سیدالعلماء
📆 روز تبلیغ و اطلاعرسانی دینی؛ سالروز صدور فرمان امام خمینی (رحمهالله) مبنی بر تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی؛ (۱ تیر ۱۳۶۰ش)
🔹 تشریففرمایی حضرت زهرا مرضیه (علیهاالسلام)، با آن وضع بسیار ناراحت به مسجد، پیامش به مسلمان های آن زمان این بود که: «أفحکم الجاهلیة یبغون»؛ آیا بنا شده دوباره حکومت جاهلی برپا شود؟ این همه رنجی که پدر من کشید و پسر عموی مرا در هر پیشآمدی سپر بلای اسلام کرد، آخرش به اینجا رسید که شما به هر آنچه که خدا برای شما به وسیلهی پیامبر خود برنامهریزی کرده، پشت بکنید؟! این سخن بسیار سنگین است. فقط باید در آن اندیشید.
انبیاء (علیهمالسلام) در امر تبلیغ، گرفتار مردم جاهل هستند؛ عدهای به خاطر مسائل اجتماعی و سیاسی تسلیم آن پیامبر میشوند ولی در باطن، هوی و هوس آنها پابرجاست. این است که چون عبادت خدا و رعایت حلال و حرام بر نفس شان مشکل است، تا زمانیکه قدرت دین را بیش از خود میبینند، ناچارند که اطاعت کنند. ولی همینکه آن قدرت کنار رفت، آن باطن نیز ظاهر میشود!.
همین مسأله در زمان غیبت هم هست. همیشه علما از دست مردم شکایت داشتهاند که واقعیت اسلام را نمیپذیرند. در مورد ما که در زمان طاغوت بودهایم یا در عهد تربیت یافتگان طاغوتیان زندگی میکنیم نیز انقلاب فرهنگی تنها به صورت صوری شکل گرفته و در ما واقعیت پیدا نکرده و به جایی نمیرسد مگر وقتی خودمان بنشینیم و به درد خودمان -که درد جاهلیت است- برسیم. و تبدیل جاهلیت به اسلام یک مقدار مشکلات و سختیها و ریاضت ها دارد.
۸۹٫۲٫۲۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
6.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 مظلومیت #سادات و #شیعه در طول تاریخ
🔹 غارت اموال خانوادهی امام #رضا علیهالسلام به دستور #هارونالرشید لعنهالله
▪️ عزاداری همیشگی برای وقایع #کربلا
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🏴 «اَللّهُمَ صَلِّ عَلي علي بن مُوسَي الِّرِضا المَرُتَضي اَلاِمامِ التَّقيِّ النَّقيِّ وَ حُجَتِكَ عَلي مَن فَوقَ الاَرضِ و َمَن تَحت الثَّري اَلصِدّيقِ الشَّهيدِ صَلاةً كَثيرَةً تآمَّةً زاكِيَةً مُتَواصِلَةً مِتَواتِرَةً مُتَرادِفَة كَاَفضَلِ ما صَلَّيتَ عَلي اَحَدٍ مِن اوليائِكَ»
🏴 ۲۳ ذیالقعده روز زیارتی امام الرئوف، حضرت علی بن موسی الرضا علیهالسلام
🔺 طبق فرمایش امام رضا علیهالسلام [در حدیث پسر شبیب و امر به گریه بر سیدالشهداء صلواتاللهعلیه]، با وجود غربت و سختیهایی که تحمل میفرمودند، بر مصیبت جدّ بزرگوارشان گریه مینمودند به جای آنکه بر غربت خود گریه نمایند.
خدایا به درد دل امام رضا (علیهالسلام) شیعیان آن حضرت را در هر کجا که هستند بر دشمنان خاندان_رسالت پیروز بگردان، خدایا یاوران دین اسلام از علماء، مراجع، زعماء، پیشوایان و رهبران خصوصاًٌ رهبر اسلامی ما را بر دشمنان دین مبین اسلام و کتاب و عترت نصرت عطا بفرما.
۸۷٫۱۲٫۸
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
4_5906714560496140428.mp3
729.2K
🔻#نعمت_شماری
🔸 عباراتی از کتاب نشانههایی از او
🔹 علت قسم خوردن خدای متعال در سوره شمس
🔸 حکمت دستور به شروع کارها با "بسم الله"
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺در روز دحو الارض چه عملی انجام دهیم؟
✍️ روایت از امیرالمومنین علیه السلام است که فرمود: «...وَ اَیُّما جَماعَةٍ اِجتَمَعَت ذلک الیوم فی ذکرِ رَبِّهِم عزَّ وجلّ» هر چند نفری که پیدا شدند، حالا دو نفر، سه نفر، ده نفر که اینها ملتفت شدند امروز روزی است که این زمین را برای آنها ساختهاند و اجداد آنها را در اینجا سکونت دادهاند و این غذاها و خوراکها و میوهها را در آن پخش کردهاند تا حالا که نوبت اینها شده، اینها آمدند دور هم جمع شدند؛ «فی ذِکرِ رَبِّهِم» یعنی یاد خدا کردند.
💠 یاد خدا یعنی همین که عرض شد، نه اینکه آدم تسبیح دست بگیرد و یک ذکری را بگوید که نفهمد معنی این ذکر چی هست! ذکر خدا، نام خدا بردنِ در دل است. دل باید نام خدا در او وارد بشود.
👥 اگر اینها از هر قومی، هر گروهی، ولو دو نفر، جمع شدند با یکدیگر در «ذِکرِ رَبّ» و یادآوری نعمتهای الهی در این روز؛ «لم یَتَفَرَّقوا حتی یُعطوا سُؤلَهُم» اینها هنوز پخش نشدهاند، از هم دور نشدهاند، خداوند حاجتهایشان را روا میکند.
«و یَنزِلُ فی ذلکَ الیَوم الف الف رحمة» یک میلیون رحمت الهی در این روز پخش میشود، برای کسانی که این روز را روزه میگیرند و این شب را عبادت میکنند.
۸۵.۹.۱۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 یکی از مشکلات دینداری در این زمان، آن است که افراد یک جامعه، دینی را پذیرفته و خود را عامل به آن معرفی میکنند ولی برای درک و فهم آن هیچگونه وقت و هزینهای صرف نمینمایند و در عوض تمام توجه خود را به علم و سواد غیر دینی معطوف داشته و ارزش و اعتبار علمی را تنها در گرو کسب دیپلم و مدارک بالای دانشگاهی میدانند و صاحبان علم و دانش را ممتاز معرفی میکنند؛ به این وسیله این فرصت را در اختیار دشمنان دین قرار میدهند که از ابهام و تاریکی مسائل حقیقی دین استفاده کرده و آنها را مورد تحریف قرار دهند.
۸۷٫۱۱٫۱۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌹 سلام الله علی الحسین
💠 "و مَن جاهَدَ فَإنَّما یُجاهِدُ لِنَفسِهِ"(عنکبوت:۶)
👈 هر کس تلاشی بکند و زحمتی بکشد، بداند که برای خودش است و خدا منزه از نیاز است.
ما همه سر تا پا نیازیم؛ بنابراین هر کاری بکنیم چشممان باید به لطف و احسان او و ملاقات و زیارت او باشد.
☄ زیارت خداوند در دنیا، زیارت اولیائش است؛ فلذا کسی که شب جمعه یا شب إحیاء مشرّف به کربلا بشود، زیارت خداوند دربارهاش نوشته میشود، چون مجسمه نمایش اسماء و صفات خداوند، حضرت اباعبدالله علیهالسلام است و دل وقتی که رفت پیش امام حسین، کأنّه واسطه نیست و پیش خدا رفته؛ چون امام حسین علیهالسلام یک سر مو برای خودش کار نکرد. یک سر مو برای خاندانش کار نکرد، جز اینکه نام مبارک جدّش به بالا برود و همانطوری هم که مادرش فداکاری کرد، همانند او هیچ غرض شخصی نداشت.
🕋 این بود که در موقعی که همه دارند دور خانهی خدا طواف میکنند او دید که صلاح دین خدا این است که ایشان اینجا نماند. آمد بیرون و پیام داد: هر کس در راه خدا حاضر است خون دلش را بذل و بخشش کند، و "مُوَطِّناً عَلی لِقاءِالله نَفسِه"؛ روی خودش کار کرده و حاضر شده که به لقاء خداوند بپیوندد با ما بیاید.
☑️ یعنی حج را وِل کند و بیاید سر روی بیابان بگذاریم؛ از دست کفر، از دست ظلم، از دست ستم، از دست چپاولگریها و عیاشیها و بیدینیهای بنی امیه میخواهیم فریاد بزنیم!. میخواهیم برویم انقلاب ایمانی ایجاد کنیم، همانطوری که جدّ ما در برابر بتپرستیهای ظاهری، انقلاب ایجاد کرد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 از حضرت امام جواد علیهالسلام نقل شده که فرمودند: «الثقة بالله تعالی ثمن لکل غال»؛ همین که آدم یک کاری کند که دلش به خدا گرم بشود؛ چون بیخودی کسی دلش به یک موجودی گرم نمیشود مگر وقتی که روی آن کار کرده باشد و شناخته باشد او را. این است که واجبات عقیدتی، تهیهی سرمایه میکند برای آدم، یک پشتوانهای برای خودش پیدا میکند.
🔸 «الثقة بالله تعالی ثمن لکل غال»؛ یعنی دلگرمی و اعتماد به خداوند داشتن، بهای هر چیز گران است. هر چیزی که انسان قیمتش را خیلی بالا ببیند و قدرت خریدش را نداشته باشد؛ همینقدر که در دل توکلش به خداست و به این شناخت رسید که خدا پشتوانهی ماست و همه چیز ما از اوست؛ این درستش میکند و آن قیمت گران را راه میاندازد و آن مطلب را به انسان میرساند.
«و سُلّم الی کل عال»؛ نردبان صعود و عروج به هر مقام بلندی همین است. هم قیمت است و هم وسیله و ابزار است که دردهای انسان به وسیلهی او دوا میشود.
🔹 خوب ببینید این یک مطلبی نیست که به آسانی [حاصل شود بلکه] روی آن باید کار کرد، زحمت کشید، مطالعه کرد، بحث و گفتگو کرد، عبادت کرد، توسل کرد، تا برای انسان در درونش یک چنین اطمینانی پیدا بشود. آن وقت برای هر مقام بالایی راه برایش باز شده و برای رسیدن به هر چیز گران و مافوق دسترسی، دسترسی پیدا شده.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴 به مناسبت ایام عزای امام جواد علیهالسلام دو حدیث کوتاه از ایشان نقل میشود:
🔺 از کلمات آن حضرت است که فرمود: عزّ المومن غناه عن الناس.
آقایی و سروری مومن و مقام اجتماعی او در چیست؟ در بی نیازی از مردم است نه در چیز دیگر. اگر به وزارت و وکلات و فلان مقام کشوری انسان بخواهد دست پیدا کند ممکن است کارش حل نشود بلکه سرکوب و ذلت به همراه داشته باشد. پس عزت در چیزهایی که انسان فکر میکند، نیست.اما اگر انسان اهل قناعت باشد و خودش را به هیچ کس نیازمند نداند، در اینجا عزت پیدا میشود.
✅ در ذیل این روایت مرحوم شیخ عباس قمی ابیاتی نقل میکند و میفرماید خوب گفته آن شاعر:
دو قرص نان اگر از گندم است اگر از جو
دو تای جامه اگر کهنه است یا از نو
بچار گوشه ایوان خود بخاطر جمع
که کس نگوید از اینجای خیز و آنجا رو
هزار بار نکو تر بنزد دانایان
ز فرّ مملکت کیقباد و کیخسرو
🔸 در حدیث دیگر فرمود: لا تکن ولی الله فی العلانیته و عدوا له فی السّر.
در پی این مباش که مردم تو را زاهد و عابد و مقرب بدانند ولی خدا نظرش با تو نظر دشمن باشد.
چقدر کوتاه و چقدر پر محتوا. همیشه شخص باید در فکر این باشد که ناپیدا و باطن او مورد غضب خدا نباشد. حالا ظاهرش اگر رسید که مردم قدردانی بکنند یا نه، مهم نیست. اما اگر ظاهری داشت که مردم یک موقعیت دینی برای او قائل بودند، اما در باطن او مورد غضب خدا باشد، اینجا مشکل است.
🔹 شیخ عباس میگوید که این کلام شبیه کلام جدش امیرالمومنین هست که فرمود: لا تسبّنّ ابلیس فی العلانیه و انت صدیقه فی السّر. وقتی اسم شیطان میشود لعنش میکنی در حالی که او در دامن توست یا تو در دامن او هستی و با هم دوست شدهاید.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama