کم حجم و نامگذاری :
روضه حضرت زهرا (س)
حجت الاسلام میرزا محمدی.mp3
1.66M
⚫️ روضه حضرتزهرا سلام الله علیها
🎙 #استاد_میرزامحمدی
◾️ آجَرک الله یامُولای یاصاحِبَ العصر و الزمان فی مُصیبت اُمِکَ فاطمه الزهرا سلام الله علیها و ساعدالله قَلبِکَ الشَریف فی مُصیبت جَدتک المَظلومة الشَهیدة المَضروبه و لعن الله اعدائکم و مُحبیهم و محبی محبیهم و تابعیهم و شیعتهم و جَعلنا الله مِن موالیکم و مَعکم فی الدنیا و الآخره و عَجَّلَ الله تعالی فی فرجکم الشریف
▪️ عظم الله اجورنا و اجورکم
چه چیزهایی بر جنب یا حائض حرام انجامش بده؟
داخلشدن در مسجد
دست زدن به ایات قران و اسامی خدا و اهل بیت احتیاطا
خواندن ایه های سجده واجب قران
داخل حرم اهل بیت
مشکلی نیست امامزاده ها
تلاوت قرآن میشه؟بله
غیر از ایات سجده واجب
8.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◾️ تو آخرین ذخیره خدایی...
🎙#حاج_مهدی_رسولی
#کلیپ_مداحی
🌺برای سلامتی و تعجیل در امر فرج مولامون صاحب الزمان( عجل الله تعالی فرجه الشریف)صلواتی مرحمت بفرمایید،
🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹
11.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انا لله و انا الیه راجعون
😭😭😭😭😭
https://eitaa.com/seyedzaman
در قرآن و روایات چه فضائلی برای حضرت زهرا بیان شده است؟ لطفا منابعی را برای مطالعه معرفی نمایید.
آیات متعددی در روایات به فاطمه(س) تفسیر یا تأویل شده است. در روایات نیز فضایل بیشماری برای آن حضرت از رسول خدا(ص) و ائمه اطهار(ع) نقل شده است که در این نوشتار تنها به برخی از آنها اشاره میشود.
این نکته شایان ذکر است که برخی از فضایل، اختصاصی و مخصوص آن حضرت است و برخی از آنها میان اصحاب کساء یا اهل بیت(ع) مشترک است. با توجه به اینکه حضرت زهرا(س) یکی از اصحاب کساء و اهل بیت(ع) بود، همه فضایلی که برای ایشان بیان شده، شامل حضرت فاطمه(س) نیز میشود.
گفته شده فضایل فاطمه زهرا قابل شمارش نیست و کسی آنها را انکار نکرده مگر آنکه خداوند او را رسوا کرده است.(۱) به گفته ابن حَجَر عَسقَلانی از علمای برجسته اهل سنت، فضایل حضرت فاطمه(س) جداً فراوان است.(۲)
اسامی و القاب متعددی که برای حضرت زهرا(س) بیان شده نیز هر یک دلالت بر فضیلتی از فضائل ایشان دارد؛ مانند فاطمه که بر اساس روایات به جهت بریده شدن آن حضرت و شیعیانش از آتش جهنم یا بازداشته شدن از بدیها و زشتیها به این اسم نامگذاری شده است.(۳) درباره نامگذاری آن حضرت به زهراء نیز در روایات آمده است که به این جهت بود که خداوند او را از نور عظمت خود خلق کرد یا به این جهت بود که هنگامی که در محراب عبادت میایستاد نورش برای اهل آسمان میدرخشید.(۴)
در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است «لِفَاطِمَةَ(ع) تِسْعَةُ أَسْمَاءٍ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَاطِمَةُ وَ الصِّدِّیقَةُ وَ الْمُبَارَكَةُ وَ الطَّاهِرَةُ وَ الزَّكِیةُ وَ الرَّاضِیةُ وَ الْمَرْضِیةُ وَ الْمُحَدَّثَةُ وَ الزَّهْرَاء؛ فاطمه(س) نزد خداوند متعال ده اسم دارد: فاطمه، صدیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، راضیه، مرضیه، محدثه، زهراء».(۵)
فضایل اختصاصی:
برخی از فضایل اختصاصی حضرت فاطمه زهرا(سلام علیها) بدین قرار است:
۱. برترین بانوی عالم: براساس دیدگاه شیعه و روایات شیعی، فاطمه(سلام علیها) برترین بانو و سرور زنان دو عالم است.(۶)
در روایتی از امام صادق(ع) سؤال شد آیا فاطمه(س) سرور زنان زمان خود بود؟ حضرت فرمود: «... ذَاكَ لِمَرْیمَ كَانَتْ سَیدَةَ نِسَاءِ عَالَمِهَا وَ فَاطِمَةُ سَیدَةُ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ مِنَ الْأَوَّلِینَ وَ الْآخِرِینَ؛ مریم سرور زنان زمان خود بود و فاطمه سرور زنان عالم از اول تا آخر است».(۷)
در منابع روایی اهل سنت نیز فاطمه(س) «سیدة نساء أهل الجنّة»، «سَیدَةَ نِسَاءِ المُؤْمِنِینَ» و «سَیدَةَ نِسَاءِ هَذِهِ الأُمَّةِ» خوانده شده است.(۸) حاکم نیشابوری، روایاتی با عبارت «سیدة نساء العالمین» را نقل کرده و برخی از آنها را صحیح شمرده است.(۹)
۲. خشنودی و خشم فاطمه، خشنودی و خشم خدا: براساس برخی روایات نبوی، خداوند به خشنودی فاطمه(س) خشنود و به خشم او خشمگین میشود. پیامبر اکرم(ص) فرمود: «یا فَاطِمَةُ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَی لَیغْضَبُ لِغَضَبِكِ وَ یرْضَی لِرِضَاك؛ ای فاطمه! همانا خداوند متعال به غضب تو غضبناک میشود و به رضایت و خشنودیت، خشنود میشود». (۱۰)
۳. پاره تن پیامبر(ص): رسول خدا(ص) در حدیث مشهور بِضْعَه فرمود: فاطمه(س) پاره تن من است؛ هر کس او را خشنود کند، مرا خشنود کرده و هر که او را بیازارد و ناراحت کند، مرا آزرده و ناراحت کرده است. این حدیث در منابع شیعی و اهل سنت مانند صحیح بخاری و مسلم نقل شده است. (۱۱)
۴. نخستین شخصی که به بهشت وارد میشود: بنابه روایتی از رسول خدا(ص)، فاطمه(س) نخستین کسی است که وارد بهشت میشود.(۱۲)
۵. مصداق شب قدر: براساس برخی احادیث، فاطمه شب قدر است؛ هر که او را به صورت کامل بشناسد، شب قدر را درک کرده است. (۱۳) در توجیه تشبیه حضرت به شب قدر، موارد مختلفی بیان شده است. براساس یکی از آنها تشبیه حضرت به شب قدر به جهت ناشناخته بودن شب قدر و حضرت فاطمه(س) است؛ همانطور که حقیقت شب قدر برای مردم عادی پنهان و ناشناخته است، مقام و منزلت فاطمه(سلام علیها) نیز ناشناخته است.(۱۴)
۶. دریای بیکران علم: براساس روایتی از امام صادق(ع)، فاطمه(س) همانند امام علی(ع) دریای ژرف علم است.(۱۵) طبق روایات، حضرت فاطمه(س) به همه حوادث گذشته و حال و آینده علم داشت.(۱۶)
۷. تجسم خوبیها: براساس روایت نبوی(ص)، اگر زیبایی و خوبیها به صورت یک شخص مجسم شود، آن شخص فاطمه زهرا(س) خواهد بود؛ بلکه فاطمه(س) از آن شخص برتر خواهد بود.(۱۷)
۸. محبوبترین شخص نزد پیامبر اسلام(ص): طبق روایات محبوبترین زن نزد رسول خدا(س) حضرت فاطمه(س) بود.(۱۸)
افزون بر فضایل فوق، در آیه تطهیر، حضرت زهرا(س) به عنوان یکی از اهل بیت پیامبر(ع)، مظهر عصمت و طهارت شمرده شده است. در سوره کوثر، فاطمه(س) کوثر رسالت و ادامه دهنده نسل پیامبر(ص)(۱۹) معرفی شده است. برپایه دیدگاه مفسران شیعه و اهل سنت آیه مباهله در ح
ق اصحاب کساء نازل شده و مراد از «نِساءَنا» در آن فقط حضرت زهرا(س) است(۲۰) که این بر فضیلت و برتری فاطمه(س) نسبت به سایر زنان دلالت دارد.(۲۱) همچنین حضرت زهرا(س)، یکی از مصادیق «کلمات الهی» در آیه « فَتَلَقَّی آدَمُ مِنْ رَبِّهِ كَلِماتٍ فَتابَ عَلَیه»(۲۲) معرفی شده که توبه حضرت آدم(ع) با توسل به آنها پذیرفته شد.(۲۳)
براساس آیه مَوَدَّت (قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی)، محبت و مودت حضرت زهرا(س) و اهل بیت(ع) به عنوان مزد و پاداش رسالت پیامبر(ص) واجب معرفی شده است. طبق روایات، مراد از «قُربی» علی، فاطمه و حسنین(ع) هستند.(۲۴) این آیه بر وجوب محبت حضرت فاطمه(س) و اهل بیت پیامبر دلالت دارد.
همچنین حضرت زهرا(س) به همراه اهل بیت(ع) در حدیث ثقلین، همسنگ قرآن، در حدیث سفینه، کشتی نجات و در حدیث امان، امان اهل زمین معرفی شده است.
عصمت حضرت فاطمه(س):
یکی از فضایل حضرت فاطمه(س)، عصمت و پاکی حضرت از هرگونه گناه و زشتی و خطاست. به گفته علامه مجلسی شیعیان بر عصمت آن حضرت اجماع دارند.(۲۵)
عالمان شیعه برای اثبات عصمت حضرت زهرا(س)، به آیه تطهیر(۲۶) و حدیث بِضْعَه(۲۷) برای اثبات عصمت حضرت زهرا(س) استفاده کردهاند.
اثبات عصمت حضرت زهرا(س)، آثار خاصی در پیدارد از جمله:
الف: حضرت زهرا(س) با برخورداری از عصمت، دارای برخی از شئون و مقامات پیامبران و ائمه اطهار(ع) همچون حجیت قول، فعل و تقریر، مرجعیت دینی و صلاحیت تفسیر و تبیین دین خواهد بود.
ب: با اثبات عصمت حضرت فاطمه(س)، سیره عملی و موضعگیریهای او در مسائل و موارد مختلف همچون اعتراض به غصب خلافت امام علی(ع) و مصادره فدک، ملاک و معیار تشخیص حق از باطل خواهد بود.
ج: براساس پذیرش عصمت حضرت زهرا(س)، ایشان الگوی کاملی در تمام عرصههای زندگی به شمار خواهد آمد.(۲۸)
آنچه گفته شد قطرهای از دریای فضایل صدیقه کبری فاطمه زهرا(س) است و شمارش تمام فضایل آن حضرت از عهده این نوشتار خارج و مثنوی هفتاد من میطلبد.
کتابشناسی
فضایل حضرت زهرا(س)، علاوه بر اینکه در منابع روایی شیعه و اهل سنت نقل شده است، کتابهای مستقلی نیز در این باره نگارش و منتشر شده است که برخی از آنها عبارتند از:
مناقب فاطمه الزهراء و ولدها، نوشته طبری امامی
الروضة الزهراء فی مناقب فاطمه الزهراء، نوشته ابوسعید محمدبن احمد(جد ابوالفتوح رازی)
الخصائص الفاطمیة، نوشته باقر بن اسماعیل
الرسالة الباهرة فی تفضیل السیدة فاطمة الزهراء الطاهرة، نوشته سیدابومحمدحسنبن طاهر قائنی
الاربعون حدیثا فی فضائل فاطمه الزهراء بروایة اهلالسنة نوشته نجمالدین تهرانی عسکری،
فضائل فاطمة الزهراء از نگاه دیگران نوشته ناصر مکارم شیرازی،
پرتویی از اسرار فضائل فاطمه(س) اثر محمدحسین یوسفی،
فاطمه زهرا از نظر روایات اهلسنت تألیف محمد واصف
علمای اهل سنت نیز درباره فضائل حضرت فاطمه(س) کتابهای مستقلی نگاشتهاند که برخی از آنها عبارتند از: مناقب فاطمة الزهراء نوشته حاکم نیشابوری، الثغور الباسمة فی فضائل السیدة الفاطمة نوشته جلالالدین سیوطی و اتحاف السائل بما لفاطمة من المناقب و الفضائل نوشته محمد بن عبدالله اکراوی قَلقَشندی (متوفای ۱۰۳۵ق)
پینوشتها:
۱. انصاری زنجانی، اسماعیل، موسوعة الکبری عن فاطمة الزهراء(ع)، قم، نشر دلیلنا، بیتا، ج۲۱، ص۲۱۴.
۲. ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی، تهذیب التهذیب، بیروت،دار صادر، بیتا، ج۱۲، ص۴۴۱.
۳. ر.ک: صدوق، محمد بن علی بن بابویه، علل الشرائع، قم، کتاب فروشی داوری، چاپ اول، ۱۳۸۵ش، ج۱، ص۱۷۸ و ۱۷۹.
۴. همان، ص۱۸۰ و۱۸۱.
۵. همان، ج۱، ص۱۷۸.
۶. برای نمونه ر.ک: کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، تهران،دار الکتاب الاسلامیة، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق، ج۱، ص۴۵۹؛ صدوق، محمد بن علی، من لایحضره الفقیه، تحقیق علی اکبر غفاری، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق، ج۴، ص۱۷۹ و ۴۲۰؛ طوسی، تهذیب الاحکام، تهران،دار الکتب الإسلامیه، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق، ج۳، ص۱۱۰ و ج۶، ص۵۷.
۷. ر.ک: صدوق، محمد بن علی، معانی الاخبار، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ اول، ۱۴۰۳ق،ص۱۰۷.
۸. برای نمونه ر.ک: بخاری، محمد بن اسماعیل، صحیح البخاری، تحقیق محمد زهیر بن ناصر الناصر، بیروت،دار طوق النجاة، چاپ اول، ۱۴۲۲ق، ج۴، ص۲۰۳ و ج۵، ص۲۰ و ۲۹ و ج۸، ص۶۴؛ مسلم نیشابوری، صحیح مسلم، بیروت،دار إحیاء التراث العربی، بیتا، ج۴، ص۱۹۰۴ و ۱۹۰۵؛ نسائی، السنن الکبری، ۱۴۲۱ق، ج۶، ص۳۸۰، ج۷،(ص) ص۳۶۸، ۳۹۱، ۳۹۲، ۳۹۳، ۴۵۵-۴۵۷ و ج۱۰، ص۴۲۹؛ ترمذی، محمد بن عیسی، سنن التزمذی، مصر، شرکة مکتبة ومطبعة مصطفی البابی الحلبی، چاپ دوم، ۱۳۹۵ق، ج۵، ص۶۶۰ و ۷۰۱ و ۷۰۸.
۹. حاکم نیشابوری، محمد بن عبدالله، فضائل فاطمه الزهراء، قاهره،دار الفرقان، چاپ اول، ۱۴۲۹ق، ص۴۱-۴۳.
۱۰. برای نمونه ر.ک: صدوق، محمد بن علی بن بابویه، الامالی، تهران، کتابچی، چاپ شش
م، ۱۳۷۶ش، ص۳۸۴؛ طوسی، محمد بن حسن، الأمالی، قم،دار الثقافة، چاپ اول، ۱۴۱۴ق، ص۴۲۷.
۱۱. برای نمونه ر.ک: طوسی، الامالی، ص۲۲۴؛ صدوق، علل الشرایع، ج۱، ص۱۸۶و۱۸۷؛ بخاری، صحیح البخاری، ج۵، ص۲۱ و ۲۹ و ج۷، ص۳۷؛ مسلم نیشابوری، صحیح مسلم، ج۴، ص۱۹۰۲ و ۱۹۰۳؛ ترمذی، سنن التزمذی، ج۵، ص۶۹۸؛ نسائی، سنن الکبری، ج۷، ص۳۹۴، ۴۵۷ و ۴۵۸.
۱۲. ابن شهر آشوب، محمد بن علی، مناقب آل ابیطالب،قم، علامه، چاپ اول، ۱۳۷۹ق، ج۳، ص۳۲۹؛ متقی هندی، علاءالدین علی بن حسام الدین، کنز العمال فی سنن الاقوال و الاعمال، مؤسسه الرسالة، چاپ پنجم، ۱۴۰۱ق، ج۱۲، ص۱۱۰) براساس برخی روایات، فاطمه(س)، نخستین کسی است که در بهشت بر پیامبر(ص) وارد میشود. (ابونعیم اصفهانی، دلائل النبوة، بیروت،دار النفائس، چاپ دوم، ۱۴۰۶ق، ص۶۶.)
۱۳. کوفی، فرات بن ابراهیم، تفسیر فرات الکوفی، هران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چاپ اول، ۱۴۱۰ق، ص۵۸۱.
۱۴. یوسفی، محمدحسین، پرتوی از اسرار فضائل حضرت فاطمه(س)، تهران، انتشارات تک، چاپ دوم، ۱۳۹۶ش، ص۱۷۹.
۱۵. صدوق، محمد بن علی بن بابویه، الخصال، تحقیق علی اکبر غفاری، قم، جامعه مدرسین، چاپ اول، ۱۳۶۲ش، ج۱، ص۶۵.
۱۶. ر.ک: کلینی، الکافی، ج۱، ص۲۴۰-۲۴۲.
۱۷. ابن شاذان، محمد بن احمد، مائة منقبة من مناقب أمیر المؤمنین و الأئمة، قم، مدرسة الإمام المهدی(عج)، چاپ اول، ۱۴۰۷ق، ص۱۳۶؛ حمویی جوینی، ابراهیم بن محمد، فرائد السمطین فی فضائل المرتضی و البتول و السبطین و الائمة من ذریتهم(ع)، بیروت، مؤسسه محمودی، چاپ اول، ۱۴۰۰ق، ج۲، ص۶۴.
۱۸. برای نمونه ر.ک: ترمذی، سنن التزمذی، ج۵، ص۶۹۸؛ ابن شهر آشوب، مناقب آل ابیطالب(ع)، ج۳، ص۳۳۱.
۱۹. ر.ک: طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، تهران، ناصر خسرو، چاپ سوم، ۱۳۷۲ش، ج۱۰، ص۸۳۶ و ۸۳۷؛ طباطبایی، سید محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، بیروت، مؤسسه الاعلمی، ۱۳۹۰ق، ج۲۰، ص۲۷۰ و ۳۷۱؛ مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، تهران،دار الکتب الاسلامیه، چاپ دهم، ۱۳۷۱ش،ج۲۷، ص۳۷۵.
۲۰. برای نمونه ر.ک: قمی، علی بن ابراهیم، تفسیر القمی، تحقیق طیب موسوی جزایری، قم،دار الکتاب، چاپ سوم، ۱۳۶۳ش، ج۱، ص۱۰۴؛ کوفی، تفسیر فرات الکوفی، ص۸۶-۸۹؛ زمخشری، محمود بن عمر، الکشاف، بیروت،دار الکتاب العربی، چاپ سوم، ۱۴۰۷ق، ج۱، ص۳۷۰.
۲۱. ر.ک: طبرسی، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ج۲، ص۷۶۳؛ زمخشری، محمود بن عمر، الکشاف، ج۱، ص۳۷۰.
۲۲. سوره بقره، آیه ۳۷.
۲۳. کوفی، تفسیر فرات الکوفی، ص۵۷؛ کلینی، الکافی، ج۸، ص۳۰۵.
۲۴. برای نمونه ر.ک: کلینی، الکافی، ج۸، ص۹۳؛ کوفی، تفسیر فرات الکوفی، ص۳۸۸-۳۹۹؛ طبرسی، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ج۹، ص۴۳ و ۴۴؛ زمخشری، الکشاف، ج۴، ص۲۱۹ و ۲۲۰.
۲۵. مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، بیروت،دار احیاء التراث العربی، چاپ دوم، ۱۴۰۳ق، ج۲۹، ص۳۳۵.
۲۶. ر.ک: سید مرتضی، علی بن حسین، الشافی فی الامامة، تهران، مؤسسه الصادق(ع)، چاپ دوم، ۱۴۱۰ق، ج۴، ص۹۵؛ مجلسی، بحار الانوار، ج۲۹، ص۳۳۵.
۲۷. برای نمونه ر.ک: سید مرتضی، الشافی فی الامامة، ج۴، ص۹۵؛ ابن شهر آشوب، مناقب آل ابیطالب، ج۳، ص۳۳۳؛ مجلسی، بحار الانوار، ج۲۹، ص۳۳۵.
۲۸. کافی، عبدالحسین و جواد شفیعیان، «عصمت فاطمه(س)»، دانشنامه فاطمی (ج۲)، تهران، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، چاپ اول، ۱۳۹۳ش، ص۷۲.
پاسخگو را از لینک زیر دریافت کنید:
https://cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
نام چند پیامبر در قرآن آمده است؟
عدد پیامبرانی که نام آنها به طور صریح در قرآن کریم آمده است، بیست و شش(۲۶) نفر است و آنها عبارتاند از:
آدم، نوح، ادریس، صالح، هود، ابراهیم، اسماعیل، اسحاق، یوسف، لوط، یعقوب، موسی، هارون، شعیب، زکریا، یحیی، عیسی، داوود، سلیمان، الیاس، الیسع، ذوالکفل، ایوب، یونس، عزیر و محمّد (صلوات الله و سلامه علیهم اجمعین).
علاوه بر این ۲۶ پیامبر بزرگ، در قرآن به داستان پیامبران دیگری نیز بدون اینکه نامی از آنها برده شود اشاره میکند.
پاسخگو را از لینک زیر دریافت کنید:
https://cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
میخواستم بدونم واقعا بعضی آدمها میتونن بچه آدم رو چشم بزنن؟ مثلا میگن فلانی چشمش شوره و بچه منو چشم کرده؟
اصل وجود چشم زخم در معارف دینی امری پذیرفته شده است ولی احتمال اینکه مشکل پیش آمده در زندگی ربطی به چشم زخم نداشته و دلیل دیگری داشته باشد نیز زیاد است.
علاوه بر این ما حق نداریم نسبت به کسی سوءظن داشته و او را عامل چشم خوردن خود بدانیم، این اتهام ما میتواند حق الناس نیز به دنبال داشته باشد. خود ما هم میتوانیم خودمان یا عزیزانی که جز خیر برایشان نمیخواهیم را چشم بزنیم.
علت اینکه چرا برخی باعث چشم خوردن خود یا دیگران میشوند روشن نیست و نمیتوان منشأ آن را آلودگی اخلاقی یا نکته منفی دیگری در وجود آن فرد دانست.
برای در امان ماندن از شرور، اعم از شر شیاطین انس و جن و چشم زخم و... میتوانید به توصیههای ذیل عمل کنید:
۱. بالاترین و قویترین حرز، رعایت تقواست، یعنی بندگی کردن و عمل به واجبات و ترک محرمات، بهترین راه جلوگیری از شرور است. با رعایت تقوا و توکل به خدا، نگران چیزی نباشید، در قرآن خداوند میفرماید «وَ ما هُمْ بِضارِّینَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلاَّ بِإِذْنِ اللَّه»؛ ولی هیچ گاه نمیتوانند بدون اجازه خداوند، به انسانی زیان برسانند.(۱)
۲. خواندن سورههای قرآن
خواندن «آیت الکرسی»، سورههای «حمد»، «توحید» و «معوذتین» (سورههای ناس و فلق)، سوره جن و... و نیز دادن صدقه، برای در امان ماندن از شرور و آفات بسیار مؤثر است و توصیه شده است.
امام رضا (علیهالسلام) در پاسخ سؤال راوی که پرسید آیا چشم زخم واقعیت دارد؟ فرمودند: آری، هرگاه تو را چشم زنند، کف دستت را مقابل صورتت قرار ده و سوره حمد و قل هو الله احد و معوذتین (ناس و فلق) را قرائت کن و هر دو کف را به صورتت بکش. خداوند تو را از گزند آن حفظ میکند.(۲)
هم چنین در روایت آمده که خواندن چهار آیه ابتدایی سوره بقره، آیت الکرسی و دو آیه بعدش، و نیز سه آیه آخر سوره بقره (که مجموعا ده آیه میشوند) نیز برای رفع گرفتاری و دفع شرور، بسیار مؤثر است.(۳)
۳. همراه داشتن حِرز
امام رضا (علیهالسلام) میفرمایند: چشم [بد] حقیقت دارد، پس در کاغذی سورههای حمد، توحید، ناس، فلق و آیه الکرسی را بنویس و آن را در ظرف و حفاظی قرار بده.(۴)
همراه داشتن حرز امام جواد (علیهالسلام) نیز برای در امان ماندن انسان از همه خطرات، آفات و بلایا و بیماریها و ایمنی از شر انس و جن و... است. دو حرز از ایشان نقل شده است، یکی کوتاه و مختصر و در یک سطر است(۵)؛ دیگری طولانی و مفصل است.(۶)
پی نوشتها:
۱. بقره: ۲/ ۱۰۲.
۲. مجلسی، بحار الأنوار، چاپ بیروت، ج۹۲، ص۱۲۹.
۳. کلینی، کافی، اسلامیه، ج۲، ص۶۲۱، ح ۵.
۴. طبرسی، مکارم الاخلاق، الشریف الرضی، ص۳۸۶.
۵. ابن طاووس، مهج الدعوات و منهج العبادات،دار الذخائر قم، ص۴۲.
۶. همان، ص۳۹ – ۴۲.
پاسخگو را از لینک زیر دریافت کنید:
https://cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ روضه حضرتزهرا سلام الله علیها
🎙 #استاد_میرزامحمدی