هفدهمرمضانڪریممتوسل
میشیمبہحضرتامالبنین سلاماللہعلیها⇣🕊⇣
‹ دُعٰآۍِروزهفدهم... ›⇣💚⇣
❏اللهمّاهْدِنیفیهِلِصالِحِالأعْمالِ
واقْـضِلیفیهِ الحَوائِجَوالآمالِ
یامنلایَحْتاجُالىالتّفْسیر والسؤالِیاعالِماًبمافیصُدورِالعالَمین
صَلّعلى محمّدٍوآلهِالطّاهِرین.
❀﷽❀
📚 سـتارگـان هـدایـت
«مناظرهای پیرامون ضرورت حجت الهی»
┓ 🖌┏نگارنده:
┛┗؛ دڪتر باقرپور ڪاشانی
───────────
|#پارتسیوهفتم
⇩▭⇩▬⇩▭⇩
🔹دکتر باقرپورکاشانی :
گاهی کسانی که مذهب و دین درستی ندارند، با توجه به پیام عقل و فطرت رفتارها و عملکردهایی دارند که بعضی از مسلمانان به آنها پایبند نیستند.
واعـظـی پـرسـیـد از فرزنــد خـویــش
هیچ مـیدانی مسلمانی به چـیست؟
صـدق و بیآزاری و خدمت به خلق
هـم عـبادت هـم کـلـیـد زندگیسـت
گـفــت زیـن مـعیـار انــدر شـهــر مــا
یک مسلمان هست آن هم ارمنیست!
با نگاهی گذرا به متون دینی میبینیم که دین در همهٔ عـرصهها بـرنامههای دقیقی دارد. هدف اصلی حجتهای الهی این نبوده که تکنولوژی و کشف علوم مادی را برای آدمی بیاورند [چرا که این به عهدهٔ خود بشر نهاده شده است]، آنان میکوشیدند که آفریدگار متعال و معاد را بشناسانند و فرهنگ زندگانی پاک (حيات طیّبه) را به انسانها بیاموزند و سعادت دنیوی و اخروی را برای بشریت به ارمغان بیاورند. با وجود این، در آیات و روایات فراوانی، دانستنیها و اسرار مادی گوناگونی بیان شده است. نمونهای از این اسرار را در علوم زیستی¹ (که با دانش پزشکی نیز مرتبط است) میتوان دید.
قرآن کریم در سورهٔ نجم، پدر را عامل تعیین جنسیت نوزاد معرفی میکند²: و اوست كه دو زوج نر و ماده را آفريد از نطفهاى آنگاه كه [در رَحِم] ريخته شود³. این در حالی است که در گذشتهای نه چندان دور، مادر تعیین کنندهٔ جنسیت نوزاد دانسته میشد و این پندار نادرست، امروز همچنان در برخی جوامع و فرهنگها رایج است.
پیامبر اسلام نیز در بیش از 1400 سال پیش، پرده از اسرار علم ژنتیک⁴ برمیدارند:
سخنی از پیامبر اسلام (ص) در علم ژنتیک
«مردی از انصار [همراه با همسرش] حضور رسول خدا رسيد و گفت: «اين دخترعمو و همسر من است، [از او] جز نيكى چيزى نمیدانم. اما او فرزندى برايم آورده که بسيار سياه، دارای سوراخهاى بينى بزرگ، موهای فرفری، و بينى پهن و به صورت چسبيده است. شبيه او را نه در دايىهايم مىشناسم، نه در نياكانم». رسول خدا به همسر او فرمودند: «تو چه مىگويى؟» گفت: «هرگز، سوگند به آن كسى كه تو را به حق برانگيخته است، از زمانی كه او مرا به همسری برگزیده است، هيچكس را به جاى او ننشاندهام». حضرت مدتى سر به پايين افکندند، سپس نگاهی به آسمان نمودند، آنگاه رو به مرد كرده و فرمودند: «هنگامیکه نطفه در رحِم جای مىگـيرد، «عُـروق»⁵ به حركت در میآيند و از خداوند مىخواهند كه فرزند به آنها شبيه گردد [شاید این زبانِ حال آنها باشد]. اين كودك از آن عروقی است كه نه نياكان تو و نه نياكانِ نياكان تو آن را درك نكردهاند⁶». [در روایتی دیگر شبیه به این روایت، حضرت در ادامه فرمودند:] «برخيز كه او فرزند توست و جز از عِرْق تو يا عرق همسرت نيست». آن مرد برخاست و دست همسرش را گرفت و خرسندىاش نسبت به او و فرزندش افزون شد⁷».
═══════┅┄
|#پاورقیپارتسیوهفتم
⇩▭⇩▬⇩▭⇩
۱. Biology.
۲. نکـ : محمدهادی معرفت، التمهید فی علوم القرآن، ج6، صص٧٣-٧۴.
۳. وَ أَنَّهُ خَلَقَ اَلزَّوْجَيْنِ اَلذَّكَرَ وَ اَلْأُنْثىٰ مِنْ نُطْفَةٍ إِذٰا تُمْنَى(نجم: ۴۵-46).
«پدر تعیینکنندهٔ پسر یا دختر بودن است. والد نر دو نوع اسپرم تولید نموده و جنسیت سلول تخم را تعیین مینماید. در انسانها X وY کروموزومهای جنسی هستند. تخم باید یک کروموزوم Y را از والد نر (پدر) دریافت کند تا یک نر (پسر) به وجود آورد» (هاروی لوديش، زیستشناسی سلولی و مولکولی لودیش 2008، ج1، ص26).
۴. Genetic.
۵. «عروق» [ج عِرْق]: رگها، اصل و ریشهها (نکـ : محمدبن مكرم رويفعی (ابن منظور)، لسانالعرب، ج10، صص241-242، ذیل مادة عرق).
«رسول اكرم و ائمۀ طاهرين حقايق را با نور وحى و الهام مىديدند، به اين قانون عظيم خلقت (وراث) توجه كامل داشتهاند و در بعضى از روايات دربارۀ اين راز بزرگ سخن گفته و كلمۀ عِرق را معرِّف عامل وراثت قرار دادهاند؛ به عبارت روشنتر، همان معنايى را كه امروز محافل علمى جهان از كلمۀ «ژن» استفاده مىكنند، اخبار از كلمۀ عرق استفاده كرده است» (محمدتقی فلسفی، کودک از نظر وراثت و تربیت، ج١، ص۶٢).
۶. (محمدبن یعقوب کلینى، الکافی، ج5، صص561-562؛ محمدبن حسن حرّ عاملى، وسائل الشيعة، ج21، صص503-504).
۷. (محمدبن محمدبن اشعث كوفی، الجعفريات، ص187؛ فضلالله بن على راوندى، النوادر، ص178 [با طریقی دیگر، از حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) ]).
┄┄┅━❅❀❀❀❅━┅┄┄
📚@serat12k
┄┄┅━❅❀❀❀❅━┅┄┄
qMfnB-240.ogg
20.89M
💢⭕️💢⭕️💢
⭕️💢⭕️
💢
⤸ تدریسکتابدروساعتقادی.
⤸ مؤلف:آیتاللهسیدجعفرسیدان.
⤸ مدرس:دکترباقرپورکاشانی.
┈┈┈┈┈┈┈┈┈
https://youtu.be/MxywcU3ZIKo
┈┈┈┈┈┈┈┈┈
⤸ عنوانفرعیِجلسهبیستوهفتم:
⤸ بررسی آیه انذار در اثبات امامت امیرالمؤمنین حضرت علی علیهالسلام
💢
⭕️💢⭕️
💢⭕️💢⭕️💢
11.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
「﷽」
❏کلیپشماره☜⸼⊑ ۲۳۸ ⊒⸼
❏آیا خداوند به سبب خلق شیطان و جنایتکاران، ظالم است؟!
╭──────────────
꧷ 🎥 دکتر باقرپور کاشانی
╰๛--- ‑ ‑ - -
اینستاگرام› آپارات› سایت› یوتیوب› تلگرام
┏━━━━━━
@serat12k
┗━᭄✿.@𝒔𝒆𝒓𝒂𝒕𝟣𝟤𝒌࿐━┛