#حضرت_عباس_علیه_السلام
♦️ دو دست قَلم شده حضرت عباس "علیهالسلام"، وسیله شفاعت حضرت فاطمه زهرا "سلاماللهعلیها"...
در نَقلی آمده است:
وقتی که روز قیامت برپا میشود و امر بر همه مردمان سخت میگردد، پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله، امیرالمؤمنین علی علیهالسلام را میفرستند تا حضرت زهرا سلاماللهعلیها را برای مقام شفاعت حاضر کنند.
امیرالمؤمنین از حضرت زهرا سلاماللهعلیهما میپرسند که:
یا فاطمه! چه چیز از اسباب شفاعت نزد شما وجود دارد و برای امروز که روز سخت و بزرگی است، چه چیزی را ذخیره کردهاید؟
حضرت زهرا سلاماللهعلیها در جواب فرمودند:
یا أَمیرَالمُؤمنین، کفَانَا لأَجلِ هذَا المَقامِ ألیَدانِ المَقطوعَتانِ مِن إِبنَیِ العَبّاس.
🔹یا امیرالمؤمنین! ما را برای این مقام، دو دست قطع شدهٔ فرزندم عباس "علیهالسلام" کافی است
📚أسرار الشهادة ص٣٣٩
📚وسیلة الدارین ص٢٧۵
#حضرت_عباس_علیه_السلام
♦️ گلایه حضرت زهرا "سلاماللهعلیها" از کسی که کمتر به زیارت ابالفضل العباس "علیهالسلام" میرفت...
مرحوم فاضل دربندی ، و آیت الله کلباسی نجفی و شیخ مهدی حائری مازندرانی رضوان الله علیهم نقل کردهاند:
عدّهای از ثِقات نقل کردهاند که یکی از افراد مؤمن، هر روز به زیارت حضرت أباعبدالله علیهالسلام میرفت و هفتهای یک بار به زیارت قمر بنی هاشم علیهالسّلام مشرّف میشد.
🔻شبی در عالم رؤیا حضرت صدیقه طاهرة فاطمه زهراء سلاماللهعلیها را میبیند، به ايشان سلام میکند اما آن حضرت روی خود را برمیگرداند.
مرد مذکور میگوید:
پدر و مادرم به فدایتان باد. چرا از من روی برمیگردانید!؟ مگر من چه تقصیری نمودهام؟!
حضرت فاطمه سلاماللهعلیها به او فرمودند:
تو از زیارت فرزندم خودداری میکنی!
آن مرد گفت: من هر روز به زیارت فرزندتان حسین علیهالسلام میروم. حضرت فاطمه سلاماللهعلیها به او فرمودند:
تو هر روز به زیارت فرزندم حسین "علیهالسلام" میروی و کمتر به زیارت فرزندم عباس "علیهالسلام" میروی...
📚أسرار الشهاده ج۲ ص۵۱۴.
📚خصائص العباسية ص۲۰۹.
📚معالی السبطین ص ۶۳۹.
﷽؛
شناسنامه_حضرت_علےاکبر "علیه آلاف التحیة و الثناء"
حضرت علی بن الحسین ( علی اکبر "علیه آلاف التحیة و الثناء" ) فرزند بزرگ امام حسین در 11 شعبان سال 33 هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود . مادر بزرگوار وی لیلا دختر ابی مره است . لیلا برای امام حسین پسری آورد ، رشید ، دلیر ، زیبا ، شبیه ترین کس به رسول خدا ، رویش روی رسول ، گفتگویش گفتگوی رسول خدا ، هر کسی که آرزوی دیدار رسول خدا را داشت بر چهره پسر لیلا می نگریست ، تا آنجا که پدر بزرگوارش می فرماید :
"هرگاه مشتاق دیدار پیامبر می شدیم به چهره او می نگریستیم" ؛
به همین جهت روز عاشورا وقتی اذن میدان طلبید و عازم جبهه پیکار شد ، امام حسین چهره به آسمان گرفت و گفت :
" اللهم اشهد علی هؤلاء القوم فقد برز الیهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقا و کنا اذا اشتقنا الی رؤیة نبیک نظرنا الیه...".
سن_حضرت_علےاکبر
حضرت علی اکبر در کربلا حدود 25 سال داشت . برخی راویان سن وی را 18 سال و 20 سال هم گفته اند .
خواب_امام_حسین و رفتار_حضرت_علےاکبر
در سرزمین ثعلبه هنگام ظهر امام حسین "علیه آلاف التحیة و الثناء" اندکی خوابید و وقتی بیدار شد فرمود :
در خواب هاتفی را دیدم که میگفت :
شما به شتاب میروید و مرگ شما را با شتاب به بهشت میبرد . علی اکبر "علیه آلاف التحیة و الثناء" که چنین سخنی را از پدر شنید گفت : پدر جان مگر ما بر حق نیستیم ؟ امام حسین "علیه آلاف التحیة و الثناء" فرمود : آری به خدا قسم ما بر حق هستیم . علی اکبر عرضه داشت در این صورت ما از مرگ باکی نداریم و امام حسین "علیه آلاف التحیة و الثناء" که از استقبال فرزندش شاد شده بود بیان داشت : فرزندم خدا به تو جزای خیر دهد .
اولین_شهید_عاشورا_از_بنےهاشم
حضرت علی اکبر اولین شهید عاشورا از بنی هاشم بود . شجاعت و دلاوری حضرت علی اکبر و رزم آوری و بصیرت دینی و سیاسی او ، در سفر کربلا به ویژه در روز عاشورا تجلی کرد . سخنان و فداکاریهای وی نیز به خوبی مؤید این مطلب است .
شهادت_حضرت_علےاکبر
روز عاشورا پس از شهادت یاران امام ، اولین کسی که اجازه میدان طلبید تا جان را فدای دین کند ، او بود . اگر چه به میدان رفتن او بر اهل بیت و بر امام بسیار سخت بود ، ولی از ایثار و روحیه جانبازی او جز این انتظار نبود . وقتی به میدان می رفت ، امام حسین در سخنانی سوزناک به آستان الهی ، آن قوم ناجوانمرد را که دعوت کردند ولی تیغ به رویشان کشیدند، نفرین کرد . علی اکبر چندین بار به میدان رفت و رزمهای شجاعانه ای با انبوه سپاه دشمن داشت . پس از شهادت ، امام حسین صورت بر چهره خونین حضرت علی اکبر نهاد و دشمن را باز هم نفرین کرد .
مرقد_مطهر_حضرت_علےاکبر
حضرت علی اکبر ، نزدیکترین شهیدی است که با امام حسین دفن شده است . مدفن او پایین پای اباعبد الله الحسین قرار دارد و به این خاطر ضریح امام شش گوشه است .
السلامعلیڪیاصاحبالزمان🥀
اِلهى عَظُمَ الْبَلاءُ، وَ بَرِحَ الْخَفآءُ، وَانْکشَفَ الْغِطآءُ، وَانْقَطَعَ الرَّجآءُ، وَ ضاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمآءُ، و اَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَ اِلَيک الْمُشْتَکى، وَ عَلَيک الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخآءِ، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ، اُولِى الْأَمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَينا طاعَتَهُمْ، وَ عَرَّفْتَنا بِذلِک مَنْزِلَتَهُمْ، فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ، فَرَجاً عاجِلاً قَريباً کلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ، يا مُحَمَّدُ يا عَلِىُّ، يا عَلِىُّ يا مُحَمَّدُ، اِکفِيانى فَاِنَّکما کافِيانِ، وَانْصُرانى فَاِنَّکما ناصِرانِ، يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ، اَدْرِکنى اَدْرِکنى اَدْرِکنى، السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ، يا اَرْحَمَ الرَّاحِمينَ، بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرينَ.
9.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دیشب
امامزاده شاه فضل علیه السلام بهبهان
📗#معرفی_کتاب📗
حماسه حسینی مجموعه ای مشتمل بر همه سخنرانی ها و یادداشت های استاد شهید مرتضی مطهری درباره حادثه کربلا است.
این کتاب تفسیر استاد مطهری از نهضت و قیام حسینی است با رویکرد اجتماعی، شخصیتی و سیاسی امام حسین( ع ).
«حماسه حسینی» تاریخ نگاری نیست، بلکه تحلیل تاریخ است و در آن به جنبه درس آموزی و الگوگیری از قیام امام و لزوم پیراستن آن از تحریفات تکیه و تأکید شده است. ماهیت و تحلیل قیام حسینی ، تحریفات در واقعه تاریخی کربلا، شعارهای عاشورا و جایگاه امر به معروف و نهی ازمنکر از موضوعات کتاب است.
@audio_ketab