✍علت قیام بنده در نماز...
🔹قیام بنده در نماز، اظهار عبودیّت و سکون است، و این که هیچ حرکتی از خود ندارد؛ و سجود غایت خضوع است.
📚نکتههای ناب ص٨٣
▪️آیت الله بهجت قدسسره
@seyr_solouk
✍دو گناه بسیار بزرگ
🔹در میان فروع دین، خداوند نسبت به هیچ چیز مثل «ربا» و «دوستی با دشمنان دین» تعبیرات شدید ندارد. و سائر گناهان کبیره گرچه شدیداً مورد نهی قرار گرفته ولی لحن کلام در تحریمشان از این دو امر پایین تر است. و علّت این امر آنست که تأثیر شومِ آن معاصی از فرد یا مجموعه محدودی از افراد تجاوز نمی کند. ولی این دو معصیت آثار سوئی دارد که بنیان دین را نابود می کند و نظام زندگی نوع انسان را فاسد می گرداند. و بر فطرت انسان پرده افکنده و تأثیر آن را از بین می برد.
📚 «المیزان فی تفسیر القرآن» ج ۲ ص ۴۰۹
▪️علامه طباطبایی رحمة الله علیه
@seyr_solouk
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍حیات عالمانه
🔹این از بهترین راه های قرآن كریم است که فرمود انسان اگر بخواهد رأی مثبت بدهد، الاّ و لابد باید یقین داشته باشد یا حداقل طمأنینه و اگر بخواهد رأی منفی بدهد، الاّ ولابد باید یقین داشته باشد یا طمأنینه... .
🎥علامه جوادی آملی حفظه الله تعالی
@seyr_solouk
✍تاثیر محیط بر تربیت کودک...
🔹طفل اگر چه زبان ندارد ولی ادراک میکند و روحش در دوران کودکی اگر در محل معصیت برده شود، آن جرم و گناه او را آلوده میکند و اگر در محل ذکر و عبادت و علم برده شود آن پاکی و صفا را به خود میگیرد.
▪️علامه طهرانی رحمة الله به نقل از مرحوم سیدهاشم حداد رحمة الله علیه
📚روح مجرد، ص ۹۵
@seyr_solouk
✍دعا و توجّه به اسباب عادی
🔹تأثیرِ اسباب عادی که در اختیار ماست، به مقداری است که خداوند برای آنها قرار داده است، نه اینکه از پیش خود تأثیر داشته باشند؛همۀ کارها به دست خداست و اسباب فقط راه و وسیلۀ فعل او هستند. بنابراین لازم است که بنده در نیازهای خود فقط به بارگاه عزّت و باب کبریاء او توجّه کند و از هیچ سببی توقّع تأثیر نداشته باشد....یعنی بنده اعتمادش فقط به خدایی باشد که سببیّت و تأثیر را در اسباب قرار داده است؛ نه اینکه اسباب را رها کند، و بدون سبب از خداوند چیزی طلب کند.
📚«المیزان فی تفسیر القرآن» ج۲ ص۴۰
▪️علامه طباطبایی رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍ضرورت سلوک الی الله برای همگان
🔹حضرت علامه آیه الله والد معظم رضوان الله تعالی علیه پیمودن راه خدا و سیر و سلوک الی الله را ضروری دانسته و هیچ مفرّی از اظهار فنا و اقرار و اعتراف به فقر و نیستی نمی دیدند.
📚 «نور مجرد» ج۱، ص۳۶۹
▪️آیت الله محمدصادق طهرانی حفظه الله
@seyr_solouk
✍خاطره ای از مرحوم استاد قاضی...
🔹در محضر استادمان آیتالله قاضی بودیم. ایشان فرزندان زیادی داشتند؛ چون چند عیال داشتند؛ بچهها میآمدند، میگفتند: پول بدهید! ایشان میفرمودند: نیست! در آخر که بچهها رفتند، آقای قاضی فرمودند: من اگر بخواهم، طلا هم حاضر میشود! استاد من هم میتوانست این کار را بکند، ولی ما نمیکنیم! هدف از خلقت ما این است که بندهی خدا شویم، مقام بندگی خدا، بسیار مقام بالایی است. ما خلق نشدهایم که حتماً دارای کشف و کرامات باشیم، بلکه غرض اصلی، عبودیّت و بندگی است. چه مقامی بالاتر از این که خداوند ربّالعالمین از انسان راضی باشد؟!
📚برگی از دفتر آفتاب، ص٢٣٠
▪️آیت الله بهجت رحمة الله علیه
🗓به مناسبت سالروز درگذشت آیتالله سید علی قاضی رضواناللهعلیه، ۶ ربیعالاول ١٣۶۶ق
@seyr_solouk
✍ضرورت داشتن استاد اخلاق...
🔹«لا نجاة الا بالطاعة و الطاعة بالعلم». طاعت علم میخواهد. قسم به امامزمان علیه السلام اگر استاد اخلاق نداشته باشی؛ به جایی نخواهی رسید. همینکه حرف بزنی؛ اهانت میکنی، غیبت میکنی. «لانجاة الا بالطاعة». «لا» برای نفی جنس است، یعنی از نجات خبری نیست؛ مگر اینکه طاعت و بندگی کنی. بندگی هم راه دارد. طاعت و بندگی با علم است. باید بروی و یاد بگیری.
📚از ملک تا ملکوت، ص ۲۴۴
▪️آیت الله حق شناس رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍چمدان اعمال صالحه را پر کردهای؟!
🔹حداقل سفرها چند ساعته و حداکثر آن چند ساله است، ولی بالاخره با همهٔ سختیها و لذتهایش پایانی دارد؛ جز یک سفر که جاودانه و طولانی است. سفر آخرت، روزهایش پنجاه هزار سال و هر ایستگاه و توقفگاهش هزار سال... آیا چمدان اعمال صالحه را برای این سفر پر کردهایم و بار خود را بستهایم یا میخواهیم با دست خالی این سفر را سیر کنیم؟! «وَ ما تَفْعَلُوا مِنْ خَیْرٍ یَعْلَمْهُ اللَّهُ وَ تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوی وَ اتَّقُونِ یا أُولِی اْلأَلْبابِ» (بقره، ۱۹۷) هرچه کار خوب انجام دهید خدا میداند، بنابراین توشه تهیه کنید که پرهیزکاری بهترین توشه است و از من بترسید ای صاحبان خرد.
▪️آیت الله سیدکاظم ارفع رحمة الله علیه
📚درنگستان
@seyr_solouk
✍اهمیت پیدا کردن استاد
🔹اگر انسان نصف عمر خود را در پیدا کردن استاد کامل صرف کند جا دارد.
▪️علامه حسن زاده آملی رحمة الله علیه به نقل از مرحوم علامه قاضی رحمة الله علیه
📚پندهای حکیمانه، ص ۸۴
@seyr_solouk
✍چگونه دعا کنیم| قسمت اول
🔹بر دعا کننده اوّلاً لازم است که متوجّه باشد که دعایش خیر و خوبی باشد و از خدا آنچه شرّ و بدی است و در حقّ او ضرر میباشد، در خواست نکند. و دیگر اینکه: هر گاه آثار و علائم اجابت ظاهر نشد، از اجابت دعاهایش مأیوس نشود. به جهت اینکه احتمال دارد آنچه را که در دعایش درخواست نموده، برای او شرّ و بدی باشد؛ و خداوند آن را تبدیل به خیری برای او میکند؛ ولی او این مطلب را نمیداند! #ادامه_دارد
📚به سوی دوست
▪️میرزاجواد آقا ملکی تبریزی رحمة الله علیه
@seyr_solouk
صراط سلوک
✍چگونه دعا کنیم| قسمت اول 🔹بر دعا کننده اوّلاً لازم است که متوجّه باشد که دعایش خیر و خوبی باشد و ا
✍چگونه دعا کنیم| قسمت دوم
🔹و هیچگاه [نباید] گمانش را بد نماید نسبت به وعدههای راستین خداوند در مورد اجابت دعا. و به جانم سوگند که همین مطلب است سرّ آنچه در ظاهر مشاهد میشود از استجابت نشدن دعای نیکان و حال آنکه خداوند صریحاً وعدهی استجابت داده است! و جهتش این است که خداوند نسبت به بندگان صالحش نهایت لطف و عنایت را دارد و عنایتش اقتضا میکند که او را از چیزی که در واقع برایش ضرر دارد منع کند، گرچه او خودش خیر و سعادت را در آن چیز میبیند.
📚به سوی دوست
▪️میرزاجواد آقا ملکی تبریزی رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍افعال اختیاری انسان و توفیق الهی
🔹باید دستگیری و توفیق از ناحیۀ خدا باشد تا با اِعمال اختیار و اراده از ناحیۀ بنده، کارهای اختیاری انجام گیرد.
📚«در محضر آیت الله بهجت» ج۱، ص۹
▪️آیت الله بهجت رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍اقسام مصیبت| بخش اول
🔹مصيبت تدين:
🔸مصيبت، مصيبت تدين ماهاست؛ كه در فقرات ماءثور است: اللهم لاتجعل مصيبتنا فى ديننا؛ اگر اندكى تاءمل كنى، مى يابى كه در تدين ماها مصيبت بهم رسيده، و گويا اين دعا در حق ما مستجاب نشده است. از چند جهت و چند راه:
🔸يكى در اين راه ملاحظه كن كه ادعا مى كنى بندگى خدا را، و امت بودن خاتم انبيا را، و ولايت هدى را. بينك و بين الله، نظر كن كه با خدا چه رابطه دارى؟ و چه ربطى پيدا كرده اى با پيغمبر صلى الله عليه و آله؟ و چه مناسبت دارى با امامت؟ چه در افعال، و چه در اقوال و در حركات و سكنات.
▪️شیخ جعفر شوشتری رحمة الله علیه
📚مجالس شوشتری باب مصیبت ها
@seyr_solouk
✍اوّل شرط مجاهده با نفس
🔹اوّل شرط مجاهده با نفس و حرکت به جانب حق تعالی، تفکر است.
📚چهل حدیث، ص۶
▪️امام خمینی رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍حکایت
🔹یکی از انصار رسول خدا صلی الله علیه و آله در مجلسی که عده ای در آن حاضر بودند، وارد شد و دید که اهل مجلس مشغول گفتن سخنان لغو و بیهوده هستند؛ خطاب به آنان گفت: برخیزید و وضو بگیرید؛ زیرا بعضی از سخنان شما بدتر از کاری است که وضو را باطل میکند [و حرفهای باطل و لغو اگرچه غیبت و تهمت و فحش در آن نباشد، حکم حدث را دارد. ]
📚هزار و یک حکایت اخلاقی
@seyr_solouk
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍روضه شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
🎥آقا مجتبی تهرانی رحمة الله علیه
▪️شهادت امام حسن عسکری علیه السلام را خدمت حضرت بقیة الله عجّل الله تعالی فرجه و شیعیان و محبان حضرت تسلیت عرض میکنیم.
@seyr_solouk
✍دستورالعملِ آیت الله بروجردی برای سیر و سلوک
🔹حضرتِ آیت الله بروجردی فرمودهاند: از من ذکر خواسته اند. در جواب فرموده بودند: مؤمن ذکرش نماز شب است، صلات اوّل وقت، تهجّد.. همین ها او را به مقام نورانیت می رساند.
📚 مواعظ؛ ج ۱
▪️آیت الله حق شناس رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍دو عملی که باعث پیشرفت میشوند:
🔹اگر این دو کار را انجام دهید، خیلی پیش روی کردهاید: یکی اینکه نماز اول وقت بخوانید، دیگر اینکه دروغ نگویید... اگر این کارها را کردید، فهم شما هم عوض میشود؛ یعنی درک دیگری پیدا میکنید. الان شما نمیتوانید این را از ما قبول کنید، ولی وقتی خودتان به آن رسیدید، قبول میکنید.
📚سلوک معنوی، ص ۱۳۳
▪️آیت الله بهاء الدینی رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍نشانه الهام رحمانی یا شیطانی
🔹زمانی که انسان صدای غیبی بشنود یا چیزی به قلبش الهام شود، اگر قلبش آرام و مطئمن باشد، نشانۀ این است که القائی رحمانی بوده است. همانطور که اضطراب و تشویش نشانۀ شیطانی بودن آن است و مانند آن است حالت شتاب زدگی و بی تابی و سبُک سَری و شبیهِ اینها.
📚«المیزان فی تفسیر القرآن» ج۳، ص۲۲۱
▪️علامه طباطبایی رحمة الله علیه
@seyr_solouk
✍راه رسیدن به مقصود...
🔹اگر کسی مقید باشد که نماز را اول وقت بخواند، به جایی که باید برسد، خواهد رسید.
📚صدای سخن عشق، ص ۴۲
▪️آیت الله بهجت رحمة الله علیه
@seyr_solouk
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍مدارِ عزت
🔹وجود مبارک امام یازدهم علیهم السلام، با سیره علمی و عملی خود، قرآن را خوب تفسیر کردند و مردم را به قرآن دعوت کردند. رفتار آنها و گفتار آنها، جز تفسیر قرآن چیز دیگری نبود... .
🎥علامه جوادی آملی حفظه الله تعالی
@seyr_solouk
✍بازتاب نور حضرت ولیعصر عجلالله در دل
🔹وقتی دلی توجهش به شیطان و آلوده به ظلمت گناه است، دیگر لیاقت توجه به امامعصر و بازتاب نور حضرت را ندارد؛ اما اگر دلی آلوده نباشد، نور آن بزرگوار را منعکس میسازد..
📚آفتابولایت، ص۴۴
▪️علامه مصباح یزدی رحمة الله علیه
°•|🌸آغاز امامت حضرت حجت، بقیه الله الاعظم تبریک و تهنیت باد🌸|•°
@seyr_solouk
✍دستور به صلوات در شب و روز جمعه
🔹قالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللَهُ عَلَیهِ وَآلِه أَكْثِرُوا مِنَ الصَّلَاةِ عَلَيَّ فِي اللَّيْلَةِ الْغَرَّاءِ وَ الْيَوْمِ الْأَزْهَرِ- لَيْلَةِ الْجُمُعَةِ وَ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَسُئِلَ إِلَى كَمِ الْكَثِيرُ قَالَ إِلَى مِائَةٍ وَ مَا زَادَتْ فَهُوَ أَفْضَلُ.
🔹رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمودند: «در شب و روز نورانی یعنی شب و روز جمعه بسیار بر من صلوات بفرستید.» از آن حضرت سؤال کردند: «تا چه مقدار؟» فرمودند: «تا صد مرتبه؛ و هرچه بیشتر، بهتر است.»
📚 «کافی» ج ۳، ص ۴۲۸
@seyr_solouk
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍هرچه هست از فضل الهی است...
🎥آیت الله آقا مجتبی تهرانی رحمة الله
@seyr_solouk