🌹میلاد حضرت امام سجاد، زین العابدین علیهالسلام بر همگان مبارک باد.
🔹 ای #جوان قدر خودت را بدان. خودت را به چیزی مصالحه نکن. یعنی در دلت هیچ نقشهای نریز؛ من میخواهم چه بشوم و میخواهم به کجا برسم!.
فقط بگو من میخواهم شیعه #سیدالساجدین علیهالسلام باشم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_289901509271880132.mp3
2.39M
🔺لحظاتی با #زین_العابدین صلواتاللهعلیه
💠دعایی برای طالبین نجات؛ يا من قصده الضالون فأصابوه مرشدا وأمّه الخائفون فوجدوه معقلا
💔عبيدك بفنائك،مسكينك بفنائك،فقيرك بفنائك،سائلك بفنائك
@seyedololama
📆 به مناسبت روز بزرگداشت حکیم حاج ملا هادی سبزواری رحمه الله
🔹 در کتاب اسرارالحکم مرحوم سبزواری یکی از موانع درک حقایق را سوء اغراض میداند.
مثلاً گاهی هست که انسان زورش میآید که اصلاً یک مسألهای را که کسی گفته، آن حرف به کرسی بنشیند یا آن تفسیر یا آن نظر، تأیید بشود، زیرا انسان غرض سوئی دارد در اینجا؛ سازش پیدا نمیکند. ولذا مرحوم ملاصدرا و بعضی از حکیمان خیلی دقیق، از همکارانشان و از بعضی از معاصرینشان در کتابهایشان، شکایت دارند و حتی شیخالرئیس ابن سینا را هم تکفیر میکردهاند که در این مورد یک رباعی گفته:
کفر چو منی، گزاف و آسان نبود
محکمتر از ایمان من، ایمان نبود
در دهر چو من یکی و آنهم کافر
پس در همه دهر، یک مسلمان نبود
شاید مرادشان از سوء اغراض این است که برخی دکاندارها اگر ببیند که یک کسی، یک رشتهای را ترویج میکند و دیگران هم به او معتقد میشوند، در اینصورت دکانشان ممکن است کساد بشود؛ فلذا از روی سوء غرض- و نه از روی تنها جهل- در این کارها و در این مسائل جلوگیری به عمل میآورند.
۷۹٫۹٫۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_6010576907051991045.mp3
1.47M
🎵 قطعه صوتی🔻
🔹عملی که در هر روز و هر شبِ ماه رجب و شعبان و رمضان باید مداومت داشت
🔸چگونه یک عمل همه گناهان را می آمرزد؟
🔹چگونه گناه یک فرد به اندازه قطره های باران و برگ درختان و کف دریاها می شود؟
🔸چرا ائمه علیهم السلام با وجود مقام عصمت اینگونه در پیشگاه خدای متعال اظهار فقر و نیاز می کنند؟
🔹تعبیر عصیان و گناه برای معصومین چگونه قابل توجیه است؟
🔸اذکاری که در روایات وارد شده داروهایی برای گنهکاران است.
77.7.30
✅ مرحوم آیة الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 «شعبانُ الّذی حَفَفتَهُ مِنکَ بِالرَّحمَةِ وَالرِّضوان» خداوندا! این ماه شعبان ماهی است که از طرف تو رحمت و رضوان در آن پوشش داده شده تا چه کسی بتواند چشم دلش را به این نعمت باز کند.
🔹 اصولاً فهم توحید و خداشناسی، این مسائل را به دنبال دارد. یعنی وقتی انسان ملتفت شد که جهان و جان و انسان از قلم قدرت حق مطلق، وجود مطلق و کرم مطلق پیدا شده، حتماً قیمتش به واسطه قیمت آن دست قدرتی که در کار هست، بالا میرود.
🔸 الآن میگویند فرشی که مال کرمان است غیر از فرش مثلاً همدان است. به خاطر این است که صنعتگری که در آنجاست باذوقتر، ورزیدهتر و مجربتر است. این کتری، این رادیو، این تلویزیون ساخت کجاست؟ میگویند ساخت ژاپن است؛ پس خوب است.
♦️ کارخانه و مدیر و مهندس در قیمتگذاری دخالت دارد. قمیتگذاری عمر من و شما که مال خدای جهان است چهطور میشود روی آن قیمت گذاشت؟ شبی را که ما صبح کردیم، روزی را که شب کردیم چقدر قیمت داشت؟ این باید بهوسیله خود دین اسلام و کتاب و سنت معلوم شود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆بهمناسبت روز بزرگداشت مرحوم آیتالله میرزا مهدی آشتیانی رحمهالله
🔺بیخبر و با خبر!
🔹جناب حافظ آمده مسائل معارفی را با ذوق عرفانی خودش بیان کرده. میگوید:
ای بیخبر بکوش که صاحب خبر شوی
تا راهرو نباشی کی راهبر شوی
این مسئله تلاش عملی میخواهد. یعنی باید با خود بجنگی. با هوای نفس و شیطان خودت مبارزه کنی. تا این کارها را نکنی، خبری پیدا نمیکنی؛ چون خبرگزاریهای غیبی به اعمال نگاه میکنند، به نیات نگاه میکنند و بشریت را هدایت میکنند.
در مکتب حقایق، پیش ادیب عشق
هان ای پسر بکوش که روزی پدر شوی
یک مردانی بودند در این راهها قدم گذاشتند و چیزهایی فهمیدند. مرحوم آسید جلال آشتیانی نقل کرد از مرحوم آمیرزا مهدی آشتیانی (رحمة الله علیهم) گفت در زمان طاغوت، در حدود هشتاد، نود سال پیش، گفت ما رفتیم طرف ممالک شورویِ آن موقع که همهی این ممالک شمال و اینها همه در اختیار شوروی بود. آنجا یک غاری بود که یک مرتاض درونش بود. رفتیم او را دیدیم که در قاموس این شخص جهل معنا نداشت!. از هر علمی، هر مطلبی از او میپرسیدی، آناً جواب میداد. این است!.
دست از مس وجود چو مردان ره بشوی
تا کیمیای عشق بیابی و زر شوی
اصلاً وجودت یک وجود دیگری میشود، اگر عمل کنی و نفس خودت را مهار کنی، خواهشهای نفسانی را مهار کنی. دانش که میجویی برای نفسانیتات نجویی، برای حیوانیتات نجویی، برای در اختیار ستمگران گذاشتن دانشطلب نباشی.
دست از مس وجود چو مردان ره بشوی
تا کیمیای عشق بیابی و زر شوی
یعنی انسان میتواند انقلاب وجودی پیدا کند. اصلاً عوض بشود.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهمَّ صلِّ علی محمّد وآل محمّد شجرةِ النبوّة وموضعِ الرّسالة ومُختلفِ الملائکةِ ومعدنِ العلمِ واَهلِ بیتِ الوحی»
این ذکر شریف صلوات شعبانیه شارح حدیث ثقلین هست.
پیامبر میفرماید: بعد از خودم دو چیز باقی میگذارم و این دو چیز از هم جداشدنی نیستند و اگر به این دو تمسک کنید، توجه کنید و از آن اطاعت کنید، گمراهی نخواهید داشت.
شرح این مسئله را دعاهایی که در ماههای رجب، شعبان و رمضان وارد شده مخصوصاً این صلواتی که از جهت لفظ، کوتاه و از جهت معنا بسیار کافی و مکفی و ممتِع و بهرهدِهْ و بارِ رحمتدار میباشد، که نشان میدهد که این یکی از دو ثقلین که مفسّر قرآن هستند، اینها انسانهای معمولی نمیشود، باشند. اینها، جز درس #وحی و همدرسیِ با جدّشان و استفاده از #غیب، از روح الامین و از مراکز قدرت خدا، از جای دیگری استفاده نکردهاند. همانطوریکه قرآن کریم هم جز وحی الهی نیست.
مجموع این کتاب آسمانیِ منحصر به فردِ جهان، با اینگونه مفسرین، اینها مایهی نجات بشر هستند، اما مشروط بر اینکه بشر دست از پیروی این دو بر ندارد.
۲۱ شعبان المعظم ۱۴۳۵= ۹۳/۳/۲۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌹 السلام الله علیک یا مولای یا علیّ الاکبر و رحمة الله و برکاته
🌺 ولادت حضرت مولا علی اکبر صلواتاللهعلیه مبارک باد.
@seyedololama
سیدالعلماء
🌹 السلام الله علیک یا مولای یا علیّ الاکبر و رحمة الله و برکاته 🌺 ولادت حضرت مولا علی اکبر صلوات
🌺🌺🌺 بیاناتی بسیار ارزشمند از علما پیرامون ضرورت اتصال روحی با ائمه علیهمالسلام از راه توسل
☄ علما فرمودهاند: علامت توجه و بیداری این است که حال انسان مثل حال کسی باید باشد که گمشدهای دارد. چطور وقتی کسی در سفر مثلاً کیف پولش را گم میکند در همه احوال به فکر گمشدهاش است، حتی در حال غذا خوردن، خوابیدن و از خواب برخواستن. طلبه و انسان بیدار نیز باید یک چنین حالی داشته باشد.
🔹 برای این مطلب بزرگان اهل معرفت در بیان روحانیتِ قرآن اشعاری آوردهاند:
هست قرآن حالهای انبیاء
ماهیانٍ بحر پاک کبریا
ور بخوانی ور نه این قرآن پذیر
انبیاء و اولیاء را دیده گیر
انبیاء (علیهمالسلام) کسانی هستند که از طرف خدا مأموریت دارند تا جسم و روح و تمدنهای بشری را اصلاح کنند. اینها کسانی هستند که با دریای لطف و کرم و عظمت خدا آشنا و در آن شناور هستند. با خدا همنفساند و با او همسخن و هممجلساند که شرح حال آنها در سورههای قرآن مثل نوح، انبیاء، لقمان و… آمده است و راه آشنائی با روحیات انبیاء(علیهمالسلام) خواندن و شنیدن قرآن مثل قاریان قرآن نیست بلکه راه آن:
چون تو در قرآنِ حق بگریختی
با روان انبیاء آمیختی
✅ این است که انسان از زندگی خود فرار کند و به حالات انبیاء(علیهمالسلام) متوجه بشود و بین خود و آنها تناسب و آمادگی ایجاد کند.
زیارت عاشورا برای همین است که انسان به وسیله لعن و سلام آن، از اجتماعِ یزیدی و ابن زیادی و عمرسعدی و شمری (لعنهمالله) فرار کند و به روح ابوالفضلی (علیهالسلام) پناه ببرد و این ممکن نیست مگر اینکه انسان طعم دوری از روحانیت را درک کرده باشد.
در احوال شیخ مرتضی زاهد (علیهالرحمة) آمده است که در شبانهروز دو مرتبه زیارت عاشورا میخوانده است. ممکن است این سؤال پیش بیاید که طلبگی با اینگونه عباداتِ وقتگیر خیلی سازش ندارد. در جواب باید گفت که طلبگی مانند غذائی است که نمک ندارد و این زیارات نمک آن محسوب میشوند.
مرحوم حاج میرزا جواد آقا (علیهالرحمة) از شیخ انصاری(رحمهالله) نقل میکند که طلبهای به ایشان عرض کرد که من به خاطر درس و مطالعهام نمیتوانم نماز شب بخوانم. ایشان فرمودند: تو قلیان میکشی؟ گفت: بله. ایشان فرمودند: نماز شبت را جایگزینِ وقت قلیان کشیدنت کن. ایشان به این مطلب اشاره دارد که انسانی که مراقبه دارد، مطالعه را با نماز شب معاوضه نمیکند بلکه با کارهائی که برای انسان ضرر دارد جایگزین میکند نه با کارهائی که نباید آنها را حذف کرد.
مرحوم آمیرزا عبد العلی آقا طهرانی (رحمهالله) پدر بزرگوار حاج آقا مجتبی طهرانی(رحمهالله) به من سفارش میکردند که در روز یک زیارت سیدالشهداء (علیهالسلام) بخوان ولو نیم صفحهای، یا یک صفحهای؛ اما همان آمیخته با روح انبیاء و اولیاء(علیهمالسلام) باشد. اصل این است، کمیت مهم نیست.
💔 باید این زیارت برای انسان دلسوختگی بیاورد و خود را با اولیاء همدرد ببیند. طلبهای که همدرد حضرت علی اکبر (علیهالسلام) شد خوشا به حالش، هر مسجد و مدرسهای برود، در هر گوشه کشور مردم را بیدار و هوشیار میکند.
ای خنک، آن مُرده کز خود رسته شد
در وجود زندهای پیوسته شد
یعنی تا یک موجود زندهای پیدا نشود و انسان با وجود او رابطه پیدا نکند، حیات او در وجود انسان دمیده نمیشود. و حالا که ما دسترسی به این علمای ربانی نداریم راهش همین توسلات به معصومین (علیهمالسلام) میباشد ولو نیم ساعت در شب یا بینالطلوعین. حتی در قدم زدن بعد از نماز صبح میشود انسان در تماس با ارواح انبیاء(علیهمالسلام) قدم بزند.
۸۸.۷.۱۹
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
💠 نتایج ورود دین خالص در قلب
☄ در وصایای حضرت باقر علیهالسلام به جابر بن یزید جعفی وارد شده که فرمودند:
«یا جابر! مَن دَخَلَ قلْبَه صافی دینِ الله أشغله عمّا سِواه»
⬅️ کسی که در درون ضمیر باطن او صافی دین خدا وارد شود، از غیر خدا بریده میشود.
❔یعنی چه؟!
🔺 مسئلهی قلب که صافی دین خدا آنجا وارد میشود، مسئلهای نیست که جدای از ما باشد و بگوییم مربوط به ما نمیشود.
هر کدام از ما یک همچین خلقتی هستیم و امام علیهالسلام دربارهی همه ما فرموده است: "من دخل قلبه صافی دین الله"
☄ برای هر کس این ممکن است. فرقی نمیکند در چه زمانی باشد، در زمان غیبت امام باشد یا در زمان حضور او.
در ایران باشد یا در عراق یا در آمریکا.
هر کس که انسان است، قلب دارد و یک همچین جای منظف و پاکی را خدا به او داده که جایگاه صافی دین خدا باشد؛ یعنی اسلام راستین و واقعی در درونش بیاید و آن را در مقاصد خدا به کار بگیرد.
👈 « أشغله عمّا سواه» وقتی از غیر خدا بریده شد، همان زندگی گذشته را دارد ولی زندگیِ جدای از بندگی خدا نیست، توجه به ماسوا از بابت این که ماسوا یک موجودی است، ندارد؛ بلکه از باب اینکه یکی از آیات الهی است و باید با آن طبق دستور خدا رفتار کند، دارد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله
@seyedololama
مناجات شعبانیه
🔺 در مناجات شعبانیه وارد شده: «اِلهی هَب لی کَمالَ الاِنقِطاعِ اِلیکَ»؛ این "کمال انقطاع الیک"، به معنای این است که آن انقطاعی که من دارم را به من بفهمان، نه اینکه من به یک جاهایی وابسته هستم، من را از آن جاها ببر و به خود متصل کن، بلکه شاید مقصود همین است که این انقطاعی که من دارم و به غیر تو وابسته نیستم، در من تذکر آن را بده؛ ولی افرادی که نعمت تذکر ندارند، این چنین نیستند.
آنهایی که اینگونه نیستند در پوشش حجابهای مختلفی هستند، هفتاد، صد، ده هزار، صد هزار حجاب برای آنهایی که از خدای خودشان غافل هستند، میتوان فرض کرد.
آنوقت این تذکر، امید به انسان میدهد که حجابی که برایش هست، آن حجاب را برطرف بکند.
«وَ اَنِر اَبصارَ قُلوبِنا بِضِیآءِ نَظَرِها اِلَیک»؛ چشم ما اینقدر بینا بشود که در یابد اینکه در جای دیگر، چیز دیگری نمیبیند، با کسی دیگری سر و کار نداشته و به موجود دیگری وابستگی ندارد.
۷۶.۹.۲۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seydololama