🔴 اغتششات تمام میشود، اما باید نگران نسل بیهویت فعلی بود
🔸طبق تجربههای قبلی فوران احساسات در قالب اغتشاش به خاطر مهسا امینی فروکش خواهد کرد اما باید نگران نسلی بود که بیهویتاند و به صورت تودهای کف خیابان میآیند.
🔸همانهایی که معترض گشت ارشادند اما همزمان به دختر معترض همردیف خود تعرض میکنند یا چشمچرانی میکنند!
🔸باید نگران همان نسلی بود که زود و بیدلیل ازدواج میکند و زود و بیدلیل هم طلاق میگیرد!
🔸نه کنکور شرکت میکند و درس میخواند و نه کار میکند و پول مستمر درمیآورد. مدام یا کف خیابانها هستند یا فضای مجازی یا درحال گیم زدن!
🔸نه میداند چه میخواهد، و نه میداند چه نمیخواهد!
🔸حالا برخی با تکیه بر چنین نسل بیهویتی دم از انقلاب میزنند و خوش خیالانه با انقلاب ۵۷ مقایسه میکنند که از سال ۴۲ شروع شد. یعنی آنها هم توقع یک حرکت انقلابی مستمر ۱۵ ساله دارند، در حالیکه ۴۲ سال است سابقه براندازی دارند!
🔸اما خواسته انقلاب ۵۷ مشخص بود و برخلاف اندک مدعیان منصفتر امروز که خواهان یک حکومت سکولار هستند، انقلابیون و مردم خواهان حکومت اسلامی بودند.
یک سند را صرفاً اشاره میکنم؛ دیوار نوشتههای سال ۵۷ در شهر تهران.
🔸محسنیانراد در کتاب "در حسرت فهم درست" نتایج تحلیل محتوا شعارهای روی دیوارها در سال ۵۷ را منتشر کرده است. طبق یافتههای این استاد علوم ارتباطات ۸۷ درصد از دیوار نوشتههای تهران در تایید اسلام و حکومت اسلامی بود که بیشترین فراوانی پس از شعار علیه شاه و لـه امامخمینی را داشت.
✍️ مهدی پناهی، روزنامهنگار
@seraj1397
.
🔴 سرنوشت آشوبهای مجازی چگونه است؟
🔸یک واقعیت انکارناپذیر درباره آشوبهای اخیر کشور، محوریت سلبریتیها در شبکههای اجتماعی مجازی مانند اینستاگرام و توئیتر در تهییج و تحریک نوجوانان و جوانان است.
🔸سؤال مهمی که در این میان مطرح میشود این است که سرانجام تحولات منبعث از این شبکهها چه میشود؟
در پاسخ باید گفت که بررسی نقش شبکههای اجتماعی مجازی در رخداد تحولات سیاسی، برای نخستین بار پس از تحولات ۲۰۱۱ دنیای عرب، با توجه به نقش فیس بوک در این تحولات، مورد توجه قرار گرفت.
🔸در این انقلابها که به انقلابهای «فیسبوکی» هم مشهور شدند، شبکههای اجتماعی مجازی بویژه فیسبوک در سه مرحله تحولات انقلابی را متأثر کردند:
در مرحلهی شکلگیری انقلاب به تسریع فروپاشی رژیم کمک کردند، در مرحلهی پیروزی نقش اندکی داشتند و در مرحلهی بعد از پیروزی به نفرتپراکنی قومی و دینی و تشدید خشونت پرداختند. درواقع، در نهایت به کارگزار تشدید و تعارضی کردن شکافهای اجتماعی تبدیل شدند.
🔸براساس این تجربه، با توجه به بیسر بودن آشوبهای اخیر در ایران، بیبرنامه و غیرهدفمند بودن آنها در عین وجود عنصر سازماندهی قوی و تأثیرپذیری بالا از فضای مجازی، این تحولات نتیجهای جز سوق دادن کشور به سمت خشونت و تعارضی کردن شکافهای اجتماعی ندارد.
بر همین اساس، ضمن تلاش برای پایان دادن به استعمار مجازی در کشور، بایستی با تبیین شرایط حساس کشور و توطئههای شوم بیگانگان، مانع از اغفال سلبریتیها و جوانان شد.
✍ مصطفی قـربانی
@seraj1397
.
🔴 مهمترین تفاوت ۷۸ و ۸۸ و ۹۸ و اینـبار
«جنبش لمـپنها»
1⃣ یکم. در تمام موارد قبلی اغتشاشات از اعتراضات شروع شده بود اما اینبار از ابتدا اغتشاش بود.
2⃣ دوم. در تمام موارد گذشته بهانه اعتراضات فتنه گون بود. ۷۸ به ظاهر فرهنگی و سرِ بستن روزنامه سلام. ۸۸ سر تقلب و قدرت سیاسی. ۹۸ بحث اقتصادی بود.
اینبار "حجاب" بهـانه و "اصل نظام" نشانه؛ مردم نه بهانه را میپذیرفتند و نه نشانه.
3⃣ سوم. در همه موارد قبلی در فضای واقعی، حادثهای رخ میداد و رسانهها متناسب با آن ماجرا را روایت میکردند اما اینبار روایت رسانهها اصل بود و در بیرون برای آن واقعیت ساخته میشد.
فتنـه اخیر، فتنـه لُمپـنها بود. به همین دلیل اساساً با یک نیاز واقعی شروع نشد. نیاز به یک هیجان وجود داشت؛ تحریک و تحریض احساسات! برای همین عمده نوجوان بودند که بیشک در خلوت و یا با گذشت زمان پشیمان میشدند.
اما لُمپـنها این افراد نبودند.
لمپـن جریان خارج از کشوری بود که تصور میکرد با آتش نشاندن به اباحهگری میتواند علیه دیـن و خـاک این مردم قیام کند. اساسا در جنبش لمپـنها میداندارها در خارج از کشور و آتشبیارها در رسانه و کلوخ اندازها کف خیابان هستند.
✅ و امـا اصـل حـرف؛
🔸نـزاع ایندوره برخلاف تصور رایج در رسانهها بود نه در خیابان. در خیابان تنها رویدادسازی بود برای تصویرسازی در رسانه.
🔸نـزاع ایندوره، جنگ تصویر بود. جنگی برای ساخت تصویر. ترندها و هتشگها دیگر به تنهایی کارساز نبود؛ باید رخدادی هم ساخته میشد در مدد به این ترندها.
🔸جنبش لمپنها، جنبش بیمایهای است که تخریب دارد اما خالی از هرگونه عمق مردمی و اعتقادی و حتی نیاز عمومی است.
جنبش لمپـنها از مَجاز آغاز میشود و واقعیت را تنها برای تحکیم تصویر و خیال میسازد؛ برخلاف همه جنبشها که از واقعیت اغاز میشود و به مجاز امتداد میابد.
🔸و مهمترین نکته آموزنده این است که دستگاه امنیتی مقصرین اصلی فتنه لمپنها را در فضای تصویرسازی و مجازی دنبال کند نه صرفا کف خیابان.
به همین دلیل است که سلبریتیها اینبار به روشنی در خونهای ریخته شده کف خیابان سهم دارند و باید در دادگاه حاضر شوند.
🔸و از این واضحتر اینکه؛ فتنه لمپنها تمامی ندارد چون کم هزینهترین حالت ممکن برای دشمن است؛ رویداد سازی برای تصویر سازی.
🔸و اینهمه چـرا؟ چون فهمیدند اگر در ذهن مردم پیروز شوند در واقع نیز پیروزند. این واقع سازیها برای واقعنمایی در جنگ ذهنی است و تمام.
✍ محسن مهـدیان
❌ معنی لُمـپَن = لات، باجگیر، چاقوکش، برانداز!
@seraj1397
.
🔴 تکلیف پیامرسانهای داخلی چه خواهد شد؟
🔸شنیده شده مدیرعامل «روبیکا» در جلسهای که حضور داشت [پیرامون فیلترینگ یا انسداد شبکههای اجتماعی]، متعهد شد که از همه کاربران اینستاگرام پذیرا باشد و در صورت تصمیم نهایی، امکانات و سختافزارهایش را برای ارتقاء جدی خواهد داد.
🔸جایگزین واتساپ و تلگرام هم که «ایتـا» و «آیگپ و گپ» هستند و بستگی به استقبال مخاطب از هر کدام دارد، که ایتـا با ۱۶ میلیون نصب و بیشترین نصب فعال و کنشگری فعال گزینه اول میباشد.
🔸همه اینها هم به شرطی است که اینستاگرام و واتساپ شرایط ایران را نپذیرند. 👇👇
➕ شرایط ایـران:
۱. باید دفتر نمایندگی در ایران داشته باشند.
۲. نباید اطلاعات کاربران ایرانی از کشور خارج شود.
۳. سِرورهای مرتبط با فعالیت کاربران ایرانی باید درون کشور باشد که سرویسهای جاسوسی دسترسی نداشته باشند.
۴. و برخی موارد دیگر....
🔸اگر "اینستاگرام" شرایط فعالیت در ایران را مثل آلمان و انگلیس و اتحادیه اروپا پذیرفت، که رفع فیلتر میشود، اگر نپذیرفت هم احتمالا دیگه رفـع نخواهد شد.
منتها هنوز تصمیم قطعی و نهایی گرفته نشده است.
🔻پینوشت:
به روبیکا انتقاد جدی داریم. اما اینجا فقط تصمیماتی که از محافل خبری بیرون آمده را به اطلاع مخاطبین رساندیم.
@seraj1397
.
8.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 واقعیـتهایی درباره هشتـگ «مهسـا امینـی»
🎥 سیدعلیرضا آلداوود، پژوهشگر فضای مجازی و رسانه:
۴۵۰ هزار مخاطب ۷۰ میلیون توئیت در روزهایی منتشر کردند که اینترنت در ایران محدود بود و این نشان دهنده هدایت از خارج است.
@seraj1397
.
8.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 چرا معاندین اصرار دارن بگویند "حجاب اجباری"؟
⁉️ آیا حجاب ساخته آخوندهاست یا در قرآن و حتی ایران باستان هم بوده؟
🎙 استاد رحیمپور ازغدی
@seraj1397
.