🌺 در سالروز نزول سوره انسان در شأن امام علی و همسر و دو فرزندشان علیهمالسلام (۲۵ ذی الحجه)
🔺 تذکری پیرامون علت دلسوزیهای زهرای مرضیه سلام الله علیها برای امت اسلامی
❎ همه باید ملتفت شوند که ما نمیتوانیم مساجد خود را مانند مساجد اول اسلام داشته باشیم. در اول اسلام مساجد، یک مرکزی برای حکومت شد (یعنی مسجدی برای تجمع منافقین و مخالفین اهل بیت علیهمالسلام) ، برای جلوگیری از انوار حضرت زهرا علیهاالسلام و جلوگیری از نفوذ علم و عمل آن حضرت در اجتماعی که پدرش زحمت کشیده بود و تهیه کرده بود و این داغ، دل آن حضرت را خیلی میسوزاند و ناراحت میکرد و برای اینکه حضرت میدانست آتش فتنه به اینجا ختم نمیشود بلکه در اسلام فتنهای پیش آمد کرده که این همه بلا از صدر اسلام تا حالا از آشوبها، جنگها در شرق و غرب، جنگهای صلیبی تا زمان ما که جنگ آفرینان در صدد ایجاد جنگ و خونریزی و فروش اسلحه و آتش و بمب هستهای و غیره هستند، به خاطر این انحراف است.
💔 همه اینها را حضرت زهرا میدید و میسوخت و ناراحت بود؛ چون در واقع ام ابیها بود و مادر امت پدرش بود. مادر بود برای ما و همه مسلمانها. همهی مسلمانها مورد عنایتش بودند. دلش میسوخت که این زحماتی که پدرش کشید و این جراحاتی که شوهرش و پسرعمویش به خود تحمل کرده و این گرسنگیها و ریاضتها که کشیدند و «یطعمون الطعام علی حبه مسکینا و یتیما و اسیرا»؛ ( انسان: ۸) و آنچه روزها که روزه گرفتند و افطار که شد افطار نصیب خودشان نشد، نصیب مساکین، یتیمها شد. بچههایشان را گرسنگی دادند، روزه گرفتند و جهاد کردند، آخرش چه شد؟!
✅ این مکتب باید احیا شود. این مکتب چه مکتبی است؟ مکتب دلسوزی به حال امت و به حال خانواده. الآن ما نمیدانیم فرزندان ما و خانوادهی ما وارد چه کلاسهایی میشوند و با چه معلمینی رو به رو میشوند! درسهای آنها بیشتر درسهای مادیت است!. یعنی علم را تنها برای اصلاح دنیا فکر کردهاند نه برای رشد و انسانیت و فاطمی و علوی شدن.
☄ چند نفری که ما خدمتشان رسیدیم مانند مرحوم علامه و مرحوم آیت الله بهجت، اینها واقعاً شاگرد مکتب زهرای مرضیه علیهاالسلام بودند و از دست ما گرفته شدند. حالا باید حوزهها، معمَّمین، دانشجویان، طلاب محترم تصمیم بگیرند که مکتب، مکتب تعلیمی و تربیتی باشد. مسجد جای تربیت باشد و این کار ممکن نیست مگر اینکه از خانوادهها شروع بشود.
❌ مسئولین دولتی، مجلس شورای اسلامی، مدیران و فرهنگیان و حوزهها از منازل خود شروع کنند و هدف را استفاده از علوم و تربیتهای حضرت زهرا علیهاالسلام قرار بدهند که در نتیجه مطابق با سیره پیشوای بانوان و خانمها؛ حضرت زهرا علیهاالسلام باشد.
۹۳.۱.۲۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
4_289901509271880254.mp3
872.8K
🔺 تمثیل بسیار زیبای مولوی در مورد غفلت از خدای متعال!
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دو عمل بسیار لازم برای همه در جهت احیای شعائر اسلامی در بیان مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedoloiama
🔺 داستانی عجیب از مبارزه با نفسِ حکیم الهی و عالم ربانی مرحوم "ملا هادی سبزواری" در سالروز درگذشت ایشان؛ (۲۸ ذی الحجه ۱۲۸۹ق)👇
💠 بنده به خاطر دارم كه در مدرسه فيضيه مَدرسی بود كه زيلو و حصير داشت و ايشان(مرحوم امام ) عصرهای جمعه جلسهای داشتند كه ده بيست نفر بازاری و چند طلبه، مِن جمله شهيد مطهری و افرادی از اين قبيل میآمدند و ايشان مواعظ بسيار مؤثری میفرمودند؛ مواعظشان خيلی مؤثر بود، به طوریکه در ما كه آن موقع جوان بوديم خیلی اثر میگذاشت. مرحوم شهيد مطهری هم در آن هنگام يك جوانی با سن و سال ما بود که ايشان هم میآمدند و مجموعاً شايد سی نفر هم نمیشدند، ولی ايشان مطالب بسيار خوبی ذكر میفرمودند.
↙️ مثلاً يكی از مسائلی كه میفرمودند اين بود: وقتی انسان وارد در علوم دينی میشود از خواستهای نفسانی او اين است كه خوب حالا ديگر ما يك كتاب يا يك مقاله بنويسيم يا يك مجله پخش كنيم يا از اين قبيل، در صورتی كه اگرخوب دقت كند خواهد ديد كه اين خواست، خواستی نفسانی است، و میخواهد به اين وسيله خودش را مطرح کند!.
اين حرفها برای ما خيلی عميق بود و آن زمان عقلمان خوب نمیرسید كه چگونه میشود انسان وارد حوزه يا طلبگی بشود يا مثل شما وارد فرهنگ و دانشکدهها و از اين قبيل مراکز بشود و وقتی هوسش گرفت که چيزی بنويسيم و پخش کنيم؛ خواست نفسانی باشد!، دقت زيادی لازم دارد تا متوجه شويم که آيا اين خواست و موقعيت واقعاً به جا و به صلاح است يا اینکه هنوز زود است؟
✖️ آدمی كه ده پانزده سال در مدرسه يا در فرهنگ بوده و تحصيل کرده، نفسش همان نفسِ كودكی و بچگی اوست، خواستهایش هم همان خواستهای کودکی است که به رنگ جديد در میآید؛ به رنگ طلبگی و دانشجويی و استاد شدن و سخنرانی كردن و از اين قبيل چيزها در میآید، اگر كسی خوب در اين مسائل دقت كند، میبیند كه نه؛ هنوز برای اين شخص وقت اين حرفها نشده چون او اين ورزش را نكرده است.
✅ مرحوم علامه طباطبایی معنی اين ورزش را برای ما اینگونه نقل میفرمودند: مرحوم ملا هادی سبزواری اعلی الله مقامه در سبزوار حوزه علميه داشت و روزها در مسجد يا در يک جايی درس میگفتند. يك روز چند طلبه كرمانی که میخواستند به مشهد مقدس مشرَّف شوند، میگویند برويم به سبزوار و با ملا هادی سبزواری ديداری داشته باشيم، وقتی آمدند و نشستند دائم به هم نگاه میکردند و با تعجب اشاره میکردند و مثل اینکه يک چيز عجيبی دیدهاند، برای سايرين سؤال پيش آمد که چرا اینها اینگونه حرکات را انجام میدهند؟! بعد از درس که همه متفرق شدند از آن جوانها پرسيدند: چه مسئلهای بود كه شما در بين درس دائم با هم صحبت میکردید؟ گفتند: ما يك مطلب عجيب ديديم. پرسيدند آن مطلب عجيب چه بود؟ گفتند: ما طلاب يك مدرسهای در كرمان هستيم، يك روز جوانی به مدرسه ما آمد و چون جايی نداشت میخواست که در مدرسه بماند ولی اجازه شرعی نبود كه او برود در حجره و مهمان طلاب شود، فلذا رفت داخل اتاق خادم و خادم هم که ديد او تازه وارد و غريبه است از او پذيرائی كرد، او هم فرصت نداد كه كسی به او حرفی بزند، خودش دستها را بالا زد و به خادم گفت که اگر کاری داری به من بگو و خودش شروع به کار کرد و مثلاً جاروب را برداشت و حياط را جاروب کرد و رفت برای طلاب ماست و نان خريد و خلاصه از اين کارها انجام داد.
اين خادم هم که ديد جوانی آمده و کمک میکند خيلی خوشش آمد و او را نگه داشت، او چند شب همانجا بود و واقعاً مثل بازويی برای آن خادم شد و او را خيلی کمک میکرد. بعد هم که خادم ديد او واقعاً جوان بسيار خوبی است، دختر خود را برای ازدواج به او پيشنهاد کرد و او را داماد خود نمود.
❕ حالا ما آمديم که حاجی سبزواری را ببينيم و به مشهد برويم؛ میبینیم که حاجی سبزواری همان جوان است که حدود يک سال به ما خدمت کرد و برای ما ماست و نان خريد و حياط را جاروب كرد ولی ما نفهميديم كه او طلبه است و درس خوانده! اما حالا كه نگاه كرديم شناختيم که ايشان همان شخص هستند. اين جريان را مرحوم علامه نقل میکردند و میفرمودند: بعضی از دوستان ما گفتند که ما فرزندان آن دوشيزه كرمانی را كه دختر خادم و همسر ملا هادی سبزواری بود را هم ديديم.
منظور اين است که اين جور ورزشها و اینگونه خودسازیها برای مطلق مردمان مخصوصاً در اين دوره لازم است.
۸۵.۱۱.۳۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🏴 صلی الله علیک یا اباعبدالله
🔺 کسی که تا آخرین نفس آنچه را که خدا به او داده همه را تقدیم خدا میکند و مقام رضای خدا را برای خود و پیروان خودش تحصیل میکند، دیگر از این بالاتر چیزی فرض ندارد که بگوییم بعداً دستگاهی نبوتی ولایتی تربیتی فرهنگی بیاید، و افرادی بیایند که مافوق او باشند. این دیگر آخرین کلاسی است که بشر بتواند طی بکند و راضی به آن باشد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🏴 حلول ماه محرم الحرام را به پیشگاه همه عاشقان و محبان سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام تسلیت و تعزیت عرض مینمائیم.
@seyedololama
🔺 همزمان با حلول ماه محرم الحرام
📖 #مفاتیح_الجنان : ... اما اعمال هر ماه نو: چند عمل است: ... پنجم: در روز اوّل دو ركعت نماز بهجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتىاش را در آن ماه از خدا خريده است.
و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ؛ ( #هود علیهالسلام:۶)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛ ( #یونس علیهالسلام:۱۰۷)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا؛ ( #طلاق :۷)
🌹 ما شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ؛ ( #کهف :۳۹)
🌹حسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ؛ ( #آل_عمران :۱۷۳)
🌹 و أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ؛ ( #غافر :۴۴)
🌹 لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۷)
🌹 ربِّ إِنِّی لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ؛ ( #قصص :۲۴)
🌹 ربِّ لا تَذَرْنِی فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۹)
التماس دعا
@seyedololama
#محرم 🏴
📖 #مفاتیح_الجنان:
«اعمال شب و روز اول ماه محرم ...
روز اول: بدانکه روز اوّل محرم، اول سال قمرى است، و در آن دو عمل وارد شده: اول: روزه گرفتن، در روایت ریّان بن شبیب از حضرت رضا علیهالسّلام روایت شده: هرکه در این روز روزه بدارد، و خدا را بخواند خدا دعاى او را مستجاب کند، چنانکه دعاى زکرّیا را اجابت فرمود.
دوم: از حضرت رضا علیهالسّلام روایت شده: رسول خدا صلىاللّهعلیهوآله روز اول محرّم دو رکعت نماز بهجا آورد، و چون فارغ میشد، دستها را به آسمان بر میداشت و این دعا را سه مرتبه میخواند: اللَّهُمَّ أَنْتَ الْإِلَهُ الْقَدِيمُ وَ هَذِهِ سَنَةٌ جَدِيدَةٌ فَأَسْأَلُكَ فِيهَا الْعِصْمَةَ مِنَ الشَّيْطَانِ وَ الْقُوَّةَ عَلَى هَذِهِ النَّفْسِ الْأَمَّارَةِ بِالسُّوءِ وَ الاشْتِغَالَ بِمَا يُقَرِّبُنِي إِلَيْكَ يَا كَرِيمُ يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ يَا عِمَادَ مَنْ لا عِمَادَ لَهُ يَا ذَخِيرَةَ مَنْ لا ذَخِيرَةَ لَهُ يَا حِرْزَ مَنْ لا حِرْزَ لَهُ يَا غِيَاثَ مَنْ لا غِيَاثَ لَهُ يَا سَنَدَ مَنْ لا سَنَدَ لَهُ يَا كَنْزَ مَنْ لا كَنْزَ لَهُ يَا حَسَنَ الْبَلاءِ يَا عَظِيمَ الرَّجَاءِ يَا عِزَّ الضُّعَفَاءِ يَا مُنْقِذَ الْغَرْقَى يَا مُنْجِيَ الْهَلْكَى يَا مُنْعِمُ يَا مُجْمِلُ يَا مُفْضِلُ يَا مُحْسِنُ،
[خدایا تویى معبود ازلى، و این است سال نو، در این سال از تو درخواست میکنم حفظ شدنم را از شیطان، و قدرت و غلبه و بر نفس فرمانده به گناه، و مشغول بودن به آنچه که مرا به تو نزدیک میکند، ای صاحب بزرگى و بزرگوارى، اى تکیهگاه کسیکه تکیهگاهى ندارد، اى اندوختهی کسىکه اندوختهاى ندارد، اى پناهگاه کسیکه پناهگاهی ندارد، اى فریادرس کسىکه فریادرسى ندارد، اى پشتوانهی کسى که پشتوانهاى ندارد، اى گنجینهی کسىکه گنجى ندارد، اى نیکو آزمایش، اى بزرگ امید، اى عزّت ناتوان، اى نجات بخش غرق شدگان، اى رهاننده هلاک شدگان، اى نعمت دهنده، ای زیباکار، اى فزون بخش، اى نیکوکار]
أَنْتَ الَّذِي سَجَدَ لَكَ سَوَادُ اللَّيْلِ وَ نُورُ النَّهَارِ وَ ضَوْءُ الْقَمَرِ وَ شُعَاعُ الشَّمْسِ وَ دَوِيُّ الْمَاءِ وَ حَفِيفُ الشَّجَرِ يَا اللَّهُ لا شَرِيكَ لَكَ اللَّهُمَّ اجْعَلْنَا خَيْرا مِمَّا يَظُنُّونَ وَ اغْفِرْ لَنَا مَا لا يَعْلَمُونَ وَ لا تُؤَاخِذْنَا بِمَا يَقُولُونَ حَسْبِيَ اللَّهُ لا إِلَهَ إِلا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنَا وَ مَا يَذَّكَّرُ إِلا أُولُوا الْأَلْبَابِ رَبَّنَا لا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَ هَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ
[تویى که برایت سجده کرد، سیاهى شب، و روشنى روز، و تابش ماه، و شعاع خورشید، و خروش آب و صداى برگ درختان، اى خدا شرکى براى تو نیست.
خدایا ما را بهتر از آنچه گمان میکنند قرار ده، و از ما آنچه را نمیدانند بیامرز، و به آنچه از ما میگویند سرزنشمان مکن، خدا مرا بس است، معبودى جز او نیست، بر او تکیه کردم، و او پروردگار عرش بزرگ است، به او ایمان آوردیم.
همهی چیزها از جانب پروردگار ماست، و یادآور نشوند مگر صاحبان خرد، پروردگارا دلهاى ما را بعد از آنکه هدایتمان فرمودى منحرف مکن، و از نزد خود رحمتی به ما ببخش، همانا تو بخشندهاى.]
@seyedololama
4_289901509271880223.mp3
833.4K
🔘 حال در دعا کردن
⚫️ روضه جناب مسلم بن عقیل علیهالسلام
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
4_289901509271880183.mp3
532.4K
🏴 عرض توسل به ساحت سیدالشهدا علیهالسلام
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 ارتباط تکوینی شیعیان با ائمه اطهار علیهمالسلام و ظهور محبت به حضرات معصومین علیهمالسلام در ایام حزن و شادی آن بزرگواران
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🏴 اهمیت اخلاص در دستگاه اباعبدالله الحسین علیهالسلام 1⃣
🔺 انسان تا وقتی که خود را خالص نکند نمیتواند عمل صحیح انجام دهد و این مجاهده با نفس میخواهد. چرا؟ برای اینکه میخواهد یک افطاری بدهد، مخصوصاً شب قدر هم هست، شب جمعه هم هست. این افطاری فرض کنید ۲ میلیون هم خرجش است و توی محله همه سر و صدا میکنند که فلان حاج آقا یک افطاری دادند و از همه دعوت کردند. زن و مرد بیایند. عدهای که جا میشوند توی محل تشریف بیاورند داخل و آنهایی هم که جا نمیشنود، غذاها را به آنها بدهند تا ببرند و بر در خانهها هم غذا بدهند. خب این سر و صدا و آبرو و اهمیت دارد و خیلی کار خوبی است اما به یک شرط!؛ آن این است که وقتی شنید که مردم قدردانی نکردند، برایش فرقی نکند و بگوید من این کار را برای مردم نکردم. وقتی که همان موقع که دعوت کرد، دید یک بیچارهای هست که باید اینها را به آنها برساند، از اینها عذر میخواهد و به آنها میدهد. اینها شرایط یک کار خالص است.
💠 آدم هست که در محرم میخواهد خرج بدهد، میخواهد در مدارس دینی فلان کار خداپسندانه را انجام بدهد اما میفهمد که در یزد یک جمعیت گرفتاری هستند و کسی هم به آنها نمیرسد. همان وقت که میخواهد همهی این کارها را بکند و همه این دعوتها را کرده، جلویش را میگیرد و همین را برای آنها میفرستد؛ ای آقا! حاج آقا چرا دروغ گفت و چرا منافقی کرد؟!، چرا نداد؟ چرا مهمانیها را به هم زد؟ همهی اینها را به خودش میخرد. چرا؟ برای اینکه او برای خاطر خودش این کارها را نکرده بوده که مردم او را بشناسند؛. حاج آقا و آقا و اینها برایش پیغام بیاید!. عکسش را بیندازند و رادیو اسمش را ببرد. هیچ چیز این حرفها برای او یک کاه هم فرقی نمیکند.
✅ خب این جهاد با نفس است. جهاد از شهادت بالاتر است. از جبهه رفتن و تیر خوردن اهمیتش بیشتر است. چون آن تیر خوردن هم به شرط جهاد قبول است و الّا بعضیها که به فشار یا رو در بایستی میروند تیر هم میخورند، ظاهرش هم مردم خیال میکنند که اینها شهیدند، ولی واقعاً شهید نیستند؛ چون شهادت در درون است نه در برون.
🔮 اگر انسانی به خود چنان پیروز شد که هیچ مسئلهای او را به خود مشغول نکرد، غیر از خواست پروردگار، این ارزش دارد و این به آسانی گیر کسی نمیآید. در هر دورهای گاهی ۵ نفر ، ۱۰ نفر پیدا میشوند که چنین سعادتی را میبرند. آنوقت به خاطر آنهاست که اجتماع محفوظ میماند و مساجد برپاست و سینهزنیها برپاست، اینها خیال میکنند برای خاطر خودشان است. نه! اگر یک بندهی صالح خالص در یک جا زندگی کرد، آثار برکات او آنجا را خیلی وقتها تأمین میکند و خیلی وقتها زلزله عقب میرود. خیلی وقتها طوفان جلو نمیآید، بیماریها جلو نمیآید. اینها همه آثار خلوص است.
📝 پس بنابراین انسان باید رسالهی خلوص داشته باشد، غیر از رسالهی عملیات و عبادات. رسالهی اینکه روزهی خالص چگونه است؟ إطعام خالص چگونه است؟ زیارت کربلای خالص چگونه است؟ مرحوم شیخ زاهد، شیخ مرتضی (رحمة الله علیه) جدّ این آقای جاودان، ایشان تا پیر شده بود و از حرکت هم افتاده بود، جلسات شبانه را وِل نمیکرد!. مقداری از بازاریهای تهران، وجوهات بدهها، خیرخواهان، اینها تحت تربیت او بودند. شنیدم که به او گفته بودند که آقا شما چرا کربلا نمیروی؟ فرموده بود: هر شب که من جلسه میروم، یک کربلا حساب میکنم.
💎 پس او میفهمد که کربلای امام حسین یعنی چه. میفهمد که اصلاً خود زیارت کربلا برای چه بنا شده؛ برای این بنا شده که افراد طبق خواستهای امام حسین علیهالسلام که در راه رضای خدا از همه چیز گذشت؛ همانگونه هم ما هم توی این راه بیفتیم، ما هم پیرو او بشویم، ما هم شیعهی او بشویم، یاد بگیریم این صفات و این کمالات را. این اسلامیت و این تشیع را.
۸۵.۷.۱۶
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴 اهمیت اخلاص در دستگاه اباعبدالله الحسین علیهالسلام 1⃣ 🔺 انسان تا وقتی که خود را خالص نکند نمیتو
🏴 اهمیت اخلاص در دستگاه اباعبدالله الحسین علیهالسلام 2⃣
📜 و لذا از عبارت خود آن حضرت که در خطبه خروج از مکه نقل شده، آن موقعی که مردم دنیا از هر جا میآمدند رو به حرم خدا، هر کس میخواست خودش را میرساند به آنجا که شب عرفه و فردای عرفه و اینها، آنجا باشد؛ آن حضرت روی خلوص از آنجا خارج شد! دست خانوادهاش را گرفت و فرمود: "مَن کانَ فینا باذِلاً مُهجَتَه" هر کس در فکر خود، در درون خود، خود را آماده اینکه خون جگرش را در راه ما بدهد، کرده و این فکر و این خودسازی را دارد، بیاید و ما هم داریم از مکه خارج میشویم. هنوز هیچ کس همچنین کاری نکرده که در موقعی که همه مخارج میکنند، زحمات متحمل میشوند برای عرفه و عید و اعمال حج وارد بشوند، یک خانوادهای که از خانوادهی پیامبر اسلام هستند از مکه خارج بشوند!.
این معنی خلوص است. یعنی در قید هیچ چیز نیست، جز رضای خدا. هر چه فهمید که خدا میخواهد، پای آن میایستد. مردم هر چه میگویند، بگویند. کسی میپسندد، کسی نمیپسندد، برای او فرقی نمیکند. زحمات در راه دین ارزشش به خلوص است.
لذا باید طلبگی از همه چیز دربارهی خلوصش کار کرد که من که میخواهم طلبه بشوم، دانشجوی امور دینی بشوم، مبلّغ بشوم، آخوند بشوم، سخنران دینی بشوم، مقالهنویس دینی بشوم، کتاب پخش کنم و هیئت درست کنم، سینهزنی راه بیندازم و ... این کارهایی که برای دین میشود؛ آیا همان وقت اگر به من بگویند که یک کسی از تو بلد است بهتر این کار را انجام دهد، میگویم قربانش بروم او را بیاورید؟!. این درست است همینجور میشود یا نه؟!.
❌ یا آدم می گوید: نه بی خود میگوید!. من چند سال این کارم هست، ولی او تازه جوان است. او چه میداند که مثلاً مسجدداری یعنی چه؟ آخوندی یعنی چه؟ هیئت داری یعنی چه؟ سینهزنی یعنی چه؟ اینها را ما جدّ اندر جدّ انجام دادهایم! ما پدرانمان این کاره بودند و از این جور حرفها میزنیم!.
✖️ این معلوم میشود که ندانسته غیرخالص است تا روی خودش کار بکند. تا زود است باید آدم فرصت را از دست ندهد و این چهار تا کار خوبی که میکند، اینها خالص بشود که به دردش بخورد. و الّا خرج بکند، وقت بگذارد، همه کاری بکند و آخرش هم میبیند که هیچ کاری نکرده و همهاش باد و طوفان و از بین رفت!. نیّت باید درست بشود.
۸۵.۷.۱۶
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🏴 خدایا دم مرگ سلام ما را به محضر سیدالشهداء علیهالسلام برسان.
خدایا ما را دست خالی از محبت حسینی از دنیا مبر.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 جریانی از ذکر مصیبت حضرت قاسم علیهالسلام در محضر مرجع شیعه
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
4_289901509271879981.mp3
1.69M
💠 به مناسبت سالروز وفات جناب سید رضی (رضوان الله تعالی علیه) گردآورنده نهج البلاغه؛ (۶ محرم الحرام ۴۰۶ قمری)
🔊 خواب عجیب جناب شیخ مفید درباره سید مرتضی و سید رضی رحمهم الله تعالی
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
4_289901509271880269.mp3
1.31M
🏴 مصیبت جانسوز حضرت علی اصغر صلوات الله علیه
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🏴 بیاناتی بسیار ارزشمند از علما پیرامون ضرورت اتصال روحی با ائمه علیهمالسلام از راه توسل
☄ علما فرمودهاند: علامت توجه و بیداری این است که حال انسان مثل حال کسی باید باشد که گمشدهای دارد. چطور وقتی کسی در سفر مثلاً کیف پولش را گم میکند در همه احوال به فکر گمشدهاش است، حتی در حال غذا خوردن، خوابیدن و از خواب برخواستن. طلبه و انسان بیدار نیز باید یک چنین حالی داشته باشد.
🔹 برای این مطلب بزرگان اهل معرفت در بیان روحانیتِ قرآن اشعاری آوردهاند:
هست قرآن حالهای انبیاء
ماهیانٍ بحر پاک کبریا
ور بخوانی ور نه این قرآن پذیر
انبیاء و اولیاء را دیده گیر
انبیاء (علیهمالسلام) کسانی هستند که از طرف خدا مأموریت دارند تا جسم و روح و تمدنهای بشری را اصلاح کنند. اینها کسانی هستند که با دریای لطف و کرم و عظمت خدا آشنا و در آن شناور هستند. با خدا همنفساند و با او همسخن و هممجلساند که شرح حال آنها در سورههای قرآن مثل نوح، انبیاء، لقمان و… آمده است و راه آشنائی با روحیات انبیاء(علیهمالسلام) خواندن و شنیدن قرآن مثل قاریان قرآن نیست بلکه راه آن:
چون تو در قرآنِ حق بگریختی
با روان انبیاء آمیختی
✅ این است که انسان از زندگی خود فرار کند و به حالات انبیاء(علیهمالسلام) متوجه بشود و بین خود و آنها تناسب و آمادگی ایجاد کند.
زیارت عاشورا برای همین است که انسان به وسیله لعن و سلام آن، از اجتماعِ یزیدی و ابن زیادی و عمرسعدی و شمری (لعنهمالله) فرار کند و به روح ابوالفضلی (علیهالسلام) پناه ببرد و این ممکن نیست مگر اینکه انسان طعم دوری از روحانیت را درک کرده باشد.
در احوال شیخ مرتضی زاهد (علیهالرحمة) آمده است که در شبانهروز دو مرتبه زیارت عاشورا میخوانده است. ممکن است این سؤال پیش بیاید که طلبگی با اینگونه عباداتِ وقتگیر خیلی سازش ندارد. در جواب باید گفت که طلبگی مانند غذائی است که نمک ندارد و این زیارات نمک آن محسوب میشوند.
مرحوم حاج میرزا جواد آقا (علیهالرحمة) از شیخ انصاری(رحمهالله) نقل میکند که طلبهای به ایشان عرض کرد که من به خاطر درس و مطالعهام نمیتوانم نماز شب بخوانم. ایشان فرمودند: تو قلیان میکشی؟ گفت: بله. ایشان فرمودند: نماز شبت را جایگزینِ وقت قلیان کشیدنت کن. ایشان به این مطلب اشاره دارد که انسانی که مراقبه دارد، مطالعه را با نماز شب معاوضه نمیکند بلکه با کارهائی که برای انسان ضرر دارد جایگزین میکند نه با کارهائی که نباید آنها را حذف کرد.
مرحوم آمیرزا عبد العلی آقا طهرانی (رحمهالله) پدر بزرگوار حاج آقا مجتبی طهرانی(رحمهالله) به من سفارش میکردند که در روز یک زیارت سیدالشهداء (علیهالسلام) بخوان ولو نیم صفحهای، یا یک صفحهای؛ اما همان آمیخته با روح انبیاء و اولیاء(علیهمالسلام) باشد. اصل این است، کمیت مهم نیست.
💔 باید این زیارت برای انسان دلسوختگی بیاورد و خود را با اولیاء همدرد ببیند. طلبهای که همدرد حضرت علی اکبر (علیهالسلام) شد خوشا به حالش، هر مسجد و مدرسهای برود، در هر گوشه کشور مردم را بیدار و هوشیار میکند.
ای خنک، آن مُرده کز خود رسته شد
در وجود زندهای پیوسته شد
یعنی تا یک موجود زندهای پیدا نشود و انسان با وجود او رابطه پیدا نکند، حیات او در وجود انسان دمیده نمیشود. و حالا که ما دسترسی به این علمای ربانی نداریم راهش همین توسلات به معصومین (علیهمالسلام) میباشد ولو نیم ساعت در شب یا بینالطلوعین. حتی در قدم زدن بعد از نماز صبح میشود انسان در تماس با ارواح انبیاء(علیهمالسلام) قدم بزند.
۸۸.۷.۱۹
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🏴توسل به اباالفضل العباس سلام الله علیه برای دستیابی به همتی عالی در راه خدای متعال
💠 از مرحوم صاحب جواهر- زمانی که در نجف به اشتغالات علمی مشغول بود- منقول است که: مدتی در فکر بودم که کتابی فقهی در شرح "شرایع" بنویسم و مطالب لازم را دربارهاش بیان کنم ولی گرفتاریهایی پیش میآمد و مانع میشد، اما من در خودم همتی ایجاد کردم که با آن همت اگر میخواستم میتوانستم از آسمان ستارهای را به زمین وارد کنم!، و علما اثر او را (جواهرالکلام) معجزه قرن نامیدند. با این همه تفصیل وقتی ایشان با قصیده ازری که در مورد اهلبیت (علیهمالسلام) سروده بود برخورد کرد، آرزو نمود این قصیده در نامه عملش به جای کتاب جواهرش نوشته شود!.
✅ بنابراین از این مطلب مشخص میشود که ارادت به اهلبیت (علیهمالسلام) میتواند عصای کار ما باشد و به وسیلهی توسل به خاندان رسالت میتوانیم همتی به کار گیریم و إنشاءالله در روحانیت به جایی برسیم.
توسل به چه کسی؟ به صاحبان همت اعلی، مثل حضرت ابا الفضل العباس (علیهالسلام) که میفرماید: "و الله أن قطعتمو یمینی" قسم به خدا دست مرا زدید، دستم را از من گرفتید؛
"والله إن قطعتمو یمینی *** إنی احامی ابداً عن دینی"؛
من هیچگاه دست از حسینم نمی کشم و از یاری حسین علیهالسلام دست بر نمیدارم.
خدایا به آبروی همت اباالفضلی به همهی مسلمین، شیعیان توفیق فهم وظیفه و عمل به آن مرحمت بفرما. سایه مبارک ولی عصر عجل الله فرجه را بر سر رهبر معظم، مجتهدین، علما، حوزه ها، مؤمنین و مؤمنات، ممالک اسلامی مستدام بدار.
وصلی الله علی محمد و آله الطاهرین
۸۹.۱.۲۲
☑️مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
🏴 اَلسّلامُ عَلیک أیهَا الْعَبْدُ الصّالِحُ الْمُطِیعُ للّه وَلِرَسُولِهِ وَلاِمِیرِالْمُؤمِنِینَ وَالْحَسَنِ وَالْحُسَین
▪️فرارسیدن تاسوعای حسینی تسلیت باد
@seyedololama
4_289901509271880277.mp3
1.03M
🏴 در شب عاشورا اباالفضل عباس و اصحاب علیهمالسلام به سیدالشهداء صلواتاللهعلیه چه گفتند؟!
⚠️ خطر غفلت از امتحانات الهی
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🏴 محبت، عزاداری و سينه زنی میخواهد.
اگر ما الآن شيعه هستيم به خاطر اینگونه افراد است که تشيع را به ما رساندهاند.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🏴 اَعْظَمَ اللهُ اُجُورَنا وَاُجورَکُمْ بِمُصابِنا بالحسین علیهالسلام وَجَعَلَنا وَاِیّاکُمْ مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَعَ وَلِیِّهِ الاِْمامِ الْمَهْدِىِّ من آل محمد علیهمالسلام
@seyedololama