9.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا آتشبس در غزه شکستی بزرگ برای اسرائیل است؟
#فیلمنوشت
https://eitaa.com/serat12110
✳️ آتشبس غزه فردا ساعت ۱۰ آغاز میشود
🔻«موسی ابومرزوق» از رهبران حماس:
🔸آتشبس فردا ساعت ۱۰ به وقت محلی (۱۱:۳۰ به وقت تهران) آغاز میشود.
🔹اکثر ۵۰ نفری که آزاد میشوند دارای تابعیت خارجی هستند.
🔸به ازای هر زندانی که داریم ۳ اسیر فلسطینی از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد میشوند.
🔹ما زندان نداریم و زندانیان ما در خانههای فلسطینی هستند و به همین دلیل اسرا در هنگام بمباران خانهها کشته شدند.
🔺به همه زندانیان در زندانهای رژیم صهیونیستی اطمینان میدهم که آزاد خواهند شد.
https://eitaa.com/serat12110
✳️ اسرائیل در جستجوی امنیت
عاموسیادلین، رییس سابق اداره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل (آمان) طی یادداشتی در «فارنافرز» مورخ ۳۰ آبان ۱۴۰۲، به ارزیابی زمینههای ضربه حماس به رژیم اسرائیل پرداخته است:
🔹 به اعتقاد یادلین، دکترین امنیتی بنگورین مبتنی بر چهار مرحله «بازدارندگی، هشدار، دفاع و حمله» کارآیی خود را از دست داده است. اما مرحله بازدارندگی به دلیل شکافهای درونی اجتماع یهودیان ساکن در سرزمینهای اشغالی؛ مرحله هشدار به دلیل ارزیابی نادرست جامعه اطلاعاتی اسرائیل از «ماهیت حماس و مقاصد آن» و مرحله قابلیتهای دفاعی به دلیل فقدان ارزیابی دقیق از تواناییها و امکانات حماس با شکست مواجه شدند. بنابراین نتوانست با یک حمله قاطع در مرحله پایانی، تهدید را خنثی کند و وادار به یک «کارزار نظامی مستمر و طولانی» شده است.
🔹 بهزعم وی «عملیات زمینی، گام اول اقدام نظامی اسرائیل در غزه است که باید با اقدامات نظامی و سیاسی متوازن دیگری با پشتیبانی دیپلماتیک، تکمیل شود». این نشان میدهد که احتمالاً پس از خروج پیادهنظام اسرائیل، عملیاتهای تروریستی این رژیم در نوار غزه از طریق حملات پهپادی و جنگندهها و یا عملیات نیروی ویژه این حکومت، برای حذف رهبران و فرماندهان مقاومت، ادامه خواهد داشت.
🔹 یادلین بیان میکند که هدف واقعبینانه حمله زمینی اسرائیل به غزه، نه نابودی بلکه «تحقیر حماس و جهاد اسلامی و تخریب زیرساختهای نظامی اعم از مانند تأسیسات، ستاد فرماندهی، مراکز ارتباطی و انبارهای تسلیحاتی» است. وی همچنین آشکار میسازد که نبرد تا پایان حکومت حماس بر غزه ادامه خواهد داشت. گزارهای که در آن، وادارسازی دولتهای عربی به برکناری حماس از حکومت در غزه و واگذاری آن به مرجعی دیگر، مستتر است.
🔹 او در یک دروغ آشکار مدعی میشود که «ارتش اسرائیل از حمله به اهدافی که غیرنظامیان در آن ساکن هستند، خودداری کرده و به آنها اجازه تخلیه میدهد» و در گزاره دیگری حماس را مقصر کشتار غیرنظامیان در غزه قلمداد میکند، زیرا به ادعای او از «غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی» استفاده شده است. وی از این واقعیت مسلم تغافل میورزد که تداوم نژادپرستی و اشغالگری اسرائیل، مسیری جز مبارزه نگشوده و حماس و دیگر گروهها؛ جایی جز غزه برای پیشبرد مقاومت نداشتهاند.
🔹 یادلین به حکومت تلآویو توصیه میکند که برای جلب حمایت بیشتر از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی به خصوص انگلستان، فرانسه و آلمان در راستای براندازی حکومت حماس در غزه؛ باید ضمن اعلام پایبندی بر راهبرد دوکشوری و تأکید بر اینکه قصد اشغال غزه را ندارد؛ در سیاستش نسبت به جنگ اوکراین نیز تجدیدنظر کرده و درصدد «افزایش حمایت» از کییف برآید. گرچه نویسنده احتمالاً ناظر به نیاز اسرائیل به هماهنگی با روسیه در سوریه، از ذکر اینکه این حمایتها تسلیحاتی است یا خیر، خودداری کرده است.
🔹 نکته مهمی که یادلین به آن اشاره کرده، احیای بازدارندگی اسرائیل در برابر حزبالله است. وی معتقد است گام اول تلآویو باید فشار دیپلماتیک برای اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت مبنی بر جلوگیری از حضور حزبالله در فاصله ۱۸ مایلی از مرز لبنان با فلسطین اشغالی است. اگر چنین نشد؛ گام بعدی اقدام نظامی است، «حتی اگر خطر افزایش خصومتها به سوی درگیری گستردهتر با حزبالله» را در پی داشته باشد.
🔹 نکته دیگری که نویسنده از آن یاد کرده، سیاست خارجی رژیم نسبت به کشورهای عربی، روسیه و چین است. به نظر یادلین، تلآویو میتواند از نگرانی مصر، اردن، عربستان و امارات نسبت به گرایشهای اخوانی برای جلب حمایت آنها در خصوص ضرورت شکست حماس و واگذاری حکومت غزه به تشکیلات خودگردان و بازسازی این منطقه استفاده کند. درباره چین نیز میتواند از نگرانی این کشور نسبت به افزایش قیمت انرژی ناشی از تشدید جبهههای نبرد برای مهار ایران و بالتبع حزبالله استفاده کند. ولی درباره روسیه اذعان دارد با توجه به اینکه منافعی در این جنگ، یعنی انحراف توجهات از جنگ اوکراین دارد، کاری نمیتوان کرد.
🔹 یادلین معتقد است اسرائیل باید فضای داخلی سرزمینهای اشغالی را آرام کرده و به تدریج «عادیسازی» زندگی در این مناطق را با «بازگشت ساکنان به مناطق تخلیهشده در شمال و ازسرگیری فعالیتهای اقتصادی» پی بگیرد. وی همچنین معتقد است مذاکرات دوکشوری با تشکیلات خودگردان و توافق عادیسازی با ریاض باید از سر گرفته شود ولی اقرار میکند که این امر با ادامه کابینه نتانیاهو ممکن نیست و «پس از پایان عملیات زمینی در غزه باید انتخابات برگزار شود».
🔹 نگرانی نویسنده از کمپینهای رسانهای علیه جنایات اسرائیل نشان میدهد که تجمعات اعتراضی و فشارهای افکار عمومی، مؤثر واقع میشود. چنانکه وادار به پذیرش وقفه موقت در جنگ شد.
https://eitaa.com/serat12110
🛑 وزیر دفاع خبر داد: موشک پدافندی آرمان هفته آتی رونمایی می شود
🔹آشتیانی گفت: هوافضای سپاه و وزارت دفاع قطعا دستآوردهای زیادی خواهند داشت، ولی با توجه به شرایط، امکان گفتن این دستآوردها نیست، اما با توجه به شرایط حتما رونمایی خواهد شد.
🔹موشک پدافندی آرمان(علیوردی) در هفته آتی رونمایی خواهد داشت. این موشک که قابلیت بالایی دارد، برخوردار از سامانه راهکنشی است که تلفیقی از چند سامانه است.
🔹این موشک پدافندی تا برد 150 کیلومتر را می تواند بزند و سرعت عملیاتی بالایی دارد که به همین دلیل حتما نقش توانایی بالایی در کشور خواهد داشت
https://eitaa.com/serat12110
✳️حضور قدرتمند بازارگردان در عرضه ارز
🔹یکی از مولفههای بسیار مهم ارزی، نسبت عرضه ارز توسط بانک مرکزی به میزان واردات است. این نسبت علاوه بر آنکه آینده نگر بوده و روند کلی از بازار و قیمت دلار را به ما نشان می دهد، وضعیت فعلی را نیز به خوبی تشریح میکند.
🔹هر گاه که این نسبت اعداد بالایی را نشان بدهد بدین معنی است که بانک مرکزی منابع ارزی را در اختیار وارد کنندگان قرار داده و ارزهای حاصل از صادرات یا به کشور بر نمیگردد و یا اگر هم برگردد به دست وارد کننده نمیرسد.
🔹به عنوان مثال در سال ۹۶ این نسبت تقریبا در حدود ۱۴۰ درصد بوده که به خوبی خبر از تلاطم سال ۹۷ داده است. همچنین این نسبت از اواسط سال ۱۴۰۱ به بعد به اعدادی بالاتر از ۱۵۰ درصد تجاوز کرد که نشان میداد بانک مرکزی نه تنها ارز حاصل از واردات را به طور کامل تامین میکند بلکه ارز های مورد نیاز در مصارف دیگر مانند ارز دانشجویی، مسافرتی و ... را نیز به قدر کافی تامین کرده است. این در حالی است که عدم بازگشت ارز به معنی منفی شدن تراز پرداختها و در ادامه شوک ارزی است.
🔹حال اما در ابتدای اسفند ماه ۱۴۰۱ با تصویب بسته ویژه اختیارات بانک مرکزی برای مداخله در بازار ارز، پیگیری ارزهای حاصل از صادرات با همکاری قوه قضائیه به بانک مرکزی داده شد.
🔹نسبت عرضه ارز توسط بانک مرکزی به میزان واردات در جدید ترین آمار خود در سال ۱۴۰۲ روند نزولی به خود گرفته و از ۱۲۳ درصد در اسفند ۱۴۰۱ به ۵۷ درصد در فرودین ماه، ۵۶ درصد در خرداد و در نهایت ۳۵ درصد در تیر ماه رسیده است.
🔹در واقع در اسفند ۱۴۰۱ علی رغم واردات حدود ۶ میلیارد دلاری، بانک مرکزی از طریق مرکز مبادله بیش از ۷ میلیارد دلار به مصارف در خواستی اعم از واردات، ارز دانشجویی و .. داده است. این در حالی است که در تیر ماه ۱۴۰۲ که میزان واردات حدود ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده، بانک مرکزی تنها ۳۵ درصد از این رقم یعنی ۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار را در مرکز مبادله عرضه کرده است.
🔹از آنجا قیمت دلار در ماه های اخیر تقریبا با ثبات بوده و به وضوح شاهد رکود معاملات در بازار بودهایم، نیاز واردات کنندگان از طریق ارزهای حاصل از صادرات تامین شده و به نحوی به صورت حواله و یا تهاتر به آنها انتقال داده شده است. تا زمانی که این نسبت به ارقام بالای ۱۰۰ درصد بازنگردد، نوسانات جدی نیز در در قیمت دلار شاهد نخواهیم بود.
علی محمدی
https://eitaa.com/serat12110
🔴چند روزیه صفحه علی دایی در اینستاگرام رو نگاه میکنم و مات و مبهوت ماندم که چرا چهره بینالمللی ایران برخلاف اکثر چهرههای جهان درمورد جنایت غزه هیچ هیچ هیچ صحبت نمیکند و ظرفیت رسانهایش برای فشار به ظالم را دریغ میکند؟
🔹️انسان دوستی و صلح این صحبتهاش چه شد؟
https://eitaa.com/serat12110