عضو سابق شورای عالی بورس اعلامکرد:
🔺بهبود عملکرد دولت در حوزه بازار سرمایه
🔹شاهین چراغی گفت: با قاطعیت میتوان گفت که در دولت کنونی تصمیمی در حوزه بازار سرمایه اتخاذ نشد که بتواند تاثیر منفی زیادی بر فعالیت شرکتها، بازار سرمایه و در کل اقتصاد کشور داشته باشد.
🌐روزنامه ایران
sena.ir/news/82415
@sena_news
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران:
🔺بازار پساب به زودی در بورس انرژی راهاندازی میشود
🔹محسن اردکانی گفت: آب شرب در تهران با تعرفههایی که مصوب است، توزیع میشود و فعلا برنامهای برای بازار آب در حوزه آب فاضلاب تهران نداریم، اما پساب تا چند ماه آینده وارد بورس انرژی میشود.
sena.ir/news/82418
@sena_news
🔺عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای کامل شد
🔹بیانیه پایانی بیست و سومین نشست سران سازمان همکاری شانگهای که امروز (۱۳ تیر) بطور ویدئوکنفرانس و به میزبانی هند برگزار شد، تصویب عضویت رسمی و کامل ایران در این نشست را رسما اعلام کرد.
sena.ir/news/82419
@sena_news
مدیرعامل بورس تهران عنوان کرد:
🔺همایش حاکمیت شرکتی، آغاز جدیدی بر افزایش اعتماد و پاسخگویی شرکتها
🔹محمود گودرزی در همایش چشمانداز حاکمیت شرکتی، الزامات و چالشها اظهار کرد: سال گذشته با همکارانم در بورس تهران به این جمعبندی رسیدیم که با توجه به دغدغه تقویت اعتماد در بازار سرمایه و ماده ۲ قانون اوراق بهادار - افزایش شفافیت پاسخگویی - این همایش را تدارک ببینیم.
🔹هدف اصلی این بود که ناشران بورس و فرابورس بدانند که با چه متر و معیاری قرار است مورد سنجش قرار بگیرند.
🔹امیدواریم شاخصی را به عنوان حاکمیت شرکتی تعریف کنیم؛ البته مفهوم «حاکمیت شرکتی» حدود ۵۰ سالی است که در دنیا مطرح است و در بورسهای دنیا دیگر از این موضوع صحبت نمیکنند.
🔹پرسش حاکمیت شرکتی این است که این موضوع چه رشد پایداری را میتواند رقم بزند؟ بدون نگاه تیزبین به کسب و کارها نمیتوان به رشد پایدار دست پیدا کرد.
🔹امیدوارم این همایش با تزریق نگاهی نو به بدنه بازار سرمایه و ارتباط مدیران اجرایی شرکتها و ذینفعان بازار، آغاز جدیدی بر افزایش اعتماد و پاسخگویی ناشران بورسی و فرابورسی باشد.
@sena_news
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس عنوان کرد:
🔺لزوم توجه جدی به حاکمیت شرکتی با افزایش نفوذ بورس در جامعه
🔹مجتبی توانگر در همایش چشمانداز حاکمیت شرکتی، الزامات و چالشها گفت: شفافیت، پاسخگویی، نظارت مطلوب، سلامت مقام حکمران و تصمیمگیر از ویژگیهای مثبت اجرای حاکمیت شرکتی محسوب میشود.
🔹وجود تصمیمگری مطلوب میتواند زمینه را برای حاکمیت شرکتی، احقاق حقوق سهامداران خرد و ذینفعان، تسهیل تامین مالی، ایجاد رقابت سالم و سایر برخورداریهای خوشآید را فراهم آورد.
🔹بازار سرمایه کشور یکی از بازارهای مالی کشور است که نقش مهمی در تامین مالی دولت، شرکتها و نهادهای عمومی ایفا میکند.
🔹با توجه به آزادسازی سهام عدالت، بخش زیادی از افراد جامعه ذینفع جامعه محسوب میشوند، از این رو ضروریست که قانونگذار به مسئله حکمرانی در بازار سرمایه و مبحث حاکمیت شرکتی توجه ویژهای داشته باشد.
@sena_news
پایگاه خبری سنا
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس عنوان کرد: 🔺لزوم توجه جدی به حاکمیت شرکتی با افزایش نفوذ بورس در ج
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس اعلام کرد:
🔺مجلس بهدنبال اصلاحات ساختاری در حوزه حاکمیت شرکتی
🔹مجتبی توانگر در همایش چشمانداز حاکمیت شرکتی، الزامات و چالشها گفت: در قانون بازار سرمایه به احکام مختلف مربوط به این بازار پرداخته شده و بهنظر میرسد که از جامعیت خوبی برخوردار است؛ با این حال در کمیسیون اقتصادی مجلس تلاش داریم که اصلاحات ساختاری مطلوب، بهخصوص در حوزه حاکمیت شرکتی داشته باشیم.
🔹بازار سرمایه یکی از بازارهای مهم هر کشوری در دنیا است و با توجه به حضور گسترده اشخاص حقیقی و حقوقی در این بازار، بحث حاکمیت شرکتی و حکمرانی در آن همواره از دغدغه دولتمردان است. در دنیا این مسئله را بهطوری تنظیم کردهاند که کارایی، عدالت، شفافیت و سهولت در تامین مالی و... بهوجود بیاید.
🔹مقام قانونگذار در قانون بازار اوراق بهادار ایران ناظر به حکمرانی مطلوب در بازار سرمایه بوده است و در احکام متعددی سعی در دستیابی به این اهم داشته است اما با این حال حکمرانی بازار سرمایه با چالشهایی مواجه است.
🔹محوریت حکمرانی در اصلاح قانون بازار اوراق بهادار مربوط به موضوعاتی همچون افزایش استقلال مقام تنظیمگر و در عین حال پاسخگویی آن، تخصصیتر شدن تصمیمگیریها و سیاستهای معطوف بازار، بهبود نظارت و کنترل و... میشود.
🔹در اصلاح قانون بازار اوراق بهادار بر رعایت حقوق سهامداران از جمله به ممنوعیت سهام تودلی که دارای پیامدهای منفی مالی و حکمرانی شرکتی بوده، تمرکز شده است.
@sena_news
رئیس سازمان بورس عنوان کرد:
🔺برقراری تعادل بین منافع ذینفعان بازار با پیادهسازی حاکمیت شرکتی
🔹مجید عشقی گفت: یکی از بحثهای جدی ما در سالهای اخیر، تعادل بین منافع ذینفعان بازار سرمایه بوده است.
🔹حاکمیت شرکتی یکی از دغدغههای جدی ما است که هم برای ناشران و هم نهادهای مالی معنا دارد. این بحث سالیان سال مغفول مانده بود.
🔹بیش از ۵۰ سال است که دنیا در این رابطه کارکرد دارد و این موضوع تغییرات بسیاری کرده است. پس از بحران مالی ۲۰۰۸، حاکمیت شرکتی بسیار جدی گرفته شد و معنای دیگری پیدا کرد.
🔹مقررات حاکمیت شرکتی در کشور ما وضع شده است؛ اما نیازمند فعالیت بیشتر سازمان و نهادهای مالی در این زمینه هستیم.
🔹امیدوارم بتوانیم مقوله حاکمیت شرکتی را به طور کامل اجرا کنیم. اگر حاکمیت شرکتی بهدرستی پیاده شود، تعادل بین منافع ذینفعان برقرار خواهد شد. حاکمیت شرکتی از منافع سرمایهگذاران حمایت خواهد کرد.
🔹حاکمیت شرکتی سلامت بازار و پایداری شرکتها را افزایش خواهد داد. همچنین کاهش ریسک را بهدنبال دارد و مسئولیت پذیری شرکت در محیط اجتماعی را افزایش و هزینههای مالی را کاهش میدهد.
@sena_news
رئیس سازمان بورس:
🔺پس از پنج سال دستورالعمل حاکمیت شرکتی را اصلاح و اجرا کردیم
🔹مجید عشقی در همایش چشمانداز حاکمیت شرکتی، الزامات و چالشها گفت: سازمان بورس طی سال گذشته به مقوله اصلاح دستورالعمل حاکمیت شرکتی پرداخت.
🔹این در حالی بود که چهار الی پنج سال از تصویب این دستورالعمل میگذشت اما امکان اجرای آن وجود نداشت، از این رو با اصلاح چالشهای مربوطه، آن را به مرحله اجرا رساندیم.
🔹البته به اجرا رساندن این دستورالعمل بهتنهایی کفایت نمیکند و باید سلسله آموزشهایی را در این خصوص داشته باشیم.
🔹بعضا در کمیته تخلفات و پروندههایی که بررسی میشود با پدیدههای جالبی همچون اظهار بیاطلاعی اعضای غیرموظف هیئتمدیره ناشران نسبت به یک تصمیم مواجه میشویم. در برخی موارد این مسئله ایجاد چالش میکند.
🔹باید توجه داشت که تصمیمات در هیئتمدیره ناشران به تمامی اعضا مربوط میشود، بنابراین باید در دورههای آموزشی مطرح و الزامات دستورالعمل حاکمیت شرکتی همچون قانون تجارت، دستورالعملهای افشا و پذیرش و سایر مفادی که ملزم به رعایت آن هستند، گوشزد بشود.
@sena_news
مجید عشقی گفت:
🔺بسیاری از مشکلات تحمیلی بر بورس به دلیل عدم رعایت حاکمیت شرکتی است/ پیگیر تبدیل حاکمیت شرکتی، به قانون هستیم
🔹رئیس سازمان بورس در همایش چشمانداز حاکمیت شرکتی، الزامات و چالشها گفت: باید دستورالعمل حاکمیت شرکتی گسترش پیدا کند، اکنون به فکر تبدیل آن به قانون هستیم تا به این واسطه ضمانت اجرایی آن افزایش پیدا کند.
🔹بنا داریم که این مسئله را در مجلس مطرح کنیم و مفاد آن از پشتوانه قانونی بیشتری برخوردار بشود.
🔹باتوجه به فضای بازار سرمایه و گسترش جامعه سهامداری به ۶۰ میلیون نفر، فعالیت هزار نهاد مالی و... اجرای حاکمیت شرکتی گریزناپذیر است و بدون اجرای آن نمیتوانیم بازار سالمی داشته باشیم.
🔹بهدنبال تصویب میانجی هستیم که میزان اجرای حاکمیت شرکتی، سنجیده و رتبهبندی اعلام شود تا سهامداران از این میزان مطلع شوند.
🔹بسیاری از مشکلات بازار سرمایه که از بیرون بازار به ما تحمیل میشود، به عدم رعایت حاکمیت شرکتی باز میگردد.
@sena_news
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور:
گام بعدی ما پس از عضویت در شانگهای، بریکس است
@sena_news
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس:
🔺حاکمیت شرکتی منافع سهامداران اقلیت را به خوبی حفظ میکند
🔹رضا عیوضلو در همایش چشمانداز حاکمیت شرکتی، الزامات و چالشها اظهار کرد: ملاحظات زیست محیطی، مسائل اجتماعی و مسائل مربوط به حاکمیت شرکتی همواره حائز اهمیت بوده و شرکتها باید در پروژههایی سرمایهگذاری کنند که به رشد پایدار اقتصادی منجر بشود؛ این موضوع امروزه برای سیاستگذارها، نهادها و سرمایهگذاران مطرح است.
🔹در مفهوم سرمایهگذاری با محوریت حاکمیت شرکتی (ESG investing)، مطرح است که سرمایهگذاران، در شرکتهایی سرمایهگذاری کنند که بیشتر بر این اصل منطبق است؛ چراکه در اینگونه شرکتها تمامی منافع سهامداران اقلیت بهخوبی حفظ میشود.
🔹در اینگونه شرکتها مدیریت ریسک دقیقی حاکم است و تطبیق خوبی با مقررات و الزامات قانونی وجود دارد.
🔹سرمایهگذاران در مفهوم مذکور، علاقهمند هستند که در شرکتهایی سرمایهگذاری کنند که تمرکز بر بهرهوری و صرفهجویی در مصرف انرژی وجود دارد، اکنون در کشورهای جهان این مسائل از اهمیت زیادی برخوردار است.
@sena_news
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس:
🔺ذائقه سرمایهگذاران در دنیا به سمت شرکتهایی رفته که حاکمیت شرکتی در آنها اجرا میشود
🔹رضا عیوضلو در همایش چشمانداز حاکمیت شرکتی، الزامات و چالشها گفت: شرکتها در دنیا به سمت اخلاق کسب و کار و مدیریت مسئولانه (ESG) رفتهاند. در ۱۰ سال اخیر توجه به ESG در دنیا بیشتر شده است.
🔹هدف این رویکرد رسیدن به اثربخشی، کارایی، رشد پایدار و ثبات مالی است. حاکمیت شرکتی بیشتر دوست دارد از منظر مکانیسمهای داخلی به این موضوع بپردازد تا یک دیدهبان قانونی پرقدرت بیرونی.
🔹بهطور کلی ذائقه سرمایهگذاران در دنیا به سمت شرکتهایی رفته است که حاکمیت شرکتی در آنها بهخوبی اجرا میشود و جایی که حاکمیت شرکتی در آن اجرا شود، منافع همگان رعایت میشود؛ حتی سهام داران اقلیت.
@sena_news
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس:
🔺حاکمیت شرکتی مسئول اول و آخر قیمتگذاری را هیئتمدیره شرکت میداند
🔹رضا عیوضلو در همایش چشمانداز حاکمیت شرکتی، الزامات و چالشها گفت: در شرکتی که بر پایه حاکمیت شرکتی فعالیت میکند هیئت مدیره باید نسبت به قیمتگذاری پاسخگو باشد.
🔹قیمتگذاری محصولات در چنین شرکتی باید شفاف و منصفانه باشد. حاکمیت شرکتی مسئول اول و آخر این موضوع را هیئتمدیره شرکت میداند.
🔹شرکتهایی که منطبق با حاکمیت شرکتی باشند، هیچ ابایی از نظارت ندارند و از آن استقبال هم میکنند.
🔹در کشور ما تضاد منافع میان سهامداران اکثریت و اقلیت وجود دارد. شرکتهای مبتنی بر حاکمیت شرکتی باید ساختاری فراهم کنند که هیچ گروهی از سهامداران نگران منافعشان نباشند.
🔹افشای بهموقع اطلاعات نیز از ویژگیهای دیگر شرکتهای مبتنی بر حاکمیت شرکتی است.
@sena_news
🔺️بسته #اخبار_خوب
🔹سخنگوی اقتصادی دولت: اگر پیشنهاد وزارت اقتصاد (فرمول قیمتگذاری) به کمیسیون اقتصادی دولت، مورد موافقت قرار بگیرد، احتمال تغییر در مصوبه قبلی نرخ خوراک و گاز صنایع وجود دارد.
🔹️وزیر اقتصاد: در هفتههای آینده تالار اختصاصی مولدسازی دارایی دولت در بورس کالا تاسیس و فعال میشود.
🔹رئیس سازمان بورس: چهار الی پنج سال از تصویب دستورالعمل حاکمیت شرکتی میگذشت اما امکان اجرای آن وجود نداشت؛ از این رو با اصلاح چالشهای مربوطه، آن را به مرحله اجرا رساندیم. اکنون به فکر تبدیل آن به قانون هستیم تا به این واسطه ضمانت اجرایی آن افزایش پیدا کند.
🔹️روز گذشته مورخ ۱۳ تیر ۱۴۰۲ در بیانیه پایانی بیست و سومین نشست همکاری شانگهای، عضویت رسمی ایران در این سازمان به طور کامل اعلام شد.
🔹مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران: پساب تا چند ماه آینده وارد بورس انرژی شده و معاملات آن آغاز میشود.
@sena_news
🔺تغییرات جدید در دستورالعمل تاسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری
🔹علیاکبر ایرانشاهی، رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس به سنا گفت: تغییراتی جدیدی که در دستورالعمل تاسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری ایجاد شده است عمدتاً مربوط به اضافه شدن شرایط تأسیس صندوقهای سرمایهگذاری اختصاصی بازارگردانی و صندوق در صندوق است.
🔹علاوه بر موارد فوق، شرایط و مدارک لازم جهت صدور مجوز فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری نیز به دستورالعمل اضافه شده است.
🔹برای اولین بار در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ دستورالعمل تأسیس صندوقهای سرمایهگذاری «در اوراق بهادار با درآمد ثابت، مختلط، در سهام و در اوراق بهادار مبتنی بر کالا» به تصویب هیئتمدیره سازمان رسید.
🔹دستورالعمل فعلی نیز در تکمیل دستورالعمل قبلی، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت سال جاری تصویب شد.
sena.ir/news/82427
@sena_news
🔻تعاملات سازمان بورس با قوه قضاییه در حمایت از حقوق سرمایهگذاران
🔹رئیس اداره پیشگیری از ناهنجاریها و ارتقای سلامت بازار سرمایه سازمان بورس میگوید که این سازمان در دو سال اخیر بهمنظور توسعه نظام حقوقی و قضایی به موازات توسعه نظام مالی و با توجه به افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه در بین آحاد مردم همکاری خود با ارکان مختلف قوه قضائیه را تقویت کرده است.
🌐 ایرنا
sena.ir/news/82431/
@sena_news
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سخنگوی اقتصادی دولت روز گذشته ۱۳ تیر ماه گفت که تالار اختصاصی مولدسازی در بورس کالا راهاندازی میشود و همه میتوانند به صورت بر خط در تالار شفاف بورس کالا، وضعیت املاک مازاد دولت را رصد کنند.
@sena_news
🔺دستورالعمل جدید تاسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری ابلاغ شد
🔹این دستورالعمل از سوی مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس برای کلیه متقاضیان تاسیس صندوقهای سرمایهگذاری «در اوراق بهادار با درآمد ثابت، مختلط در سهام، در اوراق بهادار مبتنی بر کالا، اختصاصی بازارگردانی و صندوق در صندوق» ابلاغ شد.
متن کامل دستورالعمل را این لینک دریافت کنید
sena.ir/news/82433
@sena_news
۴۷ صندوق توانستند «ناما» را خریداری کنند
📊امروز در چهاردهمین روز از تابستان، بازار دوم فرابورس میزبان #عرضه_اولیه ۱۲ درصد از کل سهام شرکت تولیدی مخازن گاز طبیعی آسیا ناما به روش حراج بود که پس از رقابت معاملهگران، «ناما» با قیمت کشفشده ۱۰ هزار و ۹۹۳ ریال روی تابلو نشست.
sena.ir/news/82436
@sena_news
📈روند رو به رشد ETF های سهامی و درآمد ثابت در جهان
🔹آخرین آمارها نشان میدهد علیرغم رکود اکثر بازارهای جهانی در سال گذشته، ارزش کل داراییهای ETF ها در سراسر جهان رو به افزایش بوده و در پایان ماه می ۲۰۲۳ به بیش از ۱۰ تریلیون دلار رسیده است (در مقایسه با ۹.۶ تریلیون دلار در سال گذشته).
🔹قاره آمریکا (عمدتاً ایالات متحده) ۷۲ درصد، اروپا ۱۶ درصد و آسیا ۱۲ درصد از این بازار ۱۰ تریلیون دلاری را به خود اختصاص دادهاند. از منظر نوع دارایی، ETF های سهامی با ۷۶ درصد بیشترین سهم را از ارزش این بازار در اختیار دارند.
🔹 صندوقهای ETF درآمد ثابت نیز با سهم ۲۱ درصدی، رشد قابل توجهی در سالهای اخیر داشتهاند و ETF های کالایی و مختلط با ۳ درصد، پایینترین سهم را به خود اختصاص دادهاند.
مشاهده سریع
sena.ir/news/82417/
@sena_news
🔺«غمایه» ۲۱ تیر عرضه اولیه میشود
🔹روز چهارشنبه ۲۱ تیر ماه، ۱۲ درصد از سهام شرکت «خمیر مایه رضوی» در فرابورس ایران عرضه خواهد شد. این عرضه اولیه صرفا برای صندوقهای سرمایهگذاری در سهام و مختلط خواهد بود که گزارش ارزشیابی سهام تهیه شده توسط صندوق را حداکثر تا ساعت ۲۲:۰۰ روز سهشنبه ۲۰ تیرماه ۱۴۰۲ به نشانی ایمیل MarketOperation@ifb.ir ارسال کنند.
sena.ir/news/82437
@sena_news
با مجوز سازمان بورس از روز شنبه آغاز میشود؛
🔺پذیرهنویسی نخستین صندوق سرمایهگذاری فلزات اساسی بازار سرمایه
🔹روز شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۲ پذیرهنویسی نخستین صندوق بخشی فلزات اساسی در بازار سرمایه با نماد «استیل» آغاز میشود. این صندوق از نوع صندوقهای سرمایهگذاری ETF است.
🔹طبق مقررات حداقل ۷۰ درصد از دارایی تحت مدیریت این صندوق بخشی، به سهام و حق تقدم سهام موجود در صنعت فلزات اساسی و حداکثر ۳۰ درصد به سایر صنایع و مابقی به بخشهای دیگری همچون طلا، اوراق بهادار، اوراق قرضه و… اختصاص دارد.
sena.ir/news/82439
@sena_news
با معامله ۶۸۵ کیلوگرم شمش طلا؛
🔺ارزش معاملات گواهی سپرده شمش طلا از ۲.۳ همت عبور کرد
🔹معاملات گواهی سپرده شمش طلا به عنوان دارایی تازه وارد بازار مالی بورس کالای ایران در حالی راه اندازی شده است که از ابتدای راهاندازی این ابزار در مورخ ۱۸ اسفند سال ۱۴۰۱ تا پایان هفته منتهی به ۹ تیر ماه سال جاری بالغ بر ۶ میلیون و ۸۵۴ هزار گواهی (معادل ۶۸۵ کیلوگرم) به ارزشی نزدیک به ۲.۴ هزار میلیارد تومان داد و ستد شد که این ارقام بیانگر استقبال معاملهگران از ابزار طلایی بورس کالاست.
sena.ir/news/82440
@sena_news
مدیرعامل کارگزاری بهین پویا عنوان کرد؛
🔺افزایش قدرت تصمیمگیری سرمایهگذاران غیرمستقیم، با توسعه صندوقهای بخشی
🔹نادر جزایری گفت: قطعاً اگر صندوقهای سرمایهگذاری، تیمی داشته باشند که منحصراً روی یک صنعت خاص تمرکز کرده و به تحلیل سهمها و روند آتی آن صنعت بپردازند؛ عملکرد بهتری خواهند داشت.
🔹سرمایهگذاران نیز در شرایطی که چندین صندوق بخشی در صنایع مختلف فعال باشند، قدرت تصمیمگیری و انتخاب بهتری خواهند داشت.
🔹موافق توسعه ابزارهای سرمایهگذاری غیرمستقیم بالاخص صندوقهای بخشی هستم و امیدوارم با توسعه این ابزارها، بازار سرمایه ما رفتار حرفهایتری داشته باشد.
sena.ir/news/82420/
@sena_news