#حرم شناسی🌹
💠مشاهیر مدفون در حرم مطهر رضوی
✳️سیدمحمدتقی رضوی مبرقع
سردار شهید سیدمحمدتقی رضوی مبرقع، در بهار1334، در جوار بارگاه ملکوتی امام هشتم(علیهالسلام) دیده به جهان گشود. پس از فراغت از تحصیل، تن به سربازی طاغوت نداد و به صفوف انقلابیون پیوست. او در محضر آیتالله خامنهای(مدظلهالعالی) و شهید حجتالاسلام هاشمینژاد، ذهن و روح خود را جلا داد؛ بهگونهای که شمع جمع دوستان و خویشان گردید. با تشکیل جهاد سازندگی به فرمان امامخمینی(رحمتالله)، راهی نقاط محروم کشور شد. سرانجام در خرداد1366، هنگام شناسایی منطقۀ عملیاتی کربلای 10 در ارتفاعات دشتپژوه اسلامآباد، دعوت حق را لبیک گفت و به شهادت رسید و در کنار امام و مقتدایش حضرت علیبنموسیالرضا(علیهالسلام) به خاک سپرده شد. آخرین سنگر خدمت آن شهید عزیز، مسئولیت ستاد مرکزی پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد و قائممقامی فرماندهی قرارگاه مهندسی خاتمالانبیا(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) بود.✳️
#آموزش معاونت خادمیاری استان سمنان
با سلام
📢جلسه تبیینی انتخابات
📝سه شنبه ۸ اسفند ماه ساعت18 در محل مسجد پنج تن آل عبا علیه السلام شهرک گلستان با سخنرانی حضرت حجت الاسلام والمسلمین مطیعی و مهندس هاشمی استاندار محترم استان سمنان برگزار میشود.💐
لطفاً به کلیه خادمیاران و یاوران محترم رضوی کانون اطلاع رسانی فرمایید تا با پیراهن سفید و شلوار سرمه ای و کاور خادمیاری حضور یابند.
باتشکر
#حرم شناسی🌹
💠مشاهیر مدفون در حرم مطهر رضوی
✳️سیدعبدالکریم هاشمینژاد
شهید سیدعبدالکریم هاشمینژاد، سال 1311ش در بهشهر متولد شد. در اوایل نوجوانی به روستای کوهستان در دو کیلومتری بهشهر رفت و نزد آیتالله کوهستانی به تحصیل پرداخت. وی برای ادامه و تکمیل تحصیلات، عازم قم شد و چهارده سال در محضر آیتاللهالعظمی بروجردی(رحمتالله) و امامخمینی(رحمتالله) بود. سپس همزمان با رحلت آیتالله بروجردی(رحمتالله) به مشهد هجرت کرد و در حوزۀ علمیه مشغول تدریس شد.
ایشان در طول سالهای 1342 تا 1357، بهوسیلۀ رژیم پهلوی پنج بار بازداشت شد و هربار پس از آزادی، با فعالیت بیشتر، بُعد تازهای به مبارزات خود بخشید. شهید هاشمینژاد، در مشهد همراه با رهبر معظم انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای(مدظلهالعالی) و تولیت عظمای آستان قدس رضوی، حضرت آیتالله واعظ طبسی(رحمتالله)، برای آزادی مردم از چنگ استبداد فعالیت داشت. سرانجام، این بزرگوار در 7مهر1360، بهدستِ منافقان به شهادت رسید و یک روز بعد، در رواق دارالسلام حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد.✳️
#آموزش معاونت خادمیاری استان سمنان
هدایت شده از مدیریت کانون های خدمت رضوی استان سمنان
#اطلاعیه _ مهم#
با سلام و احترام
به اطلاع کلیه خادمیاران و یاوران رضوی شهرستان سمنان میرساند:
📢جلسه تبیینی با موضوع انتخابات
📌با سخنرانی:
🔹️حجت الاسلام و المسلمین مطیعی، نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان
🔹️مهندس هاشمی، استاندار محترم سمنان
📝زمان: سه شنبه ۸ اسفند ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۸
🔰مکان: سمنان، شهرک گلستان، مسجد پنج تن آل عبا (علیه السلام)
🔰لذا از کلیه خادمیاران دعوت به عمل می آید تا در مراسم فوق با پیراهن سفید، شلوار سورمه ای و کاور خادمیاری حضور بعمل رسانند.
#روابط عمومی مدیریت کانون های خدمت رضوی استان سمنان
#حرم شناسی🌹
💠مشاهیر مدفون در حرم مطهر رضوی
✳️شیخ حر عاملی(رحمتالله)
محمد بن حسن بن علی، معروف به شیخ حر عاملی(رحمتالله)، در شب جمعه، هشتم رجب1033ق، در مشغره، یکی از روستاهای لبنان در ناحیۀ بقاع، چشم به جهان گشود. شیخحر عاملی(رحمتالله) از همان اوایل کودکی، تحت تربیت و آموزش عمویش (علامه شیخ محمد حر)، جدّ مادریاش (علامه شیخ عبدالسلام بن محمد حر)، دایی پدرش (شیخ علی بن محمود)، صاحب کتاب المعالم و شیخ حسین ظهیری بود. شیخ حر عاملی(رحمتالله) در سال 1073ق، به مشهد مقدس هجرت کرد و 31 سال در این شهر ماند. از ایشان آثار گرانبهایی بر جای مانده است. مهمترین آنها، وسائلالشیعه است که تألیف آن بیش از 20 سال به طول انجامید.
سرانجام، شیخ در شب 21رمضان1104ق، در مشهد وفات کرد و پیکر مطهرش را در جوار امامرضا(علیهالسلام)، در طبقۀ زیرین مدرسۀ میرزاجعفر و متصل به صحن انقلاب دفن کردند.✳️
#آموزش معاونت خادمیاری استان سمنان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا(ع)
#حرم شناسی🌹
💠مشاهیر مدفون در حرم مطهر رضوی
✳️شیخ طبرسی(رحمتالله)
فضل بن حسن بن فضل، معروف به شیخ طبرسی و ملقّب به امینالاسلام، در 468ق متولد شد. وی در فقه، حدیث، ادب، رجال، لغت و علوم ریاضی متبحر بود و شعر نیز میسرود. شیخ طبرسی(رحمتالله) از محضر استادان بنام عصر خود، از جمله شیخ ابوعلی بن شیخ طوسی(رحمتالله) و ابنبابویه قمی(رحمتالله) کسب علم کرد. از شاگردان شایستۀ ایشان، باید به فرزندش ابونصر حسن بن فضل طبرسی، صاحب کتاب مکارمالاخلاق و محمد بن علی بن شهر آشوب، نویسندۀ کتاب معالمالعلما و نیز علامه قطب راوندی اشاره کرد. مهمترین آثار وی مجمعالبیان است که به تعبیر استاد شهید علامه مطهری، ازنظر ادبی و حُسنتألیف، بهترین تفسیر است و شیعه و سنی برای این تفسیر اهمیت فراوانی قائلاند.
سرانجام، امینالاسلام طبرسی در هشتادسالگی (548ق) وفات کرد و او را در گورستانی دفن کردند که بعدها به قتلگاه معروف شد. درحالحاضر، آرامگاه شیخ طبرسی(رحمتالله) در ضلع شمال شرقی حرم مطهر رضوی و ابتدای خیابان طبرسی قرار دارد.✳️
#آموزش معاونت خادمیاری استان سمنان
معرفی شیخ طبرسی دانشمند و فقیه مدفون در حرم مطهر رضوی مولف کتاب تفسیر قرآن «مجمعالبیان» :
خبرگزاری رضوی ـ آزیتا ذکاء؛
قبر شیخ آماده بود . جسد او را داخل قبر گذاشتند. قطبالدین راوندی وارد قبر شد، جنازه را رو به قبله خواباند و در گوشش تلقین خواند. کارگران مشغول قرار دادن سنگهای لحد بودند و پیش از آنکه آخرین سنگ در جای خود قرار گیرد، پلک چشم چپ شیخ تکانی خورد. اما هیچکس متوجه حرکت آن نشد! کارگران با بیلهایشان خاکها را داخل قبر ریختند، آن را پر کردند و روی قبر را با پارچهای سیاه رنگ پوشاندند.
او زنده به گور شده بود. هوای داخل قبر به آرامی تمام میشد و شیخ صدای خس خس سینهاش را میشنید. چه مرگ دردناکی انتظارش را میکشید. ولی این سرنوشت شوم حق او نبود. دیگر امیدی به زنده ماندن نداشت.
اوایل جوانی آرزو داشت تفسیری بر قرآن کریم بنویسد. اما هر بار که میخواست دست به قلم ببرد، کاری برایش پیش میآمد. آنجا با خود این زمزمه را داشت «خدایا اگر نجات پیدا کنم، تفسیری بر قرآن تو خواهم نوشت.
خدایا مرا از این تنگنا نجات بده تا عمرم را صرف انجام این کار کنم». اما به یکباره کفن دزد با ترس و لرز وارد قبرستان بزرگ شد. پارچه سیاه رنگ را از روی قبر شیخ کنار زد و شروع به بیرون ریختن خاکها کرد. وقتی یکی از سنگهای لحد را برداشت، صورت شیخ نمایان شد. وحشتزده میخواست از آنجا فرار کند اما شیخ مچ دست او را گرفت. تو مامور الهی هستی….
علامه شیخ طبرسی با کمک خداوند نذرش را ادا کرد و کتاب گرانبهای تفسیر «مجمع البیان» را نوشت.
طلوع ستارهای از تفرش
شیخ طبرسی در سال 454 شمسی دیده به جهان گشود و پدرش او را «فضل» نامید.
سرپرستی مدرسه «دروازه عراق» سبزوار
طبرسی پس از 54 سال سکونت در مشهدالرضا(ع)، بنابر دعوت بزرگان سبزوار در سال 523 ق. راهی آن دیار شد.
" هنگام تدریس در مدرسه علميه «دروازه عراق» سبزوار سكتهاي بر علامه عارض ميشود و شاگردانش به گمان اینكه او به رحمت ايزدي پيوسته، وي را به خاك ميسپارند. اما او پس از مدتي به هوش آمده، خود را درون قبر ميبيند و هيچ راهي را براي خارج شدن و رهايي از آن نمييابد. در آن حال نذر ميكند كه اگر خداوند او را از درون قبر نجات دهد كتابي را در تفسير قرآن بنويسد. در همان شب قبرش به دست فردي كفن دزد نبش ميشود. طبرسي نيز پس از آن به نذر خود وفا كرده، كتاب «مجمعالبيان» را مينويسد.
مرقد این عالم برجسته در ورودی طبرسی و در محوطه ی باغ رضوان مدفون می باشد 👇👇