eitaa logo
سید علی حسینی
3.1هزار دنبال‌کننده
950 عکس
1.3هزار ویدیو
10 فایل
حجه الاسلام سید علی حسینی سخنران و محقق و استاد حوزه علمیه 📌ارائه مباحث معرفتی ناب 😊 🔖پاسخ سؤالات و شبهاتتون را از ما بخواهین 👇 @admin_s_a_poor این کانال توسط ادمین مدیریت می شود
مشاهده در ایتا
دانلود
8⃣ 🔰جمع بندی راز بسم الله الرحمن الرحیم در این مرحله ازمباحث کانال ✨اول اینکه اسمای الهی در هستی واقعیت دارند،علم،حکمت،مهربانی،بخشش،صداقت،وفا،جبران نمودن و...واقعا در هستی وجود دارند و فقط لفظ نیستند. ✨دوم اینکه نعمتهای هستی همه شان به نام خدا سند خورده اند و اگر با اخلاق و روش الهی پیش نروی نمیتوانی با آنها رشد کرده و به کمال برسی بلکه سقوط خواهی کرد. ✨ سوم اینکه مامیتوانیم با سازوکارهایی که دین گفته اسمای الهی را بدست بیاوریم.ودارای علم و حکمت و صدق و وفا و بخشش شویم. ✨چهارم اینکه خواندن لفظ بسم الله الرحمن الرحیم آثار بسیار زیاد روحی و واقعی در عالم دارد و مسیر رشد انسان را باز میکند. 📣📣ازاین قسمت وارد یک یک اسمای الهی میشویم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
6.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
1⃣ 🔰دعوت خداوند از پیامبران به خواندن اسم «رب» و توسل جستن به این اسم شریفخداوند، انبیای خویش را نیز در مقام راز و نیاز و دعا، به توسل و تمسک جستن به این نام زیبا تشویق و ترغیب کرده است؛ برای نمونه، خطاب به رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می فرماید: ✔️(قُلْ رَبّ ِ ارْحَمْهُما کَما رَبَّیانی صَغیرًا)آیه 24 سوره اسراء بگو: ای پروردگار من! به پدر و مادرم رحم کن؛ چنان که آن ها مرا در کوچکی تربیت کردند. ✔️(وَ قُلْ رَبّ ِ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ أَنْتَ خَیْرُ الرّاحِمینَ)آیه 118 سوره مؤمنون بگو: پروردگارا! مرا ببخش و به من رحم کن که تو ارحم الراحمین هستی، ✔️(وَ قُلْ رَبّ ِ زِدْنی عِلْمًا) آیه 114 سوره طه و بگو: پروردگارا! علم و آگاهی مرا زیاد کن. 👈از این قبیل آیات، خطاب به پیامبران دیگر نیز بسیار است. این آیات فراوان، از عظمت این نام شریف و محبت خداوند به آن حکایت دارد.
2⃣ 👌توسل و تمسک پیامبران به اسم مبارک ربّ انبیا و اولیای الهی نیز به تشویق و ترغیب خداوند پاسخ داده و در ادعیه و مناجاتشان با خداوند متعال، به این اسم، بسیار توسل جسته اند که به چند نمونه اشاره می کنیم: 1⃣ حضرت نوح علیه السلام مدتی طولانی قوم خود را به توحید و خداپرستی دعوت کرد؛ ولی آن ها ایمان نیاوردند؛ بلکه او را مسخره کردند و بر کفر و الحادشان پافشاری نمودند. خداوند می فرماید: (فَدَعا رَبَّهُ أَنّی مَغْلُوبٌ فَانْتَصِرْ)آیه 10 سوره قمر پروردگارش را خواند که: «من مغلوبم؛ پس مرا یاری کن» و باز عرضه داشت: (رَبّ ِ إِنّی دَعَوْتُ قَوْمی لَیْلاً وَ نَهارًا)آیه 5 سوره نوح پروردگارا! همانا من قومم را شب و روز فرا خواندم. 👈در آیات بعد نیز حکایت می کند که او به این اسم شریف متمسک شده است. خداوند هم دعایش را مستجاب و عذاب را بر کافران از قومش نازل کرد و مؤمنان را همراه حضرت نوح علیه السلام نجات داد. 2⃣ حضرت ابراهیم علیه السلام نیز عرض کرد: (رَبّ ِ أَرِنی کَیْفَ تُحْیِ الْمَوْتی)آیه 260 سوره بقره پروردگارا! کیفیت زنده کردن مردگان را به من نشان بده. 👈خداوند نیز دعایش را مستجاب کرد و با زنده کردن چهار پرنده، چگونگی این امر را به او نشان داد. 3⃣ وقتی به حضرت موسی علیه السلام خبر دادند فرعونیان درصدد قتل او برآمده اند، با حالت خوف و اضطراب از شهر خارج شد و عرضه داشت: (رَبّ ِ نَجِّنی مِنَ الْقَوْمِ الظّالِمینَ) آیه 21 سوره قصص پروردگارا، مرا از گروه ستمکاران نجات بخش 👌پس از یک سفر طولانی و رسیدن به شهر مدین، از فرط خستگی و گرسنگی به طرف سایه ای رفت و عرض کرد: رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌآیه 24 سوره قصص پروردگارا! من به هر خیری که به سویم بفرستی، نیازمندم. 👀با مطالعه داستان حضرت موسی و نجوایش با خداوند، به آیات فراوان دیگری نیز برخورد می کنیم که آن حضرت، به اسم ربّ متمسک شده است. 🕋پیامبران دیگر نیز با این اسم شریف سَر و سِری داشته اند که اگر آیات آن جمع آوری شود، انسان به جایگاه ویژه این اسم نزد انبیا پی می برد. این نام زیبا در قرآن کریم، به صورت های مختلف، مانند ربی، ربّنا، ربّه و مشتقاتش 980 بار از زبان پیامبران و در موارد دیگر ذکر شده است که اگر اثر و فایده ای بر آن مترتب نبود، انبیا این چنین به آن تمسک نمی جستند و اسم دیگری را برمی گزیدند؛ به همین سبب عده ای از بزرگان، به اعظمیت این اسم شریف قائل شده اند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
13.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
7⃣ 📣میخوای بدونی دلها با یاد چه کسی آروم میشه؟ 🧐بنظرت آدم چه کسی رو تو زندگیش ببینه بیقراریش به قرارمیرسه؟ 🛎اگر یه مقدار قلب انسان از تعلقات دنیایی خالی بشه،قلبش با ایمان خدا رو میبینه و محبتش و حس میکنه.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
3⃣ آثار و خواص اسم شریف ربّ 🔰در این نام مبارک، آثار و خواص و برکات زیادی نهفته است؛ به گونه ای که صادق آل محمد علیه السلام از برخی آثار و برکات آن پرده برداشته و فرموده است: 1⃣ من قال عشر مرّات: «یا رب یا رب» قیل له: «ما حاجتک؟» 2⃣ کسی که ده بار بگوید: «یا رب یا رب» به او گفته می شود: «حاجتت چیست؟َ» 3⃣ در روایتی دیگر فرمود: اگر کسی صد بار این گونه صلوات بفرستد: «یا رب صلّ علی محمد و آل محمد» خداوند، صد حاجت او را برآورده سازد که سی حاجت آن، دنیایی باشد و هفتاد حاجت، آخرتی. 4⃣ همچنین حماد بن عثمان از امام صادق علیه السلام چنین نقل می کند: کسی که پس از هر نماز صبح، پیش از سخن گفتن، بگوید: «رب صلّ علی محمد و علی اهل بیته»؛ خداوند صورتش را از حرارت های آتش جهنم حفظ کند. 5⃣ مرحوم کفعمی در بخش خواص اسماء الحسنی در کتاب بلد الامین فرموده است: من اکثر ذکره حفظه الله فی ولده کسی که این اسم را بسیار بگوید، خداوند، او را در امر فرزندانش محفوظ دارد {و به فتنه فرزندان مبتلایش نسازد}.
4⃣ 🔰آثار و خواص اسم شریف ربّ 📣رسول اکرم (صلی الله علیه و آله)- مَنْ کَانَ لَهُ إِلَی اللَّهِ تَعَالَی حَاجَهًٌْ فَلْیَقُلْ خَمْسَ مَرَّاتٍ رَبَّنَا یُعْطَ حَاجَتَهُ وَ مِصْدَاقُ ذَلِکَ فِی کَلَامِ اللَّهِ فِی قَوْلِهِ تَعَالَی رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلًا إِلَی آخِرِ الْآیَاتِ فِیهَا رَبَّنَا خَمْسَ مَرَّاتٍ ثُمَّ قَالَ تَعَالَی فَاسْتَجابَ لَهُمْ رَبُّهُمْ. 👌پیامبر (صلی الله علیه و آله) هرکس از خداوند متعال درخواستی داشته باشد پنج مرتبه بگوید: «رَبَّنَا». که خواسته‌اش برآورده می‌شود و مصداق آن در کلام خداوند در این سخنش است،آیات آخرسوره آل عمران از رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلًا ... تا آخر آیات که در آن پنج مرتبه رَبَّنَا آمده است. سپس خدای تعالی فرمود: فَاسْتَجابَ لَهُمْ رَبُّهُمْ. تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۸۸۸  مستدرک الوسایل، ج۵، ص۲۱۹ 💐تلاوت این پنج ربنای سوره آل عمران تا فاستجاب لهم ربهم با تلاوت استادمحمدلیثی در ادامه می آید👇
42.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
4⃣ ... رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذَا بَاطِلًا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ ﴿۱۹۱﴾ ... پروردگارا ماوعالم را بيهوده نيافريده‏ اى منزهى تو پس ما را از عذاب آتش دوزخ در امان بدار رَبَّنَا إِنَّكَ مَنْ تُدْخِلِ النَّارَ فَقَدْ أَخْزَيْتَهُ وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ أَنْصَارٍ ﴿۱۹۲﴾ پروردگارا هر كه را تو بواسطه ظلم وگناهش در آتش درآورى يقينا رسوايش كرده‏ اى و براى ستمكاران ياورانى نيست رَبَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِيًا يُنَادِي لِلْإِيمَانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّكُمْ فَآمَنَّا رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الْأَبْرَارِ ﴿۱۹۳﴾ پروردگارا ما شنيديم كه دعوتگرى به ايمان فرا مى‏ خواند كه به پروردگار خود ايمان آوريد پس ايمان آورديم پروردگارا گناهان ما را بيامرز و بديهاى ما را بزداى و ما را در زمره نيكان بميران رَبَّنَا وَآتِنَا مَا وَعَدْتَنَا عَلَى رُسُلِكَ وَلَا تُخْزِنَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّكَ لَا تُخْلِفُ الْمِيعَادَ ﴿۱۹۴﴾ پروردگارا و آنچه را كه به وسيله فرستادگانت به ما وعده داده‏ اى به ما عطا كن و ما را روز رستاخيز رسوا مگردان زيرا تو وعده‏ ات را خلاف نمى ‏كنى . فَاسْتَجَابَ لَهُمْ رَبُّهُمْ أَنِّي لَا أُضِيعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِنْكُمْ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ ﴿۱۹۵﴾ پس پروردگارشان دعاى آنان را اجابت كرد [و فرمود كه] من عمل هيچ صاحب عملى از شما را از مرد يا زن كه همه از يكديگريد تباه نمی کنم.