سیدالعلماء
📅 به مناسبت سالروز وفات مرحوم علامه شیخ محمد رضا مظفر (16 رمضان المبارک 1383 ه ق)
💠 تذکری دلسوزانه از مرحوم مظفر
☄ بنده در اینجا یک مسئلهای را لازم است از قول مرحوم آیت الله مظفر ذکر کنم؛
ایشان در اوایل کتاب "المنطق" به مناسبت علم و تقسیم علم به تصور و تصدیق و تقسیم علم حصولی به بدیهی و نظری، مشکلاتی که از برای علم بدیهی پیدا میشود را ذکر کرده و در باب برهان هم اشاره کرده که این مطالبی که من تذکر میدهم در جای دیگر یافت نمیشود!
⬅️ پس بنابراین لازم است که هم مسؤولین حوزهها و هم مسؤولین دانشگاهها که ان انشاءالله دلسوزند، به این مطلب بسیار دقیق توجه کنند. آن مسئله چیست؟ این است که ما آفاتی را که علم "بدیهی" را در خطر قرار میدهد به دست بیاوریم.
چون انسانیت بر اساس همان بدیهیات است.
✳️ این بدیهیات زیر بنای علوم ماست!، زیر بنای دین ماست!، زیر بنای عقل ماست! زیر بنای همه چیز ماست!.
🔴 ایشان میفرمایند: گرچه بدیهیات مسبوق به علم دیگری نیست - مثل نظریات که تکیه کند بر مسائل دیگری- لکن خطرهایی متوجه آنها هست که آنها را باید دانست و جلوگیری کرد.
⚠️ مثلاً شبهه. اگر پراکندگی شبهه در اذهان آزاد باشد آن بدیهیات در ذهن قرار نمیگیرد. دیگر مغز، در ذهن بچه جا نمیگیرد و او طوری بالا میآید که پایبند به هیچی نیست!
مطلبی که برای دیگران بدیهی است برای این بچه از نظری هم بالاتر است! برایش این مطالب حل نمیشود وگرنه انبیاء علیهم السلام فرموده اند: « قالت رسلهم أ فی الله شک فاطر السماوات والأرض» (ابراهیم علیه السلام:10) ❌
[ترجمه: رسولان به منکران گفتند: مگر میشود در خداوند که پدید آورنده ی جهان شک کرد؟!]
🚼 اما اگر یک بچهای زیر دست پدر یا مادر یا معلمی باشد که در بدیهیات تمسخر کند، طعن بزند! بخندد و اینها را در نظر این بچه خرافات جلوه دهد این بچه هیچ وقت معنای این آیه را نمیفهمد!
⚠️ و شاید هم الآن در اثر همین باز بودن گوشها به این شبهاتی که از داخل و خارج پخش میشود این وجدان و فطرت انسان بسیار در خطر قرار میگیرد.
📍 این است که بنده - از وقتی که این موضوع را از ایشان (مرحوم مظفر) دیدم که میگوید: این مطلب در جای دیگر پیدا نمیشود- بسیار بسیار اصرار دارم باید حتماً وزارت ارشاد ما، وزارت علوم ما، وزارتهایی که مربوط به فرهنگ و آموزش و پرورش هست و حوزهها و روحانیت و ارباب مساجد و سخن و تألیف و تعلیم، به حفظ بدیهیات بپردازند و جلوگیری کنند از پخش آن چیزهایی که بدیهیات را خدشه دار میکند و یک موجودات سر در گمِ متحیرِ بالذاتی تربیت میشوند که اینها هیچ چیزی سرشان نشود! و هیچ چیزی نفهمند!؛ در اثر اینکه اصلاً باوری ندارند و باورهایی که باید از کودکی در اینها جا بگیرد، دچار خدشه شده است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | نوروز در قبله تهران
🔻 حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در ایام نوروز امسال (۱۴۰۱) با حضور در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (علیهالسلام) در شهرری ضمن زیارت امامزادگان این حرم شریف به دعا و مناجات پرداختند.
🔹 در جریان این زیارت نوروزی حضرت آیتالله خامنهای بر مزار برخی از علما و شخصیتهای مدفون در این آستان از جمله آیات و حجج اسلام ریشهری، حسین لنکرانی، ملاعلی کنی، محمدرضا مهدوی کنی، محمدتقی فلسفی، سید ابراهیم خسروشاهی، میرزا عبدالکریم حقشناس، میرزا حسن ثقفی تهرانی، حاج آقا مجتبی تهرانی، عزیزالله خوشوقت، شیخ حسن پهلوانی تهرانی، سیدمحمد ضیاءآبادی و شهیدان حاج محمد اسماعیل رضایی و طیب حاج رضایی حضور پیدا کرده و برای ایشان طلب مغفرت کردند.
🌷 حضرت عبدالعظیم حسنی از نوادگان امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، امامزاده حمزه فرزند امام موسی کاظم (علیهالسلام) و امامزاده طاهر نیز از نوادگان امام زینالعابدین (علیهالسلام) هستند.
🌙 @Khamenei_ir
🔺 به مناسبت وفات «عايشه» دختر ابوبكر (۱۷ رمضان المبارک ۵۸ هق)
🔹 هرگاه توصیهی یکی از بزرگان نقل میشود، یا به صورت یک دستور و یا یک خواهش است که باید آقایان این را بنویسند و مقابل چشمشان قرار بدهند، تا هر روز به آن عمل کنند.
مرحوم #شعرانی در مورد #شبهه هایی که در دین حاصل میشود، توصیه میفرماید که انسان میتواند به تعبیر بنده واکسنش را بزند و از جهت شبههها، خودش را در سنگر قرار بدهد. میفرماید که، به وسیلهی اینکه چند دلیل محکم #ولایت و #نبوت را برای خودش تهیه کند و همیشه در خاطر داشته باشد.
در خاطر داشتن یعنی هر روز صبح وقتیکه میخواهد بلند شود و به درس برود، آن را مطالعه کند وإلّا یادش میرود، اگر این کار را بکند، مثل این است که متخصصین به او آمپول زدهاند. این عمل چنین خاصیتی دارد. چند دلیل قانع کنندهای که خودش در نفسش به او قانع میشود از نبوت و ولایت، اینها را تهیه کند و همیشه همراهش یا در خاطرش یا در کیفش باشد. چون وقتی انسان مجهز شد به دشمنِ شبهه، شبهه دفع میشود و همانند یک آدم مسلح میشود. مثل این آقایان پاسداری که محافظ هستند و هیچوقت بیاسلحه نیستند.
خود مرحوم شعرانی یک کتابی در رد شبهات نبوت به نام "راه سعادت" نوشته است. چند تا از ادلهاش چه ما درس خوانده باشیم، چه نخوانده باشیم برای انسان کافی است که هم ولایت را در دل نگه دارد و تزلزل را ببرد و هم نبوت را.
دشمنان #شیعه همانهایی که نه نمازشان ، نه حجّشان و نه عقایدشان مثل ماست، احادیثی نقل کردهاند که خداوند به واسطهی اینکه میخواسته ما سند داشته باشیم اینها را کور و کر کرده تا این احادیث را نقل کنند و ما دیگر شبههای در روایت نداشته باشیم.
یکی از ادلهای که ایشان نقل فرموده این است که حضرت رسول صلیالله علیه وآله خطاب به زنهایش فرمود: «أیتکن صاحبة الجمل الأدبب الأحمر» کدامیک از شما سوار بر چنین شتری، بر امام وقتتان طغیان میکنید؟!
#عایشه خندهاش گرفت که چطور میشود که ما زنان سوار شتر بشویم و… حضرت فرمود: نکند تو خودت باشی!
حضرت در ادامه میفرماید: سگهای "حُوأَب" -که نام یکی از منازل بین راه حجاز و بصره است- به آن شتر حملهور میشوند!.
زمانیکه این جریان پیش آمد عایشه گفت: اینجا کجاست؟ تا اسم "حوأب" را شنید، گفت: مرا برگردانید. اما زبیر و طلحه با مقداری پول ساکنان آنجا را خریدند و به نزد عایشه آوردند تا قسم بخورند که اینجا حوأب نیست!.
همانگونه که بدن انسان با برخی چیزها نجس میشود، ذهن انسان نیز با شبهه نجس میشود. پس باید لباسی به آن پوشاند که آب به آن فرو نرود. مثل غواصها و آن لباس این ادله است که تقوای اعتقادی برای انسان ایجاد میکند.
۸۹٫۳٫۴
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 به مناسبت معراج پيامبر اسلام صلیالله علیه وآله وسلّم؛ ( ۱۷ رمضان المبارک ۱۲ هق)
💠 وقتی که حضرت به معراج رفتند، به او از طرف پروردگار متعال گفته شد که خداوند تو را در سه چیز سنجش و اختبار و #امتحان میکند!؛ تا ببیند #صبر تو را. پیامبر عرض کرد: خدا من هر چه دارم مال توست، من تسلیم توام. اما این صبرم را تو میدهی، نه اینکه من صبر داشته باشم.
خب این سه چیز چیست؟ اول مصیبت گرسنگی کشیدن است. در چه بابی؟ ایثارگری. یک عدهای مسلمان میشوند، گرسنهاند و تو لقمهی دهان خودت و عزیزان و خانوادهات را به دهان آنها میگذاری. به این میگویند: #ایثار. عرض کرد: قبول کردم. «وَ مِنْكَ التَّوْفِيقُ وَ الصبر.
اما آن دومی این است که وقتی تو پیامبری خود را با معجزه و اینها بیان میکنی؛ یک خوف و ترسی از طرف مخالفین بر تو پیدا میشود. از ناحیهی مخالفت و تکفیرگری و دروغ نشان دادنها به راستیهای تو و گفتههای صحیح تو!.
در اینجا دیگر از خود خدا نقل شده. این جانت را، عزیزت را، هر چه هست دربارهی من میدهی!، بر اهل کفر محاربه پیدا میکنی. مالت، جانت همه چیزت در معرض تلف شدن قرار میگیرد!. مجروح می شوی، خونآلود میشوی، شکستگی داری.
از تو صبر برسد انشاءالله صبر میکنم.
اما سوم آنچه که به اهلبیت تو میرسد بر کشت و کشتار و یکییکی اینها بلاهایی که مردم بر سرشان میآورند!.
اینجا بود که عرض کردم استاد شهید مطهری فرموده که: یک امت عظیمی را آن حضرت با "لا اله الا الله" نقطهی حساس دلشان را تصرف کرد. کدام #امت؟ امتی که فقط چند نفری بیش نبودند. تا زمان غیبت و بعد زیاد شدند. علماء زیاد شدند، فداکاران زیاد شدند، امثال مرحوم امام و اینها پیدا شدند. امت در زمان آن حضرت نبود که این پیش آمد. اما برادرت یعنی وصیات، پسر عمت دچار فحش، دچار کلمات رکیک میشود!. سالها در نماز جمعه به عنوان نماز اسلامی، به او جسارت میکردند!. توبیخ میشود، و آخر هم او را میکشند!.
عرض کرد: «يَا رَبِّ قَبِلْتُ وَ رَضِيتُ وَ مِنْكَ التَّوْفِيقُ وَ الصَّبْرُ»؛ اما دخترت، مقداری از مسائل ذکر میشود، تا آنجا میرسد که میفرمایند: از شوهرش، از برادر و داماد تو دو فرزند دارد؛ یکی را از راه مکر و حیله و دغلکاری در فشار قرار میدهند به طوریکه حتی بر سر و روی او میریزند! لباس و جامه او را میکَنند و او را مورد خنجر قرار میدهند!. همین امت با او اینطور میکنند!.
عرض کرد: «قَبِلْتُ يَا رَبِّ و إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُون و سَلَّمتُ وَ مِنْكَ التَّوْفِيقُ وَ الصَّبْرُ».
اما پسر دیگرش را امت تو برای #جهاد دعوت میکنند که بیا، ما در رکاب تو میخواهیم جهاد در راه خدا انجام بدهیم!. بعد هم همان امت او را در محاصره قرار میدهند و به #شهادت میرسانند!.
اما نه تنها شهادت، بلکه قتل صبر، یعنی کشتن در حال ناتوانی!. کسی را ضعیف کردهاند، مجروح کردهاند، بیحال کرده اند، دورش را گرفتهاند، هر که هر چه دارد به او میزند؛ از سنگ و تیر و شمشیر و نیزه!. چنین قتلی هیچ کجا نبوده. و فرزندانش را میکشند و اهلبیتش را بعد هم حرمش را غارت میکنند. او از من کمک میخواهد، ولی قضای من به این جاری شده که یاری او را آن موقع انجام ندهم. بگذارم تا از فرزندانش یک شخصی پیدا شود که همهی آرزوهای او به دست او جاری میشود؛ فرزندش حضرت مهدی علیهالسلام.
این کسی است که ذکر او در معراج شده و حضرت صادق علیهالسلام این جریان را رسانده و بیان کرده و از ائمه و حضرت صادق علیهمالسلام هم برای ما در بهترین کتابهای ما وارد شده.
بنابراین ما در زمانی هستیم که منتظر ظهور هستیم؛ یعنی منتظر خونخواهی مظلوم کربلا و سالار شهیدان هستیم.
خدایا به آبروی آن فرزند صغیر و کودک شش ماههاش، به آبروی آن خونهای پاک، شرور اعدایش را به خودشان برگردان. مسلمانان مخصوصاً شیعه، مخصوصاً علما و بزرگان در هر کجا هستند بر دشمنان پیروز بفرما.
سلام ما را به محضر آن بزرگوار برسان.
توفیق بده که اقامهی عزای جدش را هیچگاه فراموش نکنیم.
اموات، رفتگان ما را به برکات عزاداری آن جناب ببخش و بیامرز.
حوائج شیعه و حوائج علماء و رهبر معظم را به برکات اقامهی عزای آن حضرت به همه حوائجشان برسان.
و صلی الله علی محمد وآله
۹۴٫۲٫۲۸
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_289901509271880034.mp3
3.86M
❌ خطرات کفر و نفاق حتی در روزه داران
⚠️ روزه دارانی که امیرالمومنین صلوات الله علیه را به شهادت رساندند!
🔘 مسئله مهم پی بردن به خطرات نفس
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله
@seyedololama
May 11
💠 بیانی مهم پیرامون اعمال شب قدر
📃 یکی از عزیزان در نامه ای راجع به اعمال شب قدر سؤال کرده بود؛ چند کلمه پاسخی که من نوشتم این بود:
🖊وقتی انسان در شب قدر موفق است، که به مطالبی که از قرآن و ائمه علیهم السلام میشنود، رسیده باشد و آنها را دریافت کرده باشد، به صورتی که در خاطره و ذهن و عقلش کاملاً تحویل گرفته باشد.
نه اینکه یک نقطه ی مجهول و تاریک در عقیده اش مانده و نمیداند که این یعنی چه؟ و با این حرف که خب ما مسلمانیم و مؤمنیم و پدر و مادرمان مسلمان هستند، با این جور حرفها نباید دل خودش را خوش کند!.
✅ بلکه، باید مطالب دینی کامل برایش حل شده باشد. طوری که بگوید جز این درست نیست.
معنی ایمان این است.
🔺خب پس به دست آوردن چنین ایمانی حتی در شب قدر هم وقت انسان را میگیرد؛ دیگر حوصله نمیکند که یک نماز حاجتی بخواند و یک حاجتی از خدا بگیرد برای خودش یا دیگران.
‼️چون مهمترین حاجات این است که کسی موفق بشود در درونش، قرآن را پذیرفته باشد. مطالب دینی،خُطَبات و فرمایشات ائمه علیهم السلام را از روی فهم و شعور و علاقه درک کرده باشد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
۸۵٫۷٫۱۸
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی عَلِیٍّ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ وَصِیِّ رَسُولِ رَبِّ الْعَالَمِینَ عَبْدِک وَ وَلِیِّک وَ أَخِی رَسُولِک وَ حُجَّتِک عَلَی خَلْقِک وَ آیَتِک الْکبْرَی وَ النَّبَإِ الْعَظِیمِ.
@seyedololama
◼️ ایام شهادت مولی الموالی امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب صلوات الله علیه را تسلیت عرض مینمائیم.
@seyedololama
4_289901509271880032.mp3
1.77M
⚫️ نمونه ای از نفرین های امیرالمومنین علیه السلام بر منافقین امت
🔘 مظلومیت امام علی صلوات الله علیه
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
4_5913337228267880899.mp3
1.37M
🎵 قطعه صوتی زیبا از مرحوم آیة الله سید ابراهیم خسروشاهی
✅ والله لَابنُ أبی طالب آنَسُ بالمَوت مِن الطّفل بِثَدی اُمّه
@seyedololama
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
🔘 تذکراتی پیرامون شب مبارک قدر و شهادت مولا امیرالمومنین صلوات الله علیه
💠 این دین مقدس اسلام دین بندگی است و اولین شرط پیدایش اسلام، جهاد پیامبر صلی الله علیه وآله و فانی شدنش در راه اسلام بود.
از ایشان که بگذریم جناب ابوطالب علیه السلام یاور اسلام بود، اموال خدیجه علیها سلام در خدمت اسلام بود.
حضرت علی علیه السلام سر تا پا در خدمت اسلام قرار گرفت.
⚫️ بنابراین اولین مسلمان در جهان اسلام، امشب، شب شهادتش است.
خب کسی که اولین مسلمان واقعی باشد، دشمن او باید واقعا غیرمسلمان باشد!! ولی ما میبینیم که دشمن او و قاتل او، اهل روزه و نماز است!. و آن زنی هم که این ابن ملجم را تشویق به این جنایت کرد، در مسجد کوفه یک خیمه و چادری به پا کرده بود و در آنجا اعتکاف کرده بود.
✖️ اینها به حساب خودشان اهل نماز و روزه و عبادت بودند!. آن وقت همچنین جنایتی که از تمام جنایات جهان بیشتر است را انجام دادند.
✅ برای همین است که در شب قدر تحصیل علم بهترین عبادت است.
تحصیل علم یعنی "خودشناسی". و فهمیدن این مطالب که ما چه کاره ایم؟، چگونه ما بنده ایم؟ و اینکه درون و برون ما، -جسم و روح ما- بنده ی خداست یعنی چه؟
⚠️ اینها را بفهمیم تا اینکه یک وقت خدای نخواسته مانند آنهایی نشویم که به عنوان اسلام و عبادت، امشب حضرت علی را از اسلام گرفتند و اسلام را یتیم کردند!!
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
۸۵٫۷٫۲۲
@seyedololama
🎁 ارمغان شب قدر ⬇️
▫️ انشاءالله ارمغان ماه مبارک رمضان، ارمغان شب قدر، یک چیزی باشد که شما برادران با خودتان بردارید و ذخیره ی قلبی بکنید و بر آن فکر بکنید که ما بالاخره چه خواهیم شد؟ ما سر از کجا در خواهیم آورد؟ چه مقدار محبت در ما هست؟
سرمایه ای هست که اگر هر فشاری بر ما وارد شود، آن سرمایه تکان نخورد؟!
⚠️ خوارج که همه مرید بودند و همه جزء سپاه حضرت علی علیه السلام بودند، پس چطور شد که یک مرتبه کار به جایی رسید که فجیع ترین جنایت و زشت ترین جنایت جهان به دست اینها انجام شد!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
۸۵٫۷٫۲۲
@seyedololama
4_289901509271880031.mp3
413.7K
☄ غفلت از آخرتی بودن انسان سبب تبدیل فرهنگ به فرهنگ عنبکوتی میشود!
❎ رفع غفلت در شبهای قدر و ماه مبارک رمضان با دو سوره عنکبوت و روم
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله
@seyedololama
💢 درسی بسیار آموزنده و مهم از سوره عنکبوت 💢
▫️ در مفاتیح در اعمال شب 23 ماه مبارک رمضان بر سوره ی مبارکه ی عنکبوت تاکید شده و گویا خواننده اش به بهشت وعده داده شده. معنای این موضوع این است که این سوره میتواند پیروان خودش را سعادتمند کند.
🔹 بعضی از سور قرآن هست که بسیار در ساختن فکر و قلب و درون انسان نقش مهمی دارد که یکی از آنها سوره مبارکه "عنکبوت" است که اعلام خطر میکند برای هر انسان مسلمانی.⚠️
چون با یک قاطعیتی میفرماید: «أحسب الناس»؛ مردم چنین فکر میکنند که دست از سرشان برداشته خواهد شد به صِرف اینکه ما گرایش به اسلام پیدا کردیم، ما شیعه علی علیه السلام هستیم، ما کربلا میرویم، ما سینه میزنیم، عزاداری میکنیم، افطاری میدهیم!.
❎ این چیزها درست و همه اش هم خوب، ولی پایداری یک چیز دیگری است که وقتی مشکلات پیشامد کرد، انسان همان باشد که بود و هیچ درونش تزلزلی پیدا نشود.
▪ در وقتی که رضاخان بخت برگشته ی ملعون به دستور ارباب انگلیسی خودش حکم برداشتن حجاب را در ایران اجرا کرد؛ خب دیدیم که چه جلساتی تشکیل شد و چه افرادی خانوادههایشان، -زنان و دختران- خود را آوردند در آن مجالس و با وضع بسیار بی حیایی و خیلی دور از حَمِیَّت و مردانگی، شرفشان را زیر پا گذاشتند!. این خطر بزرگی است. این را باید توی فکرش بیفتیم.
❎ از دستوراتی که در این ماه میگیریم این باشد که این آیات را در برابرمان قرار دهیم و در آنها تعمق کنیم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی: من نمیدانم که روز قیامت آیا نوشتن کتابی مثل "اربعین" در صدر اعمال مرحوم امام است یا دیگر اعمال ایشان!
@seyedololama
🌹 برداشتی از کتاب شریف شرح چهل حدیث مرحوم امام خمینی⬇️
⚠️ خطر زندگی با شهوات نفسانی
📖 «انسان عاقل باید در فکر خودش باشد و به حال بیچارگی خودش رحم کند و با خود خطاب کند: ای نفس شقی که سالهای دراز در پی شهوات عمر خود را صرف کردی و چیزی جز حسرت نصیبت نشد...»؛ (شرح چهل حدیث مرحوم امام خمینی؛ ص 6)
☄ معمولا شهوات در حال وقوع انسان را قانع میکنند ولی بعد از وقوع انسان را دچار حسرت میکنند!.
و لذا بالاترین افراد رفاه طلب و دارای رفاه در زندگی، دچار بالاترین حسرات هستند؛ برای اینکه آن شخص نمیتواند جوانیاش را حفظ کند، نمیتواند پول و مال و امنیت و وسائل رفاه و عیاشی را که داشته جمع کند و ذخیره نماید.
✖️ این گردش شب و روز، پیش آمدها، مرض ها، تصادفها، جنگها و ... که در این دنیا حکومت میکند، برای هیچکس این بقا و ثبات را اجازه نمیدهد.
🔥 بنابراین هر خوشی و رفاهی تبدیل به یک حسرت و ندامتی میشود چون قبل از اینکه به این خوشیها برسد، اینجا را ندیده بود که اینها را از دست میدهد و حالا باید در فراقش بسوزد!. آن افرادی که مثلاً در بیابان و غار زندگی میکنند، چه چیزی آنها را دچار حسرت میکند؟! زندگی شان به نظر ما همهاش مصیبت است؛ اما ما که دنبال رفاه را میگیریم سرانجام یک شکستگی و پیری دنبال ما میدود که ما را بگیرد البته اگر مرگ زودرس نیاید!.
⚫️ آن وقت آن آدمی که روز به روز رو به پیری و شکستگیِ استخوان و ضعف اعصاب میرود، اگر اهل رفاه باشد؛ مثل یک مادری که اولادش را از دستش به زور گرفتهاند؛ حسرت او را میکشد، ضجّه او را میگیرد!. و همینطور انسانهای رفاه طلبی که دستشان از رفاه کوتاه میشود اینها دچار حسرت میشوند...
80.9.4
✅مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
سیدالعلماء
☑️ سوال و جوابی بسیار مهم
⁉️در زندگی برای شما چه فردی و چه اجتماعی، ناراحتیهایی در پیش است. این ناراحتیها فلسفه اش چه چیزی است؟!
❕ خب خدایی که از هیچی ما را آفرید و از نطفه ما را آفرید، برای او چه فرقی میکرد که جهان را بهشت کند و یا به صورت کنونی در بیاورد که درد سر و درد دندان و درد دل و ناراحتی و عَزبی و بی ازدواجی و بی مسکنی و قسط و بدهی و اینها، همه مشکلات را به سر و روی ما بریزد، خب یک جوری درست میکرد که اینها نباشد.
✅ این مسئله در سوره مبارکه ی عنکبوت پاسخش داده شده که اینجا آفریده نشده که جای شما باشد.
خودتان را بشناسید که این جایی نیستید.
❌ شما اینجا غریب هستید. غربت دارید اینجا شهر غربت شماست. همانطوری که در رحم مادر هم انسان غریب بود، چون آنجا جای او نبود. آنجا فقط باید 9 ماه تکمیل چشم و گوش بکند، معده و مری باید درست شود؛ و لذا همین که تکمیل میشود، دیگر درد، مادر را وِل نمیکند تا وقتی که این طفل از آنجا در بیاید.
🔘 این دنیا هم این طوری است. این دنیا مشکلات و ناراحتیها دارد تا شما با نفس امّاره ات بجنگی.
یک بچه همراه ما هست و باید این را سر و صدایش را بخوابانیم و نگذاریم که بر ما مسلَّط بشود، و دائماً هر چه او میخواهد بکند که البته به ضررش هم هست.
👈 این است که در قرآن کریم از قول حضرت یوسف علیه السلام که پیامبر معصوم است آمده که: "و ما اُبَرِّئُ نفسی" ؛ من نفس خودم را تبرئه نمیکنم که بگویم: هیچ عیبی ندارم. نه!.
"اِنَّ النَّفسَ لَاَمّارة بِالسّوء" ؛ (یوسف علیه السلام:53) مگر اینکه ربّ انسان و ربّ جهان دستش را بگیرد و نگذارد که این نفس امّاره کاری انجام دهد، یا شیاطین بیرونی کاری انجام دهند یا افکار نابجا انسان را منحرف کنند.
❎ اینجا باید انسان به پناهگاه خدایی مُلتَجی بشود و پناه ببرد؛ پناه به درِ خانهی خدا.
85.7.30
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
May 11