هدایت شده از سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
🔹درس تاریخی مدرس
باورش سخت است مردی که در این آرامگاه ساده و بی تکلف در شهر کاشمر خوابیده، روزگاری از رجل فعال مجلس شورای ملی و از مهره های تعیین کننده تاریخ این آب و خاک بوده. بزرگ مردی که چون بسیاری از جامعه روحانیت برای ادای تکلیف، مبارزه را پیشه خود و عرصه سیاست را منبری برای بیان حقایق انتخاب کرد. راهی پر مخاطره که چون همه حق طلبان تاریخ جان گرانش را بر سر آن گذاشت.
نماینده مجلس بود ولی جاه و جلالِ شهرت و قدرت او را گمراه نکرد. پنج دوره بر کرسی مجلس تکیه زد، ولی زندگی مجلل و مجلسی نداشت. همرنگ مردمان زمانه اش، زندگی محقر و پر مشقتی را گذراند. نمایندگی مردم را فرصتی برای جاه طلبی و مال اندوزی ندید. در خدمت به خلق از هیچ فداکاری و از خود گذشتگی مضایقه نکرد؛ از وقف اموال تا اهدای جانش. دوست ِ دوستداران و خادمان ملت و دشمنِ بیگانگان و اشغالگران حقوق مردم بود.
در همه امور خدامحوری برایش اصالت داشت و در مسیر خدمت، به هیچ قدرتی از شرق و غرب وقعی نمی نهاد. خدوم و مردمی بود و تیزی کلام و عمل «سیدحسن» دشمنان این آب و خاک را هدف گرفته بود. به هیچ روش و ترفندی فریفته نشد؛ از تملق و چاپلوسی بهظاهر دوستان تا زورگویی، رعب و وحشت، بازداشت، ضرب و شتم مخالفان.
دست آخر هم تبعید و تهدید و شهادت، تنها ارمغان کرسی پر طمطراق مجلسنشینی برای چون او بود. زائران این سیدِ والا مقام، شاید با همه این تاریخ خفته در این مرقد آشنا نباشند، ولی خط و خون شهیدان راه خدا پایمال و فراموش نمیشود.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
هدایت شده از سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
🖼آرامگاه شهید آیتالله سید حسن مدرس(ره)
🔸آرامگاه شهید مدرس زیارتگاه عاشقان در دومین شهر زیارتی خراسان رضوی است که از سال 73 طبق دستور مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه این مکان مقدس اکنون این زیارتگاه با مدیریت جهادی و توانمند آستان قدس رضوی به میعادگاه هزاران عاشق و زائر تبدیل شده است.
🔺این زیارتگاه دارای دو صحن شمالی و جنوبی جمعا به مساحت هفت هزار متر مربّع است و از ظرفیت كتابخانه۲۸ هزار جلدی مجهّز به تالارهای مطالعاتی مجزّا و موزهی اختصاصی شهيد مدرّس؛ حاوي اسناد و مداركی از زندگی و مبارزات اين مرد بزرگ برخوردار است.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
🌍 زیارت و ارادت از میان خطوط
🔹بارگاه منور امام رضا(ع) به عنوان مهمترین مرکز دینی و مذهبی در ایران همواره محلی برای بروز خطوط مختلف و بستر و محل ابراز ارادت هنرمندان خوشنویس در ادوار گوناگون تاریخی بوده و در جای جای حرم مطهر رضوی شامل روضه منوره، رواقها، صحنها، ایوانها، سردرها، حجرهها ، بیوتات و... شاهد هنرنمایی هنرمندان در کتابت خطوط مختلف مانند ثلث، نسخ و... بودهایم.
🔹آستان قدس رضوی در حال حاضر دارای مرکزی به نام مرکز نسخ خطی در ساختار تشکیلاتی خود است که با دارا بودن 90هزار نسخه خطی، بزرگترین و مهمترین مرکز نسخ خطی کشور به حساب میآید. این تعداد نسخه خطی شامل ۲۰هزار قرآن خطی و ۵۹هزار نسخه خطی غیرقرآنی مانند بیش از ۸هزار نسخه ادبی، ۱۲هزار نسخه فقه و اصولی و ۴هزار نسخه پزشکی است. در این مرکز نمونههایی از مهمترین نسخ خطی از قرن اول هجری تا دوره معاصر در موضوعات مختلف مانند قرآن کریم، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه، کتب فقهی، فلسفی، کلامی، ادبی، پزشکی، علمی و... وجود دارد.
راز خط، علاوه بر جنبه هنری آن یک نکته مهم دارد و آن افزایش اقتدار و هویت فرهنگی برای گسترش فرهنگ ایرانی و اسلامی است، زیرا خط یکی از مهمترین نهادها و ابزارهای ارتباطی میان اقوام مختلف بشری است.
✅مشروح این گزارش در👇🏻
yun.ir/onz1y9
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════