🇮🇷❤🇮🇷❤🇮🇷❤🇮🇷
بر همان عهد ڪه بستیم
بر آنیم هنوز ...
#به عشق شهدا
#به عشق وطن
#به عشق رهبر
#همه_مےآییم
👈🏻تا ڪور شود هر آنڪه نتواند دید😌❤
🆘 @porsesh_javanan
🔆س. در صورتی که بانکها برای دادن وام شرط کنند که وام گیرنده، مبلغی اضافی بپردازد، آیا مکلّف برای گرفتن چنین وامی باید از حاکم شرع یا وکیل او اذن بگیرد؟ آیا گرفتن این وام در صورت عدم ضرورت و نیاز، جایز است؟
ج. اصل وام گرفتن مشروط به اذن حاکم شرع نیست حتّی اگر از بانک دولتی باشد و از نظر حکم وضعی صحیح است هرچند ربوی باشد، ولی در صورت ربوی بودن، گرفتن آن از نظر تکلیفی حرام است چه از مسلمان گرفته شود یا از غیر مسلمان و چه از دولت اسلامی بگیرد یا از دولت غیر اسلامی، مگر آنکه به حدّی مضطر باشد که ارتکاب حرام را مجاز کند و گرفتن وام حرام هم با اذن حاکم شرع حلال نمی شود، بلکه اذن او در این رابطه موردی ندارد ولی شخص می تواند در این صورت برای اینکه مرتکب حرام نشود پرداخت مبلغ اضافی را قصد نکند، هرچند بداند که آن را از او خواهند گرفت و جوازِ گرفتن وام در صورتی که ربوی نباشد اختصاص به حالت ضرورت و نیاز ندارد.
اجوبة الاستفتائات، سؤال ۱۹۱۲
🌸@porsesh_javanan
📝 پرسش و پاسخ:
✴ پرسش:
آیا درست است که می گویند امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در قتل مردمِ ایران شریک بوده اند؟چنانچه در تاریخ طبری نیز این مطلب ذکر شده است.
📋پاسخِ گروه پاسخ به سوالات منتظران:
🔹نکته اوّل این که تنها منبع نسبتاً کهنی که این مسئله در آن ذکر شده است، کتاب"تاریخ اُمم و الملوک" معروف به تاریخ طبری نوشته محمد ابن جریر طبری است.
🔸نکته دیگر این که راویان این دسته از روایات دو شخص میباشند:
نفر اوّل: علی ابن مُجاهد
نفر دوم: سیف ابن عمر
🔹نکته جالب این است که هر دو از کسانی اند که علمای اهل سنت و تشیع مثل عجلونی- شیخ طوسی(ره) و...) آن ها را به شدّت تضعیف نموده اند به گونه ای که حتی به علی ابن مجاهد لقب کفر، نفاق، زندیق بودن را داده اند و یا سیف ابن عمر شخصی است که نه تنها در ذهن مریضش روایت درست میکرده، بلکه حتی صحابی نیز به صورت ذهنی میساخته و از این موجودات خیالی روایت نقل میکرده است چنانچه علامه عسکری(ره) بیش از یکصد تن از صحابی را ذکر میکنند که اصلاً وجود خارجی نداشته اند بلکه ساخته و پرداخته سیف بوده است!!
🔍(برای اطلاعات بیشتر رجوع کنید به رجال طوسی - رجال عیاشی - معجم رواة الحدیث – کشف الخفاء عجلونی و...) -(تاریخ بغداد، الخطیب بغدادی - متوفی 463ق- ج 12، ص 106)
🔺نکته پایانی را هم باید ذکر کنیم که امام معصوم(ع) هیچ گاه نمیتواند زیرِ پرچمِ ظلم، قرار گرفته . برای آنها شمشیر بزند ضمن اینکه تمامِ مشاوره هایِ امیرالمومنین(ع) به گونه ای بوده که ایشان برای مصالح مسلمانان و از بین نرفتن جامعه اسلامی با جهل خلیفه زمان دست به این مشورت ها میزدند امّا هیچ گاه مقام مشاور خلفاء را قبول نکردند.
@porsesh_javanan
#ولنتاین
❓پرسش: روز والنتاین یا روز عشق و یا روز عشاق در فرهنگ مسیحی روز ابراز عشق است که به صورت سالانه برگزار میشود. آیا جشن گرفتن و برگزاری و ترویج چنین مراسماتی از سمت مسلمانان جایز است؟
📚 آیت الله خامنه ای: در صورتی که مستلزم مفسده و یا ترویج فرهنگ باطل غربی گردد، جایز نیست.
📚 آیت الله مکارم: در صورتی که از این فرصت به عنوان ابراز عشق و علاقه به نامحرمی استفاده شود کار حرامی است و حتی در مورد افراد محارم نیز چون یک فرهنگ غربی است کار خوبی نمی باشد.
🆔 @porsesh_javanan
1
#نماز_مسافر
🔆سوال
سلام بنده حدودا ۸ماه در یک جایی مشغول کار هستم حکم نمازهام بعد از اینکه از مسافرت امدم چگونه است ایا قصد ده روز لازم است یا نه ؟ اگر یک هفته بعد از مسافرت دوباره به مسافرت بروم چطور؟
مقلد رهبری
✅جواب
اگر در محلی که کار میکنید قصد ۴ سال و بیشتر کرده اید نمازتان در آن مکان کامل و روزه هم صحیح است و بعد از مسافرت حتی اگر یک روز در آن مکان بمانید و دوباره به مسافرت بروید باز هم نماز کامل و روزه صحیح است و اگر در محل کار قصد کمتر از ۴ سال دارید باید قصد ده روز کنید.
@porsesh_javanan
📝 #پرسش و پاسخ:
✴ پرسش:
حدیثی از امام حسین (ع) در نکوهشِ ایرانیان در سفینه البحار نوشته شیخ عباس قمی (ره) است به این مضمون: هواخواهان ما عرب و دشمنان ما عجم اند .. باید زنان ایرانیان را به بردگی گرفت و مردانشان را از دم تیغ گذراند.
🔹 ابتدا باید این نکته را متذکر شویم که این حدیث از امام صادق(ع) است نه از امام حسین(ع) و شبهه افکنان این حدیث را به امام حسین(ع) نسبت داده اند تا حب ایرانیان را نسبت به محرم و اربعین نشانه بگیرند.
🔹 نکته دوم این است که قسمتِ دوم حدیث یعنی از قسمت باید زنان تا آخر... این قسمت به هیچ عنوان در سفینة البحار و منبع اصلی این حدیث یعنی معاني الاخبار شيخ صدوق(ره) ص 403 نیامده است و این قسمت توسط شبهه افکنان جعل و به حدیث اضافه شده است.
🔹 حال باید به توضیح قسمت اول حدیث که هواداران ما عرب و دشمنان ما عجم هستند بپردازیم:
🔺 اولاً: کلمه عرب در لغت به معنی کسی است که خوب فصیح حرف میزند و عجم به معنی کسی که است که بد و غی رفصیح حرف میزند.
🔺 برای مثال اعرابِ حجاز، دو قبیله «حیره» و «غَسّان» را با این که از نظر نژاد و ملّیت عرب بودند عجم می دانستند و آن ها را به عنوان عرب قبول نداشتند چرا که این دو قبیله در کنار مردم روم و ایران زندگی می کردند و رفته رفته اصالت زبانشان را از دست دادند
(تاریخ خلفا ج1 ص156)
🔸 پس عجم به معنی ایرانی نیست بلکه شامل کسانی است که بد حرف میزنند و در این حدیث منظور از عجم کسانی اند که احادیثِ اهلبیت(ع) را بد روایت میکنند
و با بد سخن گفتن شان به احادیث و به تبع آن به معارف الهی ضربه می زنند.
🔺 ضمن این که امام صادق(ع) نماینده و خلیفه آن خدائی است که بین هیچ یک از بندگانش فرق نمیگذارد. پس چطور خلیفه و جانشین او بر روی زمین تبعیض قائل میشود؟
🔍 اما شاید برای شما جالب باشد که بدانید قسمت دوم حدیث که به امام(ع) نسبت داده شده است در اصل متعلق به چه کسی است؟
🔹مرحوم محدث قمی در سفینة البحار بعد از اینکه حدیث امام علیه السلام را ذکر می کنند، نظر عمر بن الخطاب را نسبت به ايرانيها (فارسها) تحت عنوان «سوءُ رأيِ الثاني فِي الأعاجم» نقل ميكند با اين عبارت:
🔹 وقتي اسیران فارسي زبان (ايرانيان) را به مدينه آوردند، دوّمي(عمر بن الخطاب) خواست زن هاي آنان را بفروشد و مردان آنها را غلام و بردة عرب قرار دهد و تصميم گرفت افراد معلول و ناتوان و پيرمرد را در طواف و اطراف بيت الله الحرام، سوار بر پشت آنها (ايرانيانِ به بردگي گرفته شده) كند. اميرالمؤمنين علي بن ابي طالب(عليهالسلام) فرمود:
🔸 به راستي پيامبر اسلام (صلي الله عليه و آله وسلم) فرمود: كريم هر قومي را احترام كرده، گرامي داريد هر چند با شما مخالف باشند، اين در حالي است كه ايرانيان مرداني حكيم و دانشمند و انسانهايي با شخصيت و با كرامتاند، آنها بر ما سلام كرده و درود فرستاده و ميل به اسلام پيدا كردهاند. و من سهم غنيمت خودم و حق بنيهاشم از آنها را، براي خوشنودي خدا آزاد كردم!!
🔹 ملاحظه بفرمائید این خلیفه دوم بوده است که از ایرانیان متنفر بوده و امیر مومنان(ع) چگونه از ایرانیان به عنوان مردان با فضیلت نام برده و خلیفه را منع می کند اما شخص شبهه افکن سخنان خلیفه دوم را به امام معصوم(ع) نسبت داده است.
@porsesh_javanan
@porsesh_javanan
#تشییع_جنازه
🔆سوال
حکم شرکت در تشییع جنازه شخصی که خود کشی کرده چیه ؟؟؟؟
و ایا اینکه جایز در مراسم قران خوانی این شخص شرکت کنیم؟؟؟
✅جواب
خودکشى به یقین از گناهان کبیره است، و مالکیّت انسان نسبت به نفس خویش، نمى تواند دلیل بر خودکشى شود. همان گونه که مالکیّت انسان نسبت به اموالش، نمى تواند مجوّز آتش زدن آن گردد. البتّه باید تمام مراسم را براى این گونه افراد مانند مسلمان عادّى انجام داد، و براى نجات آنها دعا کرد، شاید مشمول عفو الهى واقع شوند.
@porsesh_javanan
#ازدواج_موقت
🔆سوال
باعرض سلام وخسته نباشید! آیا دختر بالای سی سال میتونه بدون اذن پدرش صیغه موقت بشه؟و صیغه رو خود دوطرف بخوانند یعنی شخص سومی نباشه که صیغه رو بخونه؟
مقلد آقای مکارم شیرازی
✅جواب
قسمت اول سوال : از سن سی سال به بالا به شرط اینکه دختر، فرد هوشیاری باشد و بتواند تصمیم بگیرد و مصلحت خود را تشخیص دهد، اجازه پدر لازم نیست. استفتائات آیت الله- مکارم شیرازی
قسمت دوم سوال: همه مراجع: اگر شرايط صحّت عقد را رعايت كنند، مى توانند خودشان عقد را بخوانند و رفتن به محضر لازم نيست.
@porsesh_javanan
‼️ غش (فریب) در فروش خودرو
🔷 س 1237: امروزه عرفاً هنگام #فروش_اتومبیل یا موتور، قسمت هایی که زدگی یا خرابی دارد را، #پُلیش میکشند، یا #رنگ میکنند، آیا معامله با این شرایط اشکال دارد یا خیر؟
✅ج: اگر با این کار عیبی را می پوشانند که خریدار متوجه آن نشود، هر چند کار حرامی مرتکب می شوند، اما اصل معامله صحیح است و خریدار در صورتی که بعد از معامله متوجه عیب شود، میتواند معامله را فسخ کند یا تفاوت قیمت را مطالبه کند.
#احکام_خرید_و_فروش
#غش_در_معامله #پوشاندن_عیب_کالا #فروش_اتومبیل #پُلیش
🆔 @porsesh_javanan
🔰گردن بنـد قـــرآن
سـوال:
آویختن گردن بندے که روے آن آیه قرآن نوشــته شده است ، در ایام عــادت چه حکمے دارد؟
جواب:
همه ی مراجــع: استفاده از گردن بند مانـع ندارد؛ باید نوشته آیه قرآن با بدن تمـاس پیدا نکند.
@porsesh_javanan
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
خوارترينِ مردم، كسى است كه مردم را ناچيز بشمارد
أذَلُّ النّاسِ مَن أهانَ النّاسَ
بحارالأنوار جلد 75 صفحه 142
https://eitaa.com/porsesh_javanan
💐🍃🌼🍃🌸🍃
🍂🌺🍃💐
💐🍃
🍂
💠 احڪام رابطه زناشویی در عاشورا
⁉️ســوال:مى خواهم بدانم که رابطه با زن خود در شب وروز عاشورا چه حکمى دارد؟
✅👈🏻پاسخ ازنظر تمام مراجع:
📝⇦پاسخ اجمالی : فى نفسه مانعى ندارد .
📋 آمیزش فقط در این موارد حرام است:
1-. در حال حیض. 2- در حال نفاس. 3- در حال احرام حج و عمره، زمانی که طواف نسا انجام نشده باشد. 4- در حال اعتکاف. 5- در حال روزه واجب. 6- در زمانى كه زن كمتر از نه سال دارد. 7- در مواردی که ضرر قابل ملاحظه برای زن دارد.
📋 آمیزش در این موارد مستحب است:
در شبهاى دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه، جمعه و موقع ظهر روز پنجشنبه و موقع عصر روز جمعه.
📋 آمیزش در این موارد مکروه است:
1- وقت قمر در عقرب. 2- وقت گرفتن ماه يا خورشيد. 3- وقت وزيدن بادهای زرد و سياه و زلزله. 4- وقت غروب آفتاب (قبل از برطرف شدن شفق). 5- بين طلوع فجر. (یعنی اول اذان صبح تا هنگام طلوع آفتاب). 6- در محاق، (يعنی دو شب آخر ماه كه ماه ديده نمیشود). 7- اول همه ماه های قمر (بجز اول ماه رمضان كه مستحب است). 8- در شب نيمه هر ماه. 9- شب چهارشنبه. 10- شب عيد قربان و شب عيد فطر. 11- در سفر (اگر دسترسی به آب و حمام ندارد). 12- در حال برهنگی مرد، 13- بعد از محتلم شدن، قبل از غسل. 14- بعد از هر مرتبه جماع (مگر بعد از وضو و شستن بدن). 15- مقابل اطفال. 16- رو به قبله يا پشت به قبله بودن. 17- در كشتی. 18- در حالت خضاب (چه زن و چه مرد). 19- در حالت پر بودن معده. 20- در حالت ايستاده. 22- زير درخت ميوه. و... یاحقّ
@porsesh_javanan