فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 اوصاف شگفتانگیز دوست حضرت علی علیهالسلام و برتری او در مسابقهی #سکوت بر دیگران!؛ وَ قَالَ (علیهالسلام): كَانَ لِي فِيمَا مَضَى أَخٌ فِي اللَّهِ، ... وَ كَانَ أَكْثَرَ دَهْرِهِ صَامِتاً، فَإِنْ قَالَ بَذَّ الْقَائِلِينَ وَ نَقَعَ غَلِيلَ السَّائِلِينَ، ... وَ كَانَ إِذَا غُلِبَ عَلَى الْكَلَامِ لَمْ يُغْلَبْ عَلَى السُّكُوتِ، وَ كَانَ عَلَى مَا يَسْمَعُ أَحْرَصَ مِنْهُ عَلَى أَنْ يَتَكَلَّمَ...؛ [ نهجالبلاغه حکمت ۲۸۹]
🔹اوصاف مرحوم علامه طباطبایی
🔸ارزش عمر گرانبها!
🔺 إنذار از روز #حسرت : «وَأَنْذِرْهُمْ يَوْمَ الْحَسْرَةِ»؛(مریم سلاماللهعلیها:۲۹)
🔹جریان عجیب #توبه دادن شخص محتضر توسط مرحوم حاج شیخ عباس طهرانی
🔸غم درونی همیشگی مومن
🔺اهتمام به سلامت روحی در کنار سلامت جسمی
🔹خطر منجر شدن طغیان بر اثر جهل به تکذیب کردن پیامبر الهی!؛ «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاها (۹) وَ قَدْ خابَ مَنْ دَسَّاها (۱۰) كَذَّبَتْ ثَمُودُ بِطَغْواها»؛ (شمس:۱۱)
۹۱٫۱۱٫۱۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🍃 پندی مهم از جناب حافظ
🌹 گاهی بعضی عرفا نصایحشان را در یک ادبیاتی میگویند که خیلی مؤثر است و لذا مرحوم فیض یک اشعاری دارد در مورد حافظ؛ میفرماید:
«دل را نکند بیدار الّا غزل حافظ».
✅ آن وقت حافظ دربارهی تلبیسات نفس، چقدر عجیب گفته:
«گرچه بر واعظ شهر این سخن آسان نشود * تا ریا ورزد و سالوس مسلمان نشود.»
مرحوم فیض میگوید حافظ زبانش جوری است که بیدار کننده است، هشدار دهنده است.
خب یک وقت به بنده که مثلاً واعظ هستم یک کسی میگوید: خودت را بپا! اخلاقت را بپا! اما یک وقت میگوید: اصلاً اگر مسلمان میخواهی بشوی این شرط را باید مراعات کنی!. این خیلی حرف است؛ یعنی تو پنجاه سال نامسلمانی کردی با مردم آن هم نه تنها در لباس اسلام بلکه در لباس روحانیت اسلام! و معلم بودن مسلمانها!
«گرچه بر واعظ شهر این سخن آسان نشود *
تا ریا ورزد و سالوس مسلمان نشود.»
این مطلب از ریشه آدم را عوضی نشان میدهد، خب ذکر اﻳﻦ مطالب برای چی است؟ دلسوزی است دیگر!.
۸۲.۱۰.۸
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🌸 فرخنده میلاد حضرت اباالحجّة، امام حسن عسكری علیهالسلام را خدمت مولای عالم امام زمان عجل الله تعالی فرجه، و همچنین به همه دوستان و شیعیان حضرت تبریک عرض مینمائیم🍀🌸🌺
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ضرورت الگوبرداری از امثال مرحوم قاضی و مرحوم علامه طباطبایی
🔹 خاطرهای شنیدنی از جلسهی #سکوت یکی از شاگردان مرحوم قاضی در نجف اشرف؛ اوصاف دوست حضرت علی علیهالسلام و برتری او در مسابقهی سکوت بر دیگران!؛ وَ قَالَ (علیهالسلام): كَانَ لِي فِيمَا مَضَى أَخٌ فِي اللَّهِ، ... وَ كَانَ أَكْثَرَ دَهْرِهِ صَامِتاً، فَإِنْ قَالَ بَذَّ الْقَائِلِينَ وَ نَقَعَ غَلِيلَ السَّائِلِينَ، ... وَ كَانَ إِذَا غُلِبَ عَلَى الْكَلَامِ لَمْ يُغْلَبْ عَلَى السُّكُوتِ، وَ كَانَ عَلَى مَا يَسْمَعُ أَحْرَصَ مِنْهُ عَلَى أَنْ يَتَكَلَّمَ ... فَعَلَيْكُمْ بِهَذِهِ الْخَلَائِقِ فَالْزَمُوهَا وَ تَنَافَسُوا فِيهَا؛ [ نهجالبلاغه حکمت ۲۸۹]
🔸 اثرات معلمین راستین اخلاق
🔺 خطر پرحرفی زبان به عنوان مانعی برای #خودسازی
۹۱٫۱۱٫۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
السلام علیک یا بنت موسی بن جعفر یا فاطمة المعصومة اشفعی لی فی الجنة
وفات حضرت معصومه سلاماللهعلیها را تسلیت عرض مینمائیم.
@seyedololama
سیدالعلماء
💢 تفکر ⬅️ قسمت دوم 💢 🔶 تفکر، شرط مجاهده 🔶 💠 عقل عبارت است از همان نعمت خدا که بینش عمیق به انسان م
💢 تفکر ⬅️ قسمت سوم 💢
🔶 تفکر، خروج از حیوانیت و حرکت به جانب حقتعالی 🔶
💠 از این موضوع که ما انسانیم و انسان تأمل می کند و با تفکر کار میکند، تعبیر به شروعِ «حرکت به جانب حق تعالی» شده است
↙️ برای اینکه بالاخره هر چقدر که انسان خودش را بتواند خارج کند از دست حیوانیت، رو به کمال رفته و کمال هم یا از خداست یا خداست.
✅ بنابراین حرکت به سوی انسانیت و نجات از حیوانیت همان «حرکت به جانب حق تعالی» است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
آیتالله خسروشاهی.mp3
1.05M
🔺برادر دینی کیمیای خداست و یکی از حاجات طلبه این است یکی از دوستان امیرالمومنین (علیهالسلام) را نصیب ما کن
🔹الْأَخِلَّاءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلَّا الْمُتَّقِينَ يَا عِبَادِ لَا خَوْفٌ عَلَيْكُمُ الْيَوْمَ وَلَا أَنْتُمْ تَحْزَنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِآيَاتِنَا وَكَانُوا مُسْلِمِينَ (الزخرف:۶۷-۶۹)
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
💢 تفکر ⬅️ قسمت سوم 💢 🔶 تفکر، خروج از حیوانیت و حرکت به جانب حقتعالی 🔶 💠 از این موضوع که ما انسانی
💢 تفکر ⬅️ قسمت چهارم 💢
🔶 ابتدا در چه مطلبی تفکر کنیم؟ 🔶
💠 مرحوم امام در شرح حدیث اول اربعین فرمودند قدم اول انسان در مجاهده با خودش تفکر است.
❓تفکر در چی؟! نفرمودند تفکر در اینکه انسان عبد است، دارای مولا است و این جهانِ پر از نعمت را برای او ساختهاند و وجودش از خودش نیست و خودش اینها را ندارد و مولا نیست. بلکه مولا دارد، صاحب خانه دارد، نعمت بخش دارد. اینها را نفرموده.
↙️ بلکه فرموده در این فکر کن که آیا این مولای من با این همه بسط بساط رحمت از من چه میخواهد؟ آیا این چهار روز دنیا مرا رها کرده که بچرم و بمیرم؟ برنامهاش برای من و کارش با من این است؟! در این فکر کن.
❓چرا نفرمودند در آن مسائل فکر کند؟ چون آنها را روشن و بدیهی دانسته است.
☀️ به کسی که در روز روشن میخواهد حرکت کند نمی گویند چشم داری، گوش داری، حواس داری، دست داری، پا داری، هوا هست، خورشید هست، راه میروی، مواظب باش.
اینها دیگر مفروغ است و گفتن ندارد و توجه هم نمیخواهد, ﺑﻠﻜﻪ ﺑﻪ اﻭ میگویند که مواظب باش در چاله و دستانداز و چاه که در بین راه است فرو نروی.
⚠️ پس آنچه که باید به آن توجه داد مطلب خطیری است که ممکن است از آن غافل شویم. و این مسئله از مسائل بسیار مهم جهان خلقت و دنیا و همهی اجتماعات و فرهنگهاست مخصوصاً برای ما طلاب و دانشجویان که در این بیندیشیم که مسئلهای به این روشنی که قابل صحبت دانسته نشده و بدیهی است، چرا باید برای ما مجمل باشد و قابل فکر کردن باشد؟!
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 حالات ملا فتحعلی سلطانآبادی
🔹 حاجی نوری شاگرد مرحوم آخوند ملافتحعلی سلطانآبادی، در شرح حال ایشان نوشته که ایشان نقل کرده که به خاطر اینکه زوّاری که میآیند از اراک میگذرند تا به کربلا بروند، آب داشته باشند؛ بنا گذاشتیم در سر راه مثلاً سر جاده یک آبانبار بسازیم. دست به کار که شدیم، مردم مثلاً مسجد و اینها گفتند که ما تصمیم داریم به مشهد مشرف بشویم، شما هم با ما بیا.
آن موقع مشهد رفتن با قافله و بابانسواری و اینها کار خیلی مهمی بود و شاید بیست روز تا یک ماه طول میکشید. در راه هم خطر بود، حملهی دشمنان و دزدها و مخصوصاً ترکمنها که دشمن بودند و زوار را میکشتند و گاهی مالشان را هم غارت میکردند.
خلاصه تا حالا یک چنین پیشامدی برایشان نکرده بود که عدهای بخواهند بروند، آنها هم بخواهند کسی را مهمان کنند، با وجود اینها به ما گفتند اگر شما بروید ساختن این آبانبار هم تعطیل میشود. من ترجیح دادم که بمانم. به آنها گفتم نه! شما بروید، من کار دارم. بعد شب در خواب دیدم که به مشهد مشرف شدهام، و آمدم به زیارت بروم، دیدم آنقدر جمعیت است که درها را بستند و کسی را راه نمیدهند. کسی بیرون آمد و گفت ملافتحعلی سلطان آبادی با یک نفر دیگر، این دو نفر بیایند داخل.
در را باز کردند و ما رفتیم حضرت رضا (علیهالسلام) را زیارت کردیم و کارهایمان را کردیم و بیرون آمدیم. مردم هم همینطور پشت در بودند. به قدری که آمدم دیدم قافله خودمان که از اراک میآیند تازه رسیدهاند و تا ما را دیدند گفتند، کِی آمدی؟ گفتم من امشب رسیدم و بیدار شدم.
پس بنابراین مرحوم ملافتحعلی چنین آدمی بود که قبل از اینکه آنها به زیارت بروند، ایشان زیارتشان را کرده.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
✅ معنای طلبگی
♦️ ما میخواهیم ده سال پانزده سال در حوزه باشیم به شرطی که این چیزها از اول در گوش ما خوانده شده باشد و برای آن هر کسی به مقتضای استطاعت و وضع خودش برنامهریزی کرده باشد:
من اول در ساعت فلان بیدار میشوم، بعد چه میکنم؟ معلوم باشد. یک: طهارت و فلان. دو: نافله شب. سه: چند آیه تلاوت قرآن. چهار: شرکت در یک مجلس ولو دو نفر سه نفره، تذکراتی که کمک میکند به اینکه این دانش به عمل برسد، نیرو میدهد قدرت میدهد تکان میدهد خواب غفلت را برطرف میکند.
🔹 دیگر من بیشتر از این قدرت ندارم که به شما برادران و عزیزان و فرزندان مطلب را حالی کنم که اگر تا حالا در فکر این برنامهریزی تربیتی نبودید، توبه کنید و بنشینید برای خودتان- یا با استاد یا بیاستاد یا با رفیق یا تنهایی- برنامهریزی کنید؛ اگر برنامهریزی شد ممکن است روز اول و دوم بر خلافش رفتار کنید، یادتان برود، اشکال ندارد دوباره سهباره که کم کم جا بیفتد در کار شما. شما طلبهی دینی بشوید و مشغول تربیت خودتان بشوید. ابتدایش آنقدر مشکل است... برای اینکه انسان عادت کرده که از حجره در بیاید و یکی به او برسد و با هم صحبت کنند. اصلاً فکر نمیکردند که همدیگر را میبینند که شرکت کنند در یک مطالعهای. فوری صحبت میکنند... او میگوید فلان روزنامه را دیدی؟ او میگوید آره، اینطور نوشته بود... بعد او هم دنبالش را میگیرد؛ همینطور نیم ساعت یک ساعت وقت میگذرد.
❗️ همهی اینها به حساب تربیت، گناه است. چون بنا بود ما خودمان را تربیت کنیم اما حال داریم از دست میدهیم رشته را...
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🔺 نصرت و پیروزیها اقسامی دارد، پیروزی انسان بر شیطان درون خودش که سرکشی میکند، و انسان را به کارهایی که خدا راضی نیست وادار میکند. وقتی انسان توانست جلوی آن را بگیرد این یک پیروزی است، فلذا فرمودهاند: هر روز صبح فرصتی بگذار که با خود شرط و شروط کنی که من امروز را به عنوان یک نعمت میخواهم از خدا بگیرم، نگذار که این نعمت به زحمت و نقمت من تبدیل شود. انسان با این تعهدی که کرده هرجا میرود ، اداره، تجارت و... در فکر این است که: من همراهم یک دشمنی هست که نمیگذارد به وظایفم در محضر خدای خودم عمل کنم، و هر نَفَسی که میکشد باید از خداوند کمک بگیرد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 معنای #مراقبه : «یا اخوانى! ما الحیاة الدنیا إلّا لعب و لهو، و إنّ الدار الآخرة لهى الحیوان و لا وظیفة للانسان فى ادون حیاتیه إن کان انساناً إلّا التجهّز للاخرى»؛ [ مقدمهی مرحوم علامه طباطبایی بر کتاب شریف #المراقبات ]
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 بیشتر اشتباهات از این است که در خانوادهها این حرفها نیست که روی فکر و تأمل و منطق کار بکنند. چون مردم عوام و سرگرم به کار و زندگی هستند. اینطور تربیت قسمتشان نشده است. اولادهایشان هم همینطور که بزرگ شدهاند و قدری نیرو پیدا کردند، آنها را به مدرسه فرستادند. حالا مدرسه، کدام مدرسه است؟ در مدرسه چه کسی هست؟ چه میخوانند؟ کلاس چیست؟ درس چیست؟ کتاب چیست؟ اینها همه اهمیت دارد، ولی به آنها اهمیت داده نمیشود.
🔹 در هر صورت انسان باید زیربناهایی که دارد را رو کند و در آنها تأمل کند و ببیند که این خواستههای ما که آنها را دنبال میکنیم و در زندگی مایه و سرمایه زندگی ماست و خواه ناخواه ما را به این سو و آن سو حرکت میدهند، اینها چیستند؟ آیا درستند یا درست نیستند؟
🔸 آدم که از مدرسه بیرون میرود به رفیق پارسالی خود برمیخورد، میپرسد کجا بودی؟ میگوید من یک سال آبادان بودم و جای خوبی است، حالا که تعطیلی هست بیا یکی دو روز آنجا برویم... میگوید باشد. پول یا قرض میکند یا از بابایش میگیرد و سوار میشوند میروند. خوب این نشانه این است که زیر بنا فکری او محکم نیست. به او گفته نشده که تو این عمری که داری، این جوانی که داری، این سوار شدن و پیاده شدنی که تو الآن میتوانی، اینها را که همیشه نداری! زمانی از تو گرفته میشود. اینها را قدر بدان همینطوری خرج نکن.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 استمداد غیبی از #زیارت_عاشورا به انضمام #دعای_علقمه در دفع شر اشرار و دشمن
🔹 نجات شیعیان در طول تاریخ توسط زیارت عاشورا و دعای علقمه
۹۳٫۵٫۳۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔘 روایتی از تحف العقول نقل شده:
"الْعِلْمُ خَلِيلُ الْمُؤْمِنِ (یعنی دانش همسر مؤمن است.) وَ الْحِلْمُ وَزِيرُهُ وَ الْعَقْلُ دَلِيلُهُ وَ الْعَمَلُ قَيِّمُهُ وَ الصَّبْرُ أَمِيرُ جُنُودِهِ وَ الرِّفْقُ وَالِدُهُ وَ الْبِرُّ أَخُوهُ وَ النَّسَبُ آدَمُ وَ الْحَسَبُ التَّقْوَى وَ الْمُرُوءَةُ إِصْلَاحُ الْمَالِ."
🔸 طبق عبارت "النسب آدم" برخی تصور میکنند: همه انسانها برابر تلقی شدهاند؛ چون همه فرزندان آدم هستیم. ملاک برتری افراد فقط فضیلت و تقواست. آیا همه انسانها باید برابر تلقی شوند؟ پس این همه آیاتی که درباره نفاق وارد شده، درباره کفر وارد شده، درباره اینکه پیامبر! "جاهِدِ الْكُفَّارَ وَ الْمُنافِقِينَ وَ اغْلُظْ عَلَيْهِم" (التوبة:123) و اینطور چیزها ودر آیاتی دارد که «أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلّ» (الاعراف:178) عدهای هستند که اینها شرافت انسانی را از خود دور کردهاند و در سطح انعام بلکه پایینتر از انعام و چهارپایان قرار دارند، این "همه انسانها برابر تلقی شدهاند" را به دست افرادی بدهیم که به آنها ایراد اخلاقی مذهبی داریم، میگویند خوب اینها را امامتان و قرآنتان گفته! در حالی که ما باید تمام عبارات و آیات را با هم جمع کنیم آن وقت ببینیم که آیا انسانها برابر تلقی شدهاند یا نه، میزان دیانت است؟
🔹 حالا این تقوا که ملاک برتری افراد است، این یک حرف است؛ اما اصلاً افرادی افراد انسان نیستند. اینها مار و کژدم اجتماعاند. آنها نباید از این عبارت نتیجهگیری بکنند.
بهترین بیانات را در این موضوع مرحوم شهید مطهری کرده است. در اول حکمتها و اندرزها در درس اول و دوم ایشان میگویند اصلاً معتقد شدن به خدای جهان، اول شرط انسانیت است. اگر کسی حتی این را هم قبول ندارد، این اصلاً انسان نیست. او فقط شبیه یک موجود دوپاست.
🔺 پس این باید طوری در کلاسها و گفتارها و نوشتارها طرح شود تا این که این بحث روز ما اصلاح بشود که در مطبوعات و این جاها این حرفها را منکر شدهاند و گفتهاند: این حرفها را ما قبول نداریم. همه انسانند، همه برابرند!
بهائیت در این مملکت که سرتاپایش جاسوسی است و از راه جاسوسی هم تأسیس شده، نه اعتقادی است که بشود رویش منطقی پیاده کرد و نه اخلاقهایی که موافق انسانیت باشد و نه ناموس پرستی در آن هست. اینها از هر کجا سر دربیاورند، در هر کلاسی باشند در هر حرفه و جایی باشند، اینها ننگ هستند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 بیاناتی پیرامون ضرورت اهتمام به تعلیم و تربیت اسلامی در تمام افراد اجتماع
🔹 ضرورت برنامهریزی طبق اقسام سهگانهی مردم در حدیث کمیل (حکمت ۱۳۹ نهج البلاغه فیض الاسلام)
🔹 فرمایش شهید ثانی در کتاب منیة المرید پیرامون واجب بودن آموزش دین با استفاده از آیهی: «يا أَيُّهَاالَّذين آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُم وَأَهْليكُم ْناراً»؛ (تحریم :۶)
۹۴٫۳٫۷
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
🌹مسألهی اعتقاد به امام زمان صلواتاللهعلیه
🔹باید مسألهی عقیده به حضرت مهدی علیهالسلام کاملاً برای خود انسان روشن باشد و بتواند برای دیگران هم روشنگری بکند.
خوشبختانه خود حضرت مأموریت دارد که اگر نقطهای تاریک باشد برطرف کند. این است که باید عرض کنیم از ناحیهی آن حضرت کمک میشود. خیلی کمکهایی که انسان احتمالش را نمیدهد یا کم احتمال میدهد، بالخصوص در مقابل کسانی که با این مذهب خیلی مخالفند و صدماتی هم تا توانستهاند به ما زدهاند، یعنی این گروه وهابیت که حدود دویست سال قبل به وسیلهی استعمار انگلیس تقویت شد و سر کار آمد. هدف انگلیسها از پدید آوردن این مذهب این بود که چون برخورد کرده بودند به یک شیخ از این عربها و دیده بودند خیلی داغ و تند است، فهمیدند که این مذهب را اگر سر کار بیاورند، دیگر در اسلام تا بشود اختلاف و زد و خورد و شکست خواهد بود.
اینها از آن افراد خیلی خیلی جاهل متعصبِ آدمکش بودند که پیششان کُشت و کشتار خیلی سهل و آسان است. اینها سر کار آمدند و بعد از مدتی قبور ائمه را به تحریکات همان دشمنان ویران کردند و به آن هم قناعت نکردند. برای ویران کردن قبور ائمهی عراق هم لشکر کشی کردند. در نجف موفق نشدند که وارد شهر شوند، ولی در کربلا وارد شدند و در صحن مقدس و در خود شهر، هر کسی را گیر آوردند کشتند. به طوریکه نوشتهاند حدود دوازده هزار نفر در خود صحن و اطراف حرم کشته شدند. و هرچه بود غارت کردند.
بعد از آن هم دشمنیشان بود، تا زمانی که زمان #مرحوم_امام بود و آن کارها را در #حج با حجاج ما کردند.
بعداً در مدینه و مکه تأسیساتی کردند از قبیل دانشگاه مدینه و انجمن رابطهی اسلامی در مکه و ... مؤسساتی فرهنگی درست کردند برای دفاع از مذهبشان.
آنوقت از برکات حضرت مهدی علیهالسلام یک نفر از عربهای #سنی کنیا، به مراکز اینها مراجعه کرده به خاطر مسألهی مهدی، که آیا این مسألهی مهدی چه مسألهای است؟ اسلامی است؟ بدعت است؟ از کجا درست شده؟ چون در همان تونس و مغرب و نقاطی از آفریقا هم بعضیها میآمدند و ادعای #مهدویت میکردند. میگفتند آن مهدی که در اسلام هست، ما هستیم و عدهای را دور خودشان جمع میکردند.
این شخص دانشجو از کنیا نامه مینویسد به جمعیت الرابطة الإسلامیة در مکه و از آنها درخواست میکند که شما روشن کنید این مسأله را ﻛﻪ آنها یک جوابی میدهند که این جواب را باید از برکات حضرت مهدی علیهالسلام و واقعاً یک پشتیبانی از مذهب #شیعه شمرد.
این نامهی جوابیه در #تفسیر_نمونه در ذیل بعضی آیاتی که مربوط به حضرت مهدی علیهالسلام هست، چاپ شد. مثل آیهی شریفهی «وَ لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُونَ»؛ (الانبیاء:۱۰۵).
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔹 خداوند راه مستقیم را مجانی نمیدهد. باید آدم درد داشته باشد و به درِ خانهی او برود. مخصوصاً در نمازهای مستحبی، در رکوع و سجده و در خلوت. باید همانند بچهای که شیر میخواهد تضرّع کند. تضرّع از ریشه ضرع، به معنای شیرخواهی است. انسان به هرجا که برسد شیرخوار درِ خانهی خداست. اگر این حالت شیرخوارگی را انسان حفظ کند همهی کارهایش درست میشود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama