🇮🇷سیاست موفق فروش نفت در دولت شهید رییسی از کجا آمده است؟
✍️علی صالحی ابرقویی
🔶یکی از بزرگترین خدمات دولت خدوم شهید رییسی در ۳۳ ماه فعالیت عملکرد قدرتمند در حوزه فروش نفت بوده است؛ عملکردی که حتی دشمنان نیز به آن اذعان کرده اند.
🔶اقتصاد ایران یک اقتصاد رانتیری است یعنی وابسته به نفت است یا به عبارت دیگر بخش اعظمی از بودجه ی سالیانه ی کشور وابسته به صادرات و فروش این ماده ی گرانبهاست.
🔶 تاریخ اثبات کرده دولت هایی که در حوزه فروش نفت نقش بهتر و عملکرد مناسب تری داشته اند به تبع آن از یکطرف از سلاح مالی قوی تری برای اداره کشور و پیش بردن برنامه های اقتصادی و عمرانی کشور برخوردار بوده اند و از طرفی دیگر کنترل بهتری بر نرخ ارز ،کسری بودجه و تورم داشته اند و در بلند مدت نیز در طرح های معیشتی جامعه موفق تر عمل کرده اند.
🔶با این اوصاف رییسی در شرایطی دولت را از روحانی تحویل گرفت که کل فروش نفت ایران با وجود تحریم های کمرشکن واشنگتن و انفعال در اوپک، دوران سختی را میگذراند و به زیر روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت میرسید که کلی کسری بودجه نصیب دولت کرده بود.(کل فروش نفت ایران در سال ۱۴۰۰ فقط ۸ میلیارد دلار بوده است.)
🔶اما رییسی با تغییر سیاست ها و ریل ها ، در این ۳۳ ماه با وجود همان تحریم های نفتی سخت و کمرشکن همیشگی، میزان فروش نفت ایران را ۶ برابر کرده و به عدد فروش روزانه ۱/۵ الی ۲ میلیون بشکه رساند و هنر خود در دور زدن تحریم ها را به نمایش گذاشت و کشور را از ورطه ی سقوط نجات داد.به طوری که فایننشال تایمز اخیرا گزارش داد، ایران بیش از هر زمان دیگری در۶ سال گذشته نفت صادر میکند و درآمد ایران به سالانه ۳۵ میلیارد دلار رسیده است.همچنین رئیس خدمات ریسک ژئوپلیتیک در گروه انرژی راپیدان در ایالات متحده گفته که ایرانیها هنر دور زدن تحریمها را به دست آوردهاند.
🔶همچنین الجزیره طی یادداشتی با عنوان 《ابراهیم رئیسی، مردی که صادرات نفت ایران را زنده کرد》نوشت: ابراهیم رئیسی، در زمانی که کشور از تحریمهای آمریکا علیه ایران رنج میبرد یعنی دورانی که واشنگتن اجرای تحریمها علیه ایران نفت خیز را شدیدتر کرد، ریاست جمهوری این کشور را بر عهده گرفت ولی طی کمتر از دوسال به رشد ۶۰ درصدی رساند.
✅نکته ی جالب این مهم اینجاست که فروش نفت با وجود کوهی از تحریم های نفتی غرب، نیازمند یک برنامه مدون و سیاست های کارشناسانه در جهت دورزدن تحریم هاست که از یک اتاق فکر استراتژیک بیرون آمده باشد که این سیاست ها و راهکارها از آن جایی نبوده جز کارگروه نفت و تحریم دولت سایه متعلق به دکتر سعید جلیلی که از سال ۱۴۰۰ موبه مو اجرا گردیده و شده موفقیتی که در بالای وجیزه آمده است.
👆🏻https://eitaa.com/sedaye_irani
بخشی از صحبتهای دکتر سعید جلیلی؛
تلاش کردم به جوانانی که علاقمند به کار سیاسی هستند؛ الگوی متفاوتی از کنش سیاسی ارائه کنم. که بدانند کار سیاسی فقط بهمعنای جابجا شدن در جلسات و محافل و باندهای سیاسی و جناحی نیست. سیاستورزی درست یعنی متمرکز شدن روی مسائل واقعی.
👆🏻https://eitaa.com/sedaye_irani
هدایت شده از جهش ایران
8.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کمتر وقت داشتم تا در گعده ها و جلسات محفلی بی فایده سیاسی شرکت کنم!
🔸ذهنم را به روی حاشیه ها و لابی و جلسات کم مایه سیاسی بستم و در های دفترم را به روی کارشناسان باز کردم
🗳 ستاد مجازی دکتر جلیلی | @hamiyan_jalili
📜شاه بیت صحبتهای دکتر #سعید_جلیلی در برنامه با مردم:
تلاش کردم ذهنم را به روی حاشیهها و لابیها و جلسات کممایه سیاسی ببندم و در عوض، درهای دفترم را به روی صدها کارشناس و متخصص و مدیر و دانشمند و فعال اجتماعی و دانشگاهی باز کنم.
👆🏻https://eitaa.com/sedaye_irani
🕎 جیغ صهیونیست ها درآمد... حمله صهیونیست ها به دکتر جلیلی...
#اصلح_جلیلی
#کابوس_اسرائیل
👆🏻https://eitaa.com/sedaye_irani
💠 سوابق اجرایی جلیلی در عالیترین سطوح نظام
🔰 برای پرداختن به سابقه اجرایی یک نامزد انتخابات، سوای از شاخصها و ملاکهایی که وزارت کشور و شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت آن فرد در نظر میگیرد؛ مواردی قابلیت پرداخت دارد که تصور عموم جامعه نسبت به آن مخدوش است.
🔹سابقه اجرایی به یک معنا، داشتن کفایت مدیریتی و سیاستی است. یعنی فرد در مدت مشخصی، در مسئولیتها و جایگاههایی بوده که توانایی مدیریتی در او ایجاد و ارتقاء پیدا کرده است. حال سوال اینجاست که آیا هر سابقه اجرایی برای فرد کفایت مدیریتی و سیاستی میآورد؟ خیر.
🔻زیرا مدت مسئولیت یا جایگاه آن، شاید برای فرد سابقه اجرایی به معنای کسوت و دیرینگی داشته باشد اما شایستگی و کفایت را لزوماً با خود ندارد. یعنی فردی میتواند در بالاترین رده مسئولیت اجرایی مثل وزارت و شهرداری و.. باشد اما کفایت مدیریتی و سیاستی برای او صدق نکند.
🔻 برعکس آن را هم داریم. ممکن است فرد تا قبل از
دریافت مسئولیت اجرایی رده بالا در چنین نهادهایی، سوابق دهان پُرکنی نداشته باشد و در عین حال کفایت مدیریتی و سیاستی برای او صادق باشد. فلذا ابتدا باید تصور خود را در این زمینه اصلاح کنیم. 💡اما سوابق اجرایی دکتر سعید جلیلی شورای عالی امنیت ملی، یکی از مهمترین نهادهای بالادستی است که بر تمام نهادهای امنیتی، اجرایی، نظارتی، قانونگذار و قضایی کشور نظارت و اشراف دارد. جلیلی در سال ۸۶ توسط رییس جمهور وقت، به عنوان دبیر شورای امنیت ملی منصوب شد. یک سال بعد، در سمت نماینده رهبری در این شورا منصوب گردیده و تا به این لحظه در این کسوت خدمت میکند. دکتر جلیلی در این حضور ۱۷ ساله نقش بسزایی در تصمیمات این شورا داشتهاست. تصمیماتی که باعث مدیریت بحرانها و حل و فصل چالشهای امنیتی میشود. 🔹امنیت جزو پایهای ترین مسائل یک کشور است. زمانیکه قرار است یک تصمیم حتی در خردترین حالت خود اجرایی شود باید نسبت آن با امنیت ملی در داخل و خارج سنجیده شود. این جایگاه بهدلیل نقش منحصر به فردی که دارد خواه ناخواه با سه قوه در ارتباط مستمر است. دکتر جلیلی با حضور در عالیترین نهاد امنیتی کشور مثل شورای عالی امنیت ملی و به واسطه حضور در هیأت عالی نظارت بر اجرای سیاستهای کلی نظام با فرآیند قانونگذاری صحیح آشناست و اجرای کم هزینه مصوبات با بیشترین عایدی را فهم کرده است. 🔻همچنین دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده رهبری در این شورا به واسطه جایگاه خطیرشان و وجه امنیتی، در تمام مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و بین المللی کشور که در حکم مسائل کلان اجرایی هستند، ورود و دخالت موثر دارند. این اشراف مدیریتی و سیاستی فرد را توانمند میکند که در بزنگاهها بهترین راهبرد را انتخاب کند. 🔻برای مثال اگر قرار است اتفاقی شبیه مدیریت کمبود کالا و ارز در کشور بیفتد، اگر فردی نباشد که به واسطه حضور و نقش در شورای عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت نظام با نهادها و وزارتخانهها رفت و آمد نداشته باشد و چم و خم فرآیند یک تصمیم تا اجرا را تجربه نکرده باشد، حتماً کشور را از چاله به چاه میاندازد. یعنی رییسجمهور آگاه و وقت شناس با یک تصمیم به موقع هم مشکل کشور را حل میکند و هم با تصمیم خود مانع ایجاد بستر فساد میشود. 💡دستاوردهای هستهای از هیچ، آنچه نداشتیم ساختیم در زمانیکه کشور حتی یک سانتریفیوژ هم نداشت و دانشجویان هستهای این مملکت تا به حال یک دستگاه آزمایشگاهی سانتریفیوژ از نزدیک ندیده بودند و آقای خاتمی عاجزانه از غرب طلب ساخت آن را میکرد؛ دکتر جلیلی در دهه هشتاد، با یک مدیریت هوشمندانه کشور را صاحب این دستگاه کرد و یک مبحث کاملا علمی و پیچیده را با تدابیر خود حل و فصل کرد. 🔻بعد از آن هم در قضیه غنیسازی ۲۰ درصد، یک پروژه دیپلماسی داخلی و خارجی را جلو برد که خروجی آن شد خودکفایی در ساختن داروهای کم یاب! 🔻 علاوهبراین در همان اثنای مذاکرات دهه هشتاد جلیلی وقتی متوجه میشود که قرار است ایران در سه چهار سال آینده به تحریم بنزین تهدید شود در عرض یکی دوسال نیروهای داخل را بسیج میکند که با کلید زدن پروژه ساخت پالایشگاههای سوختی با امکانات داخلی این تهدید را خنثی کند. دکتر جلیلی در مسیولیتهای اجرایی که تا این لحظه قرار گرفته، نشان داده است که در یک مدت کم و امکانات محدود میتواند با داشتن کفایت مدیریتی و سیاستی و در عین حال پاک دستی و پایمردی بر مبانی اسلام و انقلاب، میوه خود را که منفعت ملی است، بچیند. ✍️محمدامین برغمدی #دولت_سایه #سابقه_اجرایی_جلیلی #ساخت_پالایشگاههای_سوختی #سعید_جلیلی 📌👆🏻https://eitaa.com/sedaye_irani
نظر گاردین در مورد دکتر سعید جلیلی
دشمن چه کسی را نشانه رفته است؟چه کسی را برای خود خطرناک تر می بیند؟ چه کسی را انقلابی تر و ولایی تر می بیند؟
👆🏻https://eitaa.com/sedaye_irani