دنبال ریختن قبح ضدّ ارزشهای تربیتی نیستند و هدف اصلی در این میان، ارزشی کردنِ ضدّارزشهای دینی است.
🔹از نگاه اینها، مسئله این نیست که دختر و پسر به راحتی تن به ارتباط نامشروع بدهند. مسئلۀ اصلی آن است که این ارتباط از نگاه دختر و پسر مسلمان، یک ارزش و حتّی یک ضرورت به حساب آید.
🔹🔸🔹🔸
☑️ به کانال سواد رسانه و هوش مصنوعی AI بپیوندید.
➡️https://eitaa.com/savadresanei1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 فضای مجازی پر از کلمات و تصاویر و موسیقی و ویدئو هست که میتواند در روح و در جسم شما اثر گذار باشد اینکه چه تصویری را نگاه کنیم و چه موسیقی را گوش دهیم انقدر مهم است که میتواند شما را به کلی تغییر دهد ...
🔹🔸🔹🔸
☑️ به کانال سواد رسانه و هوش مصنوعی AI بپیوندید.
➡️https://eitaa.com/savadresanei1
🖇
📌 نحوه اعمال فیلترینگِ مرورگرها برای کودکان
Google SafeSearch
👈 یک فیلتر خودکار است که محتوای #غیراخلاقی را مسدود میکند.
اینجستجو به طور خاص برای ارائه یک تجربهی جستوجوی #ایمن در اینترنت برای #کودکان طراحی شده است.
SafeSearch
👈 تصاویر و محتوای #غیراخلاقی را از نتایج جستجوی Google شما مسدود میکند و این اطمینان را میدهد که بچههای شما به چیز مشکوکی برخورد نکنند.
علاوه بر این، می توان آن را برای انواع مرورگرها، تبلتها و دستگاههای تلفن همراه راهاندازی کرد.
💡 چگونه Google SafeSearch را در مرورگر خود راه اندازی کنید؟
میتوان آن را برای هر مرورگری راهاندازی کرد، اما اگر از چندین مرورگر (Firefox، Internet Edge، Google Chrome یا Safari) استفاده میکنید، باید همان مراحل را در هر مرورگر دنبال کنید.
✅ برای فعال کردن آن در هر مرورگری، آدرس زیر را در قسمت سرچِ مرورگر تایپ کنید:
https://www.google.com/preferences
و تغییرات را اعمال کنید.
#سواد_رسانه
#تربیت_کودک
🔹🔸🔹🔸
☑️ به کانال سواد رسانه و هوش مصنوعی AI بپیوندید.
➡️https://eitaa.com/savadresanei1
⭕️ شنیدن موسیقی با محتوای مبتذل و جنسی تاثیرات گستردهای روی کودکان داره که به گوشهای از آن اشاره شد
🔹🔸🔹🔸
☑️ به کانال سواد رسانه و هوش مصنوعی AI بپیوندید.
➡️https://eitaa.com/savadresanei1
🔹🔸🔹🔸
☑️ به کانال سواد رسانه و هوش مصنوعی AI بپیوندید.
➡️https://eitaa.com/savadresanei1
🔸شوخی به اسم #فیلترینگ_تلگرام
🔹 می توان گفت که تلگرام اپلیکیشنی است که #فیلتر و #فیلتر_شکن را با هم دارد.
🔹 کانال های ارائه دهنده #پروکسی ها در تلگرام، نیاز به فیلتر شکن را برای کاربران این اپلیکیشن به کل از بین برده اند.
❌ اما نکته حائز اهمیت آن اینجاست که،
اکثر کانالهای ارائه دهنده پروکسی ها ،
دارای محتوای #غیر_اخلاقی و در کمترین حالت، معرفی کانال های غیر اخلاقی در آنها به وضوح دیده می شود.
📛 یعنی اگر کسی بخواهد از تلگرام بدون فیلتر شکن استفاده کند به صورت روتین به کانال های ضد اخلاقی هدایت میشود.
🔹 البته که به علت مشکلات عدیده در نصب و وصل شدن فیلتر شکن ها،
و از طرف دیگر سهل الوصول بودن و سرعت بالا در پروکسی ها،
باعث شده است مطمئنا کاربر از گزینه دوم جهت استفاده از تلگرام استفاده کند.
❌ و نکته حائز اهمیت دیگر آن این است که:
تمام محتواهایی که میتواند #ذهن و قلب فرزندان ما را #تسخیر کند از
کانال های متنوع ارایه دهنده
▪️#کی_پاپ ها(موسیقی کره ای(#BTS، #بلک_پینگ و ..))
▪️#کی_درام ها (فیلم های کره ای)
▪️#انیمه ها (انیمیشنهای ژاپنی)
▪️فیلم ها و سریال های #بدون_سانسور با زیرنویس و دوبله فارسی
▪️فن پیج بازیگران خارجی
▪️برنامه های کودک و کارتونها بدون سانسور
▪️کانالهای دریافت #بازی_های_رایانه_ای
▪️کانال های خرید و فروش #اکانت های بازی ها و لوازم جانبی آن.
▪️کانال های اختصاصی انواع سبک های #موسیقی
▪️کانال های خبری شبکه های معاند
▪️کانالهای #قمار_بازی
▪️گروه های چت های جنسی
▪️کانال های تبلیغاتی و عضو گیری #فرقه_های_ضاله از جمله #داعش..
▪️و...
در تلگرام وجود دارد و به راحتی در اختیار فرزندان قرار میگیرد.
⚠️ و #عدم_آگاهی و #نظارت_والدین به این موضوع میتواند خسارت های جبران ناپذیری را به فرزندان وارد کند.
#کودک_رسانه
#تربیت_کودک
#رسانه_کودک
🔹🔸🔹🔸
☑️ به کانال سواد رسانه و هوش مصنوعی AI بپیوندید.
➡️https://eitaa.com/savadresanei1