معاون تهذیب حوزه های علمیه طی یادداشتی مفصل تبیین کرد؛
🔺نقد و بررسی وضعیت جذب و گزینش طلاب علوم دینی
حجت الاسلام عالم زاده نوری:
▫️«روحانی» یک وظیفه اجتماعی بر دوش دارد. درس خواندن طلبه، علاوه بر بهره شخصی، کسب آمادگی برای ارائه یک خدمت اجتماعی نیز هست. طلبه نیرویی برای دستگاه اقامه دین و بازویی برای نهاد متولی امر دین خواهد بود.
🔹حوزه به عنوان یک نهاد معتبر اجتماعی که مهمترین مسئولیتها را بر دوش دارد باید بتواند بهترینها را جذب کند و در بهترین وضعیت آموزش دهد و با بهترین بازده تربیت کند.
▫️طلبه ضعیف، خنثی و بیاثر نیست؛ بلکه مضر است؛ زیرا منابع حوزه را تباه میکند و حرمت صنفی روحانیت را نیز میشکند؛ بنابراین نباید تصور کرد که «با پذیرش نیروهای ناصالح ما چیزی از دست ندادهایم؛ بلکه در نهایت چیزی به دست نیاورده و سودی نبردهایم». اگر این دروازه، به روی همگان باز باشد یا در پذیرش میهمانان تازهوارد دقت کافی نشود سرمایه گزافی به هدر خواهد رفت. این میهمانان نامبارک مصرفکننده بیحاصلِ سرمایههای مبارک حوزه خواهند بود و حوزه حاصلخیز را به زمین بایر بدل میسازند؛ بنابراین لازم است پاسبانانی آزموده و کارآمد از این دروازه خطیر محافظت نمایند و کنترل دقیق ورودیهای حوزه را بهدست گیرند.
🔹سوگمندانه باید دید و غریبانه باید یادآور شد که هماکنون نیز گاهی به جوان درسخوان و خوشاستعدادی که حوزه را انتخاب کرده گفته میشود: «تو که استعداد داشتی چرا حوزه رفتی؟ حیف!». مدلول التزامی چنین جملهای که فراوان هم شنیده میشود این است که «حوزه جای افراد ضعیف و کماستعداد و از کارافتاده است. این کار پست و فرومایه متناسب با شأن و مرتبه جوانان درسخوان و استعدادهای برتر نیست!». این تفکر باطل چگونه پدید آمده است؟ اگر آییننامهها و سیاستگذاریهای جذب و گزینش طلاب متناسب با ارج و اهمیت این رسالت بزرگ میبود و در تربیت طلبه سختگیری روا میگشت طلبه شدن افتخاری بود که نصیب هر کس نمیشد و مورد غبطه همه همتهای بلند و استعدادهای برتر قرار میگرفت.
▫️حوزههای علمیه علاوه بر پذیرش طلبه باید جذب داشته باشند. پذیرش یک عملیات منفعل است!
🔹وجود دبیرستانهای پیش حوزوی و ۴ سال کارشناسی مقدماتی حوزه، آمار دانشجویان پشیمان از دانشگاه و داوطلب ورود به حوزه را کم خواهد کرد و تقریبا منحصر به رشتههای فنی و پزشکی مینماید.
🔻برای جذب طلبه به حوزه باید درهای مدارس علمیه را به روی مردم گشود. امروزه ورود به مدارس علمیه برای غیرطلاب تقریبا امکانناپذیر است و مدرسه علمیه به یک جعبه سیاه رمزآلود تبدیل شده است. مادام که ما با دیوارهای آهنین از مردم فاصله گرفتهایم مردم امکان آشنایی از نزدیک را ندارند و به سهولت اعتماد نمیکنند. دست کم باید مسجد مدارس علمیه بر روی مردم باز باشد و اقشار مختلف مردم در نماز جماعت حوزههای علمیه شرکت کنند. نوجوانان محل و دانشآموزان دبیرستانهای اطراف نیز باید به بهانههای مختلف (شبیه مراسمات و نمایشگاه) در مدارس حضور یابند و با طلاب علوم دینی مرتبط گردند و از نزدیک زندگی آنها را ببینند. این ارتباط بهترین دستمایه جذب جوانان به حوزهها خواهد بود.
مطالعه متن کامل و مفصل یادداشت:
🌐 v-o-h.ir/?p=43940
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🔻پاسخ یامینپور به اظهارات صالحی، وزیر فرهنگ دولت روحانی، برای «آتش به اختیار» نامیدن گروه طغیانگر واگنرها!
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
14.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 مگر آخوند لیبرال هم داریم...؟!
▫️مهمترین جریان لیبرالیسم، نوع فلسفی آن است که کمتر بدان توجه شده است. لیبرالیسم سیاسی را نیز عملاً در نهضت آزادی و مرحوم بازرگان میبینیم. جریان و نحله آقای بازرگان امروز هم وجود دارد. لیبرالیسم اخلاقی هم در حلقه کیان با آقای عبدالکریم سروش شروع شده است.
🔹از همه مهمتر جریان لیبرالیسم در حوزه های علمیه است. برای مقابله با تفکر لیبرالیسم در حوزه های علمیه اقدامی صورت نگرفته است. گفتند که مگر امکان دارد که آخوند لیبرال و سکولار باشد؟! چرا نداشته باشد! / فکرت
از استاد لیالی در پایگاه خبری صدای حوزه ببینید و بخوانید:
🔻چالش های تغییر گفتمان عدالت خواهی به تجمل گرایی در دولت سازندگی(لینک)
🌐 http://v-o-h.ir/?p=38662
📽 نمره زیر ۱۰ رسانه های حوزوی در قالب و ساختارهای رسانه ای! (لینک)
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🔻 تیترهای واگنری امروز روزنامه های طیف های مختلف سیاسی؛ جنون واگنر/ ماجراجویی ۲۴ ساعته، شوک روسی، شورش آشپز، خنجر خیانت فرو نرفت...
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh