🔰رسالت دانشگاه ها، تاكيد به هندسه علوم اجتماعي متجلي در سيره جواد الائمه(ع) است
حجت الاسلام والمسلمين دكتر سعدي، رئيس دانشگاه امام صادق(ع)
و عضو مجلس خبرگان رهبري در نشست علمي مولود با بركت در دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع):
🔺امام جواد(ع) مبدا حركت تمدني در عصر جديد شدند و وجود ايشان، نقش بزرگي را بر مكتب و ملت داشت؛ امامت حضرت جواد(ع) از سنين طفوليت آغاز شد و از زماني كه عهده دار امامت شدند، انتقال پايتخت سياسي و مركزيت از مرو به بغداد صورت مي گيرد و بغداد مركز تمركز و تفكر اعتزالي مي شود.
🔺بازنگري بر مناظرات جواد الائمه(ع) با يحيي بن اكثم نشان مي دهد حضرت جواد(ع) مبتكر گفتگوي آزاد اجتماعي بودند و باب گفتگو، آزاد انديشي و مناظره را در مباحث اجتماعي فعال و چالش ها را مرتفع نمودند چنانكه با بازنگري در همه حوزه هاي مناظرات و كلامي، در مي يابيد حضرت جواد(ع) در مباحثات چه ميزان هوشمندانه جريان تبيين را در فضاي جامعه پيش مي برند.
300 رسانه در آشوب هاي اخير فعال بوده و از بينات مذهب تشكيك ايجاد كردند كه همه مردم نيز شاهد آن شدند اما از بين بردن آشوب ها نياز به تبيين دارد؛ حضرت جواد(ع) كرسي گفتگوهاي علمي در حوزه اجتماعي را در قله آن ارائه دادند و مناظراتشان مشابهت با مناظرات حضرت رضا(ع) دارد.
🔺بايد واكاوي كرد كه جواد الائمه(ع) چگونه حوزه اجتماعيات و علوم اجتماعي را مهندسي مي كنند و اين امام همام در راس هندسه تحولات مبتني بر علوم اجتماعي هستند آنطور كه نحوه ورود به مباني علوم اجتماعي ايشان، مورد اذعان انديشمندان است.
🔺بايد به طور دقيق بر منهج و متد ارتباط مبنا و روش توليد علوم اجتماعي كار كنيد و اين ضرورت امروز دانشگاه هاي كشور است.
🔺با بازنگري در مناظرات حضرت جواد(ع) مي بينيد كه ايشان چگونه در عرصه علوم اجتماعي هوشمندانه و به دور از انفعال ورود مي كنند و امروز دانشگاه هاي سطح كشور بخصوص دانشگاه امام رضا(ع) مي توانند نگاه جدي در راستاي اثرگذاري در عرصه علوم اجتماعي داشته و هم افزا با ديگر دانشگاه ها و سازمان ها حركت كنند تا نتيجه و ثمره مطلوبي تحقق پيدا كند.
https://b2n.ir/r42549
Sco.razavi.ir
@sco_razavi
🔰جهاد تبيين، يك ويژگي الگويي در سيره جواد الائمه(ع) است
محمدرضا قائمي نيك، عضو هيات علمي گروه علوم اجتماعي دانشگاه علوم اسلامي رضوي در نشست علمي مولود با بركت در دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع):
🔺اگر بخواهيد نكات الگويي از سيره امام جواد(ع) دريافت كنيد، يكي از مهمترين آن تاكيد بر تبيين، به عنوان يك عامل مهم در مواجهه با موضوعات تازه وارد شده به بدنه اجتماع است.
🔺در كتاب علمی انسان 250 ساله، رهبر معظم انقلاب اسلامی سير تحولات سيره اهل بيت (ع) را مي آورند كه هر امام برنامه ويژه اي را در دستور كار دنبال نموده و يكي از مهمترين آن تاكيد به اسلام سياسي است.
🔺دوره امامت امام جواد(ع) و امام رضا(ع) که همزمان با خلافت مامون عباسي است، مركزي به نام بيت الحكمه شكل مي گيرد كه اين مركز به عنوان مهد ترجمه تمدن هاي ديگر شناخته شده و در همين دوره است كه فعاليت مامون به اوج خود مي رسد؛ ترجمه هايي كه در آن زمان توليد شده و يا ديگر كارهايي كه صورت گرفته نياز به يك روشنگري دارد كه اين مساله همان جهاد تبيين مورد تاكيد حال حاضر رهبر معظم انقلاب است.
🔺در تاريخ تمدن و فرهنگ اسلامي به لحاظ معرفتي و تحولات علوم دو برهه بسيار جدي ايجاد شده است كه در اين دو برهه، علوم و تمدن هاي ديگر تاثير جدي بر تمدن اسلامي گذاشته اند، يكي از اين برهه ها ايجاد بيت الحكمه است كه در آن پزشكي، مهندسي، رياضيات، فلسفه و علوم عقلي از اين تحول تمدني متاثر است و برهه دوم نيز دوره معاصر از زمان تاسيس دارالفنون با تمدن هاي ديگر مواجه مي شويم.
🔺بازنگري و جستار در منابع علمي نشان مي دهد مقام معظم رهبري در اين 20 سال اخير چه ميزان مكررا برتوليد علم و تحول در علوم انساني و طبيعي اشاره داشته اند و نخبگان علمي نيز بايد به اين عرصه و همچنين تبيين معارف اهل بيت ورود كنند، اگر بخواهيد نكات الگويي از سيره امام جواد(ع) و كلام عميقشان دريافت كنيد، يكي از مهمترين آن تاكيد بر تبيين، به عنوان يك عامل مهم در مواجهه با موضوعات تازه وارد شده به بدنه اجتماع است.
🔺معارف اهل بيت(ع) تاكنون به تحولات در عرصه علوم انساني و اسلامي كمك شاياني كرده است، در دوره معاصر گفتگوهايي ميان تمدن ها داريم و بنظر مي رسد مواجهه هاي معصومين و پاسخ هوشمندانه آنان به شبهات در دوران و زمان خود، مي تواند براي امروز ما در جامعه اسلامي و همچنين در مواجهه با علوم جديد كارآمد باشد.
https://b2n.ir/w97761
Sco.razavi.ir
@sco_razavi
📸 برگزاری جشن ولادت حضرت جوادالائمه در دبیرستان پسرانه امام رضا(علیهماالسلام)
Sco.razavi.ir
@sco_razavi
📣 فراخوان پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان دانشگاه علوم اسلامی رضوی
* سال تحصیلی 1403-1402
* مقطع کارشناسیارشد
🔶 دانشگاه علوم اسلامي رضوی در اجرای سیاستهای حمایت از دانشجویان برتر و به منظور فراهمنمودن زمینه جذب آنان برای ورود به مقطع کارشناسیارشد به استناد مجوز پذیرش (307862/2 مورخه 17/10/1401) و آییننامه شورای هدایت استعداد درخشان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برای سال تحصیلی 1403-1402 در رشتههای ذیل دانشجو میپذیرد:
* بیست درصد برتر همرشته و همورودی *
* برگزیدگان رتبه 1 تا 15 المپیاد *
1. علوم قرآنی و حدیث
2. فقه و مبانی حقوق اسلامی
3. فلسفه و کلام اسلامی
4. حقوق بین الملل
5. حقوق خصوصی
6. علوم جزایی و جرمشناسی
7. تاریخ و تمدن ملل اسلامی
8. زبان و ادبیات عربی
9. دانش اجتماعی مسلمین
10. علوم اقتصادی ـ بانکداری اسلامی
11. تبلیغ و ارتباطات دینی
⏳ثبتنام: تا پایان بهمن 1401
⏰اعلام نتایج اولیه و دعوت جهت مصاحبه: تا پایان اسفندماه 1401
🔷 کسب اطلاعات بیشتر از طریق سایت دانشگاه: www.razavi.ac.ir
یا پیامرسان ایتا: https://eitaa.com/razavi_gozinesh
🕌 مشهد، حرم مطهر، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، کد پستی 9134843333، دفتر پذیرش و گزینش
☎️ تلفن تماس: 32211412 - 051
Sco.razavi.ir
@sco_razavi
#گزارش|
🔰 انقلاب اسلامی و تاثیر آن در تحولات موزههای آستان قدس رضوی/ اختصاص ۷۷ هزار متر مربع فضا به ساختمان جدید موزه رضوی
🔺 موزههای آستان قدس رضوی به عنوان یکی از مجموعههای بزرگ موزهای در ایران است. آثار تاریخی ساخته شده یا وقف شده برای حرم مطهر پس از استفاده، طی سده های گذشته در خزانه آن نگهداری میشده است که مکان این مجموعه میراث فرهنگی و تمدنی اسلام پس از انقلاب تحولات گستردهای را شاهد بوده است.
🔺 در سالهای ۱۳۱۴ ـ ۱۳۲۰ش ضمن تصميم گیری برای ساخت بنایی برای موزه تعدادی از اشیا انتخاب شد و در سال ۱۳۱۵ شمسي اتاق های فوقاني شمال غربي صحن نو (آزادي) و جنوب شرقي صحن كهنه (انقلاب اسلامي) كه به يكديگر متصل بوده به خزانه و محل نگهداري اشیاء اختصاص یافت.
🔺 همزمان با ساخت بناي موزه اقدامات گستردهاي براي انتخاب و مستندسازي اشیایی كه قرار بود به معرض نمايش درآيد انجام گرفت. ابتدا تعداد ۱۸۹ شيء از خزانه و آثار حرم مطهر رضوی انتخاب شد و به ترتيب دوره تاريخي به نمايش درآمدند.
✅بیشتر بخوانید👇🏻
https://b2n.ir/d04463
Sco.razavi.ir
@sco_razavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺رونمایی از اثر فاخر «شاهکارهای هنری در آستان قدس رضوی»
🔺این کتاب فاخر به عنوان نهمین جلد از مجموعه شاهکارهای هنری در آستان قدس رضوی به معرفی نسخههای نفیس کتب ادبی در کتابخانه مرکزی این آستان مقدس اختصاص یافته است که به نویسندگی علی اصغر ناصریمهر با مقدمه دکتر محمدجعفر یاحقی و مدیریت هنری مجید فدائیان به تازگی در مؤسسه چاپ و انتشارات این آستان مقدس به زیور چاپ آراسته شده است.
▫️شایان ذکر است، 8 جلد از مجموعه شاهکارهای هنری در آستان قدس رضوی شامل «منتخب قطعات نستعلیق»، «کتیبههای مسجد جامع گوهرشاد»، «منتخب قرآنهای نفیس؛ از آغاز تا سده نهم هجری قمری»، «صندوقپوشها و ضریحپوشها»، «منتخب قرآنهای نفیس؛ از سده دهم تا چهاردهم هجری قمری»، «کتیبههای صحن انقلاب(عتیق)»، «کتیبههای صحن آزادی(نو)» و «منتخب جلدهای نفیس» نیز در ادوار گذشته زیر نظر مؤسسه آفرینشهای هنری این آستان مقدس منتشر شده بود.
Sco.razavi.ir
@sco_razavi